www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Ο καιρός στις 05.11.2010

Καλό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους πυκνότερες στα δυτικά και βόρεια, και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες, περιμένουμε την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 22 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 10 έως 27 στη Δυτική Ελλάδα, από 7 έως 25 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 11 έως 26 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 11 έως 22 - 23 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Ιόνιο δυτικοί – βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι.

Ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 23. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και τοπικά

Google: Αμοιβή σε όποιον χακάρει τις ιστοσελίδες της!

H Google δίνει αμοιβή σε όποιον εντοπίσει κενά ασφαλείας στις ιστοσελίδες της.Πριν λίγους μήνες η Google δημιούργησε ένα πρόγραμμα το οποίο επιβραβεύει όλους τους χρήστες που θα ανακαλύψουν προβλήματα στον browser.


Το πρόγραμμα αυτό φαίνεται να έχει αποτελέσματα για την εταιρία και γι’ αυτό το λόγο ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα που για την ώρα είναι σε δοκιμαστικό στάδιο, στο οποίο θα ανταμείβονται όσοι χρήστες καταφέρουν να εντοπίσουν διάφορα κενά ασφαλείας στα sites της.

Έτσι λοιπόν όσοι χρήστες πάρουν μέρος στο πρόγραμμα θα παίρνουν αμοιβή που θα κυμαίνεται από

Επιστρέφονται πινακίδες και άδειες οδήγησης λόγω εκλογών

Την επιστροφή των αδειών οδήγησης, πινακίδων και αδειών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί μέχρι και σήμερα στην αστυνομία αποφάσισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενόψει εκλογών.


Η επιστροφή θα ξεκινήσει από αύριο 5-11-2010, ενώ όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου δεν εκτελούνται οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ’ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ., για παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και την 04-11-

Νέο γονίδιο «ασπίδα» για την υπέρταση

Μια παραλλαγή γονιδίου που προστατεύει από την υπέρταση εντόπισαν Ευρωπαίοι επιστήμονες.


Όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα αποτελέσματα των ερευνών έδειξαν ότι στα άτομα με το γονίδιο UMOD παρατηρείται μείωση κατά 15% στα εμφράγματα μυοκαρδίου, στα εγκεφαλικά επεισόδια και στους θανάτους από αγγειακές παθήσεις.

Στις έρευνες συμμετείχαν 40.000 άτομα από οκτώ κράτη μέλη.

Για τη διεξαγωγή της έρευνας συνεργάστηκαν 31 επιστήμονες από 11 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ιταλία, Βρετανία, Βέλγιο, Δημοκρατία της Τσεχίας,

Για σπείρα που «κλέβει» κοσμήματα προειδοποιεί ο ΕΣΠ

Για επιτήδειους που προσπαθούν να πάρουν κοσμήματα και είδη πολυτελείας από καταστήματα με σκοπό δήθεν να τα δειγματίσουν σε VIP άτομα προειδοποιεί με ανακοίνωση του ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά.


Όπως αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε από το τμήμα Οικονομικών Εγκλημάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υπάρχει σπείρα που παίρνει κοσμήματα με αυτόν τον τρόπο.

Οι επιχειρήσεις που έχουν πέσει θύματα της ομάδας αυτής, καλούνται να επικοινωνήσουν άμεσα με

Πέθανε η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο

Λίγο πριν κλείσει 115 χρόνια στη ζωή, η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο πέθανε σε νοσοκομείο της Γαλλίας.

Η Εζενί Μπλανσάρ, πέθανε σήμερα σε νοσοκομείο της Μπρίν στο νησί Σαιν Μπαρτέλεμι, όπου και ζούσε τα τελευταία 30 χρόνια.

Γεννήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου του 1896 εγκατέλειψε το νησί της, Σαιν Μπαρτέλεμι για να ακολουθήσει το θρησκευτικό βίο. Επέστρεψε εκεί μετά από πάρα πολλά χρόνια. Οι κάτοικοι την αποκαλούσαν "η γλυκειά"

Ξεπέρασαν τις 5.000 οι τηλεφωνικές καταγγελίες για το κάπνισμα

Σε 5.420 ανέρχονται σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης οι τηλεφωνικές καταγγελίες που δέχθηκε η γραμμή «1142» από την 1η Σεπτεμβρίου.


Σύμφωνα με το υπουργείο, μόνο χθες Τετάρτη το "1142" δέχθηκε 3.953 κλήσεις. Ο συνολικός αριθμός κλήσεων από την 1.9.2010

Συμφωνία Ελλάδας - Ελβετίας για την διπλή φορολόγηση

Συμφωνία αποφυγής διπλής φορολόγησης και ανταλλαγής πληροφοριών υπέγραψαν Ελλάδα και Ελβετία σύμφωνα με ανακοίνωση της ελβετικής κυβέρνησης.

Στη συμφωνία προβλέπεται και ανταλλαγή πληροφοριών σε θέματα φορολογίας κεφαλαίου και εισοδήματος, σε επίπεδο φυσικών και

Σε τρία χρόνια οι αποζημιώσεις από τροχαία ατυχήματα

Τρία χρόνια, από έναν που ήταν έως σήμερα, θα κάνουν να αποζημιωθούν οδηγοί που ενεπλάκησαν σε τροχαία ατυχήματα και καλύπτονταν από ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες ανέστειλαν τη λειτουργία τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, αιτία της καθυστέρησης είναι το γεγονός πως το επικουρικό κεφάλαιο τροχαίων ατυχημάτων

Μέσω των εμπόρων «μίλησε» ο Κ. Καραμανλής

Επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, τη συνάντηση που είχε χθες το προεδρείο του Συνδέσμου με τον Κώστα Καραμανλή. Σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ 105,8, ο Βασίλης Κορκίδης ανέφερε ότι ο πρώην πρωθυπουργός είπε στους συνομιλητές του πως κάποια στιγμή θα μιλήσει εφ΄όλης της ύλης, αλλά είναι ακόμη πολύ νωρίς.


Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της ΕΣΕΕ, ο Κ. Καραμανλής εκτίμησε ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές, ενώ για τη Νέα Δημοκρατία είπε ότι είναι κόμμα εξουσίας και θα βρει το δρόμο της.

Επίσης προέτρεψε τους εμπόρους να στρέψουν το ενδιαφέρον τους προς τους τομείς παραγωγής καθώς αυτό ειναι το πρόβλημα της χώρας. "Πρέπει να αρχίσουμε να παράγουμε", φέρεται να τους είπε, συμπληρώνονας ότι μπορούν να γίνουν "θαύματα" στους τομείς της ναυτιλίας, της αγροτικής

Προτάσεις για ανοιχτά δέματα και κυκλώματα καταγραφής

Να παραδίδονται τα δέματα ανοιχτά και να σφραγίζονται ενώπιον ταχυδρομικού υπαλλήλου -με ιδιαίτερη μέριμνα στο απόρρητο των επικοινωνιών και την τυχόν καθυστέρηση στη διαβίβαση- πρότεινε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, στη σύσκεψη που διενεργήθηκε σήμερα με αντικείμενο την ασφάλεια στη διακίνηση δεμάτων.


Η πρόταση θα τεθεί στο πλαίσιο της συζήτησης που εξελίσσεται στην Ε.Ε. σε επίπεδο Ταχυδρομείων και Πολιτικής Αεροπορίας.

Κατά την ευρεία σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι τα ΕΛΤΑ και οι Ταχυμεταφορές τηρούν τις οδηγίες της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας τηρεί πιστά το Εθνικό Πρόγραμμα Ασφάλειας Πολιτικής Αεροπορίας και γενικότερα στη μεταφορά δεμάτων ισχύει στην

Ένα βήμα πιο κοντά στην αποκατάσταση βλαβών μετά το εγκεφαλικό

Ένα νέο φάρμακο που μπλοκάρει ένα μόριο που εμποδίζει την ομαλή λειτουργία των εγκεφαλικών κυττάρων μετά το εγκεφαλικό, δοκίμασαν με επιτυχία σε ποντίκια Αμερικανοί επιστήμονες.


Η θετική αυτή εξέλιξη δίνει ελπίδες ότι στο μέλλον θα υπάρξει ένα φάρμακο, το οποίο θα επιτρέπει στους ανθρώπους να ανακάμπτουν ταχύτερα και με λιγότερες βλάβες από ένα εγκεφαλικό.

Τα εγκεφαλικά συμβαίνουν όταν μια περιοχή του εγκεφάλου στερείται το οξυγόνο, συνήθως λόγω φραγμένων (ισχαιμικό επεισόδιο) ή κατεστραμμένων (αιμορραγία) αιμοφόρων αγγείων που τροφοδοτούν τα εγκεφαλικά κύτταρα. Μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο τα κύτταρα δεν είναι δυνατό να αναζωογονηθούν.

Οι αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι μια φυσική διαδικασία, το μόριο-νευροδιαβιβαστής GABA, που υπάρχει μέσα στα κύτταρα γύρω από την περιοχή του εγκεφαλικού, φαίνεται να

Το 2012 αρχίζει η κατασκευή της νέας γραμμής του Μετρό

Εντός του 2012 θα αρχίσει η κατασκευή της νέας γραμμής 4 του μετρό προϋπολογισμού 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ.


Αρχικά η γραμμή 4 θα ξεκινά από το άλσος Βεΐκου και θα φτάνει έως τον Ευαγγελισμό και στη συνέχεια θα φτάνει έως το φάρο Ψυχικού

Από τον Ευαγγελισμό θα κατασκευαστεί μία ακόμη γραμμή που θα περιλαμβάνει σταθμούς σε Καισαριανή, Παγκράτι και Υμηττό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της

Επικοινωνία Παπανδρέου - Μέρκελ για τα παγιδευμένα δέματα

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε χθες ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ. Όπως ανακοινώθηκε, συζήτησαν για το ζήτημα των παγιδευμένων δεμάτων, αλλά και για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.


Υπενθυμίζεται ότι η καγελάριος της Γερμανίας ήταν ένας από τους αποδέκτες παγιδευμένου δέματος.

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών χαρακτήρισε άριστη τη συνεργασία με την Ελλάδα για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Μιλώντας στο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Στέφαν Πάρις τόνισε ότι οι φήμες για το αντίθετο "στερούνται παντελώς βάσης". Ανέφερε ότι η ΕΛ.ΑΣ. βρισκόταν σε ανοικτή γραμμή με τη γερμανική αστυνομία, δίνοτνας οδηγίες για τον ενδεδειγμένο τρόπο απενεργοποίησης του εκρηκτικού

Επίσκεψη Παπουτσή και Ευρωπαίων παραγόντων στον ΄Εβρο

Την Ορεστιάδα θα επισκεφτούν αύριο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, με το Γάλλο Υπουργό Μετανάστευσης Ερίκ Μπεσόν την επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, Σεσίλια Μάλμστρομ και τον εκτελεστικό διευθυντή της Frontex Ιλκα Λαϊτίνεν.


Εκεί o Ελληνας υπουργός και οι Ευρωπαίοι παράγοντες θα επισκεφθούν τις περιοχές των ελληνικών συνόρων, κοντά στον ποταμό Εβρο, όπου πρόκειται να αναπτυχθούν οι δυνάμεις της Ελληνικής

«Ενεργοβόρα» τα ελληνικά νοικοκυριά λέει ο Γ. Παπανδρέου

Πρώτα στην κατανάλωση ενέργειας έρχονται τα ελληνικά νοικοκυριά σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που κοινοποίησε ο πρωθυπουργός κηρύσσοντας την έναρξη της εκδήλωσης στο Ζάππειο για την παρουσίαση του προγράμματος «Χτίζοντας το μέλλον».


Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, παρ' ότι το κλίμα στη Μεσόγειο είναι λίγο πολύ το ίδιο στην Ελλάδα καταγράφεται μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας κατά 30% από ότι στην Ισπανία ή κατά 50 % σε σχέση με την Πορτογαλία, ενώ είναι, δε, διπλάσια ή τριπλάσια σε σχέση με τις ανεπτυγμένες χώρες της Σκανδιναβίας.

Χώρες όπως η Ελλάδα, όπως δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου, δεν έχουν άλλη επιλογή από το μοντέλο της

Με ηλεκτρόδια νίκησε τους πόνους 18 χρόνων

Επί 18 χρόνια ζούσε με τον πόνο. Πρόκειται για 50χρονη καρδιοπαθή Θεσσαλονικιά. Η αντιμετώπιση του πόνου ήταν επικίνδυνη και δύσκολη λόγω του βηματοδότη που έφερε.


Οι πόνοι των αρθρώσεων, των ισχίων και της οσφυϊκής μοίρας πιθανότατα προκλήθηκαν από χορήγηση ισχυρού φαρμάκου στο εξωτερικό για την καρδιοπάθειά της. Αποτελεί ένα από τα 5 περιστατικά που έχουν καταγραφεί παγκοσμίως. Η ανακούφιση ήρθε το καλοκαίρι έπειτα από επέμβαση στο Ιατρείο Πόνου της Κλινικής Αναισθησιολογίας και Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη, με την τοποθέτηση ηλεκτρονικού νευροδιεγέρτη, με ηλεκτρόδια που εφαρμόζουν στη σπονδυλική στήλη και μειώνουν τον πόνο.

Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που παρόμοιος νευροδιεγέρτης εφαρμόζεται σε ασθενή με βηματοδότη, ενώ αντίστοιχα περιστατικά αναφέρονται ελάχιστα σε παγκόσμιο επίπεδο, επισημαίνει ο διευθυντής της κλινικής, καθηγητής Ιατρικής στο ΑΠΘ, Δημήτρης Βασιλάκος.

Η «ασθενής» παλαιότερα έπαιζε μπάσκετ και λάτρευε τις βόλτες στην παραλία της Θεσσαλονίκης. «Μπορώ πλέον να περπατήσω μόνη μου, χωρίς να έχω αφόρητους πόνους. Βγαίνω με φίλους για

AIDS: το 54-70% των νέων κρουσμάτων από κρυφούς φορείς

Ο φόβος φυλάει τα έρημα, λέει η σοφή παροιμία. Ο φόβος όμως απέναντι στον ιό HIV/AIDS στη χώρα μας έχει εκλείψει.

Χωρίς φόβο είμαστε, ανέμελα ή επί τούτου, επικίνδυνοι. Στους 20.000 εκτιμώνται οι «κρυφοί» οροθετικοί στην Ελλάδα, οι ανυποψίαστοι αδιάγνωστοι φορείς του ιού, λέει στην «Ε» ο Τζανέτος Αντύπας, πρόεδρος της πιο δραστήριας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης για τον HIV/AIDS στη χώρα μας, PRAKSIS.

Στον αντίποδα έρχεται η καταγραφή αυξανόμενων δηλώσεων οροθετικών, σύμφωνα με τις οποίες, αν και έχουν επίγνωση ότι είναι φορείς του ιού, συνεχίζουν να κάνουν σεξ χωρίς προφύλαξη, επισημαίνει ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος, διευθυντής της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων του Γενικού Κρατικού Αθήνας, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS.

«Το θέμα είναι η εξέταση για τον ιό. Οταν το 54-70% των νέων κρουσμάτων δημιουργούνται από τους "κρυφούς" οροθετικούς, η εξέταση είναι κρίσιμη. Η προφύλαξη είναι σημαντική, αλλά η εξέταση είναι ζωτικής σημασίας, όταν έχουμε να κάνουμε με άτομα που έχουν προσβληθεί, το

Ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία ολογραμμάτων

Εδώ και καιρό προβάλλεται η ιδέα πως είναι δυνατό να αποσταλεί η τρισδιάστατη αναπαράσταση ενός ανθρώπου άμεσα οπουδήποτε, ακόμη και σε άλλη ήπειρο. Σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές η φαντασίωση αυτή μπορεί να γίνει πραγματικότητα.


Η επιστημονική ομάδα του πανεπιστημίου της Αριζόνα υποστηρίζει ότι επινόησε ένα σύστημα που μπορεί να εμφανίζει σε άλλο σημείο και σε ζωντανό χρόνο το ολόγραμμα κάποιου ανθρώπου.

Από τότε που στην ταινία "Ο Πόλεμος των Άστρων" αναπαράχθηκε τρισδιάστατα το ολόγραμμα της πριγκίπισσας Λία με μαγικό τρόπο γεννήθηκε το ερώτημα εάν όντως η τεχνολογία αυτή είναι εφικτή.

Το σύστημα που παρουσιάστηκε αυτές τις ημέρες απέχει πολύ από το τελικό προϊόν, δίνει, ωστόσο, μία ιδέα του τι έπεται.

"Θα επανέλθουμε με βελτιώσεις έστω και αν μας πάρει κάποιο χρόνο. Και για να φτιάξουμε πιο αποτελεσματικά λέιζερ θα χρειαστεί χρόνος. Σε περίπου δύο με τρία χρόνια, θα πρέπει να είμαστε σε θέση να δοκιμάσουμε τις νέες πτυχές" δήλωσε στο BBC ο καθηγητής Νάσερ Πέιγκαμπάριαν του

«Αόρατος» άνθρωπος με μανδύα από μετα - υλικά

Κοντά στην υλοποίηση του οράματος συγγραφέων όπως ο Χ.Τ. Γουέλς («Ο αόρατος άνθρωπος») ή της Τζ. Ρόουλινγκ («Χάρι Πότερ») βρίσκονται Βρετανοί επιστήμονες, οι οποίοι έκαναν σημαντική πρόοδο για την κατασκευή ενός «μανδύα αορατότητας». Κατασκεύασαν ένα εύκαμπτο φιλμ από ένα μετα-υλικό, το οποίο «χειραγωγεί» με τέτοιο τρόπο το φως που πέφτει πάνω στα αντικείμενα, ώστε ουσιαστικά τα εξαφανίζει από το οπτικό πεδίο των θεατών.

Οι ερευνητές, υπό τον δρα Αντρέα Ντι Φάλκο του πανεπιστημίου του Σεν Άντριους στη Σκωτία, δημοσίευσαν τη σχετική εργασία στο βρετανικό περιοδικό φυσικής "New Journal of Physics", σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο.


Άλλοι φυσικοί, όπως ο καθηγητής Όρτγουιν Ες του Imperial College του Λονδίνου, χαιρέτισαν το

΄Ενα ακόμη ύποπτο δέμα εντοπίστηκε στην Καλλιθέα, τουλάχιστον τρία στην Παιανία

Ένα ακόμη ύποπτο πακέτο εντοπίστηκε σε εταιρεία ταχυμεταφορών στην Καλλιθέα. Το δέμα είχε παραλήπτη την γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα, η οποία το θεώρησε ύποπτο και το επέστρεψε στην εταιρεία κούριερ που βρίσκεται στην οδό Καλλιρόης.

Κλιμάκιο πυροτεχνουργών έφθασε στην εταιρεία, για να διαπιστώσει εάν πρόκειται για παγιδευμένο δέμα και προχώρησε σε ελεγχόμενη έκρηξη.

Σε εταιρία κούριερ στην Παιανία επισημάνθηκε η ύπαρξη τουλάχιστον τριών ύποπτων

Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για τρομοκρατία στη Γαλλία

Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε δύο υπόπτους για διασυνδέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Μπρις Ορτεφέ.

«Πρόκειται για σοβαρές κατηγορίες. Ανακρίνονται αυτή τη στιγμή», είπε ο Ορτεφέ στον τηλεοπτικό σταθμό France 2.

Η Toyota ανακαλεί περισσότερα από 135.000 αυτοκίνητα στην Ευρώπη

Η αυτοκινητοβιομηχανία Toyota Motor Corp ανακοίνωσε σήμερα πως θα ανακαλέσει περισσότερα από 135.000 αυτοκίνητα στην Ευρώπη και την Ιαπωνία εξαιρίας προβλημάτων στο σύστημα διεύθυνσης.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται πως ανακαλούνται 71.000 αυτοκίνητα iQ στην Ευρώπη, καθώς και 24.156 στην Ιαπωνία. Επίσης ανακαλούνται και 40.464 μοντέλα PASSOs, τα οποία κυκλοφορούν μόνο στην Ιαπωνία.

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο επισημαίνει πως εντόπισε προβλήματα στο ηλεκτρονικό

Γονίδια καθορίζουν την τσιγκουνιά και τη γενναιοδωρία

Γερμανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ένα γονίδιο -σε δύο παραλλαγές- που κάνει τους ανθρώπους λιγότερο ή περισσότερο "σφιχτούς" με τα χρήματά τους και γενναιόδωρους. Υπολογίζουν ότι περίπου ένας στους τέσσερις ανθρώπους φέρει στο DNA του αυτόν τον γενετικό παράγοντα, τον οποίο έχει κληρονομήσει από τους γονείς του.

Οι ερευνητές του τμήματος ψυχολογίας του πανεπιστημίου της Βόννης, υπό τον Μάρτιν Ρόιτερ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό νευροεπιστήμης «Social Cognitive and Affective Neuroscience», σύμφωνα με τη βρετανική «Ντέιλι Μέιλ», διαπίστωσαν ότι άνθρωποι που διαθέτουν την «τσιγκούνικη» γενετική παραλλαγή, γενικά δίνουν λιγότερα χρήματα σε δωρεές και φιλανθρωπίες, «κάνουν τράκες» τσιγάρων αντί να αγοράζουν τα δικά τους, δανείζονται χρήματα ή πράγματα που ξεχνούν μετά να επιστρέψουν, επιμένουν να πληρώνει στο εστιατόριο ο καθένας ακριβώς ό,τι έχει φάει, αντί να μοιράζεται ο λογαριασμός σε ίσα μερίδια κλπ.

Οι γερμανοί επιστήμονες πήραν δείγματα κυττάρων από το στόμα 101 νεαρών ανδρών και γυναικών και μελέτησαν την επίδραση ενός συγκεκριμένου γονιδίου, του COMT, το οποίο υπάρχει σε δύο παραλλαγές (A και G). Το γονίδιο είναι γνωστό ότι επιδρά στην χημεία του εγκεφάλου και οι

Νέες υπηρεσίες και logo για τους χρήστες του site κοινωνικής ψυχαγωγίας

To Myspace ανακοίνωσε το επαναλανσάρισμα της ιστοσελίδας του (beta version), το νέο του logo, καθώς και μια σειρά προϊόντων, τα οποία επαναπροσδιορίζουν την εταιρεία ως προορισμό κοινωνικής ψυχαγωγίας (social entertainment destination) για την γενιά Y (Generation Y).

Το Myspace δημιουργεί μια εξαιρετικά εξατομικευμένη εμπειρία για τους χρήστες του, προσφέροντας πλέον τη δυνατότητα να ανακαλύψουν νέο περιεχόμενο και να συνδεθούν με άλλους χρήστες που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα.

Αναλυτικότερα, το επαναλανσάρισμα περιλαμβάνει:

Νέο σχεδιασμό Beta Site

Το Myspace έχει ξανακτίσει ολοκληρωτικά την ιστοσελίδα του, με μια νεα ταυτότητα και προϊόντα που τοποθετούν το περιεχόμενο σε κεντρικό σημείο. Η ιστοσελίδα είναι οργανωμένη με στόχο τη βελτίωση της πλοήγησης, ώστε να βοηθηθούν οι χρήστες στο να βρίσκουν εύκολα το επιθυμητό περιεχόμενο. Για την περαιτέρω ενδυνάμωση της online εμπειρίας, το Myspace θα λανσάρει σύντομα

Πως θα λειτουργήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στις εκλογές

Από τον ΟΑΣΑ ανακοινώθηκε ότι, λόγω των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα λειτουργήσουν ως εξής:

- Στα λεωφορεία, την προσεχή Παρασκευή και τη Δευτέρα τα δρομολόγια θα είναι βασισμένα στο πρόγραμμα του Σαββάτου.

- Στα τρόλεϊ, την Παρασκευή 5.11.2010, τα δρομολόγια θα είναι βασισμένα στο πρόγραμμα του Σαββάτου.

- Στο Τραμ, το Σάββατο και την Κυριακή το πρόγραμμα δρομολόγησης θα είναι ανά 25' λεπτά ενώ την Δευτέρα 8.11.2010 θα είναι

Δημοτικές & περιφερειακές εκλογές 2010 - Ψηφίζω έργα & όχι κόμμα

Σταματήστε πια αυτή την καραμέλα με το μνημόνιο!

Ψήφισε για το μνημόνιο. Μην ψηφίσεις για το μνημόνιο.

Τι σχέση έχει το μνημόνιο με τις δημοτικές & περιφερειακές εκλογές;

Μπερδέψτε τους όλους. Ψηφίστε αυτόν που κάνει έργα για το Δήμο και την Περιφέρειά σας, ανεξάρτητα από το κόμμα που τον υποστηρίζει ή το κόμμα που πρεσβεύει αν και οι σοβαρότεροι

Εφορίες: «Δεν ευθυνόμαστε εμείς για το αλαλούμ με την περαίωση»

Συνεχίζεται το αλαλούμ στις εφορίες με αφορμή τα εκατοντάδες λάθη που έχουν γίνει στα σημειώματα της αυτόματης περαίωσης των φορολογικών υποθέσεων της περιόδου 2000 – 2009.


Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν αποσταλεί εκκαθαριστικά ακόμα και σε συγγενείς αποθανόντων, καθώς και σημειώματα σε επαγγελματίες που έχουν διακόψει τη δραστηριότητά τους πολύ πριν από το 2000, έτος για το οποίο αρχίζει ο υπολογισμός της περαίωσης.

Οι υπάλληλοι των εφοριών δηλώνουν ότι τα εκκαθαριστικά σημειώματα εκδόθηκαν αυτόματα από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων μέσω του συστήματος ΤΑΧΙS και ως εκ τούτου δεν ευθύνονται αυτοί για τα λάθη που έχουν γίνει, διότι δεν τους ζητήθηκε η συνδρομή.

Το υπουργείο Οικονομικών με ανακοινώσεις του προσπαθεί να κατευνάσει τις αντιδράσεις των φορολογουμένων, οι οποίοι λαμβάνουν σημειώματα με υψηλά ποσά, τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνούν ακόμη και τον συνολικό τζίρο που έχει πραγματοποιήσει επαγγελματίας τα

Υποχωρεί η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα

Δώδεκα θέσεις υποχώρησε η Ελλάδα στην παγκόσμια κατάσταση διευκόλυνσης της επιχειρηματικότητας, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Πέμπτη η Παγκόσμια Τράπεζα.


Συγκεκριμένα, η Ελλάδα υποχώρησε στην 109η θέση από την 97η που βρίσκονταν πέρυσι.

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, η χώρα μας καταλαμβάνει την 149η θέση για το ξεκίνημα μιας εταιρείας, καθώς όπως αναφέρεται, απαιτούνται τουλάχιστον 15 διαδικασίες και κατά μέσο όρο 19 ημέρες για την ίδρυση μιας εταιρείας.

Παράλληλα, η Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ των πέντε χωρών που αύξησαν κατά μέσο όρο κατά 4,2% τους φόρους μεταβίβαση ακινήτων, μαζί με το Μπαχρέιν, το Πακιστάν, τον Παναμά και την

Γιατροσόφια της γιαγιάς

Βότανα, λεμόνι, μέλι, μαγειρική σόδα, αλάτι, ξίδι και σκόρδο επιστρατεύονται για να ανακουφίσουν από τον πόνο, να απαλύνουν τον βήχα, να απαλλάξουν από τις ψείρες στα μαλλιά και να ρίξουν τον πυρετό. Τα σύγχρονα επιστημονικά στοιχεία υποστηρίζουν αρκετά από τα γιατροσόφια της γιαγιάς μας.

Καταρράκτης

Μελέτες δείχνουν ότι το τσάι του βουνού μπορεί να συμβάλει αποτελεσματικά στην πρόληψη της εμφάνισης καταρράκτη (Tomas -Barberan et al 1986), καθώς και θρόμβων (Villar et al 1985) και υπέρτασης (Paya et al 1985). Το τσάι του βουνού, το οποίο στη χώρα μας συλλέγεται από τον Όλυμπο, τον Ταΰγετο, τον Παρνασσό, την Εύβοια και την Κρήτη, δεν έχει διεγερτική δράση (σε αντίθεση με το κλασικό τσάι) και γι' αυτό μπορεί να καταναλωθεί και βράδυ χωρίς να επηρεάσει τον ύπνο.

Τσιμπήματα

Μπορείτε να ανακουφιστείτε από τον ερεθισμό του δέρματος που προκαλείται από τα τσιμπήματα των εντόμων, σύμφωνα με τους επιστήμονες της Κλινικής Μάγιο στις ΗΠΑ, βάζοντας στο πάσχον σημείο ένα διάλυμα από μαγειρική σόδα και νερό.

Ψείρες

Το ξίδι, διαλυμένο σε χλιαρό νερό, μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις ψείρες στα μαλλιά. «Επί μία εβδομάδα, κάθε φορά που το παιδί γυρνά από το σχολείο, να καθαρίζετε σχολαστικά τα μαλλιά του με το διάλυμα αυτό και μια πολύ λεπτή χτένα», συμβουλεύει η επίκουρη καθηγήτρια Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πόπη Αναστασέα-Βλάχου. «Ετσι, μπορείτε να

Τα ελληνικά βιβλία στο iPad και το iPhone

Η ελληνική ψηφιακή ανάγνωση βρίσκεται σε µια σηµαντική καµπή της. Καθώς και ελληνικά βιβλία περνούν πλέον στο iΡad και το iΡhone! Η νέα και σπουδαία αυτή εξέλιξη οφείλεται στην επιµονή του γιου ενός εκδότη, του Χάρη Ψυχογιού, ο οποίος µε πολυετή παραµονή στις ΗΠΑ κατάφερε να σπάσει το αδιαπέραστο, για έναν Ελληνα, τείχος της Αpple και να την πείσει να υποστηρίξει και το ελληνικό αλφάβητο.


Δεδοµένου ότι δεν υπάρχει ελληνικό iΒookstore – όπως αντίστοιχα υπάρχει ελληνικό κατάστηµα iΤunes που προσφέρει ελληνική µουσική – ο έλληνας χρήστης των συγκεκριµένων συσκευών θα µπορεί να προµηθεύεται ελληνικούς τίτλους µέσω του αµερικανικού ηλεκτρονικού βιβλιοπωλείου.

Αυτό σταδιακά θα επιχειρήσουν να το κάνουν αρκετοί έλληνες εκδότες, αυτή τη στιγµή όµως οι Εκδόσεις Ψυχογιός που άνοιξαν το συγκεκριµένο µονοπάτι, διαθέτουν ήδη προς πώληση, εκεί, περί

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από υπουργεία έχουν προγραμματίσει για σήμερα διάφοροι κοινωνικοί και εργασιακοί φορείς.

Στις 10:00 το πρωί οι δασοπυροσβέστες έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν προς το υπουργείο Εσωτερικών και τη Βουλή. Διεκδικούν την εργασιακή αποκατάστασή τους και την καταβολή των επιδομάτων τους.


Στις 11:00 έξω από το υπουργείο Παιδείας θα συγκεντρωθούν αδιόριστοι εκπαιδευτικοί και στις 12:30 θα τους συνδράμουν αδιόριστοι καθηγητές της ιταλικής γλώσσας και καθηγητές φυσικής αγωγής.

Στις 15:00 οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη θα συγκεντρωθούν στην Πλατεία

Βιομήχανοι ... περιορίστε το αλάτι

Μια νέα έρευνα έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες που έχουν δείξει τις επιπτώσεις της κατανάλωσης αλατιού στον ανθρώπινο οργανισμό. Αυστραλοί ερευνητές υπολόγισαν ότι αν οι εταιρείες παραγωγής επεξεργασμένων τροφίμων περιορίσουν τις ποσότητες του αλατιού που προσθέτουν στα προϊόντα τους, τότε θα μειωθεί σημαντικά το ποσοστό καρδιαγγειακών παθήσεων στους καταναλωτές.

Οι επιστήμονες της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ, αφού μελέτησαν τρόφιμα ευρείας κατανάλωσης όπως το ψωμί, η μαργαρίνη και τα δημητριακά, υπολόγισαν ότι η εθελοντική περικοπή του αλατιού από πλευράς των βιομηχανιών τροφίμων μπορεί να επιφέρει μείωση σχεδόν 1% στα εμφράγματα, περίπου υπερδιπλάσια σε σχέση με τη μείωση κατά 0,5% που επιφέρουν οι απλές διατροφικές συμβουλές στον πληθυσμό. Αν όμως οι περικοπές λάβουν υποχρεωτικό χαρακτήρα, τότε εκτίμησαν ότι η μείωση των εμφραγμάτων θα ήταν περίπου 20πλάσια, δηλαδή κοντά στο 18%. Οι ερευνητές, οι οποίοι δημοσίευσαν τη σχετική εργασία στο βρετανικό περιοδικό καρδιολογίας «Ηeart», διαπίστωσαν ότι αν όλοι μείωναν την ημερήσια πρόσληψη αλατιού ώστε να φθάσουν στη συνιστώμενη ποσότητα που είναι 6 γραμμάρια ημερησίως, τότε ο πληθυσμός της Γης θα κέρδιζε 610 χιλιάδες (!) χρόνια

Τα «μάτια» της Τροχαίας γίνονται πολύ αδιάκριτα

Τρόμο θα προκαλούν σε πολλούς... «αμαρτωλούς» οδηγούς οι νέες, επαναστατικές κάμερες ασφαλείας που ήδη δοκιμάζονται στη Φινλανδία και θα αρχίσουν να τοποθετούνται στους ευρωπαϊκούς αυτοκινητοδρόμους μετά το 2013.
Και αυτό γιατί δεν ελέγχουν μόνο την υπερβολική ταχύτητα, όπως οι συμβατικές, αλλά τσεκάρουν αυτομάτως- μέσω των πινακίδων κυκλοφορίας κάθε οχήματος- αν ο ιδιοκτήτης έχει πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας και την ασφάλεια του αυτοκινήτου του, αλλά κι αν έχει ξεχάσει να φορέσει τη ζώνη του ή αν δεν κρατά την απαραίτητη απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα! Θα συνδέεται μάλιστα μέσω δορυφόρου με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της Τροχαίας, ώστε οι Αρχές να επεμβαίνουν άμεσα σε περίπτωση παράβασης ή κλεμμένου οχήματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κάμερα θα μπορεί να φωτογραφίζει τα κινούμενα οχήματα από απόσταση μέχρι και 50 μέτρων. Η ανάπτυξη του νέου συστήματος που φέρει την ονομασία ΑSSΕΤ (Αdvanced Safety and Driver Support for Εssential Road Τransport, Προηγμένη Ασφάλεια και Οδηγική Υποστήριξη για τη Βασική Οδική Μεταφορά) χρηματοδοτείται με περίπου 8 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Το

Πειραματικό φάρμακο «μπλοκάρει» το Αλτσχάιμερ

Πολύ ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών ενός νέου φαρμάκου το οποίο δείχνει ότι μπορεί όχι μόνο να «φρενάρει» την επιδείνωση της κατάστασης ενός ασθενή με Αλτσχάιμερ αλλά και να αντιστρέψει τα συμπτώματα της νόσου. Ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου Weill Cornell στη Νέα Υόρκη πραγματοποιούν δοκιμές με το φάρμακο Κiovig (στις ΗΠΑ είναι γνωστό με το όνομα Gammagard) το οποίο χορηγούν σε 360 άτομα που βρίσκονται στα αρχικά στάδια της νόσου. Το φάρμακο αποτελεί μείγμα αντισωμάτων από το ανθρώπινο αίμα και όπως διαπιστώνεται σταματά τη συρρίκνωση του εγκεφάλου διατηρώντας σε κα λά επίπεδα τη μνήμη και την ταχύτητα της σκέψης των ασθενών.

Το φάρμακο χορηγείται με ενδοφλέβια ένεση μια φορά το δεκαπενθήμερο και περιέχει αντισώματα του αίματος εναντίον μιας πρωτεΐνης που ονομάζεται β-αμυλοειδές και πιστεύεται ότι παίζει κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη της νόσου. Το β-αμυλοειδές σχηματίζει τις λεγόμενες «πλάκες» που

Ο αριθμός των μαθητών δεν κάνει και την καλή τάξη

«Στα χρόνια μου ήμασταν στην κάθε τάξη 65 άτομα. Οταν σε σήκωνε ο δάσκαλος στο μάθημα, μετά χαλάρωνες για δύο μήνες πριν ξανακούσεις το όνομά σου...». Τα λόγια αυτά ανήκουν σε καθηγητή κεντρικού πανεπιστημίου, που έχει αναλάβει συμβουλευτικό ρόλο προς το υπουργείο Παιδείας για τις επικείμενες αλλαγές στα σχολεία της χώρας. Οπως λέει ο ίδιος, σχολιάζοντας τον θόρυβο των προηγούμενων ημερών σχετικά με την αναλογία μαθητών- διδασκόντων σε μια τάξη: «Δεν υπάρχει σωστός αριθμός μαθητών.Υπάρχει σωστός τρόπος διδασκαλίας. Ο αριθμός των μαθητών δεν αποτελεί το κατάλληλο κριτήριο για να μετρήσουμε την εκπαιδευτική διαδικασία και τα αποτελέσματά της...».
«Παράβαση νόμων»

Πρόσφατα η Ομοσπονδία των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) κατηγόρησε το υπουργείο Παιδείας για παράβαση των σχετικών νόμων. Οπως ανέφεραν τα μέλη της ηγεσίας της, σε 302 σχολεία υπάρχουν τουλάχιστον 1.550 περιπτώσεις τάξεων στις οποίες ο αριθμός των μαθητών ξεπερνά τους 25 (τουλάχιστον 383 έχουν 28-30 μαθητές και 25 τάξεις έχουν άνω των 30). Απαντώντας, η υφυπουργός Παιδείας κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου τόνισε ότι όλες οι περιπτώσεις θα ερευνηθούν και οι σχετικές διατάξεις θα παραμείνουν όπως ισχύουν σήμερα, δηλαδή «μέγιστος

Δύο «αδέσποτα» δέματα ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ.

Ακόμη δύο δέματα-βόμβες με προορισμό πρεσβείες αναζητεί τις τελευταίες ώρες η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Παράλληλα έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον «πλαστογράφο» της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» αφού επάνω στα δέματα υπήρχαν σφραγίδες εταιρειών, δημοσίων υπηρεσιών και πολιτικών, όλες ακριβή αντίγραφα όσων χρησιμοποιούνται στην πραγματικότητα.
Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, από έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. το τελευταίο 24ωρο προέκυψε ότι οι βόμβες ήταν τελικώς 15 και όχι 13, όπως εκτιμήθηκε αρχικώς. Ακόμη δύο δέματα εστάλησαν τη Δευτέρα σε πρεσβείες ευρωπαϊκών χωρών στην Αθήνα, χωρίς όμως ως αργά χθες το βράδυ να έχουν φτάσει στον προορισμό τους. Οι αξιωματικοί ανακάλυψαν την αποστολή τους από έρευνες σε εταιρείες ταχυμεταφορών και στοιχεία για τις κινήσεις των συλληφθέντων.

΄Ερευνα πραγματοποιείται και για τον κατασκευαστή των σφραγίδων που χρησιμοποιήθηκαν σε αρκετούς φακέλους προκειμένου να παραπλανήσουν τους παραλήπτες. Ο φάκελος που εστάλη στη βουλγαρική πρεσβεία με (δήθεν) αποστολέα τον επιχειρηματία κ. Παναγιώτη Κουτσίκο διαπιστώθηκε ότι έφερε την κόκκινη σφραγίδα της εταιρείας του. Παρόμοιες σφραγίδες ή λογότυποι υπήρχαν και σε άλλα δέματα. Οι αξιωματικοί εκτιμούν ότι κατασκευαστής όλων των δεμάτων-βομβών ήταν ο 22χρονος Αργυρού. Ετσι πιστεύουν ότι «η σύλληψή του μπορεί να αποτρέψει ένα νέο

Δήμος Πειραιά - Εκρηκτικοί εμφύλιοι στο λιμάνι

Σκληρή αναμένεται να είναι η μάχη για την εκλογή στον Δήμο Πειραιά, έναν δήμο του οποίου ο δημαρχιακός θώκος θεωρείται... ηλεκτρική καρέκλα. Η υπερχρέωση του δήμου- οφείλει μόνο σε δάνεια πάνω από 130 εκατ. ευρώ -, τα σκουπίδια που κατακλύζουν τους δρόμους, η ανυπαρξία ουσιαστικά κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, η απουσία περιβαλλοντικής πολιτικής και η διαχείριση του λιμανιού συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα. Οι υποψήφιοι ωστόσο δεν είναι αντιμέτωποι μόνο με τα προβλήματα της πόλης, αλλά και με τους ενδοπαραταξιακούς εμφυλίους, τους έντονους παραγκωνισμούς και τα πισώπλατα μαχαιρώματα, που προδιαγράφουν ότι η έκβαση της μάχης θα κριθεί τελικά τη δεύτερη Κυριακή.
Το ΠαΣοΚ στηρίζει για τον Δήμο Πειραιά τον κ. Ι.Μίχα, νομάρχη εκεί από το 2002. Ο κ. Μίχας κατέρχεται με σαφή πλεονεκτήματα έναντι των αντιπάλων του, τα οποία βασίζονται στην επιτυχημένη θητεία του στη Νομαρχία Πειραιά με τη σημαία του κυβερνώντος κόμματος, στην εκλογή του κ. Π.Φασούλα στις δημοτικές εκλογές του 2006 στη θέση του δημάρχου (ανέτρεψε την «παντοκρατορία» του κ. Χρ.Αγραπίδη ) και κυρίως στην εκλογική υπεροχή του ΠαΣοΚ στην Α΄ Περιφέρεια Πειραιά. Η ΝΔ στην αναμέτρηση του 2009 έχασε στην Α΄ Πειραιά περίπου εννέα

Ντέρμπι η αναμέτρηση σε έξι περιφέρειες

΄Ολα τα όπλα τους ρίχνουν στη μάχη των εκλογών το ΠαΣοΚ και η ΝΔ. Τα επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων μελετούν δημοσκοπήσεις αλλά και τα μηνύματα που λαμβάνουν από τη βάση των ψηφοφόρων τους προκειμένου να δώσουν στοχευμένα τις τελευταίες κρίσιμες μάχες. Ο κ. Γ. Παπανδρέου αλλά και ο αρχηγός της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς θα βρίσκονται σε περιοδείες ως και το Σάββατο παραμονή των εκλογών, ενώ όλοι προσπαθούν να καταλάβουν αν ο Πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να οδηγήσει σε κάλπη εθνικών εκλογών τους πολίτες ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ορισμένα κεντρικά κυβερνητικά στελέχη εκφράζουν βεβαιότητα ότι θα προκηρυχθούν εκλογές, μολονότι από τους στενούς συνεργάτες του κ. Παπανδρέου συντηρείται η αμφισημία του προεκλογικού διλήμματος. Στην Ιπποκράτους πάντως έχουν αναθαρρήσει με τα στοιχεία που έρχονται στα χέρια τους τις τελευταίες ημέρες, τα οποία σύμφωνα με τους επιτελείς του κόμματος δείχνουν άνοδο στα ποσοστά των υποψήφιων περιφερειαρχών του ΠαΣοΚ. Στη Ρηγίλλης εμφανίζονται συγκρατημένοι

Γερμανοί βουλευτές ζητούν Εξεταστική για την Ελλάδα

«Πρόκειται για μεμονωμένη άποψη.Το θέμα δεν πρόκειται να έχει συνέχεια» . Αυτό δήλωσε χθες στο Βερολίνο εκπρόσωπος της Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης της Βαυαρίας (είναι ο μικρός κομματικός «αδελφός» των κυβερνώντων Χριστιανοδημοκρατών της Ανγκελα Μέρκελ ) σε ερώτηση του «Βήματος», αν η πρόταση του βουλευτή κ. Χανς Μίχελμπαχ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής σχετικά με την «κίβδηλη» συμμετοχή του πρώην υπουργού Οικονομικών Χανς Αϊχελ στην ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη απηχεί τις απόψεις όλου του κόμματος. «Οι άλλοι βουλευτές δεν δείχνουν ενδιαφέρον για αυτό » πρόσθεσε.

Το ότι οι φωνές για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής πέφτουν μάλλον στο κενό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι η καμπάνια που εξαπέλυσε τελευταία η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα «Βild» (καθημερινό τιράζ: 3,5 εκατομμύρια φύλλα) εναντίον του κ. Αϊχελ θα εκτονωθεί σύντομα. Το αντίθετο, μάλλον: το θέμα «Εξαπάτηση των Γερμανών από τους ΄Ελληνες» πουλάει όσο κανένα άλλο

Εκνευρισμός στην τρόικα για τα σενάρια πρόωρων εκλογών

Ερωτήματα, αλλά και απορίες, έχει προκαλέσει τόσο σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες όσο και σε κύκλους των Βρυξελλών το δίλημμα περί εθνικών εκλογών που έχει θέσει από την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Γ. Παπανδρέου, σε περίπτωση που το αποτέλεσμα που θα προκύψει από τις κάλπες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση την προσεχή Κυριακή δεν είναι το επιθυμητό. Οπως μάλιστα πληροφορείται «Το Βήμα», δεν είναι λίγοι όσοι θεωρούν ότι μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να επαναφέρει την εικόνα της αναξιοπιστίας που με τόσο κόπο προσπάθησε να άρει η κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες πάνω από την Ελλάδα.

Ξένοι διπλωμάτες στην Αθήνα αλλά και αξιωματούχοι τόσο στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης όσο και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού εκτιμούν, μιλώντας ανωνύμως φυσικά, λόγω της ευαισθησίας του ζητήματος, ότι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία από μια κυβέρνηση που μόλις συμπλήρωσε έναν χρόνο ζωής «δεν είναι ένδειξη υπευθυνότητας και ενέχει σοβαρό πολιτικό ρίσκο». Πόσω

Γερμανοί αστυνομικοί στην Αθήνα για τα δέματα με εκρηκτικά

Οι έρευνες των γερμανικών διωκτικών αρχών για το παγιδευμένο με εκρηκτικά πακέτο που έφτασε την Τρίτη στην καγκελαρία στο Βερολίνο εστιάζονται στο συσχετισμό του με τη σειρά επιθέσεων με παγιδευμένα πακέτα στην Αθήνα.


Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δίωξης Εγκλήματος της Γερμανίας (Bundeskriminalamt, BKA) έστειλε προς τούτο στελέχη της στην Αθήνα, δήλωσε ο πρόεδρός της Γιόργκ Τσίρκε στην έδρα της υπηρεσίας το Βισμπάντεν.

Το ΒΚΑ ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα ερευνών και ανακρίσεων των ελληνικών αρχών.

Επιπρόσθετα στην Αθήνα τα στελέχη του BKA θα έχουν τη δυνατότητα να επεξεργαστούν και πακέτα-βόμβες που έχουν στη διάθεσή τους οι

Πέθανε ο συνθέτης του «Βιολιστή στη στέγη»

Δέκα μέρες μετά το θάνατο του συγγραφέα του «Βιολιστή στη Στέγη» Τζόζεφ Στάιν, την τελευταία του πνοή άφησε και ο συνθέτης του ομώνυμου μιούζικαλ Τζέρι Μποκ.


Ο Τζέρι Μποκ, κάτοικος Μανχάταν, πέθανε στα 81 του χρόνια στο νοσοκομείο του Μάουντ Κίσκο από καρδιακό επεισόδιο.

Υπήρξε ο συνθέτης τεράστιων επιτυχιών του Μπρόντγουεϊ όπως τα "Fiorello!", "The Body Beautiful" και "She Loves Me".



Γιατροί με φουσκωμένες τραπεζικές καταθέσεις στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ

Περίπου 2.250 γιατρούς με φουσκωμένους τραπεζικούς λογαριασμούς εντόπισε το ΣΔΟΕ ύστερα από έρευνα που πραγματοποίησε από τον Φεβρουάριο έως και σήμερα, σε γιατρούς, που είτε διατηρούν ιδιωτικά ιατρεία είτε απασχολούνται σε κλινικές και νοσοκομεία.


Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών σε ορισμένες περιπτώσεις εντοπίστηκαν λογαριασμοί που ανέρχονταν ακόμη και σε 10 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το υπουργείο τα ποσά των λογαριασμών που εντοπίστηκαν δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα και υποκρύπτουν εκτεταμένη φοροδιαφυγή ή άλλες παράνομες δραστηριότητες.

Οι φάκελοι με τα ευρήματα του ΣΔΟΕ θα διαβιβασθούν στις αρμόδιες εφορίες και στη

Σκληρή επίθεση Σαμαρά στον Γ. Παπανδρέου

Προσωπική επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε από το γήπεδο του Σπόρτινγκ ο Αντώνης Σαμαράς. Ο Γ. Παπανδρέου «προσπαθεί να μας εκβιάσει με εκλογές και έχει φτάσει στην απόλυτη παράνοια», ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ..


Ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε ότι ο ο κ. Παπανδρέου: "απειλεί το λαό ότι αν καταψηφίσει τους δικούς του υποψηφίους, τότε θα κάνει γενικές εκλογές! Και τον ρωτάω: Για ποιο λόγο, άραγε; Ώστε να τον καταψηφίσουν και πάλι; Μήπως δραπετεύει; Μήπως εγκαταλείπει; Και πρέπει εμείς, τάχα, να «φοβηθούμε» γι’ αυτό;".

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός "δείχνει ότι δεν εμπιστεύεται την πολιτική του! Γιατί, αν εμπιστευόταν την πολιτική του, θα περίμενε λίγους μήνες να φέρει θετικά αποτελέσματα, για να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη του λαού. Τώρα, όμως, γνωρίζει ο κ. Παπανδρέου ότι η πολιτική του δεν περπατάει, τα νούμερα δεν του βγαίνουν, τα δημόσια έσοδα

ΣτΕ: Συνταγματικό το Π.Δ. του 2007 για την προστασία της Πάρνηθας

Συνταγματικό έκρινε το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας το Προεδρικό Διάταγμα του 2007 με το οποίο καθορίζονται οι ζώνες προστασίας του ορεινού όγκου της Πάρνηθας.


Με τις υπ' αριθμόν 3497,3501 και 3506/2010 απέρριψε τις αιτήσεις της Νομαρχίας Νοτιοανατολικής Αττικής, της Κοινότητας και κατοίκων των Αφιδνών που ζητούσαν την ακύρωση του Π.Δ..

Οι κάτοικοι ισχυρίστηκαν ότι το Προεδρικό Διάταγμα παραβιάζει το άρθρο 17 του Συντάγματος και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου επειδή δεν προβλέπει την πλήρη αποζημίωσή τους.

Ωστόσο, το ΣτΕ απέρριψε τον ισχυρισμό τους, επισημαίνοντας ότι οι πολεοδομικοί και άλλοι περιορισμοί που προβλέπονται για την προστασία της Πάρνηθας, είναι συνταγματικά ανεκτοί, ακόμη και εάν επηρεάζουν δυσμενώς την δυνατότητα δόμησης, δεδομένου ότι θεσπίζονται με αντικειμενικά κριτήρια και υπαγορεύονται από τον δημοσίου συμφέροντος σκοπό της προστασίας

Ο καιρός στις 04.11.2010

Λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους πυκνότερες στα δυτικά και βόρεια, αυξημένη υγρασία σε ολόκληρη τη χώρα και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές κυρίως ώρες, περιμένουμε την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 22 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, από 7 έως 24 στην Κεντρική Ελλάδα, από 11 έως 23 βαθμούς στη Δ. Ελλάδα, από 9 έως 24 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 12 έως 20 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές, αλλά στα νησιά του Αν. Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 22 – 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, με τάσεις ενίσχυσης το βράδυ στο Αιγαίο σε ισχυρούς.

Λίγες νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 23 - 24 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι