www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Ελεύθερος μετά την απολογία του και ο Ανδρέας Δημόπουλος, προφυλακιστέος ο Β. Καρακούλιας

Μετά τον Σταύρο Ψωμιάδη, ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του στον 9ο τακτικό ανακριτή, ο Ανδρέας Δημόπουλος, με την καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους
15.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από την χώρα.


Προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον 9ο τακτικό ανακριτή, κρίθηκε ο Βασίλειος Καρακούλιας, ο οποίος σύμφωνα με τις καταθέσεις, διατηρούσε μεγάλο γραφείο παράνομου στοιχηματισμού, με απευθείας πρόσβαση στα παράνομα στοιχήματα της Κίνας μέσω ειδικού μηχανήματος («Κινέζος»).

Πρόκειται για την πρώτη προφυλάκιση κατηγορουμένου στην υπόθεση των στημένων αγώνων.
Νωρίτερα ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι Σταύρος Ψωμιάδης και Ανδρέας Δημόπουλος.

Ο προέδρος της ΠΑΕ Καβάλα, Σταύρος Ψωμιάδης, αφέθηκε ελεύθερος αφού του επεβλήθη απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εγγύηση ύψους 250.000 ευρώ. Κατά την απολογία του αρνήθηκε οιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση των στημένων, ενώ ο δικηγόρος του, Χρήστος
Στάθης, έκανε λόγο για πενθήμερη διαπόμπευση του εντολέα του, επαναλαμβάνοντας πως από την δικογραφία δεν προκύπτει πουθενά εμπλοκή του.

Πιο συγκεκριμένα, στο υπόμνημα που παρέδωσε στον 9ο Τακτικό Ανακριτή, ο Σταύρος Ψωμιάδης αρνείται τις κατηγορίες της απάτης και της εγκληματικής οργάνωσης που του αποδίδονται και ισχυρίζεται ότι μετέχει τυπικά στην ΠΑΕ Καβάλας «όπως τούτο προκύπτει ακόμη και από την πορισματική αναφορά της εισαγγελέως, στην οποία αναφέρεται ότι ο πατέρας μου Μάκης Ψωμιάδης βρίσκεται ουσιαστικά πίσω από τη διοίκηση της ΠΑΕ Καβάλας».

Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι δεν μετέχει σε καμία εγκληματική οργάνωση και ότι δεν είχε την πρόθεση, ούτε και τη δυνατότητα να συμμετάσχει. «Ουδένα απείλησα, ουδένα εξεβίασα, εξαπάτησα ή δωροδόκησα, όπως και ουδέποτε είχα σκοπό να πράξω κάτι τέτοιο. Ουδέποτε στοιχημάτισα για στημένο αγώνα, είτε αυτοπροσώπως, είτε μέσω παρένθετου προσώπου», δηλώνει.

Στο υπόμνημά του ο Στ. Ψωμιάδης κάνει επίσης λόγο για βαρύτατο διασυρμό που έχει υποστεί από τα ΜΜΕ, ο οποίος συνιστά βαρύτατη προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας και «αποτελεί μονομερή, βάναυση και λυσσαλέα επίθεση στο πρόσωπό μου την οποία δεν μπορώ να αντιμετωπίσω αφού δεν έχω τη θεσμική δυνατότητα να απαντήσω στους εκδοτικούς και τηλεοπτικούς κολοσσούς οι οποίοι χάρην κερδοσκοπίας εμπορεύονται την εμπλοκή μου σε μία ποινική υπόθεση στην οποία είμαι αμέτοχος».

Καταλήγοντας, δηλώνει ότι παρέχει τη συναίνεσή του στη διερεύνηση όλων των περιουσιακών του στοιχείων από τις δικαστικές αρχές, διερεύνηση την οποία και ζητεί, ενώ προτείνει ως μάρτυρες τους Σοφοκλή Πιλάβιο, Πατρίκ Κομνηνό και Ιωάννη Οικονομάκη (νομικός σύμβουλος Σούπερ Λιγκ).
Μετά τον Σταύρο Ψωμιάδη, ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του στον 9ο τακτικό ανακριτή, και ο Ανδρέας Δημόπουλος, με την καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 15.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

Σήμερα το πρωί επίσης, ο Σάκης Κεχαγιόγλου, δικήγορος του υπαλλήλου της ΕΠΟ Γιάννη Παπαδόπουλου, ο οποίος αναζητείται από τις αρχές για την υπόθεση, γνωστοποίησε ότι ο πελάτης του σκοπεύει να παραδοθεί εντός των ημερών. «Ενημέρωσα τον ανακριτή για την πρόθεση του κ. Παπαδόπουλου να θέσει τον εαυτό του στη διάθεση της Δικαιοσύνης τις επόμενες ημέρες. Θέλω να παρατηρήσω από την επισκόπηση της δικογραφίας, ότι πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι. Οποιαδήποτε φιλική ή προσωπική συνομιλία δεν τυποποιεί ποινική εμπλοκή», σημείωσε σχετικά ο κ. Κεχαγιόγλου.

Εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Ανδρέας Φάκος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο υποβιβασμού ομάδων σε περίπτωση που αποδειχθεί εμπλοκή τους στην υπόθεση. Όσο για το ενδεχόμενο αποκλεισμού ομάδων από ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο κ. Φάκος σημείωσε ότι για το θέμα αυτό θα επιληθφούν οι αρμόδιες αρχές με πρώτη και κύρια την UEFA


Ο κ. Φάκος διευκρίνισε πως ακόμη δεν έχει πάρει στα χέρια του τον πλήρη φάκελο της υπόθεσης, υπογραμμίζοντας πάντως ότι η διαδικασία στο αθλητικό σκέλος θα είναι πολύ πιο γρήγορη από το ποινικό. «Μόνο όσοι έχουν ιδιότητα γύρω από το χώρο του ποδοσφαίρου βρίσκονται στη δικαιοδοσία μας. Σε αυτούς έχουμε αρμοδιότητα να ασκήσουμε πειθαρχική δίωξη... Όλες οι ποινές έχουν σχέση με το αθλητικό κομμάτι. Οι πειθαρχικές κυρώσεις, με βάση αυτά που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας μέχρι στιγμής, θα αφορούν τα αδικήματα της δωροδοκίας και τους στοιχήματος», σημείωσε και μίλησε για «χρηματικές ποινές, ποινές αποκλεισμού προσώπων από κάθε αθλητική δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο και υποβιβασμό (ομάδων), εφόσον αποδειχθεί εμπλοκή». «Πρέπει να δούμε προς τα πού υπήρξε, αν υπήρξε δωροδοκία», τόνισε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας στις δηλώσεις του για την πολύκροτη υπόθεση.


«Η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στις διαδικασίες και τις ενέργειες των αρμοδίων αρχών, ούτε θα υπάρξουν (παρεμβάσεις) στο μέλλον», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, κληθείς να τοποθετηθεί επί του θέματος των στημένων.

Ο κ. Μόσιαλος υπενθύμισε σχετικές δηλώσεις του πρωθυπουργού για πλήρη διαφάνεια και άπλετο φως στο χώρο του ποδοσφαίρου, ενώ αντέκρουσε την κριτική ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να εκμεταλλευτεί τις αποκαλύψεις για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από την δύσκολη οικονομική κατάσταση. Καταλήγοντας κάλεσε την Δικαιοσύνη να ασκήσει πλήρως το ρόλο της και να επιβάλει τη διαφάνεια.

Η ΝΔ έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη, η οποία μπορεί να αποκαλύψει όλη την αλήθεια, να οδηγήσει στην παραδειγματική τιμωρία των ενόχων και να σπάσει το απόστημα που μολύνει τον αθλητισμό, τόνισε ο από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μιχελάκης. «Στηρίζουμε τη δικαιοσύνη στο έργο που προωθεί και καλούμε την κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να μπει οριστικό τέλος στις μάστιγες του ποδοσφαίρου» και να δοθεί αποτελεσματικό χτύπημα στην εξαπάτηση, τη διαφθορά και τη διακίνηση μαύρου χρήματος, συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: