www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Εντολή Παπακωνσταντίνου για περικοπή μισθών στις εισηγμένες ΔΕΚΟ

Μειώσεις μισθών εδώ και τώρα ζητά ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, με επιστολή του προς στις διοικήσεις των εισηγμένων και των συνδεδεμένων με αυτές επιχειρήσεων, στις οποίες το Δημόσιο έχει ένα σημαντικό ποσοστό συμμετοχής.


Ο υπουργός Οικονομικών ζητάει "να ληφθούν πρωτοβουλίες προσαρμογής του συνολικού κόστους μισθοδοσίας στο βαθμό που δεν συνάδουν με τη σημερινή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και τη συνεπή συμπεριφορά του Δημοσίου ως μετόχου".

Επιπλέον, ζήτησε και από δημόσιες επιχειρήσεις στις οποίες είχαν ήδη εφαρμοσθεί μισθολογικές περικοπές με τον Ν.3833/15-3-2010 να προβούν αντίστοιχα σε πρωτοβουλίες που θα εξορθολογίζουν περαιτέρω τη χρήση πόρων, λειτουργικών εξόδων και μισθοδοσίας, συνεκτιμώντας
ωστόσο την μείωση των αποδοχών που είχε ήδη εφαρμοστεί.

Μάλιστα, ο Γ. Παπακωνσταντίνου προειδοποιεί ότι "θα ασκήσει τα δικαιώματα του μετόχου του ελληνικού δημοσίου στις Γενικές Συνελεύσεις όλων των εταιρειών που εξαιρέθηκαν από τον πρόσφατο νόμο 3899/2010 περί ΔΕΚΟ, προκειμένου οποιαδήποτε πρόταση για μισθούς να συμβαδίζει με τις πρόσφατες αποφάσεις της Κυβέρνησης".

Δεν υπάρχουν σχόλια: