www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Τοξίνες τέλος!

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής είναι... τοξικός. Ωρα λοιπόν να απομακρύνουμε τις βλαβερές ουσίες που συσσωρεύονται στο σώμα μας, κάνοντας μια κούρα αποτοξίνωσης.

Οι τοξίνες, δηλαδή οι τοξικές ουσίες που μπαίνουν στον οργανισμό μέσω της κακής διατροφής, του καπνίσματος, της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, των φαρμάκων και των απορρυπαντικών, είναι επικίνδυνες. Καθώς ο οργανισμός δυσκολεύεται να τις φιλτράρει και να τις αποβάλει, συσσωρεύονται στο σώμα και μπλοκάρουν τις φυσιολογικές του λειτουργίες.

Το πρώτο βήμα μιας σωστής αποτοξίνωσης είναι η αλλαγή τρόπου ζωής, που σημαίνει άσκηση, διακοπή του καπνίσματος, περιορισμό του αλκοόλ και του junk food. Σε συνδυασμό με τα παραπάνω, μια διατροφική κούρα με φρούτα και λαχανικά θα μπορούσε να μας χαρίσει ευεξία, ανακούφιση από
πόνους και αλλεργίες, λαμπερό δέρμα και να καταπολεμήσει τη δυσκοιλιότητα, την κυτταρίτιδα και τους τυμπανισμούς.

Προσοχή στη δίαιτα

Η αποτοξινωτική δίαιτα δεν είναι ένας ισορροπημένος τρόπος διατροφής. Συχνά επιφέρει παρενέργειες όπως πονοκεφάλους, ζαλάδες, καρδιακές και πεπτικές διαταραχές, τριχόπτωση, αϋπνία, αδυναμία. Γι' αυτούς τους λόγους απαιτείται παρακολούθηση και καθοδήγηση από έναν διατροφολόγο. Και κάτι επίσης σημαντικό: οι δίαιτες αποτοξίνωσης απαγορεύονται στις εγκύους, στις θηλάζουσες, στα παιδιά, στους εφήβους και σε άτομα με αναιμία, διατροφικές διαταραχές, διαβήτη και κάποια χρόνια νοσήματα.

Τα «ναι» και τα «όχι»

Αν θέλετε να φτιάξετε το δικό σας διαιτολόγιο αποτοξίνωσης...

Προτιμήστε: Τα φρούτα και τους φρέσκους χυμούς, τα λαχανικά, τα όσπρια, το μη επεξεργασμένο ρύζι και τα προϊόντα του, τους ανάλατους ξηρούς καρπούς, το γιαούρτι, τα ροφήματα από βότανα και το ελαιόλαδο. Επιλέξτε βιολογικά προϊόντα και συνηθίστε να πίνετε πολλά υγρά.

Αποφύγετε: Το κρέας, το ψάρι, τα αυγά, τα τυριά, το σιτάρι και τα προϊόντα του, τα αναψυκτικά, το αλκοόλ, τον καφέ, το αλάτι, τη ζάχαρη, τα γλυκά και όλες τις επεξεργασμένες τροφές.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ 4 ΗΜΕΡΩΝ


kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια: