www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Στις 31/3 ξανά πατάτες Νευροκοπίου στην Κηφισιά

Ανάρπαστοι έγιναν περισσότεροι από 150 τόνοι πατάτας Νευροκοπίου οι οποίοι διατέθηκαν απευθείας από τους παραγωγούς στους καταναλωτές, το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 στο δήμο Κηφισιάς. Χιλιάδες καταναλωτές σχημάτισαν ουρές για να παραλάβουν πατάτες σε χαμηλή τιμή χωρίς μεσάζοντες.

Το επόμενο ραντεβού δόθηκε για τις 31 Μαρτίου και την 1η Απριλίου, στο ίδιο ακριβώς σημείο, στη διασταύρωση των οδών Κηφισού και Ερυμάνθου.

Οι παραγωγοί δεν προλάβαιναν κυριολεκτικά να τις ξεφορτώνουν από τις νταλίκες. Άλλοι έβαζαν τα σακιά στους ώμους, άλλοι πάλι είχαν φέρει καρότσια για να τις μεταφέρουν στα αυτοκίνητα τους. Μεγάλη ήταν και η βοήθεια που παρείχαν οι εργαζόμενοι του δήμου Κηφισιάς οι οποίοι
βοηθούσαν κυρίως ηλικιωμένους για να μεταφέρουν τα σακιά με τις πατάτες.

«Προχωρούμε στην οργάνωση νέων δράσεων προς αυτήν την κατεύθυνση. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί και με άλλα προϊόντα τα οποία θα διατίθενται στον κόσμο με τιμές παραγωγού. Ο δήμος Κηφισιάς θα δώσει την ευκαιρία και σε άλλους παραγωγούς της επαρχίας και της παραμεθορίου που δεν μπορούν να διαθέσουν τα προϊόντα τους, να έρθουν στην πόλη μας και να τα διαθέσουν σε χαμηλή τιμή» είπε ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, που από νωρίς το πρωί ήταν παρόν στο σημείο όπου γινόταν η διάθεση της πατάτας.

Στην οδό Κηφισού παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Νευροκοπίου, Μελέτης Μαυρίδης ο οποίος συνεχάρη τον Νίκο Χιωτάκη για την πρωτοβουλία να φέρει κοντά τους παραγωγούς και τους καταναλωτές.

«Οι έμποροι αγοράζουν την πατάτα μας που είναι ένα προϊόν με ταυτότητα και πιστοποιημένο στα 0,10 λεπτά το κιλό και φτάνει στον καταναλωτή 0,70 και 0,90 λεπτά το κιλό. Η πατάτα είναι μονοκαλλιέργεια στην περιοχή μας, δεν παράγουμε τίποτα άλλο. Από αυτή λοιπόν εξαρτάται η επιβίωσή μας. Η ετήσια παραγωγή πατάτας της περιοχής ανέρχεται σε περίπου 90 - 100 χιλιάδες τόνους. Η επόμενη καλλιεργητική περίοδος θα ξεκινήσει τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου. Μέχρι τότε θα πρέπει να έχει πουληθεί η φετινή παραγωγή για να έχουν χρήματα οι παραγωγοί ώστε να προχωρήσουν στην καλλιέργεια» ανέφερε ο δήμαρχος Νευροκοπίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: