www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Ασθενής σεισμική δόνηση στη Θεσσαλονίκη

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε, στις 21.25, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.


Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από το Εργαστήριο Γεωφυσικής του ΑΠΘ, ο σεισμός ήταν επιφανειακός και το επίκεντρό του εντοπίζεται 36χλμ. ανατολικά-βορειοανατολικά της Θεσσαλονίκης, 10χλμ. νότια του Σοχού και 310χλμ. βόρεια της Αθήνας.

Οι σεισμολόγοι, που παρακολουθούν το φαινόμενο, κάνουν λόγο για μεμονωμένο

Πρωτεΐνες σαλαμάνδρας νικούν τον καρκίνο

Μια νέα θεραπεία η οποία κρατά τους καρκινικούς όγκους σε «ύπνωση» αναπτύχθηκε από ειδικούς του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ. Ουσιαστικώς οι ειδικοί ανακάλυψαν έναν τρόπο ώστε να κάνουν τα κακοήθη κύτταρα καλοήθη, με αποτέλεσμα να μπαίνει «φρένο» στην εξάπλωσή τους και να αποφεύγονται οι μεταστάσεις.
Η επαναστατική προσέγγιση βασίζεται στην επανενεργοποίηση γονιδίων που καταστέλλουν τον καρκίνο και τα οποία έχουν απενεργοποιηθεί εξαιτίας της νόσου. Αν και με τη νέα μέθοδο δεν μειώνεται το μέγεθος του πρωτογενούς όγκου, σταματά η εξάπλωση καρκινικών κυττάρων του όγκου στον υπόλοιπο οργανισμό, γεγονός άκρως σημαντικό για την επιβίωση των ασθενών.

Η ομάδα από το Νότιγχαμ έχει ήδη δοκιμάσει την τεχνική σε ζώα με ποσοστό επιτυχίας της τάξεως του 100%, όπως αναφέρει στο επιστημονικό περιοδικό «Μolecular Cancer». Ελπίζει τώρα να

Κοινό υπνωτικό προκαλεί αδυναμία και έλλειψη ισορροπίας

Ενα κοινό υπνωτικό, η ουσία ζολπιδέμη, μπορεί να προκαλέσει ακόμη και στα υγιέστερα ηλικιωμένα άτομα αδυναμία, προβλήματα στην ισορροπία και σύγχυση όταν ξυπνούν το πρωί, αναφέρουν αμερικανοί ερευνητές στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of the American Geriatric Society». Σύμφωνα με τους ειδικούς από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο η συγκεκριμένη ουσία η οποία είναι άκρως δημοφιλής - εκτιμάται ότι έχουν ληφθεί 7 δισ δόσεις του φαρμάκου παγκοσμίως - φαίνεται ότι δρα σε πολλές περιοχές του εγκεφάλου και δημιουργεί μια αίσθηση γενικότερου «μουδιάσματος» επί τουλάχιστον μισή ώρα μετά το ξύπνημα.
Οι ερευνητές τονίζουν ότι τα νέα ευρήματα δεν δείχνουν ότι οι ασθενείς που λαμβάνουν το φάρμακο πρέπει να σταματήσουν τη χρήση του αλλά οφείλουν να γνωρίζουν αυτές τις επιδράσεις που έχει στον οργανισμό. «Εάν ένα άτομο λαμβάνει το συγκεκριμένο υπνωτικό και ξυπνά στη μέση της νύχτας προκειμένου να πάει στην τουαλέτα πρέπει να γνωρίζει ότι αντιμετωπίζει μεγαλύτερο κίνδυνο πτώσης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της μελέτης Κένεθ Ράιτ.

Τα καινούργια αποτελέσματα προέκυψαν μετά από μελέτη σε 25 υγιείς ενηλίκους. Οι ερευνητές τους υπέβαλαν σε τεστ ισορροπίας ενώ τους έθεσαν και ερωτήσεις, όπως απλά μαθηματικά προβλήματα προκειμένου να ελέγξουν τη σκέψη τους. Ολοι οι εθελοντές είχαν τέλεια ισορροπία και καθαρή σκέψη όταν ξύπνησαν ώρες μετά τη λήψη εικονικού φαρμάκου. Ωστόσο το 58% των ατόμων

Google, Facebook,Υahoo: Δοκιμάζουν νέο σύστημα διευθύνσεων πριν εξαντληθούν οι διαθέσιμες

Με τις διαθέσιμες διευθύνσεις του Διαδικτύου να κοντεύουν να τελειώσουν, απειλώντας να φρενάρουν την επέκταση του Παγκόσμιου Ιστού, η Google, η Yahoo και το Facebook ετοιμάζονται για μια πρώτη δοκιμή του νέου συστήματος διευθύνσεων, με την ονομασία IPv6.

Η δοκιμή προγραμματίζεται για τις 8 Ιουνίου, λίγους μήνες πριν από την εξάντληση των διευθύνσεων του IPv4, η οποία αναμένεται να συμβεί το φετινό Νοέμβριο.

Η μετάβαση στην έκδοση 6 του Διαδικτυακού Πρωτοκόλλου, με την οποία θα δημιουργηθούν τέσσερα δισεκατομμύρια περισσότερες διευθύνσεις, είναι «ένα από τα σημαντικότερα βήματα για την προστασία του Διαδικτύου όπως το γνωρίζουμε» δήλωσε ο Βιντ Σερφ, ένας από τους «πατέρες» του Internet, σήμερα αντιπρόεδρος της Google.

Στο πλαίσιο του κρίσιμου τεστ, που θα διαρκέσει 24 ώρες, το Google.com, το Facebook.com και το YouTube.com (το οποίο ανήκει στη Google) θα λειτουργούν μόνο στο IPv6. Στη δοκιμή συμμετέχει

Η Χίλαρι Κλίντον έρχεται στην Αθήνα

Στην Αθήνα αναμένεται στις αρχές Φεβρουαρίου η Χίλαρι Κλίντον. Αν και ακόμη δεν έχουν γίνει οποιεσδήποτε ανακοινώσεις, η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών ετοιμάζεται να έρθει στην ελληνική πρωτεύουσα με πιθανότερη ημερομηνία την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου.

Οπως έγραψε και η τουρκική εφημερίδα «Zaman», η κυρία Κλίντον θα μεταβεί και στην Τουρκία. εκεί θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ, τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ηδη, έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για την άφιξη της επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας. Διεξάγονται με απόλυτη μυστικότητα και για αυτό δεν έχουν διαρρεύσει πληροφορίες για τον χρόνο

Άγιος ο Πάπας Ιωάννης Παύλος

Ο εκλιπών Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β’ πρόκειται να αγιοποιηθεί την 1η Μαΐου του 2011, μετά την έγκριση από τον Πάπα Βενέδικτο τον ΙΣΤ επίσημου διατάγματος, με το οποίο επικυρώνεται θαύμα που αποδίδεται στον προκάτοχό του.


Το θαύμα που αποδίδεται στον Πάπα Βενέδικτο αφορά μια 44χρονη γαλλίδα καλόγρια, τη Μαρί Σιμόν Πιερ Νορμάν, η οποία υπέφερε από τη νόσο του Πάρκινσον, αλλά θεραπεύτηκε χάρη στη μεσολάβηση υπέρ αυτής

«Mάστιγα» της ανθρωπότητας οι τούρκοι σε σχολικά βιβλία... 27 χωρών!

Την ίδια περίοδο που εδώ στην Ελλάδα κάποιοι «εθελότυφλοι» και «ραγιαδόφρονες» επιμένουν να επιβάλουν στα σχολικά μας... βιβλία μια εξωραϊσμένη και εξωπραγματική εικόνα για την παρουσία των Τούρκων στην ελληνική ιστορία, την ίδια περίοδο που τα ελληνικά μεγάλα κανάλια προβάλουν με μανία κάποια εξωπραγματικά τουρκικά σήριαλ καλλιεργώντας στο ελληνικό κοινό μια απατηλή εικόνα για την σύγχρονη Τουρκία, στην ιδία την Τουρκία προκάλεσε σοκ η δημοσίευση μιας αποκαλυπτικότατης έρευνας του ίδιου του τουρκικού Γενικού Επιτελείου σχετικά με την εικόνα που έχουν για τους Τούρκους, πολίτες άλλων χωρών...

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα αυτή, σε 27 χώρες η εικόνα της Τουρκίας και των Τούρκων, όπως παρουσιάζεται στα σχολικά βιβλία της ιστορίας, είναι το λιγότερο θα έλεγε κανείς αρνητική και φτάνει μέχρι του σημείου να χαρακτηριστούν σαν η χειρότερη μάστιγα της ανθρωπότητας. « Στρατός του διαβόλου», «Απατεώνες», «Ύπουλοι», «Κηφήνες», «Παράσιτα», «Βιαστές», «Εισβολείς», «Αρπάγες», «Πλιατσικολόγοι», «Βάρβαροι του Αττίλα», «Τύραννοι», είναι...λίγα από τα

Νέα υποβάθμιση της Ελλάδας από την Fitch

Κατά μία βαθμίδα υποβάθμισε ο οίκος αξιολόγησης Fitch την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, από ΒΒΒ-σε ΒΒ+, διατηρώντας αρνητικές τις προοπτικές της χώρας.


Ο οίκος αξιολόγησης αναγνωρίζει ότι η δημοσιονομική επίδοση της χώρας έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες, σημειώνει την πρωτοφανή δημοσιονομική προσαρμογή που πέτυχε η Ελλάδα το 2010 – 6 μονάδες του ΑΕΠ παρά την ύφεση – όπως επίσης και την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης στη συνέχιση του προγράμματος των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Ωστόσο, εκφράζει αμφιβολίες για την μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους και πρόσβασης στις αγορές, στην αβεβαιότητα για τους ρυθμούς ανάπτυξης το 2011 καθώς και στην «έλλειψη σαφήνειας» για την στήριξη της Ελλάδας από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στο μέλλον.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι η πρόοδος στη δημοσιονομική προσαρμογή και στο πεδίο των διαρθρωτικών αλλαγών που μαζί προσδιορίζουν τη μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα του Ελληνικού δημοσίου χρέους έχουν μόλις πρόσφατα αξιολογηθεί θετικά από την

Συλλαλητήριο κατά του φράχτη στον Έβρο

Συλλαλητήριο κατά του φράχτη στον Έβρο και της διατήρησης των κέντρων υποδοχής μεταναστών θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 14:00 στα Προπύλαια από αντιρατσιστικές οργανώσεις, κινήσεις μεταναστών, συνδικάτα, φοιτητικούς συλλόγους και καλλιτεχνικούς φορείς, που αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί συναυλία στις 16:00 στον Αγ. Παντελεήμονα.


Οι διοργανωτές της κινητοποίησης καταγγέλλουν τα κυβερνητικά σχέδια για την κατασκευή του φράχτη και την παρουσία της FRONTEX στον Έβρο και το νομοσχέδιο για το άσυλο. «Αυτοί που απολύουν είναι οι βιομήχανοι και ο Ραγκούσης, όχι οι Πακιστανοί και οι Αφγανοί πρόσφυγες. Θέλουν να διασπάσουν τους εργαζόμενους και να στρέψουν τους φτωχούς του Μνημονίου ενάντια στους φτωχότερους και πιο καταπιεσμένους» τονίζουν.

Ζητούν, δε: «Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το ρατσιστικό νομοσχέδιο, να πάρει πίσω το φράχτη στον Έβρο, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Να δώσει τώρα άσυλο στους πρόσφυγες και να νομιμοποιήσει

«Κατεβάζουν ρολά» οι φαρμακοποιοί του Πειραιά

Την απόφαση να βάλουν "λουκέτο" στα φαρμακεία του Πειραιά τη Δευτέρα και την Τρίτη 17 και 18 Ιανουαρίου, έλαβαν οι φαρμακοποιοί του Πειραιά, μετά το «ναυάγιο» που σημειώθηκε στη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.


Σε ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος επισημαίνει, ότι η επέκταση του ωραρίου και η μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών, οδηγεί σε κλείσιμο των μικρομεσαίων φαρμακείων και εξοντώνει τους φαρμακοποιούς.

Στη συνάντηση που προηγήθηκε, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που προωθούνται θα επιτρέπεται σε όποιον φαρμακοποιό επιθυμεί να ανοίγει τα φαρμακείο του όχι μόνο το Σάββατο (μέτρο για το οποίο ήδη είχαν αντιδράσει οι φαρμακοποιοί) αλλά και τα απογεύματα της

Η μεγαλύτερη μαύρη τρύπα του Σύμπαντος

Η μαύρη τρύπα, που βρίσκεται στο κέντρο του γαλαξία Μ87, είναι η μεγαλύτερη που έχει βρεθεί ποτέ στο Σύμπαν, σύμφωνα με νέους υπολογισμούς των αστρονόμων. Οι πιο πρόσφατες παρατηρήσεις δείχνουν ότι ζυγίζει όσο 6,6 δισεκατομμύρια Ήλιοι και θα μπορούσε να «καταπιεί» ολόκληρο το ηλιακό μας σύστημα.


Η ανακάλυψη, που ανακοινώθηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Αστρονομικής Ένωσης, έγινε από ερευνητές με επικεφαλής τον αστρονόμο Καρλ Γκέπχαρτ του πανεπιστημίου του Τέξας-Όστιν, σύμφωνα με το περιοδικό Science.

Οι προηγούμενες εκτιμήσεις υπολόγιζαν ότι η μάζα της συγκεκριμένης μαύρης τρύπας ήταν "μόλις" 3 δισεκατομμύρια φορές σε σχέση με τον Ήλιο μας και περίπου 1.000 φορές μεγαλύτερη από τη μαύρη τρύπα στο κέντρο του δικού μας γαλαξία. Οι νέες όμως μετρήσεις, με τη βοήθεια ενός τηλεσκοπίου διαμέτρου 8,1 μέτρων στο όρος Μάουνα Κεα της Χαβάης, έδειξαν ότι η μαύρη τρύπα, που απέχει περίπου 50 εκατ. έτη φωτός από τη Γη και βρίσκεται στην κατεύθυνση του αστερισμού

Δεν αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες

Τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισε η συντονιστική επιτροπή των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες. Κατά τα φαινόμενα, δεν θα προσέλθουν στο διάλογο με το υπουργείο Υποδομών με αρραγές μέτωπο, αφού η σημερινή συνεδρίαση έφερε στο φως διάσταση απόψεων μεταξύ των εργαζομένων.


Οι εργαζόμενοι στο Μετρό είχαν ανακοινώσει, χθες, ότι αναστέλλουν τις προγραμματισμένες για την ερχόμενη εβδομάδα απεργίες. Σήμερα, όμως, οι ηλεκτροδηγοί και οι εργαζόμενοι στο κέντρο ελέγχου δήλωσαν αναποφάσιστοι για τη στάση που θα τηρήσουν.

Αδιευκρίνιστο παραμένει, μέχρι αυτή την ώρα, πως θα κινηθούν τελικά οι συρμοί του Μετρό τις

Εντός του εξαμήνου η καταγραφή της δημόσιας περιουσίας

Μέσα στο τρέχον εξάμηνο θα ολοκληρωθεί η καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.


Κατά τη συζήτηση σχετικής επερώτησης της Νέας Δημοκρατίας, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου "καταβάλλει τον τελευταίο καιρό πολύ σημαντική προσπάθεια για ψηφιοποίηση του μητρώου των ακινήτων του Δημοσίου, σε συνεργασία με το Κτηματολόγιο και άλλους φορείς. Αυτό το εξάμηνο, θα δώσουμε προτεραιότητα στο θέμα της καταγραφής της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου με όριο τον Ιούνιο, προσλαμβάνοντας άμεσα ομάδα συμβούλων, με στόχο την ποιοτική καταγραφή και συμβουλή στην αξιοποίηση".

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε και στην αξιοποίηση του τέως αεροδρομίου Ελληνικού. Όπως τόνισε ήδη έχουν κληθεί στην Αθήνα και παγκοσμίου φήμης ειδικοί που έχουν βοηθήσει σε αναμόρφωση άλλων αντιστοίχων εκτάσεων σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Σημείωσε δε ότι η

Στη Βουλή δικογραφία για πρώην υπουργούς Μεταφορών

Στη Βουλή διαβιβάστηκε δικογραφία εις βάρος όσων διατέλεσαν υπουργοί Μεταφορών και Επικοινωνιών από το 2004 έως το 2008.


Η δικογραφία σχηματίστηκε από τον εισαγγελέα ύστερα από έκθεση ελέγχου του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και μηνυτήριας αναφοράς του Γενικού Επίτροπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ωστόσο, στο διαβιβαστικό της προς την Βουλή

Ακόμη μία σύλληψη από την Αντιτρομοκρατική

Μία 27χρονη Γερμανίδα υπήκοο συνέλαβε το απόγευμα στην Αθήνα η αστυνομία.


Σύμφωνα με την επίσημη πληροφόρηση από την αστυνομία, η γυναίκα παραπέμπεται στον εισαγγελέα μαζί με τα 4 άτομα που συνελήφθησαν χθες, για συμμετοχή σε επίθεση με εκρηκτικό - εμπρηστικό μηχανισμό τα ξημερώματα της 13ης Οκτωβρίου 2010 στη συμβολή των οδών Εντισον και Μ. Αλεξάνδρου, σε εργοτάξιο της ΔΕΗ.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, πραγματοποιείται έρευνα στην οικία της.

Εν τω μεταξύ, σε ανακοίνωσή της για τις χθεσινές συλλήψεις, η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης, το πιστόλι των 9 mm που βρέθηκε σε διαμέρισμα, δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε

Το άγχος για τις δουλειές επιβαρύνει την καρδιά

Το άγχος να γίνουν οι δουλειές του νοικοκυριού βλάπτει περισσότερο από αυτές καθεαυτές τις δουλειές σύμφωνα με νέα έρευνα της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ.


Η έγνοια για την τέλεση των καθημερινών εργασιών του νοικοκυριού, όπως είναι το καθάρισμα, το μαγείρεμα, τα ψώνια στο σουπερμάρκετ, η πληρωμή λογαριασμών και η συντήρηση του αυτοκινήτου δημιουργούν μεγαλύτερο άγχος από την ίδια την εργασία, πράγμα που είναι χειρότερο για την καρδιά αποφαίνεται η αμερικανική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Psychosomatic Medicine”.

Όπως αναφέρει στη βρετανική εφημερίδα “Τέλεγκραφ” η υπεύθυνη της έρευνας Ρεβέκα Θέρστον, για τη διεξαγωγή της έλαβαν μέρος περισσότεροι από 110 εργαζόμενοι, άνδρες και γυναίκες, και διαπιστώθηκε ότι όσοι αναλαμβάνουν τις περισσότερες ευθύνες για το νοικοκυριό έχουν περισσότερο άγχος, όπως προκύπτει από την πολύ πιο υψηλή πίεση του αίματός τους,σε σύγκριση με εκείνους που στηρίζονται σε άλλους, συνήθως τους συντρόφους τους για να γίνουν οι αναγκαίες

Στα άκρα Τουρκία-Μέρκελ λόγω Κύπρου

Στην επίθεση πέρασε η τουρκική κυβέρνηση, μετά το πρώτο σοκ από τις δηλώσεις της Άνγκελα Μέρκελ υπέρ των Ελληνοκυπρίων.


Περασμένα μεγαλεία για τις σχέσεις Μέρκελ-Ερντογάν

Χρησιμοποιώντας σαφώς σκληρότερη γλώσσα από εκείνη των πρώτων 24ώρων, ο Τούρκος πρωθυπουργός, αλλά και ο πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας ξιφούλκησαν κατά της Γερμανίδας καγκελαρίου, επειδή η τελευταία εκτίμησε δημοσίως ότι η Τουρκία δεν ανταποκρίνεται στα συμβιβαστικά βήματα της Λευκωσίας.

“Η κ. Μέρκελ πρέπει να ζητήσει συγνώμη από τους Τουρκοκυπρίους”, δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ομιλίας στην Άγκυρα. "Πρέπει να επανεξετάσει τις ιστορικές της γνώσεις", συμπλήρωσε για την καγκελάριο.

Επικαλέστηκε βιβλίο του προκατόχου της, Γκέρχανρτ Σρέντερ, υποστηρίζοντας ότι εκεί "διατυπώνει

Το DNA του λαδιού στο μικροσκόπιο

Το DNA του λαδιού εξετάζει το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, που είναι και το μοναδικό στη χώρα μας.


«Το DNA ενός ανθρώπου, μπορεί να προσδιορίσει την ταυτότητά του. Το ίδιο ακριβώς, μπορεί να γίνει και με το ελαιόλαδο. Το DNA το όποιο μπορούμε να απομονώσουμε από το ελαιόλαδο, μπορεί να προσδιορίσει την ταυτότητα του ελαιόλαδου, δηλαδή με άλλα λόγια την ποικιλία προέλευσής του", αναφέρει ο επικεφαλής του εργαστηρίου Παναγιώτης Καλαϊτζής.

Το ελαιόλαδο έχει υπολείμματα από το φρούτο της ελιάς τα οποία αποτελούνται από φυτικά κύτταρα. Αυτά τα φυτικά κύτταρα έχουν DNA. Κύριος στόχος είναι η απομόνωση ανεκτής ποιότητας DNA από τα φυτικά κύτταρα και κατόπιν η ανάλυσή τους με τη χρήση μοριακών δεικτών. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να βρεθεί η ποικιλία προέλευσης του ελαιόλαδου. Κάθε ποικιλία ελιάς έχει το δικό της

Δεν τα βρήκαν Λοβέρδος - φαρμακοποιοί

Σε πλήρη ρήξη ήρθε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος με τους αντιπροσώπους των φαρμακοποιών, κατά την σημερινή συνάντηση που είχαν. «Κόκκινο» πανί αποτέλεσαν οι ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο για την απελευθέρωση του επαγγέλματος, που θα συμπεριλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο για την Υγεία που θα κατατεθεί την Τετάρτη στη Βουλή.


Κατά τη συνάντησή του με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, ανακοίνωσε τις τελικές ρυθμίσεις που θα συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο, κατόπιν συνεννόησης που είχε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σε αυτές περιλαμβάνονται τα εξής:

- Απόλυτη απαγόρευση κάθε ιδιοκτησιακού περιορισμού.

- Εξαίρεση μόνο για τις πληθυσμιακές ανάγκες με σκοπό την διασπορά των φαρμακείων και την εξυπηρέτηση του πολίτη (η Ελλάδα ως νησιωτική χώρα γεμάτη από ορεινό όγκο). Το κριτήριο από

Κατατέθηκε η τροπολογία για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία με την οποία παρατείνεται μέχρι τις 30 Ιουνίου η προθεσμία για την απαγόρευση πλειστηριασμού πρώτης ή μοναδικής κατοικίας οφειλετών οι οποίοι υπάγονται στο νόμο για τα υπερχρεωμένα φυσικά πρόσωπα.


Η ισχύς της απαγόρευσης έληγε στις 3 Φεβρουαρίου του 2011 και παρατάθηκε μέχρι τις 30 Ιουνίου του τρέχοντος έτους με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή στο νομοσχέδιο για την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση η παράταση κρίνεται αναγκαία προκειμένου να αξιοποιηθεί η προβλεπόμενη φάση του εξώδικου συμβιβασμού των οφειλετών με τα πιστωτικά ιδρύματα, καθώς

Εξηγήσεις ζητά ο ΣΥΝ για την προσαγωγή στελέχους του

Σοβαρό συμβάν αυθαίρετης βίας και προσβλητικής συμπεριφοράς χαρακτηρίζει ο Συνασπισμός τη χθεσινή προσαγωγή του στελέχους του κόμματος, Δημοσθένη Παπαδάτου-Αναγνωστόπουλου, από την Αντιτρομοκρατική, κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών στο Βύρωνα. Κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης τύπου, ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Π. Σκουρλέτης, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις, ώστε να μην πλανάται η εντύπωση στοχοποίησης του ΣΥΝ.


"Ο Δημοσθένης Παπαδάτος-Αναγνωστόπουλος έχει τόση σχέση με την τρομοκρατία όση έχει ο Μπομπ Σφουγγαράκης με την μοριακή βιολογία", δήλωσε από τη μεριά του ο Δημ. Παπαδημούλης, βουλευτής του ΣΥΝ. Δήλωσε ότι το περιστατικό αποτελεί είτε κραυγαλέα ανικανότητα και αμόκ αυταρχισμού, είτε στοχοποίηση

«Γειτονιά του έρωτα» φτιάχνει ο Μπουτάρης στη Θεσσαλονίκη

Την πρόθεση του να δημιουργήσει μια «Γειτονιά του Έρωτα» στη Θεσσαλονίκη εξέφρασε ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης κατά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία ιερόδουλων για τα προβλήματα που υπάρχουν από τη μη ανανέωση των αδειών λειτουργίας των οίκων ανοχής.


Ο Γιάννης Μπουτάρης Μπουτάρης υποσχέθηκε να θέσει το συγκεκριμένο θέμα για συζήτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της ερχόμενης Δευτέρας και επανατοποθετήθηκε στην αναγκαιότητα δημιουργίας της «Γειτονιας του Έρωτα» σε μη κατοικημένη περιοχή που θα οριοθετήσει ο Οργανισμός Ρυθμιστικού.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, για το λόγο αυτό θα έχει συναντήσεις και με τους

Πρόβλημα της Ευρώπης η εισροή μεταναστών από τον ΄Εβρο

Στην παραδοχή ότι η εισροή μεταναστών από τον Έβρο αποτελεί πανευρωπαϊκό πρόβλημα προχώρησε ο γενικός διευθυντής Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Στέφανο Μανσερβίνι, ο οποίος επισκέφθηκε τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), 470.000 μετανάστες βρίσκονται στην Ελλάδα χωρίς χαρτιά.


Το 90% της μετανάστευσης προς την Ευρώπη γίνεται μέσω των Ελληνοτουρκικών συνόρων και για το λόγο αυτό η Ε.Ε. προσπαθεί να βοηθήσει την Ελλάδα στην αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού", δήλωσε το στέλεχος της Κομισιόν, υπογραμμίζοντας ότι αφορά και στην Τουρκία και πρέπει να βρεθεί κοινή λύση.

Εξάλλου, συναντήθηκε με το νομάρχη Αδριανούπολης Γκιοκχάν Σοζέρ.

Όσον αφορά στα σχέδια του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την ανέγερση φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα, δήλωσε: "Το θέμα δεν είναι να κρίνουμε το βήμα στο οποίο θα προβεί η

«Πυρήνες»: Προθεσμία ως τις 14/2 για πέντε κατηγορούμενους

Προθεσμία έως τις 14 Φεβρουαρίου για τη συμπληρωματική απολογία τους ζήτησαν και έλαβαν πέντε άτομα που οι αρχές συνδέουν με την υπόθεση της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς».

Μεταξύ των κατηγοριών που τους αποδίδονται είναι η συμμετοχή στην οργάνωση, εκρήξεις και απόπειρες εκρήξεων. Πρόκειται για τους τους Παν. Αργυρίου και Γερ. Τσάκαλο, που είχαν συλληφθεί τη 1η Νοεμβρίου στο Παγκράτι μετά την έκρηξη δέματος σε εταιρεία κούριερ, τον Χ. Χατζημιχελάκη, που έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την οργάνωση και τους Γ. Καραγιαννίδη και Αλ.

Μικρόσωμος αλλά άγριος ο νέος δεινόσαυρος που ανακαλύφθηκε

Οι παλαιοντολόγοι ανακάλυψαν ένα νέο είδος μικρόσωμου αλλά άγριου δεινόσαυρου, που έζησε πριν από περίπου 230 εκατ. χρόνια, στην ύστερη Τριασική περίοδο. Πρόκειται για έναν από τους παλαιότερους δεινόσαυρους που έχουν ποτέ βρεθεί. Οι δεινόσαυροι κυριάρχησαν στον πλανήτη μας επί πολλές δεκάδες εκατομμύρια χρόνια.


Ο νέος σαρκοφάγος δεινόσαυρος, που ονομάστηκε επιστημονικά Eodromaeus ("δρομέας της αυγής"), είχε μήκος περίπου 1,3 μέτρα, βάρος πέντε έως επτά κιλά, μακρύ λαιμό, μακριά μυτερά νύχια, ουρά, πόδια γρήγορου αιλουροειδούς, μεγάλα σαγόνια και κοφτερά δόντια.

Η ανακάλυψη του σχεδόν πλήρους απολιθώματος, που έγινε στη βορειοδυτική Αργεντινή από ερευνητές, με επικεφαλής τον παλαιοντολόγο Πολ Σερένο του πανεπιστημίου του Σικάγο και τον Ρικάρδο Μαρτίνεθ του Εθνικού Πανεπιστημίου Σαν Χουάν της Αργεντινής, παρουσιάστηκε στο περιοδικό Science, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, το BBC, τους NewYorkTimesκαι

Πάνω από το επίσημο όριο ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη

Τον Δεκέμβριο ο ετήσιος πληθωρισμός της ευρωζώνης ήταν 2,2% από 1,9% τον Νοέμβριο. Τον Δεκέμβριο του 2009 ο πληθωρισμός ήταν μόλις 0,9%. Ο μηνιαίος πληθωρισμός τον Δεκέμβριο 2010 ήταν 0,6%.


Στην Ε.Ε. ο ετήσιος πληθωρισμός ήταν 2,6% τον Δεκέμβριο 2010, από 2,3% τον Νοέμβριο, ενώ ένα χρόνο πρωτύτερα ήταν 1,5%.

Τον χαμηλότερο ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού είχαν τον Δεκέμβριο οι Σλοβακία (1,3%), Ολλανδία (1,8%), Γερμανία και Κύπρος (1,9%), ενώ τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό είχαν οι Ρουμανία (7,9%), Εσθονία (5,4%), και Ελλάδα (5,2%). Σε σύγκριση με τον Νοέμβριο 2010, ο πληθωρισμός αυξήθηκε και στις 25 χώρες-μέλη για τις οποίες υπάρχουν δαθέσιμα στοιχεία.

Ακόμη σε 12μηνη βάση (μέσος όρος) πληθωρισμού, τα χαηλότερα επίπεδα εμφάνισαν τον Δεκέμβριο οι Λετονία (-1,2%), Σλοβακία (0,7%), και Ολλανδία (0,9%), ενώ τα υψηλότερα είχαν οι

ΛΑΟΣ: «Μπράβο για το φράχτη αλλά αργήσατε»

Εύσημα για το φράχτη στον Έβρο έδωσε ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Γιάννης Κοραντής σε σχετική ερώτηση που απηύθυνε προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, αναφορικά με το τι άλλο προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση για να αποτραπεί η είσοδος νέων, αλλά και να εγκαταλείψουν το ελληνικό έδαφος οι ήδη ευρισκόμενοι εδώ λαθρομετανάστες.


Στο πλαίσιο αυτό, ο Γ. Κοραντής παρέθεσε μια σειρά προτάσεων του κόμματός του μεταξύ των οποίων: η επέκταση του φράκτη σε μεγαλύτερο μέρος των συνόρων, ιδίως εκεί που κατεβαίνει η στάθμη του νερού το καλοκαίρι, η ενίσχυση των συνοριοφυλάκων, η δυνατότητα εμπλοκής των ενόπλων δυνάμεων “ώστε να πειστούν (οι μετανάστες) έστω και με τη χρήση βίας ότι δεν μπαίνουν στη χώρα”, η εξασφάλιση της παραμονής της FRONTEX, η γνωστοποίηση στην κοινή γνώμη των χωρών προέλευσης ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ο ΧΥΤΑ των χωρών αυτών, η επαναδιαπραγμάτευση του αριθμού των

Ένταση μεταξύ Παπανδρέου - Παπαρήγα για το Ερζερούμ

Για «θεωρίες συνωμοσίας» και «ηττοπάθεια» κατηγόρησε ο πρωθυπουργός τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ με αφορμή επίκαιρη ερώτηση της τελευταίας στη Βουλή σχετικά την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στο Ερζερούμ και τις συνομιλίες του με την τουρκική ηγεσία.


Η κ. Παπαρήγα είπε ότι δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στο πρωθυπουργό καθώς πιστεύει ότι δεν θα "διστάσει να μετατρέψει την Ελλάδα σε ενεργειακό δίαυλο" όπου τον έλεγχο θα τον έχουν μονοπωλιακές εταιρείες.

Εξέφρασε δε τους φόβους της αναφορικά με την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στη χώρα από μονοπωλιακές επιχειρήσεις, φέρνοντας ως παράδειγμα κράτη της Αφρικής που είναι πλούσια σε κοιτάσματα ενώ ο λαός "πεινάει".

Ακόμη κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου ότι "σπρώχνει στον Καιάδα" το βιωτικό επίπεδο των εργαζομένων και ζήτησε διευκρινίσεις για τις θέσεις της κυβέρνησης όσον αφορά στην υφαλοκρηπίδα καθώς και στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ)στο Καστελόριζο.

Η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό ότι η ενδεχόμενη προσφυγή της χώρας μας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για το θέμα της υφαλοκρηπίδας αποτελεί από μόνη της παραχώρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Απατώντας ο κ. Παπανδρέου υπεραμύνθηκε των θέσεων του, κατηγορώντας το ΚΚΕ πως αποτελεί

Τέλος ο πυρσός για τη ΝΔ

Με μια κίνηση συμβολισμού ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να δείξει το πέρασμα της ΝΔ στη νέα εποχή. Στις 20 Ιανουαρίου θα παρουσιαστεί το νέο σήμα (λογότυπο) του κόμματος. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», το σήμα είναι μοντέρνο σχεδιαστικά και θα αποπνέει δυναμική και όχι στατικότητα, όπως και το σημερινό, ενώ θα «παίζει» και με τα χρώματα.


