www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Συλλαλητήριο την Τρίτη από ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ


Συλλαλητήριο ενάντια στο Σύμφωνο για το Ευρώ διοργανώνουν την Τρίτη, στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση “οι Έλληνες εργαζόμενοι μαζί με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους εργαζόμενους αντιδρούμε στο νεοφιλελεύθερο σύμφωνο ανταγωνιστικότητας ή σύμφωνο «για το Ευρώ», που υπηρετεί

Γκαζάκια στο γραφείο του Αν. Λοβέρδου


Τρία γκαζάκια εξερράγησαν στο γραφείο του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, λίγα λεπτά πριν από τις έξι το απόγευμα. προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές.

Το γραφείο του Α. Λοβέρδου βρίσκεται στην οδό Απόλλωνος 6 στην Αθήνα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες, ούτε αν στο γραφείο, που βρίσκεται στον πρώτο

Αύξηση καταγγελιών για μη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου


Αύξηση σημείωσαν οι καταγγελίες για παραβάσεις του αντικαπνιστικού νόμου. Η γραμμή ενημέρωσης και υποστήριξης για το κάπνισμα 1142 του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) έλαβε συνολικά από 1ης Σεπτεμβρίου έως και την Πέμπτη 19.167 καταγγελίες.

Οι καταγγελίες αυξήθηκαν στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε κλειστούς δημόσιους χώρους, ενώ στα επίπεδα του προηγούμενου μήνα παραμένουν οι καταγγελίες για μη εφαρμογή του νόμου σε κλειστούς χώρους ιδιωτικού τομέα, αεροδρόμια, σταθμούς, μέσα μαζικής μεταφοράς κ.λπ.

Σε νούμερα, 16.455 αφορούσαν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, 1.480 κλειστούς χώρους δημόσιου τομέα, 896 κλειστούς χώρους ιδιωτικού τομέα και 336, άλλους χώρους, όπως αεροδρόμια, σταθμούς, κ.λπ. «Πρωταθλητής» στις καταγγελίες η περιφέρεια Αττικής με 44,4% και ακολουθεί με 19,5% η κεντρική Μακεδονία.

Ειδικότερα, από τις καταγγελίες που αφορούν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι 8.317 περιπτώσεις σχετίζονται με το κάπνισμα των πελατών μέσα στο κατάστημα, οι 5.557 αφορούν την ύπαρξη σταχτοδοχείων στα τραπέζια, ενώ οι 2.319 σχετίζονται με το κάπνισμα υπό την ανοχή του

ΕΦΕΤ: Προληπτικοί έλεγχοι σε φυτικά και ζωικά προϊόντα από την Ιαπωνία


Εγγραφο με το οποίο ζητεί την έναρξη προληπτικών ελέγχων στην εισαγωγή φυτικών και ζωικών προϊόντων από την Ιαπωνία, απέστειλε ο ΕΦΕΤ σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η εντολή στον ΕΦΕΤ δόθηκε από τον υφυπουργό Υγείας, αρμόδιο σε θέματα διατροφής και άθλησης, κ. Χρήστου Αηδόνη, με στόχο την πρόληψη και προάσπιση της δημόσιας υγείας, μετά

Νέα ευρήματα στη γιάφκα της Νέας Ιωνίας Βόλου


Νέα ευρήματα στη γιάφκα της Νέας Ιωνίας Βόλου ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.. Συγκεκριμένα στο διαμέρισμα της οδού Ελλησπόντου 53 κατασχέθηκαν οκτώ κοινοί πυροκροτητές και χρηματικό ποσό άνω των 10.000 ευρώ. Επιπλέον, στο ίδιο διαμέρισμα και σε εκείνο της

Αντιπαράθεση για το μισθολόγιο των στρατιωτικών


Για αλαλούμ στην κυβέρνηση και στο θέμα του μισθολογίου των στρατιωτικών έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, με αφορμή τις σχετικές δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών και του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Αμυνας.

Με δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος, Μπεγλίτης, διαβεβαίωσε ότι η απόφαση της κυβέρνησης για το ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο τομέα δεν αφορά και δεν θίγει το ειδικό μισθολογικό καθεστώς στις Ένοπλες Δυνάμεις, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι στο στρατιωτικό μισθολόγιο περιλαμβάνονται όλοι όσοι έχουν τη στρατιωτική ιδιότητα, ανεξάρτητα από την ειδικότητα και την εξειδίκευσή τους. Αντίθετα, σημείωσε, το ενιαίο μισθολόγιο θα περιλαμβάνει όλους τους πολιτικούς υπαλλήλους του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Από την πλευρά του όμως, ο εκπρόσωπος της ΝΔ επικαλέστηκε δηλώσεις του κ. Ραγκούση από τις οποίες όπως υποστήριξε, διαφαίνεται αντίθετη άποψη για το θέμα. Όπως επεσήμανε, σε συνέντευξή του ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως «ένας οικονομολόγος ένστολος ο οποίος εργάζεται για τις ένοπλες δυνάμεις, δεν μπορεί κατά κανόνα να αμείβεται με διαφορετικό τρόπο από έναν οικονομολόγο, ο οποίος δεν είναι ένστολος, είναι πολίτης και εργάζεται σε ένα υπουργείο για

Ο πρώτος δορυφόρος σε τροχιά γύρω από τον Ερμή


Σε ελλειπτική τροχιά γύρω από τον πλανήτη Ερμή τέθηκε για πρώτη φορά διαστημόπλοιο, το λεγόμενο «Messenger», το οποίο θα ολοκληρώσει την αποστολή του σε έναν χρόνο περίπου, αφού έχει κάνει 730 περιστροφές γύρω από τον πλησιέστερο στον Ήλιο πλανήτη του πλανητικού μας συστήματος.

Το Messenger ξεκίνησε το ταξίδι του πριν από περίπου 6,5 χρόνια και έχει ήδη διανύσει σχεδόν 7,9 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα. Η NASA αποφάσισε να θέσει το ρομποτικό διαστημόπλοιο σε τροχιά γύρω από τον μικρό, καυτό πλανήτη προκειμένου να συλλέξει πολύτιμα στοιχεία. Παρά την υψηλή θερμοκρασία στην επιφάνειά του, υπάρχουν ενδείξεις για ύπαρξη

Απάντηση υπ. Παιδείας σε δημοσίευμα για συστεγάσεις σχολείων


Οι όποιες αντιδράσεις για τις συνενώσεις σχολείων προκαλούνται από την αλλαγή στη διοικητική δομή (μείωση διευθυντικών θέσεων) και στη χωροταξική δομή των συστεγαζόμενων σχολικών μονάδων, υποστηρίζει το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του με αφορμή πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» (της 17ης Μαρτίου) υπό τον τίτλο «Ιδού 4 νέες Γκράβες».

Όπως επίσημαίνει το υπουργείο, τα περισσότερα σχολεία που αναφέρονται στο δημοσίευμα και συνενώνονται είναι, ήδη, συστεγαζόμενα και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις με σχολεία διαφορετικών βαθμίδων. Παιδιά Δημοτικού, δηλαδή, μέχρι σήμερα μοιράζονται την ίδια αυλή με μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, γεγονός που κρίνεται αντιπαιδαγωγικό.

Στην ανακοίνωσή του ο υπουργείο Παιδείας επαναλαμβάνει επίσης ότι με τις συνενώσεις, ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη δεν πρόκειται να ξεπεράσει το ανώτατο όριο των 25 στην Πρωτοβάθμια

OAEΔ: Στα 692.496 άτομα οι εγγεγραμμένοι άνεργοι


Στα 692.496 άτομα φθάνουν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ κατά το μήνα Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, από αυτά 300.951 είναι άνδρες (ποσοστό 43,46%) και 391.545 είναι γυναίκες (ποσοστό 56,54%). Ο αριθμός αυτός παρουσιάζει αύξηση κατά 0,43% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Στην ηλικιακή ομάδα από 30-54 ετών αναλογεί το (62,49%) των εγγεγραμμένων ανέργων, στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 αναλογεί το (28,09%) και στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών αναλογεί το (9,42)%.

Στο εκπαιδευτικό επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναλογεί το (45,74%) των εγγεγραμμένων ανέργων, στο εκπαιδευτικό επίπεδο υποχρεωτικής εκπαίδευσης (έως 3η Γυμνασίου) αναλογεί το (39,04%), στο εκπαιδευτικό επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το (13,92%) και στο εκπαιδευτικό

Ασφαλιστικά μέτρα κατά του Spiegel μετά τη μήνυση Τσοχατζόπουλου


Ασφαλιστικά μέτρα επέβαλε στο περιοδικό Spiegel το εφετείο του Αμβούργου ύστερα από μήνυση του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας, Ακη Τσοχατζόπουλου, αναφορικά με δημοσίευμα για προμήθειες της γερμανικής εταιρείας Ferrostaal, κατά την πώληση των τεσσάρτων υπερσύγχρονων υποβρυχίων των ναυπηγείων του Κιέλου HDW, μεταξύ των οποίων και του υποβρυχίου «Παπανικολής».




Το περιοδικό Spiegel επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ, ότι επιδόθηκε «αυτή την εβδομάδα» η δικαστική απόφαση επιβολής ασφαλιστικών μέτρων. Οι υπεύθυνοι του περιοδικού αρνήθηκαν οιαδήποτε άλλη τοποθέτηση, επικαλούμενοι ότι «η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη». Τα ασφαλιστικά μέτρα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης αφορούν στην απαγόρευση αναφοράς του ονόματος του κ. Τσοχατζόπουλου

Υποβολή δήλωσης φόρου ακίνητης περιουσίας νομικών προσώπων


Σε ένα αντίτυπο υποβάλλεται η δήλωση Φόρου Ακίνητης Περιουσίας 2011 και συνοδεύεται, κατά περίπτωση, με τα εξής δικαιολογητικά:


α) Όταν συντρέχει περίπτωση απαλλαγής δασικής έκτασης απαιτείται είτε η προσκόμιση του οικείου Φ.Ε.Κ. είτε η σχετική βεβαίωση από την αρμόδια διοικητική αρχή.


β) Όταν συντρέχει περίπτωση απαλλαγής, με τον όρο της αμοιβαιότητας, ακινήτων ιδιοκτησίας ξένων κρατών που χρησιμοποιούνται για την εγκατάσταση των πρεσβειών και προξενείων αυτών, απαιτείται βεβαίωση του Υπουργείου Εξωτερικών.


γ) Όταν συντρέχει περίπτωση απαλλαγής ακινήτων, τα οποία έχουν δεσμευθεί από την αρχαιολογική υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, λόγω αρχαιολογικής έρευνας, απαιτείται βεβαίωση της οικείας Εφορίας Αρχαιοτήτων ότι τα ακίνητα είναι δεσμευμένα. Μετά την πάροδο τριών ετών από την έκδοσή της, απαιτείται επί πλέον βεβαίωση της αρμόδιας Υπηρεσίας ότι δεν έχει αρθεί η δέσμευση.


δ) Όταν συντρέχει περίπτωση απαλλαγής κτισμάτων για τα οποία έχει εκδοθεί άδεια ή πρωτόκολλο κατεδάφισης, απαιτείται φωτοαντίγραφο της άδειας ή του πρωτοκόλλου κατεδάφισης, το οποίο να

Άνοιξαν ξανά πυρ στη ΔΙΑΣ


Nέο επεισόδιο χθες νωρίς το βράδυ με κακοποιούς που πυροβόλησαν εναντίον μοτοσυκλετιστών της ομάδας ΔΙΑΣ που εντόπισε στην οδό Τραλλέων στο Γαλάτσι τρία άτομα να κινούνται με κλεμμένο Σκόντα. Επακολούθησε καταδίωξη και όταν οι δράστες μπήκαν σε μονόδρομο της οδού Χαλκίδος στα Άνω Πατήσια (δίπλα από τα τσιμέντα ΤΙΤΑΝ) άνοιξαν πυρ και άρπαξαν ένα βαν διερχόμενου οδηγού, το οποίο και εγκατέλειψαν

Ατλάντικ: Πώληση καταστήματος στην Αθήνα

Στην πώληση του παγίου εξοπλισμού ενός καταστήματος στην Αθήνα, στην περιοχή Θυμαράκια - Κάτω Πατήσια (Δεμερτζή 16), στην επιχείρηση «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ-ΜΕΒΓΑΛ. Α.Ε.» προχώρησε η Ατλάντικ  και

Στο ΛΑΟΣ πρώην υφυπουργός της Ν.Δ.


Στο κόμμα του ΛΑΟΣ ανήκει πλέον ο πρώην βουλευτής στο νομό Ευβοίας και υφυπουργός Τουρισμού της Ν.Δ. Αναστάσιος Λιάσκος.

Ύστερα από συνάντηση που είχε χθες με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη, ο Αν.

Πέθανε ο ηθοποιός Χρήστος Τσάγκας


Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 72 ετών ο ηθοποιός Χρήστος Τσάγκας.

Ο ηθοποιός βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο θάνατός του προήλθε από παθολογικά αίτια.

Ο Χρήστος Τσάγκας πρωταγωνίστησε σε περισσότερες από 25 ταινίες μεταξύ των οποίων τα Safe sex (1999), Ένα γελαστό απόγευμα (1979), Αλιόσα (2000), Δονούσα (1992), Εφήμερη πόλη (2000), Η κάθοδος των εννιά (1984), Η φωτογραφία (1986), Ιφιγένεια (1977), Κόκκινος δράκος (1998), Ο τοίχος (1977), Παραγγελιά (1980), Φτάσαμεε! (2004).

Στο θέατρο έπαιξε στις παραστάσεις Αγριόπαπια (1977), Η παρεξήγηση (1988), Κρουαζιέρα (1976), Μια νύχτα άνω κάτω (1987), Ο θείος Βάνιας (1986), Ο λάκκος και η φάβα (1976), Ο μικρός Έιολφ (1978), Οι εξόριστοι (1979), Ρήγας Βελεστινλής (1977), Το πρωινό άστρο (1990), Το χρυσό αγόρι

Στο 14,2% η ανεργία το δ΄τρίμηνο του 2010


Στο 14,2% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρας μας κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2010, όταν το αντίστοιχο ποσοστό το προηγούμενο τρίμηνο έφτανε το 12,4% και στο 10,3% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009, σύμφωνα με στοιχεία, που εξέδωσε χθες, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2010 ο αριθμός των απασχολούμενων ανήλθε σε 4.299.045 άτομα και των ανέργων σε 712.065 αναφέρει η ΕΛΣΤΑΤ.

Επίσης σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η απασχόληση μειώθηκε κατά 2,4% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 4,0% σε σχέση με το Δ΄ τρίμηνο του 2009.

Ετσι βάσει των στοιχείων της Ελληνικής Στατιστικής αρχής, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 14,5% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 38,4% σε σχέση με το Δ΄ τρίμηνο του 2009.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η ηλικιακή κατηγορία που πλήττεται περισσότερο είναι οι νέοι

24ωρη απεργία στον ΟΤΕ


Συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στον όμιλο του ΟΤΕ, αντιδρώντας στις περικοπές που ανακοίνωσε η διοίκηση του Οργανισμού.

Ύστερα από απόφαση της ΟΜΕ-ΟΤΕ θα πραγματοποιηθεί 24ωρη

Στάσεις εργασίας εκπαιδευτικών


Στάσεις εργασίας 12 με 2 το πρωί και 2 με 4 το απόγευμα έχει εξαγγείλει για την Παρασκευή η ΟΛΜΕ και η Διδασκαλική Ομοσπονδία.

Εκπαιδευτικοί και γονείς προγραμματίζουν παραστάσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στις 12 το

Η Σελήνη στο κοντινότερο σημείο με τη Γη



Η Σελήνη, λόγω της ελλειπτικής τροχιάς της γύρω από την Γη (εκκεντρότητα 0.055), άλλοτε πλησιάζει και άλλοτε απομακρύνεται από αυτήν μία φορά κάθε μήνα. Το σημείο της κοντινότερης προσέγγισης Γης – Σελήνης ονομάζεται περίγειο (κοντά στην πανσέληνο) και της μακρύτερης προσέγγισης απόγειο (κοντά στην νέα Σελήνη). Αν η μέση απόσταση Γης – Σελήνης είναι περίπου 384.000 χιλιόμετρα, τότε οι δύο προηγούμενες αποστάσεις διαφέρουν μεταξύ τους περίπου κατά 50.000 χιλιόμετρα. Λόγω της πολυσύνθετης κίνησης Γης – Σελήνης, ούτε τα περίγεια έχουν σταθερή

Ο καιρός στις 18.03.2011


Τοπικά αυξημένες νεφώσεις με παροδικές βροχές κυρίως σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και του Αιγαίου, αυξημένη υγρασία και περιορσμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές ώρες, περιμένουμε την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 17 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 9 έως 17 στην Ήπειρο, από 8 έως 21 - 22 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 11 έως 19 βαθμούς στις νησιωικές περιοχές του Αιγαίου, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 22 - 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί με εξασθένηση από το απόγευμα, ενώ στα νοτιότερα τμήματα θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι. Ενισχυμένοι δυτικοί άνεμοι εντάσεων 6 - 7 μπ. θα επικρατήσουν στον Κορινθιακό.

Αυξημένες νεφώσεις με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής τις πρωινές ώρες με βελτίωση στη συνέχεια, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 19 - 20 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί σχεδόν μέτριοι, στρεφόμενοι το απόγευμα σε δυτικούς