www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Αναβάλλεται το Eurogroup για την έκτη δόση

«Αναβάλλεται το Eurogroup για την έκτη δόση εάν δεν φτάσουν στις Βρυξέλλες οι γραπτές εγγυήσεις από την Ελλάδα», μετέδωσε ο ανταποκριτής του Mega, Μ. Σπινθουράκης, από τις Βρυξέλλες.

Όπως ανέφερε, οι Βρυξέλλες επιμένουν στην απαίτηση γραπτών εγγυήσεων από την ελληνική πολιτική ηγεσία, όμως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, συνεχίζει να αρνείται να υπογράψει

Ανδ. Λοβέρδος: Η νέα κυβέρνηση δημιουργεί κλίμα ασφάλειας


«Με την κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, δημιουργείται κλίμα ασφάλειας», τόνισε ο Α. Λοβέρδος υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, στην τοποθέτησή του επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Ο κ. Λοβέρδος δεσμεύθηκε ότι θα προσπαθήσει να αυξήσει τις ελπίδες να τα καταφέρει η κυβέρνηση. «Έχουμε μπροστά μας λίγο χρόνο - και αυτό μπορεί να εκτιμηθεί ως μειονέκτημα, αλλά

Αλ. Παπαρήγα: Ο λαός να μην υποκύψει στο όργιο των εκβιασμών


Την ανάγκη να μην υποκύψει ο λαός «στο όργιο των εκβιασμών» υπογράμμισε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα από τη βήμα της Βουλής, με αφορμή τις έγγραφες δεσμεύσεις που ζητεί η ΕΕ από τα κόμματα της νέας κυβέρνησης προκειμένου να εκταμιευθεί η έκτη δόση.

Κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της μεταβατικής κυβέρνησης, η κ. Παπαρήγα υποστήριξε πως η τρικομματική κυβέρνηση συγκροτήθηκε γρήγορα διότι για την κυρίαρχη τάξη στην Ελλάδα είναι υπαρκτός ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ. «Η κυρίαρχη τάξη κινδυνεύει, όχι ο λαός» πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως ο φόβος αυτός υπάρχει διότι η έξοδος

Θ. Πάγκαλος: Μόνη λύση η δημιουργία δημοσιονομικού πλεονάσματος


Μόνη λύση για τη χώρα και για την αποκατάσταση της δημοσιονομικής ισορροπίας είναι η δημιουργία δημοσιονομικού πλεονάσματος την περίοδο 2012 έως το 2018 υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

«Μόνο με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουμε να μειώσουμε τις πρωτογενείς δαπάνες και να φτάσουμε τους στόχους μας», επισήμανε ο κ. Πάγκαλος, ενώ έκανε ειδική αναφορά στους χιλιάδες Έλληνες που απειλούνται από την ανεργία. «Αυτοί είναι οι άνθρωποι που μας εγκαλούν και αυτούς πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας», παρατήρησε.

Πρόσθεσε επίσης ότι οι «προσωπικές φιλοδοξίες πρέπει να μπουν σε δεύτερη μοίρα», τονίζοντας ότι

Γ. Παπανδρέου: Νέο κεφάλαιο με την κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης


«Παραδίδοντας τη σκυτάλη στη νέα κυβέρνηση η δύσκολη αποστολή συνεχίζεται με μια ποιοτική διαφορά: ανοίγει μια νέα σελίδα στην πολιτική ζωή του τόπου» τόνισε ο τέως πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα της Βουλής.

Ο κ. Παπανδρέου έκανε έναν απολογισμό του έργου της κυβέρνησής του, επισημαίνοντας πως αν οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν είχαν γίνει σήμερα δεν θα ήμασταν όρθιοι. «Εδωσα όλο μου το είναι και με την κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης ανοίγει ένα νέα κεφαλαιο» σημείωσε.
Προειδοποίησε πάντως πως «ο πόλεμος δεν τελείωσε, μάλιστα ίσως βρίσκεται στην πιο κρίσιμη

Π. Λαφαζάνης: Κυβέρνηση τρικομματικής συμπαιγνίας


Για «τρικομματική συμπαιγνία» έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε ότι η νέα κυβέρνηση δεν έχει καμία νομιμοποίηση για να επιβάλει νέα μέτρα και νέα δανειακή σύμβαση. Μίλησε επίσης για «κυβερνήσεις ολοκληρωτικού τύπου» που υφαρπάζουν τις ψήφους των

Ευάγ. Βενιζέλος: Ύστατη ευκαιρία η νέα κυβέρνηση

Η νέα κυβέρνηση έχει περιορισμένη θητεία, αλλά διαθέτει ιστορικές δυνατότητες, υπογράμμισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.


Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι η χώρα έχει μπροστά της μια ύστατη ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιήσει για «να είναι η Ελλάδα μέρος της Ευρωζώνης και για να ξεπεραστεί ο κινδυνος χρεοκοπίας» και ξεκαθάρισε ότι δεν είναι καθόλου αυτονόητα τα κονδύλια που περιέχονται στο νέο δανειακό πρόγραμμα. Για το λόγο αυτό, τόνισε, θα πρέπει να κινηθούμε «με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα και απολύτως στοχευμένα» ώστε «να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες με τους εταίρους και να

Στα 1,7 δισ. οι ακάλυπτες επιταγές το διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου


Στα 1,7 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2011 η αξία των ακάλυπτων επιταγών, σύμφωνα με στοιχεία της Τειρεσίας Α.Ε., ενώ σε τεμάχια ανήλθαν σε 150.812.

