www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

΄Ομηροι των διαθέσεων του ΠΑΜΕ εκατοντάδες ταξιδιώτες στο λιμάνι του Πειραιά

Από νωρίς το πρωί γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια δικαστικές αποφάσεις μέλη του ΠΑΜΕ έχουν αποκλείσει τους καταπέλτες των πρωινών πλοίων και εμποδίζουν τον απόπλου.


Εκατοντάδες ταξιδιώτες που έμαθαν χθες οτι η απεργία κρίθηκε παράνομη πήγαν σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά αλλά το ΠΑΜΕ είχε άλλα σχέδια γι' αυτούς.

Οι καταπέλτες των πλοίων είναι αποκλεισμένοι και εύλογα αναρωτιέται κανείς γιατί δεν υπάρχει παρέμβαση εισαγγελέα για να γίνουν απρόσκοπτα τα δρομολόγια των πλοίων.

Σημειώνεται ότι το ΠΑΜΕ για ακόμα μια φορά δεν δείχνει να σέβεται ούτε τα δικαιώματα των επιβατών, αλλά ούτε και τα δικαιώματα των εργαζομένων αφού η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία
από την πρώτη στιγμή είχε δηλώσει ότι δεν θα συμμετάσχει στην απεργία.

Τουλάχιστον 5 πλοία για Κυκλάδες δεν έχουν αναχωρήσει και είναι κατά σύμπτωση πλοία των εταιρειών που είχαν ανακοινώσει ότι θα κάνουν κανονικά τα δρομολόγιά τους!

Χθες το Πρωτοδικείο Πειραιά έκρινε παράνομη την 24ωρη απεργία που είχαν προκηρύξει για σήμερα δύο ναυτεργατικά σωματεία -Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) και "Στέφενσον"- δεχόμενο την αίτηση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ).
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: