www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Συλλαλητήριο κατά του φράχτη στον Έβρο

Συλλαλητήριο κατά του φράχτη στον Έβρο και της διατήρησης των κέντρων υποδοχής μεταναστών θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 14:00 στα Προπύλαια από αντιρατσιστικές οργανώσεις, κινήσεις μεταναστών, συνδικάτα, φοιτητικούς συλλόγους και καλλιτεχνικούς φορείς, που αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί συναυλία στις 16:00 στον Αγ. Παντελεήμονα.


Οι διοργανωτές της κινητοποίησης καταγγέλλουν τα κυβερνητικά σχέδια για την κατασκευή του φράχτη και την παρουσία της FRONTEX στον Έβρο και το νομοσχέδιο για το άσυλο. «Αυτοί που απολύουν είναι οι βιομήχανοι και ο Ραγκούσης, όχι οι Πακιστανοί και οι Αφγανοί πρόσφυγες. Θέλουν να διασπάσουν τους εργαζόμενους και να στρέψουν τους φτωχούς του Μνημονίου ενάντια στους φτωχότερους και πιο καταπιεσμένους» τονίζουν.

Ζητούν, δε: «Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το ρατσιστικό νομοσχέδιο, να πάρει πίσω το φράχτη στον Έβρο, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Να δώσει τώρα άσυλο στους πρόσφυγες και να νομιμοποιήσει
τους μετανάστες».

Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχει και η ΑΔΕΔΥ όπως ανακοίνωσε, τονίζοντας ότι «διαχρονικά έχει δείξει την αλληλεγγύη της στους οικονομικούς μετανάστες και τους πολιτικούς πρόσφυγες, αναλαμβάνοντας και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την επίλυση επειγόντων προβλημάτων και αιτημάτων, όπως τη χορήγηση ασύλου, την πρόσβαση στην εκπαίδευση και την υγεία και την άμεση νομιμοποίηση των μεταναστών δεύτερης γενιάς, μακριά από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και εισπρακτικές λογικές».

Παράλληλα, τη στήριξη και τη συμμετοχή τους έχουν ανακοινώσει η ΟΛΜΕ, η ΠΟΕΔΗΝ, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και πολλές οργανώσεις μεταναστών, φοιτητικοί σύλλογοι και καλλιτέχνες.

Kryfokamari: Μπορούν επίσης να ζητήσουν να μην γίνονται έλεγχοι ούτε στα αεροδρόμια, ούτε στα λιμάνια.
Να καταργηθούν τα διαβατήρια και ο έλεγχός τους και να επιτρέπεται σ' όλους ανεξαιρέτως η είσοδος στην Ελλάδα. Άλλωστε εξετάζει κανείς από αυτούς ποιόν βάζει στο σπίτι του; Μάλλον θα πρέπει να καταργηθούμε σαν κράτος γενικότερα, να μην υπάρχουν νόμοι και να έρθει στην Ελλάδα κάθε καρυδιάς καρύδι.
Και επειδή είμαστε πολύ large, μπορούμε να τους παραχωρήσουμε τις περιουσίες μας και εμείς να φύγουμε να πάμε αλλού. Κάπου που θα μας δεχτούν, όπως εμείς εκείνους.
Περιμένω λοιπόν προτάσεις απ' όλους αυτούς να μου πούνε, ποιό κράτος είναι καλύτερο, για να πάμε όσοι από μας δεν συμφωνούν μαζί τους!
Με τους ίδιους όρους όμως...

Δεν υπάρχουν σχόλια: