www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Προσαγωγές για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση

Σε προσαγωγές ατόμων για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση προχώρησε η αστυνομία.


Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα έγιναν προσαγωγές ατόμων και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν στοιχεία. Οι έρευνες συνεχίζονται, σημείωσε ο εκπρόσωπος.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον τέσσερις προσαγωγές ατόμων, τα οποία φέρονται να είναι μέλη του Επαναστατικού Αγώνα.
naftemporiki

Στα όρια της «πτώχευσης» βρίσκονται 700.000 νοικοκυριά

«Ανοικτούς λογαριασμούς» με τις τράπεζες έχουν τρία στα πέντε ελληνικά νοικοκυριά, δηλαδή περίπου 2.500.000 ελληνικές οικογένειες. Από αυτές, οι 70.000 έχουν πάψει πλέον να πληρώνουν τις δόσεις τους, πάνω από 700.000 «ζορίζονται» και πληρώνουν με καθυστέρηση, ενώ 600.000 δηλώνουν ότι φοβούνται πως στο άμεσο μέλλον είναι πολύ πιθανό να κηρύξουν «στάση πληρωμών».


Η ελληνική οικονομία, παρά τις τεράστιες δυσκολίες και τις κερδοσκοπικές επιθέσεις που αντιμετωπίζει, δεν κινδυνεύει με χρεοκοπία, υποστηρίζουν οι οικονομικοί αναλυτές. Όμως κανείς δεν μπορεί να διαβεβαιώσει ότι δεν θα καταρρεύσουν οικονομικά πολλές χιλιάδες νοικοκυριά, τα οποία η κρίση τα βρήκε να χρωστούν πολλά χρήματα στις τράπεζες και ήδη δυσκολεύονται να εξυπηρετήσουν τις δόσεις των δανείων τους.


Τα ευρήματα πρόσφατης έρευνας του υπουργείου Οικονομίας για την κατάσταση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, μόνο έντονες ανησυχίες μπορούν να προκαλέσουν, καθώς δείχνουν ότι

Νέα υπηρεσία Gmail

Η Google δημιούργησε μια νέα υπηρεσία για εσάς που έχετε ανοιχτό το Gmail όλη μέρα και θέλετε να τσεκάρετε το mail σας.


Η υπηρεσία αυτή ονομάζεται “Message Sneak Peak” και σας επιτρέπει να βλέπετε ένα μέρος του μηνύματος που έχετε επιλέξει χωρίς στην πραγματικότητα να το ανοίξετε

Με το που ενεργοποιήσετε το νέο αυτό χαρακτηριστικό κάνοντας δεξί κλικ σε κάποιο μήνυμα βλέπετε ένα μέρος του μηνύματος το οποίο είναι αρκετό για να καταλάβετε αν είναι σημαντικό ή αν θα πρέπει να αρχειοθετηθεί.
newsit

Επίσκεψη Παπανδρέου αύριο στην Κύπρο


Αργά την Κυριακή το απόγευμα αναχωρεί για την Κύπρο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για μονοήμερη επίσκεψη.

Τη Δευτέρα στις εννέα το πρωί, ο κ. Παπανδρέου θα έχει κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια στο προεδρικό μέγαρο.

Στις 10.30 θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού της Ελλάδας, του Κυπρίου προέδρου, των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων της Κύπρου, καθώς και μελών της ελληνικής και της κυπριακής αντιπροσωπείας.

Θα ακολουθήσουν μετά τη μια το μεσημέρι δηλώσεις στα ΜΜΕ και αμέσως μετά ο Κύπριος

Βρέθηκαν η σορός του προέδρου της Πολωνίας και τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους

Η σορός του προέδρου της Πολωνίας Λεχ Κατσίνσκι, ο οποίος σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα, βρέθηκε στον τόπο της καταστροφής στη δυτική Ρωσία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, που επικαλείται ανώτερη πηγή των ρωσικών δυνάμεων ασφαλείας.

Οι αρχές εντόπισαν τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους που συνετρίβη σήμερα στη Ρωσία και στο οποίο επέβαινε ο πρόεδρος της Πολωνίας Λεχ Κατσίνσκι και άλλοι αξιωματούχοι, ανακοίνωσε ο Ρώσος υπουργός Εκτάκτων Καταστάσεων Σεργκέι Σόιγκου, σύμφωνα με το Interfax.
naftemporiki

Πεζοδρόμια για ...... τρέϊλερ

Δεν φταίει ο άνθρωπος.

Ο Δήμος Νίκαιας φταίει που έβαλε εκεί τα δελφίνια και μπερδεύτηκε....

Μπορείτε να το διαπιστώσετε και μόνοι σας.

Διεύθυνση: Θηβών & ... απένατι από το παλιό εργοστάσιο του Κεράνη.

Ελλάς το μεγαλείο σου ...

Μεσημέρι 09/04/2010 στην οδό Πέτρου Ράλλη 175, με δύο και κάτι λωρίδες κυκλοφορίας, φορτηγό ιδιωτικής χρήσης έχει σταματήσει έξω από κατάστημα πωλήσεως μηχανών και οδηγός φορτηγού και υπάλληλοι καταστήματος χωρίς καμία βιασύνη, ξεφορτώνουν νέο εμπόρευμα.

Το τρόλεϊ της γραμμής που περνούσε εκείνη την ώρα, αναγκάζεται να βγει από τη λωρίδα του, με αποτέλεσμα να βγουν οι κεραίες από τα ηλεκτροφόρα σύρματα και να κλείσει και η δεύτερη λωρίδα κυκλοφορίας.

Από εκείνο το σημείο και μετά το χάος.

Αλλαγές στις γραμμές 2 και 4 των τρόλεϊ από 12/04/2010

Αλλαγές στις γραμμές 2 και 4 των τρόλεϊ θα ισχύσουν από την προσεχή Δευτέρα, 12 Απριλίου, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΑΣΑ, επεκτείνεται η διαδρομή της γραμμής τρόλεϊ 2 Πλατεία Κυψέλης -Παγκράτι-Καισαριανή στο τμήμα από την Πλατεία Κυψέλης έως την Άνω Κυψέλη. Η νέα γραμμή τρόλεϊ θα έχει αφετηρία στην οδό Καυκάσου, κοινή με την αφετηρία της γραμμής τρόλεϊ 4 Άνω Κυψέλη-Άγιος Αρτέμιος –Σταθμός Άγιος Ιωάννης.


Επίσης, οι γραμμές τρόλεϊ 2 και 4 θα έχουν κοινή διαδρομή στην περιοχή της Άνω Κυψέλης από την αφετηρία έως την πλ. Κυψέλης, ενώ καταργείται η γραμμή τρόλεϊ 9 Άνω Κυψέλη-Ζάππειο της οποίας τα δρομολόγια θα ενσωματωθούν στις γραμμές τρόλεϊ 2 και 4.

Αεροπορική τραγωδία στη Ρωσία -Νεκρός ο Πολωνός πρόεδρος

Αεροσκάφος που μετέφερε 87 επιβαίνοντες μεταξύ αυτών ο πρόεδρος της Πολωνίας Λεχ Καζίνσκι με τη σύζυγό του, συνετρίβη καθώς προσέγγιζε το αεροδρόμιο του Σμολένσκ στη δυτική Ρωσία - Υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη ανάμεσα στους νεκρούς


Το αεροσκάφος του προέδρου της Πολωνίας Λεχ Κατσίνσκι συνετρίβη λίγο πριν την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο του Σμόλενσκ στη δυτική Ρωσία, ανακοίνωσε ο Πιοτρ Πασκόφσκι εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών. Σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση του Σμόλενσκ από την πρόσκρουση δεν υπάρχουν επιζώντες.

Ο αξιωματούχος δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό ότι το αεροπλάνο - ένα Τουπόλεφ 154 - "έξυσε" τις κορφές των δέντρων, συνετρίβη και έπιασε φωτιά". Πρόσθεσε ότι μέσα στο αεροπλάνο βρισκόταν ο

Τα πρώτα ζώα που ζουν χωρίς οξυγόνο είναι...ελληνικά

ΛΟΝΔΙΝΟ Στον ελληνικό βυθό ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά πολυκύτταροι οργανισμοί που ζουν χωρίς να χρειάζονται ποτέ οξυγόνο! Ομάδα ιταλών και δανών ερευνητών εντόπισε τρεις τέτοιους οργανισμούς που ανήκουν στην κατηγορία των θωρακοφόρων (Loricifera), όντων που το μήκος τους δεν ξεπερνά το ένα χιλιοστό και τα οποία ζουν κυρίως στην άβυσσο. Οι οργανισμοί εντοπίστηκαν σε βάθος 3.000 μέτρων στην αποκαλούμενη «ανοξική λεκάνη της Αταλάντης», η οποία βρίσκεται κοντά στις ακτές της Νότιας Ελλάδας. Οι τρεις οργανισμοί ανήκουν σε διαφορετικά γένη (Spinoloricus, Rugiloricus, Ρliciloricus), ωστόσο δεν τους έχουν δοθεί ακόμη επίσημες επιστημονικές ονομασίες.

Ως σήμερα οι μόνες μορφές ζωής που είχε φανεί ότι μπορούν να ζουν αποκλειστικά υπό ανοξικές συνθήκες ήταν κάποιοι μονοκύτταροι οργανισμοί. Εχουν επίσης βρεθεί ελάχιστοι πολυκύτταροι οργανισμοί που μπορούν να ζήσουν σε ανοξία αλλά για περιορισμένο χρόνο. Είναι η πρώτη φορά που εντοπίζονται πολυκύτταροι οργανισμοί οι οποίοι ζουν σε αυτές, τις απαγορευτικές για τα ζώα, συνθήκες καθ΄ όλο τον κύκλο ζωής τους.

Τώρα τα νέα ευρήματα που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο «ΒΜC Βiology» από τους ερευνητές με επικεφαλής τον Ρομπέρτο Ντανοβάρο του Πολυτεχνικού Πανεπιστημίου του Μάρκε στην Αγκόνα της Ιταλίας μαρτυρούν ότι οι οργανισμοί μπορούν να επιζήσουν σε πολλές και διάφορες συνθήκες τόσο στη Γη όσο και πιθανώς σε άλλους πλανήτεςακόμη και σε συνθήκες που το ανθρώπινο μυαλό δεν είχε φανταστεί ως σήμερα.

Η ερευνητική ομάδα συνέλεξε τα δείγματα σε τρεις ερευνητικές αποστολές που έκανε στην Ανατολική Μεσόγειο. Εργαστηριακές αναλύσεις έδειξαν ότι οι συγκεκριμένοι σπάνιοι οργανισμοί έχουν προσαρμοστεί ώστε να αντεπεξέρχονται στις συνθήκες πλήρους απουσίας οξυγόνου. Για να το καταφέρουν χρησιμοποιούν για τον μεταβολισμό διαφορετικά οργανίδια από τα μιτοχόνδρια που χρησιμοποιούν τα γνωστά ζώα. Τα οργανίδια αυτά μοιάζουν με δομές που εντοπίζονται σε κάποια αναερόβια μικρόβια.
tovima

Επικίνδυνη η μοτοσικλέτα όσο μεγαλώνει ο αναβάτης

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αμερικανοί ερευνητές αναφέρουν ότι όσο αυξάνεται η ηλικία των μοτοσικλετιστών
τόσο περισσότερο αυξάνονται και οι πιθανότητες οι επιπτώσεις ενός τροχαίου ατυχήματος να είναι εξαιρετικά σοβαρές.

 Ειδικοί του Πανεπιστημίου Ρότσεστερ στη Νέα Υόρκη διαπίστωσαν ότι οι μεγαλύτερης ηλικίας μοτοσικλετιστές έχουν ιδιαίτερα αυξημένες πιθανότητες να μετέχουν σε ένα τροχαίο ατύχημα και να τραυματιστούν σοβαρά (ή ακόμη και να χάσουν τη ζωή τους) σε σχέση με τους νεότερους μοτοσικλετιστές.

Οι ερευνητές κατέληξαν στα συμπεράσματά τους αφού μελέτησαν 62.000 περιπτώσεις

Προκαρκινική» θεραπεία

ΛΟΝΔΙΝΟ Επιστήμονες στις ΗΠΑ ανέπτυξαν μια επαναστατική μέθοδο καταστροφής των λεγόμενων «προκαρκινικών» κυττάρων, κυττάρων δηλαδή που παρουσιάζουν αλλοιώσεις τα οποία συχνά εξελίσσονται σε καρκινικά. Ως σήμερα οι θεραπείες για αυτά τα προκαρκινικά κύτταρα περιορίζονται στο να αναστέλλουν την ανάπτυξή τους για κάποιο διάστημα και όχι στο να τα εξοντώνουν. Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Τέξας συνδύασαν δύο χημικές ουσίες, δημιουργώντας έτσι μια χημική βόμβα εξόντωσης των προκαρκινικών κυττάρων. Το φάρμακο που δημιούργησαν επιτίθεται σε ύποπτες αλλοιώσεις οι οποίες εμφανίζονται στο παχύ έντερο και ειδικότερα σε πολύποδες.


Σε πειράματα που έγιναν σε ποντίκια αλλά και σε ανθρώπινους πολύποδες στο εργαστήριο το φάρμακο κατάφερε να εξαφανίσει το 90% των πολυπόδων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε καρκίνο του παχέος εντέρου, χωρίς μάλιστα να πειράξει τα υγιή κύτταρα που βρίσκονταν γύρω από τις προβληματικές περιοχές.
tovima

Το σούσι έχει «ωφέλιμα ένζυμα» για το πεπτικό

Δεν είναι μόνο της μόδας, είναι και ωφέλιμο το ιαπωνικό σούσι, λένε Γάλλοι επιστήμονες. Αυτό το είδος παραδοσιακής διατροφής στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου μεταφέρει στο ανθρώπινο έντερο εξειδικευμένα γονίδια που επιτρέπουν την πέψη του, αναφέρει η έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Nature.

Ειδικότερα οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τρώγοντας σούσι τυλιγμένο με ένα είδος φυκιού, οι λάτρεις του είδους καταβροχθίζουν εκτός από το έδεσμα και τα θαλάσσια βακτήρια που κατακερματίζουν το φύκι, αλλά και τα γονίδια που είναι απαραίτητα για την παραγωγή τους συγκεκριμένου πεπτικού ενζύμου. Η ομάδα των επιστημόνων, υπό τον Ζαν Εντρίκ Εμαν του Πανεπιστημίου Πιερ ε Μαρί Κιουρί του Παρισιού, μελέτησε ένα είδος κόκκινης άλγης, την πορφύρα. Σε αυτό το είδος συγκαταλέγεται και το φύκι νόρι που χρησιμοποιείται για το περιτύλιγμα του σούσι. Η ομάδα απομόνωσε το νέο ένζυμο, την πορφυρανάση, που παράγεται

Οδηγός για την Ελλάδα η απελευθέρωση του οnline τζόγου σε Ιταλία και Γαλλία

Η κυβέρνηση εξετάζει την αδειοδότηση εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο ιντερνετικό στοίχημα.

Μετά την Ιταλία, και η κυβέρνηση Σαρκοζί στη Γαλλία προχώρησε στην απελευθέρωση του ιντερνετικού στοιχήματος σε μια προσπάθεια να βάλει κανόνες στην αγορά η οποία ως σήμερα, όπως και στην Ελλάδα, δεν ήταν ρυθμισμένη, αφού μπορούσαν να δραστηριοποιηθούν όλοι οι μεγάλοι παίκτες του διαδικτυακού στοιχήματος χωρίς να δίνουν λόγο και κυρίως χωρίς να πληρώνουν φόρους στο κράτος από το οποίο «έπαιρναν» τα στοιχήματα των παικτών.

Το κοινοβούλιο της Γαλλίας ενέκρινε την ελεγχόμενη απελευθέρωση της ιντερνετικής στοιχηματικής αγοράς, με την κυβέρνηση να ετοιμάζεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες να δημοπρατήσει άδειες

Δήλωση μόνο με κάτοψη κτιρίου

Την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν αναλυτικά οι κινήσεις, τις οποίες θα πρέπει να ακολουθήσουν οι ιδιοκτήτες, προκειμένου να συμπεριληφθούν στη νέα νομοθετική ρύθμιση για τη διευθέτηση των ημιυπαίθριων και των άλλων χώρων που άλλαξαν αυθαίρετα χρήση.


Αυτό δήλωσε χθες ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Θάνος Μωραΐτης. Οπως είπε, θα εφαρμοστεί μια απλή διαδικασία και θα απαιτείται μόνο το σχέδιο της κάτοψης του κτιρίου. Ο υφυπουργός υποστήριξε πως το πρόστιμο που θα καταβληθεί επιστρέφει ουσιαστικά στους πολίτες μέσω των προβλεπόμενων περιβαλλοντικών δράσεων.


Το σχέδιο νόμου για τους ημιυπαίθριους πρέπει να πείσει τους πολίτες ότι δεν ενισχύει την αυθαίρετη δόμηση, επισημαίνει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, σχολιάζοντας τη νέα νομοθετική ρύθμιση

'Αρειος Πάγος: Κατεδαφίστε όλα τα αυθαίρετα

Υποχρεωτική είναι η κατεδάφιση αυθαιρέτων κατασκευών που έγιναν μετά την 31-1-83 (έναρξη ισχύος «νόμου Τρίτση» 1337/83) και οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες που βάζουν μόνο πρόστιμα (ανέγερσης ή διατήρησης αυθαιρέτου) μπορεί να διωχθούν ποινικά για παράβαση καθήκοντος, εφόσον αδρανούν και δεν προχωρούν στην κατεδάφιση.

Με βάση γνωμοδότηση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει ότι οι ιδιοκτήτες κατεδαφίζουν τα αυθαίρετα κτίσματά τους, ενώ μπορούν να προβούν αυτεπάγγελτα στην κατεδάφιση οι αρμόδιες πολεοδομικές αρχές (Δήμων, Νομαρχιών) καταλογίζοντας τα σχετικά έξοδα στους ιδιοκτήτες και επιβάλλοντάς τους παράλληλα πρόστιμο ανέγερσης και διατήρησης αυθαιρέτου μέχρι την κατεδάφισή του.

«Ασυλία»

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αρνείται ουσιαστικά να χορηγήσει «ασυλία» στις πολεοδομικές υπηρεσίες, σε δημάρχους, νομάρχες, περιφερειάρχες κ.λπ. Σημειώνει ότι η κατεδάφιση ανήκει κατ’

Κάθε νησί θα γίνει ένας δήμος

'Εναν δήμο σε κάθε νησί -με εξαίρεση την Κρήτη- προβλέπει ο «Καλλικράτης», ο νόμος για τη νέα αρχιτεκτονική της τοπικής αυτοδιοίκησης και της αποκεντρωμένης κρατικής διοίκησης, ο οποίος αναμένεται εντός της επόμενης εβδομάδας να συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο και να δοθεί σε δημόσια διαβούλευση.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών μετά από τρεις μήνες συζήτησης με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και με τοπικούς φορείς και βουλευτές διαμόρφωσε την τελική πρότασή της για τους νησιωτικούς δήμους.


Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της τελικής πρότασης διαδραμάτισε ο

Καλημέρα!

Τοξίνες τέλος!

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής είναι... τοξικός. Ωρα λοιπόν να απομακρύνουμε τις βλαβερές ουσίες που συσσωρεύονται στο σώμα μας, κάνοντας μια κούρα αποτοξίνωσης.

Οι τοξίνες, δηλαδή οι τοξικές ουσίες που μπαίνουν στον οργανισμό μέσω της κακής διατροφής, του καπνίσματος, της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, των φαρμάκων και των απορρυπαντικών, είναι επικίνδυνες. Καθώς ο οργανισμός δυσκολεύεται να τις φιλτράρει και να τις αποβάλει, συσσωρεύονται στο σώμα και μπλοκάρουν τις φυσιολογικές του λειτουργίες.

Το πρώτο βήμα μιας σωστής αποτοξίνωσης είναι η αλλαγή τρόπου ζωής, που σημαίνει άσκηση, διακοπή του καπνίσματος, περιορισμό του αλκοόλ και του junk food. Σε συνδυασμό με τα παραπάνω, μια διατροφική κούρα με φρούτα και λαχανικά θα μπορούσε να μας χαρίσει ευεξία, ανακούφιση από

Ρητό

- Τι είπε ο Ηράκλειτος στον μπογιατζή του;

- Τα πάντα γκρι