www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Κανονικά οι παρελάσεις την 25η Μαρτίου


Παρουσία της κυβέρνησης και με την Αστυνομία σε επιχειρησιακή ετοιμότητα θα πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Τα παραπάνω επισήμαιναν κυβερνητικές πηγές μετά την ολοκλήρωση της διυπουργικής επιτροπής, κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα των διαμαρτυριών που έχουν εκδηλωθεί σε ανάλογες περιστάσεις. Οι ίδιες πηγές, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνιζαν ακόμη πως στη σύσκεψη υπογραμμίστηκε, μεταξύ άλλων, η αναγκαιότητα καταδίκης «των εκδηλώσεων βίας» από τα κόμματα, τις κοινωνικές οργανώσεις και τα ΜΜΕ, καθώς, όπως τονίστηκε, τέτοια φαινόμενα υποβαθμίζουν τη Δημοκρατία. Επιπλέον, επισημάνθηκε η ανάγκη να υπογραμμιστεί ο ενωτικός χαρακτήρας των εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου και στο διάστημα
που μεσολαβεί ως την επέτειο, θα γίνει προσπάθεια να αναδειχθεί αυτός ο ενωτικός της χαρακτήρας.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης -μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ- ανέφερε ότι (πρέπει) «να αστυνομευτεί αποτελεσματικά η παρέλαση».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο Ράδιο 9, σημείωσε πως «οι πολίτες έχουν κάθε δίκιο να εκφράζουν την διαμαρτυρία, την απόγνωση τους, το θυμό τους για την κυβερνητική πολιτική, το μνημόνιο», τόνισε όμως ότι «πρέπει να προφυλαχτούν από ενέργειες προπηλακισμών και βίας, οι οποίες το μόνο που κάνουν είναι να επιτρέπουν στους θύτες αυτής της πολιτικής να μετατρέπονται σε θύματα».

Κάνοντας λόγο για κίνδυνο στοχοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Επειδή ήδη διάφοροι διαμορφώνουν 15 μέρες πριν ένα κλίμα ότι ό,τι συμβεί θα φταίει ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς, δηλώνω απερίφραστα ότι: Εμείς είμαστε υπέρ των μαζικών, ειρηνικών, ενωτικών αγώνων εναντίον της βίας και των προπηλακισμών που το μόνο που κάνουν είναι να αποπροσανατολίζουν και να διχάζουν». Μάλιστα ανέφερε πως παρατηρεί «ορισμένους συνδέσμους εφέδρων, ειδικών δυνάμεων που τοποθετούνται στο χώρο της υπερπατριωτικής άκρας δεξιάς να σχεδιάζουν ενέργειες βίαιων διαμαρτυριών και προπηλακισμών».

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, στην οποία μετείχε και ο υπουργός Παιδείας, ακολούθησε σύντομη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Γιώργο Μπαμπινιώτη. Αύριο Τρίτη αναμένεται να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο, με αντικείμενο τις εναπομείνασες «προαπαιτούμενες ενέργειες» στο πλαίσιο της νέας δανειακής σύμβασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: