www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Για κακούργημα κατηγορείται ο «τοξοβόλος» της πορείας

«Φορτωμένος» με το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο βρέθηκε ο «τοξοβόλος» που συνελήφθη να έχει στην κατοχή του ένα τόξο, βέλη και σφυρί κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που έγιναν στη χθεσινή πορεία στο κέντρο της Αθήνας.


Ο κατηγορούμενος, ο οποίος παραμένει κρατούμενος, παραπέμφθηκε να απολογηθεί για την πράξη του σε τακτικό ανακριτή, ο οποίος και θα αποφασίσει για την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.

Επιπλέον, στην εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών διαβιβάστηκαν δικογραφίες για άλλα οκτώ άτομα που συνελήφθησαν χθες στα επεισόδια. Για επτά από τους ο ποινικός απολογισμός περιλαμβάνει,

ΕΚΠΟΙΖΩ: Εσκεμμένες καθυστερήσεις τραπεζών στη ρύθμιση χρεών

Η καταναλωτική ένωση ΕΚΠΟΙΖΩ, καταγγέλλει την απαξιωτική όπως την χαρακτηρίζει στάση των τραπεζών απέναντι στη διαδικασία εξωδικαστικού συμβιβασμού με τους δανειολήπτες.


Όπως αναφέρει από τον Σεπτέμβριο, μήνα έναρξης ισχύος του νόμου για τη ρύθμιση χρεών φυσικών προσώπων, η ΕΚΠΟΙΖΩ έχει αποστείλει στις τράπεζες περισσότερες από 1.300 αιτήσεις εξωδικαστικού συμβιβασμού όμως η στάση των τραπεζών, όπως αναφέρει καταναλωτική ένωση, δημιουργεί υπόνοιες ότι προσδοκούν την αποτυχία της διαδικασίας αυτής.

Ειδικότερα:

Η Εθνική Τράπεζα καθυστέρησε για πάνω από πέντε μήνες να αποστείλει ομαδικά στους αιτούντες μια τυποποιημένη απάντηση, η οποία απλά ενημερώνει για δυο προγράμματα ρύθμισης που διαθέτει η τράπεζα χωρίς να εξειδικεύσει ανά οφειλέτη. Σύμφωνα με την ΕΚΠΟΙΖΩ, τα προγράμματα αυτά προβλέπουν επιτόκια 10% ασχέτως αν υπάρχουν και οφειλέτες που αδυνατούν να πληρώσουν τα χρωστούμενα ακόμη και άτοκα.

Η Alpha bank καθυστέρησε τέσσερις μήνες μέχρι να αποστείλει μαζική τυποποιημένη επιστολή με την οποία καλούσε τους οφειλέτες να προσκομίσουν δικαιολογητικά ενώ η αίτησή τους είχε γίνει

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Βουλιαγμένης

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από αύριο έως και τα τέλη Απριλίου στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, καθώς ξεκινούν οι εργασίες για τον περιβάλλοντα χώρο του σταθμού του μετρό «Αργυρούπολη».


Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις ακόλουθες ρυθμίσεις:

Περιορισμός των λωρίδων της Λ. Βουλιαγμένης (ρεύμα κυκλοφορίας προς Γλυφάδα) από τρεις σε δύο, με κατάληψη της δεξιάς λωρίδας και σε μήκος 175 μέτρων περίπου πριν τη συμβολή της με τον κλάδο εξόδου προς Γλυφάδα του ανισόπεδου κόμβου Βουλιαγμένης – Αλεξιουπόλεως.

Περιορισμός των λωρίδων της Λ. Βουλιαγμένης (ρεύμα κυκλοφορίας προς Γλυφάδα) από τρεις σε

Ακόμη μια ασαφής έρευνα για τις συνέπειες των κινητών στον εγκέφαλο

Ακόμη μια έρευνα αποδεικνύει ότι υπάρχουν επιπτώσεις των κινητών στον εγκέφαλο, χωρίς να καταφέρνει ωστόσο να αποδείξει τη συσχέτιση της χρήσης κινητών με τον καρκίνο του εγκεφάλου.

