www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

ΝΔ: Αρχιτέκτονας του χάους ο Γ. Ραγκούσης


Ευθεία επίθεση στον Πρωθυπουργό εξαπέλυσε σήμερα ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Μιχελάκης, με αφορμή την απεργία των ιδιοκτητών ταξί, κατηγορώντας τον πως «όχι μόνο δεν διαπραγματεύεται, αλλά δεν έχει καμία πολιτική σε κανέναν τομέα».

Όπως είπε, ο κ. Παπανδρέου «οφείλει να πάρει θέση και να μην παριστάνει τον παρατηρητή» μπροστά στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Παρατήρησε ακόμη ότι «ενώ αρχικά είχε αποδεχθεί τη ρύθμιση Ρέππα, λίγες βδομάδες μετά, αποδέχεται τις προτάσεις Ραγκούση, που κινούνται σε τελείως αντίθετη κατεύθυνση από αυτές του προκατόχου του» και διερωτήθηκε «με ποιον επιτέλους συμφωνεί ο κ. Παπανδρέου; Με τον κ. Ρέππα ή με τον κ. Ραγκούση; Ποια είναι η πολιτική του, ποιοι είναι οι στόχοι του και -εν τέλει- ποιες είναι οι
θέσεις του;».

Στη συνέχεια, ο κ. Μιχελάκης έστρεψε τα πυρά του στον κ. Ραγκούση, χαρακτηρίζοντάς τον αρχιτέκτονα του χάους και τον κατηγόρησε πως για λόγους εσωκομματικής βεντέτας με τον κ. Ρέππα, ακύρωσε τα όσα είχε συμφωνήσει ο προκάτοχός του, χωρίς να κάνει κανένα διάλογο με τους ενδιαφερόμενους, με τη λογική του "έτσι θέλω".

Σημείωσε μάλιστα ότι τις ευθύνες του υπουργού Υποδομών και εμμέσως του ίδιου του πρωθυπουργού έχουν επισημάνει ήδη στελέχη του ΠΑΣΟΚ και αναφέρθηκε σε σχετικές δηλώσεις των κ.κ. Δ. Ρέππα, Τ. Αντωνίου, Π. Ευθυμίου, Δ. Καρυπίδη.



«Είναι, λοιπόν», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, «μάταιη η προσπάθεια του κ. Ραγκούση να μεταθέσει στη Νέα Δημοκρατία τις ευθύνες για το χάος που ο ίδιος έχει προκαλέσει. Aλλωστε, δεν είμαστε όλοι ίδιοι».


«Του θυμίζουμε ότι, λίγους μήνες πριν, όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν στην αντιπολίτευση, ήταν ο κ. Παπανδρέου που κατέβαινε σε διαδηλώσεις για να σταματήσει θεσμικές αλλαγές, όπως του Ασφαλιστικού. Ήταν ο κ. Παπανδρέου που κατέβαινε ο ίδιος σε διαδηλώσεις για να σταματήσει αποκρατικοποιήσεις, όπως της ΕΥΑΘ. Ήταν ο κ. Παπανδρέου που κατέβαινε σε διαδηλώσεις, υποσχόμενος στους πάντες τα πάντα, στη λογική “λεφτά υπάρχουν”, όπως στην περίπτωση των αγροτών, στο λιμάνι του Πειραιά», συμπλήρωσε, κάνοντας μια σύντομη ανασκόπηση στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ όσο ήταν αντιπολίτευση.


Στη συνέχεια, ο κ. Μιχελάκης τόνισε ότι η θέση της ΝΔ είναι «η απελευθέρωση του επαγγέλματος με τους ίδιους κανόνες που ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης».

Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι «σε καμιά περίπτωση, δεν μπορεί, ούτε οι προσωπικές βεντέτες υπουργών, ούτε οι ανεύθυνοι πειραματισμοί τους να γίνονται αιτία για ταλαιπωρία του κοινωνικού συνόλου, ζημιά στην πραγματική οικονομία και βλάβη της διεθνούς εικόνας της χώρας. Ιδίως, μάλιστα, σε μια στιγμή που κορυφώνεται η τουριστική περίοδος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: