www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Απεβίωσε ο Δημήτρης Μαρινόπουλος

Απεβίωσε σε ηλικία 92 ετών ο Δημήτρης Μαρινόπουλος, αντιπρόεδρος της εταιρίας " Αφοι ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΙ Α.Ε." και ένας εκ των δύο ιδρυτών των επιχειρήσεων της οικογένειας.


Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1919. Σπούδασε στο Φαρμακευτικό & χημικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και πήρε το διδακτορικό του στις φυσικές επιστήμες από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης.

Το 1949 δημιούργησε μαζί με τον αδελφό του την φαρμακοβιομηχανία «Φαμάρ» και στην συνέχεια την αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος». Το 2000 έγινε η συγχώνευση με την γαλλική εταιρεία Carrefour.

Διετέλεσε πρόεδρος του ΣΕΒ και δημιούργησε με συνεργάτες του το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί την Πέμπτη στις 11.00 το πρωί από το Α' Νεκροταφείο
Αθηνών.

Τη βαθιά τους θλίψη για τον θάνατο του Δημήτρη Μαρινόπουλου εκφράζουν ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΒ.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος αναφέρει: "Ο Δημήτρης Μαρινόπουλος υπήρξε πρότυπο διορατικού και δυναμικού επιχειρηματία. Υπηρέτησε με συνέπεια και ήθος το όραμα μίας ελληνικής επιχειρηματικότητας στην πρώτη γραμμή μίας ανταγωνιστικής ανάπτυξης.

Ως πρόεδρος του ΣΕΒ προσπάθησε να μεταλαμπαδεύσει το όραμά του αυτό στο σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου. Ως ένας από τους ιδρυτές του ΙΟΒΕ είδε στην έρευνα και την επιστήμη ένα οργανικό στοιχείο της σύγχρονης επιχειρηματικότητας. Ακόμη και στα τελευταία αυτά χρόνια η παρουσία του και οι συμβουλές του παρέμειναν ένα πολύτιμο κεφάλαιο για τους ανθρώπους και τη δράση του ΣΕΒ. Τον αποχαιρετούμε με αγάπη και ευγνωμοσύνη

Δεν υπάρχουν σχόλια: