www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το υπ. Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ

Έξω από το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα συγκεντρώθυκαν συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ. Διαμαρτυρήθηκαν κατά των νέων οικονομικών μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση.


Πορεία από το Σύνταγμα πραγματοποίησε και το ΠΑΜΕ, καλώντας τους εργαζόμενους σε νέα συγκέντρωση, στις 11:00 το πρωί της Τρίτης.

kryfokamari.blogspot.com



Πορεία των Αξιωματικών από το Μοναστηράκι προς το Σύνταγμα

Περισσότερα από 1000 Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, ένστολοι και με πολιτικά συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του σταθμού του ΗΣΑΠ, στο Μοναστηράκι, για την εκδήλωση διαμαρτυρίας των στελεχών των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η πλειοψηφία των παρευρισκομένων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών ανήκαν στον Στρατό Ξηράς και το Πολεμικό Ναυτικό. Στην προσυγκέντρωση συμμετείχαν και 500 περίπου απλοί πολίτες οι οποίοι φώναξαν συνθήματα όπως "οι προδότες στο Γουδή" και "Λαός, Στρατός ενωμένος δυνατός".

Πομπή των Αξιωματικών και των Υπαξιωματικών κατευθύνθηκε προς την πλατεία Συντάγματος η οποία προκάλεσε την περιέργεια των τουριστών οι οποίοι δεν είχαν ξαναδεί στη ζωή τους ανάλογη διαμαρτυρία ενστόλων.


defencenet

"Βλέπουν" Ε.Α. πίσω από τη ληστεία στον Ταύρο

Ένοπλη ληστεία με έναν τραυματία σημειώθηκε στις 20:45 της Δευτέρας σε υποκατάστημα του Praktiker στον Ταύρο. Συνελλήφθησαν δύο άτομα, "βλέπουν" σύνδεση με τον Επαναστατικό Αγώνα οι αρχές.Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, δυο κουκουλοφόροι πυροβόλησαν με πιστόλι και τραυμάτισαν σοβαρά υπάλληλο. Άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό και διέφυγαν με κλεμμένο ΙΧ, το οποίο

Εισβολή συμβασιούχων στην ΕΡΤ - Εγκλωβισμένη η Μαρία Χούκλη

- Αδιόριστοι εκπαιδευτικοί και ωρομίσθιοι εισέβαλαν στο κτίριο της ΕΡΤ. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο. Το NewsIt βρίσκεται μέσα στο κτίριο της ΕΡΤ.


- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΥπό κατάληψη βρίσκονται τα στούντιο της ΕΡΤ στη Λεωφόρο Μεσογείων από αδιόριστους εκπαιδευτικούς που εισέβαλαν και επικρατεί άγρια αναστάτωση. Οι συμβασιούχοι εισέβαλαν στο στούντιο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων και φωνάζοντας συνθήματα κατάφεραν να διακόψουν το δελτίο με τη Μαρία Χούκλη.

Μάλιστα, η δημοσιογράφος Μαρία Χούκλη βρίσκεται εγκλωβισμένη από τους εκπαιδευτικούς στο στούντιο οι οποίοι απειλούν και αξιώνουν να βγουν στο δελτίο και να μιλήσουν. Σύμφωνα με

Υπό εξέταση έκτακτη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών

Έκτακτη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών με βάση τα εισοδήματα του 2009 εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου.


Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ερωτηθείς για τη σύνδεση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης με το προσδόκιμο ζωής διευκρίνισε πως το 2020 θα εξεταστεί το προσδόκιμο ζωής. Αν αυτό έχει αυξηθεί, για κάθε τρία χρονια αύξησης του προσδόκιμου, θα προστίθεται στην εργασία ένα τετράμηνο. Μέχρι τότε, όριο ηλικίας παραμένει το 65 έτος.

Σημείωσε ακόμη πως από τις αλλαγές δεν θίγονται όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

Αναφερόμενος στα εργασιακά διαβεβαίωσε πως δεν καταργούνται ούτε παγώνουν οι συλλογικές

ΣΕΒ: Η επιβολή νέας έκτακτης εισφοράς στέλνει το λάθος μήνυμα στη λάθος στιγμή

Η επιβολή δεύτερης έκτακτης εισφοράς στην επιχειρηματική αποτελεσματικότητα, η οποία καλείται από σήμερα να δώσει ελπίδα αναλαμβάνοντας την ευθύνη αυτής της ανάπτυξης, στέλνει το λάθος μήνυμα στη λάθος στιγμή, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΒ


Σε ό,τι αφορά το σύνολο των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ο ΣΕΒ επισημαίνει ότι δίνουν περίοδο χάριτος για δράση σε μία οικονομία που παραμένει υπό το φάσμα της χρεοκοπίας.

«Το πακέτο μέτρων που δημοσιοποίησε η κυβέρνηση ανταποκρίνεται, κατ' αρχήν, σε μία αδήριτη δημοσιονομική αναγκαιότητα. Έτσι, δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να αποτελέσει αντικείμενο ούτε

Παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά

Δύο σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών αποτελούμενοι από 16 αεροσκάφη (τα οκτώ οπλισμένα) προκάλεσαν σήμερα στο κεντρικό Αιγαίο δύο παραβάσεις και πέντε παραβιάσεις του FIR Αθηνών.


Όλα τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.
naftemporiki

ΝΔ: Στον αυτόματο πιλότο ο τουρισμός

Για απουσία μέτρων στήριξης του Τουρισμού, στη σημερινή δυσμενή συγκυρία, κάνει λόγο η υπεύθυνη του τομέα Τουριστικής Ανάπτυξης της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη.


Σε δηλώσεις της στα εγκαίνια του 15ου Τουριστικού Πανοράματος, η κα Κεφαλογιάννη σημείωσε πως «από τη μια υπάρχει ο δρόμος της μάχης και της ανάπτυξης, παρά τα εμπόδια που υψώνει η κρίση και από την άλλη υπάρχει ο δρόμος της μοιρολατρίας και της παραίτησης, που αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει σε βέβαιο μαρασμό».

Τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί το δεύτερο, λαθεμένο δρόμο, βάζοντας τον τουρισμό στον αυτόματο πιλότο».

Σε ό,τι αφορά τη στάση της ΝΔ, η κα Κεφαλογιάννη είπε πως «ασκεί αυστηρή κριτική και σε όσους

Βολές ΛΑΟΣ κατά ΝΔ-Αριστεράς για το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

«Είναι αδιανόητο, κάποιοι να δέχονται να συνομιλούν με το ΔΝΤ και τα υπόλοιπα μέλη της ''τρόικας'' και να αρνούνται να ανταλλάξουν απόψεις, παρόντος του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, για την υφιστάμενη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα», σημειώνει ο ΛΑΟΣ σε ανακοίνωσή του σχετικά με τη συμμετοχή των κομμάτων στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.


«Η ασέβεια της Αριστεράς στους θεσμούς και στο Σύνταγμα δεν αποτελεί έκπληξη. Από τη ΝΔ, όμως, ο Ελληνικός λαός ανέμενε άλλη συμπεριφορά», προσθέτει ο ΛΑΟΣ.
naftemporiki

«Σοβαρές αλλαγές» στον «Καλλικράτη» ζητά η ΚΕΔΚΕ

Αν δεν υπάρξουν σοβαρές αλλαγές στο σχέδιο «Καλλικράτης» «εμείς δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με αυτό και δεν μπορούμε να το κάνουμε αποδεκτό», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης.


Κατά τη διεξαγωγή του έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ με αντικείμενο το προσχέδιο του «Καλλικράτη», αποφασίστηκε η σύγκληση νέου εκτάκτου συνεδρίου προκειμένου να διατυπωθεί η τελική θέση για το Πρόγραμμα «Καλλικράτης», μετά το πέρας του διαλόγου με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Ειδικότερα το έκτακτο συνέδριο αποφάσισε «να εξουσιοδοτήσει το Διοικητικό Συμβούλιο ώστε να συνεχίσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα τη διαβούλευση με την κυβέρνηση, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές και συμπληρώσεις, με την ελπίδα ότι το τελικό σχέδιο νόμου που θα σταλεί προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων, θα υπηρετεί τους σκοπούς της μεγάλης μεταρρύθμισης, όπως από δεκαετίας την οραματίστηκε και τη σχεδίασε η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Διότι αν παραμείνει ως έχει

ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τετάρτη

Τη συμμετοχή της στη γενική απεργία της Τετάρτης 5 Μαΐου με 24ωρη απεργία ανακοίνωσε η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης, οι δημοσιογράφοι απεργούν απαιτώντας:

Να μην καταργηθούν τα θεμελιώδη δικαιώματά μας

Να μην αποδομηθούν οι ασφαλιστικές μας κατακτήσεις

Να μην υπονομευθούν οι ΣΣΕ με την εισαγωγή ελαστικών μορφών εργασίας

Να μην υποβαθμιστεί η ποιότητα της ζωής μας

ΣΥΡΙΖΑ: Τεράστιο σκάνδαλο η επιπλέον χρηματοδότηση των τραπεζών

«Τεράστιο σκάνδαλο» και «πρόκληση» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ το γεγονός ότι, όπως αναφέρει, «η κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ, προσφέρει χαριστικά €10 δισ. από τα €110 δισ. της χρηματοδότησης της χώρας στις τράπεζες, στο όνομα της ασφάλειας του τραπεζικού συστήματος και μάλιστα την ώρα που τα κέρδη των τραπεζών συνεχίζουν να καλπάζουν μέσα στην κρίση».


Ειδικότερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης σημειώνει ότι «την ώρα που η κυβέρνηση με ένα άνευ προηγουμένου πολιτικό πραξικόπημα, που καταλύει στην ουσία θεμελιώδεις συνταγματικές διατάξεις και καταργεί κάθε ίχνος δημοκρατικής διαδικασίας, προωθεί έναν κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα, την ίδια ώρα σε συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ βρίσκει τρόπους και χρήματα για να χαρίσει τεράστια επιπρόσθετα ποσά στο τραπεζικό κεφάλαιο».

Προσθέτει δε ότι «τα 10 αυτά δισ. έρχονται να προστεθούν στα €17 δισ. που έδωσε η κυβέρνηση του

Μέρκελ: Υποστηρίζοντας την Ελλάδα συμβάλλουμε στη σταθερότητα του ευρώ

Η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού οίκου αξιολόγησης «θα μπορούσε να είναι χρήσιμη», δήλωσε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.


Ένας ευρωπαϊκός οίκος αξιολόγησης θα μπορούσε να προσφέρει «μια βασική κατανόηση» των οικονομικών μηχανισμών που θα διαφέρει από αυτή των υπαρχόντων οίκων, σημείωσε η κ. Μέρκελ και πρόσθεσε: «Περισσότερη άμιλλα στον τομέα αυτό δεν μπορεί να βλάψει».

Αναφερόμενη στο ζήτημα της Ελλάδας, επεσήμανε ότι υποστηρίζοντας την Ελλάδα «συμβάλλουμε στη σταθερότητα του ευρώ και βοηθάμε τους ανθρώπους στη Γερμανία, καθώς η σταθερότητα του νομίσματος είναι μία εξαιρετικά σημαντική αξία».

«Αυτό δεν μπορεί να σταματήσει εκεί», πρόσθεσε και σημείωσε ότι θέλει να δεσμευτεί για έναν πιο αυστηρό έλεγχο της κερδοσκοπίας στις χρηματοπιστωτικές αγορές και για τη «μετατροπή του Συμφώνου Σταθερότητας κατά τρόπο που δεν

Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων

Με κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων απαντούν στα σκληρά μέτρα λιτότητας τα συνδικάτα. Τον απεργιακό «χορό» άνοιξαν σήμερα με 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ.

Απεργεί αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη η ΑΔΕΔΥ και καλεί τους εργαζομένους να συμμετάσχουν στο αυριανό συλλαλητήριο στις 12 στα Προπύλαια. Απεργία για την Τετάρτη έχει κηρύξει και η ΓΣΕΕ και το απεργιακό συλλαλητήριο στην Αθήνα θα ξεκινήσει από το Πεδίο του Άρεως στις 11 το πρωί.

Επίσης σε 48ωρη απεργία προχωρούν αύριο και μεθαύριο οι δάσκαλοι.

Την Τετάρτη, με βάση τις αποφάσεις της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ θα παραμείνουν κλειστά όλα τα καταστήματα. Και οι δύο συνομοσπονδίες βλέπουν επώδυνες συνέπειες στην αγορά και την απασχόληση και ζητούν τη λήψη μέτρων για ανάπτυξη και επενδύσεις, κυρίως από τις μικρές

«΄Εκλεισε» η συμφωνία για συγχώνευση των UAL, Continental Airlines

Σε συμφωνία αξίας άνω των τριών δισ. δολαρίων για τη μεταξύ τους συγχώνευση κατέληξαν οι UAL και Continental Airlines, ανοίγοντας το δρόμο για τη δημιουργία του μεγαλύτερου αερομεταφορέα στον κόσμο βάσει επιβατικής κίνησης.


Βάσει των όρων της συμφωνίας, θα διατηρηθεί η επωνυμία της United καθώς και τα κεντρικά γραφεία της στο Σικάγο. Ο διευθύνων σύμβουλος της Continental Τζεφ Σμίσεκ θα γίνει διευθύνων σύμβουλος της νέας εταιρείας, ενώ ο επικεφαλής της United Γκλεν Τίλτον θα αναλάβει τη

΄Αμεση η ισχύς των αυξήσεων σε ΦΠΑ, τσιγάρα, ποτά, καύσιμα

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αύξηση του ΦΠΑ και των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα, στο πλαίσιο των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.


Επίσης, αναπροσαρμόζονται τα φορολογικά κλιμάκια και οι συντελεστές φόρου πολυτελείας που επιβάλλονται στα επιβατικά αυτοκίνητα πολυτελείας.

Όλα τα νέα μέτρα τίθεται σε ισχύ από σήμερα 3 Μαΐου, εκτός από την αύξηση του ΦΠΑ, η οποία θα ισχύσει από 1ης Ιουλίου. Ωστόσο, ο Φ.Π.Α. επί των καπνικών προϊόντων ισχύει από σήμερα Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, ο συντελεστής του Φ.Π.Α. από 21% αυξάνεται σε 23%, με εξαίρεση τα αγαθά και τις

Σε μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία καλεί η ΟΜΕ-ΟΤΕ

Σε μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία της 5ης Μαΐου καλεί τους εργαζομένους του ομίλου η ΟΜΕ-ΟΤΕ, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως με θέμα τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε την Κυριακή η κυβέρνηση.


Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, «κοινή εκτίμηση είναι ότι ο αλόγιστος δανεισμός όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων οδήγησαν τη σημερινή κυβέρνηση να μη συμμαχήσει με τους εργαζόμενους και να επιλέξει την πιο αντεργατική και ανάλγητη ανατροπή κατακτήσεων που με αγώνες κερδίθηκαν τα τελευταία 100 χρόνια».

«Αποδέχτηκε να μην είναι κυβέρνηση λαϊκής εντολής και έγινε εντολοδόχος του Δ.Ν.Τ. της Ε.Ε. και

Τηλεφωνική επικοινωνία Γ. Παπανδρέου με Μπερλουσκόνι

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Πανανδρέου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι για να τον ευχαριστήσει για την προθυμία της Ιταλίας να συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό πακέτο οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, αναφέρουν τα ιταλικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.


Όπως δήλωσε ο ιταλός υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τζάννι Λέττα, ο κ. Παπανδρέου υπενθύμισε ότι "η Ιταλία ήταν η πρώτη χώρα που τάχθηκε υπέρ της παρέμβασης για την αρωγή της Ελλάδας".
naftemporiki

Ματαιώσεις και αλλαγές στα δρομολόγια των τρένων την Τετάρτη

Ματαιώσεις και αλλαγές στα δρομολόγια των τρένων εξαιτίας της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών την Τετάρτη 5 Μαΐου, ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.


Αναλυτικά οι αλλαγές έχουν ως εξής:


Α. ΣΤΙΣ 04-05-2010, ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ HΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

1. Μεταξύ Αθήνας – Αλεξανδρούπολης – Αθήνας

Καταργούνται τα δρομολόγια IC 74 και IC 75.

2. Μεταξύ Αθήνας – Θεσσαλονίκης – Αθήνας

Καταργούνται τα δρομολόγια 504, 505, 604 και 605.

ΚΚΕ: Πρόταση νόμου για την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης

Πρόταση νόμου για την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ


Θέση του Κομμουνιστικού Κόμματος είναι ότι η βουλευτική σύνταξη πρέπει να καταργηθεί και ο χρόνος βουλευτικής θητείας να λογίζεται χρόνος πραγματικής ασφάλισης στον ασφαλιστικό φορέα που ήταν ασφαλισμένος ο κάθε βουλευτής πριν την εκλογή του.

Ως προς το ύψος της σύνταξης, τα όρια συνταξιοδότησης, καθώς και τις λοιπές διατάξεις το ΚΚΕ προτείνει να ισχύουν οι κοινές διατάξεις.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, «αφετηριακή βάση της πρότασης νόμου που καταθέτει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ είναι η γενικότερη αντίληψη του Κόμματος μας για τον ρόλο των εκλεγμένων στα αντιπροσωπευτικά σώματα, και από την σκοπιά

ΒΕΘ: Επώδυνα τα μέτρα

Επώδυνα και κοινωνικά άδικα χαρακτήρισε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ΒΕΘ , τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.


«Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα, καθώς καλούνται να πληρώσουν νέες έκτακτες εισφορές και αυξημένους φόρους σε περίοδο ύφεσης και ενώ η αγοραστική δύναμη έχει συρρικνωθεί, σημαντικά, μετά τις μειώσεις μισθών και συντάξεων», δήλωσε ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Σωτήρης Μαγόπουλος.

«Τα χρήματα που δανειζόμαστε δυστυχώς δεν κατευθύνονται στην ανάπτυξη που θα μπορούσε να αποφέρει πολλαπλάσια στη χώρα μας, αλλά στην αποπληρωμή παλαιότερων δανείων και στο δημόσιο τομέα», επισήμανε ο κ. Μαγόπουλος.

Ειδικά για την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από 21% στο 23%, εκτίμησε ότι οι επιχειρήσεις δεν έχουν τις αντοχές να την απορροφήσουν εκ νέου.
naftemporiki

Έξι λεπτά το λίτρο + ΦΠΑ η αύξηση του ΕΦΚ στη βενζίνη

Από σήμερα ισχύουν οι νέοι Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης (ΕΦΚ) για τα καύσιμα, επισημαίνει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος σε εγκύκλιο προς τις ενώσεις – μέλη της, ενώ όπως σημειώνεται, ο νέος ΦΠΑ θα ισχύει από 1ης Ιουλίου 2010. Ετσι, οι πρατηριούχοι θα υπολογίζουν τον ίδιο ΦΠΑ 21% μέχρι και 30 Ιουνίου 2010.


Ειδικότερα, ο νέος ΕΦΚ ανά 1.000 λίτρα διαμορφώνεται ως εξής:

• Βενζίνη αμόλυβδη από 610 ευρώ στα 670 ευρώ συν ΦΠΑ 21%

• Βενζίνη LRP από 621ευρώ στα 681 ευρώ συν ΦΠΑ 21%

• Πετρέλαια από 382 ευρώ στα 412 ευρώ συν ΦΠΑ 21%

Οι αυξήσεις του ΕΦΚ ανά λίτρο σε σχέση με τον προηγούμενο ΕΦΚ είναι οι εξής:

Θεαματική αύξηση της ανεργίας «βλέπει» ο ΣΒΒΕ

Η δημοσιονομική εξυγίανση είναι ο μοναδικός δρόμος για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας, εκτιμά ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).

Επισημαίνει ωστόσο πως με τα νέα μέτρα, οι περιφερειακές ανισότητες θα διευρυνθούν περαιτέρω και ζητά από την κυβέρνηση να λάβει επίσης μέτρα για την εξυγίανση της οικονομίας και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Συγκεκριμένα, ο ΣΒΒΕ εκτιμά πως εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, θα υπάρξει, βραχυπρόθεσμα, θεαματική αύξηση της ανεργίας και περαιτέρω συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης, με άμεση συνέπεια την αποδιάρθρωση των τοπικών κοινωνιών και των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών.

Μεταξύ άλλων, ο ΣΒΒΕ ζητά την ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ και του νέου αναπτυξιακού νόμου αλλά και κλαδικές πολιτικές, μέτρα για τη βελτίωση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, καθώς κι ένα καλύτερο περιβάλλον για τη λειτουργία τους.
naftemporiki

Γ. Ραγκούσης: Να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη οι υπαίτιοι της κρίσης


Η εποχή της μεταπολίτευσης τελείωσε και σήμερα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις παθογένειες της χώρας μας που συγκεντρώθηκαν κυρίως στη δημόσια διοίκηση, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, στο πλαίσιο του digital economy forum που διοργανώνει ο ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδος) με χορηγό επικοινωνίας τη «Ν».


Η κυβέρνησή μας, συνέχισε ο κ. Ραγκούσης, έχει διπλή ευθύνη: πρώτον να αποφύγει την οικονομική κατάρρευση της χώρας και δεύτερον - και εξίσου σημαντικό - να προχωρήσει στην απονομή δικαιοσύνης για όσους ευθύνονται για την σημερινή κατάσταση.

Επισήμανε ακόμη ότι σε διάστημα έξι ετών το δημόσιο χρέος εκτινάχθηκε από τα 180 δισ. ευρώ το 2004 σε 300 δισ.
naftemporiki

Κ. Παπούλιας: Να παταχθούν οι απατεώνες του οικονομικού εγκλήματος

Με σκληρά λόγια μίλησε εκ νέου σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τους υπαίτιους της κρίσης, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά, κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, ότι πρέπει να παταχθούν οι απατεώνες του οικονομικού εγκλήματος.


Παράλληλα ο κ. Παπούλιας εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η χώρα θα υπερβεί την κρίση.

«Η Ελλάδα έδωσε μια κρίσιμη μάχη και με αυτή τη συμφωνία που επετεύχθη, νομίζω ότι ανοίγονται δρόμοι για την υπέρβαση της κρίσης», εκτίμησε ο Κάρολος Παπούλιας εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η αυριανή ημέρα θα είναι καλύτερη για την Ελλάδα.

 «Θα είναι όμως οδυνηρές και μεγάλες οι θυσίες του ελληνικού λαού», πρόσθεσε, «αλλά πρέπει να κερδίσουμε το μέλλον μας, ένα μέλλον καλύτερο, με κοινωνική δικαιοσύνη, με κοινωνική αλληλεγγύη και να πατάξουμε τους φοροφυγάδες και όλους αυτούς τους απατεώνες του οικονομικού εγκλήματος».
naftemporiki

Στις Βρυξέλλες 4/5 έως 6/5 ο Α/ΓΕΕΘΑ

Επίσημη επίσκεψη στις Βρυξέλλες θα πραγματοποιήσει από 4 έως 6 Μαΐου ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος, προκειμένου να συμμετάσχει στη σύσκεψη της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (European Union Military Committee) την 4η Μαΐου, καθώς και στη Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ (Military Committee) την 5η και 6η Μαΐου.
naftemporiki

Γ. Παπανδρέου: Να κάνουμε την κρίση ευκαιρία

«Είναι στο χέρι όλων μας να κάνουμε αυτήν την κρίση ευκαιρία», δήλωσε ο Πρωθυπουργός εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου μετά την ενημέρωση που παρείχε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε πως ελήφθησαν «δύσκολες αποφάσεις, αποφάσεις αναγκαίες για τον ελληνισμό, για την πατρίδα».

«Είναι ευκαιρία», είπε, «να φτιάξουμε μια καλύτερη Ελλάδα, να κάνουμε μια νέα αρχή, για μια Ελλάδα πιο δίκαιη, διαφάνειας, μια Ελλάδα πιο ανθρώπινη, της ανάπτυξης, ανταγωνιστική, μια Ελλάδα για την οποία όλοι μας να είμαστε περήφανοι».
naftemporiki

Αν. Λοβέρδος: Μειώσεις ή καταστροφή

«Η χώρα έπρεπε να διασωθεί με κάθε τρόπο», υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στο ρ/σ Real Fm και τόνισε πως το δίλημμα ήταν «μειώσεις ή καταστροφή».


Επιπλέον, χαρακτήρισε δίκαιες τις αντιδράσεις εκείνων που θεωρούν τα μέτρα άδικα, ωστόσο όπως είπε, δεν υπήρχαν άλλες επιλογές.

«Θα μπορούσαμε να αφήσουμε τη χώρα να πτωχεύσει, να κάνουμε μία στροφή επίθεσης στη ΝΔ, ακόμη και να τα παρατήσουμε» σημείωσε και κάλεσε όποιον νομίζει ότι έχει διαφορετικές λύσεις, να τις εφαρμόσει.

Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος παραδέχθηκε πως υπάρχουν ευθύνες εντός του ΠΑΣΟΚ από ορισμένους, οι οποίοι είχαν «έναν μαξιμαλιστικό προεκλογικό λόγο».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος διέψευσε το ότι δεν υπήρξαν πιέσεις από την τρόικα για την κατάργηση του 14 μισθού και στον ιδιωτικό τομέα και επισήμανε, ότι το μόνο αντεπιχείρημα που έπεισε τους εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ ήταν το δημοσιονομικό.

Τέλος, χαρακτήρισε την κατάσταση που βιώνει η Ελλάδα βαριά. «Το βαρύ αντιμετωπίζεται με βαρύ φάρμακο, όχι με δημαγωγίες», είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε πως πρέπει να υπάρξει ενωτική στάση όλων των κομμάτων.
naftemporiki

Δεν «βλέπει» αναθέρμανση της οικονομίας τα επόμενα δύο χρόνια η Λ. Κατσέλη

Η ελληνική οικονομία δεν πρόκειται να αναθερμανθεί τα επόμενα δύο χρόνια, δήλωσε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη στο πλαίσιο του digital economy forum που διοργανώνει ο ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδος) με χορηγό επικοινωνίας τη «Ν».


«Γιατί για να υπάρξει αναθέρμανση της οικονομίας τα επόμενα δύο χρόνια, θα έπρεπε να είχαν μπει οι βάσεις γι' αυτή την αναθέρμανση πριν 2-3 χρόνια», εξήγησε η κ. Κατσέλη.

Σύμφωνα με την υπουργό, «αυτό που πρέπει να κάνουμε μέσα στο 2010 είναι να αξιοποιήσουμε όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας, προκειμένου να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις μέσα σε αυτή την πολύ δύσκολη προσαρμογή που καλούνται να κάνουν και την ίδια στιγμή να βάλουμε τις βάσεις για μία ανταγωνιστική οικονομία του μέλλοντος του 2012, του 2013, οπότε και προβλέπεται σταδιακή αναθέρμανση της οικονομίας».

Αναφερόμενη στο μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας από την ΕΕ και το ΔΝΤ η κ. Κατσέλη υπογράμμισε ότι «αποτελεί ένα δίχτυ ασφάλειας για κάλυψη των δανειοδοτικών αναγκών της χώρας

Οι επιπτώσεις των ακραίων διατροφικών σχεδίων και συνηθειών στην υγεία μας

Καθ' όλη τη διάρκεια εξέλιξης του ανθρώπου, σπάνια το κρέας αποτελούσε την κύρια πηγή της καθημερινής διατροφής.


Ιδιαίτερα δε, το κόκκινο κρέας, ήταν στοιχείο αποκλειστικό, των εορταστικών εδεσμάτων στην παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή.

Η κατάσταση στις αναπτυγμένες δυτικές κοινωνίες δυστυχώς άλλαξε ριζικά τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα η ζωική πρωτεϊνη και δη το κόκκινο κρέας να αποτελεί στοιχείο της καθημερινής διατροφής μας.

Παρά το γεγονός ότι η βιομηχανική ανάπτυξη, η βελτίωση των υγειονομικών συνθηκών και η εξέλιξη της ιατρικής συνοδεύτηκαν από αύξηση του μέσου όρου ζωής, εμφανίστηκαν, δυστυχώς, πολλά προβλήματα υγείας που σχετίζονται άμεσα με την αλόγιστη βρώση κόκκινου κρέατος αλλά και τις αλλαγές στην εκτροφή των ζώων, η οποία πολλές φορές είναι ανεξέλεγκτη από πλευράς φαρμάκων, ορμονών, και κάθε είδους χημικών παρεμβάσεων.

Τα προβλήματα αυτά σύμφωνα με μελέτες είναι υπεύθυνα για μία σειρά πρόωρων θανάτων και νοσημάτων που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής στις ανεπτυγμένες χώρες. Τα νοσήματα που πηγάζουν από την κατάχρηση του κρέατος σχετίζονται κατά ένα μέρος με τη σύσταση του κρέατος

Σόιμπλε: Δεν θα χρειαστεί περαιτέρω βοήθεια η Ελλάδα

Στην εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί περαιτέρω βοήθεια πέραν αυτής που ενεργοποιήθηκε από την Ευρώπη το Σαββατοκύριακο προέβη ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.


«Αναμένεται ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί περαιτέρω βοήθεια», ανέφερε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild.

Εκτίμησε επίσης ότι ο Γερμανός φορολογούμενος δεν θα αντιμετωπίσει απώλειες εάν το πρόγραμμα εφαρμοστεί συστηματικά.
naftemporiki

Θα υπάρξουν βελτιωτικές αλλαγές στον Καλλικράτη υποστηρίζει ο Γ. Ραγκούσης

Αλλαγές στον «Καλλικράτη», οι οποίες θα έρθουν μέσα από τη διαβούλευση προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, με συνέντευξη του στην εφημερίδα Real news. Τόνισε πως στην εξεταστική για την οικονομία δεν θα εξαιρεθεί κανένα πολιτικό πρόσωπο.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στις τοπικές κοινωνίες το σχέδιο “Καλλικράτης”, ο υπουργός τόνισε ότι είναι ακριβοδίκαιο, αλλά “κανένα προσχέδιο νόμου 500 σελίδων και 300 άρθρων όσο μελετημένο και αν είναι – και ο Καλλικράτης είναι ίσως το πιο άρτια προετοιμασμένο- δεν μπορεί από τη φύση του να είναι αλάνθαστο”.


Υποστήριξε ότι μέσω της διαβούλευσης θα υπάρξουν προτάσεις που θα ενσωματωθούν και θα βελτιώσουν τον Καλλικράτη. Σε κάθε περίπτωση υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει στην τήρηση των αντικειμενικών και ενιαίων κριτηρίων που έχει θέσει. Ανέφερε πως ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων στη χώρα είναι 678.000, ενώ την τελευταία εξαετία προστέθηκαν 60.000. Ο “Καλλικράτης” τόνισε ο υπουργός, θα μειώσει το πολιτικό προσωπικό της αυτοδιοίκησης από 50.000 σε 25.000 και τις επιχειρήσεις των

Συνεδριάζουν τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμμετοχή ή όχι του Αλέξη Τσίπρα

Συνεδριάζουν σήμερα το πρωί τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ (Κοινοβουλευτική Ομάδα και Γραμματεία) για να αποφασίσουν αν θα συμμετάσχει ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας στη συνεδρίαση των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια για τα νέα μέτρα.
tovima

"Πρώτο θέμα" στα κυριακάτικα φύλλα η πρόκληση του νομάρχη Χίου Π.Λαμπρινούδη προς το defencenet.gr

Σε μείζον θέμα αναδείχθηκε από τον κυριακάτικο Τύπο, η απάντηση που έστειλε στο defencenet.gr ο νομάρχης Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης μετά την κριτική που του ασκήθηκε για την επιστολή με την οποία ζητούσε από τον πρωθυπουργό την κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους.

Οι εφημερίδες ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ και ΤΟ ΠΑΡΟΝ αφιέρωσαν ολόκληρες σελίδες για την περίφημη φράση του νομάρχη προς το defencenet.gr «...ίσως θα έπρεπε να εξεταστεί θετικά για τα νησιά που γερνούν και που ο νέος πληθυσμός τα εγκαταλείπει, να κατακλυστούν από μόνιμους Τούρκους επισκέπτες».

Το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ η κορυφαία σε κυκλοφορία ελληνική εφημερίδα, σε ολοσέλιδο ρεπορτάζ του Μάκη Πολλάτου με τίτλο «Να έρθουν οι Τούρκοι μόνιμοι κάτοικοι στην Χίο!» και υπότιτλο «Προκλητικές θέσεις εξέφρασε με επιστολή του προς την ιστοσελίδα defencenet.gr ο νομάρχης του νησιού Πολύδωρας Λαμπρινούδης», ο Μάκης Πολλάτος σημειώνει μεταξύ άλλων «Σάλο έχουν

Προτιμότερο το botox από τις πλαστικές

Οι γυναίκες πρέπει να αποφεύγουν τις πλαστικές επεμβάσεις και αντ' αυτών να προτιμούν τα botox, συμβουλεύει ο Ναπολέων Περδής, ομογενής «γκουρού» του μέικ - απ.

Εδώ και πέντε χρόνια, ο Περδής έχει γίνει ευρύτερα γνωστός στην Αμερική καθώς κέρδισε τον τίτλο του "βασιλιά του μέικ - απ" σε διαγωνισμό τον οποίο προκήρυξε το περιοδικό Elle.


Όπως λέει, το botox, δηλαδή οι ενέσεις, είναι προτιμότερες από τις πλαστικές επεμβάσεις. Σύμφωνα με τον Περδή, οι ενέσεις, όταν πραγματοποιούνται από μικρότερη ηλικία, έχουν καλύτερο αποτέλεσμα σε σύγκριση με τις

Δέχεται πλέον ως ενέχυρο τα ελληνικά ομόλογα η ΕΚΤ

Η απόφαση ισχύει ακόμη και εάν υποβαθμιστεί εκ νέου η χώρα

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως ανέστειλε την εφαρμογή του ελάχιστου ορίου πιστοληπτικής διαβάθμισης που ίσχυε μέχρι πρότινος ως κατώφλι για την αποδοχή ως ενέχυρου ελληνικών κρατικών τίτλων έναντι δανεισμού εμπορικών τραπεζών.


Η αναστολή εφαρμόζεται σε όλα τα υφιστάμενα και τα καινούργια εργαλεία χρέους τα οποία εκδίδει ή εγγυάται η ελληνική κυβέρνηση. Θα ισχύσει, δε, μέχρις ότου ληφθεί νέα απόφαση.

Η κίνηση αυτή σημαίνει πως το ελληνικό χρέος θα παραμείνει αποδεκτό σε όλες τις δραστηριότητες δανεισμού της ΕΚΤ, ακόμη και εάν οι διεθνείς οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης συνεχίσουν να

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, θα έχει σήμερα στις 11:00 το πρωί ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, προκειμένου να τον ενημερώσει για τη συμφωνία της Ελλάδας με την τρόικα ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ και τα νέα οικονομικά μέτρα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο κ. Παπανδρέου με τον Κάρολο Παπούλια του ζήτησε να συγκαλέσει, αμέσως μετά τη συνάντησή τους, τη Δευτέρα, τους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να υπάρξει λεπτομερής ενημέρωση και συζήτηση για τις εξελίξεις στην οικονομία.

Ωστόσο παραμένει άγνωστο ακόμη αν θα συγκληθεί το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.
newsit

Την ικανοποίησή του για το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων εξέφρασε ο Ομπάμα στον Γ. Παπανδρέου

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε στον έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου την ικανοποίησή του για το "φιλόδοξο" πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που εφαρμόζονται στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου Ομπάμα και Παπανδρέου σε τηλεφωνική τους επικοινωνία συμφώνησαν για τη σημασία που έχει η άμεση εφαρμογή των οικονομικών μεταρρυθμίσεων.

Επίσης ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ικανοποιημένος για την "σημαντική στήριξη" προς την Ελλάδα στην οποία συμφώνησαν το ΔΝΤ και τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης.
naftemporiki

Τριμηνιαίοι έλεγχοι υπό τη σκιά νέων μέτρων

Πρόγραμμα δανεισμού: Δεν θα εκταμιεύεται το δάνειο αν δεν διαπιστώνουν στα μέτρα θετική πορεία.

Με μέτρα 41,6 δισ. ευρώ, που μεταφράζονται σε απώλειες πλέον των δύο μισθών και συντάξεων, πρόσθετους φόρους, ανατροπές σε εργασιακό και Ασφαλιστικό, η κυβέρνηση έκλεισε τη συμφωνία δανεισμού με την τρόικα.

Η χώρα πλέον βρίσκεται στο πιο στενό καθεστώς επιτήρησης της μεταπολιτευτικής περιόδου και στην πιο βαθιά ύφεση, που θα κρατήσει πάνω από 5 χρόνια. Κι όσο κι αν το οικονομικό επιτελείο θέλει να μιλάει για πλεονάσματα από το 2014, ουδείς μπορεί να το βεβαιώσει σήμερα, καθώς το Πρόγραμμα Δανεισμού όχι μόνο είναι «φιλόδοξο», όπως το χαρακτήρισε και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αλλά είναι και ένα ρίσκο με απρόβλεπτες εξελίξεις εν μέσω ύφεσης, που ξεκινάει από το 4% φέτος. Αλλωστε, κανείς δεν μπορεί

Ελληνικό μενού στο Youtube!

Το πιο δημοφιλές site, σας επιτρέπει να μετατρέψετε όλο το μενού του στα Ελληνικά!


Από σήμερα είναι διαθέσιμη και η Ελληνική γλώσσα στο Youtube μαζί με 4 ακόμα γλώσσες.

Ενεργοποιήστε το πηγαίνοντας στο μενού και επιλέγοντας σαν γλώσσα τα Ελληνικά.

Δημιουργείται η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο

Ζήτημα ωρών φαίνεται πως είναι η δημιουργία της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας στον κόσμο....


Όπως όλα δείχνουν οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες Continental Airlines και United Airlines (UAL) θα ανακοινώσουν σήμερα την συγχώνευσή τους έναντι 3 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις που επικαλούνται οι εφημερίδες Ουόλ Στριτ Τζέρναλ και Τάιμς της Νέας Υόρκης.

Τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών ενέκριναν χθες τη συμφωνία για τη συγχώνευση κατ’ ίσον ποσοστό των δύο εταιρειών, η οποία θα πραγματοποιηθεί με την ανταλλαγή μετοχών δίχως την

Με 48ωρη απεργία στις 4-5 Μαΐου απαντά η ΑΔΕΔΥ

Την κήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 4 και 5 Μαΐου αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ σε έκτακτη συνεδρίασή της.

Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους να αντιδράσουν δυναμικά «στα κυβερνητικά μέτρα πρωτοφανούς σκληρότητας και αγριότητας που λεηλατούν το εισόδημα, διαλύουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε όλο το Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα».

Απευθύνει έκκληση στους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά και αποφασιστικά τόσο στην πανελλαδική απεργία της Τρίτης 4 Μαΐου και στο συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή που θα πραγματοποιηθεί στην περίπτωση κατάθεσης του νομοσχεδίου τη συγκεκριμένη μέρα.

Επίσης η ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους στη γενική πανελλαδική απεργία της 5ης Μαΐου και στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως στις 11 το πρωί.
newsit