www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Συσκευή που καταστρέφει τον καρκίνο

Ένα υπερ-ακριβές μηχάνημα ακτινοθεραπείας, το οποίο μπορεί να στοχεύσει όγκους βαθιά μέσα στο σώμα, δίνει ελπίδα σε πολλούς ασθενείς στη Βρετανία.


Η ακτινοχειρουργική είναι μια μη επεμβατική θεραπεία καρκίνου, στην οποία χρησιμοποιούνται ακτίνες για να καταστρέψουν ή να συρρικνώσουν τους όγκους.

Το μηχάνημα Novalis Tx προσαρμόζει τις ακτίνες αυτές για να ταιριάζουν με το ακριβές σχήμα, μέγεθος και θέση του όγκου στο σώμα.

Η συσκευή μπορεί επίσης να κάνει ελιγμούς με τις ακτίνες και να φτάσει σε όγκους που βρίσκονται βαθιά μέσα στο σώμα, όπως στον νωτιαίο μυελό, και οι οποίοι ήταν απρόσιτοι μέχρι τώρα.

Οι ασθενείς που κανονικά θα έπρεπε να περάσουν αρκετούς μήνες αναρρώνοντας από δύσκολες ανοιχτές επεμβάσεις για να αφαιρέσουν εγκεφαλικούς όγκους, μπορούν πλέον να θεραπευτούν με

Βρέθηκε το πλοίο του καπετάνιου του «Μόμπυ Ντικ»

Αμερικάνοι αρχαιολόγοι βρήκαν το βυθισμένο πλοίο που ανήκε στον καπετάνιο που ενέπνευσε το μυθιστόρημα του Χέρμαν Μέλβιλ, «Μόμπυ Ντικ», σύμφωνα με το BBC.


Τα υπολείμματα του φαλαινοθηρικού, που ονομαζόταν “Τα δύο αδέλφια” βρέθηκαν στα νερά ανοικτά της Χαβάης.

Το πλοίο χτύπησε το 1823 έναν κοραλλιογενή ύφαλο και τελικά βυθίστηκε. Πλοίαρχος ήταν ο καπετάνιος Τζορτζ Πόλαρντ. Στο προηγούμενο πλοίο που υπήρξε καπετάνιος, το “Essex, επίσης βυθίστηκε, όπως αναφέρεται στο μυθιστόρημα.

Το ξύλινο σκάφος έχει αποσυντεθεί εξαιτίας των ζεστών νερών. Ωστόσο οι ερευνητές βρήκαν καμάκια, ένα άγκιστρο για την απογύμνωση του λίπους της φάλαινας και καζάνια, τα οποία τα

Χαράτσι στους μισθούς και το επικουρικό

Η συρρίκνωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα είναι ο μεγάλος στόχος της τρόικας, η οποία δίνει ένα εξάμηνο διορία στην κυβέρνηση για την καθολική εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων και ετοιμάζει νέες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις. Ερχονται και συνολικά μέτρα 19 δισ. ευρώ ή 8% του ΑΕΠ την τριετία 2012 -2014.


Η συμφωνία των επικεφαλής Σερβάζ Ντερούζ, Πολ Τόμσεν και Κλάους Μαζούχ με την υπουργό Εργασίας Λούκα Κατσέλη επήλθε την περασμένη Δευτέρα. Σκοπός είναι η μείωση του κόστους εργασίας κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2011.

Η τρόικα ήταν ξεκάθαρη όσο ποτέ άλλοτε για το ότι πρέπει να γίνουν επεμβάσεις στις αποδοχές. Χαρακτηριστικές είναι οι φράσεις που ειπώθηκαν στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου. «Τα κεκτημένα συμφέροντα θα αντιδράσουν εντονότατα» είπε ο κ. Τόμσεν. «Ο ελληνικός λαός, η ελληνική κοινωνία πρέπει να γνωρίζουν ότι θα περάσουν δύσκολα χρόνια» τόνισε ο κ. Μαζούχ. Πάντως, ο κ. Ντερούζ μάς αναγνώρισε το δικαίωμα στην απεργία και τις κινητοποιήσεις, με τον κ. Τόμσεν να προχωράει