www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

ΚΚΕ: Πρόταση νόμου για την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης

Πρόταση νόμου για την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ


Θέση του Κομμουνιστικού Κόμματος είναι ότι η βουλευτική σύνταξη πρέπει να καταργηθεί και ο χρόνος βουλευτικής θητείας να λογίζεται χρόνος πραγματικής ασφάλισης στον ασφαλιστικό φορέα που ήταν ασφαλισμένος ο κάθε βουλευτής πριν την εκλογή του.

Ως προς το ύψος της σύνταξης, τα όρια συνταξιοδότησης, καθώς και τις λοιπές διατάξεις το ΚΚΕ προτείνει να ισχύουν οι κοινές διατάξεις.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, «αφετηριακή βάση της πρότασης νόμου που καταθέτει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ είναι η γενικότερη αντίληψη του Κόμματος μας για τον ρόλο των εκλεγμένων στα αντιπροσωπευτικά σώματα, και από την σκοπιά
αυτή αντιμετωπίζει και τα ζητήματα που σχετίζονται με τα θέματα της προσωπικής τους κατάστασης.

Αφετηριακή μας θέση είναι ότι η εκλογή στα σώματα αυτά, με κανέναν τρόπο δεν πρέπει να αποτελεί αφορμή για κανένα προνόμιο των εκλεγμένων σε σχέση με την προηγούμενη κατάσταση τους».

Επίσης το ΚΚΕ υποστηρίζει την κατάργηση της αποζημίωσης των βουλευτών για την συμμετοχή τους σε συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών, ή σε άλλες δραστηριότητες του κοινοβουλίου, δεδομένου όπως επισημαίνεται, ότι η συμμετοχή αυτή δεν συνιστά υπερωριακή απασχόληση αλλά είναι μέσα στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του βουλευτή.

Γενναία μείωση των αποδοχών των βουλευτών προτείνει ο Γ. Καρατζαφέρης

«Κανένα μέτρο δεν θα περάσει στην κοινωνία αν, πρώτον, δεν αναζητήσουμε ευθύνες στον πολιτικό κόσμο που έφεραν τη χώρα σε αυτήν την κατάσταση και, δεύτερον, αν δε γίνει μια γενναία μείωση των αποδοχών των βουλευτών», παρατήρησε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

«Σήμερα ακούω κάποιες μειώσεις που είναι τόσο δαιδαλώδεις που ο ελληνικός λαός δεν αντιλαμβάνεται τελικά τι θα κοστίσει στον βουλευτή», συμπλήρωσε.

Ο κ. Καρατζαφέρης επανέλαβε την πρότασή του για «50% μείωση των μισθών και επιστροφή όλων των αυτοκινήτων».
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: