www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Γ. Μανώλης: Εχω την ελπίδα πως ο Αντ. Σαμαράς θα τα τινάξει στον αέρα


Έτοιμος να παραιτηθεί από τη θέση του γραμματέα Συνδικαλιστικού της ΝΔ, δήλωσε ο Γιάννης Μανώλης, αν ο Αντώνης Σαμαράς πει «ναι» στα νέα μέτρα.

Μιλώντας σε «αντιμνημονιακή» εκδήλωση συνδικαλιστών της ΝΔ, στο Περιστέρι, ο κ. Μανώλης ξεκαθάρισε πως δεν υποστηρίζει την επιστροφή στη δραχμή, όμως, όπως ανέφερε, το λάθος δεν μπορεί να συνεχίζεται.

«Έχω την ελπίδα ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα τα τινάξει στον αέρα, αλλά ακόμα και αν ψηφιστούν τα μέτρα εμείς θα είμαστε στο δρόμο», δήλωσε ο κ. Μανώλης, ο

Αποδοκίμασε τα επεισόδια στο Αριστοτέλειο η Αννα Διαμαντοπούλου


Τον αποτροπιασμό της για τα επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, εξέφρασε με γραπτή δήλωσή της απόψε η υπουργός Παιδείας ʼννα Διαμαντοπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, φοιτητές εμπόδισαν τη συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής του Αριστοτέλειου, σε αίθουσα του Πανεπιστημίου, εν όψει των εκλογών για τα μέλη των Συμβουλίων Διοίκησης. Με συνθήματα αλλά και εμποδίζοντας τους να φύγουν επί μισή ώρα, οι φοιτητές διέλυσαν τη συγκέντρωση των καθηγητών.

Η υπουργός τονίζει χαρακτηριστικά:
«Είναι θλιβερό την ώρα που δίνεται η μάχη για την οικονομική επιβίωση της χώρας και το ξημέρωμα μιας επόμενης καλύτερης μέρας, σε ορισμένα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα να γίνεται επίδειξη των συμπεριφορών που μας έφεραν σε αυτό το τραγικό σημείο.

»Δογματικές μειοψηφίες επιβάλλουν το νόμο της

Πρόστιμο-μαμούθ 16 εκατ. ευρώ στην Tasty Foods από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Πρόστιμο συνολικού ύψους 16.177.514 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην εταιρία TASTY FOODS, η οποία δραστηριοποιείται κυρίως στην παραγωγή και εμπορία αλμυρών σνακς, διότι ''παραβίασε τις διατάξεις των άρθρων 2 του ν. 703/77, όπως ίσχυε, και 102 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης), καθώς και των άρθρων 1 του ν.703/77, όπως ίσχυε, και 101 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (απαγορευμένες συμφωνίες)''.

Ειδικότερα 11.739.387 ευρώ είναι το ύψος του προστίμου για τις διαπιστωθείσες παραβάσεις που αφορούν σε καταχρηστικές πρακτικές δεσπόζουσας θέσης, και 4.438.127 ευρώ για τις

Πολίτες μηνύουν τον Χρήστο Παπουτσή για μη καταπολέμηση της εγκληματικότητας

Στην Βουλή διαβιβάστηκε, όπως ορίζει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αθανάσιο Κατσιρώδη, δικογραφία από μηνύσεις πολιτών κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή.


Η δικογραφία περιέχει καταγγελίες και μηνύσεις φορέων, οργανώσεων και κατοίκων του κέντρου της Αθήνας, οι οποίοι εγκαλούν τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή, για μη λήψη αναγκαίων μέτρων προκειμένου να μειωθεί η εγκληματικότητα στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Οι φορείς υποστηρίζουν ότι ο κ. Παπουτσής και οι αρμόδιοι αστυνομικοί διευθυντές δεν έλαβαν τα

Τον Μάϊο οι εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας Διαβάστε περισσότερα: http://www.greek-radar.gr/%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%bc%ce%ac%cf%8a%ce%bf-%ce%bf%ce%b9-%ce%b5%ce%be%ce%b5%cf%84%ce%ac%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%ba%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%80%ce%b9/#ixzz1lolXs5sE


Οι εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας για την πιστοποίηση της γνώσης της αγγλικής, γαλλικής, γερμανικής, ιταλικής, ισπανικής και τουρκικής γλώσσας θα διεξαχθούν στις 5 και 6 Μαΐου 2012, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται από 20 Φεβρουαρίου έως και 2 Μαρτίου. Οι αιτήσεις και τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά

Παράτασης της θητείας Παπαδήμου ζητούν οι Παπανδρεϊκοί

«Να μη διακοπεί ο πολιτικός βίος της κυβέρνησης Παπαδήμου αλλά αντίθετα να στηριχθεί - πιθανώς μετά από ένα δομικό ανασχηματισμό» ζητούν βουλευτές του κλίματος Παπανδρέου του ΠΑΣΟΚ σε κείμενο που διακινείται προς υπογραφή στη Βουλή.

Παράλληλα, ζητούν από τα πολιτικά κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου όσο και από την κυβέρνηση αμέσως μετά την ψήφιση των μέτρων να φέρουν και να ψηφίσει η Βουλή νέα και ισοδύναμα μέτρα με στόχο την ανακούφιση των πληττόμενων μικρομεσαίων

Παρακολουθούμε το τρίτο ακριβότερο πρωτάθλημα στην Ευρώπη

Είναι, το λιγότερο, αδιανόητο ότι το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου παραμένει αυτή την εποχή, αυτή την εποχή, το τρίτο ακριβότερο πρωτάθλημα, σε τιμές εισιτηρίων, στην Ευρώπη, πίσω από το αγγλικό και το ισπανικό.

Ο νους αρνείται να επεξεργαστεί την πληροφορία ότι ο μέσος όρος στις τιμές των εισιτηρίων για τους αγώνες ποδοσφαίρου είναι ακριβότερος στην Ελλάδα συγκριτικά με την Γερμανία.

Βάλτε στο μυαλό σας το βιοτικό επίπεδο του μέσου Έλληνα αυτή τη στιγμή και κάντε τη σύγκριση με αυτό του μέσου Γερμανού.

Φέρτε στο μυαλό σας την εικόνα του μέσου ελληνικού ποδοσφαιρικού γηπέδου, τις ανέσεις και τις παροχές του, και βάλτε το σε σύγκριση με το μέσο γερμανικό ποδοσφαιρικό γήπεδο. Τα κοτέτσια είναι πιο ακριβά από τα διαστημόπλοια, κι ας είναι φτωχότεροι οι επισκέπτες των κοτετσιών

Παραμένουν τα προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες


Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε ορισμένες θαλάσσιες περιοχές, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη.

Από το λιμάνι του Πειραιά δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο για Χίο-Μυτιλήνη, ενώ κανονικά θα εκτελεστούν τα βραδινά δρομολόγια των πλοίων για την Κρήτη.

Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, από όπου δεν

Ηλεκτρονικά και μέσω ταχυδρομείου η ανανέωση των βιβλιαρίων υγείας των ανέργων


Tη δυνατότητα να θεωρήσουν το βιβλιάριο υγείας τους για ολόκληρο το 2012, χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν, αποκτούν οι 178.628 άνεργοι που επιδοτήθηκαν από τον ΟΑΕΔ, από την 1/1/2011 έως τις 31/12/2011.

Το ΙΚΑ σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, αξιοποιώντας τα δεδομένα του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος έθεσε σε εφαρμογή το πρόγραμμα χορήγησης ικανότητας και θα ξεκινήσει την αποστολή αυτοκόλλητων ετικετών στην

Δέσμευση ακινήτου του Ακη Τσοχατζόπουλου


Διατάχθηκε η δέσμευση του ακινήτου της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου, που ανήκει στον Ακη Τσοχατζόπουλο.

Την απόφαση πήρε ο εφέτης Θεόδωρος Κανελλόπουλος, ο οποίος έκρινε ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος δεν πρέπει να προφυλακιστεί για την «ανακριβή δήλωσή του περί πόθεν έσχες» του έτους 2010 (χρήση 2009). Έτσι, αφέθηκε ελεύθερος, αλλά με περιοριστικούς, όρους, δηλαδή, εγγυοδοσία 150.000 ευρώ και

Κόντρες στη Βουλή με αντιδράσεις και από το ΠΑΣΟΚ για τα νέα μέτρα


Εν μέσω έντονων αντιπαραθέσεων και αντιδράσεων και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στα νέα μέτρα υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, ο ισολογισμός και απολογισμός του οικονομικού έτους 2010 από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάσος Αλευράς (ΠΑΣΟΚ) διαχώρισε τη θέση του από εισηγήσεις που θέτουν «απλουστευτικά και δήθεν ηρωικά διλήμματα ανάμεσα στην εθνική αξιοπρέπεια και την ταπείνωση», υποστηρίζοντας πως «το μόνο πραγματικό δίλημμα είναι αυτό ανάμεσα στην χρεοκοπία και την διάσωση». Από τη μία η χώρα χρειάζεται να βρίσκει 45 δισ. ευρώ κάθε χρόνο για να καλύπτει το έλλειμμά της - κι από την άλλη θα πρέπει να προβεί σε διαρθρωτικές αλλαγές, καθώς «το μισθολογικό κόστος των επιχειρήσεων είναι τεράστιο, η φορολογία τις οδηγεί στις γειτονικές χώρες, η αγροτική παραγωγή δεν υπάρχει, το συνεταιριστικό κίνημα έχει βουλιάξει».

Απεναντίας, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, επικαλέστηκε πληροφορίες περί επαναφοράς της Ελλάδας στον κατάλογο των τριτοκοσμικών χωρών εκ μέρους του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας στη Γενεύη - «σε έναν κατάλογο όπου περιλαμβάνονται τα καθεστώτα που δεν

Γαλακτοκομικά για μεγαλύτερη απώλεια βάρους

Οι άνθρωποι που καταναλώνουν καθημερινά τυρί και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα χάνουν περισσότερα κιλά, αναφέρουν Αυστραλοί επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Curtin University of Technology.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης, οι ερευνητές ζήτησαν από τους εθελοντές να ακολουθήσουν μια διατροφή χαμηλή σε θερμίδες. Στο διατροφικό μοντέλο περιλαμβάνονταν σε διάφορες ποσότητες τυρί, γιαούρτι και γάλα με χαμηλά λιπαρά.

Όσοι εθελοντές αύξησαν την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων από τρεις σε τέσσερις μερίδες έχασαν περισσότερα κιλά.

Επίσης, είχαν χαμηλά επίπεδα αρτηριακής πίεσης, λιγότερο λίπος στην κοιλιά και «σημαντικά

Διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε σχολεία του Βελγίου


Η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας εντάσσεται στο πρόγραμμα σπουδών σχολείων του Βελγίου, με τη Χάρτα Συνεργασίας που υπέγραψαν, χθες στις Βρυξέλλες, η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, με τη Βελγίδα υπουργό Παιδείας της γαλλόφωνης κοινότητας, Marie-Dominique Simonet.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, με τη συμφωνία αυτή, Έλληνες μαθητές, αλλά και μαθητές άλλων εθνοτήτων που κατοικούν στο Βέλγιο, έχουν τη

΄Εκλεισε ο ραδιοφωνικός σταθμός της Εκκλησίας


Την αναστολή των δραστηριοτήτων του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος, αποφάσισε σήμερα αιφνιδιαστικά η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Όπως γνωστοποιήθηκε, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και Πατρών κ. Χρυσόστομο, οι οποίοι είχαν ορισθεί ως Τριμελής Επιτροπή για να συζητήσει με εκπροσώπους των εργαζομένων στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, για το ενδεχόμενο συνάψεως επιχειρησιακής σύμβασης, για την ανάγκη μείωσης των μισθολογικών αποδοχών του προσωπικού λόγω της αδυναμίας κάλυψης του ελλείμματος

Σε ξεσηκωμό καλεί το ΚΚΕ τους πολίτες


Στίχους του Έλληνα ποιητή Κώστα Βάρναλη χρησιμοποιεί το ΚΚΕ για να καλέσει το λαό σε ξεσηκωμό, ώστε να μην ψηφισθεί το νέο μνημόνιο. «Κι αν είναι ο λάκκος σου πολύ βαθύς, χρέος με τα χέρια σου να σηκωθείς», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα τώρα πρέπει με μια φωνή και μια γροθιά να ταρακουνήσουν την Ελλάδα, να μην ψηφιστεί η δανειακή

Τι θα δούμε σήμερα στο "Είναι στιγμές"

Ο Στέφανος προσβεβλημένος από τη συμπεριφορά του Πέτρου και απογοητευμένος από τη στάση της Λήδας, φεύγει από το σπίτι. Η Βέρα δεν πείθεται από τις εξηγήσεις του Ανδρέα και του ζητά διαζύγιο.

Ο Δημοσθένης προσπαθεί να βρει στοιχεία, που θα επιβεβαιώσουν τις υποψίες της Βέρας για τον άντρα της. Ο Στέφανος επισκέπτεται την Άννα για να την πείσει να αποσύρει τις κατηγορίες της.

Ο Χάρης αιφνιδιάζει τη Ζωή όταν

Στο Μέγαρο Μαξίμου και οι τρεις αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων

Γιώργος Καρατζαφέρης: Ο χρόνος ως σημείο εκβιασμού από τους δανειστές μας με προβληματίζει για τις βαθειές τους προθέσεις.












Κλείσιμο των δημόσιων ΚΤΕΟ μελετά ο Μ. Βορίδης


Αποφασισμένος να προχωρήσει στο κλείσιμο των δημοσίων ΚΤΕΟ και μάλιστα άμεσα εμφανίζεται ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης.

Σε συνάντηση που είχε στη Βουλή με κοινοβουλευτικούς συντάκτες χαρακτήρισε παρωχημένα τα συγκεκριμένα Κέντρα και τόνισε ότι θα κλείσουν, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποια θα είναι η τύχη των εργαζομένων σε αυτά.

Σε ερώτηση αν θα προλάβει ο ίδιος να προχωρήσει στην ενέργεια αυτή, δεδομένου ότι σε περίπου δύο μήνες αναμένονται οι εκλογές, ο κ. Βορίδης απάντησε: «Θα προλάβω».

Στην Ελλάδα λειτουργούν σήμερα 59 δημόσια ΚΤΕΟ και 130 ιδιωτικά. Τα δεύτερα φαίνεται πως κερδίζουν έδαφος στις προτιμήσεις των ιδιοκτητών αυτοκινήτων, παρά το γεγονός πως είναι λίγο

Για τις 5 το απόγευμα μεταφέρθηκε η συνάντηση των αρχηγών

Για τις 5 το απόγευμα μετατέθηκε η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών ενώ όπως παραδέχθηκε το Μαξίμου υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση.

Με δεδομένο ότι το κείμενο είναι πενήντα σελίδων με πολλές λεπτομέρειες και πολλά σκοτεινά σημεία στα επιτελεία των κομμάτων επικρατεί ακόμα και αυτήν την ώρα

Τα περισσότερα ψάρια της θάλασσας είναι στεριανά!


Η τάξη των ακτινοπτερυγίων, των ψαριών που φέρουν πτερύγια τα οποία υποστηρίζονται από οστέινες ή κεράτινες ακτίνες, περιλαμβάνει σήμερα το 75% των ψαριών που ζουν στη θάλασσα. Αλλά, σύμφωνα με νέα ευρήματα, οι πρόγονοι αυτών των ψαριών δεν ήταν καθόλου θαλασσινοί: για πολλά εκατομμύρια χρόνια έζησαν και εξελίχθηκαν στα γλυκά νερά λιμνών και ποταμών.

Στο παραπάνω συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές του Πανεπιστημίου Stony Brook της Νέας Υόρκης, οι οποίοι μελέτησαν διεξοδικά το γενεαλογικό δένδρο των ακτινοπτερυγίων. Όπως σημειώνουν σε σχετικό άρθρο τους στην επιθεώρηση «Proceedings of the Royal Society B», όλα τα απολιθώματα των προγόνων των ακτινοπτερυγίων προέρχονται από ιζήματα

Καφές χωρίς καφεΐνη για γερή μνήμη

Τη μνήμη ατόμων που πάσχουν από νευροεκφυλιστικές νόσους ή άνοια λόγω προχωρημένης ηλικίας, θα μπορούσε να ενισχύσει η κατανάλωση ντεκαφεϊνέ καφέ σύμφωνα με αμερικανούς επιστήμονες.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Όρους Σινά, στη Νέα Υόρκη, χορήγησαν σε ποντίκια που έπασχαν από διαβήτη τύπου 2 διατροφικά συμπληρώματα με ιδιότητες παρόμοιες με εκείνες του ντεκαφεϊνέ καφέ.

Ως γνωστόν, ο διαβήτης τύπου 2 μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στον εγκέφαλο, προκαλώντας προβλήματα στη μνήμη και σε άλλες εγκεφαλικές διεργασίες.

Ελπιδοφόρα αποτελέσματα
Πέντε μήνες μετά το ξεκίνημα της θεραπείας, οι ερευνητές διαπίστωσαν προς μεγάλη τους έκπληξη, ότι τα ποντίκια που λάμβαναν το συμπλήρωμα καφέ εμφάνιζαν ελπιδοφόρα αύξηση των αρχικά χαμηλών επιπέδων σακχάρου στον εγκέφαλο, συγκριτικά με εκείνα που λάμβαναν εικονικά

Eurostat: Στα όρια της φτώχειας το 27,7% των Ελλήνων

Στα όρια της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού ζει το 27,7% των Ελλήνων πολιτών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) για το 2010, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Το ποσοστό αυτό κατατάσσει την Ελλάδα έβδομη, σε ποσοστά φτώχειας, μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ.

Στην «ΕΕ των 27», το 23% του πληθυσμού ζει κοντά στο όριο της φτώχειας.

Τα υψηλότερα ποσοστά φτώχειας καταγράφονται στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία (41%), στη Λετονία (38%),

«Καθαρίζει» από ανενεργά ΑΦΜ το TAXIS

Με εγκύκλιο του το υπουργείο Οικονομικών δίνει διευκρινίσεις σχετικά με την εκκαθάριση του υποσυστήματος Μητρώου TAXIS από τους ανενεργούς Αριθμούς Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) παρέχει με εγκύκλιο του το υπουργείο Οικονομικών.

Η τήρηση, κατά κύριο λόγο, ενός αξιόπιστου Μητρώου φορολογουμένων στη βάση δεδομένων του TAXIS, είναι καθοριστικής σημασίας τόσο για την αποτελεσματικότητα του ελεγκτικού μηχανισμού του υπουργείου Οικονομικών -στην προσπάθειά του για την περιστολή της φοροδιαφυγής και τη βελτίωση του εισπρακτικού μηχανισμού- όσο και για την άντληση ασφαλών συμπερασμάτων ως προς τη λειτουργία και την τήρηση των

Απεργούν οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ


Κλειστά μέχρι τις 7 το πρωί της Πέμπτης θα παραμείνουν τα ΚΕΠ καθώς οι εργαζόμενοι στα Κέντρα απεργούν, με κύριο αίτημα την αναγνώριση προϋπηρεσίας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία εργαζομένων στα ΚΕΠ, σε ανακοίνωσή της, καλεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης «να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να διασφαλίσει το κύρος του θεσμού, τους εργαζόμενους σε

E.E.: Νέες διατάξεις για την παραγωγή «βιολογικού οίνου»


Νέες διατάξεις της ΕΕ όσον αφορά την παραγωγή «βιολογικού οίνου» θεσπίστηκαν στο πλαίσιο της μόνιμης επιτροπής βιολογικής παραγωγής (SCOF) και θα δημοσιευθούν κατά τις προσεχείς εβδομάδες στην Επίσημη Εφημερίδα.

Με τον νέο κανονισμό, ο οποίος εφαρμόζεται από το έτος συγκομιδής 2012, επιτρέπεται στους παραγωγούς βιολογικού οίνου να χρησιμοποιούν τον όρο «βιολογικός οίνος» στις ετικέτες των προϊόντων τους. Η ετικέτα πρέπει επίσης να φέρει τον βιολογικό λογότυπο της ΕΕ και τον κωδικό του οργανισμού πιστοποίησης και να τηρεί στους λοιπούς κανόνες επισήμανσης των οίνων.

Μολονότι υπάρχουν ήδη κανόνες για τον «οίνο από βιολογικά σταφύλια», οι κανόνες αυτοί δεν καλύπτουν τις οινολογικές πρακτικές, δηλαδή το σύνολο των διεργασιών μεταποίησης των σταφυλιών για την παραγωγή οίνου. Ο αμπελοοινικός τομέας είναι ο μόνος που δεν καλύπτεται

Συλλήψεις 37 ατόμων στο πλαίσιο ελέγχων στο κέντρο της Αθήνας


Σε 37 συλλήψεις προχώρησε το απόγευμα της Τρίτης η ΕΛΑΣ στο πλαίσιο ελέγχων για την αστυνόμευση του κέντρου της Αθήνας.


Ειδικότερα, ελέγχθησαν 126 άτομα (19 ημεδαποί και 107 αλλοδαποί), 34 οχήματα και 10 καταστήματα, προσήχθησαν 19 (1 ημεδαπός και 18 αλλοδαποί) και συνελήφθησαν αναλυτικά:


- Εννέα άτομα για παράβαση του Ν. περί παιγνίων.

- Ένα άτομο για παράβαση του Ν. περί όπλων.

- Ένα άτομα για παράβαση του Ν. περί

Ντόρα Μπακογιάννη: Ντροπή για τους υπουργούς το κούρεμα των επικουρικών


Ντροπή χαρακτήρισε η Ντόρα Μπακογιάννη, σε δηλώσεις της μετά τη συνάντησή της με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, το γεγονός ότι ενώ αναζητούνται 460 εκατομμύρια ευρώ, οι υπουργοί της κυβέρνησης δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν σε περικοπές, κάτι που οδήγησε τελικώς στην απειλή των επικουρικών συντάξεων, αλλά ακόμα και των κυρίων συντάξεων.

Όπως είπε η πρόεδρος της

Ίχνη ωκεανού ανακάλυψε στον ΄Αρη η ESA


Το σκάφος Mars Express της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA) ανακάλυψε ενδείξεις για την ύπαρξη –πριν από δισεκατομμύρια χρόνια- ωκεανού σε μεγάλα τμήματα της επιφάνειας του Αρη.

Το σκάφος, που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη από το 2003, εντόπισε γεωλογικά ιζήματα στις βόρειες πεδιάδες του «κόκκινου πλανήτη», που παραπέμπουν σε ωκεάνιο βυθό. Στην ίδια περιοχή έχουν βρεθεί οπτικές ενδείξεις για την ύπαρξη αρχαίων ακτογραμμών.


Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ζερεμί Μουζινό του Ινστιτούτου Πλανητολογίας και Αστροφυσικής της Γκρενόμπλ και του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, δήλωσαν ότι πλέον αυξάνονται οι ενδείξεις ότι όντως κάποτε υπήρχε αφθονία νερού στον πλανήτη.


Το Mars Express, που αναμένεται να συνεχίσει την αποστολή του τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2012, χρησιμοποιεί ένα ραντάρ, το Marsis, που «βλέπει» σε βάθος 60 έως 80 μέτρων κάτω από την

Τα διεθνή ΜΜΕ για την Ελλάδα


Στη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στην Αθήνα είναι στραμμένα τα βλέμματα των διεθνών μέσων ενημέρωσης, από τα οποία δεν λείπουν τα καυστικά σχόλια σχετικά με τις αλλεπάλληλες αναβολές των συσκέψεων των πολιτικών αρχηγών και τη γενικότερη κωλυσιεργία στις διαπραγματεύσεις για το PSI.

«Η μία προθεσμία μετατίθεται μετά την άλλη», είναι το σχόλιο του σημερινού δημοσιεύματος του πρακτορείου Reuters, το οποίο αποδίδει την ακύρωση της χθεσινής σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών στο ότι το προσχέδιο του μνημονίου δεν παραδόθηκε ποτέ στις τρεις πολιτικές παρατάξεις.

«Το κείμενο παραδόθηκε τελικά στους επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ σήμερα το πρωί», αναφέρει δημοσίευμα στον ιστότοπο του βρετανικού πρακτορείου BBC.

Το Reuters περιγράφει, επίσης, με τα πλέον μελανά χρώματα το αίσθημα αγανάκτησης που επικρατεί στην Ελλάδα έναντι της Γερμανίας, αναφέροντας ως απόδειξη τις χθεσινές

Εργατικό δυστύχημα στη Θήβα


Τη ζωή του έχασε 39χρονος εργαζόμενος σε βιομηχανία αλουμινίου (ΕΛΒΑΛ) στη Θήβα, όταν παρασύρθηκε και συμπιέστηκε από κινούμενα ράουλα (κύλινδροι), κατά τον καθαρισμό φύλλων αλουμινίου από ξένα σωματίδια.

Επιθεωρητές του Τμήματος Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης, του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, έχουν μεταβεί στον τόπο του δυστυχήματος και διερευνούν τα ακριβή αίτια και τις

Επεστράφη από το τουρκικό δημόσιο η Σχολή Γαλατά


Την επιστροφή του κτηρίου της Σχολής Γαλατά, το οποίο είχε καταχωρηθεί υπό το όνομα του τουρκικού δημοσίου, στους νόμιμους ιδιοκτήτες του (Εφορεία της Κοινότητας των Ναών και της Σχολής Γαλατά), αποφάσισε την Τρίτη το Συμβούλιο της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων.

Πρόκειται για την πρώτη απόφαση του Συμβουλίου της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων, βάσει του νέου νόμου, ο οποίος δημοσιεύθηκε τον περασμένο Αύγουστο και αναμένεται να αποτελέσει, τρόπον τινά, προηγούμενο και για τις

Αποκωδικοποιήθηκε το γονιδίωμα εξαφανισμένου προγόνου του ανθρώπου


Γερμανοί επιστήμονες έδωσαν στη δημοσιότητα το γονιδίωμα ενός εξαφανισμένου είδους συγγενικού των σύγχρονων ανθρώπων, των λεγόμενων Ντενίσοβαν, οι οποίοι ήταν ακόμα πιο στενοί συγγενείς των Νεάντερταλ.

Η ανάγνωση της γενετικής αλληλουχίας, για πρώτη φορά τόσο αναλυτική σε μία αρχαϊκή προανθρώπινη ομάδα, επιτεύχθηκε από την ανάλυση του απολιθώματος ενός μόνο δαχτύλου.

Οι Νεάντερταλ και οι Ντενίσοβαν θεωρούνται οι στενότεροι εξαφανισμένοι συγγενείς του σύγχρονου ανθρώπου. Οι επιστήμονες ήδη ερευνούν το γονιδίωμα για να συμπεράνουν ποια ακριβώς γονίδια του ανθρωπίνου γονιδιώματος προέρχονται από το DNA των Ντενίσοβαν.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον κορυφαίο παλαιογενετιστή Σβάντε Πάαμπο του Ινστιτούτου Εξελικτικής Ανθρωπολογίας Μαξ Πλανκ της Λειψίας, δημοσίευσαν την ανάλυση του αρχαίου DNA

Σε επιφυλακή οι αρχές στον Έβρο


Σε αυξημένη επιφυλακή είναι οι αρχές για τον κίνδυνο πλημμυρών στις παρέβριες περιοχές. Στον οικισμό Ορμενίου πλημμύρισαν συνολικά 80 σπίτια και απεγκλωβίστηκαν συνολικά 27 άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν σε σπίτια συγγενών τους. Ταυτόχρονα, άρχισε και η πρώτη καταγραφή των ζημιών.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται κλιμάκια της πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, του στρατού και της αστυνομίας, μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες, για το κίνδυνο νέων πλημμυρών, κυρίως στο κεντρικό και νότιο τμήμα του ακριτικού νομού.

Το πρωί οι αρμόδιες υπηρεσίες άνοιξαν το θυρόφραγμα και πλημμύρισαν ελεγχόμενα περίπου 8.000 στρέμματα καλλιέργειες. Μικροεπεμβάσεις ενίσχυσης και ανύψωσης των αναχωμάτων για την αποφυγή υπερχείλισης γίνονται νοτιότερα και στις περιοχές Λαβάρων, Σουφλίου και Λαγυνών, ενώ

΄Ελεγχοι σε όλα τα Airbus A380 μετά από ρωγμές σε αεροσκάφος της Qantas


Τον έλεγχο όλων των Airbus A380 που βρίσκονται σήμερα σε κυκλοφορία (συνολικά 67 αεροσκάφη) ζήτησε Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφάλειας της Αεροπλοΐας (EASA/AESA), μετά τις ρωγμές που εντοπίστηκαν στο φτερό αεροσκάφους Α380 της εταιρείας Qantas.

Η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι το εν λόγω αεροσκάφος καθηλώθηκε στο Σίδνεϊ μετά τον εντοπισμό μικρών ρωγμών στo φτερό του, κατά τη διάρκεια ελέγχου ρουτίνας, υποστηρίζοντας πάντως, ότι δεν υπήρχε κίνδυνος για την ασφάλεια των επιβατών.

Όπως εξάλλου διευκρινίστηκε, οι ρωγμές αυτές είναι διαφορετικές από εκείνες που εντοπίστηκαν τον περασμένο μήνα σε αρκετά Α380, οδηγώντας την EASA να ζητήσει τον έλεγχο σχεδόν των μισών εκ

Στις 15:00 αναμένεται η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών


Στις 15.00 αναμένεται, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η διεξαγωγή της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο για τη λήψη των τελικών αποφάσεων επί του κειμένου της συμφωνίας για το νέο μνημόνιο.

Το προσχέδιο του νέου οικονομικού προγράμματος παρέλαβαν νωρίς το πρωί σε αγγλική γλώσσα τα επιτελεία των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά το πέρας της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών, ενδέχεται να

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι πληγείσες περιοχές της Πελοποννήσου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας τις πληγείσες περιοχές της περιφέρειας Πελοποννήσου, μετά από το αίτημα του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και του δήμου Τρίπολης, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων της

Η κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ

Τριάντα ένα χρόνια από την τραγωδία της Θύρας 7

Σαν σήμερα πριν από 31 χρόνια, στις 8 Φεβρουαρίου του 1981, ο χρόνος σταμάτησε για 21 παιδιά στα σκαλιά της Θύρας 7 στο γήπεδο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Η ημέρα αυτή έμελλε να γίνει η πιο «μαύρη» στην ιστορία, όχι μόνο του Ολυμπιακού, αλλά και ολόκληρου του ελληνικού αθλητισμού.

Κανείς δεν έχει να θυμάται από την συγκεκριμένη ημερομηνία το επιβλητικό 6-0 με το οποίο η πειραιώτικη ομάδα επιβλήθηκε της ΑΕΚ, αλλά μονάχα τους 21 αδικοχαμένους φιλάθλους, οι οποίοι θέλησαν να τρέξουν προς του ποδοσφαιριστές της αγαπημένης τους ομάδας, αποθεώνοντάς τους, για τις ανεπανάληπτες στιγμές που τους είχαν χαρίσει.

Η μοίρα ωστόσο έπαιξε ένα σκληρό παιχνίδι στα θύματα της τραγωδίας της Θύρας 7. Μια κλειστή πόρτα και το γλίστρημα ενός οπαδού των ερυθρολεύκων ήταν αρκετά για να γραφτεί η πιο μελανή

Τι πρέπει να προσέξετε για τους ημιυπαίθριους

Ισχύει για πάνω από 600.000 φορολογούμενους που τακτοποίησαν ημιυπαίθριους και βοηθητικούς χώρους.

Στο νέο έντυπο φορολογίας εισοδήματος που θα υποβληθεί φέτος, καθώς για πρώτη φορά θα πρέπει να αναγράφουν την επιφάνεια η οποία θα πρέπει να ληφθεί υπόψη για τον προσδιορισμό των τεκμηρίων διαβίωσης και των εκπτώσεων για τους τόκους των στεγαστικών δανείων.

Όπως αναφέρει το Έθνος, οι «τακτοποιημένοι» ημιυπαίθριοι θα αυξήσουν τα τετραγωνικά μέτρα του ακινήτου και συνεπώς το εισόδημα που προκύπτει από την αντικειμενική δαπάνη για τη χρήση και

Με αλυσίδες η κυκλοφορία σε περιοχές της Κ. Μακεδονίας


Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου από χθες το βράδυ χιονίζει. Κατά κύριο λόγο οι δρόμοι είναι ανοικτοί, ωστόσο απαιτείται μεγάλη προσοχή λόγω παγετού.

Παροδικές χιονοπτώσεις, οι οποίες θα είναι πυκνές στη Χαλκιδική και την Πιερία, προβλέπει και για σήμερα η ΕΜΥ, με τη θερμοκρασία από -5 έως 2 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά κατά τόπους θα σημειωθεί ολικός παγετός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά 9 και πρόσκαιρα τοπικά 10 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη, χιονόπτωση σημειώνεται στην Επανωμή, όπου μηχάνημα της Περιφέρειας ρίχνει αλάτι για να ανοίξει ο δρόμος. Κλειστός, αντίθετα, παραμένει ο δρόμος Χορτιάτη – Αγ. Βασιλείου.

Στη Χαλκιδική, συνεχίζεται η χιονόπτωση στα ορεινά, ενώ στα βόρεια του Πολυγύρου η

«Αθωώνεται» η ασπιρίνη για τις γαστρορραγίες


Είναι γνωστό ότι η ασπιρίνη αποτελεί φάρμακο-«σωτήρα» για πολλά άτομα, προλαμβάνοντας τα καρδιακά και τα εγκεφαλικά επεισόδια. Ωστόσο, είναι επίσης γνωστό ότι έχει επί μακρόν συνδεθεί με κίνδυνο γαστρορραγίας και για αυτόν τον λόγο οι ειδικοί δεν συνιστούν τη λήψη της σε αρκετούς ασθενείς.

«Αθώωση» της ασπιρίνης
Τώρα μια νέα μελέτη ειδικών του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ έρχεται να «αθωώσει» την ασπιρίνη σε ό,τι αφορά την πρόκληση προβλημάτων στο στομάχι. Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της η πραγματική αιτία γαστρορραγίας σε ασθενείς που λαμβάνουν το δημοφιλές Μη Στεροειδές Αντιφλεγμονώδες Φάρμακο (ΜΣΑΦ) είναι ένα κοινό βακτήριο και συγκεκριμένα το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού (H. pylori).

Οι ειδικοί που βρίσκονται πίσω από τη νέα μελέτη αναφέρουν ότι η θεωρία τους μπορεί να αλλάξει τον τρόπο θεραπείας πολλών ασθενών με καρδιαγγειακά νοσήματα. Συγχρόνως εκτιμούν ότι η υπόθεσή τους ανοίγει πιθανώς τον δρόμο για λήψη του φαρμάκου από υγιή άτομα με στόχο την

Μερικό απαγορευτικό απόπλου


Σε ισχύ είναι μερικό απαγορευτικό απόπλου, λόγω των ισχυρών ανέμων που κατα τόπους φθάνουν τα 9 με 10 μποφόρ.

Απο το λιμάνι της Ραφήνας δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για Κυκλάδες και Μαρμάρι, ενώ απαγορεύτηκε και ο απόπλους απο το λιμάνι του Λαυρίου.

Από τον Πειραιά, ωστόσο, τα δρομολόγια των πλοίων εκτελούνται

Η σιδηροδρομική γραμμή Εδεσσας – Φλώρινας επαναλειτουργεί


Την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Εδεσσας-Φλώρινας, η οποία διεκόπη πριν από περίπου ένα χρόνο στο πλαίσιο της εξυγίανσης του ΟΣΕ, προωθεί το υπουργείο Μεταφορών σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.

Το θέμα συζητήθηκε χθες σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του υπουργού Μεταφορών, Μάκη Βορίδη, εκπροσώπων του νομού Φλώρινας και στελεχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ο κ. Βορίδης έδωσε εντολή να εξεταστεί άμεσα η επαναλειτουργία της συγκεκριμένης σιδηροδρομικής

Κλειστή η Λ.Πάρνηθος από τελεφερίκ και πάνω λόγω χιονόπτωσης


Κλειστή είναι η Λεωφόρος Πάρνηθος έως και το καζίνο, εξαιτίας της

Ο καιρός στις 08.02.2012


Βροχές στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά, στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη, χιόνια στις υπόλοιπες περιοχές, με τα εντονότερα φαινόμενα στα ανατολικά ηπειρωτικά και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, περιμένουμε την Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου 2012.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -10 ως 0 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 0 ως 6 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 2 ως 8 στη Δυτική Ελλάδα, 10 ως 14 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Θυελλώδεις ως πολύ θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο, μέτριοι νοτιοδυτικοί στα νοτιοανατολικά πελάγη. Σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά