www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Προκαταρκτική για τη φωτιά στο Highspeed 1 διέταξε ο εισαγγελέας

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα αίτια της φωτιάς που ξέσπασε στο μηχανοστάσιο του Highspeed 1 διέταξε ο εισαγγελέας Σύρου.


Παράλληλα, ελεύθερος αφέθηκε από τον εισαγγελέα Σύρου ο πλοίαρχος του Highspeed 1 ο οποίος προσήλθε κατέθεσε ενώπιον του εισαγγελέα ύστερα από μήνυση που υπέβαλε επιβάτης του πλοίου.

ΠΣΑΠ: Θα αποχωρούν οι ποδοσφαιριστές σε κάθε περίπτωση επεισοδίων

Την απόφαση τους να αποχωρούν από τον αγωνιστικό χώρο στην πρώτη περίπτωση επεισοδίων ανακοίνωσαν οι Έλληνες επαγγελματίες αθλητές δια μέσω του συνδικαλιστικού τους οργάνου, τον Π.Σ.Α.Π. (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών).


Όπως τονίζουν με επιστολή τους που κοινοποιούν μεταξύ άλλων ακόμα και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό, ο λόγος που προχωρούν σε αυτή την κίνηση είναι γιατί δεν έχει εφαρμοσθεί κανένα μέτρο μέχρι σήμερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και πολλές φορές κινδυνεύει με τα επεισόδια ακόμα και η σωματική τους ακεραιότητα.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Προς :

Η ΠΓΔΜ αμφισβητεί το ΝΑΤΟ με αφορμή το θέμα της ονομασίας

Αντιπαράθεση για αμφιλεγόμενες αναφορές του νέου πρέσβη της χώρας στο ΝΑΤΟ. - Εξηγήσεις ζητούν οι ΗΠΑ.


Έντονη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ξέσπασε στα Σκόπια, σχετικά με αμφιλεγόμενες αναφορές του νέου πρέσβη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, Μάρτιν Τρένεφσκι, ότι θα αμφισβητήσει την αρχή της ομοφωνίας και της αλληλεγγύης εντός του ΝΑΤΟ. Οι αναφορές του Τρενέφσκι έχουν να κάνουν με την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Συμμαχίας, τον Απρίλιο του 2008, στο Βουκουρέστι, να μην επιδοθεί πρόσκληση για ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, μέχρι την επίλυση της εκκρεμότητας της ονομασίας.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Σοσιαλδημοκρατική Ένωση, (SDSM), ζήτησε από τον πρωθυπουργό Γκρούεφσκι να αποσύρει τον κ.Τρένεσφσκι από πρέσβη της χώρας στο ΝΑΤΟ, υποστηρίζοντας ότι οι δηλώσεις του φανερώνουν αντι-νατοϊκή διάθεση και πλήρη άγνοια του τρόπου

Πυρκαγιά στη Ζάκυνθο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις επτά το απόγευμα σε δασική έκταση στο Αργάσι Ζακύνθου, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.


Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν δέκα πυροσβέστες με πέντε οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Τί να προσέξουν οι φοιτητές όταν νοικιάζουν σπίτι

Την προσοχή στις «παγίδες» που κρύβει η ενοικίαση σπιτιού για τους φοιτητές, εφιστά το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτή. Το χαρτόσημο έχει καταργηθεί, το συμβόλαιο ισχύει για τρία χρόνια ακόμη κι αν έχουν συμφωνηθεί λιγότερα ενώ η προκαταβολή ενοικίου επιτρέπεται μόνο για τον τρέχοντα μήνα είναι μερικές μόνο από τις λεπτομέρειες που θα πρέπει να γνωρίζετε.


Σύμφωνα με το ΚΕΠΚΑ, σε κάθε περίπτωση ψάχνοντας για σπίτι πρέπει να έχουμε υπ' όψιν μας:

• Aυτά που βρίσκονται στο κέντρο των πόλεων, είναι κατά κανόνα παλαιότερα και πιο ακριβά.

• Ιδιαίτερη σημασία έχει να διαθέτει η γειτονιά, σούπερ μάρκετ, τράπεζες, τακτική αστική συγκοινωνία,

Ψεκασμοί κατά των κουνουπιών στη Θεσσαλονίκη

Επίγειες ακμαιοκτονίες (κωνωποκτονίες) με εκνέφωση θα πραγματοποιηθούν σήμερα στο Άδενδρο και στη Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης, από τις 10 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, έπειτα από απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης. Οι κωνωποκτονίες θα γίνουν στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών για την αντιμετώπιση του ιού του Δυτικού Νείλου στο νομό Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. (Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων), υπενθυμίζεται ότι:


«Οι ψεκασμοί θα αρχίσουν από την περίμετρο του χωριού σας και θα γίνουν παρουσία ειδικών. Οι ψεκασμοί θα επαναληφθούν μετά από τέσσερις ημέρες.

Για το σκοπό αυτό, απόψε τη νύχτα (μετά τις 10 το βράδυ και έως τις 5 το πρωί) θα περάσει από τους δρόμους ειδικό ψεκαστικό όχημα.

Κατά το διάστημα αυτό και για μία ώρα μετά τον ψεκασμό απαγορεύεται να κυκλοφορούν άνθρωποι,

«Πόλεμος» μεταξύ HP και Dell για την 3Par

Για τα... μάτια της 3Par ερίζουν Dell και Hewlett-Packard με τη δεύτερη να προσφέρει σήμερα 1,6 δισ. δολάρια για την αγορά της εταιρείας.


Η 3Par κατασκευάζει εξοπλισμό για κέντρα διαχείρισης δεδομένων και για την εξαγορά της είχε καταθέσει την προηγούμενη εβδομάδα πρόταση η Dell ύψους 1,15 δισ. δολαρίων ή 18 δολάρια ανά μετοχή. Σήμερα

Ακριβή και χρονοβόρα υπόθεση η σύσταση επιχείρησης

Η γραφειοκρατία εξακολουθεί να βάζει εμπόδια στην ίδρυση νέων επιχειρήσεων στην Ελλάδα, σύμφωνα με την απάντηση του επιτρόπου Βιομηχανίας και Επιχειρηματικότητας της ΕΕ, Αντόνιο Τατζιάνι, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Παπανικολάου.


Ο επίτροπος σημειώνει ότι η σύσταση μιας νέας εταιρείας στην Ελλάδα απαιτεί 15 μέρες και 1.101 ευρώ όταν ο αντίστοιχος μέσος χρόνος στην Ε.Ε. είναι 8 ημέρες και το κόστος αντιστοιχεί στα 417 ευρώ. Τάχθηκε υπέρ της θέσπισης πανευρωπαϊκού συστήματος για τη σύσταση επιχειρήσεων σύμφωνα με

Εργασίες ασφαλτόστρωσης στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης

Εργασίες ασφαλτοστρώσεων θα πραγματοποιηθούν αύριο και μεθαύριο στο ρεύμα εισόδου στη Θεσσαλονίκη του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Ευζώνων (ΠΑΘΕ).

Οι εργασίες θα πραγματοποιούνται (και τις δυο ημέρες) από τις 7 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Την εκτέλεση των εργασιών έχει αναλάβει η Ειδική Υπηρεσία Συντήρησης Αυτοκινητοδρόμων.


Η περιοχή που θα γίνουν οι ασφαλτοστρώσεις είναι, από τον ανισόπεδο κόμβο Καλοχωρίου της εξωτερικής περιφερειακής οδού μέχρι τον κόμβο της Λαχαναγοράς.

Στη διάρκεια των εργασιών οι δυο λωρίδες κυκλοφορίας θα περιοριστούν σε μία.

Οι οδηγοί, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους είναι προτιμότερο να επιλέγουν να ακολουθήσουν τις

Yπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην Κάρυστο

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε λίγο πριν τις τρεις το μεσημέρι η πυρκαγιά που καίει τις τελευταίες τρεις μέρες την Κάρυστο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.


Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Κυριακής το μέτωπο της Αετοράχης αναζωπυρώθηκε και ενώθηκε με εκείνο στο Κοκκινόχωμα.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Νέες υποψηφιότητες δημάρχων ανακοίνωσε η Ν.Δ.

Τη στήριξή της σε τέσσερις υποψηφιότητες δημάρχων, στην Ηλεία και στην Εύβοια, ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία


Στο δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων της Ηλείας, στηρίζει τον Γιώργο Νικολακόπουλο, εκπαιδευτικό και νομαρχιακός σύμβουλο Ηλείας.

Στην Εύβοια στηρίζει τις εξής υποψηφιότητες:

1. Δήμος Χαλκιδέων, Ζεμπίλης Αθανάσιος (νυν δήμαρχος)

2. Δήμος Κύμης – Αλιβερίου, Κούκης Ιωάννης (Δ/ντής Εμπορικής Τράπεζας Αλιβερίου)

3. Δήμος Σκύρου, Χατζηγιαννάκης Μιλτιάδης (νυν δήμαρχος)

Συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ στις 11 Σεπτεμβρίου

«Oι προτεινόμενες ανατροπές σε ότι έχει απομείνει από τα εργασιακά, οικονομικά ασφαλιστικά δικαιώματα τις συλλογικές συμβάσεις και τις ΔΕΚΟ, προκαλούν την οργή και την αγανάκτηση των εργαζομένων. Τα μέτρα που προωθούνται απορρίπτονται κατηγορηματικά και η απάντηση θα δοθεί αγωνιστικά αρχής γενομένης από το συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί για τις 11 Σεπτεμβρίου στην Θεσσαλονίκη» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.


Το συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για τις 18:30 στο άγαλμα του Βενιζέλου.

"Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν είναι διατεθειμένο να ανεχτεί την περαιτέρω συρρίκνωση βασικών και

Ομολογία για το φόνο της 11χρονης

Τραγικό τέλος είχε η αναζήτηση της 11χρονης που εξαφανίστηκε χθες. Στις 5:05, η ανήλικη υπήκοος Βουλγαρίας βρέθηκε νεκρή σε αγροτική περιοχή στο Ελαιοχώρι Αρκαδίας. Συνελήφθη 41χρονος αλλοδαπός που σύμφωνα με την αστυνομία, ομολόγησε ότι κακοποίησε το κορίτσι και στη συνέχεια το έριξε σε πηγάδι.

Μετά την εξαφάνιση της 11χρονης, είχε ενεργοποιηθεί το σύστημα Amber Alert για την ανεύρεσή της.


Σύμφωνα με την αστυνομία, έχει συλληφθεί ένας άνδρας που κατηγορείται για τη δολοφονία της ανήλικης. Πρόκειται για 41χρονο αλλοδαπό σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για την

Ελεύθεροι οι όμηροι, παραδόθηκε ο δράστης

Παραδόθηκε λίγο πριν της 3 μ.μ. ο τρίτος δράστης της απόπειρας ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στον Πειραιά, ο οποίος κρατούσε ομήρους. Όλοι οι όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Προηγήθηκαν πολύωρες διαπραγματεύσεις με την αστυνομία. Ο ένοπλος, ο οποίος είχε εγκλωβιστεί στην τράπεζα και δεν είχε αιτήματα πείστηκε από τις αρχές να δώσει τέλος στην υπόθεση.


Λίγο μετά τη 1.30 το μεσημέρι, ο ένοπλος βγήκε από το υποκατάστημα κρατώντας στα χέρια του μια χειροβομβίδα. Προς στιγμή έδειξε πως είχε την πρόθεση να κινηθεί προς το διπλανό στενό όμως ξαναμπήκε στο υποκατάστημα. Ο ένοπλος κρατούσε ομήρους τουλάχιστον δύο άτομα, ενώ νωρίτερα είχε απελευθερώσει τους περισσότερους από τους υπαλλήλους

Έρχεται το Nickelodeon! Το νέο κανάλι για παιδιά

Το πρώτο κανάλι για παιδιά Έρχεται και στην Ελλάδα από τις 3 Σεπτεμβρίου και θα προβάλλει αγαπημένα κινούμενα σχέδια και νεανικές σειρές κάθε μέρα,όλη μέρα.

Ο νέος σταθμός θα διαφοροποιεί το πρόγραμμά του κάθε μήνα και θα προβάλλει διάφορα special προγράμματα και ζώνες εκπομπών με κάθε ευκαιρία: «Καλοκαιρινοί μαραθώνιοι»,«Επιστροφή στο σχολείο»,«Ημέρα του πλανήτη» κτλ.Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί σε σειρές εκπομπών με διδακτικό χαρακτήρα και διαδραστικότητα («Βlue΄s Clues»,«Ντόρα η εξερευνήτρια»,«Go Diego,Diego»,«Little Βill» κτλ.) για τις μικρές ηλικίες και

Το Water Cube έχει μεταμορφωθεί σε Water Park!

Το Beijing’s Water Cube, το στάδιο μέσα στο οποίο πραγματοποιήθηκαν το 2008 τα Ολυμπιακά αθλήματα του υγρού στίβου, έχει πλέων μεταμορφωθεί σε μια απέραντο Water Park.

Προφανώς για να βγάλουν τα κερατιάτικα από τους Ολυμπιακούς αγώνες. Πράγμα που θα μπορούσαμε να κάνουμε και εμείς, αν υπήρχε κράτος, με τις δικές μας εγκαταστάσεις, παρά να τις αφήνουμε να ρημάζουν!




΄Ερευνα-σοκ: Εθισμένοι σε αλκοόλ και τζόγο οι ΄Ελληνες

«΄Ομηροι» του αλκοόλ και του τζόγου βρίσκονται οι Ελληνες και οι Ελληνίδες! ΄Ερευνα-σοκ, που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η «Espresso», δείχνει ότι η εξάρτηση από αυτές τις καταστάσεις δεν γνωρίζει οικονομικά, μορφωτικά ή κοινωνικά όρια, παγιδεύοντας στα δίχτυα της ακόμη και οικογενειάρχες με υψηλό μορφωτικό επίπεδο και σταθερή απασχόληση. Τα στοιχεία από το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) γίνονται ακόμη πιο ανησυχητικά, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι η οικονομική κρίση θα σπρώξει ακόμη περισσότερους στην «παρηγοριά» του ποτού και στο κυνήγι του εύκολου κέρδους.


Από τα στατιστικά δεδομένα του κέντρου απεξάρτησης από το αλκοόλ και τα τυχερά παιχνίδια «ΚΕΘΕΑ-ΑΛΦΑ» προκύπτουν εντυπωσιακά συμπεράσματα για την ταυτότητα των εξαρτημένων που ζητούν τη βοήθεια των ειδικών για να βγουν από το αδιέξοδο όπου έχουν οδηγηθεί. Ο ένας στους δύο που αντιμετωπίζει πρόβλημα με το ποτό είναι παντρεμένος και απόφοιτος ανώτερης ή ανώτατης σχολής, ενώ ένα στα τρία άτομα που εντάσσονται στο πρόγραμμα

Βρήκε στα σκουπίδια βιβλίο του Καβάφη με ιδιόχειρη αφιέρωση!

Πώς θα σας φαινόταν εάν εκεί που περπατούσατε αμέριμνοι, σκοντάφτατε πάνω σε έναν θησαυρό ανεκτίμητης αξίας, που όμως ήταν παραπεταμένος στην άκρη του δρόμου από χέρια ανθρώπων που δεν μπορούσαν να τoν αξιολογήσουν; Μάλλον με έκπληξη θα αντιδρούσατε, όπως ακριβώς αντέδρασε και ο Σπύρος Μαγαλιός, πρόεδρος της Ενωσης των Ρακοσυλλεκτών, ο οποίος ψάχνοντας σε μια παλιά μάντρα επεξεργασίας χάρτου, κάπου στον Ταύρο, έπιασε στα χέρια του ένα μικρό βιβλίο λίγων σελίδων με ποιήματα ενός από τους μεγαλύτερους Ελληνες ποιητές, του Κώστα Καβάφη. Και μάλιστα με ιδιόχειρη αφιέρωση και σημειώσεις!


Ο Σπύρος Μαγαλιός, μιλώντας αποκλειστικά στη «Espresso της Κυριακής», μας εξιστόρησε λεπτό προς λεπτό το χρονικό μιας ανακάλυψης που τον συγκλόνισε αλλά και του εμπλούτισε την προσωπική του

Ένα Μουσείο... Εγκεφάλων!

Είστε ανάμεσα σε αυτούς που πιστεύουν πως οι γυναίκες έχουν... μικρότερο εγκέφαλο από τους άνδρες; Μην γελάτε, επί δεκαετίες ολόκληρες η εν λόγω πεποίθηση ήταν ευρέως διαδεδομένη. Κάτι τέτοια άκουγε και η Helen Hamilton Gardener, διάσημη αμερικανίδα φεμινίστρια των αρχών του 20ου αιώνα, και χάρισε τον εγκέφαλο της για να αποδείξει το λάθος μία και καλή. Που το χάρισε; Μα στο μουσείο εγκεφάλων φυσικά!


Ήταν το 1889 όταν ο Dr. Bert Green Wilder, πρωτοπόρος ανατόμος και δημιουργός του σχετικού τμήματος στο Cornell University (ΗΠΑ), άρχισε να συλλέγει ανθρώπινους εγκεφάλους σε μία προσπάθεια να κατανοήσει την ανθρώπινη φύση. Κάπως έτσι, κατάφερε... να συγκεντρώσει περισσότερους από 600, οι οποίοι και στέλνονταν συστημένοι από διάφορες επιστημονικές οργανώσεις παγκοσμίως (Μόσχα, Παρίσι, Τόκυο κ.λπ.). Από όλους αυτούς σήμερα διασώζονται οι 70 και οι 8 εξ αυτών εκτίθενται σε μία άκρως σουρεαλιστική έκθεση!

Έχετε λοιπόν αρκετά γερό στομάχι για να την επισκεφθείτε; Δεν έχετε παρά να ταξιδέψετε έως την πόλη Ithica των ΗΠΑ και τον αριθμό 159 της οδού Sapsucker Woods, όπου θα βρείτε τον κτήριο Museum of Vertebrates του Cornell University. Στην αίθουσα Uris Hall βρίσκεται η έκθεση Wilder Brain Collection,

99.999 κόκκινα τριαντάφυλλα για να ικανοποιήσει τη νέα του σύζυγο!!

Τους μισθούς ενός έτους ξόδεψε ο 24χρονος Xiao Wang για να ικανοποιήσει τη νέα του σύζυγο με 99.999 κόκκινα τριαντάφυλλα.


Ο λόγος ήταν ότι ο αριθμός 999 θεωρείται γούρικος στην Κεντρική Κίνα από την οποία κατάγονται οι δύο νέοι.

Το ζευγάρι χρειάστηκε 30 αυτοκίνητα για να μεταφέρει τα τριαντάφυλλα στο χώρο της

Οι αστροναύτες του Διαστημικού Σταθμού, γυρίζουν... γερασμένοι!

Οι σαραντάρηδες αστροναύτες που περνούν έξι μήνες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό επιστρέφουν στη Γη με παροδική αλλά σοβαρή μυική ατροφία που θυμίζει ογδοντάρηδες, δείχνει νέα μελέτη, η οποία εγείρει ανησυχίες για τις μελλοντικές επανδρωμένες αποστολές σε αστεροειδείς ή στον Άρη.


Παρά την καθημερινή εξάσκηση σε ειδικά μηχανήματα, οι αστροναύτες που περνούν ένα εξάμηνο σε τροχιά χρειάζονται φυσικοθεραπεία όταν επιστρέφουν και, λόγω προβλημάτων ισορροπίας, δεν μπορούν να οδηγούν αυτοκίνητο για δύο με τέσσερις εβδομάδες. Οι μύες επιστρέφουν πάντως στην αρχική τους κατάσταση έπειτα από μερικούς μήνες.

Το φαινόμενο της απώλειας μυικής μάζας ήταν γνωστό εδώ και χρόνια, ωστόσο η τελευταία μελέτη είναι η πρώτη που το επιβεβαιώνει με βιοψίες των μυών πριν και μετά το πολύμηνο ταξίδι.

H έρευνα του Πανεπιστημίου Μαρκέτ στο Μίσιγκαν εγείρει ερωτηματικά για τις μελλοντικές αποστολές στον Άρη που θα διαρκούσαν...

το λιγότερο τρία χρόνια. Θα μπορούσε το πλήρωμα να αντεπεξέλθει σε έκτακτες καταστάσεις;

«Εγώ θα ανησυχούσα», σχολίασε ο βιολόγος Ρόμπερτ Φιτς, επικεφαλής της μελέτης που χρηματοδοτήθηκε από τη NASA. Τα ευρήματα δημοσιεύονται στο Journal of Physiology.

Ο μηχανισμός του φαινομένου παραμένει ασαφής, πιθανότατα όμως σχετίζεται με τις μειωμένες

Γνωρίστε την Iron...Mam, τη γυναίκα- μαγνήτη!

Αν η γυναίκα της φωτογραφίας σας θυμίζει έντονα την... πόρτα του ψυγείου σας, δεν έχετε άδικο! Η Μπρέντα Άλισον, μία 50χρονη γυναίκα από το Λονδίνο, έχει το ιδιαίτερο "χάρισμα" να μαγνητίζει με το σώμα της μεταλλικά αντικείμενα! Από μαγνητάκια και καρφίτσες μέχρι νομίσματα και κλειδιά, όλα μαγνητίζονται και "κολλούν" πάνω της σε δευτερόλεπτα!


Και σαν να μην φτάνει αυτό, η παρουσία της είναι ικανή να ανάψει τα φώτα, να ενεργοποιήσει συναγερμούς, να θέσει εκτός λειτουργίας ταμειακών μηχανές αλλά και να δημιουργήσει παρεμβολές στο τηλεοπτικό σήμα!

Οι βρετανικές εφημερίδες κάνουν λόγο για αυξημένο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο σε σχέση με το μέσο ανθρώπινο σώμα, αλλά η ίδια δηλώνει απελπισμένη!

"Δεν υπάρχει τίποτα πιο ντροπιαστικό από το να μπαίνω σε ένα πολυκατάστημα και ...αυτομάτως να σταματούν τη λειτουργία τους οι ταμειακές μηχανές", δηλώνει.

Η γυναίκα- μαγνήτης υποστηρίζει ότι αντιλήφθηκε την επίδραση που είχε η παρουσία της στις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές κατά τη διάρκεια της εφηβείας της.

Όταν γέννησε τον γιό της η κατάσταση έγινε ακόμη πιο έντονη καθώς τα παιχνίδια του που λειτουργούσαν με μπαταρίες, ξεκινούσαν αμέσως μόλις εκείνη έμπαινε στο παιδικό δωμάτιο! Το

Σε δόσεις οι προσλήψεις 10.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να ανακοινώσει την πρώτη «φουρνιά» προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Το πιθανότερο είναι, οι αναπληρωτές να κληθούν μετά τις 25 Αυγούστου, καθώς από τις 23 μέχρι τις 25 Αυγούστουοφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας οι 2.700 εκπαιδευτικοί οι οποίοι διορίστηκαν μόνιμα. Οι προσλήψεις προσωρινών αναπληρωτών και ωρομισθίων στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τη νέα σχολική χρονιά (2010-2011) και την επόμενη (2011-2012) θα γίνουν από τους ενιαίους πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Οι πίνακες έχουν πάψει να τροφοδοτούνται με νέα στοιχεία προϋπηρεσίας από την 1η Ιουλίου 2010 και θα ισχύουν μέχρι την κατάρτιση νέων πινάκων που θα γίνει στο πρώτο εξάμηνο του 2012 με βάση τα αποτελέσματα του νέου διαγωνισμού των εκπαιδευτικών (ΑΣΕΠ).

Συνολικά αναμένεται να προσληφθούν σε δόσεις περίπου 10.000 αναπληρωτές κανονικού (ΑΚΩ) και μειωμένου (ΑΜΩ) ωραρίου για την κάλυψη των κενών στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ανησυχούν ομοσπονδίες και αδιόριστοι

Την ίδια στιγμή ανησυχία υπάρχει τόσο στις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες όσο και στις δεκάδες χιλιάδες αδιόριστων εκπαιδευτικών που είναι γραμμένοι στους ενιαίους πίνακες διορισμών. Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες υποστηρίζουν ότι ο υπερδιπλασιασμός (σε σχέση με όλες τις άλλες χρονιές) των

Υπερυπουργείο φτιάχνει ο Γιώργος

Υπερυπουργείο στο Μαξίμου φτιάχνει ο Γιώργος Παπανδρέου. Το επόμενο διάστημα και ενδεχομένως πριν από τον ανασχηματισμό ο Πρωθυπουργός δημιουργεί και εγκαθιστά στο Μέγαρο Μαξίμου ένα συντονιστικό κέντρο υλοποιώντας τις πρώτες δομικές αλλαγές στη διακυβέρνηση του κράτους.


Το συγκεκριμένο κέντρο θα αναλάβει τον συντονισμό της κυβέρνησης χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι υποβαθμίζεται ο ρόλος της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης ή του υπουργού Επικρατείας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου θα προχωρήσει άμεσα στις αλλαγές λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις που τού εισηγήθηκε η Επιτροπή Ξένων Εμπειρογνωμόνων «για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της κυβέρνησης» που συγκροτήθηκε με απόφασή του τον περασμένο Φεβρουάριο και λειτουργούσε υπό τον Χάρη Παμπούκη. «Παρέλαβα ένα κέλυφος» είχε πει τον περασμένο Δεκέμβριο στους δημοσιογράφους ο Πρωθυπουργός εκφράζοντας την έκπληξή του για τη «γύμνια» του Μαξίμου,

Αυτή την εβδομάδα οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ - ΤΕΙ

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση.


Οι φετινοί πίνακες εκτιμάται πως θα δείξουν πτώση των βάσεων στα περισσότερα τμήματα της χώρας και σε όλα τα επιστημονικά πεδία, καθώς και αισθητή μείωση των αριστούχων.

Ωστόσο αναμένεται ότι τμήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα

Νεκρή βρέθηκε η 11χρονη που εξαφανίστηκε χθες

Τραγικό τέλος είχε η αναζήτηση της 11χρονης που εξαφανίστηκε χθες. Στις 5:05, η ανήλικη υπήκοος Βουλγαρίας βρέθηκε νεκρή σε αγροτική περιοχή στο Ελαιοχώρι Αρκαδίας.

Μετά την εξαφάνιση της 11χρονης,

Στην τεχνητή νοημοσύνη πρέπει να στραφούν οι κυνηγοί εξωγήινων

Ένας «παλαίμαχος» αστρονόμος συστήνει σε όσους επιδίδονται στο κυνήγι εξωγήινων «να λάβουν υπ' όψιν τους τη χρήση ενδεχομένως 'ευαίσθητων μηχανημάτων' για τον εντοπισμό της τεχνητής νοημοσύνης στο διάστημα».


Για όσους αναζητούν την Εξωγήινη Νοημοσύνη (Αrtificial Intelligence - ΑΙ), σήμερα υπάρχουν ενδείξεις χάρη στα ραδιοκύματα για την ύπαρξη ζωής σε άλλους "κόσμους".

Σύμφωνα με τον Σεθ Σόστακ η απόσταση μεταξύ των δύο "ανακαλύψεων", των ραδιοκυμάτων και της τεχνητής νοημοσύνης είναι μικρή.

Όπως σημειώνει στο Acta Astronautica, ο παλαίμαχος αυτός αστρονόμος, οι πιθανότητες να εντοπιστεί εξωγήινη τεχνητή νοημοσύνη αντί για "βιολογική" ζωή είναι πολύ πιο αυξημένες.

Πολλοί πάντως υποστηρίζουν εδώ και πολύ καιρό πως οι εξωγήινοι όχι μόνο δεν θα μας μοιάζουν αλλά

Φωτιά σε ψητοπωλείο στη Γλυφάδα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα στις 05:30 σε ψητοπωλείο στην οδό Σοφίας Βέμπο 22, στη Γλυφάδα Αττικής.


Από τη φωτιά προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στον εξοπλισμό της επιχείρησης.

Για την κατάσβεση της φωτιάς

Φωτιά στο καλάθι του σούπερ μάρκετ

Φωτιά έχουν πάρει οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί αφού, παρά τη μείωση των εισοδημάτων και την ύφεση, βιομηχανίες και σούπερ μάρκετ επιδίδονται σε ράλι ανατιμήσεων σε είδη ευρείας κατανάλωσης.


Πρόκειται για ανατιμήσεις μεγαλύτερες από αυτές που επιβλήθηκαν στα προϊόντα λόγω των αυξήσεων στους συντελεστές του ΦΠΑ, όπως προκύπτει από κατάλογο τιμών βασικών προϊόντων που δημοσιεύουν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ». Αποκαλυπτικό είναι ότι από τον Φεβρουάριο μέχρι και σήμερα, διάστημα κατά το οποίο εντάθηκε η ύφεση στην ελληνική οικονομία, βιομηχανίες και σούπερ μάρκετ πέρασαν στα ράφια ανατιμήσεις που έφθασαν έως και 19%. Στις περισσότερες περιπτώσεις των προϊόντων οι ανατιμήσεις κυμάνθηκαν σε ποσοστά μεγαλύτερα και από τις δύο αυξήσεις του ΦΠΑ ( που έγιναν τον Μάρτιο και τον Ιούλιο).

Την έκρηξη της ακρίβειας στην Ελλάδα δείχνουν και τα επίσημα στοιχεία στα οποία φαίνεται ότι η Ελλάδα αναδεικνύεται πρωταθλήτρια στον πληθωρισμό μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης, ενώ κατέχει την τρίτη θέση με τον υψηλότερο πληθωρισμό στις χώρες- μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η κατάσταση δεν αναμένεται να αλλάξει για τα ελληνικά νοικοκυριά αφού, βάσει των μέτρων που προβλέπεται στο Μνημόνιο της τρόικας, από 1-1-2011 σειρά προϊόντων θα μεταταγεί από τον συντελεστή του ΦΠΑ 11%

Πυρκαγιά στη Ναύπακτο

Πυρκαγιά ξέσπασε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα στο Μολύκριο στη Ναύπακτο.


Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την πυροσβεστική υπηρεσία η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.


Στο σημείο πήραν μέρος 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Κυκλώνας στον κεντρικό Ατλαντικό

Μία τροπική θύελλα, η «Ντανιέλ», μπορεί να μετασχηματιστεί από σήμερα σε κυκλώνα πάνω από τον κεντρικό Ατλαντικό ωκεανό, σε απόσταση (τώρα) περίπου 780-800 χλμ. νοτιοδυτικά του νοτιότατου νησιού του νησιωτικού συμπλέγματος Νησιά Πράσινου Ακρωτηρίου, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα την Κυριακή από το Αμερικανικό Ομοσπονδιακό Κέντρο γιά τους Κυκλώνες.


Ήδη, στην ανωτέρω περιοχή "οι

Πυρκαγιά στο Highspeed I

Πυρκαγιά, λόγω θραύσης μαστού σωλήνα επιστροφών πετρελαίου κυλίνδρου κύριας μηχανής και διαρροή πετρελαίου σε οχετό καυσαερίων, εκδηλώθηκε χθες βράδυ, στο αριστερό μηχανοστάσιο του Ε/Γ-Ο/Γ-ΚΑΤ «HIGHSPEED I» Ν.Π.10484, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Άνδρου και Τήνου, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο (Ραφήνα - Άνδρος - Τήνος - Μύκονος και επιστροφή), με 226 επιβάτες.


Η πυρκαγιά κατασβέστηκε από το πλήρωμα, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός και το πλοίο συνέχισε το ταξίδι του, με μειωμένη ταχύτητα. Κατέπλευσε δε στην Τήνο στη μιάσιμη μετά τα μεσάνυχτα και απαγορεύτηκε ο απόπλους του από τη Λιμενική Αρχή, έως ότου πραγματοποιηθεί έλεγχος, αποκατασταθούν οι ζημιές και προσκομισθεί βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα, που

Ψιλά γράμματα-χοντρά... δράματα

Τελεσίδικη περικοπή δαπανών 3,9 δισ. ευρώ, δέσμευση για μαχαίρι στις δημόσιες επενδύσεις αν δεν βελτιωθεί η εκτέλεση του προϋπολογισμού, εντολή για πώληση με δημόσια προσφορά της ΑΤΕ και του Τ.Τ., και «οδηγίες» για 3 αλλαγές στο Ασφαλιστικό, μεταξύ των οποίων υποχρεωτική περικοπή των βαρέων ώστε να καλύπτουν το πολύ το 10% των εργαζομένων, περιλαμβάνονται στα «ψιλά» γράμματα του Μνημονίου.


Στη μελέτη των υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την οποία επεξηγεί την εκτέλεση του Μνημονίου και την αναθεώρησή του, αποκαλύπτεται ότι η τρόικα αποφάσισε να «κόψει» κατά 3,9% τις δαπάνες του φετινού προϋπολογισμού:

Στο πλαίσιο της καταγραφής (που έκανε η κυβέρνηση) οι υπηρεσίες της Eurostat ανακάλυψαν νέα κονδύλια που δεν καταγράφονταν στον προϋπολογισμό. Ετσι το φετινό έλλειμμα θα αυξηθεί επιπλέον λόγω αυτών των «φεσιών» κατά 1,3 δισ. ευρώ (συνολικά οι πρόσθετες δαπάνες έχουν αξία 3,3 δισ.

Ύδρα: Στο σφυρί το σπίτι του Ναυάρχου Μιαούλη!

Το πατρικό σπίτι του Ανδρέα Μιαούλη στην παραλία του νησιού, αναζητά αγοραστή - Έντονο ενδιαφέρον από ΗΠΑ, Κύπρο και Ρωσία...


Η κατοικία του θρυλικού Ναυάρχου ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1880 και βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, τόσο κτιριακά όσο και στατικά. Σε αυτό το σπίτι ο Ανδρέας Μιαούλης, έζησε επί σειρά χρόνων και απέκτησε τα έξι του παιδιά, με την πρώτη του γυναίκα Ειρήνη.

Η ιστορική αυτή κατοικία, που εξακολουθεί να αντιστέκεται στο πέρασμα του χρόνου, αναζητεί το νέο της ιδιοκτήτη και το πιο πιθανό είναι να περάσει στα "χέρια" κάποιου από την Αμερική, τη Ρωσία ή την Κύπρο, αφού από εκεί έχει εκδηλωθεί σχετικό ενδιαφέρον.

Το ακίνητο που νοικιάζεται από το 1980, βρίσκεται στο δυτικό λιμενοβραχιόνα της Ύδρας και εφάπτεται της παραλιακής οδού του νησιού. Είναι το πλέον τουριστικό και εμπορικό σημείο του κοσμοπολίτικου

Από το 2014 έρχεται η εποχή των παγετώνων

Με την ολοκλήρωση της Συνόδου του ΟΗΕ για το Κλίμα, που πραγματοποιήθηκε στη Βόνη με τη συμμετοχή 190 κρατών, και ενώ ο ΟΗΕ επιχειρεί να πείσει τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και την Κίνα να λάβουν μέτρα για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα για να αποτραπεί η επικείμενη παγκόσμια υπερθέρμανση, στο Σικάγο, σε άλλη διεθνή σύσκεψη για την κλιματική αλλαγή, μια μερίδα «διαφωνούντων» και «ετερόδοξων» ειδικών προέβλεπε, αντίθετα, την έλευση μιας νέας εποχής…παγετώνων.


Οι 75 κλιματικοί εμπειρογνώμονες, που έκαναν ανακοινώσεις στην 4η Διεθνή Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή, που έλαβε χώρα στο Σικάγο, με πρωτοβουλία του ανεξάρτητου μη κερδοσκοπικού οργανισμού Heartland Institute, δεν φαίνεται να συμμερίζονται την άποψη των περισσότερων «ορθόδοξων» κλιματολόγων, που συμμετέχουν στη Διακυβερνητική Επιτροπή του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC).H θερμοκρασία του πλανήτη, σύμφωνα με την ορθόδοξη και ευρέως αποδεκτή άποψη, σημειώνει σταθερή άνοδο, γεγονός που οφείλεται στις αυξημένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Το 2000, μάλιστα, είχαν προβλέψει ότι η μέση θερμοκρασία του πλανήτη θα

Ο καιρός σήμερα 23.08.2010

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στην Κρήτη και τα ορεινά περιμένουμε τη Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 31 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 19 έως 33 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 18 έως 30 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 20 έως 30 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 23 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη αλλά στο Ανατολικό Αιγαίο η μέγιστη θα φτάσει τους 32 – 34 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά στις Κυκλάδες και το Ανατολικό Κρητικό θυελλώδεις 8 μπ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν