www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Εφορίες: «Δεν ευθυνόμαστε εμείς για το αλαλούμ με την περαίωση»

Συνεχίζεται το αλαλούμ στις εφορίες με αφορμή τα εκατοντάδες λάθη που έχουν γίνει στα σημειώματα της αυτόματης περαίωσης των φορολογικών υποθέσεων της περιόδου 2000 – 2009.


Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν αποσταλεί εκκαθαριστικά ακόμα και σε συγγενείς αποθανόντων, καθώς και σημειώματα σε επαγγελματίες που έχουν διακόψει τη δραστηριότητά τους πολύ πριν από το 2000, έτος για το οποίο αρχίζει ο υπολογισμός της περαίωσης.

Οι υπάλληλοι των εφοριών δηλώνουν ότι τα εκκαθαριστικά σημειώματα εκδόθηκαν αυτόματα από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων μέσω του συστήματος ΤΑΧΙS και ως εκ τούτου δεν ευθύνονται αυτοί για τα λάθη που έχουν γίνει, διότι δεν τους ζητήθηκε η συνδρομή.

Το υπουργείο Οικονομικών με ανακοινώσεις του προσπαθεί να κατευνάσει τις αντιδράσεις των φορολογουμένων, οι οποίοι λαμβάνουν σημειώματα με υψηλά ποσά, τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνούν ακόμη και τον συνολικό τζίρο που έχει πραγματοποιήσει επαγγελματίας τα
τελευταία χρόνια.

Ήδη, στις εφορίες συστήνονται ειδικά γραφεία εξυπηρέτησης των επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προκειμένου να δίνονται διευκρινίσεις για το αν υπάρχουν λάθη ή όχι στα εκκαθαριστικά σημειώματα που έχουν αποσταλεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια: