www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Δηλώστε το καρτοκινητό σας μέχρι 30 Ιουλίου

Χωρίς... ταυτότητα παραμένουν περισσότερα από 4 εκατομμύρια καρτοκινητά, σχεδόν έναν μήνα πριν από τη λήξη της προθεσμίας για την υποχρεωτική ταυτοποίησή τους.


Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ενωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας, από τον περασμένο Νοέμβριο, οπότε και ξεκίνησε η διαδικασία, μέχρι και σήμερα ...ονοματεπώνυμο έχει αποκτήσει το 65% των καρτοκινητών, δηλαδή περίπου 7,8 εκατομμύρια. Το σύνολο των καρτοκινητών στη χώρα φτάνει αυτή τη στιγμή περίπου τα 12 εκατομμύρια, δεδομένου ότι τους τελευταίους μήνες η εκκαθάριση των μητρώων από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας διέγραψε περί το 1-1,5 εκατομμύριο καρτοκινητά.

Η Ενωση εκτιμά ότι όσο πλησιάζουμε προς την εκπνοή της προθεσμίας, η οποία λήγει στις 30 Ιουλίου, όλο και περισσότεροι πελάτες θα προσέρχονται στις εταιρείες προκειμένου να δηλώσουν τα

Λουκέτο σε 20 φορείς του Δημοσίου, συγχωνεύσεις σε άλλους 13

Κατάργηση 16 δημόσιων οργανισμών, “λουκέτο” σε τέσσερις δημόσιες επιχειρήσεις και συγχωνεύσεις 13 φορέων προβλέπει σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών που δόθηκε πριν από λίγο σε δημόσια διαβούλευση από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο.

Στο σχέδιο νόμου προβλέπεται ότι οι εργαζόμενοι των δημόσιων φορέων που κλείνουν ή απορροφώνται, θα μεταφερθούν σε άλλες υπηρεσίες ενώ θα απολυθούν 200 άτομα που είχαν προσληφθεί προεκλογικά στην εταιρεία "Αγρογή".


Σύμφωνα με το άρθρο 1 του νομοσχεδίου, καταργούνται οι πιο κάτω υπηρεσίες και φορείς του Δημόσιου:

►1. Το Μουσείο και Βιβλιοθήκη του Εθνικού Τυπογραφείου, ν.π.ι.δ. με έδρα την Αθήνα, το οποίο εποπτεύεται από τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Στο εξής θα λειτουργεί ως υπηρεσιακή μονάδα του Εθνικού Τυπογραφείου

►2. Το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής (Ι.ΜΕ.ΠΟ.), ν.π.ι.δ. με έδρα την Αττική το οποίο εποπτεύεται από τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Το τακτικό προσωπικό του Ι.ΜΕ.ΠΟ., συμπεριλαμβανομένων και των απασχολούμενων με σχέση έμμισθης εντολής δικηγόρων, μεταφέρεται με την ίδια σχέση εργασίας και καταλαμβάνει κενές

Σεισμός 5,5 Ρίχτερ στον Καναδά

Σεισμική δόνηση 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην περιοχή βόρεια της Οτάβα, στον Καναδά.Το επίκεντρο του σεισμού καταγράφηκε στην περιοχή του Μπάκιγχαμ που βρίσκεται 25 χιλιόμετρα βόρεια της Οτάβα, σε βάθος μόλις 19.2 χιλιομέτρων.


Αρκετά σπίτια στο κέντρο της Οτάβα εκκενώθηκαν μετά από τον σεισμό και οι δρόμοι γέμισαν με εργαζόμενους, οι οποίοι εγκατέλειψαν τα γραφεία τους.

Στο Μόντρεαλ αν και τα κτίρια κουνήθηκαν για μερικά δέκατα του δευτερολέπτου, οι κάτοικοι δεν βγήκαν στους δρόμους. Επιπλέον, οι εφημερίδες Globe και Mail εκκενώθηκαν.
newsit

Ειδικό σήμα αποκτούν τα ελληνικά προϊόντα μεσογειακής διατροφής

Την προώθηση ενός σήματος ποιότητας για τα ελληνικά τρόφιμα που αποτελούν τη μεσογειακή διατροφή εξήγγειλε η υπουργός Αγροτικής Aνάπτυξης και Tροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, μιλώντας σε ημερίδα που οργάνωσε το υπουργείο για την προώθηση της Μεσογειακής διατροφής.


Όπως σημείωσε η κα Μπατζελή η δημιουργία ενός εθνικού σήματος για την Ελληνική Μεσογειακή Διατροφή έχει πολλαπλά οφέλη: «εγγύηση της ποιότητας των προϊόντων μας, συμβολή στην αναγνωρισιμότητα τους και βεβαίωση του τόπου προέλευσης και της χώρας καταγωγής που αποτελεί την αιχμή του δόρατος της πολιτικής μας».

«Οι Γεωγραφικές Ενδείξεις αποτελούν μια πολύτιμη τοπική, εθνική ταυτότητα, ένα διαβατήριο ποιότητας στην παγκόσμια αγορά, που θα υπερασπιστούμε με κάθε δυνατό τρόπο» είπε

Έντεκα αλλαγές για το «Νέο Λύκειο» προανήγγειλε η Άννα Διαμαντοπούλου

Για αξιολόγηση των μαθητών, που δεν θα βασίζεται μόνο στις εξετάσεις, έκανε λόγο η υπουργός Παιδείας.

Στα σημεία «κλειδιά» για τη μεταρρύθμιση του Λυκείου αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, κατά τη διάρκεια ομιλίας της, στην παρουσίαση του βιβλίου της ΠΟΣΔΕΠ «Η Αναβάθμιση του Λυκείου και τα Συστήματα Πρόσβασης στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Οι Αναγκαίες Αλλαγές».

Η Άννα Διαμαντοπούλου παρουσίασε έντεκα σημεία, τα οποία θα αποτελέσουν και το έναυσμα για τη δημόσια διαβούλευση σχετικά με το "Νέο Λύκειο", που σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας. Ειδικότερα, ανέφερε τις εξής αλλαγές:


1. Ποσοτική αλλά και ποιοτική αναβάθμιση του μαθήματος της νεοελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας, με αύξηση των διδακτικών ωρών και αλλαγή του προγράμματος σπουδών.

2. Μείωση των υποχρεωτικών μαθημάτων και δυνατότητα στους μαθητές, κυρίως της Β' και Γ' Λυκείου, να μπορούν να επιλέξουν περισσότερα μαθήματα. Όπως ανέφερε η υπουργός, στόχος είναι

Υπέρ της ενίσχυσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων ο Ερντογάν

Την ενίσχυση των ελληνοτουρκικών σχέσεων ανέδειξε ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στην Κωνσταντινούπολη, στη Σύνοδο Κορυφής των χωρών-μελών της Διαβαλκανικής Συνεργασίας.


Ο κ.Ερντογάν διαβεβαίωσε τον κ. Παπανδρέου ότι η Τουρκία θα εφαρμόσει την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και θα επιστρέψει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο το ιστορικό κτίριο του ορφανοτροφείου της Πριγκήπου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, από την πλευρά του, ανέφερε μετά τη συνάντηση ότι συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, και οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον αποκλεισμό της Γάζας και ότι είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στον κ. Ερντογάν τις αποφάσεις που ομόφωνα πήρε πριν από δυο μέρες η Σοσιαλιστική

Αύριο αρχίζουν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα

Αύριο αρχίζουν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων για τους αποφοίτους Λυκείου και τους κατόχους πτυχίου Β' κύκλου ΤΕΕ και θα ολοκληρωθούν στις 2 Ιουλίου.


Το πρόγραμμα των εξετάσεων έχει ως εξής:

Την Πέμπτη 24 Ιουνίου θα γίνει η εξέταση στα Αγγλικά (16:00)

Την Παρασκευή 25 Ιουνίου το Ελεύθερο Σχέδιο (11:00)

Το Σάββατο 26 Ιουνίου η εξέταση στο Γραμμικό Σχέδιο (11:00)

Τη Δευτέρα 28 Ιουνίου τα Γερμανικά (16:00)

Την Τρίτη 29 Ιουνίου τα Γαλλικά (16:00)

Την Τετάρτη 30 Ιουνίου η Αρμονία (16:00)

Την Πέμπτη 1 Ιουλίου ο Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων Ιταλικά (11:00-16:00)

Την Παρασκευή 2 Ιουλίου η εξέταση στα Ισπανικά (16:00)

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 15.30 μ.μ. για όλα τα μαθήματα εκτός του Ελεύθερου Σχεδίου, του Γραμμικού Σχεδίου και του Ελέγχου Μουσικών

Βγενόπουλος: Αγοράζω τον Παναθηναϊκό

Εντυπωσιακή κίνηση από τον Ανδρέα Βγενόπουλο, που με επιστολή του ζητάει από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη καθορισμό τιμής πώλησης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός! Διαβάστε όλη την επιστολή. Τι απάντησε ο μεγαλομέτοχος των "πρασίνων".Η απάντηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη


Ο Mr Mig ζητάει από τον μεγαλομέτοχο της πράσινης ΠΑΕ να καθορίσει την τιμή που θέλει για να πουλήσει τις μετοχές του και να φύγει από τον Παναθηναϊκό.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος ενδιαφέρεται για την απόκτηση του 56% των μετοχών, δηλαδή θέλει να γίνει ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ. Στην πρόταση που είναι διατεθειμένος να κάνει περιλαμβάνονται και οι εγκαταστάσεις της Παιανίας που ανήκουν στην οικογένεια Βαρδινογιάννη.

Επίσης ο Βγενόπουλος ζητάει εξονυχιστικό έλεγχο στα οικονομικά της ΠΑΕ και με βάση αυτόν να καθοριστεί η τιμή πώλησης.

Η επιστολή του κυρίου Βγενόπουλου

"Γιάννη,

Παρόλο που όπως γνωρίζεις δεν ήταν στις προθέσεις μου να αγοράσω τις μετοχές σου στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η επιλογή σου να τερματισθεί επί της ουσίας η πολυμετοχικότητα και οι δυσάρεστες εξελίξεις που φοβούμαι ότι προδιαγράφονται για την αγαπημένη μου ομάδα με αναγκάζουν να σου

Ξεκινούν οι αιτήσεις για αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς και αναπληρωτές μουσικούς

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τους αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς, σχολικού έτους 2010-2011 στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και για αναπληρωτές μουσικούς.


Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καλεί τους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ60, ΠΕ70, ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04 (ειδικότητες Φυσικών, Χημικών, Βιολόγων και Γεωλόγων), ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ09, ΠΕ10, ΠΕ11, ΠΕ12, ΠΕ13, ΠΕ14, ΠΕ15, ΠΕ17, ΠΕ18, ΠΕ19, ΠΕ20, ΠΕ32, ΠΕ33, ΠΕ34, ΠΕ40, ΤΕ01 και ΔΕ01, να υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση ένταξης στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών σχολικού έτους 2010-2011 για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Επίσης, καλεί τους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ16.01, ΠΕ16.02, ΠΕ17.13, ΠΕ17.14, ΤΕ16 και εμπειροτέχνες ιδιώτες μουσικοί να υποβάλλουν Αίτηση-Δήλωση ένταξης στους παραπάνω πίνακες.

Οι Αιτήσεις-Δηλώσεις υποβάλλονται στις κατά τόπους Διευθύνσεις ή Γραφεία Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι Αιτήσεις- Δηλώσεις των κλάδων μουσικής υποβάλλονται μόνο

56 μετανάστες αποβιβάστηκαν στο Αγαθονήσι

Με φουσκωτή μηχανοκίνητη βάρκα, έφτασαν τα ξημερώματα στο Αγαθονήσει 56 μετανάστες, προερχόμενοι από τις απέναντι τουρκικές ακτές.


Πρόκειται για 55 άνδρες και μία γυναίκα που εντοπίστηκαν σε θαλάσσια περιοχή ανατολικά του Αγαθονησίου, από λετονικό ελικόπτερο, που συμμετέχει στην επιχείρηση φύλαξης θαλασσίων συνόρων του Οργανισμού FRONTEX. Στην περιοχή έσπευσε και λετονικό περιπολικό σκάφος, μαζί με λιμενικούς από την Πάτμο και περισυνέλεξαν με ασφάλεια τους μετανάστες, τους οποίους μετέφεραν στο λιμάνι του Αγαθονησίου. Προανάκριση κάνει το Λιμεναρχείο Πάτμου.
enet

Τι απαντά ο Βαρδινογιάννης στον Βγενόπουλο

Δυο ημέρες περιθώριο, μέχρι τις 25 Ιουνίου δηλαδή, προκειμένου να καταθέσει συγκεκριμένο πλάνο αγοράς της ΠΑΕ Παναθηναϊκός δίνει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης στον Ανδρέα Βγενόπουλο.Ο μεγαλομέτοχος των «πρασίνων», απαντώντας στην επίσημη πρόταση αγοράς του πλειοψηφικού πακέτου των πρωταθλητών Ελλάδας από τον κ. Βγενόπουλο, αποτιμά την αξία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στα 110 εκατομμύρια ευρώ, αλλά αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πώλησης των εγκαταστάσεων της Παιανίας.


Αν όμως τελικά η ΠΑΕ αλλάξει χέρια, τότε θα παραχωρήσει το προπονητικό κέντρο στην ομάδα, δωρεάν για δυο χρόνια.

Η απαντητική επιστολή του Γιάννη Βαρδινογιάνη

«Aνδρέα,

Η επιστολή σου έρχεται λίγες ώρες πριν από την σύγκλιση σε σώμα του νέου ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός όπως αυτό προέκυψε από τη γενική συνέλευση και ενώ οι εξελίξεις σε διοικητικά και

Αποκάλυψη σοκ! Η φόνισσα του Διακοφτού είναι από οικογένεια δολοφόνων!

Τα δημοσιεύματα στην Αλβανία δίνουν και παίρνουν!


Την ώρα που ολόκληρο το Πανελλήνιο μάθαινε σοκαρισμένο ότι η 54χρονη γυναίκα "έχτισε" στο ντουζ το θύμα της, στην Αλβανία υποδέχονταν την είδηση ως... αναμενόμενη! Η γυναίκα - αράχνη βλέπετε, δεν προέρχεται από μια τυχαία οικογένεια....

Οι κάτοικοι του χωριού Διβάρι, στους Αγίους Σαράντα, θυμούνται πως ο παππούς, η γιαγιά αλλά και ο θείος της πέταξαν στο γκρεμό τη νύφη τους το 1955! Η γυναίκα ήταν φορτωμένη με ξύλα και επέστρεφε αμέριμνη στο σπίτι... Οι δολοφόνοι της μάλιστα, αφού την έριξαν στο γκρεμό, δε δίστασαν να την πυροβολήσουν κιόλας, για να βεβαιωθούν πως ήταν νεκρή!

Για το έγκλημα εκτελέστηκε ο θείος της ενώ ο παππούς και η γιαγιά της καταδικάστηκαν σε 25

Παράνομη η κατάργηση του αεροδρομίου στο Ελληνικό

ΑΝΑΤΡΟΠΗ του σχεδιασμού για την αποκλειστική χρήση του αεροδρομίου του Ελληνικού ως μητροπολιτικού πάρκου επιφέρει η απόφαση του Δ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία κρίθηκε παράνομη η υπουργική απόφαση που επέβαλλε την κατάργηση του αεροδρομίου. Με την απόφαση του ΣτΕ χαρακτηρίζεται παράνομη η επίμαχη υπουργική απόφαση (6385/1558/19.2.2008) καθώς ο νόμος του 1995, που προβλέπει την κατασκευή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τη μετατροπή του Ελληνικού σε μητροπολιτικό πάρκο, δεν αναφέρεται σε κατάργηση του αεροδρομίου, αλλά σε κλείσιμο ή διακοπή λειτουργίας. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ, η υπουργική απόφαση κακώς στηρίχθηκε σε γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που είχε δεχθεί ότι ο νόμος του 1995 επέβαλλε την κατάργηση του αεροδρομίου. Κρίνει ωστόσο το ΣτΕ ότι ο αρμόδιος υπουργός διατηρεί τη δυνατότητα να αποφασίσει την κατάργηση του αερολιμένα αν κρίνει

Θάλαμος αερίων γίνεται η «νέα Αθήνα»

Σε θάλαμο αερίων κινδυνεύουν να μετατραπούν και οι κεντρικές περιοχές της Ανατολικής Αττικής κατά τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της αυξημένης κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και την κίνηση στο αεροδρόμιο, σε συνδυασμό με τις μετεωρολογικές συνθήκες που επικρατούν και καθορίζουν την εξάπλωση των ρύπων.


΄Oπως επισημαίνεται σε μελέτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που καταγράφει τις συνθήκες «ασφυξίας», η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί αν δεν βελτιωθούν οι υποδομές- με την περαιτέρω οικιστική ανάπτυξη των Μεσογείων.

΄Ηταν και εν μέρει είναι το όνειρο του οικογενειάρχη της μεσαίας τάξης: ένα ακίνητο σε προσιτή τιμή, μακριά από τη φασαρία της πόλης, όμως κοντά ώστε να μετατρέπεται εύκολα σε κύρια κατοικία, ει δυνατόν με θέα στη θάλασσα για να μη χρειάζεται να κάνει κάποιος ολόκληρο ταξίδι για να φτάσει

Προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελίες Βγενόπουλου

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, ύστερα από τις καταγγελίες του επικεφαλής της MIG, Ανδρέας Βγενόπουλος, όσον αφορά στο χώρο της υγείας.

Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στον εισαγγελέα Αντώνη Ελευθεριάνο. Η έρευνα αφορά και σε δημοσιεύματα για αναθέσεις και υπερκοστολογήσεις στο χώρο της υγείας.


Σε συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει στις 16 Ιουνίου, ο Ανδρέας Βγενόπουλος, είχε αναφερθεί, μεταξύ άλλων και στη νέα ρύθμιση των χρεών των νοσοκομείων, εκτιμώντας πως θα γίνουν πάλι τα ίδια και ότι "επιβραβεύονται οι απατεώνες με τις υπερτιμολογήσεις του 800% έναντι των τίμιων".

Ανέφερε δε, πως τα όσα έχουν γίνει στο χώρο της υγείας ισοδυναμούν με σκάνδαλο Siemens επί 40 φορές.
enet

Αποξήλωση πινακίδων από 24/6

Από το Υπουργείο Υποδομών ανακοινώνεται ότι από την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010 και για 30 ημέρες θα εκτελούνται εργασίες αποξήλωσης παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, κατά μήκος του οδικού άξονα Λ. Κατεχάκη – Λ. Βουλιαγμένης.

Η S&P υποβάθμισε την "Υαλουργία Γιούλα" σε CCC+

Ο οίκος Standard & Poor’s υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητας της εταιρίας «Υαλουργία Γιούλα» σε CCC+ από B-, με αρνητικό outlook.
pulse

Forthnet: Νέος διευθυντής οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών

Την ανάληψη, από 01.07.2010, καθηκόντων Γενικού Διευθυντή Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του Ομίλου Forthnet από τον κ. Ευάγγελο Ράπτη ανακοίνωσε σήμερα η Forthnet.

Ανανέωσε για έναν ακόμη χρόνο ο Αντώνης Νικοπολίδης

Η ανακοίνωση της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ:

«Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την συνέχιση της συνεργασίας της, για έναν ακόμα χρόνο, με τον αρχηγό της ομάδας Αντώνη Νικοπολίδη».

Vivartia: Διαψεύδει επαφές με Danone

Σε διάψευση των σεναρίων που αφορούν επαφές της με τη Danone για την πώληση του Κλάδου Γαλακτοκομικών στον γαλλικό όμιλο, προχώρησε σήμερα η Vivartia.


«Όλες οι επιχειρηματικές μας κινήσεις πραγματοποιούνται με πλήρη διαφάνεια και συνέπεια προς τους εργαζομένους μας, τους συνεργάτες μας, την επενδυτική κοινότητα και τους καταναλωτές», τονίζει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της και συμπληρώνει:

«Μας εκπλήσσει και γεννά ερωτηματικά που ανταγωνιστική εταιρεία δημιουργεί τέτοιου είδους σενάρια, προκαλώντας λανθασμένες εντυπώσεις τόσο για τη στρατηγική της Vivartia όσο και για τη

5 τρόφιμα για γραμμωμένους κοιλιακούς

Καταγράψτε τα τρόφιμα που 'ταΐζετε' το σώμα σας και αποκτήστε επίπεδους και καλλίγραμμους κοιλιακούς.

Γνωρίζετε ότι πολλές φορές δεν μπορείτε να τρώτε συνέχεια 4.000 θερμίδες την ημέρα και να αποκτήσετε καλλίγραμμους κοιλιακούς. Δεν φτάνει όμως μόνο η καταμέτρηση των θερμίδων, όταν πρόκειται να αποκτήσετε επίπεδο στομάχι. Σημαντικό ρόλο παίζει και το φαγητό που καταναλώνετε.

Η μια θερμίδα αριθμητικά είναι μια θερμίδα από όποιο τρόφιμο ή ομάδα τροφίμων και αν προέρχεται. Ωστόσο μια διατροφή με τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά θα σας κάνει να νιώθετε κορεσμό για περισσότερο χρονικό διάστημα, μειώνοντας έτσι την επιθυμία για άσκοπη κατανάλωση φαγητού και προσφέροντάς σας περισσότερη ενέργεια και ευεξία σε σύγκριση με γεύματα των ίδιων θερμίδων αριθμητικά αλλά λιγότερα σε θρεπτικά συστατικά.

Πέντε τρόφιμα που καταναλώνοντάς τα βοηθούν να αποκτήσετε επίπεδους κοιλιακούς και συμβάλλουν επίσης στο να είστε πιο υγιείς και πιο αδύνατοι:

Πορτοκαλί φρούτα και λαχανικά: Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη από τo Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Κοπεγχάγης, ο καλύτερος τρόπος για να 'μικρύνετε' τη μέση σας είναι να αντικαταστήσετε τους απλούς υδατάνθρακες (από τη ζάχαρη) αλλά και τα επεξεργασμένα δημητριακά

Πρόσκληση: Απονομή Βραβείων Athens Bench Mark










Athens Bench Mark

Γιαούρτι δηλητήριο μέσα στο Τζάνειο!

163 κιλά χαλασμένο γιαούρτι βρήκε και κατάσχεσε μέσα σε δημόσιο νοσοκομείο η Νομαρχία Πειραιά.


Πρόκειται για 816 κεσεδάκια γιαούρτι αγελάδος 2% με την επωνυμία Μανδρέκας ΑΕ, σε δείγματα των οποίων ανιχνεύθηκε μετά από εργαστηριακές αναλύσεις αυξημένος αριθμός μυκήτων.

Οι κτηνίατροι της Νομαρχίας προχώρησαν σε δειγματοληψία μετά από συναγερμό που είχε σημάνει αφού γιαούρτια της ίδιας εταιρείας είχαν βρεθεί στην ίδια κατάσταση και σε άλλο κρατικό νοσοκομείο.

Τα προϊόντα κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν με βάση την Κτηνιατρική Νομοθεσία, ενώ για την

Επιτέλους, η δίαιτα που ενεργοποιεί τον μεταβολισμό!

Χάνεις 4 κιλά από την πρώτη κιόλας εβδομάδα, ενώ παράλληλα ο οργανισμός σου αρχίζει να λειτουργεί καλύτερα. Θα αποκτήσεις φυσιολογικό βάρος και το δέρμα σου θα λάμπει. Ο μεταβολισμός σου θα λειτουργεί καλύτερα. Θα δείχνεις πιο νέα και φυσικά θα μειωθεί η κυτταρίτιδά σου.... Απίστευτο; Κι όμως, αληθινό!

Η νέα αντιοξειδωτική δίαιτα ORAC έρχεται να αλλάξει την καθημερινότητά σου. Ξέχνα ό, τι γνώριζες μέχρι σήμερα. H δίαιτα που αλλάζει τα δεδομένα υπόσχεται υγεία, νεότητα και παράλληλα αδυνάτισμα.

Ο Msc Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης συγκέντρωσε εμπειρίες και σπουδές 20 χρόνων στο νέο του βιβλίο “Η νέα αντιοξειδωτική δίαιτα ORAC”. “Το σκεπτικό της είναι απλό όσο και θαυματουργό! Από τη μία η επίθεση, η φθορά και η καταστροφή και από την άλλη η άμυνα και η αντίσταση. Το πόσο αποτελεσματική θα είναι η άμυνα του οργανισμού μας εξαρτάται κυρίως από

«Τέλος εποχής» για Ρεχάγκελ στην Eθνική Ελλάδας

Το «τέλος εποχής» του Ότο Ρεχάγκελ στην τεχνική ηγεσία της εθνικής σηματοδότησε η χθεσινοβραδυνή ήττα 2-0 από την Αργεντινή για την 3η και τελευταία αγωνιστική του 2ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου.


Ο Γερμανός ομοσπονδιακός, ο οποίος ανέλαβε τα «ηνία» της γαλανόλευκης το 2001, αποχωρεί μετά από εννέα χρόνια από το «τιμόνι» της εθνικής, απόφαση την οποία ανακοίνωσε το πρωί στους παίκτες της εθνικής ομάδας. Προάγγελος αυτής της εξέλιξης μπορεί να θεωρηθεί η δήλωση Τοπαλίδη, ο οποίος δήλωσε μετά τον αγώνα με την «αλμπισελέστε» ότι αποχωρεί, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο βοηθός του Γερμανού όσο και ο ίδιος ο Ρεχάγκελ είναι πλέον εκτός συμβολαίου. Το «διαζύγιο» των δύο πλευρών ήταν αναμενόμενο και θα μπορούσε ενδεχομένως να αποτραπεί, εάν ο 71χρονος τεχνικός οδηγούσε την εθνική Ελλάδας στους «νοκ άουτ»

"Ράμπο" για το παρεμπόριο ζητούν έμποροι και βιομήχανοι

Τη σύσταση σώματος δίωξης παρεμπορίου ζήτησε την Τετάρτη (23/06) ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Κ. Μίχαλος, σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών σε συνέχεια της επιστολής που απέστειλε προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μ. Χρυχοχοΐδη.

Στα 7-10 δισ. ευρώ ανέρχεται ο τζίρος του παρεμπορίου στην Ελλάδα, που ασκείται κυρίως από τους οικονομικούς μετανάστες.


Αν προστεθούν οι πωλήσεις χωρίς αποδείξεις των εμπορικών επιχειρήσεων και ο τζίρος του λαθρεμπορίου καυσίμων, ποτών, τσιγάρων, αλλά και το παρεμπόριο τροφίμων, τότε ο συνολικός τζίρος του παρεμπορίου εκτινάσσεται στο ιλιγγιώδες ποσό των 15-20 δισ. ευρώ, που σημαίνει διαφυγόντα έσοδα για το δημόσιο που ξεπερνούν τα 6 δισ. ευρώ

Στόχος της σύσκεψης ήταν να συντονιστούν και να ενταθούν οι προσπάθειες όλων των συναρμόδιων φορέων για την εξάλειψη του καταστροφικού αυτού προβλήματος για το υγιές εμπόριο.

Στη σύσκεψη, στην οποία μετείχαν ο γ.γ.Εμπορίου, Στέφανος Κομνηνός, ο αντιδήμαρχος Αθηναίων, Ανδρέας Παπαδάκης, ο ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ., Ιωάννης Λιούκας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Παναγής Καρέλας, καθώς και εκπρόσωποι της Νομαρχίας Αθηνών, των

Από 1η οκτωβρίου ταμιακές μηχανές στους πάγκους εφημερίδων

Τρεις επιπλέον μήνες προθεσμία έχουν οι επιτηδευματίες που πωλούν εφημερίδες και περιοδικά εκτός εγκατάστασης -σε πάγκους ή πλανοδίως- για να προμηθευθούν ταμιακές μηχανές.


Με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, η ημερομηνία έναρξης της υποχρεωτικής χρήσης εγκεκριμένων φορολογικών μηχανισμών μετατίθεται από την 1η Ιουλίου στην 1η Οκτωβρίου.
enet

Βγενόπουλος: Αγοράζω τις μετοχές του Βαρδινογιάννη στον Παναθηναϊκό

Θεαματική ανατροπή στο διοικητικό σκηνικό του Παναθηναϊκού με την πρόταση εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών που κατέθεσε πριν από λίγο ο Ανδρέας Βγενόπουλος με επιστολή του προς τον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Μέσα στο τίμημα που θα προσδιοριστεί ύστερα οικονομικό έλεγχο ζητά να συμπεριληφθεί και το προπονητικό κέντρο της Παιανίας και επιπροσθέτως ο κ.Βγενόπουλος δηλώνει ότι θα καταβάλλει 23 εκατ. ευρώ στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Ξέσπασε πυρκαγιά στην Κύθνο

Πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στις 13:00 σε χορτολιβαδική έκταση στο δημοτικό διαμέρισμα Δρυόπιδας στην Κύθνο.

Για την κατάσβεση της φωτιάς, επιχειρούν δύο αεροσκάφη με τέσσερις πυροσβέστες καθώς και δύο οχήματα της πυροσβεστικής.
enet

Σε «λαϊκή αντεπίθεση» καλεί η Αλέκα Παπαρήγα

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, μιλώντας στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, τόνισε ότι υπάρχουν δύο επιλογές για τον καθένα: "Ή ζούμε με τη φτώχεια και τη δυστυχία που θα εξαπλώνεται, ή οπλισμένοι με θάρρος και αντοχή να αντεπιτεθούμε παλεύοντας για την κοινωνική λαϊκή ευημερία». Παράλληλα εξέφρασε την υποστήριξή της στις κινητοποιήσεις των ναυτεργατών.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την απεργία των ναυτεργατών η Αλέκα Παπαρήγα σχολίασε: «Επειδή παρακολούθησα 2 - 3 κανάλια, υπήρχε κόσμος αγανακτισμένος, γιατί μέχρι σήμερα το πρωί οι εταιρείες τον διαβεβαίωναν ότι τα πλοία θα ξεκινήσουν, ενώ η απεργία ήταν γνωστή και ήταν γνωστή και η απόφαση των ναυτεργατών ότι δεν θα πειθαρχήσουν στην απόφαση του δικαστηρίου.


Ποιοι ήταν αυτοί μέσα στα καράβια; Άνθρωποι που μπορεί αύριο να μείνουν άνεργοι, άνθρωποι που θα τους κοπεί το δώρο Χριστουγέννων και το δώρο Πάσχα. Αυτοί που πήγαν με το πλοίο στη μεγάλη

Κεραίες κινητής τηλεφωνίας και έμβρυα

Η μεγαλύτερη έρευνα που έχει γίνει ποτέ για τις πιθανές επιπτώσεις των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην υγεία, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η διαβίωση κοντά σε μια τέτοια κεραία δεν αυξάνει τον κίνδυνο να αναπτύξει καρκίνο το μωρό που κυοφορεί μια έγκυος γυναίκα.

Η μελέτη, που αφορούσε περίπου 7.000 παιδιά (μεταξύ αυτών 1.400 με καρκίνο), έγινε από βρετανούς ερευνητές, υπό τον καθηγητή επιδημιολογίας Πολ Έλιοτ, διευθυντή του κέντρου για το περιβάλλον και την υγεία του Imperial College του Λονδίνου, και δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό “British Medical Journal”, σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό.


Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσα παιδιά εμφάνισαν καρκίνο μέχρι την ηλικία των πέντε ετών, δεν ήσαν πιθανότερο να έχουν γεννηθεί κοντά σε μια κεραία κινητής τηλεφωνίας σε σχέση με τα υπόλοιπα καρκινοπαθή παιδιά.

Η χρήση των κινητών τηλεφώνων έχει σημειώσει εκρηκτική αύξηση διεθνώς τα τελευταία χρόνια και ανησυχίες έχουν διατυπωθεί από διάφορες πλευρές για τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία, π.χ. για την

Έρχονται ηλεκτρονικές πινακίδες με διαφημίσεις στα αυτοκίνητα!

Πενία τέχνας κατεργάζεται. Η πολιτεία της Καλιφόρνιας –που έχει παρομοιαστεί με την Ελλάδα από άποψη δημοσιονομικού εκτροχιασμού και άδειων δημόσιων ταμείων- συζητά μια πρωτότυπη (και όχι ιδιαίτερα καλόγουστη) ιδέα: την τοποθέτηση νέου τύπου πινακίδων αδειών κυκλοφορίας στα αυτοκίνητα, οι οποίες θα είναι ηλεκτρονικές και θα επιτρέπουν την παρουσίαση ψηφιακών διαφημίσεων.

Ένας γερουσιαστής της πολιτείας έχει πάρει στα σοβαρά το ζήτημα και ήδη πρότεινε το σχετικό νόμο, με το σκεπτικό ότι τα έσοδα από εκατομμύρια οδηγούς θα πάνε κατ’ ευθείαν στα δημόσια ταμεία, τα οποία εμφανίζουν έλλειμμα 19 δισ. δολαρίων.


Η υπό σχεδιασμό νομοθετική πρόταση - που αναμένεται να είναι έτοιμη και να κατατεθεί μέχρι τον Ιανουάριο του 2011- εισηγείται να γίνει διαγωνισμός για να επιλεχθεί η ιδιωτική εταιρία που θα

Οι χάκερ ακούνε τα κλικ του πληκτρολογίου σας…

Στο μέλλον δεν αποκλείεται να δούμε και πληκτρολόγια με…σιγαστήρα (ούτε εξάσφαιρα να ήταν!), μετά την αποκάλυψη από Αμερικανούς ερευνητές, ειδικούς σε θέματα ασφάλειας των υπολογιστών, ότι οι χάκερ μπορούν να κρυφακούσουν τους ήχους της πληκτρολόγησης και έτσι να υποκλέψουν τα προσωπικά δεδομένα του ανυποψίαστου χρήστη.

Ο Νταγκ Τίγκαρ και οι συνεργάτες του στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας-Μπέρκλεϊ, σύμφωνα με τον «Εκόνομιστ», έδειξαν ότι είναι δυνατό, με ακρίβεια έως και 96%, να γίνει ακουστική υποκλοπή της πληκτρολόγησης μέσω ειδικού λογισμικού που καταγράφει και «μεταφράζει» τα κλικ. Όπως ανέφεραν, οι ήχοι κάθε πλήκτρου είναι δυνατό να γίνουν διακριτοί ο ένας από τον άλλο, αν και εκ πρώτης όψεως μοιάζουν μεταξύ τους.


Απλώς αναλύοντας ηχογραφήσεις πληκτρολογήσεων κειμένων, οι ερευνητές απέδειξαν ότι είναι δυνατό να αναπαραχθεί ένα σχεδόν ακριβές αντίγραφο αυτού που πληκτρολογήθηκε

Πυρκαγιά στα Κύθηρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο Μυλοπόταμο Κυθήρων.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση και για την κατάσβεσή της επιχειρούν πέντε οχήματα με 12 πυροσβέστες ενώ αναμένεται να πετάξουν και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα.
enet

Οι μεγάλες τράπεζες μπροστά σε μεγαλύτερες αποφάσεις

Με μικρά βήματα φαίνεται να προχωρά η μεγάλη συγχώνευση που θα αναμορφώσει συνολικά το τραπεζικό τοπίο στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Alpha Bank, Γιάννης Κωστόπουλος, ανέφερε χθες ότι το μικρό μέγεθος των ελληνικών τραπεζών για τα ευρωπαϊκά μέτρα, με δεδομένο ότι το ενεργητικό τους δεν ξεπερνά τα 300 δισ. ευρώ, εξωθεί προς τη δημιουργία 2,5 τραπεζών. Ο ίδιος, μιλώντας στη γενική συνέλευση των μετόχων, αναγνώρισε τις δυσκολίες που συνοδεύουν ένα τέτοιο εγχείρημα.


Η διαβεβαίωση του προέδρου της Alpha Bank ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα στο μέτωπο των συγχωνεύσεων» δεν άμβλυνε το κλίμα των τελευταίων ημερών. Τα μηνύματα που έρχονται τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τους τραπεζίτες, τους οποίους αυτή έχει διορίσει, έχουν δημιουργήσει μια έντονη εντύπωση περί επικείμενων ανακατατάξεων προκειμένου να δημιουργηθούν ισχυροί πόλοι στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, οι οποίοι θα μπορέσουν να διαχειριστούν αποτελεσματικότερα την κρίση. Το στίγμα των κυβερνητικών σχεδιασμών έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ.

Νέες στάσεις εργασίας των σιδηροδρομικών

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, με διαδοχικές δίωρες στάσεις εργασίας σήμερα και αύριο.

Ειδικότερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών θα πραγματοποιήσει δίωρες στάσεις εργασίας (7.00-9.00, 15.00-17.00, 22.00-24.00) σήμερα και αύριο.


Εξαιτίας των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στον ΟΣΕ, δεν θα λειτουργεί το Μετρό από το τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι Αεροδρόμιο τις ημέρες και τις ώρες των κινητοποιήσεων.
enet

Απέχουν οι δικηγόροι από τα καθήκοντά τους

Απέχουν οι δικηγόροι της χώρας από κάθε διαδικασία από σήμερα 23 Ιουνίου έως και τις 7 Ιουλίου του 2010 σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδας.

Η ώρα της κρίσης έφθασε. Η κυβέρνηση καλείται εντός της περιόδου αυτής όπως αποδείξει αν διαθέτει ίχνος αξιοπιστίας και συνέπειας. Μέχρι τις 7 Ιουλίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αιτείται όπως συμμορφωθούμε στην με σαθρή επιχειρηματολογία θέση της περί καταργήσεως των ελαχίστων αμοιβών" αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ολομέλειας.


"Η ύπαρξη ελαχίστων αμοιβών και η έκδοση γραμματίων προείσπραξης είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αξιοπρέπεια και επιβίωση τόσο του Δικηγόρου όσο και των Δικηγορικών Συλλόγων, αλλά και των ασφαλιστικών ταμείων. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν οι υπηρεσίες του Δικηγόρου «καταναλωτικό προϊόν», να μπουν σε λογική σούπερ μάρκετ, στην αδηφάγο μειοδοσία ενός κακώς

Διάσωση ιστιοπλόων από Super Puma

Δύο Γάλλοι ιστιοπλόοι που επέβαιναν στο σκάφος «Ισκασά» το οποίο παρουσίασε μηχανική βλάβη τα ξημερώματα και έμεινε ακυβέρνητο, διασώθηκαν όταν ένα Super Puma τους παρέλαβε στις 8:15 το πρωί και τους μετέφερε σε νοσοκομείο στην Ανδραβίδα.

Η διάσωση των Γάλλων ναυαγών έγινε 30 ναυτικά μίλια δυτικά της Κεφαλλονιάς. Οι δύο Γάλλοι ιστιοπλόοι εξέπεμψαν σήμα κινδύνου στις 2:30 τα ξημερώματα καθώς το σκάφος τους παρουσίασε μηχανική βλάβη και έμεινε ακυβέρνητο 25 περίπου μίλια δυτικά της Κεφαλλονιάς.


Στο σημείο έσπευσαν δύο σκάφη του λιμενικού τα οποία όμως δεν μπόρεσαν να προσφέρουν κάποια βοήθεια καθώς στην περιοχή επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι και η προσέγγιση τού σκάφους δεν ήταν

«Πηγή» μόλυνσης τα περιστέρια

Ομάδα ισπανών ερευνητών διαπίστωσε ότι τα περιστέρια είναι μεταφορείς επικίνδυνων μικροβίων τα οποία προκαλούν σοβαρές ασθένειες στον άνθρωπο. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα συμπαθή πτηνά που κατακλύζουν τις πόλεις και έρχονται σε στενή επαφή με τον άνθρωπο μεταφέρουν κυρίως δύο μικρόβια: Το ένα εξ αυτών προκαλεί ψιττάκωση (χλαμυδίαση), μια βαριά ασθένεια του αναπνευστικού, και το άλλο προκαλεί συμπτώματα ανάλογα με εκείνα της σαλμονέλας.

Σύμφωνα με την έρευνα το 69% των περιστεριών είναι φορείς του μικροβίου που προκαλεί τα συμπτώματα σαλμονέλας (πυρετός, ναυτία, διάρροια κ.ά.), ενώ το μικρόβιο της ψιττάκωσης βρίσκεται στο 52,6% των περιστεριών.
tovima

Επιτόκια ως 5% για προθεσμιακές καταθέσεις

Νέες προσφορές λανσάρουν οι τράπεζες στις προθεσμιακές καταθέσεις, προσφέροντας υψηλότερα επιτόκια στους αποταμιευτές οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να δεσμεύσουν τα κεφάλαιά τους για ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα. Χθες το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ανακοίνωσε την αύξηση των επιτοκίων που προσφέρει στους λογαριασμούς προθεσμίας, αναπροσαρμόζοντας τις ετησιοποιημένες αποδόσεις σε επίπεδα γύρω στο 5%. Πρόκειται για μια κίνηση που έρχεται σε αντίθεση με τις συστάσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλου , ο οποίος έχει ζητήσει από τις τράπεζες να μειώσουν το κόστος που προέρχεται από τις καταθέσεις ώστε να μπορέσουν και οι χορηγήσεις να καταστούν φθηνότερες.

Τα βασικά χαρακτηριστικά των προγραμμάτων που ανακοινώνονται το τελευταίο τρίμηνο αποτελούν η καταβολή των τόκων ανά τακτά χρονικά διαστήματα και η ενισχυόμενη απόδοση από μήνα σε μήνα. Ετσι εμφανίστηκαν στην αγορά προγράμματα με επιτόκια που αυξάνονται σταδιακά ως και το 9%,

Παρελθόν ο πυρσός για τη ΝΔ - Συνέδριο αλα Χόλυγουντ ετοιμάζει ο Σαμαράς

΄Ενα σκηνικό που δεν θα θυμίζει σε τίποτα προηγούμενα συνέδρια επιχειρεί να στήσει η Ρηγίλλης, με αλλαγές στην χρωματική παλέτα για το 8ο Συνέδριο της ΝΔ που ξεκινά μεθαύριο το απόγευμα με ομιλία του προέδρου της Αντώνη Σαμαρά.


Στο κλειστό γυμναστήριο τάε κβον ντο, θα παρευρεθούν περίπου 4.500 σύνεδροι και 500 παρατηρητές, θα κυριαρχεί η πολυχρωμία, ενώ το γνωστό νεοδημοκρατικό χρώμα, το γαλάζιο, θα το «συνοδεύουν» κίτρινες, πορτοκαλί και κόκκινες πινελιές.

Η «νέα Νέα Δημοκρατία», όπως λέει η Ρηγίλλης, δίνει το πρώτο της στίγμα στο γυμναστήριο του Παλαιού Φαλήρου, όπου η λέξη «ελπίδα» θα κυριαρχεί, ενώ για να ενισχυθεί επικοινωνιακά το

΄Ομηροι των διαθέσεων του ΠΑΜΕ εκατοντάδες ταξιδιώτες στο λιμάνι του Πειραιά

Από νωρίς το πρωί γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια δικαστικές αποφάσεις μέλη του ΠΑΜΕ έχουν αποκλείσει τους καταπέλτες των πρωινών πλοίων και εμποδίζουν τον απόπλου.


Εκατοντάδες ταξιδιώτες που έμαθαν χθες οτι η απεργία κρίθηκε παράνομη πήγαν σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά αλλά το ΠΑΜΕ είχε άλλα σχέδια γι' αυτούς.

Οι καταπέλτες των πλοίων είναι αποκλεισμένοι και εύλογα αναρωτιέται κανείς γιατί δεν υπάρχει παρέμβαση εισαγγελέα για να γίνουν απρόσκοπτα τα δρομολόγια των πλοίων.

Σημειώνεται ότι το ΠΑΜΕ για ακόμα μια φορά δεν δείχνει να σέβεται ούτε τα δικαιώματα των επιβατών, αλλά ούτε και τα δικαιώματα των εργαζομένων αφού η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία

Ο καιρός σήμερα 23.06.2010

Αυξημένες νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, καθώς και σε αρκετές νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου, περιμένουμε την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010. Τα φαινόμενα στα δυτικά και στο Αιγαίο θα είναι τοπικά έντονα, ενώ μετά το μεσημέρι παροδικές βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και πιθανόν πρόσκαιρες ασθενείς βροχοπτώσεις στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 – 27 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 28 - 29 στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 16 έως 26 στη Δυτική Ελλάδα και από 18 έως 25 – 26

Κυκλοφόρησε το iOS4!

H Apple κυκλοφόρησε τη νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος IOS 4 για τα iPhone.


Tο νέο iOS4 υποστηρίζει multitasking δηλαδή ο χρήστης μπορεί να τρέχει παράλληλα παραπάνω από μία εφαρμογές ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση της Apple οι νέες προσθήκες της νέας έκδοσης ξεπερνούν τις 100.

Όσοι σχεδιάζετε να κατεβάστε το νέο iOS4, πρέπει να σας υπενθυμίσουμε οτι είναι διαθέσιμη μόνο για iPhone 4, iPhone 3G, iPhone 3GS καθώς και τη δεύτερη και τρίτη γενιά του iPod touch ενώ βασική προϋπόθεση είναι να έχετε το iTunes