Συγκεκριμένα η έρευνα απέδειξε ότι ο μεταβολισμός της γλυκόζης, δηλαδή η χρήση σακχάρου, που αποτελεί ένδειξη για την εγκεφαλική δραστηριότητα, αυξάνει στους ανθρώπους που μιλάνε για ώρα στο κινητό τους. Ο μηχανισμός μέσω του οποίου επηρεάζεται ο μεταβολισμός σε τοπικό επίπεδο, δεν είναι ξεκάθαρος.

Η χρήση κινητών τηλεφώνων έχει αυξηθεί δραματικά από τη δεκαετία του ΄80 και σήμερα περίπου 5 δισ. συσκευές χρησιμοποιούνται διεθνώς. Μερικές επιδημιολογικές μελέτες έχουν συνδέσει την ακτινοβολία των κινητών με αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του εγκεφάλου. Ωστόσο μεγάλη έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δεν κατέληξε σε οριστικό συμπέρασμα.

Οι ερευνητές των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ, μελέτησαν ομάδα 47 ανθρώπων που μιλούσαν επί 50 λεπτά έχοντας ένα ενεργοποιημένο κινητό στο ένα αυτί τους και ένα δεύτερο απενεργοποιημένο κινητό στο άλλο. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι στην πρώτη περίπτωση

Κομμένες οι πιστώσεις στα φάρμακα από τους φαρμακοποιούς τη Αθήνας

Σταματούν οι φαρμακοποιοί της Αθήνας από την 1η Μαρτίου τη χορήγηση φαρμάκων επί πιστώσει στους ασφαλισμένους των Ταμείων ΟΠΑΔ, ΔΕΗ, ΗΣΑΠ, Εμπορικής Τράπεζας, Δικηγόρων Αθήνας, Δικηγόρων περιφέρειας και ΤΣΑΥ, με την αιτιολογία ότι τα συγκεκριμένα Ταμεία τούς οφείλουν τεράστια ποσά.


Σύμφωνα με δηλώσεις, στο Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων, του πρόεδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστα Λουράντου, από 1ης Απριλίου θα προστεθούν, αν συνεχίσουν να χρωστούν, και άλλα τέσσερα Ταμεία μεταξύ των οποίων και ο ΟΑΕΕ, των οποίων οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώνουν μόνοι τους τα φάρμακά τους.

Επίσης με δηλώσεις του στο ίδιο πρακτορείο, ο Κώστας Κούβαρης, πρόεδρος του Φαρμακευτικού

Ποινικές διώξεις για τους μετανάστες της Νομικής

Την ποινική δίωξη σε βάρος του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη για παράβαση καθήκοντος και 8 μελών του Φόρουμ Μεταναστών για διατάραξη οικιακής ειρήνης και διακεκριμένες φθορές ζήτησε ο εισαγγελέας Εφετών Σπύρος Μουζακίτης έπειτα και από την ολοκλήρωση των ερευνών για το θέμα των μεταναστών που είχαν πραγματοποιήσει κατάληψη στη Νομική. Επίσης ο κ. Μουζακίτης ζήτησε την ποινική δίωξη και σε βάρος των μεταναστών για διατάραξη οικιακής ειρήνης.


Ο Σπύρος Μουζακίτης είχε εξετάσει ως ύποπτους μια σειρά από εμπλεκόμενα πρόσωπα, όπως τον πράκτορα,τους υπεύθυνους της ναυτιλιακής εταιρείας και του ταξιδιωτικού γραφείου που είχαν εμπλακεί στην μεταφορά των μεταναστών από την Κρήτη στην Αθήνα.

Ωστόσο από τις έρευνες δεν προέκυψαν ποινικές ευθύνες για τα συγκεκριμένα άτομα.

Ή εισαγγελική έρευνα αφορούσε ακόμη και τη διερεύνηση διάπραξης ακόμη και κακουργήματος όμως η βαρύτερη κατηγορία τελικά δεν στοιχειοθετήθηκε με αποτέλεσμα ο Σπύρος Μουζακίτης να

Ύπνος και κρύο κατά της παχυσαρκίας

Κάθε ώρα πρόσθετου ύπνου, οι πιθανότητες να γίνει κανείς παχύσαρκος, μειώνονται κατά 30%, σύμφωνα με νέα, ιταλική επιστημονική έρευνα.


Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου του Τορίνο, αναζητώντας παράγοντες που συμβάλλουν στην παχυσαρκία, ανακάλυψαν επίσης ότι οι άνθρωποι που ήθελαν να ζουν σε δωμάτια με πολλή ζέστη τον χειμώνα και το φθινόπωρο είχαν διπλάσιες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκοι, σε σχέση με όσους δεν ανέβαζαν γενικά τον θερμοστάτη πάνω από τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Επίσης, όπως αναμενόταν, όσο πιο συχνά έτρωγαν σε εστιατόρια οι άνθρωποι μέσα στην εβδομάδα, τόσο ενισχυόταν ο κίνδυνος παχυσαρκίας.

Τέλος, όσον αφορά τη διατροφή, όσοι κατανάλωναν λιγότερες φυτικές ίνες, είχαν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης υψηλού σακχάρου στο αίμα, διαβήτη και παχυσαρκίας.

Οι ερευνητές, πάντως, διευκρίνισαν ότι η έρευνά τους δεν αποδεικνύει πως αν κανείς κατεβάσει την θερμοκρασία ή κοιμάται παραπάνω, θα μείνει αδύνατος ή θα αδυνατίσει. Ωστόσο επισημαίνουν ότι

Εντείνονται οι φήμες για νέα προσέγγιση Alpha Bank – Eurobank

Πριν καλά - καλά καταλαγιάσει ο θόρυβος από την αποτυχημένη προσπάθεια συγχώνευσης Εθνικής - Alpha Bank, μια νέα φήμη κάνει από χθες το πρωί το γύρο της αγοράς.


Σύμφωνα με αυτή, Alpha και Eurobank εξετάζουν ήδη τις δικές τους πιθανότητες στρατηγικής σύγκλισης. Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια εκδοχή - η οποία σημειωτέον δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά - ήδη χθες πραγματοποιήθηκε η πρώτη, μετά από καιρό, διερευνητική συνάντηση των δύο πλευρών, μέσω των συμβούλων τους, στο Λονδίνο. Αν ισχύει όντως κάτι τέτοιο, τότε δεν μιλάμε για "νέα" προσπάθεια, αλλά για συνέχιση της παλιάς, που διακόπηκε κάπως απότομα, πριν από μερικούς μήνες.

Όταν και πάλι, το μάνατζμεντ της Alpha έκανε πίσω, αν και οι συζητήσεις μεταξύ των δύο τραπεζών φέρονται να είχαν φτάσει σε αρκετά προχωρημένο στάδιο. Αυτό, σίγουρα, θα βοηθήσει τις διοικήσεις και τους βασικούς μετόχους των δύο οργανισμών, στην παρούσα φάση, καθώς, συνεπάγεται ότι πολλά από τα προκαταρτικά έχουν διευθετηθεί κι απομένουν τα υπόλοιπα, τα οποία,

Παπανδρέου: « Η Ελλάδα θα αποπληρώσει το δάνειο και με τόκο»

"Είναι κρίσιμο για την Ευρώπη να πάρει σημαντικές αποφάσεις" και "αυτές οι αποφάσεις που θα λάβουμε θα είναι πολύ κρίσιμες και ιστορικές για όλη την Ευρώπη, την Ευρωζώνη και το Ευρώ", τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από το Ελσίνκι, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τη Φινλανδή ομόλογό του, Μάρι Κιβινιέμι, μετά τη συνάντηση και το γεύμα εργασίας που είχαν στην επίσημη πρωθυπουργική κατοικία.


Ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι τον Μάρτιο πρέπει να ληφθούν σημαντικές και περιεκτικές "αποφάσεις-πακέτο", προκειμένου να επέλθει σταθερότητα στις αγορές, ενώ υπογράμμισε ότι με τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που γίνονται στην Ελλάδα "θα αποπληρωθεί το δάνειο και με τόκο", επισημαίνοντας ότι οι Φινλανδοί φορολογούμενοι δεν χρειάζεται να ανησυχούν.

Αναφορικά με το θέμα της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού δανείου, η κ. Κιβινιέμι ανέφερε ότι η Φινλανδία είναι έτοιμη να συνδράμει στη θέσπιση ενός περιεκτικού πακέτου που θα ηρεμήσει τις αγορές και πως αν υπάρξουν αντίστοιχες περιπτώσεις χωρών με δυσκολίες, όπως η Ελλάδα, η λύση θα τους προσφερθεί μέσω του πακέτου.

Η κ. Κιβινιέμι εξέφρασε ικανοποίηση εκ μέρους της χώρας της, για τα μέτρα που έλαβε άμεσα η Ελλάδα για να εξισορροπήσει την οικονομία της, ωστόσο, πρόσθεσε ότι η κατάστασή της "παραμένει πολύ ευαίσθητη" και πως "οι περισσότερες επίπονες μεταρρυθμίσεις βρίσκονται ακόμα στο δρόμο". "Περιμένουμε ότι θα συνεχίσει να θέτει σε εφαρμογή δύσκολες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις τους επόμενους μήνες. Αυτό είναι απαραίτητο για το μέλλον της ίδιας της Ελλάδας και το μέλλον της Ευρώπης συνολικά", πρόσθεσε η πρωθυπουργός της Φινλανδίας και συμπλήρωσε ότι "είναι ο

Έρχονται αλλαγές στο σύστημα εκπαίδευσης και εξέτασης οδηγών

Την αναδιάρθρωση του συστήματος εκπαίδευσης και εξέτασης των υποψηφίων οδηγών αλλά και του πλαισίου λειτουργίας των Σχολών Οδηγών και των Κέντρων Θεωρητικής Εκπαίδευσης Υποψηφίων Οδηγών, προωθεί το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, όπως αναφέρει σε έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο αρμόδιος υφυπουργός Σπύρος Βούγιας.


Με αφορμή ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Θεόδωρου Καράογλου σχετικά με την οδική ασφάλεια στη χώρα, ο κ. Βούγιας ενημερώνει ότι «είναι υπό επεξεργασία όλο το θεσμικό πλαίσιο που καθορίζει την εκπαίδευση των υποψηφίων οδηγών, τη λειτουργία των Σχολών Οδηγών και την εκπαίδευση και εξέταση των υποψηφίων οδηγών».

Στις προσπάθειες για την ενίσχυση της κυκλοφοριακής αγωγής, το Εθνικό Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας έχει αποφασίσει την άμεση αξιοποίηση του θεσμού των Πάρκων Κυκλοφοριακής Αγωγής σε συνεργασία με την ΚΕΔΚΕ, το υπουργείο Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, τα περιφερειακά τμήματα του ΤΕΕ καθώς και με τη συμμετοχή ιδιωτικών φορέων.

Ο κ. Βούγιας ενημερώνει επιπλέον τον βουλευτή ότι πρόθεση του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων είναι, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, να ενταχθεί το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής στην εκπαιδευτική διαδικασία και στα αναλυτικά προγράμματα.

Επιπλέον ο υφυπουργός σπεύδει να υπενθυμίσει στον κ. Καράογλου ότι στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του υπουργείου Υποδομών και με τη συνεργασία του Γραφείου του Πρωθυπουργού, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του υπουργείου Οικονομικών και της Περιφέρειας Αττικής,

Δ. Τσιρώνης : Ο πρόεδρος της επιτροπής για το Βατοπέδι καταπέλτης για το Α. Βγενόπουλο

Ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από την Άρτα ο κ. Δημήτρης Τσιρώνης έχει φέρει τα πάνω κάτω στον όμιλο MIG. O κ. Τσιρώνης που είναι οικονομολόγος και γνωρίζει άριστα τη λειτουργία του τραπεζικού και του χρηματιστηριακού συστήματος δεν "μασάει" τα λόγια του.


Ως πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής στη βουλή για το Βατοπέδι και αντιπρόεδρος στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου της βουλής μας μίλησε για τα σκάνδαλα και τις παρατυπίες που ο ίδιος διαπίστωσε για τον όμιλο MIG και τον κ. Βγενόπουλο. Υποστηρίζει ότι ο κ. Βγενόπουλος προσλαμβάνει παιδιά αρεοπαγιτών και ανωτάτων δικαστικών στις επιχειρήσεις του προκειμένου να έχει εύνοια από το δικαστικό σώμα και απαντάει με το λακωνικό ρητό “ Έχουν γνώση οι φύλακες”. Αυτό όμως που ακούγεται στη πιάτσα για τον κ. Τσιρώνη είναι ότι είναι αδιάφθορος και δεν τα παίρνει.

κ. Τσιρώνη με εκπλήξατε στην πρόσφατη επιτροπή της βουλής -που ήταν παρόν και ο κ. Βγενόπουλος -και με δυνατή φωνή λέγατε προς τους βουλευτές “Μην τον φοβάστε έχετε το λαό μαζί

Πληρώνετε διόδια στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου;

Πληρώνετε διόδια στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου;

Η γέφυρα Ρίου Αντιρρίου κόστισε συνολικά 740 εκ ευρώ ή 252 δισ. δραχμές. Από αυτά:

• Το 10% (74 εκ. ευρώ, ή 25 δισ. δρχ.) το έβαλε η κοινοπραξία που την κατασκεύασε και την εκμεταλλεύεται.

• Το 40% (296 εκ. ευρώ – 101 δισ. δρχ.) είναι η συμμετοχή του δημοσίου, δηλαδή το πληρώσαμε εμείς.

• Το υπόλοιπο 50% (370 εκ. ευρώ – 126 δισ. δρχ.) είναι δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα, με κρατικές εγγυήσεις. Που σημαίνει ότι αν στραβώσει η δουλειά, η τράπεζα θα πάρει τα λεφτά της από το κράτος, δηλαδή από εμάς. Αν δεν στραβώσει, θα τα πάρει από τα διόδια, δηλαδή πάλι από εμάς.(σ.σ. Είδες που θα πάει η σύνταξη κι ο μισθός που σου έκοψαν;)

Βάσει των συμφωνημένων, η κατασκευάστρια κοινοπραξία θα εκμεταλλεύεται τη γέφυρα μέχρι το 2039, δηλαδή επί 35 χρόνια. Από την εκμετάλλευση αυτή, υπολογίζεται ότι θα εισπράξει 1,7 δισ. ευρώ, ή 579 δισ. δραχμές. Αν αφαιρέσει κανείς τα 370 δισ. της τράπεζας, υπολείπονται 209 δισ. για την κοινοπραξία, δηλαδή 8,36 φορές παραπάνω από όσα έβαλε, ή περιθώριο κέρδους 736%.

Δεν είναι κι άσχημα!

Αν το υπολογίσουμε αυτό σε διάστημα 35 χρόνων, προκύπτει εύκολα ότι κάθε χρόνο η κατασκευάστρια κοινοπραξία θα καθαρίζει περίπου 6 δισ. δηλαδή το ¼ της αρχικής της συμμετοχής

Η γυναίκα μου με ρώτησε...

Η γυναίκα μου με ρώτησε,"Με πόσες γυναίκες έχεις κοιμηθεί;


Εγώ γεμάτος υπερηφάνεια "Μόνο με σένα αγάπη μου.

Μέ όλες τις άλλες ήμουν ξύπνιος."

Το επακόλουθο είναι ότι ξέχασα,

Τσικνοπέμπτη: ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές;

Καλύτερο διατροφικά είναι όποιο κρέας έχει λιγότερο λίπος. Ωστόσο οι φίλοι των ψητών, πρέπει να γνωρίζουν πως όσο λιγότερο λίπος έχει το κρέας τόσο δυσκολότερα ψήνεται στα κάρβουνα.


Υπάρχουν επιλογές και τρόποι για να τσικνίσει κάποιος όπως προστάζει το έθιμο της ημέρας και να έχει στο πιάτο του μια καλοψημένη μερίδα κρέας που δεν θα τον επιβαρύνει θερμιδικά και διατροφικά. Μια λύση, είναι να παραγγείλει- σε περίπτωση που θα φάει έξω- ή να ψήσει παϊδάκια κοτόπουλου. Έτσι, μπορεί στη συνέχεια να αφαιρέσει την πέτσα, όπου βρίσκεται το λίπος και με αυτό τον τρόπο θα καταναλώσει λιγότερα λιπαρά. Μία ακόμη λύση, είναι να επιλέξει κάποιος μια χοιρινή μπριζόλα αντί για αρνίσια παϊδάκια που έχουν περισσότερο λίπος. Γενικώς, οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν πως τα κρέατα σούβλας όπως το αρνί ή το κοκορέτσι έχουν αρκετά λιπαρά. Η καλύτερη επιλογή πάντως για όσους δεν θα διασκεδάσουν έξω αλλά στο σπίτι τους είναι να αγοράσουν κρέας που δεν θα έχει πάρα πολύ λίπος.

Οσον αφορά το πιο λιπαρό κρέας, μπορούμε να το καταναλώσουμε αρκεί να φροντίσουμε να αφαιρέσουμε το ορατό λίπος. Άλλωστε, οι θερμίδες λένε την αλήθεια: τα 100 γραμμάρια από αρνίσια παϊδάκια ψητά φορτώνουν τον οργανισμό με 350 θερμίδες, ενώ η ίδια ποσότητα λουκάνικου χωριάτικου με πράσο δίνουν 20 θερμίδες επιπλέον. Η πιο διαιτητική επιλογή είναι αυτή του

Βιο-εκτυπωτές θα επουλώνουν τραύματα από έγκαυμα

Οι επιστήμονες αναπτύσσουν μια καινοτομική τεχνολογία «εκτύπωσης» μοσχευμάτων δέρματος για ανθρώπους που έχουν υποστεί εγκαύματα, χρησιμοποιώντας όχι τίποτε υπερ-εξελιγμένες ιατρικές συσκευές, αλλά κοινούς φορητούς εκτυπωτές γραφείου.


Οι νέες τεχνολογίες παρουσιάστηκαν, από τον καθηγητή Χοντ Λίπσον του Εργαστηρίου Υπολογιστικής Σύνθεσης του πανεπιστημίου Κορνέλ των ΗΠΑ και τον Τζέιμς Γιού της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Γουέικ Φόρεστ της Β. Καρολίνα, στο τελευταίο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Προώθηση της Επιστήμης (AAAS), σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, τη βρετανική «Ντέιλι Μέιλ» και το περιοδικό “Science”.

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ χρηματοδοτεί τη σχετική έρευνα, επειδή θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ιδιαίτερα στο πεδίο της μάχης από το στρατό για την αποκατάσταση τραυμάτων από γιατρούς που θα μεταφέρουν επί τόπου τον βιο-εκτυπωτή (το 30% των τραυμάτων στην μάχη

Η Apple παρουσιάζει το νέο iPad

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η Apple θα παρουσιάσει την ερχόμενη Τετάρτη 2 Μαρτίου τη νέα έκδοση του iPad.


Παρά τη μυστικότητα που περιβάλει το, νέο, iPad 2, εκτιμάται ότι η συσκευή θα διαθέτει κάμερα και στο εμπρόσθιο μέρος.

Οσο για τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά η Apple τηρεί -για την ώρα- σιγήν ιχθύος και δεν επιτρέπει διαρροές ή... ατυχήματα δημοσιότητας όμοιο με εκείνα που προηγήθηκαν της παρουσίασης του iPhone 4.

Ωστόσο η διάθεση του νέου iPad 2 στην αγορά δεν θα είναι ανέφελη, καθώς όπως όλα δείχνουν η μαζική παραγωγή της συσκευής δεν θα ξεκινήσει πριν από τον Ιούνιο λόγω δυσκολιών στις μονάδες κατασκευής στην Απω Ανατολή.

Αυτή η εξέλιξη ενδεχομένως να ευνοήσει τους ανταγωνιστές της Apple που προγραμματίζουν στο

Ογκώδη διαδήλωση και επεισόδια χθες στην Αθήνα

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές συμμετείχαν χθες στην πρώτη μεγάλη απεργία του 2011. Για απόλυτη επιτυχία κάνουν λόγο η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ όσον αφορά τη συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν, ενώ ικανοποιημένο δηλώνει και το ΠΑΜΕ για τη συμμετοχή στη δική του, ανεξάρτητη από των άλλων δύο συνδικαλιστικών οργανώσεων πορεία διαμαρτυρίας. Ωστόσο στις χθεσινές διαδηλώσεις επίσης για άλλη μια φορά σημειώθηκαν εκτεταμένες συγκρούσεις μεταξύ ομάδων διαδηλωτών και των ισχυρότατων αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες επίσης για άλλη μια φορά έπνιξαν τους διαδηλωτές στα δακρυγόνα. Η αστυνομία προσήγαγε 26 άτομα από τα οποία 9 συνελήφθησαν, ενώ όπως ανέφερε το αρχηγείο της Αστυνομίας 15 αστυνομικοί τραυματίσθηκαν.


Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας περίπου 30.000 άνθρωποι συμμετείχαν στο συλλαλητήριο, όμως τα συνδικάτα κάνουν λόγο για περισσότερους από 50.000. Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν

Κανονικά κυκλοφορούν σήμερα όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Μετά την 24ωρη χθεσινή απεργία όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς κυκλοφορούν κανονικά. Από αύριο όμως, παλιά μας τέχνη κόσκινο.


Για αύριο λοιπόν Παρασκευή, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ προσανατολίζονται σε στάσεις εργασίας από τις 11 έως τις 4:30 και από τις 11 έως τις 4:00 αντίστοιχα.

Στάσεις εργασίας προγραμματίζονται και για τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου καθώς οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν

Απεργεί και σήμερα το Alter

Νέα 24ωρη απεργία κήρυξε η ΕΣΗΕΑ στον τηλεοπτικό σταθμό Alter από τις 6 σήμερα το πρωί μέχρι τις 6 το πρωί της Παρασκευής με αποτέλεσμα σήμερα να μεταδίδονται εκπομπές σε επανάληψη.


Αύριο θα υπάρχει τετράωρη στάση εργασίας από τις 22:00 το βράδυ μέχρι τις 2 τα ξημερώματα του Σαββάτου. Οι εργαζόμενοι του

Ο καιρός στις 24.02.2011

Βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με κατά τόπους έντονα φαινόμενα στη νότια ηπειρωτική χώρα, στις Κυκλάδες Κρήτη και Δωδεκάνησα, περιμένουμε την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 ως 12 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 6 ως 14 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 6 ως 14 στη Δυτική Ελλάδα, 12 ως 16 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι βορείων-βορειοανατολικών διευθύνσεων θα πνέουν στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο, ενώ στα νοτιότερα πελάγη θα πνέουν ισχυροί νοτιοανατολικοί άνεμοι. Ισχυροί ανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, τοπικά σχεδόν θυελλώδεις στην έξοδο του Κορινθιακού.

Νεφώσεις με βροχή κυρίως μετά το μεσημέρι, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 12-13 βαθμούς. Ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο