www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Βιντεο-κλήσεις στο Facebook

Η δυνατότητα πραγματοποίησης κλήσης μέσω βίντεο είναι γεγονός όπως ανακοίνωσε το Facebook. Η νέα υπηρεσία έρχεται ως αποτέλεσμα της συνεργασίας της εταιρείας με το Skype.


"Χρησιμοποιούμε την καλύτερη τεχνολογία που υπάρχει για τις βιντεο-κλήσεις για να δημιουργήσουμε κάτι πραγματικά ευχάριστο και νέο" τόνισε ο Mark Zuckerberg στη διάρκεια της

Ενώπιον του ανακριτή την Πέμπτη ο Β. Μαρινάκης


Στον ανακριτή για αυτοπρόσωπη εμφάνιση την Πέμπτη έχει κληθεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης για την υπόθεση των «στημένων» παιχνιδιών.

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας και της ΠΑΕ Ολυμπιακός αντιμετωπίζει κατηγορίες για απλή συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση (κακούργημα), τα μέλη της οποίας επιδιώκουν οικονομικό ή άλλο όφελος και για απλή συνέργεια σε

Προς το άρθρο 99 η Leo Burnett;


Στην κατάθεση αιτήματος υπαγωγής στο άρθρο 99 φέρεται να προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η διαφημιστική εταιρεία Leo Burnett.

Η εταιρεία, η οποία ανήκει στο δίκτυο του διεθνούς Ομίλου Publicis έχει στο χαρτοφυλάκιό της σημαντικούς λογαριασμούς του

Εγκρίθηκαν τα ν/σ για τα φυτοφάρμακα και τα αδέσποτα-κατοικίδια ζώα


Δύο νομοσχέδια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πήραν το «πράσινο φως» από το σημερινό υπουργικό συμβούλιο. Πρόκειται συγκεκριμένα για τα ν/σ «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό» και «Διάθεση Φυτοπροστατευτικών προϊόντων στην αγορά, ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων-άλλες διατάξεις».

Στόχος του πρώτου ν/σ είναι η προστασία των ζώων συντροφιάς μέσα από ένα οργανωμένο σύστημα σήμανσης και καταγραφής, καθώς και η προστασία κάθε κατηγορίας ζώου από τη χρησιμοποίησή τους και την εκμετάλλευσή τους σε δημόσια κερδοσκοπικά θεάματα.

Αναλυτικότερα, με το σχέδιο νόμου, επέρχονται δέκα νέες ρυθμίσεις:

1. Δημιουργείται σε κεντρικό επίπεδο η Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς και των ιδιοκτητών τους που θα αποτελέσει το βασικό εργαλείο διαχείρισης

Απέρριψε το ΕΔΑΔ προσφυγή Ελλήνων για τις σφαγές στο Δίστομο


Απέρριψε κατά πλειοψηφία το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την προσφυγή Σουντούρη και τριών άλλων Ελλήνων, που ζητούσαν αποζημιώσεις από την Γερμανία, για τον σφαγιασμό των γονέων τους, το 1944, στο Δίστομο, από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής Waffen-SS. Η απόφαση είναι τελεσίδικη και δεν επιδέχεται έφεση.

Οι εν λόγω προσφεύγοντες και άλλοι 250 Έλληνες άσκησαν αγωγή αποζημίωσης κατά της Γερμανίας το 1995 και δύο χρόνια αργότερα δικαιώθηκαν μερικώς.

Αν και, όπως σημειώνεται στην απόφαση, η αξίωσή τους έγινε αποδεκτή και από το εφετείο, ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης της Ελλάδος αρνήθηκε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες εκτέλεσης

Αννα Διαμαντοπούλου: Συγκλίσεις για τις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση


Σημεία σύγκλισης διαπίστωσε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου στις επαφές που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς για τις αλλαγές που προωθούνται στην ανώτατη εκπαίδευση, και ολοκληρώθηκαν σήμερα μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

«Με την επίσκεψη στον κύριο Σαμαρά ολοκληρώθηκε ο κύκλος επαφών με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Ήταν μια μακρά συζήτηση. Τέθηκαν όλα τα επιμέρους σημεία που αφορούν στις αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση, για τα οποία συζητήσαμε σε βάθος. Υπάρχει σημαντικός αριθμός θεμάτων στα οποία συγκλίνουμε και εκτιμώ ότι με τη συζήτηση μπορεί να γίνει ακόμα μεγαλύτερος», δήλωσε η κ. Διαμαντοπούλου.

Από την πλευρά της ΝΔ ο αρμόδιος τομεάρχης Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση, δήλωσε πως «είναι πάγια θέση της ΝΔ ότι στα σημαντικά ζητήματα όπως η Παιδεία πρέπει να υπάρχει συναίνεση και σύνθεση απόψεων που να ευνοεί τη διαμόρφωση μακροχρόνιας

Ακυρώνονται εκδρομικά προγράμματα της Εργατικής Εστίας


Ακυρώνονται τα εργατικά προγράμματα της Εργατικής Εστίας με προορισμό τους νόμους Λέσβου, Καστοριάς, Πρέβεζας και Κέρκυρας, μετά από κώλυμα στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Όσοι δικαιούχοι επιθυμούν μπορούν από την Τρίτη 12 Ιουλίου να ανταλλάξουν τα εισιτήρια του εκδρομικού προγράμματος

Υπέρ της απελευθέρωσης του κλάδου των ταξί τα Συνδικάτα Μεταφορών


Θετικές κρίνει Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ) τις εξαγγελίες του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων για την απελευθέρωση του κλάδου των ταξί.

«Οι εξαγγελίες του ΥΜΕ κρίνονται θετικές και κινούνται προς αυτή τη κατεύθυνση. Προνόμια και στρεβλώσεις καταργούνται απελευθερώνοντας παραγωγικές δυνάμεις, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, προσφέροντας όχι

Παρατείνονται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Λ. Κηφισίας - Δ. Κηφισιάς


Παρατείνονται μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την εκτέλεση εργασιών επί της Λεωφόρου Κηφισίας, στο ύψος με την οδό Στ. Δέλτα των Δήμων Ψυχικού, Φιλοθέης και Χαλανδρίου.

Οι εργασίες αφορούν στη νέα ανισόπεδη πεζοδιάβαση Λεωφόρου Κηφισίας στον κόμβο «Κολεγίου Αθηνών».

Επίσης παρατείνονται μέχρι τις 31-01-2012 οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την εκτέλεση εργασιών στο Δήμο Κηφισιάς, που αφορούν στην αποκατάσταση αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων παράλληλα

Δεν αποκλείονται απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα


Δεν απέκλεισε ο νεος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας το ενδεχόμενο απολύσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, κατά τη διάρκεια συνάντησης γνωριμίας με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους.

Ανέφερε πάντως πως μπορεί να προκύψουν μόνο εάν κάποιοι υπάλληλοι δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρει ο εφαρμοστικός νόμος όπως είναι οι μετατάξεις στον Δημόσιο Τομέα, η εργασία μερικής απασχόλησης, η απορρόφηση σε θέσεις ορισμένου χρόνου και τα προγράμματα εθελούσιας εξόδου.

Σε ό,τι αφορά το νέο μισθολόγιο, ανέφερε πως ένα από τα βασικά του στοιχεία είναι η σύνδεση μισθολογικής και βαθμολογικής εξέλιξης που προκύπτει από την αξιολόγηση των υπαλλήλων και όχι βάσει κάποιων τυπικών προϋποθέσεων. Ο κ. Ρέππας σημείωσε ακόμη πως το σχετικό νομοσχέδιο

ΕΕΤ: Στηρίζουμε τις προσπάθειες της κυβέρνησης


Τη διαβεβαίωση πως οι ελληνικές τράπεζες θα στηρίξουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης για τη διάσωση της χώρας έδωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών ΕΕΤ Βασίλης Ράπανος.

«Θα στηρίξουμε το κράτος στη γιγάντια προσπάθεια να διασώσει τη χώρα και να τη θέσει σε πορεία ανάπτυξης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ράπανος, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την Παρουσίαση του Συλλογικού Τόμου της ΕΕΤ με τίτλο «Η Διεθνής κρίση στην Ευρωζώνη και το

Γ. Παπανδρέου: Η βία ακρωτηριάζει τη δημοκρατία

«Οι επιθέσεις σε βάρος του κοινοβουλίου ακρωτηριάζουν τη δημοκρατία, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μεγαλύτερη ανομία και ανασφάλεια», τόνισε ο Πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και ανακοίνωσε πως θα ζητήσει τη σύσταση διακομματικής επιτροπής, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις και μέτρα για την προστασία των θεσμών και τη διασφάλιση της ευνομίας.


Ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι επιθέσεις κατά βουλευτών και πολιτικών προσώπων παροτρύνονται και υποκινούνται από «ακραίες πολιτικές ομάδες» και από «ορισμένους διαμορφωτές της κοινής γνώμης που σιτίζονται από τα ΜΜΕ».

Οπως είπε, «μια ευνομούμενη πολιτεία δεν μπορεί να δεχθεί αυθόρμητη ή οργανωμένη βία». Εκρουσε μάλιστα τον κώδωνα του κινδύνου, υποστηρίζοντας πως οι πράξεις αυτές «υπονομεύουν βασικά δικαιώματα του ελληνικού λαού και την προσπάθεια για έξοδο από την κρίση με τραγικά

«Στημένα» παιχνίδια: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Γ. Παπακώστας


Ένας-ένας οι κατηγορούμενοι για τα στημένα παραδίδονται στη δικαιοσύνη και σήμερα ήταν η σειρά του προπονητή Γιάννη Παπακώστα να παρουσιαστεί. Απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος.


Ο Παπακώστας ανήκε στην ομάδα των πέντε που δεν είχαν συλληφθεί από την αρχική επιχείρηση-σκούπα της αστυνομίας και διέφευγε. Ωστόσο είχε δηλώσει ότι θα παραδοθεί και μετά τη χθεσινή εμφάνιση στον ανακριτή του πρώην υπαλλήλου της ΕΠΟ Γιάννη Παπαδόπουλου και του ποδοσφαιριστή της Ηλιούπολης Μιχάλη Νικολόπουλου, ήρθε η σειρά του.


Μάλιστα προ ημερών η αστυνομία τον είχε αναζητήσει στην προπόνηση του Λεβαδειακού. Απολογήθηκε στον ανακριτή περίπου μία ώρα και τελικά αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 15.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους. Έτσι, ο μοναδικός που διαφεύγει της σύλληψης είναι ο Μάκης Ψωμιάδης.


Στον ανακριτή ο Γιάννης Παπακώστας αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, δήλωσε ότι δεν ξέρει πώς βρέθηκε μπλεγμένος στην υπόθεση και εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα καταρριφθούν όλες οι

Γ. Παπανδρέου: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η ευνομία


Κύριος στόχος της κυβέρνησης είναι η ευνομία παντού, «για τον πολίτη και για τη σωστή αξιοποίηση των δικών του χρημάτων», τόνισε ο Πρωθυπουργός, παραλαμβάνοντας την ετήσια έκθεση από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε καθοριστική την Έκθεση, καθώς όπως είπε, η Δημόσια Διοίκηση είναι ο μεγάλος ασθενής και πρόσθεσε ότι οι πολίτες απαιτούν αλλαγές.

«Η δική σας έκθεση είναι μια έκθεση που επισημαίνει αδυναμίες, ανομίες αν θέλετε, καταχρήσεις, τις οποίες πρέπει άμεσα να θεραπεύσουμε και αυτός είναι ο στόχος μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο κ. Ρακιντζής παρατήρησε συνεχής και συντονισμένη προσπάθεια, αφού, όπως είπε, «ο δρόμος είναι μακρύς» και υπογράμμισε τη σημασία της Δικαιοσύνης, «η οποία πρέπει να

Αναβλήθηκε η συνάντηση ιδιοκτητών ταξί με τον Γ. Ραγκούση



Δεκάδες ιδιοκτήτες ταξί παρέταξαν το πρωί τα οχήματά τους κατά μήκος της Λεωφόρου Μεσογείων, κοντά στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην πλήρη απελευθέρωση του κλάδου τους.

Οι αυτοκινητιστές, που πραγματοποιούν από τις 5 τα ξημερώματα 24ωρη απεργία, στάθμευσαν τα ταξί τους και στα δύο ρεύματα της λεωφόρου, ενώ έξω από το υπουργείο παρατάχθηκαν δυνάμεις των ΜΑΤ, προκειμένου να αποτραπούν τυχόν επεισόδια.

Νωρίτερα οι οδηγοί ταξί πραγματοποίησαν αυτοκινητοπομπή προς το υπουργείο, προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αθήνας.

Αποφάσεις για την περαιτέρω στάση τους θα λάβουν οι ιδιοκτήτες ταξί κατά τη σύγκληση του

«Χειρόφρενο» τραβούν τα ταξί


Χειρόφρενο τραβούν σήμερα οι ιδιοκτήτες ταξί όλης της χώρας, αντιδρώντας στην απόφαση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση να προχωρήσει άμεσα σε πλήρη απελευθέρωση του κλάδου.

Τα ταξί θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από τις 5 τα ξημερώματα έως τις 5 τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Ταξί κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ότι η απόφαση που ανακοινώθηκε οδηγεί σε πλήρη απορρύθμιση του

Ο καιρός στις 06.07.2011


Καλό καιρό αρχικά σε ολόκληρη τη χώρα, με σποραδικές βροχές και καταιγίδες στα βόρεια, δυτικά και κεντρικά ηπειρωτικά μετά το μεσημέρι, περιμένουμε την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 ως 30 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 21 ως 34 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 18 ως 33 στη Δυτική Ελλάδα, 23 ως 31 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Μέτριοι άνεμοι βορειοδυτικών διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο. Μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Καλό καιρό αρχικά, με πιθανότητα τοπικών βροχών ή καταιγίδων μετά το μεσημέρι, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 33 ως 34 βαθμούς. Ασθενείς ως μέτριοι