www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Εξετάσεις και το απόγευμα στα νοσοκομεία για τους ασφαλισμένους

Όχι μόνον κατά τη διάρκεια της πρωινής βάρδιας, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα μπορούν να κάνουν οι ασφαλισμένοι στα Ταμεία τις εξετάσεις τους στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Η σχετική σύμβαση ανάμεσα στα υπουργεία Εργασίας και Υγείας ανακοινώθηκε ότι έχει μπει στην τελική ευθεία.


"Είναι αδιανόητο να μην έχουν τα Ταμεία τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν μέσα από τα Κέντρα Υγείας, τα Νοσοκομεία, εκεί δηλαδή όπου υπάρχουν δυνατότητες, όπου υπάρχουν μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας που έχουν αγοραστεί με χρήματα του ελληνικού λαού", δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

"Εξασφαλίζουμε μεγάλο όφελος για τα πολύπαθα Ταμεία, που θα προκύψει από το ανταγωνιστικό τιμολόγιο των διαγνωστικών εξετάσεων στο ΕΣΥ", υποστήριξε εκ μέρους του υπουργείου Υγείας, ο
υφυπουργός, Μιχάλης Τιμοσίδης.

Όπως τονίστηκε, σε πολλές περιπτώσεις οι ασφαλισμένοι προωθούνται σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Ανέφεραν εξάλλου, ότι το νομοσχέδιο για την Υγεία, προβλέπει τη μεταφορά των κλάδων υγείας των Ασφαλιστικών Ταμείων στο ΕΣΥ και τη δημιουργία Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Τα κυβερνητικά στελέχη ανέφεραν πως έχουν τεθεί σε ολοήμερη λειτουργία 55 νοσοκομεία, ενώ σύντομα πρόκειται να ενταχθούν ακόμη οκτώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: