www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Τα μυστικά της διατροφής όταν κάνει... ζέστη!

Το παγωτάκι στην παραλία, το κοκτέιλ που δροσίζει τις νύχτες του καλοκαιριού και η παγωμένη μπίρα το μεσημεράκι, μπορεί ν' αποτελούν ιδανικό γαστρονομικό σκηνικό αλλά αποτελούν θερμιδικούς και όχι μόνο κινδύνους.

Ο μεγαλύτερος καλοκαιρινός μύθος είναι ότι τα παγωμένα ροφήματα ξεδιψούν περισσότερο. Τα παγωμένα ποτά δεν απορροφώνται πιο γρήγορα από τον πεπτικό σωλήνα, συνεπώς δεν ενυδατώνουν καλύτερα τον οργανισμό και δεν ξεδιψούν περισσότερο. Είναι πιθανόν μάλιστα να έχουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οποιοδήποτε ποτό μπορεί να είναι δροσερό, χωρίς να είναι παγωμένο, και σε θερμοκρασία τέτοια που να ικανοποιεί καλύτερα το αίσθημα της δίψας.

Λέγεται ότι το καλοκαίρι είναι προτιμότερο να πίνει κανείς κοκτέιλ παρά άλλα δυνατά ποτά. Είναι μύθος. Τα κοκτέιλ έχουν συνήθως μεγαλύτερη ποσότητα αλκοόλ από ένα απλό ποτό, όσο δυνατό και

Ενισχύσεις σε 7.400 επιχειρήσεις μέσω ΕΣΠΑ

Ενισχύσεις συνολικού ύψους 650 εκατ. ευρώ θα λάβουν 7.400 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις μέσω του προγράμματος για τη μεταποίηση, το εμπόριο, τον τουρισμό και τις υπηρεσίες.


Το ποσοστό ενίσχυσης κυμαίνεται από 55-65% , με τις επιχειρήσεις να αναλαμβάνουν την υποχρέωση διατήρησης ή και δημιουργίας θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας, συνολικά προωθούνται αυτή την περίοδο 11 προγράμματα άμεσης ενίσχυσης επιχειρήσεων, με προϋπολογισμό 1,823 δισ. ευρώ.
enet

Τις 16.000 άγγιξαν οι ακάλυπτες επιταγές τον Μάιο

Στις 15.917 ανήλθαν οι ακάλυπτες επιταγές τον Μάιο, ενώ η αξία τους διαμορφώθηκε στα 136.571.230 ευρώ όπως ανακοίνωσε η Τειρεσίας Α.Ε. Πρόκειται για μικρή αύξηση σε αριθμό και ελάχιστη μείωση σε αξία σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2010.

Αναλυτικότερα η αύξηση στις επιταγές είναι 1,26% ενώ η μείωση στα ποσά μειώθηκαν 1,63%.


Σε σύνολο έτους, το πρώτο πεντάμηνο του 2010, οι ακάλυπτες επιταγές είναι 68.340 ενώ τα ποσά αντιστοιχούν σε 641.421.778.

Όσον αφορά στις απλήρωτες συναλλαγματικές για τον Μάιο του 2010 ήταν 11.168 αξίας 18.330.241 ευρώ διαμορφώνοντας τον συνολικό αριθμό των απλήρωτων συναλλαγματικών για το 2010 στις 52.897 ενώ τα συνολικά ποσά είναι 89.517.660 ευρώ.
enet

Ξεκινούν οι μετατάξεις υπαλλήλων λογω Καλλικράτη

Μέχρι τις 7 Ιουλίου θα υποβάλλονται οι αιτήσεις για εθελούσιες μετατάξεις των υπαλλήλων των νομαρχιών και των περιφερειών στους νέους δήμους του Καλλικράτη και στις περιφερειακές αυτοδιοικήσεις. Οι μετατάξεις αφορούν 17.000 υπαλλήλους των νομαρχιών και 10.500 υπαλλήλους των περιφερειών.


Την ακριβή διαδικασία αναμένεται να καθορίσει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών που θα αποασταλεί τις αμέσως προσεχείς ημέρες. Ενόψει της εγκυκλίου ο υφυπουργός Γιώργος Ντόλιος είχε συναντήσεις με εκπροσώπους των υπαλλήλων.
enet

Moodyʼs : Υποβάθμιση έξι ελληνικών τραπεζών

Στην αναθεώρηση των αξιολογήσεων χρέους και καταθέσεων εννέα ελληνικών τραπεζών προχώρησε σήμερα η Moodyʼs, υποβαθμίζοντας τις έξι εξʼ αυτών, σε συνέχεια της χθεσινής υποβάθμισης της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας στην κατηγορία «junk».


Οι τράπεζες που υποβαθμίστηκαν από τον οίκο διεθνούς αξιολόγησης είναι η Εθνική Τράπεζα [NBGr.AT] (σε Ba1/Not-Prime από Baa2/Prime-2), η EFG Eurobank [EFGr.AT] (σε Ba1/Not-Prime από Baa3/Prime-3), η Alpha Bank [ACBr.AT] (σε Ba1/Not-Prime από Baa3/Prime-3), η Αγροτική Τράπεζα (σε Ba2/Not-Prime από Baa3/Prime-3), η

«Θαυματουργό» αιμοστατικό από βρετανούς ερευνητές

Ένα αιμοστατικό φάρμακο, που είναι εύκολο στην χρήση και κοστίζει ελάχιστα ευρώ, μπορεί να σώσει κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο έως 100.000 ζωές ανθρώπων, που τραυματίζονται σε σοβαρά αυτοκινητιστικά δυστυχήματα και σε άλλα θανατηφόρα περιστατικά βίας, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, που δίνει ελπίδα σωτηρίας σε άτομα, τα οποία χρειάζονται άμεση διακοπή της αιμορραγίας τους.

Οι γιατροί της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου, υπό τον καθηγητή επιδημιολογίας Ίαν Ρόμπερτς, σε εργασία τους στο έγκριτο ιατρικό περιοδικό "The Lancet", σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό και το BBC, παρουσίασαν τα αποτελέσματα δοκιμών σε 20.000 σοβαρά τραυματισμένους ανθρώπους σε 274 νοσοκομεία 40 χωρών, με την χρήση του τρανεξαμικού

Συνταγή Viagra

Συλλαλητήριο των νοσοκομειακών γιατρών το απόγευμα

Με τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 17.00 έξω από το υπουργείο Υγείας (στην οδό Αριστοτέλους)το συλλαλητήριο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος ΟΕΝΓΕ .


Η ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζομένους στο Δημόσιο να συμμετέχουν στην κινητοποίηση, σημειώνοντας πως ο αγώνας ενάντια «στις περικοπές, τις αντιασφαλιστικές μεθοδεύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις και την ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων, την υποβάθμιση των μισθών, των συντάξεων, του βιοτικού επιπέδου, είναι κοινός».
naftemporiki

Δ. Δασκαλόπουλος: Η Ελλάδα θα ξεπεράσει τα προβλήματά της

Την ανάγκη τα μέτρα ελέγχου «των υπερβολών του χρηματοπιστωτικού συστήματος» και επιβολής αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας να συνοδευτούν από «ουσιαστική εμβάθυνση της Ευρωπαϊκής ενοποίησης ... και από την ενίσχυση και μετεξέλιξη των ευρωπαϊκών θεσμών, όπως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.


Πιο αναλυτικά, κατά την ομιλία του στη συνάντηση του Συμβουλίου των Προέδρων της Businesseurope (Ευρωπαϊκής Ένωσης Βιομηχανικών και Εργοδοτικών Οργανώσεων) στις 11 Ιουνίου, τόνισε πως «η κρίση που μαστίζει την Ευρώπη δεν θα ξεπεραστεί όσο την αντιμετωπίζουμε με τις παραδοσιακές μεθόδους διαχείρισής της».

Συνεχίζοντας διευκρίνισε πως «τα μέτρα ελέγχου των υπερβολών του χρηματοπιστωτικού συστήματος και επιβολής αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας είναι απαραίτητα αλλά ταυτόχρονα ενέχουν ένα δυσβάστακτο κοινωνικό κόστος. Οφείλουν, λοιπόν, να συνοδευτούν από ένα νέο όραμα

Ο «Καλλικράτης» στο μικροσκόπιο της τρόικα

Το πρόγραμμα Καλλικράτης και οι ρυθμίσεις της κυβέρνησης για τη διαφάνεια, με την ανάρτηση όλων των αποφάσεων των κρατικών αξιωματούχων και της διοίκησης στο διαδίκτυο βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εσωτερικών Γ.Ραγκούση με την τρόικα.


Το κλιμάκιο των επιτηρητών ΔΝΤ, ΕΚΤ και Κομισιόν εξέφρασε ικανοποίηση για τις διαρθρωτικές αλλαγές, με τις οποίες και ολοκληρώνονται οι υποχρεώσεις του υπουργείου Εσωτερικών, απέναντι στο μνημόνιο.
enet

Συνέχιση της αποχής αποφάσισε η ΟΛΜΕ

Τη συνέχιση της αποχής των βαθμολογητών ως την προσεχή Παρασκευή αποφάσισε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα το δ.σ. της ΟΛΜΕ.

Αύριο το μεσημέρι, οι καθηγητές θα κάνουν παράσταση στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί νέο Δ.Σ. κατά το οποίο θα αποφασιστεί η πορεία των κινητοποιήσεων για την ερχόμενη εβδομάδα.


Η απόφαση ελήφθη ύστερα από μαραθώνια συζήτηση τεσσάρων ωρών.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Δημήτρης Πέππες, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι μπορεί να ικανοποιήθηκε το ένα αίτημα των εκπαιδευτικών από το υπουργείο Παιδείας, να πληρωθούν με χρηματικά εντάλματα τις αμοιβές τους όσοι εμπλέκονται στις διαδικασίες των πανελληνίων εξετάσεων, αλλά παραμένει το αίτημα να μην περικοπούν οι αποδοχές.
enet

24ωρη απεργία αύριο στο Μετρό

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο οι υπάλληλοι του Μετρό. Απειλούν και με περαιτέρω κινητοποιήσεις εάν η διοίκηση της εταιρίας δεν ανακαλέσει την απόφασή της για τη μη ανανέωση των συμβάσεων 170 εργαζομένων, οι οποίες λήγουν τον Αύγουστο.

Οι υπάλληλοι του Μετρό θα συμμετέχουν και στην πεντάωρη στάση εργασίας που θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς την Πέμπτη, από τις 11:00 ως τις 16:00.


Παράλληλα, την Πέμπτη 17 Ιουνίου, οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν πορεία στο υπουργείο Εργασίας.
enet

Παράταση για τις δηλώσεις ακίνητης περιουσίας εταιρειών

Παράταση μέχρι τις 30 Ιουλίου, παίρνει η προθεσμία υποβολής δηλώσεων φόρου Ακίνητης Περιουσίας Νομικών Προσώπων του έτους 2010 όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Η ημερομηνία αυτή είναι καταληκτική ανεξαρτήτως του τελευταίου ψηφίου Α.Φ.Μ..

Στα στρατιωτικά νοσοκομεία θα έχουν πρόσβαση οι πολίτες

Το άνοιγμα των στρατιωτικών νοσοκομείων στους πολίτες ανακοίνωσε, σήμερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Τα νοσοκομεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα διαθέτουν πλέον κλίνες μέσω του ΕΚΑΒ στο ΕΣΥ, θα επεκτείνουν τη λειτουργία τους σε ολοήμερη και θα καλύπτουν εκτός από τους εν ενεργεία στρατιωτικούς και τους απόστρατους, όπως και το πολιτικό προσωπικό του υπουργείου.

Παράλληλα, οι οπλίτες ιατροί και το στρατιωτικό ιατρικό προσωπικό που υπηρετεί σε μονάδες της περιφέρειας θα προσφέρει υπηρεσίας και στα κέντρα Υγείας.


Όπως ανακοινώθηκε, επίσης, τα χρέη προς προμηθευτές των στρατιωτικών νοσοκομείων ανέρχονται σε 255 εκατομ. ευρώ. Ωστόσο κινούνται σε μικρότερο βάθος χρόνου σε σχέση με τα πολιτικά

Πυρά Βρυξελλών στη Moody's για την υποβάθμιση της Ελλάδας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέκρινε σήμερα την απόφαση της Moody's να υποβαθμίσει το ελληνικό κρατικό χρέος. Η Κομισιόν θεώρησε ατυχή τη χρονική στιγμή που επέλεξε η Moody's να προχωρήσει στην υποβάθμιση ενώ ο επίτροπος για τις οικονομικές και χρηματοπιστωτικές υποθέσεις Όλι Ρεν χαρακτήρισε την κίνηση του οίκου «κακή επιλογή». Παράλογη χαρακτήρισε την κίνηση του οίκου αξιολόγησης ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ.

Η Moody's ανακοίνωσε πως υποβάθμισε τα ελληνικά κρατικά ομόλογα σε επίπεδο κερδοσκοπίας (junk) με το επιχείρημα των υφισταμένων κινδύνων όσον αφορά τον μηχανισμό στήριξης προς την Αθήνα από την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ.


"Αυτή η απόφαση της Moody's έρχεται σε μία στιγμή που προκαλεί έκπληξη και είναι ατυχής αφού ακολουθεί την συμφωνία που έκλεισε σχετικά με το πρόγραμμα μακροοικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας μεταξύ της κυβέρνησης της χώρας, της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ" δήλωσε ο

Στις 27/8 η ελληνική έκδοση του Office 2010

Την παγκόσμια διάθεση των νέων προϊόντων της, Microsoft Office 2010, Microsoft Visio 2010 και Microsoft Project 2010 ανακοίνωσε σήμερα η Microsoft.


Οι καταναλωτές μπορούν από σήμερα να προχωρήσουν στην αγορά του αγγλικού Office 2010, επισκεπτόμενοι 35.000 καταστήματα λιανικής πώλησης σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Το ελληνικό Office 2010 θα κυκλοφορήσει στις 27 Αυγούστου 2010.

Επιπλέον, το νέο προϊόν της Microsoft διατίθεται με την αγορά επιτραπέζιων και φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών από τους κορυφαίους κατασκευαστές παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των Acer, Asus, Dell HP Lenovo, Samsung, Sony και Toshiba

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ με επίκεντρο στη λίμνη Δοϊράνη

Σεισμική δόνηση, μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 10.31΄με επίκεντρο στην περιοχή της λίμνης Δοϊράνης Κιλκίς, στα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ.


Όπως ανακοινώθηκε από το Εργαστήριο Γεωφυσικής του ΑΠΘ, το επίκεντρο εντοπίστηκε σε απόσταση 55 χιλιομέτρων βόρεια από την πόλη της Θεσσαλονίκης και μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί μετασεισμικές δονήσεις.

΄Ετοιμη η νέα σήραγγα Νεοχωρίου στην Κορίνθου - Τριπόλεως

Δόθηκε στην κυκλοφορία και ο δεύτερος κλάδος, (ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα), της νέας σήραγγας Νεοχωρίου στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τριπόλεως.


Πρόκειται για σήραγγα συνολικού μήκους 740 μέτρων με την οποία παρακάμπτονται επικίνδυνες στροφές του δρόμου, στις οποίες σημειώνονταν πολλά ατυχήματα.

Βρώμικο παιχνίδι της Moody's σε βάρος της Ελλάδος

- Την ώρα που οι ελεγκτές της τρόικας έκριναν θετικά την πορεία της ελληνικής οικονομίας ο ξένος οίκος μας υποβάθμιζε 4 θέσεις.


- "Έχουν ποντάρει στην ελληνική χρεωκοπία και την πτώση του ευρώ και τώρα που νιώθουν ότι... χάνουν κάνουν ότι μπορούν για να μας σπρώξουν στο γκρεμό", λένε κύκλοι της αγοράς.

- Η υποβάθμιση της Ελλάδας έριξε και το Χρηματιστήριο στη Wall Street

- Υποχωρούν ΧΑ και ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Με μία κίνηση που ξεπερνά κάθε λογική ο οίκος Moody's υποβάθμισε την ελληνική οικονομία κατά 4 θέσεις και την κατέταξε σε θέση που παραπέμπει ευθέως σε σύντομη χρεωκοπία.

Ο οίκος αξιολογήσεων Moody΄s ανακοίνωσε ότι υποβαθμίζει την Ελλάδα από τη θέση "Α3", στη θέση "Ba1", τοποθετώντας τη χώρα στην κατηγορία εκείνων που θεωρητικά αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να

Πεντάωρη στάση εργασίας στα μέσα μεταφοράς

«Χειρόφρενο» τραβούν σήμερα για πέντε ώρες τα μέσα μαζικής μεταφοράς στο λεκανοπέδιο, καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτά πραγματοποιούν από τις 11.00 έως τις 16.00 στάση εργασίας.


Το προσωπικό των αστικών συγκοινωνιών θα διαδηλώσει ενάντια στο νέο ασφαλιστικό και τις ρυθμίσεις που προωθούνται στις εργασιακές σχέσεις, έχοντας προγραμματίσει πορεία προς το υπουργείο Εργασίας.

Επιχείρηση ηλεκτροσόκ με καταναλωτές

Δέκα χρόνια... ΔΕΗ μέσα από τις καταγγελίες των πολιτών στον Συνήγορο του Πολίτη είναι αρκετά για να μας δώσουν την ακτινογραφία ακόμα μίας δημόσιας υπηρεσίας όπου η κοινή λογική και ο σεβασμός του πολίτη είναι ζητούμενα.
Καταπέλτης η έκθεση του Συνηγόρου αναφέρει τα σημαντικότερα προβλήματα που εντοπίσθηκαν με την πείρα των 1.751 καταγγελιών των πολιτών τα τελευταία 11 χρόνια:


1 Θέμα διαχρονικό, από το 2000 μέχρι και σήμερα η ΔΕΗ αρνείται να αποζημιώσει πολίτες που καταστράφηκαν οι ηλεκτρικές τους συσκευές λόγω αυξομείωσης της τάσης του ρεύματος. Ο Συνήγορος στα πορίσματά του αναφέρει ότι το γεγονός οφείλεται σε κακή συντήρηση του δικτύου, συνεπώς η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να αποζημιώσει τους καταναλωτές. Η ΔΕΗ σε απάντησή της το 2001 υποστήριξε ότι τα δίκτυα συντηρούνται κανονικά και οι καταναλωτές πρέπει να εφοδιαστούν με σταθεροποιητές τάσης. Οι καταγγελίες, σημειώνει ο Συνήγορος, συνεχίστηκαν αδιάλειπτα από το 2001 μέχρι και το 2008 (πάνω από 230 νέες καταγγελίες) και μέχρι σήμερα αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε ευθύνη. Μάλιστα όταν το 2008 υπήρξε αύξηση στις καταγγελίες, η ΔΕΗ απέδωσε τις

Σήμερα αποφασίζει η ΟΛΜΕ

Σήμερα θα συνεδριάσει το ΔΣ της ΟΛΜΕ για να καθορίσει τη στάση του, ύστερα από τη νέα απόφαση που τροποποιεί προηγούμενη κοινή απόφαση των υφυπουργών Οικονομικών και Παιδείας και με την οποία επιλύεται το ένα από τα δύο αιτήματα των εκπαιδευτικών σχετικά με την πληρωμή εκείνων που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων.

Λύνεται, δηλαδή, το ένα αίτημα της άμεσης καταβολής με Χρηματικά Εντάλματα Πληρωμής (ΧΕΠ). Παραμένει όμως το θέμα του ύψους των αμοιβών, οι οποίες έχουν μειωθεί ιδιαίτερα για μία κατηγορία από τους εμπλεκόμενους που είναι το επικουρικό προσωπικό. Πρόκειται για τους εκπαιδευτικούς που καταχωρούν τις βαθμολογίες.


Ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος, μετά τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή με τη διοίκηση της ΟΛΜΕ, διαβεβαίωσε ότι η ολοκλήρωση της βαθμολόγησης δεν θα αποκλίνει σημαντικά από τις προκαθορισμένες ημερομηνίες (σσ. συνήθως η ανακοίνωση των βαθμολογιών γίνεται ως το

Η MIG αυξάνει στο 51% τη συμμετοχή της στην εταιρεία FAI

Η MIG ανακοίνωσε ότι εξάσκησε το δικαίωμα της να αποκτήσει την πλειοψηφία και να αυξήσει τη συμμετοχή της σε 51% από 49,9% στο μετοχικό κεφάλαιο της FAI.

Τα τίμημα εξαγοράς του επιπλέον ποσοστού ανέρχεται σε 2.500.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, η FAI έχει σημειώσει τα τελευταία δύο χρόνια αύξηση στα οικονομικά της μεγέθη. Ο κύκλος εργασιών της παρουσίασε μέση ετήσια αύξηση 32,7% στη διετία 2007-09 και αύξηση 45,7% για τη χρονιά που πέρασε.

Το 2009 ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα €38,6 εκ. από €26,5 εκ. το 2008 και €21,9 εκ. το 2007. Η κερδοφορία της επίσης ακολούθησε ανοδική πορεία: τα Κέρδη προ Φόρων, Χρηματοδοτικών, Επενδυτικών Αποτελεσμάτων και Συνολικών Αποσβέσεων (ΕΒΙΤDΑ) για το 2009 ήταν €8,74 εκ., έναντι €6,81 εκ. το 2008 και €5,46 εκ. το 2007, ήτοι μία ετήσια αύξηση 26,5% στη διετία. Επίσης τα Κέρδη προ Φόρων για το 2009 ανήλθαν στα €4,86 εκ., αυξημένα κατά 34,2% σε σχέση με το 2008. Η

Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην Καλιφόρνια

Σεισμική δόνηση 5,7 βαθμών σημειώθηκε σε ερημική περιοχή της νότιας Καλιφόρνιας, κοντά στα σύνορα με το Μεξικό, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωολογικό Ινστιτούτο.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε εννεά χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Οκοτίλο. Η δόνηση έγινε αισθητή στο Σαν Ντιέγκο. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.
naftemporiki

Ιδιωτική ασφάλιση και τυχερά παίγνια στο υπουργικό

Τρία νομοσχέδια θα βρεθούν στο επίκεντρο του σημερινού υπουργικού συμβουλίου που θα συνεδριάσει στις 3 μετά το μεσημέρι υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου.

Ειδικότερα, στο μικροσκόπιο του υπουργικού σχήματος θα τεθούν τα νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τα τυχερά παίγνια και την ίδρυση Φορέα Εποπτείας Εταιρειών Ιδιωτικής Ασφάλισης, καθώς και ένα του υπουργείου Δικαιοσύνης.


Με βάση τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τα τυχερά παίγνια προβλέπεται να διαχωριστούν τα τυχερά από τα ψυχαγωγικά ηλεκτρονικά (τεχνικά) παιχνίδια. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών η Ελλάδα

Ληστής με τσεκούρι στους δρόμους της Καλλιθέας

Μέχρι τώρα έχει χτυπήσει τρεις φορές. Έχει ληστέψει καφενείο, φαρμακείο και ένα ψιλικατζίδικο.


Οι δύο τελευταίες επιθέσεις του ληστή με το τσεκούρι έγιναν μέσα σε 48 ώρες. Χθες λίγο μετά τις εννιά ο δράστης μπήκε σε ψιλικατζίδικο στην οδό Σαπφούς.

Απείλησε τον ιδιοκτήτη που πάγωσε στη θέα του τσεκουριού και του άρπαξε 300 ευρώ από το συρτάρι.

Ο δράστης, όπως περιγράφουν τα θύματά του, δρα με πανομοιότυπο τρόπο. Είναι πολύ απειλητικός, ψύχραιμος και μεθοδικός, σκουπίζει ακόμη και τα αποτυπώματα από τα σημεία που έχει ακουμπήσει.

Το νέο χειριστήριο Kinect για το Xbox 360 παρουσίασε η Microsoft

H Microsoft παρουσίασε το νέο της χειριστήριο Kinect για την κονσόλα παιγνιδιών Xbox 360, το οποίο «υπακούει» στις χειρονομίες του παίκτη και στις φωνητικές εντολές του, χωρίς να απαιτεί από αυτόν να πατά πλήκτρα ή μοχλούς (hands-free interface).

Η συσκευή θα κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του 2010, σύμφωνα με το BBC και τα ξένα πρακτορεία, σε τιμή άγνωστη προς το παρόν. Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να δοθούν στην έκθεση ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας E3, που ξεκινά στις 15 Ιουνίου στο Λος Άντζελες.


Το Kinect, το οποίο μέχρι σήμερα ήταν γνωστό με την κωδική ονομασία Project Natal, θα ανταγωνιστεί το ανάλογο χειριστήριο κίνησης PlayStation Move της Sony και το εξελιγμένο Wii Motion

Ελεύθερη η πρόσβαση των ΗΠΑ στα τραπεζικά δεδομένα των Ευρωπαίων

Επετεύχθη η συμφωνία μεταξύ Βρυξελλών και Ουάσινγκτον για την πρόσβαση των ΗΠΑ σε τραπεζικά δεδομένα στην Ευρώπη στο πλαίσιο του αγώνα κατά της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.


"Μονογράψαμε τη συμφωνία αυτό το Σαββατοκύριακο", δήλωσε η αρμόδια Επίτροπος για τις Εσωτερικές Υποθέσεις, Σεσίλια Μάλμστρεμ. "Εξασφαλίσαμε πρακτικά όλα όσα ζητούσαμε" όσον αφορά στις εγγυήσεις για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των Ευρωπαίων πολιτών, πρόσθεσε.

Η συμφωνία αυτή για να τεθεί σε εφαρμογή θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από τα κράτη μέλη της