www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Το άγχος για τις δουλειές επιβαρύνει την καρδιά

Το άγχος να γίνουν οι δουλειές του νοικοκυριού βλάπτει περισσότερο από αυτές καθεαυτές τις δουλειές σύμφωνα με νέα έρευνα της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ.


Η έγνοια για την τέλεση των καθημερινών εργασιών του νοικοκυριού, όπως είναι το καθάρισμα, το μαγείρεμα, τα ψώνια στο σουπερμάρκετ, η πληρωμή λογαριασμών και η συντήρηση του αυτοκινήτου δημιουργούν μεγαλύτερο άγχος από την ίδια την εργασία, πράγμα που είναι χειρότερο για την καρδιά αποφαίνεται η αμερικανική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Psychosomatic Medicine”.

Όπως αναφέρει στη βρετανική εφημερίδα “Τέλεγκραφ” η υπεύθυνη της έρευνας Ρεβέκα Θέρστον, για τη διεξαγωγή της έλαβαν μέρος περισσότεροι από 110 εργαζόμενοι, άνδρες και γυναίκες, και διαπιστώθηκε ότι όσοι αναλαμβάνουν τις περισσότερες ευθύνες για το νοικοκυριό έχουν περισσότερο άγχος, όπως προκύπτει από την πολύ πιο υψηλή πίεση του αίματός τους,σε σύγκριση με εκείνους που στηρίζονται σε άλλους, συνήθως τους συντρόφους τους για να γίνουν οι αναγκαίες
εργασίες.

Σύμφωνα με τα πορίσματα της έρευνας δεν είναι τόσο ο φόρτος εργασίας που βλάπτει την υγεία όσο το στρες για το πώς θα καταφέρει κανείς να ανταποκριθεί στις καθημερινές του υποχρεώσεις εντός του πλαισίου του οικογενειακού προϋπολογισμού. Αντίθετα η φροντίδα των παιδιών και ιδιαίτερα των κατοικίδιων δεν φαίνεται να αυξάνει την πίεση. Επίσης, όπως είναι φυσικό, οι φτωχότερες οικογένειες είναι πιθανότερο να έχουν περισσότερο άγχος από τις πλουσιότερες.



Δεν υπάρχουν σχόλια: