www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Μνημόνιο



Κυκλοφορεί το νέο φάρμακο «Eonovios»

Ήρθε το νέο φάρμακο "Εonovios".


Σύμφωνα με πληροφορίες το φάρμακο θα δοθεί από το Υπουργείο εργασίας πρώτα σε αυτούς που έχουν πάνω από 35 χρόνια εργασίας ..

Σταδιακά δε θα δοθεί σε όλους τους εργαζόμενους, μέχρι τέλος του 2010.

Το φάρμακο κατασκευάσθηκε στα PASOK Labs σε συνεργασία με E.E και ΔΝΤ

Σύμφωνα με τα εργαστηριακά αποτελέσματα, το νέο φάρμακο παρατείνει το προσδόκιμο ζωής στα

Εγχειρίστηκαν για καταρράκτη και κινδυνεύουν με τύλφωση

Ένα ασυνήθιστο ιατρικό συμβάν το οποίο ενδέχεται να έχει τραγικές συνέπειες για 15 ανθρώπους έλαβε χώρα στις Σέρρες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες 15 άτομα που εγχειρίστηκαν για καταρράκτη σε ιδιωτική κλινική κινδυνεύουν με ολική τύφλωση.


Όπως έγινε γνωστό, τα 15 άτομα υπεβλήθησαν σε εγχείριση ρουτίνας σε ιδιωτική κλινική των Σερρών, ωστόσο λόγω επιπλοκών χρειάστηκε να μεταφερθούν σε δημόσιο νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, όπου νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή.

Οι ασθενείς κινδυνεύουν με ολική τύφλωση και για την υπόθεση υπάρχει εισαγγελική παρέμβαση για

Nokia: Τέλος το Symbian από τα Nseries

Η Nokia επιβεβαίωσε τις φήμες που διαδίδονταν εδώ και αρκετές ημέρες και ανακοίνωσε πως τα μελλοντικά Nseries τηλέφωνα μετά το N8 θα φτάνουν στα καταστήματα με MeeGo λειτουργικό και όχι με Symbian.

To νέο αυτό λειτουργικό έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με την Intel και μένει να δούμε σε πόσες ακόμη σειρές θα το προτιμήσει. Η εξέλιξη αυτή είναι ένα σημαντικό «χτύπημα» στο Symbian, το οποίο στηριζόταν σε πολύ μεγάλο βαθμό (για να μην πούμε «κυρίως») στη Nokia για να αυξήσει τα ποσοστά του στην αγορά των smartphones.

Μένει πάντως να δούμε πως θα εφαρμοστεί το MeeGo στα Nokia που θα κυκλοφορήσουν μετά το N8, καθώς και πόσο εύκολα θα προσαρμοστεί το κοινό στα νέα δεδομένα.
nooz

Εντυπωσιακή και "μεγεθυμένη" σεληνιακή έκλειψη

Εκατομμύρια άνθρωποι στην Αμερική και την Ασία αναμένεται να βγουν για να απολαύσουν τη μερική σεληνιακή έκλειψη, που θα είναι ορατή το Σάββατο (26/06). Ένα σπάνιο και θεαματικό ουράνιο φαινόμενο, θα κάνει τη σελήνη να φαίνεται μεγαλύτερη, καθώς θα βρίσκεται χαμηλά, πάνω από τον ορίζοντα.

Η «μεγεθυμένη» έκλειψη δε θα είναι ορατή από την Ευρώπη, αλλά θα γίνει αντιληπτή μόνο στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ινδία, την Ιαπωνία και ορισμένες περιοχές του Ειρηνικού Ωκεανού, ενώ θα ξεκινήσει στη 01.17 ώρα Ελλάδας την Κυριακή (27/06) και η σκιά της Γης θα καλύψει σταδιακά το 54% του δίσκου της Σελήνης.


«Αν και η έκλειψη θα είναι μόνο μερική, θα φαίνεται μεγεθυμένη λόγω της "σεληνιακής ψευδαίσθησης", αποτέλεσμα του γεγονός ότι η έκλειψη συμβαίνει κοντά στον ορίζοντα», αναφέρει σε

«Κλείνει» τα σύνορά της σε μετανάστες από χώρες εκτός της Ε.Ε, η Βρετανία

Σε προσωρινό περιορισμό του αριθμού των μεταναστών που προέρχονται από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ενωσης προχωρά σε πρώτη φάση, η Βρετανία. Ο αριθμός των μεταναστών δεν θα υπερβεί τους 24.000 μέχρι τον Απρίλιο του 2011, οπότε και θα ισχύσει μόνιμος περιορισμός.


Τη Δευτέρα αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση για το θέμα από την υπουργό Εσωτερικών Τερέζα Μέι. Σύμφωνα με διπλωματική πηγή στόχος είναι η δραστική μείωση της εισόδου μεταναστών από χώρες εκτός της Ε.Ε μέχρι το 2011 να τεθεί σε ισχύ η ΄το σχέδιο μόνιμου περιορισμού, το οποίο αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές

Αναστέλλεται η απεργία των σιδηροδρομικών στις 30/6

Στην αναστολή της απεργίας που είχε εξαγγείλει για την Τετάρτη, 30 Ιουνίου, προχωρεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), καθώς ότι οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν στη γενική απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τρίτη, 29 Ιουνίου.


Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣ γνωστοποιεί ότι εκτός από την απεργία της Τρίτης, η Ομοσπονδία θα κηρύξει και νέα κινητοποίηση την ημέρα ανακοίνωσης των μέτρων του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για το πρόγραμμα εξυγίανσης και αναδιοργάνωσης του ΟΣΕ

Εκφράζει δε την πλήρη αντίθεσή της στα σχέδια ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ και τάσσεται υπέρ ενός ενιαίου, δημόσιου, εκσυγχρονισμένου και εξυγιασμένου σιδηροδρόμου, στην υπηρεσία της κοινωνίας και των πολιτών.
naftemporiki

Κηδεύτηκε ο άτυχος υπασπιστής

Σε βαρύ κλίμα κηδεύτηκε στη 1 το μεσημέρι στο νεκροταφείο Ζωγράφου ο υπασπιστής του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Βασιλάκης. Στην κηδεία παρέστη ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αλλά και βουλευτές όλων των κομμάτων.


Σε μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την Ελληνική Αστυνομία και την οικογένεια του Γιώργου Βασιλάκη τα συλλυπητήριά του για τον άδικο χαμό του.

Μιλώντας εκ μέρους της ΕΛ.ΑΣ., ο διευθυντής της Άμεσης Δράσης Κωνσταντίνος Βαλλιάνος ανέφερε ότι ο Γ. Βασιλάκης αποτελούσε την απτή απόδειξη του «ανθρώπινου προσώπου του οράματος της ελληνικής αστυνομίας» και δεσμεύτηκε ότι οι συνάδελφοί του θα είναι «παντοτινοί συνοδοιπόροι στη ζωή της οικογένειάς του».

Από την πλευρά της η Νομάρχης Ηρακλείου Ευαγγελία Σχοιναράκη επεσήμανε ότι «ο κόσμος που πενθεί σήμερα είναι ο κόσμος της σκληρής δουλειάς, ο κόσμος που σκάβει το χωράφι, ο κόσμος της αλληλεγγύης και της φιλίας. Πενθεί τη ''μαγιά'', που έλεγε κι ο Μακρυγιάννης, που κουβαλά

Πόσο αλάτι πρέπει να τρώμε

Η αλήθεια είναι ότι το αλάτι προσθέτει νοστιμιά στο φαγητό. Σε υπερβολικές όμως ποσότητες μπορεί να αφαιρέσει χρόνια από τη ζωή σας. Η υψηλή πρόσληψη νατρίου, επισημαίνουν οι επιστήμονες, αυξάνει την αρτηριακή πίεση, που με τη σειρά της αυξάνει τον κίνδυνο εμφράγματος και καρδιαγγειακών παθήσεων.

Το αλάτι αποτελεί φυσικό συστατικό πολλών τροφών. Το προσλαμβάνουμε από το αλάτι που προσθέτουμε στο φαγητό αλλά και από έτοιμες τροφές που είναι πλούσιες σε αλάτι.


«Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη νατρίου είναι 1-4 γραμμάρια, ποσότητα που αντιστοιχεί περίπου στο ? με ½ του κουταλιού του γλυκού αλάτι», σημειώνει η Γεωργία Ίσαρη, κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος.

«Η συνιστώμενη ποσότητα βέβαια διαφοροποιείται ανάλογα με την ηλικία, την κατάσταση υγείας και γενικότερα τον τρόπο ζωής ενός ατόμου. Για παράδειγμα όσοι ασκούνται συστηματικά χρειάζονται περισσότερο αλάτι από ένα άτομο με καθιστική ζωή και αυτό γιατί έχουν σημαντικές απώλειες

Σαμαράς : Στρατηγική εξόδου από το Μνημόνιο


Στο επόμενο βήμα μετά το "όχι" στην συμφωνία με το ΔΝΤ προχώρησε χθες ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντ. Σαμαράς:

Από το βήμα του 8ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει μια στρατηγική απαλλαγής από το Μνημόνιο, δίνοντας ορισμένα από τα κύρια σημεία της ολοκληρωμένης πρότασης την οποία θα παρουσιάσει στις 7 Ιουλίου. Κατά την διάρκεια της ομιλίας του έκανε αναφορές στην αποδυνάμωση των εθνικών προτεραιοτήτων στην ελληνική εξωτερική πολιτική, την κυριαρχία ακραίων ιδεολογημάτων στο Ελληνικό πανεπιστήμιο, καθώς και σε άλλα θέματα όπως την ψήφο των Ελλήνων της διασποράς και την θεσμοθέτηση δυνατότητας διεξαγωγής δημοψηφισμάτων, όταν το επιθυμεί σημαντική μερίδα της

Ο καιρός σήμερα 26.06.2010

Καλές καιρικές συνθήκες με λίγες τοπικές νεφώσεις σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, παροδικές βροχές ή καταιγίδες στα ανατολικά - βορειοανατολικά τμήματα του Αιγαίου και λίγες μεμονωμένες καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά ηπειρωτικά, περιμένουμε το Σάββατο 26 Ιουνίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 - 29 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 31 - 32 στην Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα, από 16 έως 27 - 28 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα και από 19 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Ασθενείς μέχρι μέτριοι άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο, με εξαίρεση τα νοτιότερα πελάγη όπου θα επικρατήσουν μέτριοι έως ισχυροί δυτικοί άνεμοι. Ασθενείς μέχρι μέτριοι δυτικοί

Σεισμός 7,1 Ρίχτερ στα νησιά Σολομώντα

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στα Νησιά Σολομώντα, στον Ειρηνικό Ωκεανό, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.

΄Οπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο η δόνηση είχε εστιακό βάθος 21,7 μίλια, ενώ το Κέντρο Ειδοποίησης για τσουνάμι του Ειρηνικού δεν εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι.
newsit

Ο φάκελος-βόμβα θύμισε Siemens

Διάχυτη είναι πλέον η εντύπωση και μεταξύ των στελεχών της Κατεχάκη ότι η φονική συσκευασία βόμβας πέρασε στο υπουργικό γραφείο σαν... κύριος. Για την ακρίβεια σαν κύριος «Χρήστος Καραβέλας - Εκάλη» προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδη, όπως ανέγραφε ο φάκελος-βόμβα που είχε αποσταλεί με ταχυδρομείο στο πολιτικό γραφείο του υπουργού.

΄Οπως, σύμφωνα με πληροφορίες, προκύπτει από τις έρευνες, ο φάκελος έμεινε για πάνω από δύο μέρες στο πολιτικό γραφείο και προχθές διακινήθηκε στο γραφείο του άτυχου υπασπιστή όπου ανοίχθηκε χωρίς έλεγχο.


΄Ενα απλό ηλεκτρικό κύκλωμα με μπαταρία 1,5 βολτ, το οποίο έκλεισε αυτόματα με το άνοιγμα του φακέλου ή του δέματος, φέρνοντας σε επαφή τα γυμνά καλώδια, σκότωσε τον υπασπιστή του Μιχ.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Λαγοκέφαλος!!! Τέρμα στη μαρίδα


Σας ενημερώνω ότι βρέθηκε στην Ελλάδα μαζί με τη μαρίδα, τις τελευταίες ημέρες. Στο σπίτι σαφώς θα είμαστε προσεκτικοί, νομίζω όμως ότι στις ταβέρνες, πρέπει να προσέχουμε ακόμα περισσότερο !!!
Μοιάζει με μαρίδα. Ήλθε από την Ερυθρά Θάλασσα και ήδη έχει φθάσει στα Δωδεκάνησα.

Τετραδοτοξίνη, η ουσία του λαγοκέφαλου.


Νευροτοξίνη 1250 φορές πιο ισχυρή από το κύανιο. Αντίδοτο δεν υπάρχει, η όποια θεραπεία (εάν προλάβεις) είναι μόνο συμπτωματική. Τα πρώτα συμπτώματα εμφανίζονται 30 λεπτά μετα την κατάποση του ψαριού και αναλόγως της ποσότητας, μπορεί να καθυστερήσουν έως και 4 ώρες. Αν μη

Απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Τρίτη

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία θα προχωρήσουν την Τρίτη 29 Ιουνίου, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για ασφαλιστικό και εργασιακά.


Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους μετά και την κατάθεση του υπουργείου Εργασίας για το Ασφαλιστικό στη Βουλή.

Σε ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΕ καλεί τα συνδικάτα των μέσων μαζικής μεταφοράς να απεργήσουν την Τρίτη 29 Ιουνίου με τέτοιο τρόπο, ώστε να βοηθηθεί η μέγιστη δυνατή συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο. Σημειώνει δε, ότι "δεν πρέπει να θιγεί σε καμία περίπτωση η δυνατότητα της μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων στο συλλαλητήριο. Η απεργία μας πρέπει να λειτουργήσει εναντίον των ασκούμενων πολιτικών χωρίς να επηρεάσει κορυφαίες ανάγκες του κοινωνικού συνόλου".

Την προκήρυξη 24ωρης απεργίας αποφάσισε για την ίδια ημέρα και η ΠΟΕΣΥ.

Διαθέσιμη η δοκιμαστική έκδοση των Windows Live Essentials

Η Microsoft ανακοίνωσε την ευρεία διάθεση της δοκιμαστικής (beta) έκδοσης της νέας σουίτας εφαρμογών Windows Live Essentials.

Το πακέτο λογισμικού περιλαμβάνει ένα σύνολο δωρεάν εφαρμογών, που δίνει στους καταναλωτές τη δυνατότητα να επεξεργάζονται και να μοιράζονται φωτογραφίες και βίντεο, να οργανώνουν την ηλεκτρονική τους αλληλογραφία και να είναι σε επαφή με τους φίλους τους. Η σουίτα Windows Live Essentials περιλαμβάνει Photo Gallery, Movie Maker, Sync, Messenger, Mail και Γονικό Έλεγχο.


Η νέα δοκιμαστική έκδοση συνδυάζει τα οφέλη του υπολογιστικού «νέφους» (cloud computing) και του PC, δίνοντας στον χρήστη τη δυνατότητα να έχει τον έλεγχο των αρχείων του και του τρόπου που

Συνταγματικά εμπόδια σε πέντε διατάξεις του Ασφαλιστικού

Νέα συνταγματικά κωλύματα ανακάλυψε το Ελεγκτικό Συνέδριο κατά τη δεύτερη ημέρα επεξεργασίας του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Προβληματικές είναι οι διατάξεις για τον τρόπο καθορισμού της βασικής σύνταξης και τις συγχωνεύσεις των Ταμείων. Αντιθέτως, ενεκρίθη η επιβολή ΛΑΦΚΑ στις συντάξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ανώτατο δικαστήριο έκρινε ως αντισυνταγματικές πέντε διατάξεις. Πρόκειται για:


1.Τον καθορισμό μέσω κοινής απόφασης των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας του ποσού της βασικής σύνταξης (το άρθρο 80 του Συντάγματος επιτάσσει τη ρύθμιση αυτών των θεμάτων με νόμο).

2.Τη διάταξη σύμφωνα με την οποία το Δημόσιο δεν θα καλύπτει από την πρωτοχρονιά του 2011 τα ελλείμματα των επικουρικών ταμείων (είναι αντίθετη με το άρθρο 25 παρ. 1 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο "α δικαιώματα του ανθρώπου ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου και η αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου τελούν υπό την εγγύηση του Κράτους").

3.Την αναστολή καταβολής σύνταξης σε συνταξιούχους που συνεχίζουν να εργάζονται (Προσκρούει στο άρθρο 1 της ΕΣΔΑ για την προστασία της περιουσίας).

4.Την πρόβλεψη για την ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, σύμφωνα με την οποία όσοι διορίζονται στο Δημόσιο από την πρωτοχρονιά του 2011 θα ασφαλίζονται στο ΙΚΑ (Απευθύνεται