www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΥΠΟΙΚ: Ενα βήμα πριν την ολοκλήρωση του PSI


«Είμαστε ένα βήμα πριν από την ολοκλήρωση των διαδικασιών για το PSI και έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια σειρά από ανοικτά σκληρά θέματα για το νέο πρόγραμμα» στήριξης, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντησή του με τον κλιμάκιο της τρόικας.

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για για πολύ δύσκολη και πάρα πολύ λεπτή διαπραγμάτευση, η οποία «γίνεται στο όνομα του έθνους». Παράλληλα, επανέλαβε πως «τώρα είναι η ώρα της διαπραγμάτευσης για τη χώρα» και «δεν υπάρχει επαναδιαπραγμάτευση μετά τη συμφωνία, μετά τις υπογραφές, μετά την ψήφο του Κοινοβουλίου». Τόνισε ακόμη πως «όλα αυτά πρέπει να τελειώσουν μέσα στις επόμενες μέρες γιατί η δημόσια αναγγελία για το PSI πρέπει να γίνει πριν από τις 15 Φεβρουαρίου».

Στόχος συμφωνία επί της αρχής έως την Κυριακή
Σχετικά με το πότε πρέπει να αναμένεται η συμφωνία επί του προγράμματος για την περικοπή του

Ανακάλυψη – ελπίδα για τη θεραπεία του Αλτσχάιμερ


Ελπίδες για τη θεραπεία του Αλτσχάιμερ δίνει η δημιουργία κυττάρων που έχουν υποστεί βλάβες από τη νόσο, για πρώτη φορά στο εργαστήριο. Η σημαντική αυτή πρόοδος αναμένεται να βοηθήσει τους επιστήμονες να κατανοήσουν πώς η εκφυλιστική αυτή νόσος επηρεάζει το νευρικό σύστημα.

Χαρακτηριστικό του Αλτσχάιμερ είναι η καταστροφή των νευρώνων και των συνάψεων στον εγκέφαλο, γεγονός που οδηγεί στη σταδιακή απώλεια μνήμης και σε δυσκολίες έκφρασης λόγου και συναισθημάτων. Η μέχρι σήμερα έρευνα περιοριζόταν σε μελέτες πάνω σε ανθρώπινα, μη νευρωνικά κύτταρα, ή σε αντίστοιχα μοντέλα ζωικών κυττάρων.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια ωστόσο ανακάλυψαν έναν τρόπο παραγωγής

Αναίρεσε ο Α.Π. την καταδίκη Π. Ψωμιάδη - Παραπέμπεται σε νέα δίκη


Ο Αρειος Πάγος αναίρεσε την εφετειακή απόφαση με την οποία είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή ο τέως περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης και τον παραπέμπει σε νέα δίκη ενώπιον και πάλι του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης.

Οι αρεοπαγίτες ακολουθώντας την πρόταση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθανασίου Κονταξή, έκριναν ότι οι δυο καταδικαστικές εφετειακές αποφάσεις δεν είναι

Αρνείται να προσεγγίσει την Πύλο ο καπετάνιος του πλοιαρίου με τους παράνομους μετανάστες


Ακινητοποιημένο 30 ναυτικά μίλια δυτικά βορειοδυτικά της Πύλου παραμένει το πλοιάριο με τους περίπου 100 λαθρομετανάστες το οποίο εξέπεμψε το πρωί σήμα κινδύνου, καθώς ο καπετάνιος αρνείται να κατευθυνθεί προς το λιμάνι που του έχουν υποδείξει οι λιμενικές Αρχές.

Κοντά στο σκάφος βρίσκονται τρία πλωτά σκάφη του λιμενικού και αυτή

Τελεσίγραφο τρόικας για μισθούς - επικουρικές


Διάσταση απόψεων διαπιστώθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Εργασίας με τους επικεφαλής της τρόικας, τη στιγμή που η συζήτηση για το μισθολογικό και τις επικουρικές συντάξεις αναδεικνύεται σε κομβικό σημείο της διαπραγμάτευσης για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Το επόμενο ραντεβού της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με τους εμπειρογνώμονες ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ θα πραγματοποιηθεί αύριο. Προηγουμένως θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της γ.γ. του υπουργείου Αννας Στρατάκη με το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η τρόικα εμφανίζεται αμετακίνητη στις θέσεις της και επιμένει στην ικανοποίηση, χωρίς αποκλίσεις, όλων των απαιτήσεων όπως είχαν τεθεί

«Λουκέτο» σε Β' και Γ' Εθνική στις 13 Φεβρουαρίου


Την αναστολή των πρωταθλημάτων σε Β' και Γ' Εθνική στις 13 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε η ένωση επαγγελματικού ποδοσφαίρου.


Aπό τη στιγμή που δεν φαίνεται λύση στον ορίζοντα για τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν, η διοργανώτρια αρχή πήρε την απόφαση για «λουκέτο».

Όπως ανακοίνωσε το Δ.Σ της Ένωσης Β' και Γ' Εθνικής, αποφασίστηκε να ανασταλεί η διεξαγωγή των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων από

ΝΔ: Πρέπει να αποτραπούν οι μειώσεις των επικουρικών συντάξεων


Τη σταθερή θέση της ΝΔ ότι «πρέπει να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες χρηματοδότησης των ελλειμμάτων της επικουρικής ασφάλισης, ώστε να αποτραπούν οριζόντιες για άλλη μια φορά μειώσεις των συντάξεων» επανέλαβε ο αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος Ν. Νικολόπουλος και συμπλήρωσε ότι για το λόγο αυτό κατατέθηκαν στον υπουργό Εργασίας προτάσεις, τις οποίες αρνήθηκε να συζητήσει.

Μεταξύ των προτάσεων που κατατέθηκαν, σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο είναι:

- Αξιοποίηση μέρους των κεφαλαίων του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ), που έχουν συσσωρευτεί με τα ποσά τα οποία αποδίδονται από την είσπραξη του ΦΠΑ (4% αυτού),

Για τις 14/5 αναβλήθηκε η δίκη του Σ.Φυντανίδη


Για τις 14 Μαΐου αναβλήθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο η δίκη του δημοσιογράφου Σεραφείμ Φυντανίδη, ο οποίος κατηγορείται για μη καταβολή χρεών στο δημόσιο.

Το δικαστήριο ανέστειλε την ποινική διαδικασία σε βάρος του κατηγορούμενου, μέχρι τη δικάσιμο που έδωσε, καθώς ο δημοσιογράφος υποστήριξε ότι έχει ήδη κάνει ρύθμιση για την εξόφληση του χρέους του, το οποίο με τις προσαυξήσεις φτάνει τις 135.000 ευρώ.

Όπως είπε στο δικαστήριο ο δημοσιογράφος, την ημέρα της σύλληψής του υπέβαλε στη ΔΟΥ Ψυχικού, όπου έχει βεβαιωθεί το χρέος, αίτηση για την υπαγωγή του σε διαδικασία ρύθμισης, ενώ ισχυρίστηκε ότι ήδη έχει καταβάλει ποσό 15.000 ευρώ που αποτελεί την πρώτη δόση.

Όπως εξάλλου ανέφερε στους δικαστές, τα χρήματα για την καταβολή της δόσης, του τα έδωσαν φίλοι

Ανυποχώρητος ο Ανδ. Λοβέρδος για το ωράριο των φαρμακείων

Τη διάταξη για τα φαρμακεία, η οποία καταψηφίστηκε την περασμένη Τρίτη, επαναφέρει την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.


Στη διάρκεια συζήτησης επερώτησης του ΚΚΕ για την πολιτική των περικοπών στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας, ο υπουργός Υγείας επανήλθε στο θέμα, υπεραμυνόμενος των απόψεων του.

«Αν υποχωρούσα σε καθετί που μου έλεγαν να πάρω πίσω, δεν θα ήμουν εδώ τώρα», τόνισε, προσθέτοντας πως σέβεται μεν τις αποφάσεις της Βουλής, παραμένει όμως

Π. Καψής: Δεν τίθεται θέμα νέων φορολογικών μέτρων


Το ενδεχόμενο αύξησης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων ή λήψης φορολογικών μέτρων για το δάνειο των 130 δισ. ευρώ απέκλεισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής.

Ο κ. Καψής άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αναλάβει προσωπικά ο πρωθυπουργός το θέμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα και ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει επικοινωνία του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των

Π. Οικονόμου: Υπό εξέταση η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση


Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση είναι ένα από τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας που εξετάζει η κυβέρνηση στην παρούσα φάση, ανέφερε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή της ΝΔ Ευγενίας Τσουμάνη-Σπέντζα.


Ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε την περυσινή αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση «λάθος, που δεν έγινε κατά λάθος, αλλά στο πλαίσιο λήψης μέτρων σε εφαρμογή του μεσοπροθέσμου προγράμματος».

Είπε ακόμη ότι όταν τέθηκε σε ισχύ το μεσοπρόθεσμο «και με δεδομένο ότι στη γλώσσα των πιστωτών οι στόχοι είναι πάντα ονομαστικοί, ελήφθη μια σειρά από λανθασμένα μέτρα, στα οποία

Μία επιστολή


Είμαι ένας αναγνώστης σας, που παρακαλώ θα ήθελα να κρατήσω την ανωνυμία μου. Δέχθηκα μία ενδιαφέρουσα, θεωρώ, επιστολή και θα ήθελα να την μοιρασθώ μαζί σας.

 Αγαπητέ Νικόλα,

δεν σου απάντησα χθές όχι επειδή σνομπάρισα εσένα ή τις ιδέες σου, αλλά γιατί πνιγόμουνα. Και σήμερα εν μέσω πιέσεων, πρέπει να σου απαντήσω, επειδή με ρωτάς πώς θα αλλάξουν τα πράγματα και αν θα μείνει τίποτα γιά τα παιδιά μας.

Λοιπόν, έχομε και λέμε..

Η φουκαριάρα η Ελλάς, έπεσε μετά το ΄74 (το Κυπριακό ήταν το πρόσχημα) στα νύχια των ξενοκίνητων Καραμανλο Παπανδρέηδων, με συνεπικουρούσα μιά ύπουλη και δηλητηριώδη Αριστερά, που απετέλεσε (άθελά

Πως λένε στο σχολείο τους αδιάβαστους μαθητές;















Στο «φως» νέα στοιχεία για τον θάνατο της Νταϊάνα

Εξέλιξη στην έρευνα για τον τραγικό θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, στο Παρίσι, στις 31 Αύγουστου το 1997. Πριν από τον θάνατό της η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε καταθέσει στον δικηγόρο της, λόρδο Μίσον, ότι «προέβλεπε προσπάθειες να τη δολοφονήσουν ή να την καταστήσουν βαριά ανάπηρη σωματικά και πνευματικά».

Ο λόρδος Μίσον κατέγραψε επίσημα την κατάθεση της Νταϊάνα και την έδωσε στις βρετανικές Αρχές, αλλά το πολύ κρίσιμο αυτό έγγραφο για τον φάκελο του θανάτου της Νταϊάνα ποτέ δεν προωθήθηκε στις γαλλικές δικαστικές Αρχές που διενεργούσε τις έρευνες. Το έβαλε στο συρτάρι του ο πρώην αρχηγός της Σκότλαντ Γιαρντ, λόρδος Κόντον, το ίδιο έκανε και ο αξιωματικός που τον διαδέχτηκε, ο λόρδος Στίβενς.

Την περασμένη εβδομάδα ο κ. Γκαντεό, κάλεσε στο Παρίσι και ανέκρινε τον λόρδο Κόντον, καθώς και τον πρώην επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Σκότλαντ Γιαρντ.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Νταϊάνα, η τραγική πριγκίπισσα του είχε πει ότι «θα γίνουν προσπάθειες, αν όχι να με βγάλουν τελείως από τη μέση, δημιουργώντας αυτοκινητικό ατύχημα με δυσλειτουργία των φρένων ή με κάτι άλλο, τουλάχιστον να μου προκαλέσουν σοβαρά τραύματα για να με

Ένας στους 10 άντρες μολυσμένος στο στόμα με τον ιό του HPV


Ένας στους δέκα άντρες είναι μολυσμένος στο στόμα με τον ιό HPV, ορισμένα στελέχη του οποίου προκαλούν κονδυλώματα και άλλα διάφορες μορφές καρκίνου, προειδοποιούν αμερικανοί ερευνητές.

Σε μελέτη που πραγματοποίησαν με περίπου 5.500 εθελοντές, ηλικίας 14 έως 69 ετών, διαπίστωσαν πως οι μολυσμένοι άντρες είναι σχεδόν τριπλάσιοι από τις μολυσμένες γυναίκες, στις οποίες το ποσοστό της HPV λοίμωξης ανήλθε στο 3,6%.

Η μόλυνση με τον ιό στο στόμα σημαίνει ότι οι φορείς διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνους της κεφαλής & του τραχήλου, λένε οι ερευνητές από το Κέντρο Καρκίνου του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο.

Η HPV λοίμωξη είναι σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα και αποτελεί την κύρια αιτία πολλών δεινών, με πρώτο τον καρκίνο στον τράχηλο της μήτρας.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας αποτελεί τον δεύτερο συχνότερο καρκίνο στις γυναίκες (πρώτος είναι ο καρκίνος του μαστού),

Δε σχετίζονται οι σεισμοί με το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Ο σημερινός και ο χθεσινός σεισμός μεταξύ Κρητης και Σαντορίνης δεν έχει καμία σχέση με τη δραστηριότητα που παρατηρείται στον ηφαιστειακό χώρο της Νέας Καμένης στη Σαντορίνη.

Ο σημερινός σεισμός μεγέθους 5,2 Ρίχτερ, δεν ήταν ούτε δίδυμος με τον χθεσινό είπε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, καθηγητής Σεισμολογίας Κωνσταντίνος Μακρόπουλος. «Ήταν ενας διαφορετικός σεισμός. Τέτοια φαινόμενα είχαμε και στο παρελθόν στη Δυτική Ελλάδα που εκτονώθηκαν. Ειναι θετικό ότι δεν ήταν μεγάλο το εστιακό τους βάθος» είπε.

«Υπάρχει μια δραστηριότητα πάνω στη Νέα Καμένη, που έχει ξεκινήσει από τις αρχες του 2011. Ο ΟΑΣΠ και τα Ερευνητικά Ινστιτούτα έχουν εγκαταστήσει 21 σεισμογράφους και παρακολουθούν

Συνελήφθη Πακιστανός για πλαστά εισιτήρια ΟΑΣΑ


Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών οδηγείται 43χρονος Πακιστανός ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη το πρωί στο Αιγάλεω, για κατοχή πλαστών εισιτηρίων του ΟΑΣΑ.


Συγκεκριμένα, το Τμήμα Οικονομικών Εγκλημάτων, σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες του Τελωνείου του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», διερεύνησε υπόθεση που αφορούσε ταχυδρόμηση δέματος με 1.275 εισιτήρια του ΟΑΣΑ, τα οποία όπως εξακριβώθηκε από πραγματογνώμονες

Reuters: Διχασμένη η ΕΚΤ για τα ελληνικά ομόλογα


Διχασμός έχει επέλθει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για το αν πρέπει να δεχθεί ή όχι ζημιές από τα ελληνικά ομόλογα που έχει στο χαρτοφυλάκιό της, όπως μεταδίδει το Reuters.


Σύμφωνα με πηγές του ειδησεογραφικού πρακτορείου, το ζήτημα αυτό συζητήθηκε σε συνεδρίαση της διοίκησης της ΕΚΤ αργά το βράδυ της Τετάρτης, χωρίς να υπάρξει συμφωνία.


Οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ εμφανίσθηκαν διχασμένοι και για το αν θα πρέπει να δεχθεί η τράπεζα την εναλλακτική πρόταση, η οποία

ΔΕΗ: Σε ισχύ από 1η Φεβρουαρίου τα νέα τιμολόγια μέσης τάσης


Σε ισχύ τίθενται από την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2012 τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ  για τη Μέση Τάση, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Επιχείρηση.

Σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο, τα τιμολόγια Μέσης Τάσης απελευθερώθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2012.

Η ΔΕΗ κατήρτισε τα νέα βασικά τιμολόγια λαμβάνοντας υπόψη τα κοστολογικά στοιχεία της Επιχείρησης για το 2012, το καταναλωτικό προφίλ

Εξάρθρωση σπείρας διαρρηκτών


Σπείρα, η οποία είχε διαπράξει δεκάδες διαρρήξεις-κλοπές σε οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της επαρχίας, εξαρθρώθηκε εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Την Τετάρτη, μετά από οργανωμένη επιχείρηση στην περιοχή του Παγκρατίου, συνελήφθησαν τα πέντε μέλη της οργάνωσης, τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 24, 23, 20, 19 και 24 ετών αντίστοιχα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες κυκλοφορούσαν συνήθως πρωινές ώρες σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της επαρχίας και εντόπιζαν οικίες των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν.

Στη συνέχεια εισέρχονταν σε αυτές παραβιάζοντας τις κλειδαριές από τις πόρτες εισόδου και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές καθώς και άλλα αντικείμενα, τα οποία

Twitter: Προς «επιλεκτική λογοκρισία» στα tweets


Το Twitter ανακοίνωσε ότι διαθέτει πλέον την τεχνολογία που του επιτρέπει να αποσύρει –επιλεκτικά- από το δίκτυό του μηνύματα με βάση τις χώρες προέλευσης των χρηστών του. Διευκρίνισε ωστόσο ότι το «λογοκριμένο» περιεχόμενο θα είναι διαθέσιμο στον υπόλοιπο κόσμο.

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους θα προβεί στην ενέργεια αυτή, το κοινωνικό δίκτυο αναφέρει ότι καθώς επεκτείνεται διεθνώς, διεισδύει σε χώρες που έχουν διαφορετικές ιδέες για την ελευθερία της έκφρασης και φέρνει ως παράδειγμα τη Γαλλία και τη

EΛ.ΑΣ.: 46 συλλήψεις σε Ομόνοια και Εξάρχεια


Σε 46 συλλήψεις προέβη το απόγευμα της Πέμπτης η ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια ελέγχων στη περιοχή της Ομόνοιας και των Εξαρχείων.

Συνολικά ελέγχθηκαν 472 άτομα, 85 οχήματα και 25 καταστήματα και προσήχθησαν 223 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν 46 (τέσσερα για παράβαση του Ν. περί Ναρκωτικών, επτά για καταδικαστικές αποφάσεις

Αποσύρεται από την αγορά κολιός αλίπαστος


Αποσύρεται από την αγορά κολιός αλίπαστος που περιέχει ισταμίνη σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από το μέγιστο επιτρεπτό όριο.

Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ πρόκειται για αλίπαστους κολιούς ακέφαλους σε λευκοσιδηρά συσκευασία, με την εμπορική επωνυμία «ΛΕΒΑ - ΚΟΛΕΟΙ ΑΚΕΦΑΛΟΙ», σε συσκευασία των 500g, με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 31.12.2013 και αριθμό γραμμοκώδικα 5203741121002.

Το προϊόν παρασκευάζεται από την ελληνική επιχείρηση «Λ.Ε.Β.Α. Α.Ε. - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ

Σύλληψη 47χρονου στον Πύργο για οφειλές στο Δημόσιο


Συνελήφθη χθες το απόγευμα, στον Πύργο ένας 47χρονος για οφειλές προς το Δημόσιο.

Το ύψος των οφειλών ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 316.229,15 ευρώ ενώ σε βάρος του 47χρονου εκκρεμούσε και καταδικαστική απόφαση φυλάκισης, ύψους 18 μηνών, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90,

Αποζημίωση 11 χιλ ευρώ/επιβάτη από την εταιρεία του Concordia


Aποζημίωση 11.000 ευρώ (14,460 δολ.) προσφέρει η εταιρεία του Costa Concordia, Costa Crociere SpA, για την απώλεια των αποσκευών-προσωπικών ειδών και το ψυχολογικό τραύμα που υπέστησαν οι επιβάτες στο μοιραίο ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου.

Η Costa, μονάδα της μεγαλύτερης εταιρείας κρουαζιέρας στον κόσμο, Carnival Corp., θα επιστρέψει επίσης στους επιβάτες ολόκληρο το κόστος της κρουαζιέρας και έξοδα ταξιδιού στο σύνολό τους, όπως και οποιεσδήποτε ιατρικές δαπάνες

«Όχι» Καρατζαφέρη στην συνυπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης

Την πρόθεσή του να μην υπογράψει τη νέα δανειακή, όπως προστάζει η τρόικα, δήλωσε στη Βουλή ο Γιώργος Καρατζαφέρης, εκτιμώντας ότι αυτό πρέπει να το κάνει μόνον ο πρωθυπουργός και οι εταίροι μας να δεχτούν από τους πολιτικούς αρχηγούς το λόγο της πολιτικής τους τιμής.

Κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του προέδρου του ΛΑ.ΟΣ. προς τον πρωθυπουργό, στην οποία όμως απάντησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος λόγω των κρίσιμων συναντήσεων του Λουκά Παπαδήμου με την τρόικα, ο κ. Καρατζαφέρης εξέφρασε την πεποίθηση ότι «πρέπει να υπογραφεί αυτή η δανειακή σύμβαση από τον πρωθυπουργό, γιατί « γι’ αυτό που λέει η τρόικα για συνυπογραφή των πολιτικών αρχηγών, θα βρουν αντιστάσεις, μόνο και μόνο για λόγους αρχής.

Εμείς θα αναλάβουμε με το λόγο της πολιτικής μας τιμής αυτό που δεσμευόμαστε αλλά υπογραφή

Νέο σύστημα εισαγωγής στα ΤΕΙ από φέτος

Με νέο σύστημα θα εισαχθούν σε ΤΕΙ οι φετινοί υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων.

Πλέον θα εισαχθούν σε σχολή και όχι σε τμήμα, καθώς οι διοικήσεις περιφερειακών ΤΕΙ σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, σχεδιάζουν την αναδιοργάνωση των σπουδών και της δομής των ιδρυμάτων. Βασικός σκοπός είναι να υιοθετήσουν ένα μοντέλο που στηρίζεται στα διεθνή

Ο Λουκάς Παπαδήμος ανακοίνωσε τα νέα μέτρα του καινούργιου Μνημονίου

Η Τρόϊκα θέλει PSI- νέο δάνειο και νέα μέτρα σε ένα «πακέτο». Πακέτο το οποίο δόθηκε στην κυβέρνηση μέσα σε δέκα σελίδες.


Το πακέτο αυτό, από την εφαρμογή του οποίου εξαρτά η Τρόικα τη σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης – άρα και την αποφυγή της χρεοκοπίας της χώρας – περιλαμβάνει:

1. απολύσεις στο στενό δημόσιο τομέα, με προτεινόμενους τομείς την άμυνα και την υγεία
2. μείωση των επικουρικών συντάξεων,
3. ενιαίο ταμείο επικουρικής ασφάλισης,
4. μείωση των εισακτέων στις σχολές ενόπλεων δυνάμεων και αστυνομίας,
5. ενίσχυση του κανόνα 1 προς 5 στις προσλήψεις,
6. διακομματικό γενικό γραμματέα φορολογίας,
7. νέο φορολογικό σύστημα ως αποτέλεσμα διακομματικής συμφωνίας,
8. μείωση των δαπανών των υπουργείων κατά 1% του ΑΕΠ,
9. μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 έως το 2015,
10. περικοπή της λίστας των συνταγογραφούμενων φαρμάκων,
11. πρόγραμμα κατά της διαφθοράς,

«Χτυπήστε» τον καρκίνο του μαστού χωρίς χημειοθεραπεία

Οι χημειοθεραπείες μπορεί να μην είναι τελικά το Α και το Ω για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού αποδεικνύει έρευνα, στην οποία οι επιστήμονες στρέφουν την προσοχή τους στην ορμονοθεραπεία.

Οι γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο του μαστού μπορούν να γλιτώσουν τις παρενέργειες που προκύπτουν από τις χημειοθεραπείες εάν οι γιατροί διαπιστώσουν, με ειδική πολυγονιδιακή ανάλυση, ότι η περίπτωσή τους μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με ορμονοθεραπεία.

Πρόσφατη μελέτη που ανακοινώθηκε στο Πανευρωπαϊκό Διεπιστημονικό Συνέδριο για τον Καρκίνο 2011 που πραγματοποιήθηκε στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, έδειξε ότι η χρήση της

Επιχείρηση της αστυνομίας στις εγκαταστάσεις της Columbia


Εκτεταμένη επιχείρηση της αστυνομίας με τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ και αστυνομικούς των υπηρεσιών ασφαλείας πραγματοποιείται από τις 8 το πρωί στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Columbia οι οποίες είχαν εκκενωθεί πριν από χρόνια στη Ριζούπολη πίσω από το γήπεδο.

Στα χαλάσματα των κτιριακών εγκαταστάσεων όπου κάποτε στεγαζόταν η εταιρεία «Columbia», έχουν βρει κατάλυμα δεκάδες αλλοδαποί μετανάστες, χρήστες

Εξορθολογισμό και απολύσεις στο Δημόσιο ζητεί η τρόικα


Ζήτημα εξορθολογισμού και απολύσεων στο Δημόσιο θέτει η τρόικα, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο κ. Καψής έκανε λόγο για δύσκολη διαπραγμάτευση, ενώ επισήμανε ότι όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία για το PSI και το προμνημόνιο θα υπάρξει μια επικοινωνία και μια συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Σε ό,τι αφορά τα εργασιακά σημείωσε ότι η όποια συμφωνία των κοινωνικών εταίρων πρέπει να γίνει σεβαστή, ενώ ανέφερε ότι το θέμα των μισθών το χειρίζονται οι αρμόδιοι υπουργοί και αν χρειαστεί

Σύλληψη επιχειρηματία στην Αργυρούπολη για χρέη


Για οφειλές προς το Δημόσιο, ύψους 188.305,41 ευρώ, συνελήφθη χθες το απόγευμα στην Αργυρούπολη,

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τα ταξί

Στο μικροσκόπιο της τρόικας μπαίνει από σήμερα το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υποδομών για την απελευθέρωση των ταξί στην συνάντηση που έχει προγραμματιστεί μεταξύ του κ. Μάκη Βορίδη και των δανειστών μας.

Η συνάντηση θα γίνει στο πλαίσιο των επαφών των δανειστών με τους επικεφαλής των υπουργείων, προκειμένου να διαπιστώσουν αν προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις οι οποίες περιλαμβάνονται στη δανειακή σύμβαση και για τις οποίες έχει δεσμευθεί η χώρα μας. Oπως σημείωσε ο υπουργός «σε περίπτωση

Πρόταση της ΟΛΜΕ για 24ωρη απεργία στις 14 Φεβρουαρίου

Πρόταση για 24ωρη απεργία στις 14 Φεβρουαρίου απηύθυνε στους καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης η ΟΛΜΕ. Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί στις 4 Φεβρουαρίου κατά τη συνεδρίαση των προέδρων των τοπικών ΕΛΜΕ.

Εκτός από την 24ωρη απεργία, η ΟΛΜΕ προτείνει και μία εβδομάδα (13-17/2) δράσεων και κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα, με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και

Σήμερα η κηδεία του Θόδωρου Αγγελόπουλου


Στις 4 το απόγευμα θα τελεστεί στο Α΄ Νεκροταφείο της Αθήνας η κηδεία του Θόδωρου Αγγελόπουλου, που έχασε αιφνίδια τη ζωή του λίγο πριν τα μεσάνυχτα της περασμένης Τρίτης.

Ο σκηνοθέτης τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο ενώ βρισκόταν στα γυρίσματα της νέας του ταινίας «Η άλλη θάλασσα» στην περιοχή της Δραπετσώνας και κατέληξε λίγες ώρες

Κλειστοί δρόμοι λόγω παγετού

Χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν σε όλη την Ελλάδα, όπου ο παγετός δημιουργεί αρκετές παγίδες στους δρόμους, ενώ κάποιοι από αυτούς έχουν κλείσει.

Στην Αθήνα η κυκλοφορία έχει διακοπεί από το τέρμα της Λ. Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή -στη θέση Καλοπούλα- προς την κορυφή του Υμηττού.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα η κυκλοφορία έχει διακοπεί στο δήμο Ροδόπης λόγω αύξησης της στάθμης των υδάτων: στη διάβαση ποταμού Λισσού (περιοχή Αγ. Μαρίνας Ιμέρου), διάβαση ποταμού Κομψάτου (περιοχή Μωσαϊκού), διάβαση ποταμού Ποντικόρεμα (μεταξύ Αρριανών – Φιλύρας), διάβαση ποταμού μεταξύ Ιασίου και Εβρένου, διάβαση ποταμού μεταξύ Αετοκορυφής και Διώνης, διάβαση ποταμού μεταξύ Λοφαρίου και Στρύμης, διάβαση ποταμού μεταξύ Αρριανών και Σκαλώματος, διάβαση ποταμού

Φωτιά σε σούπερ μάρκετ στον Κορυδαλλό

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 3.30 τα ξημερώματα σε σούπερ μάρκετ στην οδό Θεσπιέων 74 στον Κορυδαλλό.

Στο σημείο έσπευσαν οκτώ οχήματα της Πυροσβεστικής με 24

Ανανέωση - Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στα σκάφη στα σκάφη αναψυχής στη Μαρίνα Αλίμου


Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 3.26 τα ξημερώματα σε σκάφη στη μαρίνα Αλίμου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στις φλόγες έχουν τυλιχθεί επτά σκάφη.

Επί τόπου επιχειρούν 11 οχήματα, 40 πυροσβέστες και δύο πυροσβεστικά
πλοιάρια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από τη φωτιά προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές σε κάποια από τα σκάφη, ενώ άλλα έχουν

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ νοτιοδυτικά της Σαντορίνης

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 3.33 τα ξημερώματα και πάλι μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης, ένα 24ωρο μετά το σεισμό 5,3 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσαλλονίκης, η δόνηση προερχόταν από απόσταση 247 χιλιομέτρων νότια-

Ο καιρός στις 27.01.2012


Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στην Χαλκιδική, την Εύβοια, τη Βοιωτία, τη Βόρεια Αττική και την Κρήτη και καλό καιρό στις υπόλοιπες περιοχές, περιμένουμε την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στη Χαλκιδική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -6 έως 6 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από -2 έως 12, στην Κεντρική Ελλάδα από -1 έως 7, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 9 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις βορείων διευθύνσεων άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν ασθενείς και από το βράδυ ανατολικοί μέτριοι και στον Πατραϊκό ισχυροί.

Αυξημένες κατά περιόδους νεφώσεις με ασθενείς βροχές στην πόλη, βροχή ή χιονόνερο στα βόρεια προάστια και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 7 βαθμούς αλλά στα βόρεια θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερη. Σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό περισσότερο ενισχυμένοι σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις στο Νότιο Ευβοϊκό.

Ηλιοφάνεια και παγετό τις πρωινές ώρες, περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 5 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση.