www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

"Παγετός" στην αγορά σκαφών αναψυχής - Μεγάλες προσφορές για αγορά

- Νέα φορολογία και τεκμήρια πάγωσαν την αγορά σκαφών αναψυχής


- Ούτε φουσκωτό δεν πωλείται λένε οι έμποροι που ρίχνουν τις τιμές στο κόστος για να σώσουν τα σπασμένα

Θαλασσοδέρνονται σε φουρτουνιασμένα πελάγη οι έμποροι σκαφών αναψυχής και ας είναι Ιούνιος μήνας.

Το καλοκαίρι δεν μπήκε με το δεξί για τους εμπόρους που βλέπουν τις πωλήσεις τους να παραμένουν μηδενικές.

"Δεν έχουμε την δυνατότητα να πουλήσουμε ούτε ένα σκάφος" λέει ο Μιχάλης Λαθιωτάκης. Από την μία η τράπεζες που δεν χρηματοδοτούν εύκολα τέτοιες αγορές σε ιδιώτες και από την άλλη τα χαμηλά επίπεδα ενδιαφέροντος για ενοικιάσεις ιστιοπλοικών δεν επιτρέπει στους επαγγελματίες να μεγαλώσουν τους στόλους τους. Αυτές είναι οι δύο παράμετροι για τον έμπορο από τον Άλιμο που

έχει ρίξει "στα βράχια" την αγορά.

Έως και 75% πτώση στις πωλήσεις βλέπει ο Κ. Γκολφινόπολος έμπορος σκαφών αναψυχής και φουσκωτών. Οι λόγοι της κατακόρυφης πτώσης είναι η αύξηση του ΦΠΑ στο 23% και επιπλέον φόρος πολυτελείας που επιβλήθηκε με τα πρόσφατα φορολογικά μέτρα. Η κρίση φέρνει ευκαιρίες υποστηρίζει για όσους όμως έχουν μετρητά.

Βρισκόμαστε σε ομηρία τα τελευταία δύο χρόνια μας είπε έμπορος από το Παλαιό Φάληρο. Όλο αυτό το διάστημα το υπουργείο διέρρεε αυξήσεις στα τεκμήρια με αποτέλεσμα να τρομάζουν οι αγοραστές και να μην προχωρούν σε αγορές. Πολλοί συνάδελφοι του υποστηρίζουν πως η περίοδος αυτή τους βρίσκει υποχρεωμένους να πουλήσουν όσο όσο το στοκ τους ώστε να μην τα κατασχέσει η τράπεζα καθώς τα δάνεια τρέχουν και πολλοί αδυνατούν να τα πληρώσουν. Οι προσφορές πλέον είναι κοινός τόπος στα περισσότερα μαγαζιά.

newsit


Δεν υπάρχουν σχόλια: