www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Πειραιάς: Τροποποιήσεις δρομολογίων από κρουαζιερόπλοια


Στην τροποποίηση των δρομολογίων τους εξαιτίας των χθεσινών κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών ταξί εξαναγκάστηκαν κρουαζιερόπλοια που προσέγγισαν το λιμάνι του Πειραιά, ενώ «όμηροι» των αυτοκινητιστών παρέμειναν χιλιάδες επιβάτες τους.


Συγκεκριμένα, στην Ακτή Ξαβερίου προσέγγισαν τη Δευτέρα οκτώ κρουαζιερόπλοια, ενώ στο λιμάνι βρίσκονταν άλλα δύο με περίπου 16.000 επιβάτες. Σήμερα δύο κρουαζιερόπλοια που ήταν να φτάσουν στον Πειραιά, λόγω της χθεσινής κατάστασης τροποποίησαν το πρόγραμμά τους.


Λόγω των κινητοποιήσεων των αυτοκινητιστών, ακυρώθηκαν προγραμματισμένες επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ενώ πολλοί τουρίστες ταλαιπωρήθηκαν στη μετάβασή τους προς το αεροδρόμιο, καθώς ήταν υποχρεωμένοι μέχρι το σταθμό του Ηλεκτρικού στον Πειραιά να
μετακινηθούν με τα πόδια, ενώ πολλοί άλλοι έχασαν ή κινδύνεψαν να χάσουν την πτήση τους.


Το κρουαζιερόπλοιο Armonia της εταιρείας MSC με 2.200 επιβάτες, αντί να προσεγγίσει σήμερα στον Πειραιά αναγκάστηκε να πιάσει λιμάνι στο Ναύπλιο και να αποβιβάσει τους επιβάτες του εκεί.


Επίσης το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Solstice με 3.150 επιβάτες που ήταν προγραμματισμένο να πιάσει και αυτό σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά, άλλαξε το δρομολόγιό του και κατευθύνθηκε στα Χανιά.

To πρόγραμμά τους τροποποίησαν και τα κρουαζιερόπλοια Ruby Princess και Voyazer of the seas με περίπου 7.000 επιβάτες και δεν προσέγγισαν τελικά τη Δευτέρα στον Πειραιά.


Καθυστερήσεις στην επιβίβαση και αποβίβασή τους αντιμετώπισαν τέλος οι επιβάτες των κρουαζιεροπλοίων Μagesty και Cristal της εταιρείας Louis.

Δεν υπάρχουν σχόλια: