www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Χίλαρι παραιτήσου, λέει ο δημιουργός του Wikileaks

“Γελοία” χαρακτήρισε ο Λευκός Οίκος την πρόταση του Τζούλιαν Ασαντζ , ιδρυτή του Wikileaks, περί παραίτησης της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον.

Ο δημιουργός του Wikileaks σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε χθες στο περιοδικό Time, ανέφερε συγκεκριμένα πως η Χίλαρι Κλίντον "πρέπει να παραιτηθεί αν τελικά αποδειχθεί ότι ήταν πίσω από τις εντολές που δόθηκαν σε υπαλλήλους της αμερικανικής διπλωματίας να κατασκοπεύουν τον ΟΗΕ", πράγμα που είναι αναμφίβολα παράβαση των διεθνών συμβάσεων.

Σήμερα το πρωί, δημοσιογράφος του CNN ρώτησε για το θέμα τον Ρόμπερτ Γκιμπς, εκπρόσωπο του Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος απάντησε πως οι δηλώσεις Αζαντζ είναι “γελοίες και παράλογες”.

Μάλιστα έκανε λόγο για “πλήρη εμπιστοσύνη και θαυμασμό” του Ομπάμα προς το έργο που έχει κάνει η Χίλαρι Κλίντον αφού έχει “εξασφαλιστεί ότι η χώρα μας είναι ασφαλέστερη". Και πρόσθεσε: "Δεν ξέρω γιατί η
γνώμη ενός άνδρα που έχει μία ιστοσελίδα πρέπει να μας απασχολήσει.

Η εξωτερική πολιτική μας και τα συμφέροντα αυτής της χώρας είναι πολύ πιο σημαντικά από το το wikileaks”. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει πως μιλώντας στο ABC, ο κ. Γκιμπς είπε ότι οι αμερικανικές αρχές έχουν ήδη χαράξει στρατηγική τους απέναντι στον Ασάντζ: " ποινική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με την διαρροή και την απόσπαση αυτών των (απορρήτων) εγγράφων", τόνισε.



Δεν υπάρχουν σχόλια: