www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Στο «μικροσκόπιο» ιδιοκτήτες μεγάλης ακίνητης περιουσίας


Συνολικές εισπράξεις 11,65 εκατ. ευρώ από μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων που δεν υπέβαλαν δήλωση Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας απέφεραν οι διασταυρώσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, εντοπίστηκαν 8.666 φορολογούμενοι με αξία ακίνητης περιουσίας άνω του 1 εκατ. ευρώ, οι οποίοι δεν είχαν υποβάλει δήλωση Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας ΦΜΑΠ τουλάχιστον για ένα έτος, την περίοδο 1997-2007.

Στους φορολογούμενους αυτούς απεστάλησαν το Μάιο ατομικές ειδοποιήσεις με τις οποίες ενημερώνονταν για την παράλειψή τους και καλούνταν να προσέλθουν στην εφορία για να
τακτοποιήσουν τη φορολογική τους υποχρέωση.


Από τις 18 Μαΐου 2011 (ημερομηνία της ατομικής ειδοποίησης) μέχρι και σήμερα, ανταποκρίθηκαν 1.359 φορολογούμενοι οι οποίοι συνολικά υπέβαλαν 6.934 δηλώσεις ΦΜΑΠ και κατέβαλαν συνολικά φόρο 11,65 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο του ΥΠΟΙΚ έχουν μπει 100 φορολογούμενοι (από τους 8.666) με αξία ακίνητης περιουσίας από 3 έως 60 εκατ. ευρώ. Συνεχίζεται παράλληλα ο έλεγχος των σημαντικότερων των υπολοίπων υποθέσεων, από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο, η στόχευση των υποθέσεων που θα ελεγχθούν γίνεται με βάση προηγμένα σενάρια ανάλυσης κινδύνου αξιοποιώντας τις λειτουργίες του πληροφοριακού συστήματος ELENXIS.

Την εκτέλεση των ελέγχων και την παρακολούθηση των αποτελεσμάτων έχει αναλάβει η ομάδα δράσης για φορολογούμενους με μεγάλη περιουσία και υψηλά εισοδήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: