www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Αυστηρότερες ποινές σε γιατρούς ΙΚΑ - ΕΟΠΥΥ για υπερσυνταγογράφηση


Με αλλαγές, τις οποίες κατέθεσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, αλλά και με όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να δηλώνουν ότι το καταψηφίζουν, άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναμόρφωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Στις νέες ρυθμίσεις προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η επιβολή αυστηρότερων ποινών σε γιατρούς του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι παραπέμπονται στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα για υπερσυνταγογράφηση, προκλητή ζήτηση φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων ή

Απλή οφθαλμολογική εξέταση για την Αλτσχάιμερ


Μια απλή οφθαλμολογική εξέταση ίσως προσφέρει μελλοντικά διάγνωση της νόσου Αλτσχάιμερ.

Αυτό υπόσχονται ερευνητές από την Εθνική Υπηρεσία Επιστημών της Αυστραλίας (CSIRO) οι οποίοι παρουσίασαν πρώιμα ενθαρρυντικά αποτελέσματα σχετικά με το τεστ των οφθαλμών στο διεθνές συνέδριο της Ενωσης Αλτσχάιμερ που λαμβάνει χώρα στο Παρίσι.

Όπως σημείωσε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ο δρ Σον Φροστ που συμμετείχε στην ερευνητική ομάδα είναι γνωστό ότι η νόσος Αλτσχάιμερ προκαλεί αλλαγές και στα μάτια εκτός από τον εγκέφαλο.


Φωτογραφίες του αμφιβληστροειδούς


Η εξέταση που ανέπτυξε η αυστραλιανή ομάδα περιλαμβάνει φωτογράφηση των αιμοφόρων αγγείων στον αμφιβληστροειδή χιτώνα του ματιού. Πριν την εξέταση οι ειδικοί εγχέουν ειδικές σταγόνες στο μάτι του ασθενούς προκειμένου να γίνει διαστολή της κόρης, όπως ακριβώς συμβαίνει και στο

Ο πρώτος μανδύας που κρύβει τον χώρο και τον χρόνο!

Τα τελευταία χρόνια πολλές επιστημονικές ομάδες ανέπτυξαν μηχανισμούς οι οποίοι καταφέρνουν να χειρίζονται το φως και να διατηρούν αθέατα τα αντικείμενα που βρίσκονται στην εμβέλεια τους. Μια ερευνητική ομάδα στις ΗΠΑ έκανε ένα βήμα περισσότερο αναπτύσσοντας έναν μηχανισμό που όχι μόνο κρύβει από την κοινή θέα κάποιο αντικείμενο αλλά εξαφανίζει και τον χρόνο. Ο νέος μανδύας δημιουργεί χρονικά κενά κατά την διάρκεια των οποίων συμβαίνουν γεγονότα που όχι μόνο δεν γίνονται ορατά αλλά θα είναι σαν μην συνέβησαν ποτέ.

Οι χρονικοί φακοί

Ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου Κορνέλ δημιούργησε τον πρώτο «χωροχρονικό» μανδύα. Οι ερευνητές κατάφεραν να στείλουν μια δέσμη φωτός μέσα από δύο «φακούς χρόνου» οι οποίοι επιβράδυναν και συμπίεσαν τη δέσμη πριν την αφήσουν στη συνέχεια και πάλι ελεύθερη να συνεχίσει την πορεία της.

Έτσι κάποιος που παρατηρεί το σημείο που βρίσκεται ο μανδύας βλέπει κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει «πίσω» από τον μανδύα. Ο νέος μηχανισμός δεν καμπυλώνει τον χρόνο όπως συμβαίνει με τους αντίστοιχους μηχανισμούς για τον χώρο οι οποίοι

Κόκκινο κρασί - «φάρμακο» για αστροναύτες!


Τα επόμενα πληρώματα αστροναυτών που θα ταξιδέψουν στο Διάστημα θα ήταν καλό να έχουν μαζί τους και μερικά μπουκάλια κόκκινο κρασί! Και αυτό διότι το διάσημο πλέον «υγιεινό» συστατικό του κόκκινου κρασιού, η ρεσβερατρόλη, φαίνεται ότι προλαμβάνει τις αρνητικές επιδράσεις που έχει για τον οργανισμό η έλλειψη βαρύτητας στο Διάστημα αλλά και η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας (τόσο στο Διάστημα όσο και στη Γη).

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Στασβούργου μετά από πειράματα σε αρουραίους. Οι επιστήμονες υπέβαλαν τα πειραματόζωα σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας. Σε μια ομάδα εξ αυτών έδωσαν μια δόση ρεσβερατρόλης ημερησίως ενώ σε μια δεύτερη δεν έδωσαν την ουσία.

Όπως προέκυψε, οι αρουραίοι της ομάδας της ρεσβερατρόλης δεν ανέπτυξαν ινσουλινοαντίσταση ούτε εμφάνισαν μείωση στην πυκνότητα των μετάλλων (των ανόργανων συστατικών) των οστών ή αδυναμία στους μυς των πελμάτων, όπως συνέβη στην ομάδα που δεν έλαβε ρεσβερατρόλη.

Ρεσβερατρόλη – φάρμακο


Σύμφωνα με τον δρα Τζέραλντ Βάισμαν, εκδότη του επιστημονικού περιοδικού της Ομοσπονδίας Αμερικανικών Εταιρειών για την Πειραματική Βιολογία, στο οποίο δημοσιεύθηκε η μελέτη των

Η ιστορία του ανθρώπινου είδους γράφεται στο DNA


Η ιστορία του ανθρώπινου είδους κρύβεται μέσα στο γονιδίωμα του καθενός από μας. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι ερευνητές που, ως παλαιοντολόγοι του DNA, κατάφεραν να εντοπίσουν τα αρχαία στοιχεία του γενετικού υλικού μας στο γονιδίωμα επτά διαφορετικών ατόμων.

Ο Heng Li του Ινστιτούτου Broad στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ και ο Richard Durbin του Ινστιτούτου Sanger στο Κέιμπριτζ του Ηνωμένου Βασιλείου, αξιοποίησαν έναν μαθηματικό αλγόριθμο για να εντοπίσουν τις αρχαίες περιοχές του DNA στο γονιδίωμα ενός Κινέζου, ενός Κορεάτη, δύο Αφρικανών και τριών Δυτικών (μεταξύ των οποίων και ο Γκρεγκ Βέντερ που πρωτοστάτησε στην αποκωδικοποίηση του ανθρωπίνου γονιδιώματος).

Σύμφωνα με το άρθρο τους το οποίο δημοσιεύτηκε στη δικτυακή έκδοση της επιστημονικής επιθεώρησης Nature, η μελέτη επέτρεψε τον επαναπροσδιορισμό του χρόνου κατά τον οποίο οι

Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου: Αγωγές για μη πληρωμή διοδίων


Σε κατάθεση αγωγών κατά εταιρειών και επαγγελματιών που χρησιμοποιούν την ΠΑΘΕ, στο τμήμα Μαλιακός-Κλειδί, χωρίς να πληρώνουν διόδια, προχώρα η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε».

Οι πρώτες 15 αγωγές, στρεφόμενες κατά εταιρειών- επαγγελματιών θα κατατεθούν εντός των επόμενων δέκα ημερών, προκειμένου, όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της «η Ελληνική Δικαιοσύνη να δώσει τη λύση στο πρωτοφανές για

Ευ. Βενιζέλος: Ο Αντ. Σαμαράς επιμένει να κινδυνολογεί


«Ο κ. Σαμαράς επιμένει να κινδυνολογεί και να επενδύει στην καταστροφή της χώρας χρησιμοποιώντας κατά τρόπο προκλητικά δημαγωγικό έναν ελληνικό όρο που έχει επινοήσει, προκειμένου να μεταφράσει έναν τεχνικό χρηματοοικονομικό όρο και συμπεριφέρεται λες και η Κυβέρνηση επιδιώκει, επιθυμεί ή έχει συμφωνήσει μία λύση που μπορεί να χαρακτηριστεί αρνητικά, έστω και προσωρινά, από τους οίκους αξιολόγησης».

Τα παραπάνω αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος απαντώντας στον εκπρόσωπο της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη.

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι παραποιεί τις δηλώσεις του για το καθεστώς «επιλεκτικής χρεοκοπίας» και προσθέτει πως απορίας άξιο είναι κάτι άλλο:

«Γιατί ο κ. Σαμαράς κόπτεται τόσο πολύ υπέρ των συμφερόντων των ιδιωτών, δηλαδή του διεθνούς τραπεζικού συστήματος και δεν θέλει να επωμιστούν οι ιδιώτες ένα μέρος τους βάρους του χρέους,

Την αντίδραση του ΥΠΕΞ προκάλεσαν οι προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν


Την αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Λαμπρινίδη προκάλεσαν οι δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, ο οποίος απείλησε με πάγωμα των σχέσεων ΕΕ - Τουρκίας σε περίπτωση ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από τη Λευκωσία το 2012 χωρίς να έχει λυθεί προηγουμένως το Κυπριακό.

«Λίγο πριν την παράνομη επίσκεψή του στα κατεχόμενα, ανήμερα της μαύρης επετείου της εισβολής, ο Τούρκος πρωθυπουργός "απειλεί" με πάγωμα τις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ, με σχέδια "Β" επίλυσης του Κυπριακού και, εν είδει ιδιοκτήτη κυπριακού εδάφους, με μη επιστροφή της Μόρφου και του Ριζοκάρπασου» σημείωσε ο κ. Λαμπρινίδης και πρόσθεσε:

«Οι δηλώσεις αυτές αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι η ουσία του Κυπριακού είναι η εισβολή και η συνεχιζόμενη κατοχή. Αντί να επιδεικνύει την αναγκαία πολιτική βούληση για αμοιβαία αποδεκτή λύση του Κυπριακού, η Τουρκία προσπαθεί μάταια να υπαγορεύσει στην ΕΕ τη σύνθεση και τον

ΝΔ: Επιρρεπής σε παραρηλήματα παραπληροφόρησης ο Ευ. Βενιζέλος


Κλιμακώνεται η κόντρα ανάμεσα στη ΝΔ και τον υπουργό Οικονομικών. Απαντώντας στις έντονες επικρίσεις του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου κατά του κ. Αντώνη Σαμαρά, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης επανέλαβε τη θέση του κόμματος κατά της συμμετοχής ιδιωτών στη διαχείριση του χρέους και πέρασε στην αντεπίθεση: «Ο κ. Βενιζέλος, επιρρεπής σε παραληρήματα παραπληροφόρησης, αλλά και θιασώτης της στρατιωτικής πειθαρχίας, τις τελευταίες ημέρες, επιμένει να υβρίζει τη Νέα Δημοκρατία και τον Πρόεδρό της. Απαιτεί να μην έχουμε θέση για τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας».

»Απαιτεί πέρα από κάθε λογική να μην υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα της χώρας και να μην επισημαίνουμε στους ξένους συνομιλητές μας τους κινδύνους που συνεπάγεται η συμμετοχή των ιδιωτών στη διαχείριση του χρέους. Θέση την οποία διατυπώνουν και κορυφαίοι παράγοντες της

Δράσεις για την ενίσχυση της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης


Δέσμη τεσσάρων δράσεων που το υπουργείο είναι έτοιμο να υλοποιήσει άμεσα για τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη κατέθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά από ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε:

- Διάθεση 100 εκ. ευρώ, μέσω του ΕΣΠΑ, σε προγράμματα εκσυγχρονισμού και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

- Κάλυψη του 70% των δαπανών που θα πραγματοποιήσουν οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να κατευθυνθούν σε νέα πεδία δραστηριότητας.

- Ένταξη στο ΕΤΕΑΝ των επιχειρήσεων που θα αξιοποιήσουν τις παραπάνω δράσεις ώστε να

Δεν θα περιληφθεί στο πρώτο «κύμα» αποκρατικοποιήσεων ο ΟΠΑΠ


Δεν θα περιληφθεί στο πρώτο «κύμα» αποκρατικοποιήσεων ο ΟΠΑΠ.

Ο ΟΠΑΠ δεν θα περιλαμβάνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στο πρώτο «κύμα» αποκρατικοποιήσεων καθώς θα «προικοδοτηθεί» και με τα ονομαζόμενα «φρουτάκια», γεγονός που θα έχει ως συνέπεια την άνοδο της αξίας του οργανισμού.

Τα παραπάνω συζητήθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ στην οποία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών,

Πράσινα βέλη κατά Γ. Ραγκούση και Ανδ. Λοβέρδου


Διπλή επίθεση με προσωπικές αιχμές κατά του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γ. Ραγκούση και του υπουργού Υγείας, Ανδ. Λοβέρδου, εξαπολύει με ανακοίνωσή της η «Αριστερή Πρωτοβουλία» του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τους ότι ενδιαφέρονται μόνο για το προσωπικό τους προφίλ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ραγκούσης χαρακτηρίζεται «νεαρός και αναρριχώμενος πολιτικός, πάντοτε επιλεγμένος και ουδέποτε νομιμοποιημένος με την ψήφο του ελληνικού λαού», ενώ επικρίνεται και για τη στάση του όσον αφορά την απελευθέρωση του κλάδου των ταξί.

Η Αριστερή Πρωτοβουλία διερωτάται αν προέχει «η συλλογική κυβερνητική απόφαση ή το ατομικό γινάτι», ενώ ευθύνες επιρρίπτονται στον κ. Ραγκούση και για τον Καλλικράτη, μεταρρύθμιση που χαρακτηρίζεται «διάτρητη».

Οσον αφορά στον κ. Λοβέρδο, αντικείμενο κριτικής γίνονται οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας ότι «η αρχή της χρεοκοπίας της χώρας βρίσκεται στη δεκαετία του ΄80», καθώς και οι τοποθετήσεις του για τα περί προεκλογικής δημαγωγίας του ΠΑΣΟΚ πριν τις εκλογές του 2009.

Ο υπουργός Υγείας επικρίνεται και για τη δήλωσή του, ότι η κυβέρνηση μπορεί και να φύγει. Όπως επισημαίνει η Αριστερή Πρωτοβουλία με αυτό τον τρόπο, ο κ. Λοβέρδος αποδεικνύει ότι «ελάχιστα λογαριάζει την ετυμηγορία και τη σαφή εντολή του ελληνικού λαού».

Κατηγορείται επίσης ότι «συνέβαλε, εδώ και 18 μήνες, στην αρνητική πορεία της κυβέρνησης», καθώς και για το ότι «προσπαθεί να ευτελίσει, προκαλέσει και λοιδορήσει ένα ολόκληρο Κίνημα».

Ενστάσεις διατυπώνονται τέλος και για τη συνολική λειτουργία της κυβέρνησης, η οποία χαρακτηρίζεται ως «άβουλη, αδρανής και χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο».

Tηλεφωνική επικοινωνία Γ. Παπανδρέου - Γ. Καρατζαφέρη

Για την επικείμενη έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης ενημέρωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργο Καρατζαφέρη σε τηλεφωνική επικοινωνία

Απεργία επ' αόριστον αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες ταξί


Επ' αόριστον συνεχίζουν την απεργία τους οι ιδιοκτήτες ταξί, όπως ανακοίνωσε το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Αττικής (ΣΑΤΑ), επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει καμία εξέλιξη και καμία συνάντηση με το αρμόδιο υπουργείο.

Ο ΣΑΤΑ χαρακτηρίζει ανυπόστατα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για λήξη της απεργίας την Παρασκευή, ενώ ζητεί συγνώμη από το επιβατικό κοινό που δεν θα είναι σε θέση να καλύψει τις μεταφορικές του ανάγκες.

Επισημαίνει πάντως πως για έκτακτες ανάγκες υγείας θα υπάρχουν οχήματα ασφαλείας στα Ραδιοταξί όλης της χώρας.

Σήμερα, οι ιδιοκτήτες ταξί πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΣΑΤΑ, στην οδό Μάρνη, και πορεία προς τη Βουλή, χωρίς αυτοκίνητα, ενώ την Τετάρτη αναμένεται να συγκεντρωθούν

Πειραιάς: Τροποποιήσεις δρομολογίων από κρουαζιερόπλοια


Στην τροποποίηση των δρομολογίων τους εξαιτίας των χθεσινών κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών ταξί εξαναγκάστηκαν κρουαζιερόπλοια που προσέγγισαν το λιμάνι του Πειραιά, ενώ «όμηροι» των αυτοκινητιστών παρέμειναν χιλιάδες επιβάτες τους.


Συγκεκριμένα, στην Ακτή Ξαβερίου προσέγγισαν τη Δευτέρα οκτώ κρουαζιερόπλοια, ενώ στο λιμάνι βρίσκονταν άλλα δύο με περίπου 16.000 επιβάτες. Σήμερα δύο κρουαζιερόπλοια που ήταν να φτάσουν στον Πειραιά, λόγω της χθεσινής κατάστασης τροποποίησαν το πρόγραμμά τους.


Λόγω των κινητοποιήσεων των αυτοκινητιστών, ακυρώθηκαν προγραμματισμένες επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ενώ πολλοί τουρίστες ταλαιπωρήθηκαν στη μετάβασή τους προς το αεροδρόμιο, καθώς ήταν υποχρεωμένοι μέχρι το σταθμό του Ηλεκτρικού στον Πειραιά να

Πιο απαισιόδοξοι καταναλωτές παγκοσμίως οι Έλληνες


Πιο απαισιόδοξοι καταναλωτές του πλανήτη ανακηρύσσονται οι Έλληνες, σύμφωνα με τον Δείκτη Παγκόσμιας Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης της Nielsen, ο οποίος υποχώρησε στις 41 μονάδες «χαρίζοντας» για πρώτη φορά στη χώρα μας αυτή τη δυσάρεστη πρωτιά.

Και σε παγκόσμιο επίπεδο, όμως, ο δείκτης έπεσε πρώτη φορά κάτω από τις 90 μονάδες, καθώς οι ενδείξεις επιβράδυνσης της ανάκαμψης της οικονομίας και η επιδείνωση της κρίσης χρέους στην Ελλάδα έχουν επιτείνει την αβεβαιότητα στην αγορά.

Σύμφωνα με τη Ματίνα Μπάδα, Περιφερειακή Διευθύντρια Νοτιοανατολικής Ευρώπης, σε αυτό συντείνουν επίσης η παράταση της πολιτικής αστάθειας στη Μέση Ανατολή, η επιβράδυνση της

Κατάρτιση μνημονίου για τους υπερχρεωμένους δήμους

Tη διαδικασία κατάρτισης των κριτηρίων για την ένταξη των 58 υπερχρεωμένων δήμων σε καθεστώς μνημονίου αναμένεται να ανακοινώσει μέσα στις επόμενες μέρες το υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να δώσει λύση στο εν λόγω πρόβλημα που αντιστοιχεί σε χρέος 1,8 δισ. ευρώ.


Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι βρέθηκαν άλλωστε στο επίκεντρο χθεσινής σύσκεψης στο ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της οποίας, ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, ενημερώθηκε από δημάρχους προσκείμενους στο κυβερνών κόμμα.

Από το υπουργείο προκρίνεται η επιλογή «να μην μπουν στο ίδιο τσουβάλι όλοι οι δήμοι», αλλά να υπάρξει μια διαβάθμιση στην αντιμετώπιση των υπερχρεωμένων, με την αναλυτική καταγραφή των χρεών τους, των ετήσιων δανειακών τους υποχρεώσεων, αλλά και των βεβαιωμένων εσόδων τους.

Πιέσεις για την εξυγίανση των υπερχρεωμένων δήμων άσκησε και το ΔΝΤ μετά το πρόσφατο περιστατικό με τους δήμους Ζωγράφου και Αχαρνών, όταν λόγω της μη εξόφλησής δανειακών υποχρεώσεών τους προς ξένες τράπεζες το Ταμείο απείλησε, έστω και προσχηματικά, να μην

Τηλεφωνικές επαφές Γ. Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς

Σειρά τηλεφωνικών συνομιλιών με τους πολιτικούς αρχηγούς θα έχει εντός της ημέρας ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να τους ενημερώσει εν όψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής

Υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιά την Τετάρτη


Πολύ υψηλός προβλέπεται για αύριο ο κίνδυνος πυρκαγιάς στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής (Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας), Λαρίσης και Μαγνησίας (Περιφέρεια Θεσσαλίας), Κέρκυρας, Λευκάδας, Ιθάκης και Κεφαλληνίας (Περιφέρεια Ιονίων Νήσων), σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς.

Σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών έχουν ενημερωθεί από την ΓΓ Πολιτικής Προστασίας να βρίσκονται οι κρατικές υπηρεσίες και οι οργανισμοί περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών.

Σε περίπτωση πυρκαγιάς, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την

Ανάκληση Toyota Yaris


Πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων Toyota Yaris εκτελεί η εταιρεία Toyota Ελλάς A.B.E.E., σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, όπως ανακοίνωσε η Γ.Γ. Καταναλωτή.

Η ανάκληση αφορά 341 οχήματα γαλλικής παραγωγής από 12 Απριλίου 2010 έως 4 Ιανουαρίου 2011, σε ορισμένα από τα οποία λόγω μη σωστής εγκατάστασης της επένδυσης της μπροστινής κολώνας (A-pillar), υπάρχει πιθανότητα, σε περίπτωση ενεργοποίησης του αερόσακου κουρτίνας, η εν λόγω επένδυση να αποκολληθεί.

Μέχρι σήμερα δεν έχει καταγραφεί οποιοδήποτε ατύχημα, ή αναφορά, η οποία να σχετίζεται με το

ΝΔ: Αρχιτέκτονας του χάους ο Γ. Ραγκούσης


Ευθεία επίθεση στον Πρωθυπουργό εξαπέλυσε σήμερα ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Μιχελάκης, με αφορμή την απεργία των ιδιοκτητών ταξί, κατηγορώντας τον πως «όχι μόνο δεν διαπραγματεύεται, αλλά δεν έχει καμία πολιτική σε κανέναν τομέα».

Όπως είπε, ο κ. Παπανδρέου «οφείλει να πάρει θέση και να μην παριστάνει τον παρατηρητή» μπροστά στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Παρατήρησε ακόμη ότι «ενώ αρχικά είχε αποδεχθεί τη ρύθμιση Ρέππα, λίγες βδομάδες μετά, αποδέχεται τις προτάσεις Ραγκούση, που κινούνται σε τελείως αντίθετη κατεύθυνση από αυτές του προκατόχου του» και διερωτήθηκε «με ποιον επιτέλους συμφωνεί ο κ. Παπανδρέου; Με τον κ. Ρέππα ή με τον κ. Ραγκούση; Ποια είναι η πολιτική του, ποιοι είναι οι στόχοι του και -εν τέλει- ποιες είναι οι

Φ. Κουβέλης: Να προστατευθεί το αυτοδιοίκητο του πανεπιστημίου


Γόνιμη χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης τη συζήτηση που είχε σήμερα με το προεδρείο της ΠΟΣΔΕΠ, σχετικά με το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.


Όπως είπε προωθείται ο διάλογος του υπουργείου με τους πανεπιστημιακούς. «Θεωρούμε», πρόσθεσε, «ότι πρέπει να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Θεωρούμε, όμως, ότι σε κάθε περίπτωση-και είμαστε απόλυτα σύμφωνοι με την

Στο «μικροσκόπιο» ιδιοκτήτες μεγάλης ακίνητης περιουσίας


Συνολικές εισπράξεις 11,65 εκατ. ευρώ από μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων που δεν υπέβαλαν δήλωση Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας απέφεραν οι διασταυρώσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, εντοπίστηκαν 8.666 φορολογούμενοι με αξία ακίνητης περιουσίας άνω του 1 εκατ. ευρώ, οι οποίοι δεν είχαν υποβάλει δήλωση Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας ΦΜΑΠ τουλάχιστον για ένα έτος, την περίοδο 1997-2007.

Στους φορολογούμενους αυτούς απεστάλησαν το Μάιο ατομικές ειδοποιήσεις με τις οποίες ενημερώνονταν για την παράλειψή τους και καλούνταν να προσέλθουν στην εφορία για να

Προς κατάργηση τα γραφεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης


Νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία καταργούνται τα γραφεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα γραφεία φυσικής αγωγής και τα γραφεία επαγγελματικής εκπαίδευσης προωθεί το υπουργείο Παιδείας.

Όπως αποφασίστηκε στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, η ίδια ρύθμιση θα προβλέπει παράλληλα ότι όσοι εκπαιδευτικοί με δήλωσή τους θα τοποθετηθούν σε θέσεις διευθυντών σχολικών μονάδων θα πρέπει να παραμένουν στις θέσεις αυτές για ολοκλήρωση της θητείας τους και θα αποκλείονται από τις περαιτέρω διαδικασίες επιλογής σχολικών συμβούλων.

Σύμφωνα με το υπουργείο, στις περιπτώσεις που σε κάποια συμβούλια επιλογής ολοκληρώθηκε η διαδικασία και υποβλήθηκαν ήδη οι δηλώσεις προτίμησης, αυτές μπορούν να ανακληθούν. Οι

Νέος οικονομικός διευθυντής στον όμιλο Vivartia


Ο κ. Νικήτας Ποθουλάκης αναλαμβάνει τη θέση του Οικονομικού Διευθυντή του Ομίλου Vivartia, από 1.9.2011 αντικαθιστώντας την κ. Μαρία Γεώργαλου, η οποία αποχωρεί από την εταιρεία.

Ο κ. Ποθουλάκης μέχρι σήμερα κατείχε τη θέση του Οικονομικού Διευθυντή και Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου στον Όμιλο Εταιρειών Σφακιανάκη. Είναι κάτοχος BSc Economics από το Πανεπιστήμιο Πειραιά και MBA από το Warwick Business School.

Ο κ. Αρτινός, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Vivartia δήλωσε: «Θα ήθελα να καλωσορίσω τον κ. Ποθουλάκη στην οικογένεια της Vivartia και να του ευχηθώ κάθε επιτυχία στα νέα του σημαντικά

Ιδιοκτήτες ταξί απέκλεισαν το αεροδρόμιο του Αράξου


Στον αποκλεισμό του αεροδρόμιο του Αράξου, όπου συνήθως προσγειώνονται πτήσεις τσάρτερ προερχόμενες από χώρες της ανατολικής και κεντρικής Ευρώπης, προχώρησαν περίπου 200 ιδιοκτήτες ταξί από την Πάτρα και την Κάτω Αχαΐα.

Οι αυτοκινητιστές σκοπεύουν, σύμφωνα με πληροφορίες, να άρουν σε λίγη ώρα τον αποκλεισμό του αεροδρομίου και να κατευθυνθούν προς το λιμάνι της Κυλλήνης. Εκεί αναμένεται να συναντηθούν με

Στο 15,8% η ανεργία τον Απρίλιο


Στο 15,8% ανήλθε το ποσοστό της ανεργίας τον Απρίλιο, έναντι 11,9% που είχε διαμορφωθεί τον Απρίλιο του 2010. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ, εμφάνισε μείωση σε σχέση με το Μάρτιο 2011, που είχε διαμορφώθεί στο 16,2%.


Το σύνολο των απασχολουμένων το φετινό Απρίλιο εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.183.332 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 786.459 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.365.072 άτομα.

Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 240.567 άτομα σε σχέση με το Απρίλιο του 2010 (μείωση 5,4%) και κατά 1.993 άτομα σε σχέση με το Μάρτιο του 2011 (αύξηση 0,05%).

Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 207.736 άτομα σε σχέση με το Απρίλιο του 2010 (αύξηση 35,9%) ενώ μειώθηκαν κατά 24.881 άτομα σε σχέση με το Μάρτιο του 2011 (μείωση 3,1%).


Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 13,1% έναντι 19,6% για τις γυναίκες.
Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας, 43,1%, συνεχίζει να καταγράφεται στην ηλικιακή ομάδα 15-24

Κυπριακό: Λύση πριν την κυπριακή προεδρία της ΕΕ θέλει ο Ερντογάν


Επίλυση του Κυπριακού πριν η Κύπρος αναλάβει την κυλιόμενη προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Ιούλιο του 2012 επιθυμεί ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και σε αντίθετη περίπτωση προειδοποιεί για πάγωμα των σχέσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση.


«Δεν θα έχουμε καμία επαφή με την κυπριακή προεδρία. Οι σχέσεις με την ΕΕ θα παραμείνουν "παγωμένες" επί έξι μήνες», αναφέρει ο Tούρκος πρωθυπουργός σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Milliyet.


«Το θεωρούμε όνειδος να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μαζί τους (τους Ελληνοκύπριους) στα Ηνωμένα Έθνη. Δεν θα διαπραγματευθούμε με μία χώρα που δεν αναγνωρίζουμε», τονίζει, ενόψει της σημερινής επίσκεψής του στο κατεχόμενο βόρειο τμήμα της Κύπρου με την ευκαιρία της επετείου της τουρκικής στρατιωτικής εισβολής στο νησί, στις 20 Ιουλίου 1974.


«Δεν τίθεται πλέον θέμα να κάνουμε χάρες στην Κύπρο. Έχουμε κάνει αρκετές. Θα ανταποκριθούμε

Ερώτηση Καρατζαφέρη για τη «μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού»


Επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου σχετικά με τη «μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού και το φαύλο κύκλο των φοροεισπρακτικών μέτρων» κατέθεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Στο κείμενο της ερώτησής του επεσήμανε την «άκρως απογοητευτική απόδοση του προϋπολογισμού κατά το α' εξάμηνο του 2011», κάνοντας λόγο για «μαύρη τρύπα» 4,5 δισ..

Ακόμη, εξέφρασε τη αγωνία του για τη «συνεχή αύξηση του ελλείμματος», αναγνωρίζοντας ως αίτια κυρίως «την αναποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού, τη μη απόδοση των φορολογικών μέτρων, αλλά και την ύφεση που τα ίδια αυτά μέτρα δημιουργούν και επιτείνουν».

Στο πλαίσιο της επίκαιρης ερώτησής του ζήτησε από τον Πρωθυπουργό απάντηση για το πώς θα σπάσει το φαύλο κύκλο αναποτελεσματικών φοροεισπρακτικών μέτρων - υστέρησης εσόδων -

Σεισμός 5 Ρίχτερ νότια της Ζακύνθου


Σεισμική δόνηση 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 10.13 π.μ. με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Ζακύνθου, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται σε απόσταση 345 χλμ.

Ασυγκίνητοι οι καταναλωτές παρά τις εκπτώσεις

Απογοητευτικά είναι τα πρώτα στοιχεία για το τζίρο των καταστημάτων κατά την περίοδο των καλοκαιρινών εκπτώσεων, αφού παρά τις γενναίες προσφορές έως και 70%, οι καταναλωτές εμφανίζονται ασυγκίνητοι.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδος, οι οργανωμένες αλυσίδες παρουσιάζουν κάμψη τζίρου σε ποσοστό από 10 - 15%, ενώ τα μεμονωμένα καταστήματα καταγράφουν απώλειες της τάξης του 25% κατά μέσο όρο.

Σύμφωνα με το ΣΕΛΠΕ, οι καταναλωτές είναι δικαιολογημένα διστακτικοί στις αγορές, εφόσον γνωρίζουν ότι από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου θα κληθούν να καταβάλουν νέες

Ταξίδευε 22 χρόνια και τον έκλεψαν στην Ελλάδα!

Χωρίς... ποδήλατο άφησαν άγνωστοι τον 61χρονο Βέλγο Christian Van Limbergen, που πραγματοποιεί τον γύρο της Ευρώπης με το πετάλι προκειμένου να μπει στο βιβλίο Γκίνες!

Το ποδήλατο του Βέλγου κλάπηκε ενώ βρισκόταν στο ενετικό λιμάνι Χανίων και μαζί του σφραγίδες και αποδεικτικά στοιχεία από πάνω από 30.000 δήμους, κοινότητες, σημεία σε όλη την Ευρώπη που τα είχε συγκεντρώνει με τη μορφή σφραγίδων και υπογραφών από δημάρχους, περιφέρειες, τοπικές αρχές.

«Κλέβοντάς μου τα τετράδια με τις υπογραφές μου έκλεψαν... τη ζωή μου. Παρακαλώ αυτόν που έκανε αυτήν την πράξη να κρατήσει το ποδήλατο, τα ρούχα μου, το σλίπινγκ μπαγκ, αλλά να μου

Απεργούν την Τετάρτη γιατροί και προσωπικό του ΕΣΥ


Σε κινητοποιήσεις προχωρούν αύριο Τετάρτη γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων και κέντρων υγείας της χώρας, διαμαρτυρόμενοι τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων που προωθεί το υπουργείο Υγείας.


Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας ΟΕΝΓΕ αποφάσισε τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί ως τις 3 μ.μ., διεκδικώντας υγειονομική θωράκιση της χώρας με ποιοτική ολοκλήρωση του ΕΣΥ, οργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στα Αστικά Κέντρα, λειτουργία όλων των έτοιμων κλινών εντατικής και λειτουργία αυτοτελών Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, κατάρτιση ασφαλών προγραμμάτων εφημεριών

Ενδιαφέροντα ευρήματα από τις ανασκαφές στη νησίδα Δεσποτικό


Eνδιαφέροντα ευρήματα έφερε στο φως η ανασκαφική περίοδος 2011 στη θέση Μάντρα, στην ακατοίκητη νησίδα Δεσποτικό στην Αντίπαρο.

Δεσποτικό


Η φετινή έρευνα ξεκίνησε από το τειχισμένο Νότιο Συγκρότημα. Κάτω από τα ύστερα κτίσματα της μεταβυζαντινής εποχής αποκαλύφθηκε ο βόρειος τοίχος του ήδη ανεσκαμμένου μεγάλου τετράγωνου αρχαϊκού κτίσματος Θ (β΄ μισό 6ου π.Χ.), οι τοίχοι του οποίου σώζονται σε μέγιστο ύψος 1,50μ. το οποίο επικοινωνεί με το λουτρό του ιερού. Αποκαλύφθηκαν επίσης έξι νέοι τοίχοι, βαθύτερα θεμελιωμένοι από τους ήδη ορατούς του Νοτίου Συγκροτήματος και κάτω από το λουτρό, γεγονός που αποδεικνύει πως προϋπήρχε αυτών ακόμα ένα

Οι ιδιοκτήτες ταξί σχεδιάζουν απεργία έως την Παρασκευή

Νέο ραντεβού έδωσαν οι ιδιοκτήτες ταξί σήμερα Τρίτη, στις 10 το πρωί, όπου πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΣΑΤΑ (στην οδό Μάρνη, στο κέντρο της Αθήνας) με ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσουν πορεία (πεζή) προς στο Σύνταγμα.

Κλειστή είναι αυτήν την ώρα η οδός Μάρνης, από πλατεία Βάθη έως Πατησίων λόγω της συγκέντρωσης (πεζή) στον ΣΑΤΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αυτοκινητιστές σχεδιάζουν να συνεχίσουν την κινητοποίησή τους μέχρι

Ο καιρός στις 19.07.2011


Πολύ ζεστό καιρό στις περισσότερες περιοχές της χώρας, λίγες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια και ενισχυμένους ανέμους στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, περιμένουμε την Τρίτη 19 Ιουλίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 37 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 21 έως 36 στη Δυτική Ελλάδα, από 20 έως 39 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 22 έως 33 βαθμούς στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και σε περιοχές της νότιας Κρήτης η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει στους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά τμήματα του Αιγαίου και ασθενείς μέχρι μέτριοι άνεμοι δυτικών κυρίως διευθύνσεων στα υπόλοιπα πελάγη.

Ηλιοφάνεια και ζέστη περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 37