Δεν αποκλείεται την ίδια μέρα να

Διάσκεψη για το εξασθενές χρώμιο στο νερό

Διεθνή διάσκεψη για την εξέταση όλων των πτυχών που σχετίζονται με την παρουσία του εξασθενούς χρωμίου στο πόσιμο νερό διοργανώνουν το Σάββατο, στην Αθήνα, τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Υγείας.


Στη συνδιάσκεψη θα συμμετάσχουν εξειδικευμένοι επιστήμονες και αξιωματούχοι από την Ελλάδα, την Ευρώπη τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μεταξύ άλλων, θα συζητηθούν όλες οι πιθανές ανθρωπογενείς και μη πηγές του εξασθενούς χρωμίου, οι δυνητικές επιπτώσεις στην υγεία και η σκοπιμότητα και πρακτική δυνατότητα θέσπισης διακριτών ορίων για το εξασθενές χρώμιο στο πόσιμο νερό.

Με την προσπάθεια αυτή τα δύο υπουργεία φιλοδοξούν όχι μόνο να ενημερώσουν με αξιόπιστο τρόπο την ελληνική επιστημονική κοινότητα και το ευρύτερο κοινό, αλλά να

Πότε πρέπει να σταματάει ο θηλασμός;

Από το 2001 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει συμβουλεύσει επισήμως τις μητέρες όλου του κόσμου να θηλάζουν αποκλειστικά τα μωρά τους επί έξι μήνες για να ωφελήσουν την υγεία τους. Όμως, μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα έρχεται να αμφισβητήσει την ορθότητα αυτής της αντίληψης, υποστηρίζοντας ότι ο αποκλειστικός θηλασμός για τόσους μήνες μπορεί τελικά να βλάψει το βρέφος, γι' αυτό δεν θα έπρεπε να ξεπερνά τους τέσσερις μήνες το πολύ και ο απογαλακτισμός να ξεκινά αρκετά πριν από το εξάμηνο.


Τα νήπια θα πρέπει να λαμβάνουν κι άλλη στερεά τροφή (ακόμα και κρέας), εκτός από το μητρικό γάλα, νωρίτερα από τους έξι μήνες. Όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές αν ο απογαλακτισμός καθυστερήσει, το βρέφος κινδυνεύει περισσότερο από τροφικές αλλεργίες και έλλειψη σιδήρου, ενώ

Το Υπουργείο Παιδείας διευκρίνισε τον τρόπο συγχώνευσης των σχολείων

Τη λογική σύμφωνα με την οποία θα γίνουν οι συγχωνεύσεις των σχολείων διευκρινίζει το υπουργείο Παιδείας, σημειώνοντας ότι θα γίνουν αυστηρώς με παιδαγωγικά κριτήρια και στόχο την αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.


Ο σχεδιασμός του υπουργείου προβλέπει πως θα υπάρχει ένας δάσκαλος ανά τάξη, στα δημοτικά, καθώς και ικανός αριθμός μαθητών ανά τάξη. «Τα οφέλη που προκύπτουν είναι ότι με τον τρόπο αυτό διευκολύνεται η οργάνωση των Πολυδύναμων Σχολικών Κέντρων σε Ολοήμερα Σχολεία, υποστηρίζεται η λειτουργία τμημάτων ένταξης και ενισχυτικής διδασκαλίας και υλοποιούνται επαρκέστερα και αρτιότερα καινοτόμες δράσεις και πρωτοποριακά προγράμματα διδασκαλίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στη διαδικασία συνενώσεων, θα προσμετρηθούν τα δημογραφικά στοιχεία κάθε περιοχής (ρυθμός μείωσης των μαθητών), η χιλιομετρική απόσταση που καλείται να διανύσει κάθε μαθητής (όχι παραπάνω από 10 χιλιόμετρα ή μετακίνηση μισής ώρας σε συνάρτηση με το γεωγραφικό ανάγλυφο και τις καιρικές συνθήκες της κάθε περιοχής), καθώς και οι κτηριακές υποδομές (εγκαταστάσεις,

Όπλο, σφαίρες και σφραγίδες στο σπίτι του Βύρωνα

Σημαντικά ευρήματα εντοπίστηκαν τελικά στο σπίτι που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Κορδελιού και Φορμίωνος, στο Βύρωνα. Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η ΕΛ.ΑΣ. διευκρινίζει ότι στο σπίτι εντοπίστηκαν ένα καλάσνικοφ, 100 σφαίρες των 7,62 mm, 120 σφαίρες των 9 mm, δύο σφραγίδες, αστυνομικές ταυτότητες, κενά έντυπα φοιτητικών δελτίων ταυτότητας, ένας σιγαστήρας για καλάσνικοφ, πιστωτικές κάρτες και χρήματα.


Όπως ανακοινώθηκε από χθες, στον Βύρωνα, αλλά και στο σπίτι του Ταύρου, έχουν εντοπιστεί ένα πιστόλι των 9 mm, ένας γεμιστήρας των 10 φυσιγγίων, τρεις φορητοί υπολογιστές, πέντε USB, δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, μονωτικές ταινίες, λαμπτήρες, χειρόγραφες σημειώσεις, τέσσερα κινητά

Ευεργετική ακόμα και μία δίαιτα λίγων ημερών

Ακόμη και μία δίαιτα λίγων μόλις ημερών είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για τον ανθρώπινο οργανισμό, αφού μειώνει το στρες και αυξάνει την αντιοξειδωτική ικανότητα, συμβάλλοντας στην ελάττωση των παραγόντων που οδηγούν στην ανάπτυξη καρδιαγγειακών νοσημάτων.


Αυτό προκύπτει από μελέτη που έκαναν επιστήμονες του τμήματος ενδοκρινολογίας σακχαρώδη διαβήτη και μεταβολισμού του νοσοκομείου «Παναγία» και η οποία θα παρουσιαστεί σε διημερίδα, που διοργανώνει το εν λόγω νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει η ενδοκρινολόγος, Μαρία Μπουγουλιά, σκοπός της μελέτης ήταν να διερευνηθεί το οξειδωτικό στρες και η αντιοξειδωτική ικανότητα του οργανισμού σε παχύσαρκες γυναίκες, πριν και μετά τη χορήγηση υποθερμιδικής διατροφής και ορλιστάτης (μιας φαρμακευτικής ουσίας που

Εχθρός της υγείας η ψυχολογική παρενόχληση στην εργασία

Φαινόμενα ψυχολογικής βίας και παρενόχλησης στην εργασία παρατηρούνται τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, η οποία επιβαρύνει σε μεγάλο βαθμό την υγεία σύμφωνα με την παθολογοανατόμο του τμήματος Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης Εργασίας Καβάλας Αλέκα Κουκουλιάτα.


Είναι συχνές οι περιπτώσεις ότι η ψυχολογική πίεση των ανωτέρων, κυρίως στις γυναίκες, μπορεί να προκαλέσει κακή διάθεση, κρίσεις πανικού, αγχώδη διαταραχή με αποτέλεσμα συχνά ο εργαζόμενος να καταφεύγει σε συμβουλευτική, ψυχολογική αλλά και φαρμακευτική βοήθεια.

Η ψυχολογική παρενόχληση στην εργασία χαρακτηρίζεται από εσκεμμένη, επαναλαμβανόμενη επιθετική συμπεριφορά, συχνότερα λεκτική, συνήθως απρόβλεπτη, παράλογη και άδικη προς έναν ή

Αύριο ξεκινούν επίσημα οι εκπτώσεις

Ξεκινούν και επίσημα από αύριο, Σάββατο, οι χειμερινές εκπτώσεις, αν και τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα πωλούν ήδη τα προϊόντα τους σε ιδιαίτερα θελκτικές τιμές, σε μία προσπάθεια να προσελκύσουν περισσότερους καταναλωτές και να περιορίσουν τις απώλειες του τελευταίου έτους.


Από την πλευρά της, η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος εφιστά την προσοχή των πολιτών, προκειμένου να μην πληρώσουν ακριβά «το μαλλί». Συμβουλεύει δηλαδή τους καταναλωτές πρώτα να οριοθετούν τις ανάγκες τους και να προγραμματίζουν πάντα με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, αποφεύγοντας

Εφιαλτικές προβλέψεις για την ανεργία

Τα επίσημα στοιχεία για την ανεργία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από την Ελληνική Στατιστική Αρχή και δείχνουν πως η ανεργία τον Οκτώβρη του 2010 εκτινάχθηκε στο 13,5%, θα φαντάζουν «ονειρικά» στο τέλος του 2011.


Μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο επιστημονικός συνεργάτης της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ Σάββας Ρομπόλης εξέφρασε την ανησυχία του για τη ραγδαία αύξηση της ανεργίας, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι στο τέλος του νέου έτους που μόλις

Ξεκίνησαν τα νέα δρομολόγια του τραμ

Από σήμερα, Παρασκευή, και έως τις 31 Μαΐου αναστέλλεται η 24ωρη λειτουργία του τραμ κάθε Παρασκευή και Σάββατο, μετά από απόφαση που έλαβε η ΤΡΑΜ Α.Ε. Τα δρομολόγια στο διάστημα αυτό θα πραγματοποιούνται από τις 05:30 έως τις 02:30.


Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικά δρομολόγια οι επιβάτες μπορούν να απευθύνονται στην εταιρική σελίδα tramsa.gr και στον

Εβδομάδα διατροφής στη Θεσσαλονίκη

Την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011, θα λάβει χώρα η κεντρική εκδήλωση για την εβδομάδα διατροφής στη Θεσσαλονίκη. Η ημερίδα διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Διαιτολόγων-Διατροφολόγων και αφορά στην οικογένεια πριν και μετά τον ερχομό του παιδιού.


Οι θεματικές ενότητες που θα καλυφθούν είναι: γονιμότητα, εγκυμοσύνη, θηλασμός, ο πρώτος χρόνος με το παιδί και τα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της

Το ΠΑΜΕ ανοίγει τα διόδια σ' όλη την Ελλάδα

Ελεύθερα θα περνούν σήμερα από τα διόδια σε όλη την Ελλάδα οι οδηγοί, χωρίς να χρειάζεται να καταβάλουν το τσουχτερό αντίτιμο.


Το ΠΑΜΕ προχωρά σε αυτή την κίνηση σε μια προσπάθεια να αντιδράσει στην «κυβέρνηση που προσπαθεί να τρομοκρατήσει το λαό» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Τα διόδια και οι διαρκείς αυξήσεις δεν έγιναν για καλύτερους δρόμους, αλλά για να ωφεληθούν οι μεγαλοεργολάβοι. Δε φτάνει να αγανακτούμε. Μόνο η ατομική αντίδραση δεν αρκεί για να σταματήσει τη μεγάλη ληστεία που υφίσταται ο λαός», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η αντίδραση του ΠΑΜΕ γίνεται επίσης ενάντια στις αυξήσεις της ΔΕΗ και των καυσίμων και με