www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Απολογούνται οι συλληφθέντες για τα «στημένα»


Το κατώφλι του ανακριτή περνούν σήμερα οι συλληφθέντες για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων, με ανοικτό το ενδεχόμενο προφυλάκισης για κάποιους εξ αυτών.

Όσοι ολοκληρώσουν την απολογία τους θα σταλούν στη συνέχεια στον εισαγγελέα και αμέσως μετά θα αποφασιστεί αν θα κριθούν προφυλακιστέοι ή θα αφεθούν ελεύθεροι με κάποιους περιοριστικούς όρους.

Εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Ανδρέας Φάκος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο υποβιβασμού ομάδων σε περίπτωση που αποδειχθεί εμπλοκή τους στην υπόθεση. Όσο για το ενδεχόμενο αποκλεισμού ομάδων από ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο κ. Φάκος σημείωσε ότι για το θέμα αυτό θα επιληθφούν οι αρμόδιες αρχές με πρώτη και κύρια την
UEFA.


Ο κ. Φάκος διευκρίνισε πως ακόμη δεν έχει πάρει στα χέρια του τον πλήρη φάκελο της υπόθεσης, υπογραμμίζοντας πάντως ότι η διαδικασία στο αθλητικό σκέλος θα είναι πολύ πιο γρήγορη από το ποινικό. «Μόνο όσοι έχουν ιδιότητα γύρω από το χώρο του ποδοσφαίρου βρίσκονται στη δικαιοδοσία μας. Σε αυτούς έχουμε αρμοδιότητα να ασκήσουμε πειθαρχική δίωξη... Όλες οι ποινές έχουν σχέση με το αθλητικό κομμάτι. Οι πειθαρχικές κυρώσεις, με βάση αυτά που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας μέχρι στιγμής, θα αφορούν τα αδικήματα της δωροδοκίας και τους στοιχήματος», σημείωσε και μίλησε για «χρηματικές ποινές, ποινές αποκλεισμού προσώπων από κάθε αθλητική δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο και υποβιβασμό (ομάδων), εφόσον αποδειχθεί εμπλοκή». «Πρέπει να δούμε προς τα πού υπήρξε, αν υπήρξε δωροδοκία», τόνισε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας στις δηλώσεις του για την πολύκροτη υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: