www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Ριζικές αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων


Ριζικές αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ κατά την απογευματινή συνεδρίαση του υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, έπειτα από εισήγηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Μπεγλίτη.

Το Συμβούλιο ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους Αρχηγούς των τεσσάρων Γενικών Επιτελείων σηματοδοτώντας παράλληλα μεγάλο αριθμό αποστρατειών κυρίως στο Πολεμικό Ναυτικό και στο Στρατό Ξηράς.



Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων διαμορφώνεται ως εξής:


-Νέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ τοποθετείται ο έως σήμερα Διοικητής Γ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Μιχαήλ Κωσταράκος στη θέση του Πτεράρχου Ιωάννη Γιάγκου,


-Νέος Αρχηγός ΓΕΣ τοποθετείται ο έως σήμερα Διοικητής Δ΄ Σώματος Στρατού Κωνσταντίνος

Βενιζέλος προς Παπανδρέου: Αν δεν παραιτηθείς απόψε, θα σε ρίξω εγώ!


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βενιζέλος πήρε τηλέφωνο, πριν από λίγο, τον Παπανδρέου και του ζήτησε να παραιτηθεί, διαφορετικά τον «απείλησε» ότι θα τον ανατρέψει ο ίδιος μέσα στις επόμενες ώρες!

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται μες την Κ.Ο., ο Παπανδρέου χθες υπέγραψε το πολιτικό του τέλος και

Θα καθυστερήσει η εκταμίευση της επόμενης δόσης


Η είδηση μεταδόθηκε πριν από λίγο από τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στις ΗΠΑ Θ. Δημάδη. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του και σύμφωνα με πηγές ανώτατων αξιουματούχων του ΔΝΤ, πάει ακόμα πιο πίσω η εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα! 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπάρχει έντονη δυσφορία στο ΔΝΤ για τις

ΠΟΣΠΕΡΤ: Αναστολή απεργιών


Σε αναστολή των κινητοποιήσεων που είχε εξαγγείλει για σήμερα 1η και αύριο 2 Νοεμβρίου προχώρησε η ΠΟΣΠΕΡΤ επισημαίνοντας πως «οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις υποχρεώνουν την πλήρη και την όσο δυνατών μεγαλύτερη

Δεν θα αναγνωρίσει η Ν.Δ. την νέα ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων


Πριν από λίγο ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Μαργαρίτης Τζίμας ανέφερε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τη νέα ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων που θα αποφασιστεί σε λίγη ώρα από το ΚΥΣΕΑ.

«Πρόκειται για αντιδημοκρατική ενέργεια» ανέφερε και το θέμα δείχνει ότι είναι πολύ βαθύ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σκοπός του Παπανδρέου είναι να ελέγξει

Κλείνει η Ελευθεροτυπία;

Μέσα στον βομβαρδισμό των πολιτικών εξελίξεων μια πολύ σημαντική πληροφορία προέρχεται από ένα μεγάλο ΜΜΕ.

Η πληροφορία έχει να κάνει με την Ελευθεροτυπία, η οποία είναι στον αέρα. Όπως μάθαμε πριν από λίγο η Μάνια Τεγοπούλου μίλησε με τον Γιάννη Κωστόπουλο της Alpha Bank, ο οποίος ανακοίνωσε ότι τελικά δεν θα δώσει το δάνειο στην ιστορική εφημερίδα.

Αμέσως η Μάνια Τεγοπούλου ανακοίνωσε στον γνωστό τραπεζίτη ότι από αύριο κλείνει η

Τηλεφωνική επικοινωνία Γ. Παπανδρέου - Α. Μέρκελ


Τηλεφωνική επικοινωνία με την Αγκελα Μέρκελ είχε ο Πρωθυπουργός εν μέσω των αναταράξεων που προκλήθηκαν εντός και εκτός Ελλάδας από την αναγγελθείσα διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την νέα δανειακή σύμβαση.

Οπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο κυβερνητική

Εντός του μήνα ξεκινά η αποστολή των τελών κυκλοφορίας


Εντός του Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η αποστολή των ειδικών σημάτων των τελών κυκλοφορίας ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, ενώ εγκύκλιο με τις οδηγίες για τη διάθεσή τους απέστειλε σήμερα στις εφορίες το υπουργείο Οικονομικών.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να καταβάλουν το τέλος και να προμηθευτούν το σήμα έως τις 31 Δεκεμβρίου 2011. Σε διαφορετική περίπτωση ( εκπρόθεσμης προμήθειας) θα επιβαρυνθούν με πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο του τέλους που τους αναλογεί.


Τα αυξημένα, σε σχέση με πέρυσι, τέλη κυκλοφορίας, διαμορφώνονται έως εξής:


- Για τα επιβατικά αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα έως την 31.10.2010 καθώς και για τις δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες ανεξαρτήτως της ημερομηνίας

΄Εκτακτο υπουργικό συμβούλιο το απόγευμα στις 6

Σε έκτακτο υπουργικό Συμβούλιο μετετρέπεται η κυβερνητική σύσκεψη, που είχε ανακοινωθεί νωρίτερα ότι θα συγκληθεί στις 6 το απόγευμα,

Ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό


Την παραίτηση του Πρωθυπουργού ζητούν έξι μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ την ώρα που η κυβερνητική πλειοψηφία δέχεται ισχυρούς κλυδωνισμούς μετά τη δήλωση ανεξαρτητοποίησης της βουλευτού Μιλένας Αποστολάκη, που φέρνει τη δύναμη της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ στους 152 βουλευτές.

Αίσθηση εν τω μεταξύ προκαλεί η αποκάλυψη πηγών του περιβάλλοντος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών -λίγες ώρες μετά την αιφνιδιαστική εξαγγελία διενέργειας δημοψηφίσματος για την τελευταία δανειακή σύμβαση από τον Πρωθυπουργό- ότι ο κ. Βενιζέλος ήταν ενήμερος μόνον για την πρόταση περί ψήφου εμπιστοσύνης

Έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ

Την επείγουσα σύγκληση του κυβερνητικού συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας ζήτησε σύμφωνα με στρατιωτικές πληροφορίες, ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, κ. Πάνος Μπεγλίτης.

Ήδη οι τέσσερις αρχηγοί των κλάδων μεταβαίνουν στον 3ο όροφο του Πενταγώνου και όπως διαφαίνεται δρομολογούνται οι διαδικασίες για έκτακτες κρίσεις στην ηγεσία των στρατιωτικών δυνάμεων και των

Εισηγούνται στον Παπανδρέου να παραιτηθεί και να εκλέξει νέο Πρωθυπουργό η Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ

Σε δραματική κατάσταση βρίσκονται οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Ειδικά αυτοί που είναι μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε συνεχείς συσκέψεις που πραγματοποιούνται τώρα, αναζητείται φόρμουλα για ηρωική έξοδο με ευθείες καταγγελίες για "νέα αποστασία".

Στο Μέγαρο Μαξίμου ξέρουν ότι η

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ε.Ο. Τρίπολης-Καλαμάτας στις 2 και 3/11


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν το βράδυ της Τετάρτης στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Καλαμάτας, για την ασφαλή διεξαγωγή άσκησης ετοιμότητας εντός της σήραγγας Ραψομμάτη, στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα.

Ειδικότερα από αύριο βράδυ στις 23:00 έως το πρωί της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου στις 6:00 θα πραγματοποιείται εκτροπή της κυκλοφορίας και στους δύο κλάδους της σήραγγας στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης – Καλαμάτας.

Η κυκλοφορία με κατεύθυνση από Τρίπολη προς Μεγαλόπολη και Καλαμάτα θα εξέρχεται του αυτοκινητόδρομου στον ανισόπεδο κόμβο Αθηναίου και θα εκτρέπεται μέσω του κυκλικού κόμβου προς Αθήναιο-Παλαιόχουνη στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης -

Ο Ευ.Βενιζέλος «δεν γνώριζε για την αναγγελία δημοψηφίσματος»


Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είχε ενημερώσει τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο ότι επρόκειτο να αναγγείλει τη διενέργεια δημοψηφίσματος, παρά μόνο για την ψήφο εμπιστοσύνης, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο κυβερνητικό αξιωματούχο που δεν κατονομάζει. Την ίδια πληροφορία μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο «πηγές από το περιβάλλον του αντιπροέδρου της κυβέρνησης».

«Ο Βενιζέλος δεν είχε ιδέα για το δημοψήφισμα. Το μόνο που ήξερε ήταν η ψήφος εμπιστοσύνης», είπε η κυβερνητική πηγή στο Reuters. «Είπε στον Παπανδρέου ότι πρέπει να ενημερώσει τους ξένους εταίρους και η επιστολή

Αλ. Τσίπρας: Τελικά σύρονται σε κάλπες εκλογών

«Ο κ. Παπανδρεου και η κυβέρνησή του κάτω από την ασφυκτική πίεση του λαϊκού ξεσηκωμού τελικα σύρεται σε κάλπες και από ό,τι φαίνεται και παρά τη θελησή τους οι κάλπες τελικά δεν θα είναι δημοψηφίσματος αλλά κάλπες εκλογών», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας λίγο μετά την ανακοίνωση ανεξαρτητοποίησης της Μιλένας Αποστολάκη.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ακόμη ότι «ένα είναι σίγουρο, ο λαός θα σηκώσει το

Γ.Δημαράς: Η Δημοκρατία δεν αντιμετωπίζεται με δικτατορία


Ο Πρωθυπουργός είτε αδυνατεί να καταλάβει τι συμβαίνει στη χώρα μας, είτε είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία, παρατήρησε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Αρματος Πολιτών Γιάννης Δημαράς, σχολιάζοντας την προαναγγελία δημοψηφίσματος από τον κ. Παπανδρέου.

Σε δηλώσεις του από τα Χανιά, ο κ. Δημαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν ενημερώνει έντιμα και καθαρά τον ελληνικό λαό, ενώ εξέφρασε το φόβο του για εμφυλιακές συγκρούσεις, με αφορμή όσα έγιναν

Ντ. Μπακογιάννη: Nα παραιτηθεί η κυβέρνηση


Την παραίτηση της κυβέρνησης ζητεί η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη.

«Η λύση είναι μία. Η κυβέρνηση οφείλει σήμερα να παραιτηθεί. Να γίνουν εκλογές με συμφωνία όλων των κομμάτων, με κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Η ώρα ευθύνης για τον καθένα από τους τριακόσιους έχει σημάνει», δήλωσε η κ. Μπακογιάννη.

Σημείωσε ακόμη ότι «οι Ελληνίδες και οι Ελληνες ξύπνησαν σήμερα το πρωί

Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ζήτησε η Βάσω Παπανδρέου

Η χώρα κινδυνεύει με άμεση χρεοκοπία, προειδοποίησε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου και κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ζητήσει την άμεση σύγκληση Συμβουλίου Αρχηγών, με στόχο τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας για τη διασφάλιση της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου και στη συνέχεια την προκήρυξη εκλογών.


Η δήλωση της κ. Παπανδρέου στο Περιστύλιο της Βουλής έγινε λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση

Ανεξάρτητη βουλευτής η Μιλένα Αποστολάκη


Την ανεξαρτητοποίηση της γνωστοποίησε με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη, εκφράζοντας τη διαφωνία της με το εξαγγελθέν δημοψήφισμα και τονίζοντας πως «είναι κοινός τόπος ότι έχει βαθμιαία επέλθει απονομιμοποίηση της σημερινής πολιτικής τάξης».

«Παραμένοντας συνεπής με τις αποψεις μου εκφράζω την κατηγορηματική διαφωνία μου με αυτήν την επιλογή της κυβέρνησης», αναφέρει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει πως «είναι ανεπίτρεπτο να χρησιμοποιούνται οι θεσμοί ως εργαλεία, προκειμένου να επιδιωχθούν σκοπιμότητες».

«Ψήφισα σειρά νομοσχεδίων, γνωρίζοντας ότι δεν εκφράζω τη βούληση των πολιτών που με εξέλεξαν, αξιολογώντας ως πρώτιστο καθήκον μου την αποφυγή της χρεοκοπίας και της επακόλουθης στάσης πληρωμών», συνεχίζει η κ. Αποστολάκη στη δισέλιδη επιστολή της και

Οικολόγοι Πράσινοι: Τυχοδιωκτική κίνηση το δημοψήφισμα

«Το θολό εξαγγελθέν δημοψήφισμα είναι άλλη μια εκβιαστική, αλλά αυτή τη φορά και τυχοδιωκτική κίνηση του κ. Παπανδρέου, που στόχο έχει, εκτός από την κοινή γνώμη και τους οργισμένους πολίτες, φυσικά να συμμαζέψει την κοινοβουλευτική του ομάδα, αλλά απευθύνεται και στους Ευρωπαίους συνομιλητές του», δήλωσε ο

Και στα μισθωμένα από το Δημόσιο ακίνητα το ειδικό τέλος


Και στις περιπτώσεις που το Δημόσιο ή Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) μισθώνουν ακίνητα από ιδιοκτήτες, θα επιβληθεί το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ), καθώς δεν προβλέπεται διάταξη στο νόμο που να απαλλάσσει τον κύριο ή τον επικαρπωτή του ακινήτου.

Τα παραπάνω ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου απαντώντας σε

Aποκρατικοποίηση Λαχείων


Την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη χορήγηση της άδειας λειτουργίας και διαχείρισης των κρατικών λαχείων, για περίοδο 12 ετών, ανακοίνωσε το Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας.

Η άδεια θα αφορά στο αποκλειστικό δικαίωμα παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προβολής και διαχείρισης των κρατικών λαχείων, τα οποία περιλαμβάνουν το Εθνικό, το Λαϊκό και το Ευρωπαϊκό Λαχείο, το Στιγμιαίο Κρατικό Λαχείο ή Ξυστό, το Στεγαστικό Κρατικό Λαχείο και το Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο.

Η διαδικασία θα γίνει σε δύο φάσεις: Κατά την α' φάση, οι συμμετέχοντες (μεμονωμένοι διεθνείς διαχειριστές τυχερών παιγνίων ή κοινοπραξίες) θα κληθούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους και να επιδείξουν ότι πληρούν τα

Τηλεφωνική επικοινωνία Σαρκοζί - Μέρκελ το μεσημέρι για το ελληνικό δημοψήφισμα


Τηλεφωνική επικοινωνία με αντικείμενο το ελληνικό δημοψήφισμα θα έχουν σε λίγη ώρα, ο Γάλλος πρόεδρος Ν. Σαρκοζί με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ, σύμφωνα με πηγές της Γαλλικής Προεδρίας.

Η προαναγγελία του δημοψηφίσματος προκάλεσε αναστάτωση και δυσφορία σε Παρίσι και Βερολίνο. Το περιβάλλον του Νικολά Σαρκοζί εκφράζει αγανάκτηση για την απόφαση. «Η κίνηση της Ελλάδας είναι παράλογη και επικίνδυνη»,

Αντ. Σαμαράς: Εθνική ανάγκη οι εκλογές


Εθνική ανάγκη χαρακτήρισε τις εκλογές ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δηλώνοντας αποφασισμένος να κάνει ό,τι απαιτείται «προκειμένου η ευρωπαϊκή προοπτική και το μέλλον της χώρας μας να μην μπει σε περιπέτειες».

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε μπροστά μας απλά ένα αίτημα για εκλογές, αυτή τη στιγμή οι εκλογές αποτελούν εθνική ανάγκη και ο καθένας πρέπει να αναλάβει τιw ευθύνες του και να κάνει το καθήκον του», σημείωσε χαρακτηριστικά, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις κινήσεις του κόμματός του.

Αναφερόμενος στην προαναγγελία δημοψηφίσματος για τη νέα δανειακή σύμβαση από τον Πρωθυπουργό, κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου ότι «στην προσπάθεια του να διασωθεί έβαλε ένα δίλημμα διχαστικό, εκβιαστικό που θέτει σε κίνδυνο το μέλλον μας και τη θέση μας στην Ευρώπη».

«Εξήγησα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η ΝΔ είναι αποφασισμένη να αποτρέψει πάση θυσία

Ανάκληση συρόμενης πόρτας με καθρέπτη, από την ΙΚΕΑ


Την ανάκληση συρόμενης πόρτας PAX AURLAND με καθρέπτη, από την ΙΚΕΑ ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Όπως διευκρινίζεται, η ανάκληση στην Ελλάδα αφορά 243 τεμάχια (κωδικός: 101-604-51 με κωδικό αριθμό προμηθευτή 12650 και σφραγίδα ημερομηνίας παραγωγής μεταξύ 1039 και 1048), στα οποία ο καθρέπτης μπορεί να αποσπαστεί και να πέσει, δημιουργώντας αιχμηρά θραύσματα όταν σπάσει. Ο καθρέπτης είναι βαρύς και σε συνδυασμό με το ενδεχόμενο του σπασίματος

Κατάληψη στα γραφεία της ΕΛΣΤΑΤ από απλήρωτους απογραφείς


Κατάληψη στα γραφεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Δελφών 218, πραγματοποιούν από το πρωί απογραφείς και τομεάρχες που απασχολήθηκαν στην Εθνική Απογραφή του 2011. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την εξάμηνη καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων τους.

«Πρόσφατα μας ενημέρωσαν ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα έστειλαν τα χαρτιά μας στην υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου και από εκεί αφού ελεγχθούν θα πάνε στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών. Χρειάστηκε έξι μήνες και μας λένε να περιμένουμε κι άλλο, ενώ για την απογραφή είναι δεσμευμένα από τη Eurostat σαράντα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ»

Αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων από τον ΕΦΕΤ


Στην προσωρινή αναστολή λειτουργίας δύο επιχειρήσεων σε Αθήνα και Αρτα και την επιβολή προστίμου ύψους 200.000 ευρώ στη μία εξ αυτών, για παραβάσεις της νομοθεσίας τροφίμων, προέβησαν κλιμάκια του ΕΦΕΤ.


Όπως ανακοινώθηκε, πρόκειται για την ατομική επιχείρηση του κ. Κων/νου Ζαχαρόπουλου του Βασιλείου με έδρα την Αθήνα (Κωνσταντινουπόλεως 88, Βοτανικός), με αντικείμενο τη βιοτεχνία νωπών βουτύρων, στην οποία επιβλήθηκε το πρόστιμο των 200.000 ευρώ, και για την εταιρεία εμφιαλώσεως νερού «Πηγές Κωστηλάτας ΑΕ - Eurowaterland» με

Μαζικές ρευστοποιήσεις στις αγορές


«Βουτιά» σημειώνουν σήμερα οι διεθνείς αγορές, καθώς η αιφνιδιαστική ανακοίνωση περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος για τη νέα δανειακή σύμβαση πυροδότησε νέες ανησυχίες για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη.

Μιλώντας χθες στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προανήγγειλε το δημοψήφισμα ενώ είπε επίσης ότι ζητά ψήφο εμπιστοσύνης.

Με έντονα πτωτικές τάσεις άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ σημαντικές απώλειες καταγράφουν και οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές. Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκονται οι τράπεζες.

Λίγα λεπτά πριν τις 11:00, ο γενικός δείκτης τιμών στο Χ.Α. σημειώνει πτώση 6,5% στις 756,03 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 14,53 εκατομμύρια ευρώ.

«Βουτιά» άνω του 13% σημειώνει ο τραπεζικός δείκτης, με τη μετοχή της Alpha Bank να υποχωρεί κατά 16,06% στα 0,8310 ευρώ και τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς να χάνει 19,52% στα 0,1690

Δυσαρεστημένος ο Σαρκοζί με την κίνηση Παπανδρέου

Τη δυσαρέσκειά του του για την κίνηση Παπανδρέου σχετικά με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη δανειακή σύμβαση εξέφρασε ο Νικολά Σαρκοζί όπως μετέφερε στενός του συνεργάτης στην εφημερίδα Le Monde. Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Mega στο Παρίσι, ο Σαρκοζί εκτιμά ότι όλα πλέον πρέπει να γίνουν από την αρχή για την αποτροπή γενικευμένης κρίσης στην

R. Bruederle: Σαν να προσπαθεί να ξεγλιστρήσει ο Παπανδρέου από ό,τι έχει συμφωνηθεί

Ενοχλημένος από την είδηση του δημοψηφίσματος φαίνεται πως είναι ο ηγέτης του FDP Rainer Bruederle που μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk.

«Αυτός ο τρόπος δράσης είναι περίεργος. Ο πρωθυπουργός συμφώνησε σε ένα πακέτο διάσωσης όπου ωφελήθηκε η χώρα του. Άλλες χώρες κάνουν σημαντικές θυσίες εδώ και δεκαετίες» είπε ο Bruederle, ασκώντας κριτική στον Έλληνα

Υπό προϋποθέσεις αντισυνταγματικό το δημοψήφισμα

Αυστηρές κόκκινες γραμμές για τη φύση και το χαρακτήρα του δημοψηφίσματος θέτει το ίδιο το Σύνταγμα. Έτσι, η συνταγματική νομιμοποίηση του προαναγγελθέντος δημοψηφίσματος εξαρτάται άμεσα από τον τρόπο που θα είναι διατυπωμένο το ερώτημα.

Νομικοί και δικαστικοί κύκλοι επικαλούμενοι το Σύνταγμα, εκφράζουν την άποψη ότι αν το ερώτημα που θα τεθεί αφορά αμιγώς σε ζητήματα δημοσιονομικής πολιτικής, τότε τίθεται εν αμφιβόλω η συνταγματικότητά του.

Συγκεκριμένα επικαλούνται το άρθρο 44 παράγραφος 2 του Συντάγματος που ορίζει κατά λέξη ότι: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που

Τι γράφει ο γερμανικός Τύπος για το δημοψήφισμα

Ριψοκίνδυνη κίνηση χαρακτηρίζει ο γερμανικός Τύπος την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να θέσει σε δημοψήφισμα τη νέα δανειακή σύμβαση.

Η Handelsblatt, σε άρθρο της που φέρει τον τίτλο «Η χρεοκοπία πλησιάζει» σημειώνει ότι, «ενώ όλα έδειχναν ότι η Ελλάδα κάπως σώθηκε μετά τη συμφωνία για κούρεμα του ελληνικού χρέους, ο Έλληνας πρωθυπουργός τα ανατρέπει όλα και ανακοινώνει εντελώς ξαφνικά δημοψήφισμα για τις αποφάσεις της συνόδου».

Σήμερα το περιοδικό Der Spiegel κυκλοφορεί με τίτλο «Ο Παπανδρέου αιφνιδιάζει το λαό του». Στο άρθρο αναφέρεται ότι ο Πρωθυπουργός θα αφήσει το λαό τελικά να αποφασίσει και ότι «Όλη η Ευρώπη πρέπει να περιμένει την Ελλάδα», ενώ γίνεται λόγος για “γενικότερη σύγχυση στο

Πρώτη ευρωπαϊκή αντίδραση από τη Φινλανδία

«Η κατάσταση είναι τόσο κρίσιμη που ουσιαστικά είναι μια ψηφοφορία για την παραμονή της χώρας στο ευρώ» δήλωσε για το δημοψήφισμα στην Ελλάδα ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Φινλανδίας Alexander Stubb, που είναι ο πρώτος Ευρωπαίος που τοποθετείται επίσημα πάνω στο θέμα του ελληνικού δημοψηφίσματος.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ο Φιλανδός υπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα έχει δεσμευτεί για την απόφαση της Συνόδου Κορυφής και

Στάση εργασίας την Τετάρτη σε λεωφορεία και τρόλεϊ


Οι εργαζόμενοι των λεωφορείων που υπάγονται πλέον στην εταιρεία "Οδικές Συγκοινωνίες" έχουν προγραμματίσει στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα ωστόσο τα δρομολόγια θα σταματήσουν περίπου μισή ώρα νωρίτερα, λόγω της απόσυρσης λεωφορείων, ενώ υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον μισή ώρα,

Προσοχή! Μήνυμα - απάτη στο διαδίκτυο!


Προσοχή στους χρήστες του Διαδικτύου, καθώς ενδέχεται αυτές τις ημέρες να φτάσει στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο μήνυμα-απάτη που φαίνεται πως προέρχεται από το Υπουργείο Οικονομικών.


Στο μήνυμα περιλαμβάνεται το λογότυπο του Υπουργείου, το δε κείμενο είναι στα Ελληνικά, καθιστώντας το απατηλό μήνυμα αρκετά αληθοφανές. Ειδικότερα, ο παραλήπτης ενημερώνεται ότι δικαιούται κάποιο ποσό ως επιστροφή φόρου και για να το παραλάβει άμεσα θα πρέπει να συμπληρώσει τα στοιχεία του στην ηλεκτρονική φόρμα που του δίδεται.


Εκεί, ζητούνται τα προσωπικά δεδομένα του παραλήπτη

Μαντινάδα - αφιερωμένη στο Γιώργο

Γιώργη, με δημοψήφισμα
πάς να την κοπανήσεις, ...
ή ψάχνεις για το άλλοθι
χρόνο να ροκανίσεις;


*


Πάντως, για σε το δίλημμα,
-που 'σαι αστροπελέκι-

Δήλωση της Ν.Δ. για το δημοψήφισμα

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Παπανδρέου είναι αδίστακτος και επικίνδυνος. Σαν κέρμα στον αέρα πέταξε την παραμονή την Ελλάδας στην Ευρώπη.

Που υπήρξε πάντα κορυφαία στρατηγική επιλογή του Ελληνικού λαού?

Λέει στον Ελληνικό λαό, ότι «αν δεν ψηφίσετε τις επιλογές μου, σας βγάζω από την Ευρώπη»!


Αφού εκβιάζει με την πρόταση μομφής την ίδια την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, θέλει να υποχρεώσει την κοινωνία να αποφασίσει ανάμεσα στον φόβο της και το θυμό της.

Αντί να ψάξει για τρόπους να βγούμε από το αδιέξοδο, κάνει τον έσχατο εκβιασμό στον Ελληνικό

Δημοψήφισμα

Στο νοσοκομείο με κοιλιακό άλγος ο Ευ. Βενιζέλος

Στην Κεντρική Κλινική Αθηνών, με κοιλιακό άλγος το οποίο ωστόσο στη συνέχεια υφέθηκε, εισήχθη νωρίς το πρωί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Βενιζέλος θα παραμείνει

Κανονικά σήμερα τα δρομολόγια του Προαστιακού


Κανονικά θα πραγματοποιηθούν σήμερα τα τοπικά δρομολόγια Αεροδρόμιο - Νερατζιώτισσα - Αεροδρόμιο του Προαστιακού, τα οποία είχαν ανασταλεί λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Όπως ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, από αύριο Τετάρτη θα επέλθουν μικρές τροποποιήσεις στα δρομολόγια στο συγκεκριμένο τμήμα, ωστόσο οι

Σε ισχύ από σήμερα το νέο ωράριο των φαρμακείων


Σε ισχύ τίθεται από σήμερα το απελευθερωμένο ωράριο των φαρμακείων για τα απογεύματα Δευτέρας, Τετάρτης και τα Σάββατα.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, που έχει υπογράψει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος σχετικά με την απελευθέρωση του ωραρίου, θα λειτουργεί τα απογεύματα των ημερών αυτών όποιος επιθυμεί να διατηρήσει το φαρμακείο του ανοιχτό, αρκεί να το έχει δηλώσει εγκαίρως στον οικείο

Ο καιρός την 01.11.11


Αυξημένες νεφώσεις στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Νότια Δωδεκάνησα με πιθανότητα εκδήλωσης ασθενών τοπικών βροχών στη Βόρεια Κρήτη και καλό καιρό στις υπόλοιπες περιοχές, περιμένουμε την Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 3 έως 15 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 6 έως 19 βαθμούς, στη Κεντρική και Νότια Ελλάδα από 4 έως 19 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 10 έως 19 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως

Κων. Μητσοτάκης: Πράξη εσχάτης ανευθυνότητας η διενέργεια δημοψηφίσματος


«Έκπληκτος και αγανακτισμένος» από την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για τη διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με τη νέα δανειακή σύμβαση δήλωσε ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι, ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε πράξη «εσχάτης ανευθυνότητας και παραλογισμού» την απόφαση του κ. Παπανδρέου, αφού όπως τόνισε το δημοψήφισμα θα περιπλέξει τα πράγματα και δεν πρόκειται να διευκολύνει την έξοδο της χώρας από

Σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας ζητεί ο Δ. Λιντζέρης


Ανοιχτή επιστολή, στην οποία επαναλαμβάνει την πρότασή του για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, απέστειλε στον Πρωθυπουργό ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δ. Λιντζέρης.

Ο βουλευτής χαρακτηρίζει «αδιανόητο» το γεγονός να συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ χωρίς να δίνεται ο λόγος στους βουλευτές, «ειδικά αυτή την ώρα που αμφισβητείται το πολιτικό σύστημα».

Όπως επισημαίνει, η αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης σε συνδυασμό με την αδυναμία της κοινωνίας να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, επαναφέρει το ερώτημα «με ποια αποτελεσματική, ισχυρή, στιβαρή, συναινετική διακυβέρνηση μπορεί να θωρακιστεί η χώρα, αποφεύγοντας τον εξοβελισμό της από την

Θύελλα αντιδράσεων για τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού


Εντονες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης πυροδότησαν οι αιφνιδιαστικές ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού από το βήμα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος και παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, αμέσως μετά την ομιλία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Όπως έγινε γνωστό η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 12 μ.μ.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Πρωθυπουργού, υποστηρίζοντας ότι «είναι αδίστακτος και επικίνδυνος». Τον κατηγόρησε μάλιστα ότι πέταξε την παραμονή την Ελλάδας στην Ευρώπη σαν κέρμα στον αέρα, καθώς και ότι εκβιάζει τόσο την ΚΟ

Την Παρασκευή η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης


Την Τετάρτη θα ξεκινήσει στη Βουλή η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή τα μεσάνυχτα με ονομαστική ψηφοφορία.

Μετά τη σχετική αναγγελία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο Πρωθυπουργός υπέβαλε στον πρόεδρο της Βουλής την πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Στη συνέχεια, ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της Βουλής Γρ. Νιώτης ανακοίνωσε τη διακοπή των εργασιών της Ολομέλειας, οι οποίες θα ξεκινήσουν εκ νέου μετά από δύο ημέρες, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό.

Συνεπώς, ματαιώνεται η αυριανή ενημέρωση του Πρωθυπουργού για τα αποτελέσματα της