www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Συνέντευξη τύπου για μια ανακάλυψη προαναγγέλει η ΝΑΣΑ

Η ΝΑΣΑ ανακοίνωσε πως θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου με αντικείμενο μια ανακάλυψη στον τομέα της αστροβιολογίας που αναφέρει πως θα έχει αντίκτυπο στην έρευνα για στοιχεία εξωγήινης ζωής.


Η συνέντευξη θα γίνει στις 2 μ.μ τοπική ώρα (εννιά ώρα Ελλάδας) την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου στα γραφεία της ΝΑΣΑ στην Ουάσινγκτον.

Θα μεταδοθεί ζωντανά από την

Καταρρέει ο αρχαιολογικός χώρος της Πομπηίας

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες προκάλεσαν την κατάρρευση άλλων δύο τοίχων σήμερα στον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας, κοντά στη Νάπολη (νότια Ιταλία).


Οι δύο τοίχοι, συνολικού μήκους σχεδόν τριών μέτρων, δεν έφεραν τοιχογραφίες, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου των αρχιτεκτονικών αγαθών της Πομπηίας, η οποία είναι ένα από τα μέρη που δέχονται τους περισσότερους επισκέπτες στην Ιταλία.

Χθες είχε καταρρεύσει ένας τοίχος μήκους περίπου 12 μέτρων που αποτελούσε τον περίβολο μιας κατοικίας η οποία ουδέποτε είχε ανοίξει για το κοινό.

Πριν από τρεις εβδομάδες, ένα άλλο οικοδόμημα της Πομπηίας, ο «Οίκος των Μονομάχων», είχε καταρρεύσει εντελώς, προκαλώντας κύμα οργής και ανησυχιών για την προστασία αυτής της

Χίλαρι παραιτήσου, λέει ο δημιουργός του Wikileaks

“Γελοία” χαρακτήρισε ο Λευκός Οίκος την πρόταση του Τζούλιαν Ασαντζ , ιδρυτή του Wikileaks, περί παραίτησης της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον.

Ο δημιουργός του Wikileaks σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε χθες στο περιοδικό Time, ανέφερε συγκεκριμένα πως η Χίλαρι Κλίντον "πρέπει να παραιτηθεί αν τελικά αποδειχθεί ότι ήταν πίσω από τις εντολές που δόθηκαν σε υπαλλήλους της αμερικανικής διπλωματίας να κατασκοπεύουν τον ΟΗΕ", πράγμα που είναι αναμφίβολα παράβαση των διεθνών συμβάσεων.

Σήμερα το πρωί, δημοσιογράφος του CNN ρώτησε για το θέμα τον Ρόμπερτ Γκιμπς, εκπρόσωπο του Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος απάντησε πως οι δηλώσεις Αζαντζ είναι “γελοίες και παράλογες”.

Μάλιστα έκανε λόγο για “πλήρη εμπιστοσύνη και θαυμασμό” του Ομπάμα προς το έργο που έχει κάνει η Χίλαρι Κλίντον αφού έχει “εξασφαλιστεί ότι η χώρα μας είναι ασφαλέστερη". Και πρόσθεσε: "Δεν ξέρω γιατί η

Σκάι: Αν δεν κόβαμε μισθούς θα απολύαμε

Στην κρίση απέδωσε ο Σκάι, την απόφαση για την περικοπή κατά 10% των αποδοχών όλων των εργαζομένων στο ραδιοτηλεοπτικό συγκρότημα.


Στο σχετικό δελτίο τύπου γίνεται λόγος για "οικειοθελή μείωση  προκειμένου να αποφευχθούν επώδυνες απολύσεις", την οποία "αποδέχτηκαν" οι εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με το Σκάι, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Γιάννης Αλαφούζος, "ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους και

Συζητήθηκε στο ΣτΕ η έκτακτη εισφορά του 2009

Αντισυνταγματική χαρακτήρισε την επιβολή της έκτακτης εισφοράς που επιβλήθηκε το 2009 ο σύμβουλος επικρατείας Ι. Γράβαρης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Β' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας της αίτηση φορολογουμένων κατά της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών με την οποία κρίθηκε συνταγματική.


Συγκεκριμένα, ο σύμβουλος επικρατείας Ι. Γράβαρης υποστήριξε ότι οι διατάξεις της έκτακτης εισφοράς είναι αντισυνταγματικές, λόγω της αναδρομικής επιβάρυνσης εισοδημάτων του 2007 και παραβίασης της φορολογικής ισότητας.

Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι του φορολογουμένου και διαφόρων φορέων (Συνήγορος του φορολογουμένου και Ένωση Ελλήνων Φοροτεχνών) υποστήριξαν ότι υπάρχουν και άλλα ζητήματα συνταγματικότητας, καθώς ο νόμος του 2009 ανεβάζει το ύψος της εισφοράς κλιμακωτά με βάση το

Απείλησαν με πυροβόλο τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ

Υπάλληλοι του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος διενήργησαν έλεγχο σε επιχείρηση με αντικείμενο την επεξεργασία και εμπορία πολύτιμων μετάλλων στην περιοχή του Ασπροπύργου, στις 29 Νοεμβρίου.


Οι φορείς της επιχείρησης, βοηθούμενοι και από άλλα πρόσωπα, με βία αλλά και υπό την απειλή πυροβόλου όπλου προσπάθησαν να εκφοβίσουν τους εντεταλμένους για τον έλεγχο υπαλλήλους και να αποτρέψουν τον έλεγχο. Τελικά, οι υπάλληλοι προέβησαν στην κατάσχεση των ποσοτήτων χρυσού (24,647 χιλιόγραμμα) και αργύρου (390,40 χιλιόγραμμα), που βρέθηκαν στην ελεγχόμενη επιχείρηση, προκειμένου να εξακριβωθεί η βάση εγγράφων στοιχείων, ενώ τα πρόσωπα που προσπάθησαν να παρεμποδίσουν τον έλεγχο συνελήφθησαν με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ασπροπύργου και θα

Προσωρινή αναστολή των απολύσεων στο ΔΟΛ

Μετά από τις δυναμικές κινητοποιήσεις που ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι στο ΒΗΜΑ, η διεύθυνση της εφημερίδας αποφάσισε την αναστολή της απόλυσης 28 δημοσιογράφων, ενώ παράλληλα ανακλήθηκε και η 48ωρη απεργία, που θα ξεκινούσε στις 9 το πρωί της Πέμπτης.


Νωρίτερα, επικράτησε ένταση στη Μιχαλακοπούλου, καθώς οι εργαζόμενοι είχαν αποκλείσει το κτίριο και αρνούνταν να εργαστούν για την έκδοση του κυριακάτικου φύλλου.

Η διοίκηση είχε νωρίτερα δηλώσει στην ΕΣΗΕΑ ότι δεν μπορεί να απορροφήσει κανένα εργαζόμενο στα υπόλοιπα μέσα του Οργανισμού, εκτός φυσικά από το Κυριακάτικο ΒΗΜΑ και το site της

Αυτό είναι σήμερα το κέντρο της Αθήνας!

Για όποιον πρέπει να κατέβει στο κέντρο της Αθήνας, αυτό που αντικρύζει τον λυπεί αλλά ταυτόχρονα τον τρομάζει κιόλας.

΄Ανθρωποι εξαθλιωμένοι κάτω στο δρόμο, ναρκομανείς που σε κάθε βήμα σου τους βλέπεις να κάνουν τη δόση τους, μάτια που σε κοιτούν με ικεσία αλλά και κίνδυνος να παραμονεύει σε κάθε σου βήμα.

Αυτό που βλέπεις στο κέντρο της πόλης μας ξεπερνά

Wikileaks: Ιδού τα πυρηνικά του ΝΑΤΟ!

H Τουρκία, η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Γερμανία, είναι οι χώρες, στις οποίες φυλάσσονται οι πυρηνικές κεφαλές των αμερικανικών δυνάμεων, σύμφωνα με στοιχεία των εγγράφων του WikiLeaks .

Αν και η τοποθεσία των πυρηνικών αυτών όπλων υπήρξε θέμα πολλών εικασιών, ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε ούτε από τις ΗΠΑ αλλά ούτε και από το ΝΑΤΟ, σημειώνει το ρεπορτάζ.

H αποκάλυψη αυτή έφερε σε νευρική κρίση το ΝΑΤΟ που την

Χωρίς νερό αύριο η Πυλαία Θεσσαλονίκης

Διακοπή νερού θα σημειωθεί την Πέμπτη (2/12) από τις 8 το πρωί έως τις 14.30 στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Οπως ανακοίνωσε η Εταιρία Υδρευσης και Αποχέτευσης (ΕΥΑΘ), θα πραγματοποιηθούν εργασίες σύνδεσης νέου αγωγού στη συμβολή των οδών Τζον Κένεντι με Γρηγορίου Ε.


Οι εργασίες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΥΑΘ, γίνονται στο πλαίσιο της αντικατάστασης περίπου 25.000 μέτρων αγωγών ύδρευσης "για τη βελτίωση και την

Αύριο το πρώτο φύλλο της «Δημοκρατίας»

Στα περίπτερα θα κρεμαστεί αύριο το 1ο φύλλο της «Δημοκρατίας». Η νέα εφημερίδα είχε προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει σήμερα, αλλά λόγω της απεργίας στα ΜΜΕ, η έκδοση πήρε αναβολή για μία ημέρα.


Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε πώς θα υποδεχτεί την έκδοση το αναγνωστικό κοινό και εάν το εγχείρημα θα στεφθεί με επιτυχία σε μια

Όταν δεν τον/την θέλουν οι γονείς σου

Είτε γιατί δεν είναι αρκετά εμφανίσιμος/-η, είτε γιατί δεν έχει καλή δουλειά, δεν διαθέτει οικονομική άνεση, δεν προέρχεται από οικογένεια «γαλαζοαίματων» ή -όσο ακραίο και να ακούγεται- δεν είναι «παπούτσι απ’τον τόπο σου», οι λόγοι για τους οποίους πολλοί γονείς δεν συμφωνούν με την επιλογή συντρόφου του παιδιού τους μπορεί να είναι αμέτρητοι, λογικοί ή και εντελώς παράλογοι.


Πριν βιαστείς να αναλάβεις τον ρόλο του διπλωμάτη -ή ακόμα χειρότερα του επαναστάτη χωρίς αιτία- είναι μερικά πράγματα που θα πρέπει να «βάλεις κάτω» και να υπολογίσεις, τόσο από την δική σου όσο και από την δική τους πλευρά, τα οποία θα σε βοηθήσουν να ξεκαθαρίσεις το τοπίο και να πάρεις την γενναία απόφαση –να χωρίσεις ή να τους πείσεις.

Τα δικά σου κίνητρα

Ο ειδικός στην εφηβική ψυχολογία, σύμβουλος Mike Hardcastle, προτείνει κάποιες ερωτήσεις τις οποίες θα πρέπει κανείς να θέσει στον εαυτό του, πριν φτάσει να έρθει σε ρήξη με τους γονείς του για τον/την σύντροφό του:

Γιατί βγαίνεις (ή έχεις σχέση) με αυτό το άτομο; Γίνε εντελώς ειλικρινής με τον εαυτό σου και σκέψου αν ο λόγος είναι ότι είσαι τρελά ερωτευμένος/-η ή ότι σε ιντριγκάρει που πας κόντρα και

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στη Ρόδο

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στη Ρόδο που σημειώθηκε σήμερα το πρωί από βλάβη στη δεύτερη μονάδα του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού του νησιού.


Η βλάβη ενεργοποίησε τις ηλεκτρολογικές προστασίες και των άλλων μονάδων του σταθμού, με αποτέλεσμα να σημειωθεί γενική διακοπή.

Η ηλεκτροδότηση του νησιού ξεκίνησε σταδιακά στις 2.10 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε στις 4.10 το απόγευμα. Η ΔΕΗ με αποψινή

Στα πρόθυρα της κατάθλιψης λόγω κρίσης

Το 70% των Ελλήνων σε παραγωγική ηλικία βρίσκεται στα όρια της κατάθλιψης, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με έρευνα της Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας.


Όπως ήταν αναμενόμενο, τα υψηλότερα ποσοστά συναντώνται στους ανέργους και όσους έχουν υποστεί μείωση μισθού.

Όπως αναφέρθηκε στην παρουσίαση της έρευνας, το κύριο συναίσθημα που διαπιστώνεται είναι ο θυμός, ενώ επικρατεί απαισιοδοξία και ο φόβος ότι όσα ακούγονται αληθεύουν. Πολίτες που μετείχαν στην έρευνα ομολόγησαν συναισθήματα ενοχής και

ΓΣΕΕ: Εκτός ορίων η βουλιμία του ΣΕΒ

Την ισοπέδωση κάθε εργασιακού δικαιώματος, με πρόσχημα την κρίση, επιχειρεί ο ΣΕΒ αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ.


Τονίζει ότι «ο κόμπος έφτασε στο χτένι» και πως οι εργαζόμενοι χάνουν συνεχώς για να διευρύνονται τα κέρδη των επιχειρηματιών.

Υποστηρίζει ακόμη πως θα πρέπει να πληρώσουν "όλοι όσοι τα προηγούμενα χρόνια πλούτιζαν και πλουτίζουν στις πλάτες μας".

Ζητάει τέλος από την κυβέρνηση

Γ. Κουτρουμάνης: Περικοπές όπου χρειαστεί για τις επικουρικές συντάξεις

Ανοιχτό το ενδεχόμενο περικοπών στις υψηλές επικουρικές συντάξεις, σε περίπτωση που οι αναλογιστικές μελέτες δείξουν ότι τα ταμεία δεν μπορούν να συνεχίσουν να τις δίνουν άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνης, από τη Βουλή. Σε αντίθετη περίπτωση, πρόσθεσε ότι η παροχή τους θα συνεχιστεί κανονικά.


Ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει για την ώρα απόφαση για οριζόντια μείωση των επικουρικών συντάξεων. "Δεν θα χρειαστούν παντού προσαρμογές, αλλά εκεί που χρειάζονται θα γίνουν".

Ανέφερε πως σε δέκα ημέρες θα έχουν ολοκληρωθεί οι αναλογιστικές μελέτες για τα ταμεία ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ ενώ επανέλαβε πως το υπουργείο φιλοδοξεί μέχρι τις αρχές του 2011 να έχουν

Αποχή από το συσσίτιο σε 15 φυλακές

Σε αποχή από το συσσίτιο έχουν προχωρήσει κρατούμενοι στις μισές σχεδόν από τις φυλακές της χώρας.


"Μετά από τη συγκέντρωση όλων των στοιχείων από τα συνολικά 33 Καταστήματα Κράτησης της χώρας, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, προέκυψε ότι μέρος των κρατούμενων σε 15 από αυτά , απέχουν από το συσσίτιο",

Ματαιώθηκε λόγω ΠΑΜΕ η συνάντηση Κατσέλη - κοινωνικών εταίρων

Δεν έγινε η προγραμματισμένη για τις 4.30 το απόγευμα συνάντηση της υπουργού Εργασίας, Λούκας Κατσέλη, με τους κοινωνικούς εταίρους, εξαιτίας του αποκλεισμού της εισόδου του υπουργείου από μέλη του ΠΑΜΕ.


Αντικείμενο της συνάντησης θα ήταν η διαβούλευση για τις αλλαγές στις εργασιακές

«Ναι» με επιφυλάξεις από το ΕΒΕΑ στις προτάσεις του ΣΕΒ

Την συμφωνία του με το γενικότερο σκεπτικό των προτάσεων που παρουσίασε ο ΣΕΒ για τις εργασιακές σχέσεις και το ρόλο του κράτους στο επιχειρείν εξέφρασε ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού επιμελητηρίου της Αθήνας, Κ. Μίχαλος. Διατήρησε επιφυλάξεις για τρεις από αυτές, καλώντας τον Δημ. Δασκαλόπουλο να τις επανεξετάσει.


Δήλωσε πως "ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες" και αφήνει αιχμές για τον Δ. Δασκαλόπουλο

Επαναδιαπραγμάτευση χρέους προτείνει η ΑΔΕΔΥ

Τη διαμόρφωση ενός εθνικού σχεδίου για την έξοδο από την κρίση, το οποίο θα προβλέπει και την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, πρότεινε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ,κατά τη διάρκεια των εργασιών του 34ου Συνεδρίου του συνδικαλιστικού φορέα του Δημοσίου.


Ο Σπύρος Παπασπύρος έκανε λόγο για άδικη και υβριστική επίθεση που δέχεται ο δημόσιος τομέας. Υπογράμμισε ότι η διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών και η απαξίωση του έργου των δημοσίων υπαλλήλων δεν θα βγάλει τη χώρα από τη στενωπό.

Την ίδια στιγμή, ζήτησε από τους συναδέλφους του να αναλάβουν δράση για την αύξηση της αποτελεσματικότητας του δημοσίου τομέα, της διαφάνειας και της ποιότητας στις κοινωνικές

Δωρεάν μετακίνηση από το Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Helexpo στην καρδιά της αγοράς

Δωρεάν μετακίνηση με λεωφορείο από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στην «καρδιά» της αγοράς έχουν από σήμερα έως και τη πρώτη Κυριακή του νέου χρόνου (2 Ιανουαρίου), όσοι επισκέπτονται το Χριστουγεννιάτικο Χωριό (Christmas Magic City) που στήθηκε εντός του εκθεσιακού κέντρου.


Το Χριστουγεννιάτικο χωριό εγκαινιάστηκε την Κυριακή και θα λειτουργεί για πέντε εβδομάδες.

Η πρωτοβουλία για τη δωρεάν μετακίνηση του κόσμου ανήκει στο Εμπορικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), το οποίο και διαθέτει το λεωφορείο.

«Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε την κίνηση στην αγορά του ιστορικού κέντρου, η οποία πλήττεται από την οικονομική κρίση αλλά και τα πολυκαταστήματα που έχουν ξεφυτρώσει σαν μανιτάρια στην

Μετατάξεις στο ΣΕΠΕ προωθεί το υπ. Εργασίας

Οι υπάλληλοι υπουργείων, δημόσιων υπηρεσιών, Ν.Π.Δ.Δ, κρατικών Ν.Π.Ι.Δ. και ΔΕΚΟ που επιθυμούν να μεταταχθούν στο Σώμα Επιθεώρηση Εργασίας θα πρέπει να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση μέχρι τις 29 του Δεκεμβρίου, υποστηρίζει το υπουργείο Εργασίας.


Πρόκειται για 72 θέσεις εκ των οποίων οι 24 αφορούν σε παραμεθόριες περιοχές.

Οι αιτήσεις θα πρέπει να κατατεθούν από 29

Ποινές φυλάκισης για Καλούση, Μπουρμπούλια

Μειωμένες σε σχέση με την πρώτη δίκη ήταν οι ποινές κάθειρξης που επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών στον πρώην ανακριτή, Ευάγγελο Καλούση και στην πρώην ανακρίτρια, Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, για υπόθεση που σχετίζεται με το παραδικαστικό κύκλωμα.


Ο Ευαγ. Καλούσης καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών από 20 έτη πρωτοδίκως. Η Κ. Μπουρμπούλια

Αμερικανική τράπεζα ο επόμενος στόχος του Wikileaks

Ο επόμενος στόχος της ιστοσελίδας Wikileaks θα είναι μεγάλη αμερικανική τράπεζα, όπως δήλωσε ο ιδρυτής της.


Ο Τζούλιαν Ασάντζ απείλησε με νέες δημοσιεύσεις δεκάδων χιλιάδων εγγράφων που θα αφορούν τις πρακτικές μεγάλης αμερικανικής τράπεζας, στις αρχές του 2011.

Ο ίδιος έκανε λόγο για ένα «οικοσύστημα της διαφθοράς» που αποτελεί μια αντιπροσωπευτική εικόνα για το πως δρουν κορυφαία στελέχη μεγάλων τραπεζών. Mιλώντας στο περιοδικό Ford, επεσήμανε ότι η δημοσιοποίηση των εγγράφων θα οδηγήσει στην

Συνάντηση για τα σκουπίδια ζητά ο Γ. Καμίνης

Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, και το νομάρχη Αθηνών, Γιάννη Σγουρό, ζήτησε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμμάτων. Ο Γ. Καμίνης αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου.


Όπως δήλωσε, η Αθήνα θα κάνει Χριστούγεννα με 200.000 τόνους σκουπιδιών αν δεν βρεθεί λύση στο ζήτημα των συμβασιούχων του ΧΥΤΑ Φυλής.

"Το πρόβλημα ενδεχομένως θα επεκταθεί και στον τομέα της αποκομιδής στην Αθήνα μέσα στον

Ξεκινάει η λειτουργία για το κτηματολόγιο της Κρήτης

Από αύριο ξεκινά η λειτουργία του κτηματολογικού γραφείου στο Ηράκλειο Κρήτης.


Βρίσκεται στην οδό Μετεώρων 31, στη συνοικία Κατσαμπά και θα έξυπηρετεί το κοινό από Δευτέρα ως Παρασκευή, από 9 πμ έως τις 12 το

Νέα κατάθεση Μιχαλολιάκου για τη βόμβα εις βάρος του

Πολύωρη κατάθεση στον εφέτη ειδικό ανακριτή που διενεργεί έρευνα για τη βομβιστική απόπειρα σε βάρος του, στις 21 Ιανουαρίου 2001, έδωσε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος.


Σημειώνεται ότι η απόπειρα ανθρωποκτονίας είχε χρεωθεί αρχικά στη 17 Νοέμβρη, αλλά το 2006 εκδόθηκε αμετάκλητο απαλλακτικό βούλευμα για τα πρόσωπα που είχαν κατηγορηθεί.

Η υπόθεση ανασύρθηκε πρόσφατα από το αρχείο και ασκήθηκε νέα ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών πράξεων, ύστερα από αξιολόγηση νέων στοιχείων, όπως η καταγγελία του φυγόποινου σήμερα επιχειρηματία Ιωάννη Μπολέτση, ότι ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Πέτρος Μαντούβαλος και αντίπαλός του στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, εμπλέκεται στην απόπειρα σε βάρος Μιχαλολιάκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάθεση Μιχαλολιάκου

Σπίθες ανάβει ο Μίκης Θεοδωράκης

Την ίδρυση Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών με την ονομασία "Σπίθα" ανακοίνωσε σήμερα ο Μίκης Θεοδωράκης. Ο μουσικοσυνθέτης στην ομιλία του, κάλεσε τους Ελληνες σε «ανυπακοή» απέναντι στις κυβερνητικές αποφάσεις, οι οποίες, «εκχωρούν τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα στις ξένες δυνάμεις».


Στην ομιλία του, που διήρκεσε δυόμισι ώρες, ο Μίκης Θεοδωράκης ανέπτυξε τις θέσεις του Κινήματος του, το οποίο, όπως ανέφερε, δεν

ΟΑΣΑ: Σχέδιο αλλαγών για τα Mέσα Mεταφοράς για τα έτη 2010-2013


Ο ΟΑΣΑ έχει εκπονήσει σχέδιο αλλαγών για τα επίγεια μέσα μεταφοράς για τα έτη 2010-2013 με βάση τις συγκοινωνιακές ανάγκες της περιοχής ευθύνης του ΟΑΣΑ, όπου οι συγκοινωνιακές παράμετροι έχουν υπολογιστεί με βάση τις προβλέψεις της μελέτης του

Πιάνει δουλειά η οικονομική αστυνομία

Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τη σύσταση και οργάνωση της οικονομικής αστυνομίας υπέγραψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.


Στο στόχαστρο της νέας υπηρεσίας μπαίνουν οι παράνομες νομιμοποιήσεις εσόδων, η διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων, η διακίνηση χρήματος και μεταφορά κεφαλαίων, το λαθρεμπόριο, η κατάχρηση δημόσιας υπηρεσίας, η μη καταβολή προβλεπόμενων εισφορών, οι υπερτιμολογήσεις

Οδηγίες για τις δηλώσεις Ειδικού Φόρου επί Ακινήτων

Οδηγίες προς τις εφορίες για τον τρόπο συμπλήρωσης των δηλώσεων Ειδικού Φόρου επί Ακινήτων του έτους 2010 απέστειλε με εγκύκλιο του προς όλες τις εφορίες της χώρας το υπουργείο Οικονομικών.


Στην εγκύκλιο υπενθυμίζεται ότι με τις ισχύουσες διατάξεις από το έτος 2010 αναπροσαρμόσθηκε ο φορολογικός συντελεστής από 3% σε 15% και διευρύνθηκαν οι κατηγορίες των προσώπων - οντοτήτων που είναι υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης και καταβολής του φόρου.

Αναλυτικότερα από το έτος 2010 υποχρέωση υποβολής δήλωσης ειδικού φόρου επί των ακινήτων έχουν:

α) Οι νομικές οντότητες και τα νομικά πρόσωπα που είναι υπόχρεα σε καταβολή του φόρου αυτού.

β) Ανώνυμες εταιρείες και εταιρείες περιορισμένης ευθύνης οι οποίες έχουν ως σκοπό, σύμφωνα με

Φουντώνει ο ανταγωνισμός στην τηλεφωνία

Τη λήψη προσωρινών μέτρων και την επιβολή χρηματικής ποινής κατά του ΟΤΕ, επέβαλε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων - ΕΕΤΤ- ύστερα από καταγγελίες των εταιρειών HOL Α.Ε. και Wind Α.Ε.


Όπως ανακοινώθηκε, τα μέτρα που επεβλήθησαν αφορούν στην παράνομη εμπορική διάθεση οικονομικών προγραμμάτων, τα οποία δεν είχαν την απαιτούμενη έγκριση από την ΕΕΤΤ.

Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση προσωρινών μέτρων της ΕΕΤΤ προβλέπει τα ακόλουθα:

- Απαγόρευση της διάθεσης, προώθησης και διαφήμισης στο κοινό από τον ΟΤΕ των δύο μη εγκεκριμένων οικονομικών προγραμμάτων «Conn-X 6+6» και «Σταθερά και Κινητά 180 (ΟΤΕ 160+20FM)», είτε αυτά φέρουν την παραπάνω ονομασία είτε οποιαδήποτε άλλη.

- Ισχύς των προσωρινών μέτρων μέχρι την κοινοποίηση στον ΟΤΕ της εγκριτικής ή απορριπτικής

Η Φώφη Γεννηματά για την εκπαίδευση των Ρομά

«Η εκπαίδευση όλων των παιδιών, χωρίς διακρίσεις, αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας». Την επισήμανση αυτή έκανε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας κυρία Φώφη Γεννηματά, αναφερόμενη στο θέμα της εκπαίδευση των παιδιών Ρομά στη χώρα μας. «Το υπουργείο Παιδείας έχει αποστείλει εγκυκλίους- οδηγίες στα σχολεία που τονίζουν την υποχρέωση όχι μόνο να διευκολύνουν τις εγγραφές των παιδιών Ρομά, αλλά και να εντοπίζουν όσα παιδιά δεν έχουν εγγραφεί ποτέ στο σχολείο» ανέφερε η κυρια Γεννηματά. Και συνέχισε: «Την ίδια στιγμή η οικονομική ενίσχυση των οικογενειών με παιδιά υποχρεωτικής εκπαίδευσης και χαμηλά εισοδήματα, θα δίνεται στο τέλος της χρονιάς και όχι με την εγγραφή στο σχολείο όπως γινόταν έως σήμερα. Το μέτρο αυτό επιχειρεί να εξαλείψει το φαινόμενο της διαρροής μαθητών στην αρχή της σχολικής χρονιάς».
«Στην προσπάθεια για την εκπαίδευση των παιδιών Ρομά, βρισκόμαστε πολλές φορές αντιμέτωποι με υπαρκτά προβλήματα που σχετίζονται με γενικότερα ζητήματα που αφορούν την στήριξη των

Ντίνος Ρόβλιας: Στέλνει «ράμπο» στην παρα-αγοράς του Ρέντη

Σαφές μήνυμα προς τους εμπόρους του δραστηριοποιούνται στην παρααγορά πέριξ της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών του Ρέντη έστειλε σήμερα ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Ντίνος Ρόβλιας, ότι δηλαδή δεν προτίθεται να ανεχθεί άλλο αυτή την κατάσταση και ότι μέσα στο επόμενο διάστημα, εάν συνεχιστεί η λειτουργία της παρα-αγοράς, το λόγο θα τον έχει ο μηχανισμός καταστολής του οικονομικού εγκλήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα από την Κεντρική Αγορά του Ρέντη που είναι η χονδρική αγορά με την οποία προμηθεύεται το λεκανοπέδιο της Αττικής με οπωροκηπευτικά, δεν περνά ποσοστό μεγαλύτερο του 25% των αναγκών της περιοχής.

Στην παρα-αγορά τζιράρονται καθημερινά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και ασκείται αθέμιτος ανταγωνισμός σε βάρος των εμπορικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Κεντρική

Εδώ πανηγυρίζουμε, αλλά οι Γερμανοί δεν έχουν αποφασίσει τίποτα…

Δεν υπάρχει απόφαση για την επιμήκυνση της αποπληρωμής του ελληνικού πακέτου στήριξης, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με το Reuters.


«Δεν υπάρχει απόφαση για την παράταση της αποπληρωμής της ελληνικής στήριξης» δήλωσε ο κ. Μπρούντερλε συμπληρώνοντας ότι απλώς έχει κατατεθεί σχετικό αίτημα το οποίο «εξετάζεται».

Επισημαίνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου εξέφρασε την Δευτέρα την ελπίδα ότι οι αποφάσεις θα κλειδώσουν – με εγκρίσεις από τα εθνικά κοινοβούλια των χωρών – δανειστών όπου αυτό απαιτείται αλλά σίγουρα από τη Γερμανία- πριν την καταβολή της δόσης του Μαρτίου

Στο Πεντάγωνο ο Κάρολος Παπούλιας

Το Πεντάγωνο θα επισκεφθεί αύριο το μεσημέρι ο Κάρολος Παπούλιας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα γίνει δεκτός από την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία, δηλαδή τον υπουργό Άμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, πτέραρχο Ιωάννη Γιάγκο.


Η επίσκεψη θα γίνει μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος επιθυμεί ενημέρωση για τα ζητήματα που αφορούν το υπουργείο Άμυνας και τη στρατιωτική ηγεσία και έρχεται σε συνέχεια της επίσκεψης του

Εργασία και το Σάββατο και συμψηφισμός των υπερωριών

Εργασία και το Σάββατο με χορήγηση συμπληρωματικής ανάπαυσης καθώς και συμψηφισμός των υπερωριών με μείωση του ωραρίου εργασίας σε ορίζοντα τετραμήνου περιλαμβάνονται στις προτάσεις του ΣΕΒ για την άρση των εμποδίων στην επιχειρηματικότητα.


Στα εργασιακά οι προτάσεις του ΣΕΒ προβλέπουν ακόμη να μειωθεί στο μισό (από 8 σε 4%) το ποσοστό των προσλήψεων που καλύπτεται υποχρεωτικά από ειδικές κατηγορίες εργαζομένων (άτομα με ειδικές ανάγκες, πολύτεκνους, κ.α.), να αναθεωρηθεί η λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών, και να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές.

Ο ΣΕΒ παρέδωσε σήμερα στον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μ. Χρυσοχοΐδη, μελέτη για τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα. Τα εμπόδια που καταγράφονται ξεπερνούν τα 230 (η υποχρέωση από το μνημόνιο ήταν να καταγραφούν 30) και εκτείνονται σε ολόκληρη τη διάρκεια ζωής της επιχείρησης: από την αδειοδότηση και την καθημερινή λειτουργία μέχρι το κλείσιμο και την εκκαθάριση της εταιρίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ελληνικό Δημόσιο βάζει εμπόδια ακόμη και στις εξαγωγές προϊόντων, ή στις προσλήψεις προσωπικού. Για παράδειγμα για τις προσλήψεις η διαδικασία προβλέπει τήρηση ειδικού βιβλίου, αναγγελία της πρόσληψης στον ΟΑΕΔ, υποβολή πίνακα προσωπικού στην

΄Εντονη κάμψη της ελληνικής βιομηχανικής παραγωγής και τον Νοέμβριο

Την έντονη επιδείνωση των λειτουργικών συνθηκών στον ελληνικό μεταποιητικό τομέα αποκάλυψε ο κύριος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) της Markit για την Ελλάδα το Νοέμβριο διαμορφούμενος στις 43,9 μονάδες.


Οι συνολικές εισερχόμενες νέες παραγγελίες που έλαβαν οι Έλληνες κατασκευαστές μειώθηκαν απότομα το Νοέμβριο, μολονότι με ασθενέστερο ρυθμό από τους προηγούμενους μήνες. Ανεπιβεβαίωτα στοιχεία υπέδειξαν ότι η περιορισμένη ζήτηση - ιδιαίτερα στην εγχώρια αγορά - και ο έντονος ανταγωνισμός ήταν οι κύριοι λόγοι της μείωσης των εισερχόμενων νέων παραγγελιών.

Οι νέες εργασίες από το εξωτερικό παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητες κατά τη διάρκεια της τελευταίας περιόδου της έρευνας. Οι Έλληνες κατασκευαστές πραγματοποίησαν περαιτέρω περικοπές στην παραγωγή, την απασχόληση και την αγοραστική τους δραστηριότητα, το Νοέμβριο,

Υπό κατάληψη τρία τμήματα στο Δημοκρίτειο

Υπό κατάληψη τελούν τρία τμήματα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, που βρίσκονται στην Κομοτηνή. Οι φοιτητές ζητούν να λυθεί το πρόβλημα της σίτισης που αντιμετωπίζουν. Πρόκειται για τα τμήματα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης, ΤΕΦΑΑ και Νομικής


Το πρόβλημα δημιουργήθηκε πριν από λίγες ημέρες όταν το Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας (ΕΙΝ), ανακοίνωσε στους φοιτητές ότι δεν μπορεί να καλύψει όλες τις

Φρένο στην επέκταση των μεγάλων πόλεων βάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος

«Στοπ» στην συνεχή οικιστική επέκταση των μεγάλων αστικών κέντρων όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο και τα Γιάννινα αλλά και των νησιών, προανήγγειλαν η Τίνα Μπιρμπίλη και ο Ν. Σηφουνάκης.


"Η ανάπτυξη προς τα έξω έφερε την γεκτοποίηση του κέντρου της πρωτεύουσας", παρατήρησε η υπουργός, μιλώντας στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής.

Η υπουργός παραδέχθηκε τη χρόνια καθυστέρηση στον πολεοδομικό σχεδιασμό και σημείωσε ότι "η ανάπτυξη δεν σταματά και δεν μπορεί να περιμένει βρίσκοντας διέξοδο στην αυθαίρετη ανάπτυξη των πόλεων".

Το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου προβλέπει:

* Μέσα στον Δεκέμβριο θα παρουσιαστούν οι προτάσεις για την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας.* Αναθεώρηση των περιφερειακών σχεδίων του 2003. Οι μελέτες θα προκηρυχθούν στις 15

Συλλήψεις για «μπαλοθιές» στα Χανιά

Για κατοχή όπλων - φυσιγγίων και ρίψη άσκοπων πυροβολισμών σε κοινωνική εκδήλωση, κατηγορούνται δύο Χανιώτες, πατέρας και γιος, 73 και 35 ετών, που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων.


Στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ένα περίστροφο, περίστροφο κρότου RG9, έξι μαχαίρια με θήκη, μία στρατιωτική ξιφολόγχη, δύο γκλόμπ ξύλινα μήκους 30εκ., έντεκα ταχυγεμιστήρες πολεμικού τυφεκίου, 102 φυσίγγια πολεμικών τυφεκίων – πιστολίων και περιστρόφων διαφόρων

Οξεία επίθεση Αυγενάκη στον Σαμαρά

Οξύτατη επίθεση κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, εξαπέλυσε ο προσφάτως διαγραφείς από το κόμμα, Λευτέρης Αυγενάκης, πριν λίγη ώρα στη Βουλή.


Χαρακτήρισε τη διαγραφή του αυθαίρετη, αυταρχική και αντιδημοκρατική και καταλόγισε στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν αντέχει τη δημοκρατία και την ανάπτυξη άλλων απόψεων πέραν των δικών του και της παρέας του.

Ο κ. Αυγενάκης χαρακτήρισε,

Ευθύνη στη Μέρκελ για την αναταραχή στις αγορές ρίχνει η Μαδρίτη

Η Ισπανίδα υπουργός Οικονομίας Έλενα Σαλγκάδο κατηγόρησε εμμέσως την Άγγελα Μέρκελ ότι αυξάνει την αναταραχή στις αγορές, αναφερόμενη σε δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου ενόσω τα ισπανικά επιτόκια βρίσκονται στο υψηλότερο ιστορικά επίπεδό τους, σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο.


"Είναι πολύ εύκολο να συσχετίσουμε τις ημερομηνίες που η αστάθεια αυξάνεται στις αγορές με ορισμένες δημόσιες δηλώσεις που γίνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο", δήλωσε η Σαλγάδο σε χθεσινή ομιλία της στη Χερόνα της Ισπανίας.

Σύμφωνα με τις ισπανικές εφημερίδες, πρόκειται για "σαφή υπαινιγμό" στις δηλώσεις που έκανε η Μέρκελ, στις 24 Νοεμβρίου, ενώπιον των Γερμανών βουλευτών για τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού κατά της κρίσης με τη συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών.

Η Σαλγκάδο ζήτησε "περισσότερο συντονισμό πολιτικής στη ζώνη του ευρώ" και "να αποφεύγονται οι άκαιρες δηλώσεις".

Για την χθεσινή αύξηση των ισπανικών επιτοκίων σε επίπεδα ρεκόρ ο υφυπουργός Οικονομίας Χοσέ Μανουέλ Κάμπα δήλωσε πως αυτές οι κινήσεις ανταποκρίνονται σε "βραχυπρόθεσμες

Σύλληψη υπόπτων για τρομοκρατία στη Βαρκελώνη

Τουλάχιστον επτά Πακιστανοί συνελήφθησαν στη Βαρκελώνη φερόμενοι ως ύποπτοι για διασυνδέσεις με ισλαμιστικά τρομοκρατικά δίκτυα σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ισπανικό Τύπο.


Οι επτά κατηγορούνται για συμμετοχή στην κλοπή και τη πλαστοποίηση εγγράφων και διαβατηρίων τα οποία θα αποστέλλονταν σε χώρες της Ασίας και τα οποία θα τα παραλάμβαναν στη συνέχεια μέλη

Γενικό μπλακ άουτ στη Ρόδο

Στο σκοτάδι έχει βυθιστεί από τις 9:00 το πρωί το νησί της Ρόδου, λόγω βλάβης σε κεντρική μονάδα στο εργοστάσιο της ΔΕΗ, που βρίσκεται στη Σορώνη. Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, η βλάβη οφείλεται σε βραχυκύκλωμα.


Συνεργεία τεχνικών της ΔΕΗ βρίσκονται επί ποδός σε μία προσπάθεια να αποκαταστήσουν τη βλάβη όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ώστε το ρεύμα να

Το 2013 έτοιμο το τμήμα Μαλιακός-Κλειδί

Στα μέσα του 2013, θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί το τμήμα Μαλιακός-Κλειδί του ΠΑΘΕ, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης.


Όπως είπε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο κ. Μαγκριώτης, καταβάλλεται προσπάθεια να επιλυθούν όλα τα προβλήματα με τους παραχωρησιούχους της «Ολυμπίας Οδού» που κατασκευάζουν τον άξονα Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα, λόγω της καθυστέρησης των απαλλοτριώσεων.

Στη σύμβαση που υπογράφηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, όπως είπε, υπήρχε η δέσμευση το Ελληνικό Δημόσιο να έχει ολοκληρώσει τις απαλλοτριώσεις μέσα σε ένα χρόνο, πράγμα αδύνατο, με αποτέλεσμα να «τρέχουν» ποινικές ρήτρες εκατομμυρίων εκ μέρους των παραχωρησιούχων του

Διακοπή νερού σε Πέραμο, Μέγαρα και Ρεβυθούσα

Χωρίς νερό θα μείνει την Παρασκευή ο δήμος Νέας Περάμου, εκτός της περιοχής Λουτρόπυργου, ο δήμος Μεγάρων και η Ρεβυθούσα, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Η διακοπή θα γίνει προκειμένου να πραγματοποιηθούν τεχνικές

ΟΛΠ: Αντιδράσεις για το μπόνους των 4.000 ευρώ στους υπαλλήλους

Την ίδια στιγμή που υλοποιείται η περικοπή του 13ου μισθού για τους συνταξιούχους και τους δημοσίους υπαλλήλους, η διοίκηση του Ο.Λ.Π. χορηγεί μπόνους 4.000 ευρώ στους εργαζόμενους του οργανισμού, καταγγέλλει με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο πρώην υπουργός Οικονομίας κ. Ι. Παπαθανασίου.
Η ερώτηση έχει ως εξής:

Σύμφωνα με πληροφορίες μου, το Δεκέμβριο του 2009, η Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς προχώρησε σε συμφωνία με τους εκπροσώπους των εργαζομένων (ΟΜΥΛΕ και Ένωση Λιμενεργατών).

Η συμφωνία αυτή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες προβλέπει, ότι όσοι εργαζόμενοι δεν υπήχθησαν στις διαδικασίες αποχώρησης και σε κάθε περίπτωση, όσοι εργαζόμενοι υπηρετούν από το χρονικό διάστημα 1/7/2010 έως 31/12/2010 θα εισπράξουν πρόσθετη οικονομική ενίσχυση ύψους

Υποχρεωτική αργία στο Ιράν λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Σε πολύ υψηλά επίπεδα κυμαίνεται η ατμοσφαιρική ρύπανση στο Ιράν με αποτέλεσμα οι αρχές να κηρύξουν διήμερη υποχρεωτική αργία στην Τεχεράνη.


Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα που κυβερνητικές υπηρεσίες, σχολεία και βιομηχανίες κλείνουν με εντολή των αρχών εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα.

Εκτιμάται, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, ότι κάθε "αργία" κοστίζει στο Ιράν περίπου 130 εκατομμύρια δολάρια.

Σημειώνεται ότι συχνά η κυβέρνηση του Ιράν εφαρμόζει την πρακτική της υποχρεωτικής αργίας

Τα χιόνια παρέλυσαν τις μεταφορές στην Ευρώπη

Ακυρώσεις αλλά και αρκετές καθυστερήσεις σημειώθηκαν σήμερα στα δρομολόγια του τρένου Eurostar ανάμεσα στο Λονδίνο, το Παρίσι και τις Βρυξέλλες.


Σε ανακοίνωσή της η Eurostar επισημαίνει πως οι άσχημες καιρικές συνθήκες ανάγκασαν τα τρένα της να μειώσουν τις ταχύτητές τους στη Βρετανία και στη βόρεια Γαλλία με αποτέλεσμα να σημειώνονται καθυστερήσεις περίπου 30 λεπτών.

Πτήσεις ακυρώθηκαν από το London City Airport, ενώ το Γκάτγουικ όπως και το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου έκλεισαν χθες το βράδυ.

Στα Χάιλαντς της Σκωτίας οι θερμοκρασίες αναμένονται να φτάσουν τους -20 βαθμούς, αρκετά