www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Υπόγειο τηλεσκόπιο θα δει τι υπήρχε πριν την Μεγάλη Έκρηξη

Ένα τηλεσκόπιο που θα εγκατασταθεί σε βάθος 800 μέτρων θα προσπαθήσει να δει την αρχή της γέννησης του Σύμπαντος αλλά και να αποκαλύψει νέα στοιχεία για κοσμικά αντικείμενα και φαινόμενα για τα οποία έχουμε λίγες γνώσεις όπως για παράδειγμα, οι μαύρες τρύπες και τα άστρα νετρονίου.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το τηλεσκόπιο είναι μάλιστα πιθανό να μας δώσει στοιχεία για το τι υπήρχε πριν την Μεγάλη Έκρηξη από την οποία δημιουργήθηκε το Σύμπαν. Το τηλεσκόπιο έχει σχεδιαστεί να ανιχνεύει τα βαρυτικά κύματα, ένα κοσμικό φαινόμενο που αναφέρει στις θεωρίες του ο Αβέρτος Αϊνστάιν και για αυτό τον λόγο αποφασίστηκε το τηλεσκόπιο να ονομαστεί "Τηλεσκόπιο Αϊνστάιν".

Τα βαρυτικά κύματα 


Τα βαρυτικά κύματα θεωρείται ότι είναι ένα είδος "απόηχου" μέσα στο διάστημα, κάτι ανάλογο με τα κυματάκια που δημιουργούνται όταν ρίχνει κάποιος μια πέτρα στο νερό. Ο εντοπισμός και μελέτη τους αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά τους επιστήμονες στην ανακάλυψη νέων στοιχείων για το

Περισσότερο φουράνιο στον εσπρέσο


Ο εσπρέσο περιέχει περισσότερο φουράνιο, ένα τοξικό, καρκινογόνο στοιχείο, σε σύγκριση με τον παραδοσιακό καφέ φίλτρου σύμφωνα με νέα μελέτη ειδικών του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης. Οι ερευνητές εμφανίζονται πάντως καθησυχαστικοί τονίζοντας ότι όλοι οι τύποι καφέ που εξετάστηκαν ήταν εντός των ορίων ασφαλείας για την ανθρώπινη υγεία.

»Η προετοιμασία του καφέ στη μηχανή φίλτρου είναι διαφορετική από την προετοιμασία του καφέ στη μηχανή του εσπρέσο – είτε αυτή λειτουργεί με κάψουλες είτε όχι. Οι δύο τύποι μηχανών προκαλούν την παραγωγή διαφορετικών επιπέδων φουρανίου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της νέας μελέτης, καθηγητής του Τμήματος Αναλυτικής Χημείας στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης Χαβιέ Σάντος.

Ανησυχία για το φουράνιο


Τα τελευταία χρόνια έχει προκληθεί ανησυχία σχετικά με την ύπαρξη φουρανίου σε τροφές. Η ανησυχία έχει προκύψει μετά από πειράματα σε ζώα που μαρτυρούν την καρκινογόνο επίδραση της ουσίας. Δεν είναι τυχαίο ότι η Διεθνής Υπηρεσία για την Ερευνα στον Καρκίνο (IARC) έχει κατατάξει

Μεγάλη Δευτέρα


Σύμφωνα με το χριστιανικό εορτολόγιο καθιερώθηκε να ονομάζεται Μεγάλη Δευτέρα η επόμενη ημέρα του εορτασμού της Κυριακής των Βαΐων όπου και ξεκινά η εβδομάδα των Παθών του Ιησού Χριστού.

Στην Ορθόδοξη Εκκλησία, σύμφωνα με το τηρούμενο Μηναίο ή Μηνολόγιο, η Μεγάλη Δευτέρα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Ιωσήφ, του επωνομαζόμενου "Παγκάλου" του γιου του Ιακώβ, που αναφέρεται στη Παλαιά Διαθήκη και στην άκαρπη συκιά, που την καταράστηκε ο Χριστός και ξεράθηκε μ' ένα του λόγο.

Ο Ιωσήφ ήταν ο μικρότερος υιός του Ιακώβ ο οποίος όμως φθονήθηκε από τα αδέλφια του λόγο της ενάρετης ζωής του και αρχικά τον έριξαν σ' ένα λάκκο και προσπάθησαν να εξαπατήσουν το πατέρα τους χρησιμοποιώντας ένα ματωμένο ρούχο ότι δήθεν τον κατασπάραξε κάποιο θηρίο. Αφού δεν μπόρεσαν να εξαπατήσουν τον πατέρα τους, τον πούλησαν σε εμπόρους, οι οποίοι με την σειρά τους τον πούλησαν στον αρχιμάγειρα του βασιλιά της Αιγύπτου, τον Φαραώ Πετεφρή. Εκεί ο Ιωσήφ αφού δεν ενέδωσε στις ερωτικές επιθυμίες της συζύγου του Πετεφρή, συκοφαντήθηκε από την ίδια και ο Φαραώ τον φυλάκισε. Κάποτε όμως ο

Θεραπεία για αρκετούς τύπους καρκίνου ώς το 2020


Τα επόμενα 5 με 10 χρόνια θα έχει προκύψει ριζική θεραπεία για αρκετούς τύπους καρκίνου, δηλώνει στην Καθημερινή της Κυριακής ο νομπελίστας γενετιστής Τζέιμς Γουότσον, που αποκρυπτογράφησε το 1953 το μόριο του DNA.

Όπως σημειώνει, η μοριακή βιολογία θα μας βοηθήσει στην αντιμετώπιση ασθενειών όπως η νόσος Αλτσχάιμερ, ενώ η γενετική θα ανοίξει σύντομα το δρόμο για εξατομικευμένη φαρμακευτική αγωγή, αφού θα βασίζεται στο γονιδίωμα κάθε ασθενούς.

"Ξεκινώντας από την περίπτωση της λευχαιμίας, νομίζω ότι οι έρευνες μέσα σε 5 - 10 χρόνια θα οδηγήσουν σε ριζική θεραπεία για αρκετούς τύπους κακοηθειών. Για παράδειγμα από τους περίπου

Ο τουρκολάγνος Θεόδωρος Πάγκαλος...

Και ... τουρκολάγνος μας προέκυψε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος από την Κωνσταντινούπολη, όπως μας ενημερώνει η Χουριέτ, αναλύθηκε σε ύμνους για την Τουρκία και σε ύβρεις κατά της Ελλάδας. Είπε ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες και χαραμοφάηδες και οι Τούρκοι εργατικοί και έθνος με εμπιιστοσύνη στον εαυτό του! Αυτό σε συνέχεια της δήλωσής του ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι αντιπαραγωγικοί. Προφανώς στεναχωριέται κάθε φορά που οι Έλληνες πιλότοι ρίχνουν ξύλο στους ... "παραγωγικούς" Τούρκους ομολόγους τους!


O Πάγκαλος μιλώντας στην εφημερίδα τόνισε, " οικονομικά και πολιτικά βλέπω την Τουρκία ισχυρή. Οι άνθρωποι έχουν επιτυχίες γι'αυτό είναι χαρούμενοι και έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Όταν οι Τούρκοι δούλευαν εμείς τεμπελιάζαμε. Τώρα ζούμε τα αποτελέσματα αυτού". Γι'αυτο και η τουρκική εφημερίδα έχει τίτλο " ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας!"

Επίσης είπε τα καλύτερα για το τραπεζικό σύστημα της Τουρκίας και μιλώντας απαξιωτικά το το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δήλωσε ότι "Μετά την αγορά της Finansbank κάποιοι εθνικιστές στην Ελλάδα ενοχλήθηκαν. Αλλά σήμερα η Finansbak είναι μια επο τις πιο πετυχημένες επενδύσεις. Οι

Ο νέος ηλεκτρονικός χάρτης του εγκεφάλου


Ερευνητές του Ινστιτούτου Αllen για την Επιστήμη του Εγκεφάλου ολοκλήρωσαν τη δημιουργία του μεγαλύτερου ηλεκτρονικού χάρτη του εγκεφάλου ύστερα από τέσσερα  χρόνια σκληρής δουλειάς.
Ο Άτλας του Ανθρώπινου Εγκεφάλου (Human Brain Atlas) αποτελεί ένα διαδραστικό ερευνητικό εργαλείο το οποίο θα βοηθήσει τους επιστήμονες να κατανοήσουν την λειτουργία του πιο ολοκληρωμένου «υπολογιστή» που δεν είναι άλλος από τον εγκέφαλό μας. Η καλύτερη γνώση αναμένεται να οδηγήσει και σε καινούργιους δρόμους θεραπείας για διαφορετικές ασθένειες που «πλήττουν» τον εγκέφαλο.

Προηγμένα απεικονιστικά εργαλεία


Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ινστιτούτου Αλαν Τζόουνς οι πληροφορίες για τη δημιουργία του χάρτη προήλθαν από την ανάλυση δύο ανθρώπινων εγκεφάλων η λειτουργία των οποίων κατεγράφη με μαγνητική τομογραφία  (MRI) καθώς και με μια παραλλαγή της συμβατικής μαγνητικής τομογραφίας η οποία ονομάζεται απεικόνιση τανυστή διάχυσης (Diffusion Tensor Imaging, DTI).

Παράλληλα οι ειδικοί «κατακερμάτισαν» τους δύο εγκεφάλους και έλαβαν RNA από τον εγκεφαλικό ιστό. Χρησιμοποίησαν αυτό το RNA προκειμένου να «διαβάσουν» την λειτουργία των περίπου 25.000

Χάπι για την καρδιά από φύλλα ελιάς


Ένα ελπιδοφόρο «όπλο» κατά των καρδιοπαθειών πιστεύουν ότι μπορούν να δημιουργήσουν οι επιστήμονες με την πολύτιμη βοήθεια της ταπεινής ελιάς.

 Όπως δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «Phytomedicine» οι ειδικοί του Πανεπιστημίου της Ινδονησίας, στην Τζακάρτα, δημιούργησαν ένα χάπι από εκχύλισμα φύλλων ελιάς και στη συνέχεια εξέτασαν τις ευεργετικές του ιδιότητες σε 180 υπερτασικούς ασθενείς, που μοίρασαν σε δύο ομάδες.

 Πείραμα με άρωμα …ελιάς


 Στην πρώτη ομάδα οι ειδικοί χορήγησαν το «θαυματουργό» χάπι για ένα διάστημα οκτώ εβδομάδων. Στους υπόλοιπους συμμετέχοντες χορήγησαν ένα χάπι κατά της υπέρτασης με τη δραστική ουσία καπτοπρίλη, το οποίο όμως πολλές φορές συνοδεύεται από διάφορες παρενέργειες όπως π.χ. έντονη ζαλάδα, βήχα κ.ά.

 Σύμφωνα με τους ειδικούς, στα άτομα που λάμβαναν το χάπι ελιάς παρατηρήθηκε μια μέση μείωση της συστολικής (μεγάλης) πίεσης κατά 11,5 χιλιοστά της στήλης υδραργύρου (mm Hg). Αντίστοιχα, σε όσους λάμβαναν το συνταγογραφούμενο φάρμακο κατά της υπέρτασης, σημειώθηκε μέση μείωση

Ο ύπουλος εχθρός των μελισσών

Και ύστερα... έφυγαν οι μέλισσες. Για την ακρίβεια, εξοντώθηκαν και συνεχίζουν να εξοντώνονται με αυξανόμενους ρυθμούς τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και στη χώρα μας. Πρόκειται για μια «γενοκτονία» η οποία αν συνεχιστεί αναμένεται να έχει άμεσο αντίκτυπο και στο δικό μας γένος, όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, αφού οι ταπεινές μέλισσες επιτελούν ένα διόλου ταπεινό έργο: επικονιάζουν τα φυτά που είναι πηγή για το 80% των τροφίμων που καταναλώνουμε, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος μιας μελλοντικής τεράστιας επισιτιστικής κρίσης!

Στη λίστα των υπόπτων για τη «δολοφονία» των μελισσών τίθενται μεταξύ άλλων ολοένα και συχνότερα ορισμένα ευρέως χρησιμοποιούμενα φυτοφάρμακα που ονομάζονται νεονικοτινοειδή και τα οποία έχουν «κατακλύσει» τις καλλιέργειες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. «Το Βήμα» παρουσιάζει σήμερα όλα τα τελευταία επιστημονικά στοιχεία σχετικά με τη σύνδεση των νεονικοτινοειδών εντομοκτόνων φαρμάκων με τον αφανισμό των μελισσών. Πρόκειται για ένα ζήτημα που θα έπρεπε να μας απασχολεί σοβαρά όλους - από το κράτος που φαίνεται να κινείται με ρυθμούς... χελώνας σε ό,τι αφορά την προστασία των μελισσών ως τον καθένα μας, αφού οι μικρές μέλισσες έχουν μεγάλη προσφορά σε ολόκληρο το οικοσύστημα, στο

ΕΡΤ: Πιλοτικές μεταδόσεις High Definition από 27/4


Πιλοτικές μεταδόσεις σε σύστημα υψηλής ευκρίνειας (High Definition - HD) με ελεύθερο σήμα στην επίγεια ψηφιακή εκπομπή ξεκινά από την Τετάρτη 27 Απριλίου η ΕΡΤ όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε. Λάμπης Ταγματάρχης.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Ταγματάρχης σημείωσε ότι θα δημιουργηθεί ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ με την ονομασία ΕΡΤ HD, το οποίο θα ενταχθεί στο δεύτερο ψηφιακό μπουκέτο της ΕΡΤ από κοινού με τα τηλεοπτικά προγράμματα ΝΕΤ, ΕΤ1 και ΕΤ3.

Η πρώτη απ' ευθείας μετάδοση θα πραγματοποιηθεί με τον αγώνα Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα για την πρώτη σειρά ημιτελικών του Champions League σε παράλληλη μετάδοση με τη ΝΕΤ και θα συνεχιστούν με την ημιτελικό του Champions League Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σάλκε στις 4/5, το Final 4 της Euroleague στις 6 και 8/5, το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision τον τελικό του Champions League καθώς και την τελική φάση του τουρνουά τένις Roland Garros.

Το κανάλι της Βουλής, τη θέση του οποίου θα πάρει το πιλοτικό πρόγραμμα ΕΡΤ HD, θα μεταφερθεί στο πρώτο ψηφιακό μπουκέτο της ΕΡΤ. Τα προγράμματα του σινε+ και του σπορ+ θα συγχωνευθούν και θα δημιουργηθεί ένα νέο ενιαίο πρόγραμμα, το σινε/σπορ+, με το περιεχόμενο του σπορ+ στην

Νερό από το Μόρνο και πάλι στην Αθήνα


Υδροδοτείται και πάλι από το Μόρνο η περιοχή της πρωτεύουσας, καθώς ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες για την αποκατάσταση του καναλιού στη θέση Σαράντι Βοιωτίας, με την τοποθέτηση και δεύτερου παράπλευρου αγωγού, μήκους 150 μέτρων και διαμέτρου 2 μέτρων.

Το κανάλι είχε διαρραγεί από κατολίσθηση βραχώδους όγκου στις 29 Μαρτίου, με αποτέλεσμα να διακοπεί η λειτουργία του και η Αθήνα να τροφοδοτείται από τον ταμιευτήρα της Υλίκης.

Υπενθυμίζεται ότι εντός έξι ημερών η ΕΥΔΑΠ   κατασκεύασε τον πρώτο συνδετήριο κλάδο (bypass) από χαλυβδοσωλήνες διαμέτρου 2 μέτρων.

Στις 5 Απριλίου αποκαταστάθηκε εν μέρει η παροχετευτικότητα του καναλιού και σήμερα με την ολοκλήρωση και του δεύτερου αγωγού -εντός 11 ημερών- αποκαθίσταται ικανοποιητικά η

΄Αρχισε η υποβολή αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες


Από σήμερα (Δευτέρα 18 Απριλίου) οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν αντιρρήσεις για το περιεχόμενο των δασικών χαρτών των περιοχών Πεντέλης, Νέας Πεντέλης και Μαραθώνα στο Γραφείο Υποστήριξης Ανάρτησης Δασικού Χάρτη στο Μαρκόπουλο Αττικής (Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκόπουλου, κτήριο

Προειδοποίηση ΕΟΦ για νοθευμένα συμπληρώματα απώλειας βάρους


Προειδοποίηση προς τους καταναλωτές για νοθευμένα με τη δραστική ουσία σιβουτραμίνη προϊόντα απευθύνει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων.


Πρόκειται ειδικότερα για τα προϊόντα Li Da capsules (DAI DAI HIUA JIAO NANG) και Fruta Planta/Reduce Weight, τα οποία διακινούνται παράνομα ως συμπληρώματα διατροφής που προορίζονται για απώλεια βάρους.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ τα συγκεκριμένα προϊόντα περιέχουν τη δραστική ουσία σιβουτραμίνη, η οποία αποσύρθηκε πρόσφατα από τις ευρωπαϊκές χώρες λόγω αρνητικού προφίλ ασφάλειας, χωρίς σχετική αναφορά στην επισήμανσή τους, όπως προέκυψε από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Νορβηγίας και των Ηνωμένων Πολιτειών

Απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις 11 Μαΐου


Την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 11 Μαΐου στον ιδιωτικό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα ανακοίνωσε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ.

Η απεργία είναι η απάντηση των εργαζομένων στα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι άνεργοι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι οι οποίοι με το εθνικό σχέδιο για την οικονομία καλούνται και πάλι να πληρώσουν και όχι οι έχοντες και κατέχοντες, δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γ. Παναγόπουλος, μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Συνομοσπονδίας.

Ο κ. Παναγόπουλος υπογράμμισε ότι δεν γίνεται ουσιαστική συζήτηση προκειμένου να καταστεί η οικονομία βιώσιμη, ενώ εκποιείται δημόσιος πλούτος, υποδομές και κοινωνικά αγαθά όπως η ενέργεια και καταλύονται εν μια νυκτί κοινωνικά δικαιώματα.

«Είναι δυνατόν δημόσιος πλούτος, δημόσια περιουσία, δίκτυα και υποδομές και κυρίως αγαθά

Αποσύρεται ζωμός λαχανικών λόγω αλλεργιογόνων ουσιών


Αποσύρεται από την αγορά ζωμός λαχανικών σε κόκκους, μετά τον εντοπισμό αλλεργιογόνων.
Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, ενημερώθηκε για τη διακίνηση προϊόντος, ζωμός λαχανικών, στο οποίο ανιχνεύτηκε παρουσία αλλεργιογόνων (πρωτεΐνη γάλακτος) και το οποίο διακινήθηκε στην Ελλάδα μέσω της επιχείρησης «ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS». Συγκεκριμένα πρόκειται για το προϊόν με εμπορική ονομασία «Ζωμός σε κόκκους Λαχανικών Extra Γεύση», σε συσκευασίες των 147g, με αριθμό παρτίδας L03360Α803 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 06.2012.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου του παραπάνω προϊόντος από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι

ΝΔ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής


Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι παραπλανά τον ελληνικό λαό, παρουσιάζοντας έναν «οδικό χάρτη με ψέματα».

Ο κ. Μιχελάκης ανέφερε συγκεκριμένα ότι η πρόταση μομφής είναι ένα όπλο στη φαρέτρα της ΝΔ, το οποίο και θα χρησιμοποιήσει όταν και αν το κρίνει απαραίτητο, ενώ για το θέμα των πρόωρων εκλογών παρέπεμψε σε παλαιότερες

Κομισιόν: Καμία συζήτηση για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους


Σε νέα διάψευση των σεναρίων αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους προχώρησε σήμερα η Κομισιόν εκφράζοντας μάλιστα την ικανοποίησή της για το μεσοπρόθεσμα πρόγραμμα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

«Δεν συζητείται σε κανένα επίπεδο η επιλογή της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους», τόνισε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής


Επίσης, χαρακτήρισε θετικό και φιλόδοξο, σε πρώτη ανάγνωση, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που

Στην Αθήνα κινεζική στρατιωτική αντιπροσωπεία


Επίσκεψη στη χώρα μας πραγματοποιεί έως τις 20 Απριλίου εξαμελής στρατιωτική αντιπροσωπεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, με επικεφαλής το στρατηγό Liu Chengjun.

Όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας, σκοπός της επίσκεψης είναι η συζήτηση και η υπογραφή του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) έτους 2011 μεταξύ των δύο χωρών, η ανταλλαγή απόψεων επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος,

Microsoft: Aρχίζει η ευρεία διάθεση της δοκιμαστικής έκδοσης του Office 365


Την ευρεία διάθεση της δοκιμαστικής (beta) έκδοσης του Microsoft Office 365 ανακοίνωσε σήμερα η Microsoft.

To Office 365 αποτελεί τη νέα υπηρεσία της εταιρείας στο cloud, η οποία συμβάλλει στην ενίσχυση της παραγωγικότητας όλων των επιχειρήσεων, ανεξαρτήτως μεγέθους.

Η διάθεση της beta έκδοσης του Office 365, για περιορισμένο αριθμό επιχειρήσεων, ξεκίνησε το περασμένο έτος, προσφέροντας στους χρήστες μία διαρκώς ενημερωμένη υπηρεσία στο cloud, μέσα από την οποία παρέχεται η δυνατότητα χρήσης των Microsoft Office, Microsoft SharePoint Online, Microsoft Exchange Online και Microsoft Lync Online. Την beta έκδοση, η οποία είναι από σήμερα διαθέσιμη σε 38 χώρες και 17 γλώσσες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της ελληνικής γλώσσας μπορούν πλέον να δοκιμάσουν εκατομμύρια χρήστες και με αυτόν τον τρόπο να γνωρίσουν

Γ. Καρατζαφέρης: Δεν μπορεί να αποκλειστεί η αναδιάρθρωση


Την άποψη ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, τονίζοντας ωστόσο πως η όποια συζήτηση πρέπει να γίνει σε κλειστό κύκλο. «Το έχουμε κάνει φέιγ-βολάν», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο ρ/σ Real fm.

Όπως είπε, οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να δουν, που συμφέρει και που όχι το έθνος μία τέτοια εξέλιξη. Αναφορικά με τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Κ. Σημίτης στο Βήμα της Κυριακής, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τόνισε ότι τον εξέπληξε δυσάρεστα, εκτιμώντας, πως με την κίνησή του αυτή, να διατυπώσει δηλαδή δημόσια την άποψή του υπέρ της αναδιάρθρωσης, κατέδειξε πως έχει κοπεί κάθε δίαυλος επικοινωνίας με τον πρωθυπουργό.

Ο Γ. Καρατζαφέρης επέμεινε ότι πρέπει να υπάρξει διάλογος σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, αν και όπως είπε, δύσκολα θα συγκαλέσει συμβούλιο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά την τελευταία

Βροχή από πεφταστέρια τη νύχτα της Μεγάλης Παρασκευής


Μια νέα βροχή από «πεφταστέρια», τις Λυρίδες, θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν οι ξενύχτηδες στο βόρειο ημισφαίριο -και στην Ελλάδα, τις επόμενες μέρες, με αποκορύφωμα τη νύχτα της Μεγάλης Παρασκευής (έως και τα χαράματα του Μεγάλου Σαββάτου), στο μέτρο που οι καιρικές συνθήκες διευκολύνουν την παρατήρηση του ουρανού.

Αυτή η βροχή διαττόντων, η ένταση της οποίας είναι μάλλον απρόβλεπτη, καθώς ποικίλει από χρόνο σε χρόνο, αν και γενικά δεν θεωρείται από τις πιο εντυπωσιακές του έτους, οφείλεται στη «διασταύρωση» της τροχιάς της Γης με τα απομεινάρια σωματιδίων σκόνης του κομήτη Θάτσερ (C/1861 G1).

Η βροχή φαίνεται να προέρχεται από τον αστερισμό της Λύρας, από όπου έχει πάρει και το όνομά της, και κυρίως από τον αστέρα Βέγα (ʼAλφα Λύρας), ο οποίος είναι το πιο λαμπρό άστρο της Λύρας και το

Ο Χριστόφορος Κολόμβος μπόρεσε να ανακαλύψει την Αμερική επειδή ΗΤΑΝ ΑΝΥΠΑΝΤΡΟΣ!!!!!!


Αν ο Χριστόφορος Κολόμβος είχε γυναίκα, θα είχε ακούσει τα παρακάτω :

- Και γιατί πρέπει να πας εσύ;

- Τι; Δεν μπορούν να στείλουν κάποιον άλλον; Τι είσαι εσύ; Ο μοναδικός; Χωρίς εσένα δεν γίνεται; Δεν βλέπεις ότι σε εκμεταλλεύονται;

- Εσύ δεν γνωρίζεις καλά ούτε την οικογένειά μου και πας να ανακαλύψεις το Νέο Κόσμο; Τι κρύβεις;

- Ποια στρογγυλή Γη, μωρέ;

- Τι; Θα πάνε μόνο άντρες; Σώπα!

- Γιατί δεν μπορώ να έρθω κι εγώ; Αφού εσύ είσαι το αφεντικό. Εμένα ποτέ δεν με πας ταξίδια.

- Αν βγεις από την πόρτα εγώ την ίδια στιγμή επιστρέφω στη μαμά μου.

- Τι λες; Και η βασίλισσα θα πουλήσει τα κοσμήματά της για να ταξιδέψεις εσύ; Τι νομίζεις ότι είμαι,

Τέλος στη λίστα αναμονής για την ειδικότητα των γιατρών


Ριζικές αλλαγές στον τρόπο απόκτησης ιατρικής ειδικότητας και στη λειτουργία των επιστημονικών εταιρειών φέρνει προσχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας. Το σχέδιο βασίζεται σε εισήγηση της Επιτροπής Εκπαίδευσης και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) προς τον υπουργό κ. Α. Λοβέρδο, η οποία υιοθετήθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου την 28η Μαρτίου 2011.

Με τις νέες ρυθμίσεις καθιερώνονται ειδικές πανελλαδικές εξετάσεις για την έναρξη ειδικότητας, με απώτερο στόχο την κατάργηση της ισχύουσας λίστας και ιδρύονται Επιστημονικές Εταιρείες των ιατρικών ειδικοτήτων, στις οποίες θα αντιστοιχούν οι 41 κύριες ειδικότητες. Σε αυτές θα συμπεριληφθούν οι ειδικότητες της Γηριατρικής και της Ιατρικής Γενετικής. Οι Επιστημονικές Εταιρείες θα έχουν σημαντικές αρμοδιότητες, όπως τη χορήγηση του τίτλου ιατρικής ειδικότητας και την εισήγηση για το αναλυτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης των ειδικευομένων γιατρών. Εκλογές σε όλες τις Επιστημονικές Εταιρείες για τη συγκρότηση των νέων

Ο κόσμος γυρίζει την πλάτη στα κόμματα


Συνέχεια της πτωτικής πορείας στα ποσοστά των κομμάτων εξουσίας καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στο «Βήμα» και στην «Καθημερινή» της Κυριακής. Περισσότεροι από το ένα τρίτο των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα απέχει από τις εκλογές.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Κάπα Research για το "Βήμα", το ΠΑΣΟΚ προηγείται στην πρόθεση ψήφου, αλλά συγκεντρώνει μόλις το 21,7% των προτιμήσεων. Ακολουθεί η Ν.Δ. με 20,1%.

 Περίπου μια ποσοστιαία μονάδα πάνω από το ποσοστό που απέσπασε στις εκλογές του 2009 βρίσκεται το ΚΚΕ (8,5%). Ο ΛΑΟΣ διατηρείται στο ίδιο επίπεδο (5,8%), ενώ τα υπόλοιπα κόμματα δεν φαίνεται να ενισχύονται από την καθίζηση των ποσοστών των κομμάτων εξουσίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 3,1%, οι Οικολόγοι Πράσινοι το 2,7%, ενώ τα "φρέσκα" κόμματα της Δημοκρατικής Αριστεράς και Δημοκρατικής Συμμαχίας 2,5% και 2,2% αντίστοιχα.

Συντριπτικό είναι το ποσοστό (77,3%) όσων πιστεύουν ότι η κυβέρνηση έχει καταφέρει λιγότερα από όσα περίμεναν.

Το 56,6% τάσσεται υπέρ του σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης μετά τις επόμενες εκλογές. Το 23,6% επιθυμεί αυτοδύναμη κυβέρνηση, αλλά μόλις το 8,7% θέλει τη συνεργασία Μόνον του

Κηδεύεται σήμερα ο Νίκος Παπάζογλου


Στον Ιερό Ναό του Αγ. Θεράποντα της γενέτειράς του Τούμπας θα τελεστεί η κηδεία του τραγουδοποιού και ερμηνευτή Νίκου Παπάζογλου, που άφησε χθες την τελευταία του πνοή, στα 63 του χρόνια.

Ο Νίκος Παπάζογλου έκανε τα πρώτα του μουσικά βήματα στη δεκαετία του '60. Τότε έγραψε τα πρώτα του τραγούδια. Στις αρχές της δεκαετίας του '70 έζησε στη Γερμανία προσπαθώντας να κάνει διεθνή καριέρα.

Το 1976 επέστρεψε στην Ελλάδα και γνωρίζεται με τον Διονύση Σαββόπουλο και το Μανώλη Ρασούλη, με αφορμή την παράσταση "Αχαρνής ο Αριστοφάνης που γύρισε από τα θυμαράκια". Οι τρεις τους, μαζί και με το Νίκο Ξυδάκη, υπέγραψαν τον δίσκο "Η Εκδίκηση της Γυφτιάς".

Τις επόμενες τρεις δεκαετίες γέννησε δίσκους και τραγούδια που αγαπήθηκαν. Ανάμεσά τους ο "Αύγουστος", "Τρελή κι αδέσποτη", "Κανείς εδώ δεν τραγουδά", "Αχ Ελλάδα". Ο Νίκος Παπάζογλου άνοιξε το δρόμο για μια ολόκληρη γενιά

Ψάχνουν 2 δισ. από αυθαίρετα


΄Εσοδα της τάξης των 2 δισ. ευρώ σχεδιάζει να εισπράξει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης από τα αυθαίρετα, αλλά αυτή τη φορά δεν έχει δεδομένη την άνευ όρων στήριξη του υπουργείου Περιβάλλοντος. Συνεργάτες της Τίνας Μπιρμπίλη και του Νίκου Σηφουνάκη διευκρίνιζαν χθες στην «Ε» ότι το ΣτΕ έχει επανειλημμένα εκδώσει αποφάσεις για αυθαίρετα που χτίστηκαν μετά το 1981 και δεν πρόκειται να συναινέσει σε μια τακτοποίηση ανάλογη με αυτή που θεσμοθετήθηκε για τους ημιυπαίθριους, η οποία αναμένεται να αποδώσει περίπου 1,2 δισ. ευρώ.

Δεν αποκλείεται όμως να προχωρήσει ένα είδος καταγραφής των αυθαιρέτων, που σε συνδυασμό με κατηγοριοποίησή τους θα επιτρέψει να προωθηθούν κατά περίπτωση μέτρα. Η πρώτη σκέψη που έχει πέσει στο τραπέζι αφορά τη μείωση των τσουχτερών προστίμων, που θεσπίστηκαν στα τέλη του 2003 και αποδείχθηκε ότι δεν λειτούργησαν αποτρεπτικά. Επιπλέον, είναι τόσο εξοντωτικά, περίπου το 30%

Ο καιρός στις 18.04.2011


Βροχερό καιρό περιμένουμε τη Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου 2011 στη Θράκη, το Βόρειο και το Κεντρικό Αιγαίο, τη Στερεά, τη Νότια Πελοπόννησο και τη Βόρεια Κρήτη ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν παροδικές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, από 7 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 7 έως 11 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 8 έως 13 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα και από 10 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη αλλά η μέγιστη στα Δωδεκάνησα θα αγγίξει τους 18 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά στο Βόρειο Αιγαίο θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τοπικά βόρειοι έως μέτριοι.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα βόρεια και ανατολικά του νομού περιμένουμε τη Μεγάλη Δευτέρα