www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 1 Μαΐου 2010

ΔΕΗ: Από 1η Μαΐου το θερινό νυχτερινό τιμολόγιο


Από το ερχόμενο Σάββατο, 1η Μαίου θα ισχύσει το θερινό ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ από τις 11 το βράδυ ως τις 7 το πρωί.

Από 1η Νοεμβρίου επανέρχεται το χειμερινό ωράριο, οπότε ισχύει η μειωμένη χρέωση και για δύο ώρες το μεσημέρι (2.00-8.00 το πρωί και 15.30-17.30 το μεσημέρι).

Διαδηλώσεις για την Πρωτομαγιά σε όλο τον κόσμο

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις για την Πρωτομαγιά στο Παρίσι και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Γαλλίας, διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική που ακολουθεί ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.Τα συνδικάτα έχουν διοργανώσει περίπου 280 διαδηλώσεις, ενώ οι φετινές κινητοποιήσεις έχουν εστιάσει στις προγραμματισμένες μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού συστήματος.


Στην Κούβα, την παραδοσιακή παρέλαση των Κουβανών για τον εορτασμό της 1ης Μαΐου παρακολούθησε ο Ραούλ Κάστρο, ο οποίος φορούσε το παραδοσιακό κουβανέζικο πουκάμισο και ένα σομπρέρο, ενώ από τα μεγάφωνα στους δρόμους ακούγονταν συνθήματα όπως "Κάτω οι μισθοφόροι, ζήτω η Επανάσταση!", "Κάτω ο Ιμπεριαλισμός!".

Την ίδια ώρα, στην Λωρίδα της Γάζας εκατοντάδες άνεργοι εργάτες διαδήλωσαν κατά του αποκλεισμού που έχει επιβάλλει το Ισραήλ στην περιοχή. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι εργάτες

Εργατική Πρωτομαγιά - Επεισόδια στις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας

Δέκα εννέα άτομα έχουν προσαχθεί μέχρι στιγμής από τα οποία δέκα συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας στις συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά.
naftemporiki

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη, με την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων προκειμένου να απωθήσει ομάδες νεαρών που προκάλεσαν ζημιές σε τράπεζες και καταστήματα της συμπρωτεύουσας.


Συνολικά 5.000 άτομα διαδήλωσαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης με την ευκαιρία του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Στο κέντρο της πόλης πραγματοποιήθηκαν τρεις διαφορετικές συγκεντρώσεις, του ΠΑΜΕ στο άγαλμα του Βενιζέλου, του Εργατικού Κέντρου στην πλατεία Αριστοτέλους, και των αντιεξουσιαστών στη Καμάρα.

Περίπου 250 άτομα που μετείχαν στην πορεία, κατέστρεψαν δύο ΑΤΜ τραπεζών και τις βιτρίνες τουλάχιστον δύο καταστημάτων, ενώ έβαψαν με σπρεί ΙΧ αυτοκίνητα στη Μητροπόλεως. Η ηρεμία επανήλθε μετά την άμεση επέμβαση της αστυνομίας που έκανε χρήση χημικών.
naftemporiki

Tην Κυριακή η ανακοίνωση της συμφωνίας

Την Κυριακή θα ανακοινωθεί η τελική συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, που θα αρχίσει στις 09:30.

΄Εκτακτη σύγκληση του Eurogroup στις 17:00 για την επικύρωση της συμφωνίας.


«Η συμφωνία δεν έχει ακόμα υπογραφεί, αλλά θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Κυριακή», διαβεβαίωσε κυβερνητική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο και πρόσθεσε: «Θα ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, πιθανότατα το πρωί, και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί λεπτομερώς σε συνέντευξη Τύπου του υπουργού Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου».

Θα ακολουθήσει έκτακτη σύγκληση του Eurogroup στις 17:00 ώρα Ελλάδος, προκειμένου να επικυρώσει τη συμφωνία. Περίπου στις 19:00 (ώρα Ελλάδος) θα δοθεί συνέντευξη Τύπου κατά την οποία αναμένεται να ανακοινωθεί το ύψος των δανείων που θα χορηγηθούν στην Ελλάδα μέχρι το 2012. Στη συνέχεια θα υπάρξει νέα συνάντηση των χωρών μελών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, αυτή τη φορά σε επίπεδο

Ψήφισαν κονδύλι 1,2 εκ. ευρώ για υπολογιστές

Λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση στην εφημερίδα της κυβέρνησης ότι ακόμη 16 άτομα "χρειάστηκε" να προσληφθούν στη Βουλή, σήμερα η Real News αποκαλύπτει ότι οι βουλευτές ομόφωνα ψήφισαν κονδύλι ύψους 1,2 εκατ. ευρώ για να εξοπλιστούν τεχνολογικά.

Τον περασμένο Νοέμβριο, δηλαδή με την αρχή της μεγάλης κρίσης, οι βουλευτές – και οι ευρωβουλευτές - ενέκριναν ομόφωνα να λάβουν από 2.500 ως 5.500 ευρώ έκαστος για τεχνολογικό εξοπλισμό των γραφείων τους.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ με την είσοδό τους στο Κοινοβούλιο, όλοι παίρνουν από ένα υπολογιστή χρεωμένο στη Βουλή. Ωστόσο οι βουλευτές ψήφισαν να πάρουν επιδότητση για επιτραπέζιο υπολογιστή, φορητό υπολογιστή, εκτυπωτή – φορητό ή σταθερό -, φαξ, τηλεφωνικό κέντρο και δορυφορικό δέκτη- κανείς δεν θέλησε να βάλει το χέρι στην τσέπη...
newsit

Καλή Πρωτομαγιά!