www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Στη διεύθυνση τελωνείων του ΥΠΟΙΚ μεταφέρονται οι αρμοδιότητες του ΟΔΔΥ


Καταργείται ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού ΟΔΔΥ και οι αρμοδιότητές του μεταφέρονται στη διεύθυνση τελωνείων του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψαν ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνος Ρόβλιας.

Όπως προβλέπει η απόφαση, οι εργαζόμενοι του ΟΔΔΥ εντάσσονται στη Διεύθυνση Τελωνειακών Διαδικασιών με την ίδια σχέση εργασίας που κατείχαν και κατατάσσονται σε μισθολογικά κλιμάκια της ίδιας κατηγορίας, ανάλογα με τα τυπικά τους προσόντα και το συνολικό χρόνο υπηρεσίας ενώ λαμβάνουν τις αποδοχές της νέας
υπηρεσίας υποδοχής.

Συγκεκριμένα, όπως ορίζεται, οι αρμοδιότητες του ΟΔΔΥ θα ασκούνται εφεξής από το υπουργείο Οικονομικών και ειδικότερα από την Διεύθυνση Τελωνειακών Διαδικασιών της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης της Γενικής Γραμματείας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων. Επίσης, μεταβιβάζονται στο δημόσια όλα τα στοιχεία του ενεργητικού του ΟΔΔΥ περιλαμβανομένων των πάσης φύσεως δικαιωμάτων και αξιώσεων.

Το μόνιμο προσωπικό και το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του ΟΔΔΥ ΑΕ, μεταφέρθηκε και εντάσσεται με την ίδια σχέση εργασίας στη Διεύθυνση Τελωνειακών Διαδικασιών, ωστόσο πρόσθετες αποδοχές ή απολαβές και ειδικά επιδόματα οποιασδήποτε ονομασίας δεν διατηρούνται ως προσωπική διαφορά.

Κατά τον ίδιο τρόπο το μόνιμο και το με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικό του ΟΔΔΥ ΑΕ που υπηρετεί στις περιφερειακές υπηρεσίες του ΟΔΔΥ μεταφέρθηκε και εντάχθηκε με την ίδια σχέση εργασίας στις κατά τόπους πλησιέστερες Τελωνειακές Αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: