www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Ο καιρός στις 12.03.2012


Βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικά έντονα φαινόμενα που θα συνοδεύονται από καταιγίδες στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στα νότια κυρίως τμήματα του Ιονίου, σταδιακή ενίσχυση των ανέμων στο Αιγαίο και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, περιμένουμε τη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, σε ημιορεινές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας και της Ηπείρου καθώς και σε πεδινά τμήματα της Θράκης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 9 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 0 έως 6, στη Δυτική Ελλάδα από 2 έως 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 9, στο Βόρειο Αιγαίο από 2 έως 6 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις, αλλά σταδιακά στα βόρεια και νοτιοδυτικά πελάγη θα ενισχυθούν σε θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά κυρίως μετά το μεσημέρι σχεδόν θυελλώδεις.

Τοπικές βροχές που τις βραδινές ώρες ενδέχεται να ενταθούν και να εκδηλωθούν καταιγίδες και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 7 βαθμούς, αλλά στα βόρεια θα είναι κατά 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και από αργά το απόγευμα τοπικά σχεδόν θυελλώδεις.

Νεφώσεις με παροδική βροχή ή χιονόνερο στα πεδινά και λίγα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι και κατά περιόδους τοπικά ισχυροί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: