www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Ευθύνη στη Μέρκελ για την αναταραχή στις αγορές ρίχνει η Μαδρίτη

Η Ισπανίδα υπουργός Οικονομίας Έλενα Σαλγκάδο κατηγόρησε εμμέσως την Άγγελα Μέρκελ ότι αυξάνει την αναταραχή στις αγορές, αναφερόμενη σε δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου ενόσω τα ισπανικά επιτόκια βρίσκονται στο υψηλότερο ιστορικά επίπεδό τους, σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο.


"Είναι πολύ εύκολο να συσχετίσουμε τις ημερομηνίες που η αστάθεια αυξάνεται στις αγορές με ορισμένες δημόσιες δηλώσεις που γίνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο", δήλωσε η Σαλγάδο σε χθεσινή ομιλία της στη Χερόνα της Ισπανίας.

Σύμφωνα με τις ισπανικές εφημερίδες, πρόκειται για "σαφή υπαινιγμό" στις δηλώσεις που έκανε η Μέρκελ, στις 24 Νοεμβρίου, ενώπιον των Γερμανών βουλευτών για τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού κατά της κρίσης με τη συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών.

Η Σαλγκάδο ζήτησε "περισσότερο συντονισμό πολιτικής στη ζώνη του ευρώ" και "να αποφεύγονται οι άκαιρες δηλώσεις".

Για την χθεσινή αύξηση των ισπανικών επιτοκίων σε επίπεδα ρεκόρ ο υφυπουργός Οικονομίας Χοσέ Μανουέλ Κάμπα δήλωσε πως αυτές οι κινήσεις ανταποκρίνονται σε "βραχυπρόθεσμες
διακυμάνσεις", επιβεβαιώνοντας ότι το ισπανικό κράτος δεν προβλέπει επιπλέον εκδόσεις ομολόγων ως το τέλος της χρονιάς.

Αύριο Πέμπτη το ισπανικό υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να πουλήσει τριετή ομόλογα ελπίζοντας να συγκεντρώσει από 1,75 δισεκατομμύριο ως 2,75 δισεκατομμύρια ευρώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: