www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Σε δέκα μέρα η πλήρης απελευθέρωση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα



Σε δέκα ημέρες θα έχει ψηφισθεί από τη Βουλή η σχετική διάταξη για την πλήρη άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα, όπως ανέφερε η υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Αννα Διαμαντοπούλου.

 Η κ. Διαμαντοπούλου, που είχε ενημερωτική συνάντηση στο κτίριο της ακτής Βασιλειάδη με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου για θέματα ναυτιλίας, Νικόλαο Λίτινα, αναφέρθηκε και στα προβλήματα της ακτοπλοΐας, και συγκεκριμένα στο

Αγόραζαν ελληνικές πατάτες και τις πωλούσαν σαν κυπριακές


Αγόραζαν ελληνικές και αιγυπτιακές πατάτες και τις πωλούσαν σαν γαλλικές και κυπριακές. Κύκλωμα που είχε στηθεί στην Κόρινθο καρπωνόταν με τον τρόπο αυτόν τη διαφορά από τη μεγαλύτερη τιμή πώλησης της γαλλικής και κυπριακής πατάτας σε σχέση με τις ελληνικές και τις αιγυπτιακές που είναι φθηνότερες.

Ύστερα από έρευνες του ΣΔΟΕ εντοπίστηκε στην Κόρινθο μονάδα στην οποία συσκευάζονταν οι πατάτες με γαλλικά και κυπριακά στοιχεία προέλευσης, καθώς και πλήθος πλαστών

Από τις 2/4 το Σύστημα Ελέγχου Εξαγωγών


Αρχίζει από τις 2 Απριλίου η εφαρμογή του Συστήματος Ελέγχου Εξαγωγών (ECS) στο πλαίσιο της παραγωγικής λειτουργίας του υποσυστήματος εξαγωγών του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού συστήματος Τελωνείων ICIS-net. Όπως επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών, αυτό σημαίνει πως ουσιαστικά οι εξαγωγές θα διενεργούνται χωρίς έγγραφα και ανθρώπινη μεσολάβηση.

Το σύστημα (ECS) αντικαθιστά στο σύνολό του τον έως σήμερα εφαρμοζόμενο τρόπο διεξαγωγής των τελωνειακών διαδικασιών και διατυπώσεων της εξαγωγής (περιλαμβάνονται και οι εφοδιασμοί πλοίων και αεροσκαφών με κοινοτικά εφόδια), της προσωρινής εξαγωγής και επανεξαγωγής, κυρίως σε ό,τι αφορά τον τρόπο επικοινωνίας μεταξύ του τελωνείου και των εμπλεκομένων στις

Δραστικές περικοπές στη χρηματοδότηση των ΑΕΙ καταγγέλλουν οι πρυτάνεις


Για «δραστικές περικοπές» της χρηματοδότησης των Ιδρυμάτων κάνουν λόγο οι πρυτάνεις σε ψήφισμα που εξέδωσαν μετά την πρόσφατη συνεδρίασή τους στα Γιάννενα, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Πανεπιστήμια.

Συγκεκριμένα, οι πρυτάνεις ζητούν να επαναπροσδιοριστούν τα κριτήρια κατανομής των χρηματοδοτήσεων και να ρυθμιστεί από το υπουργείο Παιδείας η δυνατότητα έγκρισης του προϋπολογισμού του έτους 2012 από

Προς 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες η ΠΝΟ


Σαρανταοκτάωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προανήγγειλε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, δηλώνοντας αποφασισμένη να προχωρήσει σε προάσπιση των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτικών.

Έως τις 15 Μαρτίου, θα έχουν αποσταλεί από την Ομοσπονδία τα εξώδικα στους αρμόδιους φορείς, αλλά και το υπουργείο Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, για την έναρξη των απεργιακών κινητοποιήσεων των ναυτεργατών, που ζητούν να παραμείνει αυτοτελής ο Οίκος Ναύτου μετά την ένταξή του στον ΕΟΠΥΥ από τις αρχές Απριλίου, να μην περικοπούν οι συντάξεις του ΝΑΤ και να υπογραφεί

Η Coca Cola ξεκαθαρίζει ότι τα αναψυκτικά της είναι ασφαλή


Απάντηση σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που σχετίζουν συστατικό των αναψυκτικών τύπου Cola με τον καρκίνο, έδωσε η εταιρία The Coca-Cola Company.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το σχετικό δελτίο Τύπου, η χημική ουσία 4-μεθυλιμιδαζόλιο (4-ΜΕΙ), η οποία χρησιμοποιείται για να χρωματίσει τα αναψυκτικά τύπου Cola είναι απολύτως ασφαλής και η εταιρία δεν σκοπεύει να αλλάξει, όπως γράφτηκε, τη διάσημη μυστική συνταγή της Coca-Cola.

Σύμφωνα με το δελτίο, η όλη ιστορία ξεκίνησε από την απόφαση της Πολιτείας της Καλιφόρνιας όλα τα τρόφιμα που περιέχουν πάνω από κάποιο ποσοστό της ουσίας 4-ΜΕΙ να

Μισθοί πείνας στον ιδιωτικό τομέα

Εκδόθηκε η ερμηνευτική εγκύκλιος για τους νέους μειωμένους μισθούς κατά 22% στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με την οποία ο κατώτατος μισθός για νεοεισερχόμενο στην αγορά εργασίας, άνω των 25 ετών, διαμορφώνεται σε 586,08 ευρώ μικτά.

Στα 820 ευρώ το μήνα οι αποδοχές για έγγαμο με εννέα χρόνια προϋπηρεσίας. Στα 761,9 ευρώ οι αποδοχές για άγαμους με εννέα

Στις 31/3 ξανά πατάτες Νευροκοπίου στην Κηφισιά

Ανάρπαστοι έγιναν περισσότεροι από 150 τόνοι πατάτας Νευροκοπίου οι οποίοι διατέθηκαν απευθείας από τους παραγωγούς στους καταναλωτές, το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 στο δήμο Κηφισιάς. Χιλιάδες καταναλωτές σχημάτισαν ουρές για να παραλάβουν πατάτες σε χαμηλή τιμή χωρίς μεσάζοντες.

Το επόμενο ραντεβού δόθηκε για τις 31 Μαρτίου και την 1η Απριλίου, στο ίδιο ακριβώς σημείο, στη διασταύρωση των οδών Κηφισού και Ερυμάνθου.

Οι παραγωγοί δεν προλάβαιναν κυριολεκτικά να τις ξεφορτώνουν από τις νταλίκες. Άλλοι έβαζαν τα σακιά στους ώμους, άλλοι πάλι είχαν φέρει καρότσια για να τις μεταφέρουν στα αυτοκίνητα τους. Μεγάλη ήταν και η βοήθεια που παρείχαν οι εργαζόμενοι του δήμου Κηφισιάς οι οποίοι

Μείωση της χρηματοδότησης των κομμάτων κατά 25% προτείνει ο ΥΠΕΣ



Τη μείωση της ετήσιας τακτικής χρηματοδότησης των κόμματων κατά 25%, τη δυνατότητα χρηματοδότησης και από νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και από ιδιώτες και με παροχές, προτείνει ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης στο σχέδιο διατάξεων σχετικών με τη χρηματοδότηση των κομμάτων, που απέστειλε στον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Θανάση Τσούρα.

 Στην επιστολή του, ο κ. Γιαννίτσης επαναλαμβάνει αυτό που είχε δηλώσει και στην Επιτροπή, στις 14/2/2012, δηλαδή ότι «λόγω της φύσης της περιόδου, που διανύουμε, το υπουργείο Εσωτερικών δεν θεωρεί σκόπιμη ή και εφικτή την κίνηση οποιαδήποτε περαιτέρω πρωτοβουλίας, εκτός

Ευ. Βενιζέλος: Στόχος η πλήρης εφαρμογή του προγράμματος



Την πεποίθηση ότι θα υπάρξει καθολική συμμετοχή στο PSI εξέφρασε προσερχόμενος στο Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και παράλληλα τόνισε ότι στόχος της Ελλάδας είναι η πλήρης εφαρμογή του προγράμματος και η επιστροφή στην ανάπτυξη.

 «Περιμένουμε την ανταπόκριση των αγορών στην παράταση της προσφοράς μας προς το

Θερμό μήνυμα Γ. Μπαμπινιώτη στους εκπαιδευτικούς


Θερμό μήνυμα προς τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων έστειλε σήμερα ο νέος υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης, λέγοντάς τους «ένα μεγάλο ευχαριστώ».

 «Αισθάνομαι την ανάγκη ως πανεπιστημιακός δάσκαλος να επικοινωνήσω με τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων τής Εκπαίδευσης και να σάς σφίξω νοερά το χέρι, λέγοντας ένα μεγάλο "ευχαριστώ" γι' αυτά που εν μέσω πρωτόγνωρων δυσμενών συνθηκών προσφέρετε στα αγόρια και τα κορίτσια των σχολείων και των

Από σήμερα το μειωμένο επίδομα ανεργίας


Δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεων η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη μείωση του επιδόματος ανεργίας κατά 22%, το οποίο συμπαρασύρθηκε από τη μείωση του κατώτατου μισθού κατά το ίδιο ποσοστό. Έτσι, όπως είχε προαναγγελθεί, το βασικό μηνιαίο επίδομα ανεργίας μειώνεται από σήμερα Δευτέρα και διαμορφώνεται σε 360 ευρώ.

 Ειδικότερα, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης «Από 12.3.2012, το βασικό επίδομα ανεργίας της παραγράφου 1 του άρθρου 21 του Ν.Δ. 2961/1954, ορίζεται σε ποσοστό 55% του κατώτατου ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη όπως ισχύει, ανεξάρτητα αν ο άνεργος αμειβόταν, ως εργαζόμενος με μηνιαίο μισθό ή ημερομίσθιο».

 Τα νέα ποσά επιδότησης ανεργίας ισχύουν τόσο για τους ήδη επιδοτούμενους άνεργος όσο και για

Καμία αλλαγή στην εκτός σχεδίου δόμηση


Στην αναδιατύπωση του άρθρου 14 του Προεδρικού Διατάγματος για τις χρήσεις γης, που αφορά την εκτός σχεδίου δόμηση, προχωρά το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Νίκος Σηφουνάκης αποφασίστηκε η αποσύνδεση της κατοικίας από την επαγγελματική ιδιότητα του ιδιοκτήτη της «για την άρση οποιασδήποτε σύγχυσης και ασάφειας σχετικά με το επίμαχο άρθρο 14 του Προεδρικού Διατάγματος».

Το σχέδιο του προεδρικού διατάγματος ετέθη σε διαβούλευση στη διάρκεια της οποίας κατατέθηκαν 661 σχόλια επί των 17 άρθρων του. Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι για το άρθρο 14 κατατέθηκαν συνολικά 212 σχόλια στα οποία προτάθηκε η αποσύνδεση της κατοικίας από την επαγγελματική ιδιότητα του ιδιοκτήτη της. «Γίνεται σαφές», είπε, «ότι δεν αλλάζει κάτι σε

ΙΚΑ: Πιο εντατικοί έλεγχοι για την εισφοροδιαφυγή


Στην εντατικοποίηση των ελέγχων για τον περιορισμό της εισφοροδιαφυγής και στην άμεση εφαρμογή μέτρων όπως η ηλεκτρονική κάρτα εργασίας και η πληρωμή των εισφορών ανά μήνα στρέφεται η διοίκηση του ΙΚΑ προκειμένου να αντιμετωπίσει πιθανά προβλήματα ρευστότητας.

Το ΙΚΑ αναμένει και το «κλείδωμα» του PSI, που θα του επιτρέψει τη

Κανονικά οι παρελάσεις την 25η Μαρτίου


Παρουσία της κυβέρνησης και με την Αστυνομία σε επιχειρησιακή ετοιμότητα θα πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Τα παραπάνω επισήμαιναν κυβερνητικές πηγές μετά την ολοκλήρωση της διυπουργικής επιτροπής, κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα των διαμαρτυριών που έχουν εκδηλωθεί σε ανάλογες περιστάσεις. Οι ίδιες πηγές, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνιζαν ακόμη πως στη σύσκεψη υπογραμμίστηκε, μεταξύ άλλων, η αναγκαιότητα καταδίκης «των εκδηλώσεων βίας» από τα κόμματα, τις κοινωνικές οργανώσεις και τα ΜΜΕ, καθώς, όπως τονίστηκε, τέτοια φαινόμενα υποβαθμίζουν τη Δημοκρατία. Επιπλέον, επισημάνθηκε η ανάγκη να υπογραμμιστεί ο ενωτικός χαρακτήρας των εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου και στο διάστημα

Διάλογο με τον Γ. Μπαμπινιώτη ζητούν οι πρυτάνεις


Επανεκκίνηση του διαλόγου με τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ζητούν οι πρυτάνεις, σε ομόφωνη απόφασή τους που εκδόθηκε μετά το πέρας της συνόδου τους στα Ιωάννινα.

Ειδικότερα, οι πρυτάνεις υποστηρίζουν ότι τα προβλήματα έχουν οξυνθεί επτά μήνες μετά την έναρξη ισχύος του νόμου για τα πανεπιστήμια, καθώς –όπως αναφέρουν- δεν βρέθηκαν «κατάλληλες και μακροπρόθεσμες λύσεις για την αποκλιμάκωση της έντασης που οδηγεί τα Ιδρύματα σε αδιέξοδο».

«Η περίοδος αυτή», συμπληρώνουν, «σηματοδοτήθηκε εξαρχής από την έλλειψη διαλόγου και πνεύματος συναίνεσης από πλευράς υπουργείου Παιδείας. Η προσφυγή των πανεπιστημίων στο ΣτΕ θέτει με έμφαση το κοινό πλαίσιο προάσπισης της νομιμότητας και της αυτοδιοικούμενης

ΝΔ: ΄Εως 15/3 αιτήσεις για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια


Από σήμερα 12 Μαρτίου 2012 έως και τις 6 το απόγευμα της 15ης Μαρτίου 2012, μπορούν να υποβάλλονται αιτήσεις για τη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια της ΝΔ κατά τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

Σχετική εγκύκλιο απέστειλε προς όλες τις ΝΟΔΕ, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής και την ΟΝΝΕΔ ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Όπως επισημαίνεται, οι δηλώσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να συνοδεύονται από πρόσφατο πιστοποιητικό ποινικού μητρώου και –εφόσον ο ενδιαφερόμενος είναι πρώην βουλευτής- από δήλωση παραίτησής του από το δικαίωμα δικαστικής διεκδίκησης οποιουδήποτε ποσού αναδρομικώς οφειλομένων αναπροσαρμογών της βουλευτικής του

Απόψε ο ελληνικός τελικός για τη Eurovision


Τηρώντας και φέτος το «ετήσιο έθιμο» της Eurovision τη Δευτέρα 12 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί μια ειδική βραδιά στο εμπορικό κέντρο River West, για τη διαδικασία επιλογής της ελληνικής συμμετοχής στον 57ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού.

Η μουσική βραδιά θα μεταδοθεί απευθείας στις 22:00 από την ΕΤ1 και από το webTV της ΕΡΤ Το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό θα επιλεγεί κατόπιν ψηφοφορίας από το κοινό και την κριτική επιτροπή, η ψήφος των οποίων θα μετρήσει εξίσου (σε ποσοστό 50-50%). Το τραγούδι που

Αλλαγές στο «Εξοικονόμηση κατ' οίκον»


Σειρά αλλαγών στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον» ανακοίνωσε το ΥΠΕΚΑ με στόχο την περαιτέρω στήριξη των χαμηλών εισοδημάτων, τη διευκόλυνση των πολιτών να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα, την παροχή μεγαλύτερης ρευστότητας στην αγορά και την άρση περιορισμών κατόπιν αποτύπωσης των ενεργειακών αναγκών των κτηρίων από τις έως σήμερα πραγματοποιηθείσες επιθεωρήσεις.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα το πλήθος των αιτήσεων στις τράπεζες ανέρχεται σε 47.000, από τις οποίες περίπου οι μισές έλαβαν προέγκριση δανείου, ενώ για άνω των 10.000 εξ αυτών, συνολικού προϋπολογισμού 95 εκατ. ευρώ, έχουν ήδη εκδοθεί αποφάσεις υπαγωγής. Όσον αφορά τις εκταμιεύσεις, 4.400 αιτήσεις έχουν λάβει προκαταβολή δανείου ενώ

Στη διεύθυνση τελωνείων του ΥΠΟΙΚ μεταφέρονται οι αρμοδιότητες του ΟΔΔΥ


Καταργείται ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού ΟΔΔΥ και οι αρμοδιότητές του μεταφέρονται στη διεύθυνση τελωνείων του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψαν ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνος Ρόβλιας.

Όπως προβλέπει η απόφαση, οι εργαζόμενοι του ΟΔΔΥ εντάσσονται στη Διεύθυνση Τελωνειακών Διαδικασιών με την ίδια σχέση εργασίας που κατείχαν και κατατάσσονται σε μισθολογικά κλιμάκια της ίδιας κατηγορίας, ανάλογα με τα τυπικά τους προσόντα και το συνολικό χρόνο υπηρεσίας ενώ λαμβάνουν τις αποδοχές της νέας

Δικαιωμένος από τις εσωκομματικές εξελίξεις δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος


Με τον Ευάγγελο Βενιζέλο «το κόμμα δεν θα είναι χυλός, με όργανα φυσαρμόνικα», παρατήρησε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του Μega για τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ από τις οποίες δήλωσε δικαιωμένος.

Όσο για το ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας, ο κ. Λοβέρδος απάντησε πως θα είναι ένα «μεταρρυθμιστικό, ευρωπαϊκό σοσιαλδημοκρατικό κίνημα, με σαφή χρονοδιαγράμματα και πολιτικές, και όχι γενικότητες στο λόγο του.

Ερωτηθείς εξάλλου για τις δικές του επιδιώξεις και την τύχη που θα είχε μία ενδεχόμενη υποψηφιότητά του, ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι με βάση τις μετρήσεις θα είχε αρκετές πιθανότητες, ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, αν υπήρχαν πολλοί υποψήφιοι με τσακωμούς, ο νικητής

Μεταξύ 14% και 19% οι αποδόσεις των νέων ομολόγων


Μεταξύ 14% και 19% περίπου διαμορφωνόταν η απόδοση της νέας σειράς ελληνικών ομολόγων, που εκδόθηκαν στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του χρέους και ξεκίνησαν να διαπραγματεύονται τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Reuters.

Επιπλέον, η καμπύλη της απόδοσης αντιστράφηκε, σε μια ένδειξη ότι οι

Ενορχηστρωμένη επίθεση κατασυκοφάντησης καταγγέλλει ο Π. Ψωμιάδης


Για «πρωτοφανή ενορχηστρωμένη επίθεση κατασυκοφάντησης από σκοτεινά πολιτικο-δημοσιογραφικά κέντρα» κάνει λόγο ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος, σε βάρος του ιδίου και του αδερφού του Διονύση για την υπόθεση με τα λεγόμενα «45άρια» έργα.

Ο κ. Ψωμιάδης υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη για τα έργα αυτά. «Τόσο ο Διονύσης Ψωμιάδης και τα μέλη της αρμόδιας νομαρχιακής επιτροπής όσο και οι εργαζόμενοι έκαναν το καθήκον τους στο ακέραιο, με μοναδικό κριτήριο το συμφέρον της κοινωνίας. Και είμαστε μαζί τους.

Πεντακόσια μικρά έργα τα οποία δεν εκτέλεσαν ‘’ημέτεροι’’ αλλά 110 διαφορετικοί εργολάβοι,

Ανταλλαγή πυροβολισμών με τραυματισμούς στην Καλλιθέα


Αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε στην Καλλιθέα λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι, με καταδίωξη, ανταλλαγή πυροβολισμών και τραυματισμούς.

Ολα ξεκίνησαν στις 11.40 στη διάρκεια ελέγχου δύο υπόπτων που φορούσαν περούκες στη συμβολή Θησέως και Βρισηίδος.

Ο ένας συνελήφθη και άλλος τράπηκε σε φυγή.

Ακολούθησε καταδίωξη και

Aρχίζει η β΄ φάση του διαγωνισμού για τα Κρατικά Λαχεία


Την έναρξη της δεύτερης φάσης της διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας για τη μεταβίβαση του δικαιώματός επί της αποκλειστικής παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προώθησης και εν γένει διαχείρισης των Κρατικών Λαχείων για 12 έτη ανακοίνωσε το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Η πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας ξεκίνησε την 1η Νοεμβρίου 2011, με τη δημοσίευση της Πρόσκλησης Υποβολής Ενδιαφέροντος. Στις 13 Δεκεμβρίου 2011 υποβλήθηκαν εκδηλώσεις

Μειώθηκε κατά 5% η βιομηχανική παραγωγή


Πτώση 5,0% παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο του 2012, έναντι μείωσης 4,7% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2011 προς το 2010.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ., η μείωση του Γενικού Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής οφείλεται στις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, δηλαδή:
α. Στην αύξηση του Δείκτη Παραγωγής Ορυχείων - Λατομείων κατά 6,1%.
Ειδικότερα, στην αύξηση αυτή συνέβαλε η αύξηση του δείκτη του 2ψήφιου κλάδου: εξόρυξης

Δημόσιο: 9.502 αποχωρήσεις μέσω εφεδρείας


Σε 9.502 ανέρχεται ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που αποχώρησαν από την υπηρεσία τους στο πλαίσιο του νόμου περί εργασιακής εφεδρείας (Ν. 4024/2011), εκ των οποίων 7.545 κατόπιν υποβολής αίτησης παραίτησης. Αντίστροφα μετρά ο χρόνος της εργασιακής εφεδρείας για 4.939 υπαλλήλους, προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου.

Ο Ν. 4024/2011 εισήγαγε την εργασιακή εφεδρεία, την αυτοδίκαιη απόλυση και την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα και τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή αφορούν τις προαναφερόμενες κατηγορίες αποχωρήσεων, αλλά και τις αποχωρήσεις υπαλλήλων λόγω

΄Ανοιγμα λογαριασμού για την αγορά του Κυπέλλου του Σπύρου Λούη


Λογαριασμό υπέρ της αγοράς του Κυπέλλου του Σπύρου Λούη, άνοιξε ο δήμος Αμαρουσίου εν όψει της δημοπρασίας του εθνικού κειμηλίου στις 17 Απριλίου 2012 στο Λονδίνο, από τον Οίκο Christies.

Ο δήμος καλεί όλους τους Έλληνες, σε Ελλάδα και Διασπορά «να συνδράμουν στην πρωτοβουλία διαφύλαξης της πολιτιστικής και αθλητικής μας κληρονομιάς», για να

Θεαματικό «ραντεβού» Δία - Αφροδίτης στο νυχτερινό ουρανό


Οι δύο πιο φωτεινοί πλανήτες στο νυχτερινό ουρανό, η Αφροδίτη και ο Δίας θα βρεθούν αυτή την εβδομάδα στο κοντινότερο δυνατό μεταξύ τους σημείο, φαινόμενο το οποίο θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον πλανηταρίων και ερασιτεχνών αστρονόμων.

Παρά το γεγονός ότι οι δύο πλανήτες στην πραγματικότητα έχουν τεράστια απόσταση μεταξύ τους, η σταδιακή σύγκλιση και ευθυγράμμισή τους, που θα κορυφωθεί αύριο, θα τους κάνει να φαίνονται δίπλα δίπλα (η Αφροδίτη σε απόσταση μόλις τριών μοιρών βόρεια από τον Δία) όσο περίπου το πλάτος δύο δαχτύλων, αν

΄Eστηναν καρτέρι σε οδηγούς στα φανάρια


Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε Αλγερινός, ο οποίος μαζί με συνεργό του που αναζητείται, έστηνε καρτέρι σε φανάρια στο κέντρο της πρωτεύουσας και μόλις τα ΙΧ σταματούσαν στο κόκκινο, άνοιγε τις πόρτες αφαιρώντας διάφορα αντικείμενα.

Ο 22χρονος Αλγερινός συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Συντάγματος στην περιοχή του Σταθμού Λαρίσης. Νωρίτερα είχε αποπειραθεί να αφαιρέσει αντικείμενα από αυτοκίνητο που είχε σταματήσει

Η NASA διαψεύδει... τους Μάγια


Είναι μια από τις πιο πολυσυζητημένες ημερομηνίες: 21 Δεκεμβρίου 2012. Με τη... βοήθεια βιβλίων, ταινιών και ΜΜΕ, δεν είναι πλέον λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως οι Μάγια «προέβλεψαν» ότι εκείνη η ημέρα θα σημάνει το τέλος της ανθρωπότητας. Για τρίτη φορά από το 2009, η NASA επιχειρεί να κατευνάσει τους φόβους, με ένα βίντεο, στο οποίο διαψεύδει μεταξύ άλλων ότι το Δεκέμβριο η Γη θα καταστραφεί σε σύγκρουση με άλλον πλανήτη.

Η 21η Δεκεμβρίου θα είναι μια μέρα όπως όλες οι άλλες, είναι το κεντρικό μήνυμα της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας δια στόματος του Ντον Γίομανς, επικεφαλής του Προγράμματος Εγγύς στη Γη Αντικειμένων. Όπως επισημαίνει, οι θεωρίες συνωμοσίας άρχισαν με τη διάδοση της πεποίθησης ότι το ημερολόγιο των

Αλ.Τσίπρας: Λάθος λαό διάλεξαν να μετατρέψουν σε πειραματόζωο


«Η ιστορία του τόπου μας είναι γραμμένη κυριολεκτικά από το αίμα των αγωνιστών και τις θυσίες του λαού μας για δημοκρατία, ανεξαρτησία και προκοπή. Αυτό σημαίνει ότι η σημερινοί επικυρίαρχοι μάλλον λάθος λαό διάλεξαν για να μετατρέψουν σε πειραματόζωο», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του στην εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του Αλέκου Παναγούλη.


Οπως διεμήνυσε, «ο ελληνικός λαός θα ανασυνταχθεί και θα δώσει τη δική του απάντηση όταν του δοθεί η ευκαιρία, μέσα από την ετυμηγορία του για τη νέα ολιγαρχία που

ΠΑΣΟΚ: Ο Ευ. Βενιζέλος μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία


Μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ανακηρύχθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου δεν έκαναν δεκτές τις υποψηφιότητες του Χρήστου Παπουτσή και του Στέφανου Τζουμάκα, κρίνοντας πως δεν ήταν σύμφωνες με το καταστατικό.

Ο κ. Βενιζέλος είχε καταθέσει το μεσημέρι της Κυριακής την υποψηφιότητά του με 190 υπογραφές (189 και τη δική του), ο κ. Παπουτσής είχε καταθέσει την υποψηφιότητά του μόνο με τη δική του υπογραφή, ενώ ο Στέφανος Τζουμάκας κατέθεσε εκπρόθεσμη πρόταση επίσης χωρίς άλλες υπογραφές.

Ο κ. Παπουτσής είχε δηλώσει ότι οι υποψηφιότητες δεν πρέπει να συνδέονται με υπογραφές, ενώ ο κ. Βενιζέλος επέμενε να τηρηθεί το καταστατικό, δηλαδή υποψήφιος να είναι όποιος συγκεντρώνει

Η «μεγάλη ζωή» του Παπανδρέου με εισόδημα μόνο 52.000 ευρώ

Aπορίες και ερωτήματα προκαλεί, σύμφωνα με κυριακάτικο δημοσίευμα, ο τρόπος ζωής του Νίκου Παπανδρέου, αδελφού του πρώην πρωθυπουργού.


Όπως αναφέρεται, είναι απορίας άξιο, πώς ενώ δηλώνει ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, της τάξεως των 52.000 ευρώ, μπορεί να εξυπηρετήσει ένα υψηλό επίπεδο ζωής, που περιλαμβάνει τεράστιο σπίτι στα βόρεια προάστια, ιδιωτικά σχολεία των παιδιών,

Έως 5% μείωση των εισακτέων

Σε μείωση των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ περί το 5% σε σχέση με πέρυσι, δηλαδή 76.000 - 78.000 θέσεις, προσανατολίζεται το υπ. Παιδείας, με δεδομένο ότι τα πανεπιστήμια θα διαθέτουν μειωμένα κονδύλια.

Ωστόσο, ασκούνται πιέσεις από πολλές πλευρές η μείωση να μην «πλήξει» τμήματα κυρίως της περιφέρειας «για να μην υπάρξει επίπτωση στις τοπικές οικονομίες».

Όπως δημοσιεύει η «Καθημερινή», η

Σήμερα το τελευταίο αντίο στο Νίκο Δαδινόπουλο

Στο νεκροταφείο του Βύρωνα θα αποχαιρετίσουν σήμερα στις 13:00 συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι τον ηθοποιό Νίκο Δαδινόπουλο, ο οποίος το Σάββατο έχασε τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 68 ετών.

Τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν στην ογκολογική μονάδα του νοσοκομείου των Χανίων, όπου είχε μεταφερθεί από το Κέντρο Αποκατάστασης Ολύμπειον της Κρήτης.

Την περασμένο Σεπτέμβριο ο ηθοποιός είχε υποβληθεί σε επέμβαση για την αφαίρεση ενός λιπώματος στη σπονδυλική στήλη, αφού είχε ολοκληρώσει τα

Κυβερνητική σύσκεψη εν όψει των παρελάσεων


Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, εν όψει των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου.

Όπως ανέφερε την Παρασκευή από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στην κυβέρνηση υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για το φαινόμενο των αντιδράσεων κατά

Προαστιακός: Αναστολή δρομολογίων λόγω έργων


Τροποποιούνται από σήμερα, λόγω έργων, τα δρομολόγια του Προαστιακού στο τμήμα Ανω Λιόσια-Αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναστέλλεται η κυκλοφορία των συρμών των παρακάτω τακτικών δρομολογίων:



Αεροδρόμιο - Ανω Λιόσια

4262 αναχ. 21:11 - άφιξη 21:43

4264 21:26 - 21:58

4266 22:11 - 22:43

4268 22:26 - 22:58

4270 23:11 - 23:43


Ο καιρός στις 12.03.2012


Βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικά έντονα φαινόμενα που θα συνοδεύονται από καταιγίδες στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στα νότια κυρίως τμήματα του Ιονίου, σταδιακή ενίσχυση των ανέμων στο Αιγαίο και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, περιμένουμε τη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, σε ημιορεινές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας και της Ηπείρου καθώς και σε πεδινά τμήματα της Θράκης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 9 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 0 έως 6, στη Δυτική Ελλάδα από 2 έως 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 9, στο Βόρειο Αιγαίο από 2 έως 6 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 6 έως 14 βαθμούς