Τον Οκτώβριο του 2011 οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν σε 11.423 τεμάχια και σε αξία τα 119,5 εκατ. ευρώ. Σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2010 οι ακάλυπτες επιταγές σημείωσαν μείωση 31,26% σε τεμάχια και μείωση 23,14% σε αξία. Σε σχέση με τον

Δημοκρατική Συμμαχία: Μονόδρομος η επιτυχία της νέας κυβέρνησης


«Εθνικό μονόδρομο» χαρακτήρισε την επιτυχία της νέας κυβέρνησης ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, καθώς, όπως είπε, το διακύβευμα είναι «η παραμονή της χώρας στη ζώνη σταθερότητας του ευρώ».

Κατά την ομιλία του, στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή για την παροχή

Π. Ευθυμίου: Εκλογές μετά την ολοκλήρωση του έργου της κυβέρνησης


«Πρέπει κατηγορηματικά και με σαφήνεια οι πολιτικές δυνάμεις κυρίως το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να θεωρήσουν ότι είναι σε κυβέρνηση πολιτικής συνευθύνης και να της δώσουν δύναμη για να ολοκληρώσει το έργο της και να διασφαλιστούν τα 130 δισ. ευρώ της συμφωνίας που θα δώσουν αναπτυξιακή τροχιά στη χώρα, ώστε να πιάσουν τόπο οι θυσίες του ελληνικού λαού» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου στην Βουλή κατά τη συζήτηση επί των

Κ. Σημίτης: «Η Ελλάδα δεν εξαπάτησε»


«Η Ελλάδα δεν εξαπάτησε» τιτλοφορείται άρθρο του Κώστα Σημίτη που φιλοξενεί η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» και στο οποίο ο πρώην πρωθυπουργός με στόχο «μια καλύτερη κατανόηση του ελληνικού προβλήματος» επιχειρεί να απαντήσει σε όσους επικρίνουν την είσοδο της Ελλάδας στο ευρώ.

«Είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε τα γεγονότα που συνδέονται με την είσοδο της Ελλάδας στην οικονομική και νομισματική Ένωση (ΟΝΕ), και αυτό σε μια κρίσιμη στιγμή που οι σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και ΕΕ έχουν διαταραχθεί», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σημίτης.

Κάνει επίσης ειδική αναφορά στη συνέντευξη του Γάλλου προέδρου, Νικολά Σαρκοζί, στο κανάλι TF1 στην διάρκεια της οποίας «χαρακτήρισε λανθασμένα τα στατιστικά στοιχεία», που παρείχε η

Τηλεφωνικές επαφές Βενιζέλου με Ρεν, IIF και ΔΝΤ

Τηλεφωνικές συνομιλίες με τον αντιπρόεδρο της Eυρωπαϊκής Επιτροπής και επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ Ολι Ρεν, τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΙΙF Τσαρλς Νταλάρα και το επιτελείο του Διεθνούς Νομισματικού

΄Αννα Διαμαντοπούλου: Ηρθε η ώρα να πούμε «πρώτα η Ελλάδα»

«Ο χρόνος των εκλογών έχει ελάχιστη σημασία μπροστά στην αντιμετώπιση δύο τεράστιων προβλημάτων: την απειλή της έσωθεν αναταραχής και ανομίας και την έξωθεν απειλή της αποβολής από την ευρωζώνη», ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου στην τοποθέτησή της επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.


Είπε ακόμη ότι «είναι θέμα της Βουλής και προφανώς των αρχηγών των κομμάτων, να διαπιστώσουν λήξη συναγερμού για την επιστροφή στα δεδομένα της κανονικής πολιτικής ζωής».

Η έξοδος από το ευρώ συνιστά, για την υπουργό Παιδείας, «προοπτική ισοδύναμη με εκείνη της

Φαρσέρ έστελνε sms για βόμβα στο Μέγαρο Μαξίμου


Δικογραφία σε βάρος ημεδαπού 41 ετών για διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω sms σχημάτισε η Οικονομική Αστυνομία. Συγκεκριμένα, είχε στείλει από το κινητό του, γραπτά μηνύματα SMS, στο τηλεφωνικό κέντρο της Αμεσης Δράσης για τοποθέτηση ωρολογιακής βόμβας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ειδικότερα, στο σύστημα αποστολής σύντομων μηνυμάτων (SMS) ατόμων με ειδικές ανάγκες που χρησιμοποιεί η Αμεση Δράσης Αττικής, με την κωδική ονομασία ΕΡΜΗΣ, εστάλησαν γραπτά μηνύματα τα οποία ανέφεραν

Νέες διευκρινίσεις του ΥΠΕΚΑ για τα αυθαίρετα


Με νέο ενημερωτικό σημείωμα, το έκτο κατά σειρά, το υπουργείο Περιβάλλοντος συνεχίζει τις διευκρινίσεις για όσους επιθυμούν να υπαχθούν στον νόμο 4014/2011, διαδικασία η οποία λήγει στις 30 Νοεμβρίου.
Μέσω εννέα ερωταπαντήσεων προσπαθεί να διευκρινίσει ασάφειες για τη Ρύθμιση Αυθαιρέτων.


1. Στο ακίνητό μου στο οποίο δεν υπάρχει καμία άλλη υπέρβαση πέραν της υπέρβασης ύψους, πώς υπολογίζεται το πρόστιμο;
Μετά από σχετική τροπολογία που ψηφίστηκε στις 9/11/11 διευκρινίζεται ότι σε περιπτώσεις υπέρβασης ύψους νομίμως υφισταμένων κτιρίων ή τμημάτων τους, στις οποίες δεν συντρέχει υπέρβαση δόμησης, το πρόστιμο υπολογίζεται χωρίς να πολλαπλασιάζεται ο συντελεστής της υπέρβασης δόμησης (3α,β,γ,δ), αλλά ο συντελεστής 0,20 για υπερβάσεις αυτών έως 20% του

ΤΙΜΕ: Η Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού


Άρθρο με το οποίο αναλύονται οι κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές διαταραχές το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα, φιλοξενεί στην ιστοσελίδα του το περιοδικό ΤΙΜΕ Magazine World.
Συγκεκριμένα, στο άρθρο αναφέρεται ότι η Αθήνα βρίσκεται εν μέσω μιας πρωτοφανούς κρίσης, με την εγκληματικότητα να είναι σε έξαρση και την ανεργία να έχει αυξηθεί τα τελευταία δύο έτη από 9.5% στο 17.6%.

Επίσης, τονίζεται ότι εξαιτίας της ανασφάλειας που επικρατεί, πολλοί πολίτες έχουν προχωρήσει στην ανάληψη των χρηματικών τους καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες .

Στην συνέχεια, το άρθρο έχει την μαρτυρία του Αχιλλέα Ζιρόντ, ενός 53χρονου πρώην στελέχους σε εταιρία real estate, που τώρα εργάζεται ως κηπουρός στο δημόσιο πάρκο της Κηφισιάς, οποίος αναφέρει ότι πλέον οι κάτοικοι στην Αθήνα ζουν απομονωμένοι και

Επιστολή 14 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στον Βενιζέλο για το τέλος στα ακίνητα


Την απαλλαγή εκείνων των αδύναμων κοινωνικά στρωμάτων από την επιβολή του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω ΔΕΗ ζητούν 14 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επιστολή τους προς τον υπουργό Οικονομικών Βαγγέλη Βενιζέλο.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρουν «προτείνουμε να υπάρξει αναθεώρηση του νόμου ως προς την οριζόντια εφαρμογή του επι συνόλου των κατοικιών και να υπάρξει απαλλαγή επιβάρυνσης της πρώτης κατοικίας εως του εμβαδού των 80 τμ και σε οικογένειες με συνολικό εισόδημα κάτω των 30.000 ευρώ από το σύνολο της επιβάρυνσης και αντικατάσταση του ισοδύναμου ποσού από την

Αποθήκη με χιλιάδες προϊόντα - «μαϊμού»


Χιλιάδες προϊόντα απομίμησης επώνυμων εταιρειών εντόπισαν οι αστυνομικές αρχές σε αποθήκη στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη το πρωί της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα, στην εμβαδού 170 τ.μ. αποθήκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 15.000 ζεύγη υποδημάτων, 9.000 πορτοφόλια, τρία μπλόκ αποδείξεων με κινεζική γραφή και φύλλα με εικονιζόμενα δείγματα προϊόντων απομίμησης.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά προχώρησαν επίσης στη σύλληψη μίας

΄Εως τις 25/11 οι κατάλογοι των εφέδρων


Σε πλήρη εφαρμογή είναι πλέον ο νόμος για την εργασιακή εφεδρεία στο Δημόσιο, τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τους ΟΤΑ, κι ενώ επίκειται η άφιξη των εκπροσώπων της τρόικας την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα.

Την Τρίτη κοινοποιήθηκε σε όλους τους φορείς του δημοσίου, τις ΔΕΚΟ και τους ΟΤΑ η εγκύκλιος του υπουργού Διοικητικής Μεταρύθμισης, Δημήτρη Ρέππα, για την εφαρμογή του νόμου, προκειμένου έως τις 25 Νοεμβρίου να συνταχθούν οι κατάλογοι του προσωπικού τού κάθε φορέα που μπαίνει σε καθεστώς εφεδρείας.

Σύμφωνα με το άρθρο 34 του ν. 4024/2011, το προσωπικό που εντάσσεται στο καθεστώς εφεδρείας συνεχίζει να λαμβάνει για 12 μήνες και εφόσον προβλέπεται από ειδικότερες διατάξεις έως 24 μήνες, από την ένταξή του στο καθεστώς αυτό, αποδοχές ίσες με το 60% του βασικού μισθού που

Σύλληψη επιχειρηματία για χρέη άνω των 2 εκατ.


Συνελήφθη το πρωί στη Βουλιαγμένη, 47χρονος επιχειρηματίας, πρόεδρος βιομηχανίας ελαστικών και πλαστικών, για οφειλές προς το Δημόσιο άνω των 2 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, σε βάρος του 47χρονου εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο ύψους 2.093.979,75 ευρώ.

Ο επιχειρηματίας αναμένεται να

Νέο σύστημα για την ασφάλεια των γαλακτομικών προϊόντων

Έναν οδηγό για την εφαρμογή συστήματος που θα διαχειρίζεται την ασφάλεια των γαλακτοκομικών προϊόντων βάσει των αρχών του HACCP, εξέδωσε ο ΕΦΕΤ.

Στόχος του Οργανισμού να υποστηρίξει τις μικρές γαλακτοκομικές επιχειρήσεις στην υλοποίηση των υγειονομικών μέτρων για την παραγωγή ασφαλών τροφίμων.

Ο οδηγός, μεταξύ των άλλων, περιλαμβάνει οδηγίες για την εφαρμογή ορθής υγιεινής πρακτικής,

Τεχνολογική αναβάθμιση για το ΤΑΧΙS

Αναβαθμίζεται τεχνολογικά το ΤΑΧΙS προκειμένου να φέρει σε πέρας το έργο των διασταυρώσεων εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, καθώς και για να υποστηρίξει νέες φορολογικές υπηρεσίες εξυπηρέτησης των φορολογούμενων.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε τις εργασίες υλοποίησης του νέου κέντρου δεδομένων του υπουργείου Οικονομικών.

«Η υπογραφή της σχετικής σύμβασης, μετά από διαδικασίες που κράτησαν

Διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία λόγω ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών

Από τις 8 αύριο το πρωί μέχρι τις 6 το πρωί της Πέμπτης θα διαρκέσει η διακοπή της κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό, από τον κόμβο του Νεοχωρίου μέχρι τον κόμβο Ιωαννίνων.

Η διακοπή θα γίνει προκειμένου να ολοκληρωθούν ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες τοποθέτησης έξι γεφυρών στήριξης εξοπλισμού του συστήματος

To χρονικό της επίθεσης του νεαρού σε Λύκειο του Αμαρουσίου

Σε κατάσταση αμόκ ήταν ο 18χρονος Πολωνός μαθητής, σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες, που επιτέθηκε το πρωί σε σχολείο στο Μαρούσι κραδαίνοντας ένα σπαθί «Νίντζα» και σκορπώντας τον τρόμο και τον πανικό σε μαθητές, καθηγητές αλλά και σε όποιον βρέθηκε στο δρόμο του.

Το χρονικό της επίθεσης του νεαρού έχει ως εξής: Πρώτος στο δρόμο του βρέθηκε ένας υπάλληλος καθαριότητας του δήμου Αμαρουσίου από τον οποίο ζήτησε να κατέβει από το όχημα καθαριότητας στο οποίο επέβαινε. Εκείνος αρνήθηκε και δέχτηκε την επίθεση του 18χρονου με το σπαθί -το οποίο είχε περασμένο στην πλάτη του μέσα από το μπουφάν του- ωστόσο, ευτυχώς, ο υπάλληλος γλίτωσε με ελαφρά τραύματα.

Στη συνέχεια ο μαθητής κατευθύνθηκε στο σχολείο, στο οποίο εισέβαλε προκαλώντας τον πανικό

Από Δεκέμβριο τα εκκαθαριστικά για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας

Από τον Δεκέμβριο θα αρχίσουν να αποστέλλονται τα πρώτα εκκαθαριστικά για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης ενώ, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, είπε ότι δεν αναμένονται νέα μέτρα.

«Υπάρχουν μέτρα τα οποία έχουν ανακοινωθεί κατά καιρούς και είτε έχουν εφαρμοστεί μερικώς είτε μερικές φορές και καθόλου. Νέα μέτρα που δεν έχουν ψηφιστεί, που δεν έχουν ακουστεί δεν προβλέπονται», σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά το έκτακτο τέλος ακινήτων, που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ο κ. Πλασκοβίτης σημείωσε πως «οι πρώτοι λογαριασμοί που περιλάμβαναν αυτό το τέλος έγιναν πριν

Καλπάζει η ανεργία

Τα 693.417 άτομα έφτασαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, τον Οκτώβριο σημειώνοντας αύξηση κατά 13,82% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2010. Από αυτούς πάνω από ένας στους τρεις, δηλαδή 284.491 άτομα, είναι μακροχρόνιοι άνεργοι.

Όπως επισημαίνεται από τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, ο αριθμός αυτός παρουσιάζει μείωση κατά -0,26% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Στην ηλικιακή ομάδα από 30-54 ετών αναλογεί το 62,58% των εγγεγραμμένων ανέργων, στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 το 27,98% και στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών το 9,44%.

Στο εκπαιδευτικό επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναλογεί το 46,69% των εγγεγραμμένων ανέργων, στο εκπαιδευτικό επίπεδο υποχρεωτικής εκπαίδευσης (έως 3η Γυμνασίου) το 35,35%, στο εκπαιδευτικό επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το 16,77% και στο εκπαιδευτικό επίπεδο

Απορρίφθηκε η προσφυγή 90χρονης για το «χαράτσι» στα ακίνητα

Απέρριψε το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκη την αίτηση προσωρινής διαταγής που είχε υποβάλει 90χρονη συνταξιούχος αναφορικά με το έκτακτο τέλος ακίνητης περιουσίας. Η υπόθεση πάει για τις 8 Φεβρουαρίου του επόμενου χρόνου, οπότε θα εκδικασθούν τα ασφαλιστικά μέτρα.

Η 90χρονη προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια δηλώνοντας αδυναμία να καταβάλει το έκτακτο τέλος συνολικού ύψους 1.104 ευρώ και ζητώντας την προσωρινή παροχή προστασίας, ώστε να μην της διακοπεί

Xρόνια Aποφρακτική Πνευμονοπάθεια

Την τέταρτη κυριότερη αιτία θανάτου παγκοσμίως αποτελεί η Xρόνια Aποφρακτική Πνευμονοπάθεια ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι το 2020 θα αποτελεί το τρίτο μεγαλύτερο πρόβλημα υγείας. Οι ρυθμοί αύξησης της συχνότητας και της θνησιμότητάς της είναι δραματικοί.

Πρόκειται για μια ασθένεια που εξελίσσεται με πολύ αργούς ρυθμούς και όταν εκδηλώνονται τα συμπτώματα είναι αργά.

Η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, ωστόσο, αφορά κυρίως τους καπνιστές, όπως τονίζει ο πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης Πνευμονοπαθειών και Επαγγελματικών Παθήσεων Θώρακος Κωνσταντίνος Ζαρογουλίδης, καθηγητής πνευμονολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, όπως έχει οριστεί η 16η Νοεμβρίου.

«Εμφανίζεται στο 6-8% του πληθυσμού αλλά προσβάλλει σχεδόν αποκλειστικά καπνιστές μέσης

Πράσινο φως για Alpha - Eurobank

Με γοργούς ρυθμούς αναμένεται να προχωρήσουν οι διαδικασίες συγχώνευσης της Alphabank με τη Eurobank μετά το οριστικό «ναι» των μετόχων των δύο τραπεζών.

Σήμερα συνεδρίασαν και αποφάσισαν ότι η συναίνεση των δύο ομίλων θα προχωρήσει κανονικά. Η νέα τράπεζα που θα ονομάζεται Alpha-Eurobank και θα έχει τα χρώματα και το σήμα της Alpha αναμένεται να έχει «σχηματιστεί» τους πρώτους μήνες

Άρση απαγορευτικού για τα καράβια

Κανονικά εκτελούνται από τις 10 το πρωί τα δρομολόγια των πλοίων, μετά την άρση του απαγορευτικού, αφού οι άνεμοι σταδιακά εξασθενούν.

Το πρωί, λόγω των ισχυρών ανέμων, δεν εκτελείτο κανένα δρομολόγιο από Ραφήνα, Λαύριο, Πειραιά, το

Εξηγήσεις για τη διαγραφή του χρέους και τις συνέπειες ζητά ο Π. Κουρουμπλής

«Η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει σχετικά με το τι συμπεριλαμβάνουν οι όροι της δανεικής σύμβασης όσον αφορά τη σύνδεση του ελληνικού χρέους με την ανάπτυξη και το πάγωμα επιτοκίου και χρέους σε περίοδο ύφεσης» είπε μεταξύ άλλων ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του «Ant1».

Ο κ. Κουρουμπλής δεν δίστασε να αναφερθεί και στην ιδιάζουσα σημασία του νομικού καθεστώτος που ρυθμίζει το ελληνικό χρέος τονίζοντας ότι η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει σχετικά με την περιρρέουσα φημολογία της μετατροπής του δικαίου που ρυθμίζει το ελληνικό χρέος από το ελληνικό στο αγγλικό και τις συνέπειες που θα επιφέρει μια τέτοια εξέλιξη.

Επεσήμανε πως η κυβέρνηση οφείλει να ζητήσει τη σύσταση επιτροπής από ευρωπαίους ειδικούς προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το δημόσιο χρέος είναι επαχθές, καθώς επίσης ζήτησε εξηγήσεις

Ο Γ. Καρατζαφέρης είχε προτείνει τον Λουκά Παπαδήμο το 2009 στον Κ. Καραμανλή

«Ψήφο» εμπιστοσύνη στον Λουκά Παπαδήμο δίνει ο Γιώργος Καρατζαφέρης. «Χαίρομαι που ο Λ. Παπαδήμος είναι στο τιμόνι, θα δείξει τις δυνατότητές του», είπε χθες ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων είχε συνομιλία με το νέο πρωθυπουργό.

Ο Καρατζαφέρης είπε ότι από τον Φεβρουάριο του 2009 είχε προτείνει στον Κώστα Καραμανλή τη λύση Παπαδήμου, κάτι που επανέλαβε και το περασμένο καλοκαίρι, όταν ο κ. Παπανδρέου φερόταν έτοιμος να παραιτηθεί και σημείωσε ότι αν ο κ. Παπαδήμος είχε αναλάβει νωρίτερα, τα πράγματα στην Ελλάδα δεν θα είχαν φτάσει εκεί που έφτασαν.

Ο κ. Καρατζαφέρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι πρόκειται να στηρίζει τον νέο πρωθυπουργό συνεχώς και αδιαλείπτως και συμβούλεψε τον κ. Παπαδήμο να κλείσει τα αυτιά του στις Κασσάνδρες

Θέμα γονιδίου η ευγενική φυσιογνωμία


Θέμα γονιδίου φαίνεται πως είναι η ευγένεια που αποπνέει κανείς στους γύρω του.

Σύμφωνα μάλιστα με καναδοαμερικανική επιστημονική έρευνα, ακόμα κι αν κάποιος είναι ξένος μπορεί να διαισθανθεί αν ένας άνθρωπος έχει στο DNA του το συγκεκριμένο γονίδιο, χωρίς να χρειαστεί καν να μιλήσει.

Το εν λόγω γονίδιο ρυθμίζει στον οργανισμό τον υποδοχέα της λεγόμενης ''ορμόνης της στοργής'', της ωκυτοκίνης.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Αλεξάντρ Κόγκαν του Τμήματος Ψυχολογίας του πανεπιστημίου του Τορόντο και την καθηγήτρια ψυχολογίας Σαρίνα Ριντρίγκες Σατούρν του πολιτειακού πανεπιστημίου του Όρεγκον, έλεγξαν σε ποιο βαθμό οι συγκεκριμένες γενετικές παραλλαγές επηρεάζουν την ανθρώπινη συμπεριφορά, με δεδομένο ότι η ωκυτοκίνη, ιδίως σε μεγάλες

Σ. Χατζηγάκης: Επικίνδυνη η τακτική Σαμαρά


Η διαγραφή μου από τη ΝΔ δεν με αγγίζει καθόλου, δήλωσε στο ρ/σ Βήμα FM ο διαγραφείς από την ΚΟ της ΝΔ βουλευτής και πρώην υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή, Σωτήρης Χατζηγάκης.

Στη συνέντευξή του ο κ. Χατζηγάκης διευκρίνισε πως όταν μιλάει για «ακροδεξιά σταγονίδια στη ΝΔ» εννοεί ορισμένους εκ των συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, κάνουν κουμάντο στο κόμμα.

Όπως διεμηνυσε, η ΝΔ πρέπει να ακολουθήσει μια γραμμή συνεννόησης και συναίνεσης και αυτό σημαίνει ότι «πρέπει να στηρίξεις αυτήν την κυβέρνηση Παπαδήμου και όχι να την υπονομεύεις, όπως άρχισε να γίνεται σήμερα από ορισμένους "κουκουλοφόρους" στο Διαδίκτυο».

Η τακτική του Σαμαρά είναι επικίνδυνη, παίζει ζάρια στην πλάτη λαού, υποστήριξε ο διαγραφείς

Νέα μέθοδος για δραστική μείωση της «κακής» χοληστερίνης


Τις πρώτες δοκιμές μιας νέας μεθόδου, η οποία υπόσχεται να ρίξει δραστικά την λεγόμενη ''κακή'' χοληστερίνη (LDL) μόνο με μια απλή ένεση, έκαναν Αμερικανοί γιατροί.

Τα πειράματα έδειξαν ότι η νέα θεραπεία μείωσε 65% κατά μέσο όρο, δηλαδή κατά τα δύο τρίτα, το επίπεδο της δυνητικά επικίνδυνης χοληστερόλης, σε σχέση με το εικονικό φάρμακο (''πλασέμπο'').

Οι πρώτες δοκιμές έγιναν σε 54 εθελοντές άνδρες και γυναίκες ηλικίας 18 έως 45 ετών.

Η ''κακή'' χοληστερόλη, δηλαδή η χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνη, μπορεί να φράξει τις αρτηρίες και να προκαλέσει έμφραγμα ή

Μικροεπεισόδια το πρωί στο Πολυτεχνείο


Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 10.00 στο Πολυτεχνείο, όταν μέλη της ΠΑΣΠ εμποδίστηκαν να εισέλθουν στο χώρο του Ιδρύματος από μέλη άλλων φοιτητικών παρατάξεων.

Ακολούθησαν συμπλοκές και πετροπόλεμος που επεκτάθηκαν στην Πατησίων, με αποτέλεσμα η αστυνομία να διακόψει την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα, από το ύψος της Ιουλιανού μέχρι την Πανεπιστημίου. Οδηγοί που είχαν σταθμεύσει τα οχήματά τους στην οδό

Απαγορευτικό απόπλου για τρίτη ημέρα

Δεμένα παραμένουν για τρίτη συνεχή ημέρα τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων. Σταδιακή ύφεση της κακοκαιρίας από σήμερα.

Απαγορευτικό απόπλου είναι επίσης σε ισχύ στη γραμμή Πρίνου - Καβάλας αλλά και στα δρομολόγια από το λιμάνι του Βόλου.
Σταδιακή ύφεση θα παρουσιάσει από σήμερα ο καιρός με βαθμιαία εξασθένηση των ανέμων στο Αιγαίο, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες ασθενείς τοπικές βροχές, καθώς και

Κομισιόν: Μόνο νέου τύπου τσιγάρα από την Πέμπτη...

Την υποχρεωτική κυκλοφορία, από τις 17 Νοεμβρίου, σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ τσιγάρων με «μειωμένη ροπή ανάφλεξης», δηλαδή που σβήνουν από μόνα τους, όταν δεν χρησιμοποιούνται και είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσουν πυρκαγιές, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η αλλαγή που εφαρμόζεται, βάσει των νέων προτύπων, αφορά τη μείωση της «ροπής ανάφλεξης» στην οποία οφείλεται η ικανότητα ενός τσιγάρου που εγκαταλείπεται αναμμένο να προκαλέσει πυρκαγιά.

Οι κατασκευαστές τσιγαρόχαρτου έχουν τροποποιήσει την παραγωγή του προϊόντος τους για να τοποθετήσουν δύο δακτυλίους από πιο παχύ χαρτί στα δύο άκρα του τσιγάρου. Αν το τσιγάρο εγκαταλειφθεί, ο καπνός που καίει θα φθάσει στον έναν από αυτούς τους δακτυλίους και θα πρέπει να σβήσει από μόνος του διότι ο δακτύλιος περιορίζει την παροχή αέρα/οξυγόνου. Τα τσιγάρα

Τα βιβλία θα τα φέρει ο Αη Βασίλης ή ο Καρνάβαλος;

Τα πρώτα διαγωνίσματα στις σχολικές τάξεις άρχισαν και οι καθηγητές τρέχουν να προλάβουν την διδακτέα ύλη μέχρι το κλείσιμο των σχολείων για τις εορτές των Χριστουγέννων με τα βιβλία να παραμένουν άφαντα ή είδος πολυτελείας.

Μετά τα Χριστούγεννα αναμένεται να ομαλοποιηθεί στα σχολεία η κατάσταση με τα βιβλία, ενώ το σύνολο των βιβλίων, σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια αναμένεται να έχει αποσταλεί μέχρι τον Φεβρουάριο του 2012.

Κι όλα αυτά παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Παιδείας ότι η κατάσταση θα έχει εξομαλυνθεί αρχές Νοεμβρίου, πόσο μάλλον την προσωπική δέσμευση της υπουργού Άννας Διαμαντοπούλου το περασμένο καλοκαίρι για ολοκλήρωση της διαδικασίας εκτύπωσης των βιβλίων στα μέσα

Στάσεις εργασίας από ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ


Στάσης εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, αντιδρώντας στα μέτρα που προωθούνται από την κυβέρνηση, με αιχμή την εργασιακή εφεδρεία και το νέο μισθολόγιο.

Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήρια στη 1 μετά το μεσημέρι, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στην πλατεία Κλαυθμώνος και στο Αγαλμα του Βενιζέλου αντίστοιχα, ενώ η

Αναδρομικά από 1ης Νοεμβρίου το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο


Τις αλλαγές που επέρχονται αναδρομικά από 1ης Νοεμβρίου στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων με βάση το νέο μισθολόγιο ορίζει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών.

Ο εισαγωγικός μισθός των υπαλλήλων στο Δημόσιο του βαθμού ΣΤ της κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης ορίζεται στα 780 ευρώ.

Με βάση το ποσό αυτό οι βασικοί μισθοί των υπόλοιπων κατηγοριών διαμορφώνονται αφού πολλαπλασιαστούν με επιμέρους συντελεστές, οι οποίοι φτάνουν έως το 1,4 για υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Στη συνέχεια ο μισθός αυξάνει ανάλογα με τον βαθμό του κάθε υπαλλήλου.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, το νέο μισθολόγιο:

α) Ενσωματώνει στο βασικό μισθό μέρος από τα επιδόματα που καταβάλλονταν μέχρι σήμερα.

β) Υιοθετεί ένα μεικτό σύστημα αποδοχών, βάσει του οποίου η μισθολογική εξέλιξη κάθε υπαλλήλου συναρτάται με τη χορήγηση βαθμού και συνεπώς, συνδέει πλέον το βαθμό που κατέχει

Στο διαδίκτυο τα ονόματα χιλιάδων οφειλετών του Δημοσίου


Προθεσμία 10 ημερών δίνει το υπουργείο Οικονομικών σε περίπου 6.700 φυσικά πρόσωπα που οφείλουν στο δημόσιο αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ προκειμένου να σπεύσουν στις εφορίες και να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν τα χρέη τους. Διαφορετικά θα δοθούν τα ονόματά τους στη δημοσιότητα. Πρόκειται για φορολογούμενους οι οποίοι οφείλουν στο κράτος ποσά άνω των 150.000 ευρώ και αυτά έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα.

Η προθεσμία που δίνει το υπουργείο Οικονομικών είναι έως την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011 και η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν είναι απλή: θα πρέπει, προκειμένου να μην δημοσιοποιηθούν στο διαδίκτυο τα ονόματά τους, να προσέλθουν στην εφορία που ανήκουν και να καταβάλουν ή να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητές τους. Η ενέργεια αυτή είναι απαραίτητη προκειμένου να μην συμπεριληφθούν στη σχετική λίστα των οφειλετών φυσικών προσώπων που θα δημοσιευθεί στην ηλεκτρονική σελίδα

Αλλαγή εκλογικού νόμου πρότεινε ο Γ. Παπανδρέου

Θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου έθεσε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια σύσκεψης την οποία συγκάλεσε νωρίς χθες το απόγευμα με τους υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς του κόμματος οι οποίοι συμμετέχουν στην κυβέρνηση Λ. Παπαδήμου.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στο ζήτημα στο πλαίσιο γενικότερης συζήτησης για τις νομοθετικές εκκρεμότητες της προηγούμενης κυβέρνησης και αναρωτήθηκε μήπως στη συγκεκριμένη συγκυρία θα ήταν ευνοϊκό το κλίμα για μια τέτοια αλλαγή.

Η αναφορά αυτή προκάλεσε την αντίδραση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος, σύμφωνα με

Πρόστιμο 100 ευρώ σε όσους δεν ζητούν αποδείξεις


Με τις αλλαγές στις ποινές της εφορίας που αφορούν παραβάσεις από τις επιχειρήσεις αλλά και τους απλούς πολίτες, την αλλαγή του τρόπου συμβιβασμού και το κλείσιμο υποθέσεων προστίμων που εκκρεμούν στα δικαστήρια θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα το πρώτο μέρος του πολυδιαφημισμένου φορολογικού νομοσχεδίου. Αυτό αποφασίστηκε χθες κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης στο υπουργείο Οικονομικών για το υπό κατάρτιση φορολογικό νομοσχέδιο.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον αρμόδιο υπουργό κ. Ευ. Βενιζέλο με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Π. Οικονόμου, του νέου υφυπουργού κ. Ι. Μουρμούρα, του γενικού γραμματέα φορολογικών και τελωνειακών θεμάτων κ. Ι. Καπελέρη και του επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Ι. Διώτη.
Με το ίδιο νομοσχέδιο θα καταργηθεί ο Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων και θα αντικατασταθεί από τους Κανόνες Απεικόνισης Συναλλαγών ενώ εξετάζεται να περιληφθεί και ο νέος τρόπος

Διαψεύδει ο Γ.Μπουτάρης τα περί αγάλματος του Κεμάλ στην Αριστοτέλους


Από το Γραφείο Δημάρχου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση,  περί δήθεν τοποθέτησης αγάλματος του Μουσταφά Κεμάλ στην πλατεία Αριστοτέλους:


Στο πλαίσιο των δράσεων του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης για την ανάδειξη της πόλης ως τουριστικού προορισμού, αντιπροσωπεία περίπου είκοσι Τουριστικών Πρακτόρων και Παραγόντων του Τουρισμού-μέλη της Ένωσης Τουριστικών Πρακτορείων Τουρκίας (TURSAB) βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη το διάστημα 2-4 Νοεμβρίου, ως καλεσμένοι του Οργανισμού.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής τους, οι εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου της γείτονος μετείχαν σε εργαστήριο συναντήσεων με Θεσσαλονικείς επιχειρηματίες (ξενοδόχους και τουριστικούς πράκτορες), ενώ συναντήθηκαν και με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη,

Β. Σόιμπλε: Αλλαγές στη Συνθήκη της Λισαβόνας έως το τέλος του 2012

Την επιθυμία της Γερμανίας, η Ευρώπη να περάσει τις αλλαγές στην Συνθήκη της Λισαβόνας έως το τέλος του 2012, αναφορικά με την κοινή δημοσιονομική πολιτική, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Σε συνέντευξή του στο Reuters, o κ. Σόιμπλε είπε χαρακτηριστικά ότι “αυτός είναι ο στόχος μας”.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε πως θα προτιμούσε όλα τα κράτη – μέλη να υπογράψουν τις συνταγματικές αλλαγές, καθώς γνωρίζει τις αντιστάσεις, που ήδη προβάλλουν κάποιες χώρες στις

Καμπανάκι ΔΝΤ για αύξηση της φτώχειας


Το ΔΝΤ εξέφρασε σήμερα με γραπτή ανακοίνωση την ανησυχία του, ότι επιπλέον 23 εκατομμύρια άνθρωποι θα προστεθούν -στην Αφρική, στην Ασία, στην περιοχή του Ειρηνικού- στον συνολικό αριθμό των φτωχών πολιτών, εφόσον ξεσπάσει άμεσα μια οικονομική κρίση ικανή να πλήξει και τις πλούσιες οικονομίες του πλανήτη.

Αυτή η ανακοίνωση του ΔΝΤ, που η σύνταξή της ολοκληρώθηκε στα τέλη του Σεπτεμβρίου, όμως ευρέως δημοσιοποιείται σήμερα, τιτλοφορείται: Η διαχείριση των κινδύνων της ανάπτυξης και των σοκ από την τρέχουσα αποτίμηση των παγκόσμιων πρώτων υλών.

Αναφέρεται, συγκεκριμένα, ότι εφόσον η ανάπτυξη όλης της παγκόσμιας οικονομίας καθηλωθεί στο τέλος του τρέχοντος έτους για όλο το 12μηνο στο 2,6%, ακολούθως στο 2,4%, του χρόνου, τότε: «Προκύπτουν μεγάλες αντιξοότητες, όσον αφορά τη χρηματο-πιστωτική συγκυρία, και για κάποια πλούσια κράτη», «μία γενικευμένη ύφεση στη 17μελή

Οικολόγοι-Πράσινοι: Για έξοδο από την κρίση χρειάζεται αλλαγή πολιτικών, όχι προσώπων


«Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Παπαδήμου επιβεβαιώνουν την τήρηση των ίδιων συνταγών. Δε μάθαμε όμως γιατί πήγαν χαμένες οι θυσίες των πολιτών, με αποτέλεσμα να απαιτούνται νέες, ούτε γιατί η επανάληψη της ίδιας συνταγής θα οδηγήσει αυτή τη φορά σε επιτυχία.

Από την πρώτη στιγμή οι Οικολόγοι Πράσινοι τονίσαμε πως για διέξοδο από την κρίση δεν χρειάζεται αλλαγή προσώπων αλλά αλλαγή πολιτικών».

Τα παραπάνω αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι-

Ο καιρός στις 15.11.2011


Νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, τη Βόρεια Κρήτη και τα νότια Δωδεκάνησα, περιμένουμε την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες μόνο νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -3 έως 11 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 0 έως 14 βαθμούς, στη Κεντρική και Νότια Ελλάδα από 3 έως 12 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 9 έως 15 βαθμούς.

Ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο, περισσότερο ενισχυμένοι σε θυελλώδεις στο Κεντρικό και Νοτιοδυτικό Αιγαίο. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν