www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Απάντηση Θ. Πάγκαλου στις επικρίσεις για τη συνέντευξη στην «El Mundo»

Το ακριβές περιεχόμενο της συνέντευξής του στην ισπανική εφημερίδα «Ελ Μούντο», η οποία πυροδότησε αντιδράσεις, ανέγνωσε στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, κατά τη συζήτηση επί του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.


Ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε «σημαντική επιτυχία» το γεγονός ότι η δεύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Ισπανίας του παραχώρησε μία σελίδα της για να εκθέσει τις θέσεις της χώρας μας, καθώς, όπως είπε, ο διεθνής Τύπος φιλοξενεί στο σύνολό του άρθρα εναντίον της Ελλάδας, υπονομευτικά και ειρωνικά.

Σημείωσε επίσης ότι στη συνέντευξή του εκθέτει λεπτομερώς τις προσπάθειες της κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών για να βρουν μία λύση σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους, το Μεσοπρόθεσμο.

Όπως είπε, αναφέρει συγκεκριμένα: «Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει. Είναι απόφαση της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και συναντά η άποψη αυτή, πιστεύω, την ευρύτατη κατανόηση του ελληνικού λαού. Διότι ο ελληνικός λαός γνωρίζει και έχει δει από την ιστορική του εμπειρία, αλλά και από άλλες χώρες του κόσμου τι σημαίνει χρεοκοπία: Παύουν οι πληρωμές από το κράτος, οι τράπεζες κλείνουν και οι καταθέτες κλείνουν και οι τράπεζες δεν έχουν πρόσβαση στις καταθέσεις τους και σε μερικές περιπτώσεις όπως στην Αργεντινή χρειάζεται να παρέμβει η

Κλείνει προσωρινά η «κάνουλα» του ΟΠΑΠ


Κλείνει η «κάνουλα» του ΟΠΑΠ προς όλες τις ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το Δ.Σ. του οργανισμού σε σημερινή ανακοίνωση, διευκρινίζει ότι θα προχωρήσει σε αναστολή ισχύος των συμβάσεων, τόσο προς τις ποδοσφαιρικές ομάδες όσο και προς τις διοργανώτρες αρχές των πρωταθλημάτων.

Η απόφαση είναι προσωρινή, μέχρι να καθήσουν στο τραπέζι τα μέλη του Δ.Σ. του ΟΠΑΠ και να αποφανθούν οριστικά, με βάση τα στοιχεία της δικαστικής έρευνας.

Στην ανακοίνωση τονίζεται μεταξύ άλλων ότι η εταιρία «... είναι υποχρεωμένη να μελετήσει συνολικά το ζήτημα των σχέσεων και ειδικότερα το θέμα των χορηγικών συμβάσεών της με τις διοργανώτριες αρχές των πρωταθλημάτων, αλλά και με τις ομάδες οι οποίες μετέχουν σ’ αυτά, έτσι ώστε - εφόσον και όπου απαιτείται - να διαμορφώσει ένα νέο αυστηρότερο πλαίσιο, το οποίο θα διασφαλίζει τα συμφέροντά της, αλλά ταυτόχρονα θα συμβάλει στην ορθή από κάθε άποψη οργάνωση και διεξαγωγή των αγώνων, κάτι το οποίο είναι απαίτηση όλων των πολιτών». Επίσης, υπενθυμίζει ότι «... οι ρήτρες

Περικύκλωση της Βουλής σχεδιάζουν οι «αγανακτισμένοι»


Κάλεσμα για νέες κινητοποιήσεις την Τρίτη και Τετάρτη απευθύνει το κίνημα των «αγανακτισμένων» με ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο αλλά και σε αρκετά από τα κοινωνικά δίκτυα στα οποία έχει παρουσία.

Οι «αγανακτισμένοι» προγραμματίζουν να συγκεντρωθούν την Τρίτη στις 9:00 πμ στην πλατεία Συντάγματος με σκοπό να συνενωθούν με διαδηλωτές των απεργιακών κινητοποιήσεων, ενώ στις 6:00 μμ προγραμματίζεται και συναυλία που θα διαρκέσει μέχρι αργά το βράδυ.

Για την Τετάρτη σχεδιάζουν να περικυκλώσουν τη Βουλή με την βοήθεια διάφορων τοπικών συνελεύσεων «αγανακτισμένων» σε όλη την χώρα.

Οι λαϊκές συνελεύσεις των βορείων προαστίων δίνουν ραντεβού στις 8:00 πμ στο μετρό Ευαγγελισμός με συμμετέχοντες από τις περιοχές της Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου, Χολαργού, Παπάγου, Ζωγράφου, Γλυκών Νερών, Παλλήνης, Γαλατσίου, Αμαρουσίου, Ηρακλείου, Νέας Ιωνίας,

«Πατριωτική υποχρέωση η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου»

Την ανάγκη ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του εφαρμοστικού νόμου υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, κατά τη σχετική συζήτηση στη Βουλή, καλώντας όλους «να κάνουν το καθήκον τους, ένα δύσκολο αλλά απόλυτα αναγκαίο καθήκον».


Όπως ανέφερε, η ψήφος του μεσοπρόθεσμου αποτελεί μοναδική ευκαιρία που έχει η χώρα να ορθοποδήσει, είναι ένα αναγκαίο ενδιαμεσο στάδιο για να λειτουργήσει η χώρα, θα μας πάει από τα ελλείμματα στα πρωτογενή πλεονάσματα.

Απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε βέβαιος για στάση της: «Ξέρω ότι η κοινοβουλυετική ομάδα θα κάνει το καθήκον της απέναντι στα παιδιά μας».

Επανέλαβε πως με την ψήφισή του εξασφαλίζουμε την πέμπτη δόση καθώς και νέο πρόγραμμα

Κανονικά η λειτουργία του Μετρό Τρίτη και Τετάρτη


Κανονικά θα λειτουργήσει την Τρίτη και την Τετάρτη το Μετρό μετά από την απόφαση των ηλεκτροδηγών να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Αττικό Μετρό προτείνει παράλληλα στη διοίκηση της ΑΜΕΛ και εφόσον βρεθούν εθελοντές, η λειτουργία του μέσου να συνεχιστεί και τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη 29/06/2011,

Την Τρίτη η απόφαση του δικαστηρίου για την απεργία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ


Την Τρίτη μετά το μεσημέρι αναμένεται η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου για την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων της ΔΕΗ, κατά της οποίας έχει προσφύγει η διοίκηση.

Μετά το τέλος της συζήτησης στο δικαστήριο, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, δήλωσε:

«Στο μάθημα της υποταγής θα μένουμε πάντα μετεξεταστέοι. Το κεφάλι δεν θα το σκύψουμε ποτέ,

Παράταση φορολογικών προθεσμιών για επαγγελματίες


Παρατάσεις φορολογικών προθεσμιών για επαγγελματίες έδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα:

1. Η προθεσμία υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους της παραγράφου 1 του άρθρου 62 του Ν.2238/1994, αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου που λήγει την 30η Ιουνίου 2011, παρατείνεται μέχρι και την 15η Ιουλίου 2011.

2. Παρατείνεται η προθεσμία υποχρεωτικής υποβολής μέσω διαδικτύου της κατάστασης φορολογικής αναμόρφωσης που λήγει την 29η Ιουλίου μέχρι και την 30η Σεπτεμβρίου 2011.

3. Παρατείνονται οι προθεσμίες υποβολής του «Ειδικού Σημειώματος Αυτοελέγχου Φ.Π.Α.» της παραγράφου 2 του άρθρου 3 της Α.Υ.Ο. ΠΟΛ 1098/04.05.2011 (ΦΕΚ 826 Β΄/12.05.2011), ως

Ε.Ε: Προς καθιέρωση της γραφής Braille σε συσκευασίες προϊόντων


Πρόταση του ευρωβουλευτή της ΝΔ για την καθιέρωση ενός συστήματος ετικετοθεσίας, που θα διευκολύνει άτομα με προβλήματα όρασης, εγκρίθηκε την προηγούμενη εβδομάδα κατά τη διάρκεια συνόδου ολομέλειας του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Η πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή αφορά συγκεκριμένα σε ένα σύστημα ετικετοθεσίας στις συσκευασίες των βιομηχανικών προϊόντων, σε ανάγλυφη γραφή Braille, προκειμένου να διευκολυνθούν τα 30 εκατομμύρια τυφλών και ατόμων με προβλήματα όρασης στην Ευρώπη.

Η σχετική γραπτή δήλωση του κ. Πουπάκη στηρίχθηκε από τους: Ádám Kósa (Χριστιανοδημοκράτες), Eva Lichtenberger (φιλελεύθεροι), Richard Howitt (σοσιαλιστές) και Cecilia Wikström (πράσινοι),

Παρατείνεται μέχρι 30/6 η προθεσμία κατάθεσης των μηχανογραφικών


Παρατείνεται μέχρι τις 30 Ιουνίου η προθεσμία οριστικοποίησης του μηχανογραφικού δελτίου για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, για όλους τους υποψηφίους, λόγω της προκηρυχθείσας απεργίας από τη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, για τις 28 και 29 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Η οριστικοποίηση θα λήξει στις 24:00 της ίδιας ημέρας. Η προθεσμία είναι αποκλειστική και καμία οριστικοποίηση δεν θα γίνεται δεκτή πέραν αυτής της ώρας και ημέρας.

Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή των μηχανογραφικών

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους άλλοι τρεις για τα «στημένα»


Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά την ολοκλήρωση των απολογία τους άλλοι τρεις εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση των «στημένων», Δημήτρης Ζαβαντίας (πρώην ποδοσφαιριστής), Αθανάσιος Ντότσης (μάνατζερ) και Νίκος Παντέλης (προπονητής).

Στους δύο πρώτους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της υποχρέωσης εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα, απαγόρευση εξόδου από την χώρα και χρηματική εγγύηση, στον καθένα ύψους 200.000 ευρώ.

Οι ίδιοι όροι επιβλήθηκαν και στον τρίτο, μόνο που η εγγύηση για τον Έλληνα προπονητή ορίστηκε στις 15.000 ευρώ.

Ανακριτής και Εισαγγελέας αποφάσισαν ήδη την προφυλάκιση του θεωρούμενου ως μεγαλύτερου «στοιχηματζή», Βασίλη Καρακούλια ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα,απάτη, δωροδοκία και εγκληματική οργάνωση.

Απολογούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του και υποστήριξε ότι δεν σχετίζεται με καμία οργάνωση. Φέρεται επίσης να είπε ότι δεν γνωρίζει κανένα από τα πρόσωπα που

Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις την Τρίτη και την Τετάρτη


Ταλαιπωρία περιμένει την Τρίτη και την Τετάρτη το επιβατικό κοινό, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες στον ΟΣΕ και στα αεροδρόμια στη γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Συγκεκριμένα, χειρόφρενο θα τραβήξουν και τις δύο ημέρες λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ και Προαστιακός.

Ακινητοποιημένοι για 48 ώρες θα παραμείνουν σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά και οι συρμοί του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, λόγω συμμετοχής των ηλεκτροδηγών στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Σημειώνεται ότι η Ενωση Εργαζομένων στον ΗΣΑΠ είχε απευθύνει έκκληση στους εργαζόμενους να αντικατασταθεί η 48ωρη απεργία με στάσεις εργασίας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες που

Aegean: Ματαιώσεις - τροποποιήσεις πτήσεων


Σε τροποιποιήσεις και ματαιώσεις πτήσεων προχωρά η Aegean Airlines, λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στη γενική απεργία της Τρίτης και της Τετάρτης.

Τροποποίηση προγράμματος 28 Ιουνίου 2011


Ακυρώνονται τα εξής σκέλη πτήσεων:


1. A3 220/221 Αθήνα – Κως – Αθήνα
2. A3 103 Θεσσαλονίκη- Αθήνα
3. Α3 242/243 Αθήνα – Σάμος – Αθήνα
4. A3 140/141 Αθήνα –Αλεξανδρούπολη - Αθήνα
5. A3 104 Αθήνα - Θεσσαλονίκη
6. Α3 108/109 Αθήνα – Θεσσαλονίκη - Αθήνα
7. A3 202/203 Αθήνα – Ρόδος - Αθήνα
8. A3 454/455 Αθήνα – Καλαμάτα - Αθήνα

Τα 22 φορομπηχτικά μέτρα που μας καίνε

Στα 22 φορολογικά μέτρα καήκαμε. Η κυβέρνηση υφαρπάζει για άλλη μια φορά (σ.σ. τη δεύτερη μέσα σε ένα χρόνο) τα εισοδήματα των εργαζομένων επιβάλλοντάς τους από σήμερα αυξημένους φόρους σε εισόδημα, πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο, υγραέριο κίνησης, εστίαση, αναψυκτικά, χυμούς, ανθρακούχα νερά, τέλη κυκλοφορίας και έκτακτες εισφορές.


Και το χειρότερο, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών μέχρι αργά χθες τη νύχτα αναζητούσε με την τρόικα το ισοδύναμο μέτρο 612 εκατ. ευρώ που κόστιζε η αναδρομική επιβολή πλαφόν 300 ευρώ στο μπόνους φόρου και την οποία πήρε κακήν κακώς πίσω την περασμένη Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη θύελλα αντιδράσεων κυρίως των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Τα σενάρια κάλυψης των 612 εκατ. ευρώ που έχουν πέσει στο τραπέζι των συνεχών διαπραγματεύσεων με την τρόικα αφορούν από την επαναφορά της περαίωσης των ανέλεγκτων χρήσεων μέχρι και το 2009, την ένταξη στην περαίωση και των εχόντων μεγάλη ακίνητη περιουσία άνω των 400.000 ευρώ, τη διεύρυνση της περαίωσης μέχρι και το 2010, την περαιτέρω περικοπή των φοροαπαλλαγών -τις οποίες ήδη έχουν πετσοκόψει- την περαιτέρω μείωση των λειτουργικών

Χάγη: Ενταλμα σύλληψης εις βάρος του Καντάφι

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε εντάλματα σύλληψης σε βάρος του ηγέτη της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι, του γιου του Σάιφ αλ Ισλάμ Καντάφι και του γαμπρού του, ηγέτη της υπηρεσίας πληροφοριών της Λιβύης, Αμπντάλα αλ Σενούσι, για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν από την 15η Φεβρουαρίου ως σήμερα.

Είναι η πρώτη φορά που το ΔΠΔ εκδίδει εντάλματα σύλληψης κατά την διάρκεια μιας ένοπλης σύρραξης.

Λίβυοι αντάρτες νοτίως της Τρίπολης προήλασαν φθάνοντας σε απόσταση 80 χλμ από την πρωτεύουσα και μάχονται τα κυβερνητικά στρατεύματα για τον έλεγχο της πόλης Μπιρ αλ-Γάναμ, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών δυνάμεων.

«Βρισκόμαστε στα νότια και δυτικά προάστια της αλ-Γάναμ», δήλωσε ο Τζούμα Ιμπραΐμ,

Ελεύθερος μετά την απολογία του και ο Ανδρέας Δημόπουλος, προφυλακιστέος ο Β. Καρακούλιας

Μετά τον Σταύρο Ψωμιάδη, ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του στον 9ο τακτικό ανακριτή, ο Ανδρέας Δημόπουλος, με την καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους
15.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από την χώρα.


Προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον 9ο τακτικό ανακριτή, κρίθηκε ο Βασίλειος Καρακούλιας, ο οποίος σύμφωνα με τις καταθέσεις, διατηρούσε μεγάλο γραφείο παράνομου στοιχηματισμού, με απευθείας πρόσβαση στα παράνομα στοιχήματα της Κίνας μέσω ειδικού μηχανήματος («Κινέζος»).

Πρόκειται για την πρώτη προφυλάκιση κατηγορουμένου στην υπόθεση των στημένων αγώνων.
Νωρίτερα ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι Σταύρος Ψωμιάδης και Ανδρέας Δημόπουλος.

Ο προέδρος της ΠΑΕ Καβάλα, Σταύρος Ψωμιάδης, αφέθηκε ελεύθερος αφού του επεβλήθη απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εγγύηση ύψους 250.000 ευρώ. Κατά την απολογία του αρνήθηκε οιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση των στημένων, ενώ ο δικηγόρος του, Χρήστος

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Σάμο

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στην περιοχή Μακροχώραφο-Φλόκα Σάμου. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, 21 πυροσβέστες με εννέα

Δ. Αθηναίων: Προβλήματα στην αποκομιδή των σκουπιδιών έως την Πέμπτη


Προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων θα παρουσιαστούν από σήμερα έως και την Πέμπτη στο δήμο Αθηναίων λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Συγκεκριμένα, ο δήμος παρακαλεί τους πολίτες να μην βγάζουν στο δρόμο τα απορρίμματά τους κυρίως το διήμερο 28/6/2011 και 29/6/2011, ημέρες που θα κορυφωθούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις.

Για οποιαδήποτε πρόβλημα, υπενθυμίζεται ότι ο τετραψήφιος αριθμός επικοινωνίας 1960 λειτουργεί

ΝΔ: Εκτός από τους ανθρώπους διασύρουν και τα μνημεία


«Η κυβέρνηση του Μνημονίου, εκτός από τους ανθρώπους, διασύρει και τα μνημεία», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, Θανάσης Δαβάκης, με αφορμή τη σημερινή εικόνα της Ακρόπολης με το πανό του ΠΑΜΕ.

«Για μία ακόμη φορά, η εικόνα του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης, με τα πανό της κατάληψης, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, με ό,τι αυτό σημαίνει για την εικόνα της χώρας, το πολιτιστικό της απόθεμα, αλλά και την τουριστική της προοπτική», αναφέρει στη δήλωσή του ο βουλευτής Λακωνίας.

«Ματαίως τελικά, καλούμε κάθε φορά που ο Ιερός Βράχος "καταλαμβάνεται", τον κ. υπουργό Πολιτισμού να προσπαθήσει να μην επαναληφθεί μία εικόνα πού προσβάλλει το πρώτο μνημείο της

Olympic Air: Ματαιώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων την Τρίτη


Ματαιώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων για αύριο Τρίτη ανακοίνωσε η Olympic Air, εξαιτίας της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και της OΣΥΠΑ στη γενική απεργία της ΑΔΕΔΥ με τετράωρες στάσεις εργασίας.

Αναλυτικά, ττην Τρίτη 28 Ιουνίου ματαιώνονται οι πτήσεις :


1. OA 670/671 Αθήνα-Σύρος-Αθήνα
2. OA 030/031 Αθήνα-Λέρος-Αθήνα
3. OA 090/091 Ρόδος- Κάρπαθος- Κάσος- Σητεία- Κάσος- Κάρπαθος-Ρόδος
4. OA 062/063 Αθήνα-Πάρος-Αθήνα
5. OA 876/877 Ρόδος-Ηράκλειο-Ρόδος
6. OA 638/639 Αθήνα-Κεφαλονιά-Αθήνα
7. OA 644/645 Αθήνα-Ζάκυνθος-Αθήνα

Eλεύθερος με περιοριστιικούς όρους ο Σταύρος Ψωμιάδης


Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εγγύηση 250.000 ευρώ αφέθηκε ο Σταύρος Ψωμιάδης.

Ο ίδιος κατά την απολογία του φέρεται να αρνήθηκε οιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση των στημένων, ενώ ο δικηγόρος του, Χρήστος Στάθης, έκανε λόγο για πενθήμερη διαπόμπευση του εντολέα του, επαναλαμβάνοντας πως

Κλειστά τα φαρμακεία την Τετάρτη


Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία όλης της χώρας (08.30-14.30), την Τετάρτη, ημέρα της γενικής απεργίας ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ.

Οπως ανακοίνωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), οι ασφαλισμένοι μπορούν να εξυπηρετηθούν τις απογευματινές ώρες από τα εφημερεύοντα και

Newsphone: Στις 12/8 η αποκοπή του μερίσματος


Σε 0,03 ευρώ ανέρχεται το μέρισμα για τη χρήση του 2010 το οποίο αποφάσισε να διανείμει στους μετόχους της η εταιρεία Newsphone Hellas SA.

Διευκρινίζεται ότι το ποσό αυτό θα προσαυξηθεί με το μέρισμα που αντιστοιχεί στις 97.901 ίδιες μετοχές της εταιρείας που αποκτήθηκαν από την 12/09/2007 και εντεύθεν, ήτοι κατά 0,00010 ευρώ ανά μετοχή και συνεπώς το συνολικό ποσό του μερίσματος ανά μετοχή θα ανέλθει σε 0,03010 ευρώ. Μετά την παρακράτηση φόρου ποσοστού 21%, το καθαρό πληρωτέο μέρισμα ανέρχεται σε 0,023779 ευρώ ανά μετοχή.

Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος μερίσματος ορίστηκε η 12/08/2011. Δικαιούχοι του μερίσματος χρήσης 2010, είναι οι εγγεγραμμένοι μέτοχοι της εταιρείας στα αρχεία του Συστήματος -

Σύγχρονες προσεγγίσεις για το γλωσσικό ζήτημα


Με τη νηφάλια ματιά που χαρίζει πλέον η απόσταση του χρόνου, έγκριτοι μελετητές αναλύουν διαφορετικές πλευρές του λεγόμενου «γλωσσικού ζητήματος», καταγράφοντας παράλληλα τις μεταρρυθμίσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα αλλά και τις κατακτήσεις της δημοτικής μέχρι σήμερα.

Όπως τονίζει ο Γεώργιος Μπαμπινιώτης στον πρόλογο της έκδοσης: «η Δημοτική που γράφεται στη δεκαετία του 2000 υπερτερεί κατά πολύ από τη Δημοτική που γράφτηκε τριάντα χρόνια πριν, στο ξεκίνημα της μεταρρύθμισης. Αυτό δείχνει ότι οι προοπτικές της γλώσσας μας είναι ευοίωνες, χωρίς να εφησυχάζουμε αλλά και χωρίς να μεμψιμοιρούμε».

Οι πρωταγωνιστές που σφράγισαν με την παρουσία τους τις αντιλήψεις για την ελληνική γλώσσα, ο Κοραής, ο Μιστριώτης, ο Χατζιδάκις, ο Τριανταφυλλίδης, ο Τζάρτζανος και πολλοί άλλοι παρελαύνουν μέσα από τις σελίδες του βιβλίου. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στο ρόλο των

Με... συντακτικούς κανόνες το κελάηδισμα των πουλιών


Ίσως οι άνθρωποι τελικά δεν είναι οι μόνοι που ξέρουν από γραμματική και συντακτικό. Τα πουλιά φαίνεται πως χρησιμοποιούν ανάλογους κανόντες όταν τιτιβίζουν, σύμφωνα με νέα πρωτοποριακή ιαπωνική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Κεντάρο Aμπε του Τμήματος Μοριακής και Συστημικής Βιολογίας του πανεπιστημίου του Κιότο μελέτησαν τους σπίνους της Βεγγάζης και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι έχουν δικές τους μορφές συντακτικών κανόνων.

«Τα ωδικά πουλιά έχουν μια αυθόρμητη ικανότητα να επεξεργάζονται συντακτικές δομές στα τραγούδια τους», είπε ο Aμπε.

Πολλά ζώα, όπως οι σκύλοι, οι παπαγάλοι και οι πίθηκοι, έχει διαπιστωθεί ότι μπορούν να ερμηνεύουν και να κατασκευάζουν «προτάσεις», καθώς επίσης να αναγνωρίζουν ανθρώπινες λέξεις που αντιστοιχούν σε διάφορα αντικείμενα. Οι σπίνοι φαίνεται πως έχουν επιπλέον μια μορφή γραμματικής στο τραγούδι τους. Το μόνο άλλο ζώο για το οποίο οι επιστήμονες έχουν ισχυριστεί κάτι ανάλογο, είναι η φάλαινα.


Οι ερευνητές έκαναν στο εργαστήριο πειράματα για να διαπιστώσουν σε ποιο βαθμό οι σπίνοι είναι σε θέση να αντιληφθούν και να αντιδράσουν, όταν ακούνε τραγούδια άλλων σπίνων που είναι

Απολογούνται οι συλληφθέντες για τα «στημένα»


Το κατώφλι του ανακριτή περνούν σήμερα οι συλληφθέντες για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων, με ανοικτό το ενδεχόμενο προφυλάκισης για κάποιους εξ αυτών.

Όσοι ολοκληρώσουν την απολογία τους θα σταλούν στη συνέχεια στον εισαγγελέα και αμέσως μετά θα αποφασιστεί αν θα κριθούν προφυλακιστέοι ή θα αφεθούν ελεύθεροι με κάποιους περιοριστικούς όρους.

Εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Ανδρέας Φάκος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο υποβιβασμού ομάδων σε περίπτωση που αποδειχθεί εμπλοκή τους στην υπόθεση. Όσο για το ενδεχόμενο αποκλεισμού ομάδων από ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο κ. Φάκος σημείωσε ότι για το θέμα αυτό θα επιληθφούν οι αρμόδιες αρχές με πρώτη και κύρια την

Πανό στην Ακρόπολη από μέλη του ΠΑΜΕ


Πανό με σύνθημα «Οι λαοί έχουν τη δύναμη. Δεν παραδίνονται πότε. Οργάνωση-Αντεπίθεση» (στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα) ανήρτησαν το πρωί στην Ακρόπολη μέλη του ΠΑΜΕ.

Όπως έγινε γνωστό η πρόσβαση των επισκεπτών στο χώρο της Ακρόπολης γίνεται κανονικά.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στη 48ωρη απεργία και τις απεργιακές του

Νέες διακοπές στην ηλεκτροδότηση εξαιτίας της απεργίας ΓΕΝΟΠ


Νέες διακοπές ρεύματος, από τις 10 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα, προβλέπει το πρόγραμμα περικοπών στην ηλεκτροδότηση για Αττική και Θεσσαλονίκη που ανακοίνωσε η ΔΕΗ. Όπως διευκρινίζεται, κάθε περικοπή θα έχει εκτιμώμενη μέγιστη διάρκεια μιάμιση ώρα ανά περιοχή (βλ. αναλυτικά πιο κάτω).

Περικοπές ρεύματος εκ περιτροπής, προβλεπόμενης μέγιστης διάρκειας 40 λεπτών ανά περιοχή, θα σημειωθούν επίσης στην Κρήτη από τις 20:10 έως τις 22:10 καιστη Ρόδο από τις 19:30 έως τις 22:10
Το μεσημέρι, εν τω μεταξύ, συζητείται η αίτηση της ΔΕΗ να κηρυχθεί η απεργία της ΓΕΝΟΠ παράνομη και καταχρηστική. Ανεξάρτητα από την απόφαση η απεργία θα συνεχιστεί αύριο και μεθαύριο, καθώς η ΓΕΝΟΠ συμμετέχει στην 48ωρη κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.


Προγραμματισμός διακοπών για τη Δευτέρα 27/6


Αττική


10:00-11:30: Αιγάλεω, Αγια Βαρβάρα , Δαφνί , Χαϊδάρι , Περιστέρι , Νέα Λιόσια , Πετρούπολη , Καματερό , Πατήσια , Πλατεία Αμερικής, Κολιάτσου , Πλατεία Βικτωρίας , Πεδίο Άρεως , Γκύζη ,

Παραίτηση Νικολάου από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Με μια σκληρή σε περιεχόμενο επιστολή υπέβαλε την παραίτησή του από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ υπέβαλε ο πρώην γενικός γραμματέας Ενημέρωσης των κυβερνήσεων Σημίτη, Γιάννης Νικολάου. Αιτία της παραίτησςη του Γ. Νικολάου είναι η διαφωνία του με την κυβερνητική πολιτική και το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, το οποίο χαρακτηρίζει «οικονομικά αδιέξοδο και κοινωνικά άδικο». Την παραίτησή του από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ είχε υποβάλει στα μέσα Ιουνίου και ο πρώην υπουργός και βουλευτής Αντώνης Κοτσακάς.


Η επιστολή παραίτησης του Γιάννη Νικολάου:


«Προς: το Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

Αγαπητέ Γραμματέα

Υποβάλλω την παραίτηση μου από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ , δηλώνοντας την πλήρη διαφωνία μου με την πολιτική της κυβέρνησης. Οι αρνητικές συνέπειες και το στίγμα της πολιτικής

Μεσοπρόθεσμο ή τανκς προβλέπει ο Πάγκαλος


Αν δεν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο θα γυρίσουμε στη δραχμή και θα χρειαζόταν τα τανκς να προστατεύσουν τις τράπεζες από τους πολίτες. Τις πρωτοφανείς αυτές δηλώσεις έκανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος στην ισπανική εφημερίδα El Mundo.

Σε δηλώσεις του στην ισπανική εφημερίδα El Mundo, ο Θόδωρος Πάγκαλος προέβλεψε -ξεπερνώντας και τον ίδιο του τον εαυτό- ότι αν δεν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο “την επόμενη μέρα οι τράπεζες θα περικυκλώνονταν από τρομοκρατημένους ανθρώπους που θα προσπαθούσαν να αποσύρουν τα χρήματά τους, ενώ ο στρατός θα έβγαζε στους δρόμους τανκ για να τις προστατέψει, καθώς δεν θα υπήρχε αρκετή αστυνομία. Θα υπήρχαν παντού αναταραχές, τα μαγαζιά θα άδειαζαν, κάποιοι άνθρωποι θα πηδούσαν από τα παράθυρα… Και όλο αυτό θα ήταν καταστροφικό για την Ευρωζώνη συνολικά».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτήρισε όσους λένε πως η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει την ευρωζώνη βλάκες, επιμένοντας ότι "μπορεί να είναι αναλυτές, πανεπιστημιακοί καθηγητές και

Απεργιακό δελτίο

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικός και τραμ την Τρίτη και την Τετάρτη. Τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ να εξυπηρετούν μόνο τις γραμμές των Special Olympics.

Το μέτρο δεν θα λειτουργήσει την Τρίτη, ενώ την Τετάρτη θα έχει στάση εργασίας από τις 4 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας.

Τα σωματεία των ηλεκτροδηγών σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ αποφάσισαν συμμετοχή στην απεργία, παρά το γεγονός ότι τα υπόλοιπα σωματεία των εργαζομένων εισηγήθηκαν μόνο στάσεις εργασίας, για την εξυπηρέτηση των πολιτών που θα συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Παράλληλα σε 48ωρη γενική απεργία την Τρίτη 28, και την Τετάρτη 29 Ιουνίου, κατεβαίνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής

Αποχωρεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Τις εξελίξεις στην έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Σούπερ Λίγκας φαίνεται να προλαβαίνει ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και της διοργανώτριας Αρχής πρόκειται να παραιτηθεί από την ηγεσία της Λίγκας.

Η πρόθεση αυτή του Βαγγέλη Μαρινάκη δεν έχει να κάνει με τίποτα με τις πιέσεις που ασκούνται τις τελευταίες ημέρες και κορυφώθηκαν χθες το βράδυ με τις ανακοινώσεις από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

Όπως μάλιστα υποστηρίζουν στον Ολυμπιακό, ο κ. Μαρινάκης είχε ενημερώσει τους ανθρώπους της Λίγκας για τις προθέσεις του εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Δηλαδή, να εκτίσει μόνο τον πρώτο από τα δύο χρόνια που είναι η κανονική θητεία του προέδρου της Σούπερ Λίγκας. Κάτι που ποτέ κανένας από τους ανθρώπους που έχουν αναλάβει τα… ηνία της διοργανώτριας Αρχής δεν έχει συμβεί, καθώς όλοι οι προηγούμενοι παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου κάθισαν στον

Πανελλαδικές: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων των πανελλαδικών εξετάσεων. Οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του υπουργείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορούνται τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα του Υπουργείου (http://www.minedu.gov.gr) πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό εξετάσεων και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το

Τουλάχιστον 800 άτομα στην υπόθεση των «στημένων»

Τουλάχιστον 800 άτομα εμπλέκονται στην υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων, η δράση τους εξαπλώνεται σε τουλάχιστον 7 χώρες, ενώ τα κέρδη τους είναι της τάξης των πολλών εκατομμυρίων ευρω.

Οι καταγγελίες που ερευνώνται κάνουν λόγο για κέρδη 13 εκατομμυρίων μόνο από ένα στημένο ματς.

Κέρδη από στημένα παιχνίδια φέρονται να είχαν και άτομα εκτός του χώρου του ποδοσφαίρου, ενώ -σύμφωνα με το πόρισμα- σε αρκετές περιπτώσεις η μισθοδοσία ποδοσφαιριστών, κυρίως της Δεύτερης Κατηγόριας, είχαν αντικατασταθεί από κέρδη μέσω του παράνομου στοιχήματος. Πολλά από τα ποσά διοχετεύονταν

Ο καιρός στις 27.06.2011


Βελτιωμένο καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και στο Αιγαίο, περιμένουμε τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 29 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 14 έως 28 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 18 έως 26 στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο και στις νότιες ακτές της Κρήτης η μέγιστη θα φτάσει στους 30 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα νοτιοανατολικά σχεδόν θυελλώδεις μέχρι θυελλώδεις, στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι στα βόρεια σε δυτικούς μέτριους. Μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στα βόρεια σχεδόν θυελλώδεις βορειοδυτικοί