www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Ανάγκη για άμεση απορρόφηση των επιστημόνων

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ


Επιβεβαιώνονται και από τα πιο επίσημα χείλη του ΓΓ του Υπουργείου Οικονομικών κυρίου Γεωργακόπουλου τα τεράστια κενά στο προσωπικό του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και η καταστροφική για την διάσωση της ελληνικής οικονομίας υστέρηση δημοσίων εσόδων. Είναι ξεκάθαρη πλέον η επιτακτική ανάγκη άμεσης απορρόφησης των επιτυχόντων του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ για το Υπουργείο Οικονομικών 1Γ/2008.

"Με «εφόδους» στις εφορίες και τα τελωνεία επιχειρεί η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να κινητοποιήσει τον φοροεισπρακτικό και ελεγκτικό μηχανισμό για να ενισχυθούν τα φορολογικά έσοδα.
 
Χθες, ο γενικός γραμματέας φορολογικών και τελωνειακών θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών Δημ. Γεωργακόπουλος έκανε ... «έφοδο» στο τελωνείο Αθηνών και στη Δ.Ο.Υ. Αγ. Στεφάνου για να διαπιστώσει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί στις υπηρεσίες.
 
Στο Τελωνείο Αθηνών, ο γενικός γραμματέας έμεινε έκπληκτος από τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού που καθιστούν αδύνατη την ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας, ενώ στην εφορία του Αγ.
Στεφάνου διαπίστωσε αδικαιολόγητες απουσίες υπαλλήλων.
 
Έσοδα
 
Οι σημαντικές ελλείψεις προσωπικού στον ελεγκτικό και εισπρακτικό μηχανισμό των Τελωνείων της χώρας περιορίζουν τις δυνατότητες
διενέργειας τελωνειακών ελέγχων αλλά και την είσπραξη εσόδων συνολικού ύψους 2,7 δισ. ευρώ από τα 3,3 δισ. που έχουν βεβαιωθεί συνολικά σε όλα τα Τελωνεία της χώρας μετά από ελέγχους σε υποθέσεις λαθρεμπορίας.
 
Το προσωπικό που υπηρετεί στους ελεγκτικούς και εισπρακτικούς μηχανισμούς των Τελωνείων έχει περιορισθεί σημαντικά, καθώς από 4.000 άτομα που αριθμούσε το 2005 έχει περιορισθεί σε 2.800 άτομα το 2010 εξαιτίας των συνεχών αποχωρήσεων υπαλλήλων.
 
Στο πλαίσιο ενίσχυσης των εσόδων, το υπουργείο Οικονομικών δίνει τη δυνατότητα στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος που έχουν εισπράξει παράνομα τον ΦΠΑ (π.χ. χρησιμοποίηση πλαστών, εικονικών φορολογικών στοιχείων, λανθασμένη καταγραφή στην αίτηση επιστροφής), να καταβάλουν τον φόρο που τους έχει επιστραφεί χωρίς να τον δικαιούνται με μείωση των κυρώσεων.
 
Η καταβολή του φόρου αυτού, πραγματοποιείται με υποβολή έκτακτης περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ, εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, ενώ η ίδια διαδικασία (υποβολή έκτακτης δήλωσης ΦΠΑ) μπορεί να ακολουθείται σε κάθε περίπτωση που αγρότες του ειδικού καθεστώτος επιθυμούν να επιστρέψουν στο δημόσιο ποσό φόρου που έλαβαν επιστροφή χωρίς να τη δικαιούνται."http://apolitistosteki.blogspot.com/
 
Το σημερινό άρθρο που προβλήθηκε σε έγκυρες εφημερίδες και ιστοσελίδες (Λαθρεμπόριο:Δεν μπορούν να εισπράξουν 2,7 δις) συνηγορεί, παρουσιάζοντας την έκπληξη του ΓΓ για τα τεράστια κενά σε εφορίες και τελωνεία (το παραθέτουμε με τίτλο ΄΄έκπληκτος ο ΓΓ Γεωργακόπουλος΄΄) στην επιτακτική ανάγκη για την άμεση απορρόφησή μας.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Θεοδώρου Μάριος
Δεσποτάκη Ολυμπία
Τριανταφύλλου Γιώργος
Παπασταθόπουλος Κων/νος

Δεν υπάρχουν σχόλια: