www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Ένα ρατσιστικό επεισόδιο με το οποίο σίγουρα δεν θα ασχοληθούν οι αντιρατσιστές

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφημερίδα Ζαγάλισα της Θράκης το περιστατικό που θα παρουσιαστεί πιο κάτω δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό αλλά μία καθημερινότητα για χιλιάδες Έλληνες πολίτες που τυγχάνουν να μιλούν την Πομακική γλώσσα.


Μία καθημερινότητα που δεν έχει μέχρι σήμερα ενοχλήσει ή προβληματίσει ή και ακόμα οδηγήσει τον κάθε αντιρατσιστή που ενδιαφέρεται για τα δικαιώματα του κάθε ατόμου που μπήκε παράνομα στην χώρα μας αλλά αποφεύγει να ασχοληθεί με τα υπαρκτά προβλήματα ρατσισμού εναντίον Ελλήνων πολιτών από συμπαθούντες και όργανα γειτονικής χώρας.

Πιο συγκεκριμένα στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, σε νοσηλευτικό θάλαμο με έξι τουρκόφωνες γυναίκες ασθενείς, νοσηλευόταν και μια Ελληνίδα Πομάκα, από χωριό της περιοχής
του Κέχρου. Το απόγευμα, η Ελληνίδα Πομάκα, δέχτηκε επισκέψεις από δύο συγγενείς της.

Η Πομάκα μιλούσε με τους συγγενείς της την μοναδική γλώσσα την οποία γνωρίζει από την παιδική της ηλικία, την Πομακική. Η κουβέντα όμως δεν διήρκησε πολύ, καθώς η διπλανή τουρκόφωνη ασθενής, πετάχτηκε και τους διέκοψε βίαια, λέγοντάς στους στην Τούρκικη γλώσσα

«Ε, Ε! Σταματήστε! Σταματήστε να μιλάτε Πομακικά! Γιατί μιλάτε Πομακικά; Τι είσαστε εσείς και μιλάτε γλώσσα που εμείς δεν καταλαβαίνουμε! Πρέπει να μιλάτε Τούρκικα. Εδώ, όλοι μιλάνε Τούρκικα! Να ξέρετε, τα χώματα αυτά είναι Τούρκικα!»

Οι υπόλοιπες ασθενείς, δυστυχώς, συντάχθηκαν μαζί της, άλλες ενεργητικά και άλλες παθητικά. Οι δύο επισκέπτες προσπάθησαν να αμυνθούν έναντι της λεκτικής επίθεσης, αλλά μάταια… και σε λίγο χρονικό διάστημα αποχώρησαν από τον θάλαμο πληγωμένοι, απογοητευμένοι και ντροπιασμένοι, επειδή μιλούσαν τη μητρική τους γλώσσα. Αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα του 21ου αιώνα σε μία περίοδο που υποτίθεται ότι σημαία της κυβέρνησης είναι το σύνθημα «Πρώτα ο πολίτης».

Δυστυχώς κάποιοι κύκλοι στην Θράκη πιστεύουν ότι δεν είναι Έλληνες πολίτες, αλλά της γειτονικής χώρας. Φαίνεται τελικά ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν ταμπέλες ανάλογα με την προέλευση του ατόμου. Αν δεν είσαι Έλληνας, είσαι κάτι σαν προστατευόμενος του συστήματος.

Αν είσαι Έλληνες είσαι έρμαιο ακόμα και ρατσιστικών επιθέσεων όχι από το κράτος, αλλά από τους συμπαθούντες γειτονικής χώρας τους οποίους δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να τους επισημάνει το λάθος τους, είτε αυτό είναι το κράτος, είτε κάποια ΜΚΟ ή κάποια άλλη αντιρατσιστική οργάνωση που θα ασχολείται με κάθε τι άλλο εκτός από αυτό που φωνάζουν εδώ και χρόνια χιλιάδες Έλληνες Πομάκοι.

Προστατεύστε μας από το τουρκικό παρακράτος.

Αραγε τι έχουν να πούν οι λειτουργοί της Πολιτείας, οι αντιρατσιστικές και οι άλλες προοδευτικές οργανώσεις για αυτά?



Δεν υπάρχουν σχόλια: