www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Η Coca Cola ξεκαθαρίζει ότι τα αναψυκτικά της είναι ασφαλή


Απάντηση σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που σχετίζουν συστατικό των αναψυκτικών τύπου Cola με τον καρκίνο, έδωσε η εταιρία The Coca-Cola Company.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το σχετικό δελτίο Τύπου, η χημική ουσία 4-μεθυλιμιδαζόλιο (4-ΜΕΙ), η οποία χρησιμοποιείται για να χρωματίσει τα αναψυκτικά τύπου Cola είναι απολύτως ασφαλής και η εταιρία δεν σκοπεύει να αλλάξει, όπως γράφτηκε, τη διάσημη μυστική συνταγή της Coca-Cola.

Σύμφωνα με το δελτίο, η όλη ιστορία ξεκίνησε από την απόφαση της Πολιτείας της Καλιφόρνιας όλα τα τρόφιμα που περιέχουν πάνω από κάποιο ποσοστό της ουσίας 4-ΜΕΙ να
φέρουν προειδοποιητικές ετικέτες, για ενδεχόμενο κίνδυνο υγείας. «Αν και δεν συμφωνούμε με την απόφαση, παρ’ όλα αυτά αρχίσαμε να ακολουθούμε νέα διαδικασία στην επεξεργασία του σιροπιού καραμέλας, ώστε να μη χρειαστεί τα προϊόντα μας να φέρουν μια επιστημονικά αβάσιμη προειδοποιητική ετικέτα», αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρία.

«Η επιστήμη δεν υποστηρίζει τη θέση της Πολιτείας, και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, ο οποίος να δικαιολογεί την απαίτηση μίας προειδοποίησης για τα προϊόντα μας», καταλήγει η ανακοίνωση.



Δεν υπάρχουν σχόλια: