www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

A. Σαμαράς: Ξεχάσαμε να διαπραγματευτούμε

Για ένταξη στο μηχανισμό στήριξης χωρίς να διαπραγματευθεί επί της ουσίας, κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς. Συνέκρινε την Ελλάδα με την Ιρλανδία, λέγοντας ότι η δεύτερη αρνήθηκε με την ένταξη της στο μνημόνιο να αυξήσει τη φορολογία των εταιρειών, την ώρα που η Ελλάδα δεν «εκβίασε» τις αγορές που είχαν ομόλογα της, με το ενδεχόμενο χρεοκοπίας.


Όπως τόνισε, το ΠΑΣΟΚ θυσίασε την ανατπυξιακή πολιτική της χώρας, αυξάνοντας σε 45% τη φορολόγηση στα κέρδη των εταιρειών και βάζοντας έκτακτες εισφορές.

Συνεχίζοντας την σύγκριση, τόνισε πως τα μέτρα της Ελλάδας έχουν αποδώσει μόλις κατά 43%, την ώρα που το ποσοστό για τον πρώτο χρόνο, της Ιρλανδίας, εκτιμάται στο 63%.

Ο Α. Σαμαράς τόνισε πως το Μνημόνιο δείχνει το πως δεν πρέπει να γίνεται η πολιτική και σχολίασε

«΄Ανδρας της χρονιάς» ο Ασάνζ κατά την «Monde»

Η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» ανακήρυξε «άνδρα της χρονιάς» τον Τζούλιαν Ασανζ, ιδρυτή του wikileaks.


Προς τιμήν του Ασάνζ, μάλιστα, η Le Monde, κυκλοφόρησε με ένα μεγάλο πορτρέτο του "κύριου wikileaks". Η Le Monde είναι μία από τις πέντε μεγαλύτερες εφημερίδες παγκοσμίως και είναι ανάμεσα στα διεθνή ΜΜΕ που έχουν αναμεταδώσει απόρρητα αμερικανικά διπλωματικά έγγραφα, όπως αυτά διέρρευσαν μέσω wikileaks.

΄Οπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Μonde, το 56,2% των online αναγνωστών της ψήφισε τον Τζούλιαν Ασάνζ ως "άνδρα της χρονιάς", το 22,3% προτίμησε τον Κινέζο αντιφρονούντα Λιου Σιαομπό, που τιμηθηκε με Νόμπελ Ειρήνης, το οποίο ωστόσο δεν κατάφερε να παραλάβει επειδή βρίσκεται στην φυλακή, ενώ μόνο το 6,9% επέλεξαν για την ίδια "τιμητική" θέση τον Αμερικανό

Επτά προσλήψεις με σύμβαση ανακοίνωσε η ΕΡΤ

Την πρόσληψη με σύμβαση ορισμένου χρόνου για ένα έτος των δημοσιογράφων Κ. Αρβανίτη, Π. Γαβρά, Ιω. Ευσταθίου, Θ. Μιχόπουλου, Σ. Μπιζόγλη, Μ. Σαράφογλου και Π. Σπηλιόπουλου ανακοίνωσε η ΕΡΤ.


Ανακοινώθηκε και επίσημα η συνεργασία με την Έλλη Στάη για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων από τα μέσα του Ιανουαρίου και η μετάδοση της εκπομπής «Προσωπικά» της Έλενας Κατρίτση.

Επιπροσθέτως επεκτάθηκε η σύμβαση από 1/1/2011 έως 31/6/2011, ως Προσωπικού Ειδικών Θέσεων, της Χρ. Αρμάνη, Υπεύθυνης Διοίκησης Έργου, του σκηνοθέτη Βασίλη Βλαχοδημητρόπουλου και του Προϊσταμένου

Απεβίωσε ο Δημήτρης Μαρινόπουλος

Απεβίωσε σε ηλικία 92 ετών ο Δημήτρης Μαρινόπουλος, αντιπρόεδρος της εταιρίας " Αφοι ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΙ Α.Ε." και ένας εκ των δύο ιδρυτών των επιχειρήσεων της οικογένειας.


Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1919. Σπούδασε στο Φαρμακευτικό & χημικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και πήρε το διδακτορικό του στις φυσικές επιστήμες από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης.

Το 1949 δημιούργησε μαζί με τον αδελφό του την φαρμακοβιομηχανία «Φαμάρ» και στην συνέχεια την αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος». Το 2000 έγινε η συγχώνευση με την γαλλική εταιρεία Carrefour.

Διετέλεσε πρόεδρος του ΣΕΒ και δημιούργησε με συνεργάτες του το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί την Πέμπτη στις 11.00 το πρωί από το Α' Νεκροταφείο

Κανονικά την Πέμπτη τα ΜΜΜ τις ώρες αιχμής

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα Τετάρτη οι εργαζόμενοι σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ μετά τις εκκλήσεις του εμπορικού κόσμου για αναστολή των κινητοποιήσεων, αύριο Πέμπτη τα μέσα θα λειτουργούν κανονικά τις ώρες αιχμής, γεγονός που εκτιμάται ότι θα συμβάλει στην ομαλοποίηση των προβλημάτων μετακίνησης στο λεκανοπέδιο.


Συγκεκριμένα, την Πέμπτη τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 09:00 έως τις 21:00, τα τρόλεϊ ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το μετρό από τις 09:00 έως τις 22:00 και το τραμ από τις 08:00 έως τις 22:00.

Σημειώνεται, ωστόσο, πως οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 16:00.

Την Παρασκευή, παραμονή Χριστουγέννων, κανονικά θα κινηθούν όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, πλην των λεωφορείων της ΕΘΕΛ οι εργαζόμενοι στα οποία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας

Γιάννης Ραγκούσης: Τέρμα στις ανεξέλεγκτες χωματερές

«Η κυβέρνηση θα αντισταθεί σε όσους θέλουν να καθηλώσουν την Αττική και την Ελλάδα στις ανεξέλεγκτες χωματερές», δήλωσε στη Βουλή ο Γιάννης Ραγκούσης δίνοντας έτσι σαφές μήνυμα ότι ο περιφερειακός σχεδιασμός θα προχωρήσει παρά τις διαμαρτυρίες τοπικών κοινωνιών.


«Με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και πλήρη ενημέρωση της Βουλής, θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση των έργων, μετά μάλιστα από δημόσια διαβούλευση των τευχών δημοπράτησης», προανήγγειλε ο

Εμπλοκή στις αγοραπωλησίες-μισθώσεις ακινήτων

Για κίνδυνο εμπλοκής στις αγοραπωλησίες και τις μισθώσεις ακινήτων από τις αρχές του νέου έτους, με αφορμή την υποχρέωση έκδοσης ενεργειακού πιστοποιητικού, προειδοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΟΙΔΑ) με επιστολή που απηύθυνε σήμερα προς την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τ. Μπιρμπίλη, τον υφυπουργό, Γ. Μανιάτη και την Ειδική Γραμματέα Περιβάλλοντος, Μ. Καραβασίλη.


Με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, από τις 9 Ιανουαρίου για κάθε μίσθωση ή αγοραπωλησία ακινήτου θα απαιτείται πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης το οποίο θα κατατάσσει το ακίνητο σε ενεργειακή βαθμίδα ανάλογα με την ενεργειακή του συμπεριφορά (λιγότερο ή περισσότερο ενεργοβόρο), κατά τον ίδιο τρόπο που κατατάσσονται τώρα σε ενεργειακές βαθμίδες οι ηλεκτρικές συσκευές.

Η ΠΟΜΙΔΑ ζητά από το ΥΠΕΚΑ διετή αναβολή εφαρμογής του ενεργειακού πιστοποιητικού τουλάχιστον για τις μισθώσεις κτιρίων, καθώς και κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών των

Μεγάλο σκάνδαλο φοροδιαφυγής στο ποδόσφαιρο

Επτά ελληνικές ομάδες είχαν στήσει κύκλωμα πλαστών εισιτηρίων. Ουσιαστικά δηλαδή πουλούσαν πλαστά εισιτήρια για τους αγώνες, ώστε στη συνέχεια να δηλώνουν λιγότερα εισιτήρια στην εφορία και να πληρώνουν λιγότερο ΦΠΑ.


Τα εισιτήρια δεν ήταν «τρυπημένα» από την εφορία.

Η ΑΕΚ πιάστηκε στα πράσα από το

Η ΓΣΕΒΕΕ προειδοποιεί ότι 170.000 επιχειρήσεις θα κλείσουν το 2011

Ο Δημήτρης Ασημακόπουλος, πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), μίλησε για το μέλλον της χώρας και προέβλεψε ότι «το σίγουρο είναι ότι θα πτωχεύσει κοινωνικά και οικονομικά η Ελλάδα για τα επόμενα 3-4 χρόνια».


Σε συνέντευξη του στο Βήμα 99,5 fm μίλησε για τη θέση της ΓΣΕΒΕΕ ότι είναι μια πρώτη προτεραιότητα να στηριχθούν με δίχτυ ασφαλείας οι κοινωνικές ομάδες που θα οδηγηθούν στη φτώχεια από την απώλεια του εισοδήματος τους.

Επανέλαβε τα στοιχεία της έκθεσης του ινστιτούτου της ΓΣΕΒΕΕ που προβλέπουν ότι το 2011 θα φέρει το κλείσιμο των 170.000 επιχειρήσεων και την απώλεια 300.000 θέσεων εργασίας. Όπως είπε,

Συγχωνεύονται τρεις οργανισμοί του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Με την σχετική νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συνενώνονται τα κάτωθι εποπτευόμενα από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων νομικά πρόσωπα.


-Ο Οργανισμός Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης Και Απασχόλησης «ΔΗΜΗΤΡΑ»

Το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας (ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.)

-Ο Οργανισμός Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων

-Οι σχετικές προτάσεις του κ. Σκανδαλίδη εγκρίθηκαν από την διυπουργική επιτροπή και θα συζητηθούν στο υπουργικό συμβούλιο

Με τον υπό ίδρυση Οργανισμό επιδιώκεται η ενοποίηση όλων των φορέων που παρέχουν επιστημονική υποστήριξη στους έλληνες αγρότες, ώστε ο νέος Οργανισμός να αποτελέσει κύριο

Νέες παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά

Οκτώ μαχητικά αεροσκάφη σε σχηματισμό και σε μεμονωμένη περίπτωση ένα CN-235 πραγματοποίησαν έξι παραβιάσεις σήμερα του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ) και 2 παραβιάσεις του FIR Αθηνών.


Τα τέσσερα από τα οχτώ τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα και η συγκεκριμένη δραστηριότητα εξελίχθηκε σε περιοχές του

Αυξάνονται τα λιμενικά τέλη από το 2011

Η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ) έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Πρόεδρο του ΟΛΠ, Γιώργο Ανωμερίτη με κοινοποίηση στους υπουργούς Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Πολιτισμού και Τουρισμού αλλά και στον Πρόεδρο του ΕΟΤ και το ΣΕΤΕ, σχετικά με την πρόσφατη απόφαση σημαντικής αύξησης των λιμενικών τελών που θα χρεώνει από το 2011 ο ΟΛΠ στα κρουαζιερόπλοια που προγραμματίζουν και εκτελούν τις ελληνικές κρουαζιέρες με βάση (homeport) τον Πειραιά.


«Οποιοιδήποτε φόροι όταν επιβάλλονται στα κρουαζιερόπλοια που εκτελούν τις ελληνικές κρουαζιέρες οι οποίες αποτελούν μέρος ενός τουριστικού πακέτου στην Ελλάδα, είναι επόμενο να μετακυλίονται στον τουρίστα καταναλωτή» αναφέρεται στην επιστολή και επισημαίνεται ότι «στα καλά χρόνια του ελληνικού τουρισμού η Ελλάδα είχε αριθμό τουριστών μεγαλύτερο της Τουρκίας,

Ικανοποίηση εμπόρων από την απόφαση της ΔΕΗ

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά με αφορμή την απόφαση της Διοίκησης της ΔΕΗ να προχωρήσει σε ρυθμίσεις των οφειλών μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας, για τις οποίες έχουν ήδη πραγματοποιηθεί διακοπές της ηλεκτροδότησή τους.


«Θεωρούμε ότι η θετική αυτή εξέλιξη, στην εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία που βιώνουν οι επιχειρήσεις μας, είναι ένα σημαντικό βήμα στήριξής τους και μια μεγάλη βοήθεια για τη συνέχιση της λειτουργίας τους», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι ενδιαφερόμενοι στα καταστήματα των οποίων έχει ήδη γίνει διακοπή

Ένα ρατσιστικό επεισόδιο με το οποίο σίγουρα δεν θα ασχοληθούν οι αντιρατσιστές

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφημερίδα Ζαγάλισα της Θράκης το περιστατικό που θα παρουσιαστεί πιο κάτω δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό αλλά μία καθημερινότητα για χιλιάδες Έλληνες πολίτες που τυγχάνουν να μιλούν την Πομακική γλώσσα.


Μία καθημερινότητα που δεν έχει μέχρι σήμερα ενοχλήσει ή προβληματίσει ή και ακόμα οδηγήσει τον κάθε αντιρατσιστή που ενδιαφέρεται για τα δικαιώματα του κάθε ατόμου που μπήκε παράνομα στην χώρα μας αλλά αποφεύγει να ασχοληθεί με τα υπαρκτά προβλήματα ρατσισμού εναντίον Ελλήνων πολιτών από συμπαθούντες και όργανα γειτονικής χώρας.

Πιο συγκεκριμένα στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, σε νοσηλευτικό θάλαμο με έξι τουρκόφωνες γυναίκες ασθενείς, νοσηλευόταν και μια Ελληνίδα Πομάκα, από χωριό της περιοχής

Το Χαλάνδρι «έκρυβε» μυστικά

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες στο διαμέρισμα επί της οδού Κάσου 3, όπου ομάδα της αντιτρομοκρατικής διεξήγαγε έρευνα δε βρέθηκαν όπλα, αλλά η έρευνα συνεχίζεται για τυχόν άλλα στοιχεία, που ενδεχομένως βοηθήσουν την προανάκριση για την υπόθεση.

Το διαμέρισμα στο Χαλάνδρι έχει εγκαταλειφθεί από τις αρχές Νοεμβρίου. Η αντιτρομοκρατική το συνδέει με την οργάνωση, που εξαρθρώθηκε πρόσφατα, ενώ όπως αναφέρουν νεότερα στοιχεία σχετίζεται και με τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Ειδικότερα, όπως αναφέρθηκε από την Αστυνομία, στο διαμέρισμα που βρίσκεται στην οδό Κάσου 3 και το οποίο εντοπίστηκε από το όνομα Σταμάτης Δεμέτης, άτομο που φέρεται ότι διέμενε εκεί, χρησιμοποιούσαν και η Παναγιώτης Αργυρού και Γεράσιμος Τσάκαλος, οι οποίοι κατηγορούνται ως μέλη των «Πυρήνων» και είχαν συλληφθεί την 1η Νοεμβρίου στο Παγκράτι για την αποστολή

Έρευνα της αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα στο Χαλάνδρι

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή έρευνα των ανδρών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε διαμέρισμα στο Χαλάνδρι, το οποίο φέρεται να είχαν νοικιάσει δύο εκ των κατηγορουμένων για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, στο όνομα Σταμάτης Δεμέτης.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, στο εν λόγω διαμέρισμα φέρεται να έχουν κατασκευαστεί τα πακέτα-βόμβες που έστειλαν τα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς σε πρεσβείες της Αθήνας, αλλά και σε προσωπικότητες στο εξωτερικό, όπως στην Άνγκελα Μέρκελ και τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Το στοιχεία του φερόμενου ως ενοικιαστή είχαν χρησιμοποιήσει δύο από τους πρόσφατα

Κατασχέθηκαν μελομακάρονα με… μούχλα

Την κατάσχεση συσκευασιών με μελομακάρονα, τα οποία εμφάνισαν μούχλα, αποφάσισε ο ΕΦΕΤ, καλώντας τους καταναλωτές που τα έχουν αγοράσει να μην τα καταναλώσουν.


Τα προϊόντα διακινήθηκαν από την εταιρεία «Φαίδων Α.Ε.» Παντελεήμονας - Νέα Σάντα, Κιλκίς. Πρόκειται συγκεκριμένα για μελομακάρονα σε πλαστική συσκευασία των 800 γρ. (barcode 5201383501961), μελομακάρονα μπουκίτσες, σε πλαστική συσκευασία των 800 γρ. (barcode 5201383502029) και μελομακάρονα σε χάρτινη συσκευασία των 800 γρ. (5201383503224) που αντιστοιχούν στους εξής αριθμούς παρτίδας: L110310 Α&Β με ημερομηνία λήξης 3-2-1011, L110410 A&B με ημερομηνία λήξης 4-2-2011, L110510 A με ημερομηνία λήξης 5-2-2011, L110810 A&B με ημερομηνία λήξης 8-2-2011, L111110 A&B με ημερομηνία λήξης 11-2-2011, L111810 A&B με ημερομηνία λήξης 18-

Αλλάζει το ωράριο των αρχαιολογικών χώρων

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΥΠΠΟΤ καθορίζεται νέο ωράριο λειτουργίας καθορίζεται για τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία από τις 08:30πμ μέχρι τις 15:00μμ. Το συγκεκριμένο ωράριο θα ισχύσει μέχρι τις 31 Μαρτίου 2011.


Διευκρινίζεται ότι η προσέλευση των επισκεπτών επιτρέπεται έως και δεκαπέντε λεπτά πριν τη λήξη του ωραρίου.

Όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μουσεία και τα μνημεία του κράτους παραμένουν κλειστά κατά την 25η και 26η Δεκεμβρίου,1η Ιανουαρίου και 25η Μαρτίου, επίσημες αργίες του κράτους.

Τις ημέρες των Θεοφανείων και της Καθαράς Δευτέρας, οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μουσεία και τα μνημεία του κράτους θα λειτουργούν με το ωράριο που ορίζεται στην πρώτη παράγραφο.

Όσα μουσεία παραμένουν κλειστά κάθε Δευτέρα λόγω καθαρισμού, στις συγκεκριμένες παραπάνω

Τα γαλακτοκομικά προστατεύουν από το διαβήτη

Φυσική ουσία που περιέχεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα φαίνεται να προστατεύει έναντι του διαβήτη, αναφέρουν ερευνητές.


Το παλμιτολεϊκο οξύ περιέχεται στο γάλα, το τυρί, το γιαούρτι και το βούτυρο αλλά δεν μπορεί να παραχθεί στον οργανισμό.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 3.700 ανθρώπους ανακάλυψε ότι υψηλότερα επίπεδα παλμιτολεϊκού οξέως συνδέονται με μειωμένο κίνδυνο διαβήτη τύπου 2.

Άνθρωποι με τα υψηλότερα επίπεδα μειώνουν τον κίνδυνο κατά 60%, αναφέρει το «Annals of Internal Medicine».

Ο επικεφαλής της έρευνας, Dr Dariush Mozaffarian, δήλωσε ότι το μέγεθος της σχέσης είναι εντυπωσιακό. Αυτό αντιπροσωπεύει σχεδόν τριπλάσια διαφορά στον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη μεταξύ ανθρώπων με τα υψηλότερα επίπεδα στο αίμα του συγκεκριμένου λιπαρού οξέως. Το γάλα και τα γαλακτοκομικά μπορεί να περιέχουν υψηλά επίπεδα λιπαρών, που αν καταναλωθούν με υπερβολή μπορούν να συμβάλουν στην αύξηση του βάρους. Συνιστά την επιλογή γαλακτοκομικών

Τι ευθυγραμμίζει τις πυξίδες;

Την ισχύ του μαγνητικού πεδίου στο εσωτερικό του πυρήνα της Γης, σε βάθος περίπου 3.000 χιλιομέτρων, κατάφεραν να μετρήσουν για πρώτη φορά οι επιστήμονες.


Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το μαγνητικό πεδίο του πυρήνα είναι κατά μέσο όρο 25 Γκάους, δηλαδή περίπου 50 φορές πιο ισχυρό από αυτό που υπάρχει στην επιφάνεια της Γης και «αναγκάζει» τις βελόνες των πυξίδων να ευθυγραμμίζονται στον άξονα Βορρά-Νότου. Η ισχύς των 25 Γκάους αυξομειώνεται συνεχώς, καθώς το εσωτερικό μαγνητικό πεδίο του πλανήτη μας δεν παραμένει σταθερό.

Η μέτρηση μπορεί να βοηθήσει τους επιστήμονες να ρίξουν περισσότερο φως στις πηγές θερμότητας που τροφοδοτούν τις μυστηριώδεις διαδικασίες στο εσωτερικό του πλανήτη μας. «Η μέτρηση του μαγνητικού πεδίου μάς λέει ποιες είναι οι ενεργειακές απαιτήσεις και οι πηγές θερμότητας», σύμφωνα με τον Μπρους Μπάφετ, καθηγητή γεωεπιστημών του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας-Μπέρκλεϊ, ο οποίος έκανε

Μερική έκλειψη Ηλίου στις 4 Ιανουαρίου

Η πρώτη έκλειψη του Ηλίου για το 2011 θα γίνει στις 4 Ιανουαρίου, οπότε από την Ελλάδα θα μπορέσουμε να δούμε τα 2/3 του Ηλιακού Δίσκου να καλύπτονται από τη Σελήνη, όπως αναφέρεται στην ανάλυση του ο διευθυντής του Πλανηταρίου Δ. Σιμόπουλου.


Η μέγιστη φάση της έκλειψης θα γίνει στις 10:23 ώρα Ελλάδος και θα μπορούμε να την δούμε εφ’ όσον δεν θα υπάρχουν σύννεφα στον ουρανό.

Σχεδόν 12 ώρες νωρίτερα η Γη θα βρίσκεται στο περιήλιο της, στη πλησιέστερη δηλαδή απόστασή της από τον Ήλιο (147.105.721 χλμ.). Η έκλειψη αυτή θα αρχίσει στη 8:40 στη Βόρεια Αλγερία, και θα είναι ορατή από την Βόρεια Αφρική, το μεγαλύτερο τμήμα της Ευρώπης και την Κεντρική Ασία.

Στο Πλανητάριο θα εγκατασταθούν τηλεσκόπια της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης, ενώ ερασιτέχνες αστρονόμοι θα βοηθούν τους ενδιαφερόμενους να δουν την μερική έκλειψη του Ήλιου μέσα από το τηλεσκόπιο

Ο πλανήτης παγώνει λόγω... υπερθέρμανσης

Στενά συνδεδεμένοι με την υπερθέρμανση του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή φαίνεται πως είναι οι δριμείς χειμώνες που καταγράφονται την τελευταία 10ετία στην Ευρώπη, σύμφωνα με νέα έρευνα Γερμανών ειδικών για το κλίμα.


Με την πρώτη ματιά, το πολικό ψύχος που επικρατεί στην Ευρώπη δεν συνάδει με την αύξηση της θερμοκρασίας της γης, κατά μέσον όρο κατά 5 έως 6 βαθμούς Κελσίου μέχρι το τέλος του αιώνα.

Οι σκεπτικιστές της κλιματικής αλλαγής θεωρούν πως η δριμύτητα του ψύχους το χειμώνα είναι η απόδειξη ότι η κλιματική αλλαγή δεν υφίσταται.

Επιστήμονες απαντούν όμως ότι τα κύματα ψύχους αποτελούν παροδική ψύχρανση που συντελείται στο πλαίσιο του φαινομένου της υπερθέρμανσης.

Μία νέα μελέτη προχωρεί περισσότερο και δείχνει ότι ακριβώς στην αύξηση της θερμοκρασίας

Τετράωρη στάση εργασίας στο Alter

Την κήρυξη τετράωρης στάσης εργασίας για σήμερα, από τις 17:00 έως τις 21:00, αποφάσισε η γενική συνέλευση των εργαζομένων στον τηλεοπτικό σταθμό Alter, που διαμαρτύρονται για τη σημαντική καθυστέρηση στην καταβολή μισθών και του δώρου Χριστουγέννων.


Την απόφαση της γενικής συνέλευσης ανέλαβε να εφαρμόσει το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και εφόσον δεν

Ανταποκρίνεται στο φλερτ του Ιατρικού το «Ντυνάν»

Έως τις 20 Ιανουαρίου δεσμεύτηκε ότι θα περιμένει η διοίκηση του «Ερρίκος Ντυνάν» την κατάθεση προσφοράς για την εξαγορά του νοσοκομείου από το Ιατρικό Αθηνών.


Το διοικητικό συμβούλιο του Ντυνάν έκανε αποδεκτή την πρόταση του Ιατρικού Αθηνών και του χορήγησε δικαιώμα αποκλειστικότητας, έως τις 20 Ιανουαρίου, προκειμένου να συγκροτήσει το κατάλληλο επεδνυτικό σχήμα και να καταθέσει

Συγκεντρώσεις κόντρα στον προϋπολογισμό του Μνημονίου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, όπου σήμερα Τετάρτη αναμένεται να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός του 2011, πραγματοποίησαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, κατά τη διάρκεια της τρίωρης παναττικής στάσης εργασίας που είχαν κηρύξει, ενώ ξεχωριστό συλλαλητήριο οργάνωσε το ΠΑΜΕ.


Στην τρίωρη στάση εργασίας συμμετείχαν και οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ καιθώς και τα μέλη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜ.Υ.Λ.Ε) καθώς και οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα μεταφοράς, οι οποίοι πραγματοποιούν 24ωρη απεργία σήμερα Τετάρτη.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά του Μνημονίου, της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και κατά του νέου προϋπολογισμού, κρατώντας πανό με συνθήματα όπως "Κάτω το

Εξετάσεις και το απόγευμα στα νοσοκομεία για τους ασφαλισμένους

Όχι μόνον κατά τη διάρκεια της πρωινής βάρδιας, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα μπορούν να κάνουν οι ασφαλισμένοι στα Ταμεία τις εξετάσεις τους στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Η σχετική σύμβαση ανάμεσα στα υπουργεία Εργασίας και Υγείας ανακοινώθηκε ότι έχει μπει στην τελική ευθεία.


"Είναι αδιανόητο να μην έχουν τα Ταμεία τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν μέσα από τα Κέντρα Υγείας, τα Νοσοκομεία, εκεί δηλαδή όπου υπάρχουν δυνατότητες, όπου υπάρχουν μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας που έχουν αγοραστεί με χρήματα του ελληνικού λαού", δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

"Εξασφαλίζουμε μεγάλο όφελος για τα πολύπαθα Ταμεία, που θα προκύψει από το ανταγωνιστικό τιμολόγιο των διαγνωστικών εξετάσεων στο ΕΣΥ", υποστήριξε εκ μέρους του υπουργείου Υγείας, ο

Γ. Μανιάτης: Σε 18 τουλάχιστον μήνες οι έρευνες για πετρέλαιο

Ο κρατικός φορέας που θα αναλάβει τις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο θα μπορεί να είναι πραγματικότητα ακόμη και σε 18 μήνες, εκτίμησε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, αρκεί η πολιτεία να κινηθεί με... μη ελληνικούς ρυθμούς.


"Εχουμε το ανθρώπινο δυναμικό στην πατρίδα μας για να προχωρήσουμε αμέσως και θέλω να πιστεύω, ότι σε βάθος το 18 μηνών το αργότερο, θα έχουμε ορατά και οικονομικά αποτελέσματα", δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

Όπως διευκρίνισε, η κυβέρνηση προτείνει μία μονομετοχική, μικρή ευέλικτη εταιρεία.

"Εχουμε οκτώ μεγάλες αποθήκες με όλο το αρχείο του ελληνικού κράτους, από όλες τις προηγούμενες έρευνες. θα "βγούμε στον αέρα" με διαγωνισμούς, αφού βεβαίως

Ποινή φυλάκισης σε Εφραίμ και Αρσένιο για το Βατοπέδιο

Το Εφετείο Θράκης επέβαλε σήμερα Τετάρτη, ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με τριετή αναστολή στον Ηγούμενο Εφραίμ, τον Μοναχό Αρσένιο και την πρώην πρόεδρο του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης Μαρία Ψάλτη, για τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος, παραβίασης δικαστικού απορρήτου και ηθικής αυτουργίας στην υπόθεση Βατοπεδίου.


Το δικαστήριο επέβαλε φυλάκιση δέκα μηνών με τριετή αναστολή στην Μαρία Ψάλτη για τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος και παραβίασης δικαστικού απορρήτου και την ίδια ποινή στους Εφραίμ και Αρσένιο, για ηθική αυτουργία.

Το δικαστήριο είχε αρχικά ζητήσει την εφαρμογή της πρωτόδικης απόφασης, δηλαδή την επιβολή ποινής 15 μηνών φυλάκισης και δικαίωμα άσκησης έφεσης, αλλά η Μαρία Ψάλτη ζήτησε μείωση

Εισαγγελική παρέμβαση για το Κανάλι 1 του Πειραιά

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την μη καταβολή μισθών στους εργαζομένους του δημοτικού ραδιοφώνου του Πειραιά από τον Σεπτέμβριο διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Καλλιόπη Βαρδάκη.


Αφορμή για την εισαγγελική έρευνα που διενεργήθηκε με το χαρακτήρα του αυτεπάγγελτου, αποτέλεσαν δημοσιεύματα του γραπτού και ηλεκτρονικού Τύπου.

Η εισαγγελέας έχει ζητήσει από την αστυνομική διεύθυνση Πειραιά να καλέσει για κατάθεση εκπροσώπους της διοίκησης του

Εντολή Παπακωνσταντίνου για περικοπή μισθών στις εισηγμένες ΔΕΚΟ

Μειώσεις μισθών εδώ και τώρα ζητά ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, με επιστολή του προς στις διοικήσεις των εισηγμένων και των συνδεδεμένων με αυτές επιχειρήσεων, στις οποίες το Δημόσιο έχει ένα σημαντικό ποσοστό συμμετοχής.


Ο υπουργός Οικονομικών ζητάει "να ληφθούν πρωτοβουλίες προσαρμογής του συνολικού κόστους μισθοδοσίας στο βαθμό που δεν συνάδουν με τη σημερινή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και τη συνεπή συμπεριφορά του Δημοσίου ως μετόχου".

Επιπλέον, ζήτησε και από δημόσιες επιχειρήσεις στις οποίες είχαν ήδη εφαρμοσθεί μισθολογικές περικοπές με τον Ν.3833/15-3-2010 να προβούν αντίστοιχα σε πρωτοβουλίες που θα εξορθολογίζουν περαιτέρω τη χρήση πόρων, λειτουργικών εξόδων και μισθοδοσίας, συνεκτιμώντας

΄Εσπασε ο πάγος ανάμεσα σε Γ.Μπουτάρη - ΄Ανθιμο

Το πρώτο βήμα συναίνεσης ανάμεσα στο νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης και στο μητροπολίτη Άνθιμο, έγινε σήμερα, με την επίσκεψη του πρώτου στα γραφεία της Μητρόπολης.


Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και οι δύο άνδρες συμφώνησαν σε κοινή δράση, υπέρ των αναξιοπαθούντων πολιτών.

Ωστόσο ο μητροπολίτης δήλωσε ότι δεν θα παραστεί στην αυριανή ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου καθώς ο Γ. Μπουτάρης δεν επιθυμεί θρησκευτικό όρκο αλλά πολιτικό.

Αντίθετα, θα παραστεί στην τελετή παράδοσης παραλαβής του δημαρχιακού θώκου που θα γίνει την

Καθησυχάζει το υπουργείο Οικονομικών για τις αποζημιώσεις στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ

Διαβεβαιώσεις ότι δρομολογείται με νομοθετική παρέμβαση το πρόβλημα στις αποζημιώσεις των ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ δίνει ο Γ. Παπακωνσταντίνου.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, υπήρξαν επαφές με το υπουργείο Υγείας και την διοίκηση του ΟΠΑΔ για το θέμα σχετικά με την κάλυψη των δαπανών για ιατρικές πράξεις, παρακλινικές εξετάσεις, ορθοπεδικά είδη, προθέματα και λοιπά

Πιο κοντά οι επιστήμονες στην έγκαιρη διάγνωση του Αλτσχάιμερ

Βρετανοί επιστήμονες πιστεύουν ότι βρήκαν ένα τρόπο να κάνουν έγκαιρη διάγνωση της νόσου Αλτσχάιμερ, αρκετά χρόνια πριν εμφανιστούν τα οδυνηρά συμπτώματά της. Ένα τεστ οσφυϊκής παρακέντησης, σε συνδυασμό με ένα εγκεφαλικό τεστ, μπορούν να εντοπίσουν τους ανθρώπους με τις πρώιμες ενδείξεις άνοιας, που θα καταλήξει σε Αλτσχάιμερ.


Η εξέλιξη αυτή μπορεί να επιτρέψει στους γιατρούς να επιλέγουν εκείνους τους ασθενείς στους οποίους θα πρέπει να δοθούν έγκαιρα φάρμακα, ώστε να έχουν περισσότερες πιθανότητες να «φρενάρουν» την εξέλιξη της επώδυνης νευροεκφυλιστικής πάθησης, η οποία πλήττει πολλά εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και για την οποία μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία, παρά μόνο σχετική επιβράδυνση της εκδήλωσης των συμπτωμάτων. Προς το παρόν, η νόσος διαγιγνώσκεται συνήθως σε προχωρημένο στάδιο, οπότε η

ΙΟΒΕ: Δεν αρκεί το Μνημόνιο για την ανάπτυξη της χώρας

Απολύτως αναγκαία χαρακτηρίζει το ΙΟΒΕ τα μέτρα που εφαρμόζονται στο πλαίσιο του Μνημονίου, τονίζει ωστόσο πως αυτά δεν είναι επαρκή για τη βελτίωση των οικονομικών της Ελλάδας.


Στην 4η και τελευταία για το 2010 έκθεσή του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το ΙΟΒΕ επισημαίνει ότι:

- Η συμφωνία με την τρόικα "δεν καλύπτει μέτρα με σημαντικές δυνητικές ωφέλειες για την ανάπτυξη", όπως η ανακατανομή πόρων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ή η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας που ανήκει στο Δημόσιο.

- Το μνημόνιο δεν ασχολείται με θεμελιώδη θέματα όπως η ανάπτυξη ενός "βέλτιστου αναπτυξιακού προτύπου" που θα αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη της οικονομίας στην ερχόμενη δεκαετία.

- Υπάρχουν κενά σε διαρθρωτικά μέτρα, όπως για παράδειγμα στο πεδίο του ασφαλιστικού συστήματος.

- Υπάρχει δυσπιστία ως προς το αν η Ελλάδα θα καταφέρει να βγει από την κρίση, κάτι που εκτός από ανασφάλεια καλλιεργεί το έδαφος και για κερδοσκοπικά παιχνίδια

- Απαιτείται "αποτελεσματική οργάνωση και αποφασισμένη διοίκηση" προκειμένου να εφαρμοστούν

Νέο πρόγραμμα στο ΕΣΠΑ

Νέο εργαλείο για την αντιμετώπιση της κρίσης και την προώθηση της απασχόλησης μέσω του ΕΣΠΑ αποτελεί η ενεργοποίηση ενός καινούριου επιχειρησιακού προγράμματος, του “Εθνικού Αποθεματικού Απροβλέπτων”.


Το νέο πρόγραμμα, όπως τονίζει το δελτίο τύπου του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας (ΥΠΑΑ), προσφέρει νέες δυνατότητες στην Ελλάδα για την επιτάχυνση της απορρόφησης των πόρων που προέρχονται από το ΕΣΠΑ, κάτι που αποτελεί βασική προτεραιότητα για το ΥΠΑΑ αλλά και για την κυβέρνηση στο σύνολό της.

Το Ε.Π. «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων» συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, με συνολικό προϋπολογισμό που ανέρχεται στα 211,7 εκατομμύρια ευρώ, με στόχο τη στήριξη της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής, σε περιοχές που πλήττονται από απρόβλεπτες τοπικές ή ταμειακές κρίσεις, που συνδέονται με οικονομική και κοινωνική αναδιάρθρωση, συμπεριλαμβανομένης τυχόν αναδιάρθρωσης που προκαλείται από φυσικές

Βολές από τους επιστημονικούς φορείς για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων

Για «θεσμική εκτροπή» κάνουν λόγο οι επικεφαλής 9 επιστημονικών φορέων και οργανώσεων, που καταγγέλλουν με ανοιχτή επιστολή την άρνηση του Γ. Παπανδρέου να τους δεχθεί προκειμένου να του εκφράσουν τις θέσεις τους για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.


Την επιστολή υπογράφουν οι πρόεδροι της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Δ. Παξινός, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Χ. Σπίρτζης, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μαν. Καλοκαιρινός, της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Αθ. Κατσίκης, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών Κ. Λουράντος, του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Θ. Μαρκόπουλος, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Πελοπ. Καλλίρης, του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών Κ. Βλαχάκης και της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Διον. Κριάρης.

Αναλυτικά η επιστολή των επιστημονικών φορέων έχει ως εξής:

«Όταν ο πρωθυπουργός μας αρνείται επί μήνες να συναντήσει τους προέδρους των επιστημονικών φορέων της χώρας, τότε υπάρχει θεσμικό πρόβλημα. Όταν οι πρόεδροι επιπρόσθετα έχουν την ιδιότητα του θεσμικού συμβούλου της κυβέρνησης σε θέματα αρμοδιότητάς τους, τότε η άρνηση συνάντησής τους αποτελεί θεσμική εκτροπή. Όταν ο υπουργός Οικονομικών με μόνη την υπογραφή του δεσμεύει την χώρα, παρακάμπτοντας εκτελεστική, νομοθετική, ακόμη και δικαστική εξουσία,

Για παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της καταγγέλλει την Τουρκία η Κύπρος

Με επιστολή διαμαρτυρίας του Κύπριου μόνιμου αντιπροσώπου στον ΟΗΕ, πρέσβη Μηνά Χατζημιχαήλ, προς τον γενικό γραμματέα του διεθνούς οργανισμού, Μπαν Κι-μουν, η Κυπριακή Δημοκρατία κατήγγειλε την Τουρκία στα Ηνωμένα Έθνη για νέες παραβιάσεις του εναέριου χώρου της.


Στην επιστολή ο κ. Χατζημιχαήλ, καταγγέλλει τουρκικές παραβιάσεις και παραβάσεις των διεθνών κανονισμών εναέριας κυκλοφορίας και του κυπριακού εθνικού εναέριου χώρου που σημειώθηκαν από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου. Η επιστολή κυκλοφόρησε χθες ως επίσημο έγγραφο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία της κυπριακής κυβέρνησης, ο κ. Χατζημιχαήλ επισημαίνει ότι "αυτές οι συστηματικές παραβιάσεις της κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τους κανονισμούς της διεθνούς αεροπλοΐας, ενώ

Μήνυση Bloomberg κατά ΕΚΤ για τα swaps της Ελλάδας

Το Bloomberg News κατέθεσε αγωγή εναντίον της ΕΚΤ, ζητώντας την δημοσιοποίηση εγγράφων που δείχνουν πως η Ελλάδα χρησιμοποίησε παράγωγα προκειμένου να αποκρύψει το δημόσιο έλλειμμά της με αποτέλεσμα να πυροδοτηθεί έτσι η κρίση κρατικών χρεών στην περιοχή.


Η αγωγή ζητά από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο Λουξεμβούργο να ανατρέψει την απόφαση της ΕΚΤ να μην αποκαλύψει δύο εσωτερικά έγγραφα που ετοιμάσθηκαν φέτος για το εξαμελές εκτελεστικό συμβούλιο της στη Φραγκφούρτη.

Τα έγγραφα δείχνουν πως η Ελλάδα χρησιμοποίησε τα swaps για να αποκρύψει τον δανεισμό της, σύμφωνα με το συνημμένο εξώφυλλο της 3/3 στα δύο έγγραφα που περιήλθε στην κατοχή του Bloomberg News. Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Jean-Claude Trichet, παρακράτησε τα έγγραφα μετά την διάσωση των 110 δισ. ευρώ της Ελλάδας από τον μηχανισμό ΕΕ-ΔΝΤ.

Σύμφωνα με τη μητρική εταιρία Bloomberg Finance LP του Bloomberg News που κατέθεσε την αγωγή, ο φάκελος πρέπει να αποκαλυφθεί για να σταματήσουν οι κυβερνήσεις να χρησιμοποιούν παράγωγα με αυτόν τον τρόπο και να φανεί πως οι ευρωπαϊκές αρχές αντέδρασαν με τις

Χωρίς μέσα μαζικής μεταφοράς σήμερα

Χειρόφρενο σηκώνουν σήμερα όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, προδιαγράφοντας άλλη μία ημέρα μεγάλων καθυστερήσεων στους δρόμους της Αθήνας.


Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες προχωρούν σε 24ωρη απεργία με αποτέλεσμα σήμερα να μην κυκλοφορεί κανένα μέσο.

Σήμερα απεργεί και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών με αποτέλεσμα να μένουν ακινητοποιημένοι οι συρμοί του ΟΣΕ.

Καταργούνται όλα τα επιβατικά και

Σε παναττική στάση εργασίας σήμερα ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Σε τρίωρη παναττική στάση εργασίας από τις 12 έως τις 3 καλούν σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.


Τα συνδικάτα προγραμματίζουν συλλαλητήριο στις 13:00 στο Σύνταγμα ενώ το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στις 14:00 στην Ομόνοια.

Στη στάση εργασίας έχουν ανακοινώσει πως συμμετέχουν η ΠΟΕ-ΟΤΑ, δηλαδή οι εργαζόμενοι στους δήμους και οι δάσκαλοι και

Ο καιρός στις 22.12.2010

Νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μέτριους νοτιάδες στα πελάγη περιμένουμε την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 ως 16 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 9 ως 18 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 9 ως 20 στη Δυτική Ελλάδα, 15 ως 20 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Μέτριοι και τοπικά ισχυροί νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο. Μέτριοι νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει