www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

ΣΥΡΙΖΑ: Τεράστιο σκάνδαλο η επιπλέον χρηματοδότηση των τραπεζών

«Τεράστιο σκάνδαλο» και «πρόκληση» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ το γεγονός ότι, όπως αναφέρει, «η κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ, προσφέρει χαριστικά €10 δισ. από τα €110 δισ. της χρηματοδότησης της χώρας στις τράπεζες, στο όνομα της ασφάλειας του τραπεζικού συστήματος και μάλιστα την ώρα που τα κέρδη των τραπεζών συνεχίζουν να καλπάζουν μέσα στην κρίση».


Ειδικότερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης σημειώνει ότι «την ώρα που η κυβέρνηση με ένα άνευ προηγουμένου πολιτικό πραξικόπημα, που καταλύει στην ουσία θεμελιώδεις συνταγματικές διατάξεις και καταργεί κάθε ίχνος δημοκρατικής διαδικασίας, προωθεί έναν κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα, την ίδια ώρα σε συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ βρίσκει τρόπους και χρήματα για να χαρίσει τεράστια επιπρόσθετα ποσά στο τραπεζικό κεφάλαιο».

Προσθέτει δε ότι «τα 10 αυτά δισ. έρχονται να προστεθούν στα €17 δισ. που έδωσε η κυβέρνηση του
κ. Γ. Παπανδρέου στις τράπεζες και στα €11 δισ. που προσέφερε στο τραπεζικό κεφάλαιο η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ».

«Το συμπέρασμα είναι αποκαλυπτικό. Λεφτά υπάρχουν! Και με αυτά τα λεφτά το τραπεζικό κεφάλαιο κάνει «πάρτι» πάνω στα κοινωνικά και εργασιακά ερείπια του τόπου», καταλήγει ο κ. Λαφαζάνης.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: