www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Βύθιση πλοίου στην Κεφαλλονιά

Φορτηγό οχηματαγωγό πλοίο με σημαία Τόνγκο, βυθίστηκε 1,5 ναυτικό μίλι, στη θαλάσσια περιοχή Κόλπου Μυρτός Κεφαλλονιάς. Το 6μελές πλήρωμά του, όλοι Ουκρανοί κατάφεραν να κολυμπήσουν και να βγουν στην παραλία του Φισκάρδου στην Κεφαλλονιά.


Το ναυάγιο εντόπισε ερασιτέχνης ψαράς, όταν διαπίστωσε στην επιφάνεια της θάλασσας μία σωσίβια ναυαγοσωστική λέμβο. Στην περιοχή έφθασε αμέσως σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με το πλήρωμα, στο πλοίο που είχε αναχωρήσει από το Δυρράχιο Αλβανίας με προορισμό τη Βουλγαρία μεταφέροντας τρία οχήματα, παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη και εισροή υδάτων με

Παραπέμπονται 15 για κακούργημα με τον κουκουλονόμο

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, με βάση τον κουκουλονόμο, απήγγειλε ο εισαγγελέας σε 15 από τους 22 συλληφθέντες στα επεισόδια του Πολυτεχνείου.

Και οι 22 οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα με την κατηγορία της διατάραξης κοινής ειρήνης.

Οι 15 αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή καθώς αντιμετωπίζουν κατηγορίες για καλυμμένο πρόσωπο (κουκουλονόμο) το οποίο θεωρείται

Επεισόδια και συλλήψεις σε πορεία στα Χανιά

Επεισόδια και συλλήψεις σημειώθηκαν απόψε στα Χανιά κατά τη διάρκεια πορείας αναρχικών στο κέντρο της πόλης. Η συγκέντρωση είχε προγραμματιστεί στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πρόσφατο θάνατο νεαρού στην περιοχή των Δικαστηρίων, σε τροχαίο ύστερα από καταδίωξη αστυνομικών.


Οι συγκεντρωμένοι, περίπου 100 άτομα, κινήθηκαν προς την περιοχή των Δικαστηρίων φωνάζοντας συνθήματα εναντίων της αστυνομίας, των ΜΜΕ, των δικαστικών κα.

Στη συμβολή των οδών Παλαμά και Ελ. Βενιζέλου έβαλαν φωτιά σε καλαθάκι απορριμάτων του Δήμου.

Στην πλατεία Δικαστηρίων, άρχισαν να πετούν πέτρες και 3 φωτοβολίδες προς τη μεριά των αστυνομικών που βρίσκονταν απέναντι. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων

΄Eρευνα για εμπόριο βρεφών στην Πελοπόννησο

Στην Πελοπόννησο επεκτείνεται η έρευνα των αρχών για το ελληνοβουλγαρικό κύκλωμα που εμπορεύεται βρέφη, με τοκετούς κατά παραγγελία. Το κύκλωμα βρίσκεται στο στόχο και των ευρωπαϊκών αστυνομικών αρχών.


Μετά τα δημοσιεύματα ότι η δράση του κυκλώματος επεκτάθηκε από τη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα προς τα νότια, και αντίστοιχη εισαγγελική εντολή, ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας

Ανακαλύφθηκε πλανήτης από άλλο... γαλαξία

Τον πρώτο πλανήτη που βρίσκεται έξω από το Γαλαξία υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν αστρονόμοι.


Ο πλανήτης που μοιάζει με τον Δία αποτελεί, σύμφωνα με τους αστρονόμους, μέρος ενός ηλιακού συστήματος που κάποτε ανήκε σε έναν γαλαξία νάνο.

Όπως υποστηρίζει η ομάδα των αστρονόμων σε άρθρο της στο ακαδημαϊκό περιοδικό Science

Σε λίγο ούτε να τους κοιτάζουμε δεν θα μπορούμε!

Νέες εικόνες αίσχους αντίστοιχες με αυτές που είχε γνωρίσει πριν από 18 μήνες βίωσε σήμερα το κέντρο της Αθήνας διότι προσεβλήθη από τις νόμιμες πράξεις της δημοτικής Αστυνομίας ένας μουσουλμάνος μετανάστης που πωλούσε παράνομα προϊόντα.


Πιο συγκεκριμένα σήμερα το μεσημέρι οδό Μενάνδρου δημοτικοί αστυνομικοί σε έλεγχο που έκαναν σε ιρακινό κουρδικής μικροπωλητή του κατέσχεσαν πάπυρους οι οποίοι όπως υποστηρίζει περιείχαν στίχους από το κοράνι (γραμμένοι στα αραβικά). Οι αστυνομικοί προσήγαγαν τον ιρακινό στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως για να δώσει κατάθεση για το περιστατικό.

Στη συνέχεια ο ιρακινός αφέθηκε ελεύθερος. Αποτέλεσμα αυτής της «προσβολής» ήταν η εξαγρίωση των υπολοίπων εκατοντάδων μουσουλμάνων μεταναστών που βρίσκονταν στην περιοχή οι οποίοι

ΦΠΑ: Για ποιους θα χτυπήσει η καμπάνα του νέου συντελεστή

Ανατίμηση σε εκατοντάδες προϊόντα και υπηρεσίες ευρείας κατανάλωσης θα πέσουν στις πλάτες των καταναλωτών από το 2011, λόγω της νέας αναπροσαρμογής των συντελεστών του Φ.Π.Α. Το ψωμί, το γάλα, ο λογαριασμός της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ, το φυσικό αέριο, τα εισιτήρια πλοίων και αεροπλάνων θα ανατιμηθούν κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες λόγω της αναπροσαρμογής του συντελεστή από το 11% στο 13%. Μοναδική εξαίρεση, τα φάρμακα που θα φθηνύνουν κατά 4,5% από το νέο έτος καθώς ο ΦΠΑ θα μειωθεί από το 11% σήμερα, στο 6,5%. Προϋποθέσεις για μείωση τιμών, δημιουργούνται και στα ξενοδοχεία καθώς και εκεί μειώνεται ο ΦΠΑ από το 11% στο 6,5%.


Ο κατάλογος με τα αγαθά και τις υπηρεσίες που θα ακριβύνουν από 1η Ιανουαρίου του 2011

«Αδειάζει» Βαλυράκη ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Έγγραφο προς τους ανακριτές της Siemens, με το οποίο τους καλεί να μη λάβουν υπόψη την τελευταία επιστολή του προέδρου της Εξεταστικής για τη Siemens, έστειλε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντες. Κατηγορεί το Σήφη Βαλυράκη ότι επιχειρεί να παρέμβει στο έργο της Δικαιοσύνης.


"Προκύπτει προσπάθεια του συντάκτη του να ασκήσει μη επιτρεπόμενο από το νόμο και αντίθετο προς τη συνταγματική αρχή της διακρίσεως των εξουσιών έλεγχο και εποπτεία επί δικαστικών αρχών υποδεικνύοντάς σας αναρμοδίως αυτονόητες ενέργειες αναγόμενες στα καθήκοντά σας. Σας παρακαλώ, επομένως, να μη λάβετε υπόψη σας το έγγραφο αυτό κατά το ως άνω περιεχόμενό

Σκληρή γραμμή ιεραρχών για τα θρησκευτικά

Ζήτημα διαμόρφωσης «εθνικής συνείδησης» έθεσαν ιεράρχες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου, αντιδρώντας στο ενδεχόμενη να χαρακτηριστεί προαιρετική η διδασκαλία των θρησκευτικών στα σχολεία.

"Δεν τίθεται θέμα για μας. Εμείς θέλουμε το μάθημα υποχρεωτικό και ομολογιακού χαρακτήρα. Αν δεν συμβεί αυτό τότε το υπουργείο θα βρει απέναντι του ως

Πλήρης μετάβαση στην ψηφιακή TV από τη Θράκη

Στην περιοχή της Θράκης πραγματοποιείται αύριο η πρώτη ολοκληρωτική μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση τόσο από τη δημόσια τηλεόραση, όσο και από τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.
Οι αναλογικές εκπομπές τηλεοπτικού σήματος σταματούν πλήρως από το κέντρο εκπομπής της Πλάκας Αλεξανδρούπολης. Είναι η πρώτη περιοχή της χώρας που δεν θα έχει παράλληλα με το ψηφιακό και αναλογικό σήμα και σε αυτή συμπεριλαμβάνονται μεγάλες πόλεις όπως η Αλεξανδρούπολη, η Ξάνθη και η Κομοτηνή. Ειδικότερα, θα καλύπτονται αποκλειστικά και μόνο με ψηφιακό σήμα οι περιοχές της νοτιοδυτικής Θράκης και συγκεκριμένα το νότιο τμήμα του νομού Εβρου, το νότιο τμήμα του νομού Ροδόπης, το νοτιοανατολικό τμήμα της Ξάνθης και το βόρειο

Unesco: Πολιτιστικό Αγαθό η Μεσογειακή Διατροφή

Η Μεσογειακή Διατροφή ανακηρύχτηκε από την UNESCO ως Αυλο Πολιτιστικό Αγαθό της Ανθρωπότητας.

Οι Υπουργοί Aγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκανδαλίδης και Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την οριστική ανακήρυξη της Μεσογειακής Διατροφής από την UNESCO ως Αυλο Πολιτιστικό Αγαθό της Ανθρωπότητας.

Κατά την 5η Σύνοδο της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Αυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της UNESCO, που πραγματοποιείται στο Ναϊρόμπι της Κένυας, αξιολογήθηκε στις 16 Νοεμβρίου το αίτημα που υπέβαλε η Ελλάδα από κοινού με την Ισπανία, την Ιταλία και το Μαρόκο και αποφασίστηκε η εγγραφή της στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Αυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας .

Αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση, οι αρμόδιοι Υπουργοί έκαναν δηλώσεις.

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος δήλωσε τα εξής: «Στις 16 Νοεμβρίου η UNESCO ενέκρινε την εγγραφή της Μεσογειακής Διατροφής στον Κατάλογο της Αυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ανθρωπότητας. Η Μεσογειακή διατροφή μπορεί και πρέπει να

Financial Τimes: «Ο Παπανδρέου εξέφρασε τον θυμό των Ευρωπαίων»

«΄Oταν ο Γιώργος Παπανδρέου , ο έλληνας πρωθυπουργός, εξέφραζε αυτή την εβδομάδα τον θυμό του προς τη Γερμανία διότι ωθεί την ευρωζώνη στο χείλος μιας νέας κρίσης χρέους, ανέφερε δημοσίως αυτό που άλλοι ανώτατοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι και διπλωμάτες έλεγαν σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις εδώ και εβδομάδες». Με αυτή τη φράση αρχίσει η ανάλυση στη σελίδα 3 των χθεσινών «Financial Τimes» για τα τεκταινόμενα στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
Η εφημερίδα είναι επικριτική προς τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και σημειώνει ότι η Ευρώπη «βράζει» από θυμό για τη Γερμανία. Οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί: ύστερα από το μπαράζ αρνητικών δημοσιευμάτων για την Ελλάδα την περασμένη άνοιξη, αποδίδει για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες τα εύσημα στον κ. Παπανδρέου. «Η Ελλάδα έχει ό,τι λείπει από τη Γερμανία:έναν πραγματικά τολμηρό ηγέτη που κάνει προσπάθειες για τη μεταρρύθμιση του συστήματος» έγραψαν τον περασμένο Αύγουστο. Ορισμένα από αυτά που λέγονται για τη Μέρκελ πίσω από κλειστές πόρτες είναι τόσο βαριά «που δεν μπορούν να δημοσιευθούν», δηλώνει στη χθεσινή έκδοση των «Financial Τimes» ο διευθυντής του Κέντρου Μελετών Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ντάνιελ Γκρος. Ο μελετητής σημειώνει ότι είναι η δεύτερη φορά

Συναντιώνται το ξημέρωμα της Κυριακής, Φεγγάρι και Πούλια

Λίγο πριν από το ξημέρωμα της Κυριακής 21 Νοεμβρίου, η Πανσέληνος θα εμφανιστεί ακριβώς πάνω από το λαμπερό αστρικό σμήνος των Πλειάδων, γνωστό και ως Πούλια σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Οι κάτοικοι του Βόρειου Ημισφαίριου μπορούν να απολαύσουν το σπάνιο ραντεβού κοιτώντας προς τον δυτικό ουρανό.

Δώδεκα ώρες αργότερα, αμέσως μετά τη δύση, το φεγγάρι και οι επτά μυθολογικές αδελφές των Πλειάδων θα δώσουν ξανά την ίδια παράσταση, αυτή τη φορά στον ανατολικό ουρανό.

Στην αρχαία ελληνική μυθολογία, οι Πλειάδες ήταν επτά αδελφές, κόρες του τιτάνα Άτλαντα και της ωκεανίδας νύμφης Πλειόνης.

Στην αστρονομία, οι Πλειάδες είναι τα λαμπρότερα άστρα ενός αστρικού σμήνους που βρίσκεται

«Έκλεψαν» το 15% της κίνησης στο Ίντερνετ

Συναγερμό στις υπηρεσίες ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι τον περασμένο Απρίλιο η Κίνα «υπέκλεψε» το 15% της παγκόσμιας κίνησης (traffic) στο Ίντερνετ.


Μεταξύ των πληροφοριών που φέρεται να περιήλθαν στην κατοχή της, συγκαταλέγεται η άκρως απόρρητη ηλεκτρονική αλληλογραφία στελεχών της αμερικανικής κυβέρνησης και αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων, σύμφωνα με έκθεση που έχει στα χέρια του το Αμερικανικό Κογκρέσο.

Πώς έγινε η υποκλοπή

Η έκθεση υποστηρίζει ότι μια κρατική κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιών «επαναδρομολόγησε» περίπου το 15% της κυκλοφορίας στον Παγκόσμιο Ιστό, κατευθύνοντάς το στους δικούς της servers. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 8 Απριλίου του 2010 και διήρκεσε 18 λεπτά.

Αμερικανοί αξιωματούχοι εκφράζουν φόβους ότι η Κίνα ενδέχεται να έχει συλλέξει εξαιρετικά ευαίσθητες πληροφορίες. Σύμφωνα με μια δεύτερη εκδοχή, η υποκλοπή της διαδικτυακής κίνησης έγινε στο πλαίσιο δοκιμής ενός πανίσχυρου «κυβερνο-όπλου», το οποίο θα μπορούσε να διαταράξει

Γενική απεργία στις 15 Δεκεμβρίου

Σε κοινή 24ωρη απεργία στις 15 Δεκεμβρίου αλλά και σε τρίωρη στάση εργασίας, 12:00 με 15:00, στις 25 Νοεμβρίου αποφάσισαν να προχωρήσουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έπειτα από την κοινή σύσκεψη των προεδρείων τους.


Οι κινητοποιήσεις έρχονται, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ως αντίδραση στα νέα μέτρα, που περιλαμβάνονται στον κρατικό προϋπολογισμό του 2011.

Την ώρα της στάσης εργασίας θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στα αιτήματα τους συμπεριλαμβάνονται η διατήρηση των θέσεων εργασίας, μέτρα για την

Προκήρυξη για 26 θέσεις στην ΕΡΤ

Σε προκήρυξη ακόμη 26 θέσεων διαφόρων ειδικοτήτων, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ) προχωρά αύριο η ΕΡΤ. Οι θέσεις αυτές αφορούν στην κάλυψη εποχικών και παροδικών αναγκών των κεντρικών υπηρεσιών της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.


Το πλήρες κείμενο της προκήρυξης με το παράρτημά της, η αναλυτική περιγραφή των θέσεων εργασίας και τα προσόντα που απαιτούνται για τη συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής, θα βρίσκονται στο διαδικτυακό τόπο της ΕΡΤ Α.Ε. και του ΑΣΕΠ από την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση (έντυπο ΑΣΕΠ ΣΟΧ 1), μόνο ταχυδρομικά, με συστημένη επιστολή στα γραφεία της ΕΡΤ Α.Ε. (Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού - Τμήμα Αξιολόγησης Προσωπικού ΕΡΤ Α.Ε., Μεσογείων 432, ΤΚ 15342, Αγ. Παρασκευή) από την Τρίτη 23

Απεργούν οι εργαζόμενοι στους Δήμους την Παρασκευή

Απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στους Δήμους την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου. Στις 10 το πρωί το προσωπικό των ΟΤΑ θα κάνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας και πορεία στο υπουργείο Εξωτερικών.


Επιπροσθέτως έχει προγραμματιστεί 48ωρη αποχή η απεργία το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, ανάλογα την υπηρεσία των Ο.Τ.Α.

Το γενικό συμβούλιο της ομοσπονδίας θα συνεδριάσει την Κυριακή με αντικείμενο την

Ν.Δ.: Δεν είναι βέβαιο ότι οι θυσίες θα πιάσουν τόπο

Κριτική στο σχέδιο προϋπολογισμού για το 2011 άσκησε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, καθώς εκτιμά ότι δεν εξασφαλίζει ότι οι μεγάλες θυσίες των πολιτών θα πιάσουν τόπο.


"Ο προϋπολογισμός δεν δίνει αναπτυξιακή διέξοδο στην οικονομία, δεν πολεμάει την ύφεση, δεν αντιμετωπίζει την ανεργία (που κάνει άλματα προς τα πάνω), δεν προστατεύει τους οικονομικά αδυνάτους", ανέφερε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

"Γι' αυτό επιβάλλεται αλλαγή πολιτικής", υπογράμμισε.

Χρ. Σταϊκούρας: Μη ρεαλιστικές οι προβλέψεις

"Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για άλλη μια φορά, άλλα υποστηρίζει και άλλα πράττει", σχολίασε ο

Δεν θα ζητούν χρήματα για εξετάσεις οι νοσοκομειακοί γιατροί

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ανακοίνωσαν ότι δεν θα εισπράττουν τα τρία ευρώ του προβλεπόμενου εισιτηρίου, ούτε θα χρεώνουν τις εξετάσεις όσων ασθενών επισκέπτονται τα εξωτερικά ιατρεία την ερχόμενη εβδομάδα, 22-28 Νοεμβρίου. Αντιδρούν με αυτόν τον τρόπο στα κυβερνητικά μέτρα στο χώρο της Υγείας.


Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ζήτησαν την κατάργηση του εισιτηρίου των τριών ευρώ και εξέφρασαν την αντίθεσή τους, τόσο στο ενδεχόμενο συγχωνεύσεων νοσοκομείων και κέντρων υγείας όσο και στη χορήγηση μόνο γενόσημων φαρμάκων στους

Παράταση για την περαίωση ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών

Χρονικό περιθώριο έως τις 29 Νοεμβρίου θα έχουν οι φορολογούμενοι προκειμένου να συμμετάσχουν στη διαδικασία της περαίωσης.


Την παράταση της προθεσμίας ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου για τον προϋπολογισμό του 2011.

Ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε οτι μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί έσοδα 300 εκατ. ευρώ.

Μετά την παράταση που ανακοίνωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, τόσο οι φορολογούμενοι οι οποίοι δεν έχουν εντοπίσει λάθος στο εκκαθαριστικό τους όσο και αυτοί που προσήλθαν ή θα προσέλθουν στις

Διετής αναστολή «πόθεν έσχες» για την αγορά πρώτης κατοικίας

Διετές «πάγωμα» του πόθεν έσχες για την αγορά πρώτης κατοικίας, διατήρηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων στο ίδιο επίπεδο με φέτος και μείωση του ΦΠΑ για τα τουριστικά καταλύματα στο 6,5% από 11%, εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, παρουσιάζοντας το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2011. Διευκρίνισε ότι η εξίσωση των φόρων πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης θα ισχύσει από τον Οκτώβριο του νέου έτους ενώ προανήγγειλε και συγχώνευση ή κλείσιμο περίπου 100 εφοριών και τελωνείων.


Χαρακτήρισε μάλιστα αδιανόητο το γεγονός να υπάρχουν σε κάποιο νομό, 4-5 εφορίες. Το μέτρο είχε θέσει σε ανύποπτο χρόνο και ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Ι. Καπελέρης.

Ο υπουργός εξήγγειλε αναστολή για δύο χρόνια της εφαρμογής του "πόθεν έσχες" για πρώτη κατοικία, κάτι που εκτίμησε ότι θα ενισχύσει την οικοδομή. Αυτό σημαίνει ότι όποιος αγοράσει μέσα σε αυτό το διάστημα πρώτη κατοικία, δεν θα είναι υποχρεωμένος να δικαιολογήσει την προέλευση των χρημάτων που δαπάνησε

Άκυρη η ψηφοφορία για το Βατοπέδιο, υποστηρίζει η Ν.Δ.

Απορριφθέν θεωρεί η Νέα Δημοκρατία το αίτημα για την παραπομπή των κ.κ. Δούκα, Μπασιακού και Κοντού στο Δικαστικό Συμβούλιο, υποστηρίζοντας ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας ήταν άκυρη.


Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μετείχαν στην εξεταστική επιτροπή για το Βατοπέδιο υποστήριξαν ότι οι βουλευτές της Αριστεράς παραπλανήθηκαν και ψήφισαν την παραπομπή των τριών για παράβαση του άρθρου 390 του ποινικού κώδικα, που αφορά στην απλή

Ζημιές σε χιλιάδες καλλιέργειες σε Βοιωτία και Φθιώτιδα τον Οκτώβριο

Ζημιές σε περίπου 180.000 στρέμματα καλλιεργειών προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις από τον Οκτώβρη μέχρι σήμερα, στους νομούς Βοιωτίας και Φθιώτιδας, με το μεγαλύτερο μέρος να αφορά σε βαμβακοκαλλιέργειες.


Οι αγρότες έχουν υποβάλει σχετικές αιτήσεις στον ΕΛΓΑ, προκειμένου να προχωρήσει σε εκτίμηση και εξατομίκευση των ζημιών.

Από τα 180.000 στρέμματα, τα 75.000 βρίσκονται στο νομό Φθιώτιδας και τα 77.000 στρέμματα στο νομό Βοιωτίας και αφορούν στο μεγαλύτερο μέρος τους καλλιέργειες βαμβακιού.

Τις καταστροφές προκάλεσαν κυρίως οι βροχοπτώσεις του Οκτωβρίου, ενώ υπάρχουν ζημιές και από άλλες αιτίες που προκλήθηκαν μέσα στο Νοέμβριο. Υπάρχουν επίσης στοιχεία για ζημιές σε 2.500 στρέμματα κηπευτικών και άλλων καλλιεργειών, οι εκτιμήσεις των οποίων δεν έχουν

Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΓΣΕΕ με την τρόικα

Συνάντηση με την τρόικα πραγματοποίησε σήμερα αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ αποτελούμενη από τον πρόεδρο κ. Παναγόπουλο, τον γενικό γραμματέα κ. Μπουζούλα και τεχνικούς συμβούλους.


Η αντιπροσωπεία εξέφρασε την αντίθεσή της στο επικαιροποιημένο μνημόνιο και μίλησε για μετατροπή της αγοράς εργασίας σε ζούγκλα στην περίπτωση της οριζόντιας εφαρμογής των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών και κατέθεσε στην τρόικα σχετικό υπόμνημα με τα

΄Εκτακτη οικονομική ενίσχυση προς τους δήμους

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 19.666.039 ευρώ χορηγεί το υπουργείο Εσωτερικών στους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ της χώρας, για την κάλυψη δαπανών μισθοδοσίας προσωπικού μερικής απασχόλησης, όπως σημειώνεται σε σχετική απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος.


Πρόκειται για προσωπικό το οποίο προσλαμβάνεται στο πλαίσιο της υλοποίησης εγκεκριμένων επιχειρησιακών σχεδίων των ΟΤΑ α' βαθμού, για την παροχή

Επεισόδιο αλλοδαπών – αστυνομικών

Πετροπόλεμος το μεσημέρι της Πέμπτης μεταξύ αλλοδαπών και αστυνομικών στην πλατεία Κοτζιά. Όπως έγινε γνωστό, περίπου 300 αλλοδαποί, κυρίως Αφγανοί, διαμαρτύρονταν για την αφαίρεση, κατά τη διάρκεια ελέγχου από τη δημοτική αστυνομία, πάπυρου από ομοεθνή τους μικροπωλητή. Όπως ισχυρίζονται οι Αφγανοί, ο πάπυρος είχε αποσπάσματα από το κοράνι.


Ο ομοεθνής τους οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας και μετά από τις απαραίτητες εξηγήσεις αφέθηκε

Επίθεση έξω από χώρο προσευχής μουσουλμάνων στο κέντρο της Αθήνας

Αιματηρή επίθεση «αγανακτισμένων» κατοίκων σημειώθηκε χθες το βράδυ, σε χώρο προσευχής μουσουλμάνων στη συμβολή των οδών Αριστομένους και Αγορακρίτου, με θύματα δύο νεαρούς από το Μπανγκλαντές.


Ομάδα ατόμων επιτέθηκε και τραυμάτισε τους δύο μετανάστες μετά το τέλος της προσευχής, στους εξερχόμενους από το "τζαμί Αλ Μαλίκ". Στο σημείο έφθασε περιπολικό της αστυνομίας, που οδήγησε τους δύο μετανάστες, μαζί με τον Ναΐμ Ελγαντούρ, πρόεδρο της Ενωσης Μουσουλμάνων Ελλάδας στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα και από εκεί μεταφέρθηκαν οι δύο μετανάστες σε νοσοκομείο και ο Ναΐμ Ελγαντούρ, συνοδευόμενος από περιπολικό στο σπίτι του, καθώς έξω από το αστυνομικό τμήμα είχε συγκεντρωθεί ένα πλήθος ατόμων, που εξύβριζε τους

Ανησυχίες ΟΟΣΑ για παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και απασχόληση

Η παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα είναι βραδύτερη απ' ότι αναμενόταν, αναφέρει σήμερα στην εξαμηνιαία του έκθεση ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) υπογραμμίζοντας ως βασικά προβλήματα τα κρατικά χρέη, τις εμπορικές ανισορροπίες και την αδύναμη αύξηση της απασχόλησης.


Η δεξαμενή σκέψης των 33 αναπτυγμένων βιομηχανικά χωρών προβλέπει τώρα πως η παγκόσμια ανάπτυξη το 2011 θα είναι 4,2% από 4,5% που ήταν η προηγούμενη του εκτίμηση. Οι χώρες-μέλη

Αποκλείει επιστροφή στον ΣΥΝ ο Φ. Κουβέλης

«Το κεφάλαιο του ΣΥΝ έχει κλείσει για εμάς», δήλωσε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης. Προεξόφλησε την αποτυχία της πρωτοβουλίας Τσίπρα για ανασυγκρότηση της Αριστεράς και εκτίμησε ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή οι προϋποθέσεις για ευρύτερες προγραμματικές συγκλίσεις με το ΠΑΣΟΚ.


Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας με την κυβέρνηση, απάντησε πως "εμείς αυτό που θέλουμε και διεκδικούμε είναι η αλλαγή πολιτικής για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της κοινωνίας και της χώρας. Τίποτα άλλο πέραν αυτού".

Επέρριψε ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα για τον κατακερματισμό της Αριστεράς, υποστηρίζοντας ότι έχασε μια μεγάλη ευκαιρία στο έκτακτο συνέδριο του ΣΥΝ και δεν μπορεί να πείσει για την αξιοπιστία των

Ακριβαίνουν ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, τρόφιμα, πετρέλαιο θέρμανσης

Την αύξηση του χαμηλού συντελεστή Φ.Π.Α από το 11% στο 13% και του πολύ χαμηλού από το 5,5% στο 6,5% προβλέπει ο κρατικός προϋπολογισμός του 2011 που κατατέθηκε στη Βουλή από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Εξισώνεται ο ειδικός φόρος στο πετρέλαιο κίνησης με το πετρέλαιο θέρμανσης, κάτι που σημαίνει ότι ένα λίτρο πετρέλαιο θέρμανσης θα κοστίζει περίπου 1,3 ευρώ αντί για περίπου 70 λεπτά που στοιχίζει σήμερα. Μειώνεται από το 11% σήμερα, στο 6,5% ο ΦΠΑ για τα φάρμακα και τα ξενοδοχεία ενώ θεσπίζεται επίδομα θέρμανσης 400 εκατ. ευρώ. Μπαίνει «ψαλίδι» στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο, με στόχο την εξοικονόμηση 100 εκατ. ευρώ. Συνολικά, τα πρόσθετα μέτρα που περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός, διαμορφώνονται στα 14 δισ. ευρώ.


Η εξίσωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης θα γίνει από τον Οκτώβριο του 2010. Προβλέπεται επίσης η καταβολή επιδόματος θέρμανσης στα φτωχότερα νοικοκυριά ύψους 400 εκατ. ευρώ. Το συγκεκριμένο κονδύλι, είναι μοιρασμένο σε δύο έτη: 200 εκατ. ευρώ για το 2011 και 200 εκατ. ευρώ για το 2012. Επίσης, στα νέα μέτρα που φέρνει ο

Πρίνος: Νέες γεωτρήσεις για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου

Νέα συμφωνία μίσθωσης γεωτρύπανου που θα χρησιμοποιηθεί για την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου, υπέγραψε η Energean Oil & Gas που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου Καβάλας -Πρίνου.


Το γεωτρύπανο (GSP Saturn) είναι το τρίτο γεωτρύπανο που έρχεται στην Ελλάδα σε διάστημα δύο ετών και αναμένεται στην Καβάλα στα τέλη Νοεμβρίου, με προγραμματισμένη έναρξη της πρώτης νέας γεώτρησης στις 3 Δεκεμβρίου. Σε πρώτη φάση το γεωτρύπανο θα χρησιμοποιηθεί για την αύξηση της παραγωγής του κοιτάσματος του Πρίνου, με εκμετάλλευση παρακείμενων πετρελαιοφόρων περιοχών που πρόεκυψαν κατόπιν μακρόχρονης μελέτης της ομάδας μηχανικών και γεωλόγων της εταιρείας. Στη συνέχεια, θα χρησιμοποιηθεί για παρεμβάσεις στο κοίτασμα Έψιλον για την αύξηση της συνολικής παραγωγής της Εταιρείας, η οποία αναμένεται να ανέλθει στα 5.000

Κλειστά από σήμερα Ποσειδώνιο και Εθνικό κολυμβητήριο

«Έκλεισε» από την Τετάρτη το απόγευμα η «κάνουλα» του φυσικού αερίου στα δύο μεγάλα κολυμβητήρια της Θεσσαλονίκης, το Εθνικό και το Ποσειδώνιο. Το νερό είναι, πλέον, ακατάλληλο για κολύμβηση και από το πρωί της Πέμπτης τα δύο κολυμβητήρια παραμένουν κλειστά.


"Βάζουν λουκέτο στον αθλητισμό, είναι κρίμα και ντροπή αυτό που συμβαίνει, δεν το περίμενα ποτέ, παρά τα προβλήματα που τόσα χρόνια αντιμετωπίζουμε" τονίζει ο ομοσπονδιακός προπονητής της κολύμβησης, Χρυσάφης Βαγγελακάκης, που μεταξύ άλλων πρωταθλητών, ανδρών και γυναικών, προπονεί και τον Άρη Γρηγοριάδη.

"Κάθε πρωί υποδεχόμαστε χιλιάδες παιδιά, και τώρα έρχονται παιδιά και γονείς απ' το Κιλκίς και τη Χαλκιδική και τους διώχνουμε. Έκλεισαν τα κολυμβητήρια, δεν είναι δυνατόν!", είναι η κραυγή αγωνίας που δε βγαίνει μόνο απ' τα δικά του χείλη.

Οι πρωταθλητές Γρηγοριάδης, Μάτσα και μαζί τους δεκάδες πρωταθλητές, αλλά και πολίτες, συγκεντρώθηκαν σήμερα (Πέμπτη) στο Εθνικό και οργανώνουν διαμαρτυρία το Σάββατο, ημέρα που έχουν προγραμματιστεί αγώνες (ημερίδα γκραν πρι).

Το χρέος των 440 χιλιάδων ευρώ στην εταιρία του φυσικού αερίου τακτοποιήθηκε μέχρι στιγμής με... λόγια απ' τη γενική γραμματεία. Χθες, ο γ.γ. Παναγιώτης Μπιτσαξής διαβεβαίωσε ότι το θέμα

Δυσοίωνες προβλέψεις Κουμουτσάκου για το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη

Σαφείς αποστάσεις από το υπό ίδρυση κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη κράτησε ο πρώην συνεργάτης της στο υπουργείο Εξωτερικών και νυν ευρωβουλευτής, Γ. Κουμουτσάκος.


Μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 και ερωτηθείς σχετικά με το αν υπάρχει πολιτικό κενό για να προχωρήσει το νέο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη, σημείωσε: "Υπάρχει μια δυναμική και μια προϊστορία στην ελληνική πραγματικότητα που λέει, ότι κόμματα που ξεκίνησαν ουσιαστικά στις παρυφές των κεντρικών πολιτικών κομμάτων δεν είχαν

«Λουκέτο» για ένα μήνα στα στρατιωτικά νοσοκομεία της Θράκης

Αναστέλλεται τουλάχιστον για ένα μήνα η λειτουργία των στρατιωτικών νοσοκομείων Κομοτηνής και Ξάνθης, προκειμένου να γίνει υπολογισμός του κόστους λειτουργίας τους.


Η αναστολή αποφασίστηκε στο πλαίσιο των αναγκαίων περικοπών

Γ. Παπανδρέου: Με τη φορολόγηση των συναλλαγών οι ιδιώτες στο μηχανισμό

«΄Εχουμε μπροστά μας μια καθαρή τριετία» επανέλαβε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο. Ο Γιώργος Παπανδρέου ασκώντας και πάλι κριτική στη στρατηγική της Γερμανίας, είπε πως συμφωνεί με την προώθηση ενός μόνιμου μηχανισμού υποστήριξης στην Ε.Ε και του ρόλου των ιδιωτών -όχι, όμως, όπως την προτείνει το Βερολίνο, αλλά με φορολόγηση των συναλλαγών.


"Οι θέσεις μας στη Ευρώπη για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, είναι δεδομένες", φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να είπε ο Γ. Παπανδρέου, απευθυνόμενος στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Ταυτόχρονα, διευκρίνισε, πως "η Ελλάδα συμφωνεί με το να συμμετέχουν και οι ιδιώτες στο μηχανισμό της Ε.Ε, όχι, όμως, με τον τρόπο που προτείνεται από το Βερολίνο αλλά με την

15 μέτρα-σοκ προτείνουν οι ΄Ελληνες βιομήχανοι

Εσωτερική αναδιάρθρωση του μνημονίου με τη λήψη 15 μέτρων-σοκ ζήτησαν σήμερα οι βιομήχανοι με υπόμνημα που υπέβαλαν στον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Όλι Ρεν. Στο υπόμνημα του ΣΕΒ, διαπιστώνεται ότι η υπερφορολόγηση της οικονομίας από τη μία πλευρά και οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών, από την άλλη, «δημιουργούν μια μορφή “τανάλιας” που υπονομεύει την προοπτική της χώρας.


«Η ταχύτερη υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών θα δικαιολογούσε μια ανοχή στις διαφαινόμενες αποκλίσεις από τους δημοσιονομικούς στόχους του 2010 και του 2011, δεδομένου ότι ο κοινωνικός ιστός δεν αντέχει νέες περικοπές και νέους φόρους», δήλωσε ο κ. Δασκαλόπουλος μετά τη συνάντηση με τον Επίτροπο, χθες στις Βρυξέλες, και πρόσθεσε: «Πεποίθησή μου είναι ότι οι εταίροι μας έχουν τη διάθεση, τη βούληση να διευκολύνουν ακόμη περισσότερο την Ελλάδα να φέρει σε πέρας την

Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου, η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων στον ΟΑΕΔ για τη συμμετοχή σε δύο νέα προγράμματα για την ένταξη στην αγορά εργασίας συνολικά 3.100 ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.


Συγκεκριμένα το πρόγραμμα συνολικής διάρκειας 48 μηνών θα δημιουργήσει 2.300 νέες θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα επιδοτώντας τις ασφαλιστικές εισφορές των ατόμων που θα προσληφθούν για τρία χρόνια με δέσμευση για διατήρηση του προσωπικού για 12 επιπλέον μήνες.

Επίσης με το πρόγραμμα Επιχορήγησης Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών προσφέρεται οικονομική ενίσχυση σε 800 ανέργους ευπαθών κοινωνικών ομάδων για την ανάπτυξη επιχειρηματικών

Συμπεριφορά αγέλης έχουν οι πεζοί στους δρόμους

Οι περισσότεροι άνθρωποι υποκύπτουν στη νοοτροπία του κοπαδιού όταν χρειάζεται να διασχίσουν ένα δρόμο καθώς τείνουν, ενστικτωδώς, να ακολουθούν τυφλά τους άλλους πεζούς όπως κάνουν οι πάπιες ή άλλα πλάσματα του ζωικού βασιλείου όταν πρόκειται για παράδειγμα να διασχίσουν μια λίμνη.


Η έρευνα, υπό τον βιολόγο Τζόλιον Φαρία του πανεπιστημίου του Λιντς στη Βρετανία - ο οποίος πλέον συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο Πρίνστον των ΗΠΑ - που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Behavioural Ecology” (Συμπεριφορική Οικολογία), σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ», ανέλυσε, επί τρεις ημέρες, τη συμπεριφορά 365 πεζών που διέσχιζαν δρόμους σε ώρες κυκλοφοριακής αιχμής.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι πεζοί είναι κατά μέσο όρο μιάμιση έως δυόμισι φορές πιθανότερο να διασχίσουν ένα δρόμο, αν ο διπλανός τους κάνει το πρώτο βήμα.

Οι άνδρες τείνουν να ακολουθούν τους άλλους πιο συχνά από ό,τι οι γυναίκες, οι οποίες είναι πιο

Παγίδευσαν άτομα αντι-ύλης οι επιστήμονες του CERN

Οι επιστήμονες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών (CERN) κατάφεραν για πρώτη φορά να «παγιδεύσουν» 38 άτομα αντιύλης, συγκεκριμένα αντι-υδρογόνου. Αντι-υδρογόνο είχε παραχθεί ξανά στο παρελθόν, είχε όμως τότε καταστραφεί αμέσως μόλις είχε έρθει σε επαφή με την κανονική ύλη, ενώ αυτή τη φορά κατέστη δυνατό τα άτομα αντιύλης να διατηρηθούν, σε συνθήκες κενού, έστω και για κλάσματα του δευτερολέπτου (συγκεκριμένα για 170 χιλιοστά του δευτερολέπτου).


Οι 40 ερευνητές από επτά χώρες, που απάρτιζαν την ερευνητική ομάδα του πειράματος Alpha του CERN, με εκπρόσωπο τον φυσικό Τζέφρι Χανγκστ του πανεπιστημίου Άαρχους της Δανίας, μετά από πέντε χρόνια προσπαθειών, παρουσίασαν το επίτευγμά τους στο περιοδικό “Nature”, σύμφωνα

ΔΝΤ: Σε ύφεση μπορεί να οδηγήσει ο πληθωρισμός περιουσιακών στοιχείων

Το ΔΝΤ ανακοίνωσε σήμερα σε έκθεσή του πως η επιτάχυνση του πληθωρισμού περιουσιακών στοιχείων στο Χονγκ-Κονγκ κινδυνεύει να προκαλέσει μία κατάρρευση που θα οδηγήσει σε αποπληθωρισμό και σε παρατεταμένη οικονομική κάμψη.


Γι' αυτό και κάλεσε επειγόντως να ληφθούν περαιτέρω μέτρα συγκράτησης των τιμών των ακινήτων όπως η επιβολή τελών χαρτοσήμου στα ακίνητα ή και φόρων στους μεγαλοϊδιοκτήτες εφόσον συνεχισθεί η άνοδος των τιμών.

Σημειώνεται πως οι τιμές των κατοικιών στο Χονγκ-Κονγκ αυξήθηκαν 50% από τις αρχές του 2009 ξεπερνώντας την κορυφαία επίδοση του 1997 την οποία τότε είχε ακολουθήσει μία εξαετής

ΝΑΤΟϊκοί πύραυλοι στο στάτους κβο του Αιγαίου

Οι σύμμαχοι οδεύουν προς τη Λισαβόνα αναρωτώμενοι καθ' οδόν για τη «φύση» του εχθρού του ΝΑΤΟ αυτή την εποχή και ελπίζουν -όχι και πολύ βάσιμα- ότι θα βρουν απαντήσεις στη διάρκεια της συνόδου κορυφής που πραγματοποιείται εκεί στις 19 και 20 Νοεμβρίου.


Το περιβάλλον είναι εξαιρετικά ρευστό. Μέσα σε ένα κλίμα αντιθέσεων και διαφορετικών αντιλήψεων για τη χρησιμότητα της Συμμαχίας τη σημερινή εποχή και για το τι είναι εκείνο που συνιστά «απειλή», αυτό που πρωτίστως καθίσταται σαφές είναι πως παρουσιάζονται σοβαροί κίνδυνοι για χώρες όπως η Ελλάδα με ανοικτά ζητήματα και γεωπολιτική σημασία συνεχώς φθίνουσα. Σε ένα τέτοιο διαλυμένο διεθνές περιβάλλον συνήθως ισχύει η αρχή

Σε τι κατάσταση βρίσκεται η μνήμη σας;

Η μνήμη είναι η πιο σημαντική νοητική λειτουργία του ανθρώπου. «Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι το σκορ σε μια κλίμακα μνήμης μια καθορισμένη στιγμή προσδιορίζει την ικανότητα αυτοεξυπηρέτησης του μεγάλου ανθρώπου ύστερα από πέντε χρόνια», εξηγεί η καθηγήτρια Νευρολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, κ. Μάγδα Τσολάκη.


Υπάρχουν πολλά είδη μνήμης: η βραχύχρονη, η μακρόχρονη, η έκδηλη, η άδηλη, η διαδικαστική, η αυτοβιογραφική, η εργαζόμενη, η χωρική κ.α. «Η μνήμη που προσβάλλεται με την πάροδο του χρόνου είναι κυρίως η βραχύχρονη και είναι συνήθως σοβαρότερη η διαταραχή όσο μεγαλύτερη είναι η ηλικία», λέει η κ. Τσολάκη.

Σε μια πρόσφατη μελέτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στην Πέλλα, σε συνεργασία με το ΤΕΙ Ηρακλείου Κρήτης, η οποία θα δημοσιευθεί τους επόμενους μήνες στο περιοδικό «Νευρολογία», οι

΄Ερχονται συγχωνεύσεις και στα νοσοκοµεία

Υπό αξιολόγηση βρίσκονται τα νοσοκοµεία του ΕΣΥ αλλά και οι ιδιωτικές κλινικές της χώρας, σύµφωνα µε τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο.Μάλιστα, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόµενο να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις νοσοκοµείων και µονάδων υγείας εντός του 2011, µέτρο που ωστόσο δεν πρόκειται να ισχύσει για τα κέντρα υγείας.


«Λειτουργούν µονάδες που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. ∆εν πρέπει να αξιολογηθούν ποτέ;», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας κατά τη χθεσινή συνάντησή του µε τους προέδρους των ιατρικών -επιστηµονικών εταιρειώντης χώρας. Ωστόσο, διευκρίνισε πως η «βαθµολόγηση» των νοσοκοµειακών µονάδων θα αρχίσει από τον Απρίλιο του 2011, όταν θα έχει ολοκληρωθεί ο υγειονοµικός χάρτηςπου θα αποτελέσει το εργαλείο

Επιχείρηση για αποκόλληση του πλοίου που προσάραξε στη Λευκάδα

Τις οδηγίες του νηογνώμομα που παρακολουθεί το πλοίο «Colossus» της εταιρείας «ΝEL» το οποίο έχει προσαράξει σε βράχια στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Βασιλικής Λευκάδας, περιμένουν οι λιμενικές αρχές, προκειμένου να ξεκινήσει η αποκόλληση του πλοίου.


Στην περιοχή έχει φθάσει ένα ρυμουλκό και ένα αντιρρυπαντικό πλοίο, ενώ για προληπτικούς λόγους τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα περιμετρικά του πλοίου.

Σύμφωνα με δήλωση του πλοιάρχου, το πλοίο έχει υποστεί ρήγμα από την πλώρη προς την πρύμνη

Προς αντικατάσταση κινητήρων στα Airbus Α380

Η αεροπορική εταιρία Qantas της Αυστραλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι η κατασκευάστρια κινητήρων Rolls-Royce ενδέχεται να αντικαταστήσει «έως και 40» μηχανές στα αεροσκάφη Airbus A380 τα οποία διαθέτουν διάφορες εταιρίες σε διεθνές επίπεδο, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στον κινητήρα ενός σούπερ-τζάμπο εν πτήσει νωρίτερα το Νοέμβριο.


"Η Ρολς Ρόις ίσως χρειαστεί να αντικαταστήσει περίπου 40

Το Στέτ Ντιπάρτμεντ για τις θρησκευτικές ελευθερίες στην Ελλάδα

Επικριτική είναι η φετινή έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις θρησκευτικές ελευθερίες στην Ελλάδα, με αναφορές για τα επεισόδια κατά μουσουλμάνων, μερικές περιπτώσεις αντισημιτισμού στον Τύπο και γενικότερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν θρησκευτικές μειονότητες όπως για παράδειγμα τις αδειοδοτήσεις για την κατασκευή ή τη λειτουργία χώρων λατρείας.


Η φετινή έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις θρησκευτικές ελευθερίες ανά τον κόσμο, καλύπτει την περίοδο από τον Ιούλιο του 2009 έως τον αντίστοιχο μήνα του 2010.

Το κεφάλαιο για την Ελλάδα επισημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση σέβεται εν γένει στην πράξη τα ζητήματα θρησκευτικών ελευθεριών και στην εισαγωγική σύνοψη γίνεται λόγος για γραφειοκρατικά κυρίως προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι θρησκευτικές μειονότητες, όπως για τις αδειοδοτήσεις για την κατασκευή ή λειτουργία χώρων λατρείας, και για συνέχιση φαινόμενων θρησκευτικών διακρίσεων και εκδηλώσεων αντι-σημιτισμού.

Επισημαίνονται τα θετικά βήματα του Αρχιεπισκόπου της Εκκλησίας της Ελλάδας για την πρόοδο του

Με ψυχολογικά προβλήματα 45 εκατ. Αμερικανοί

Ένας στους πέντε Αμερικανούς κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους υπέφερε από κάποιου είδους ψυχολογικό πρόβλημα σύμφωνα με έρευνα κυβερνητικών υπηρεσιών που δημοσιεύθηκε σήμερα.


Όπως αναφέρεται στην έκθεση της Αμερικανικής Υπηρεσίας για την αντιμετώπιση της κατάχρησης ουσιών και ψυχολογικών προβλημάτων, 45 εκατομμύρια Αμερικανοί αντιμετώπισαν κάποιου είδους ψυχολογικό πρόβλημα μέσα στο 2009 όπως κατάθλιψη, ακόμη και τάσεις αυτοκτονίας.

Επίσης τονίζεται ότι σε λιγότερους από 4 στους 10 ασθενείς χορηγήθηκε κάποιου είδους φαρμακευτική αγωγή.

Σύμφωνα με την έρευνα διαπιστώθηκε στενή σχέση στα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν

Έκρηξη σε εταιρεία πληροφορικής στην Αργυρούπολη

Υλικές ζημιές στην είσοδο του κτιρίου που στεγάζεται η εταιρεία παροχής συστημάτων πληροφορικής, Ιnternational Systems, στη συμβολή των οδών Γερουλάνου και Μεσολογγίου στην Αργυρούπολη, σημειώθηκαν όταν στις 5:12 το πρωί σημειώθηκε έκρηξη από αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό που είχαν τοποθετήσει άγνωστοι σύμφωνα με την αστυνομία.


Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Ασφάλειας οι

Λήγει η προθεσμία για την περαίωση

Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα για την υπαγωγή στη ρύθμιση με βάση την προθεσμία που έχει δώσει το υπουργείο οικονομικών, αλλά ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να αποφασιστεί παράταση της προθεσμίας αυτής προκειμένου να δοθεί περισσότερος χρόνος στους φορολογούμενους.


Η σχετική απόφαση αναμένεται να ληφθεί σήμερα και αφού συνεκτιμηθούν από την ηγεσία του υπουργείου οικονομικών τα δεδομένα σχετικά με τις εισπράξεις και την προσέλευση των φορολογούμενων.

Εκτιμάται ότι τα έσοδα που έχει εισπράξει το δημόσιο από την προκαταβολή για την υπαγωγή στη ρύθμιση για την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, ανέρχονται στα 206 εκατομμύρια

Τελεσίγραφο Ε.Ε. για να δώσει 6,5 δισ.

Ανάμεσα σε Συμπληγάδες είναι εγκλωβισμένη η κυβέρνηση όσον αφορά τις άμεσες υποχρεώσεις που οφείλει να εκπληρώσει και οι οποίες απορρέουν από το Μνημόνιο.


Δύσκολος ο συντονισμός με τη Γερμανία

Από τη μια είναι οι πιέσεις που της ασκεί η τρόικα, για να εκπληρώσει όλες τις εκκρεμότητες εν όψει της τρίτης δόσης του δανείου και οι οποίες έπρεπε να έχουν εκπληρωθεί από τον Σεπτέμβριο. Από την άλλη είναι οι πιέσεις της ευρωζώνης, να καλύψει μέσα στο 2011 και τη νέα μαύρη τρύπα των 4,9 δισ. ευρώ (αναλυτικό ρεπορτάζ στη σελ. 47), που άνοιξε με τη νέα αύξηση του ελλείμματος του 2009 στο 15,4%. Δείγμα γραφής για το πώς θα μπορέσει να αντεπεξέλθει, δίνει σήμερα με την κατάθεση στη Βουλή του προϋπολογισμού του 2011. Νωρίτερα θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο.

«Περικοπές εκτός μισθών»

Η νέα τρύπα αναζωπύρωσε το ενδεχόμενο νέας μείωσης μισθών και συντάξεων αλλά και απολύσεων στο δημόσιο τομέα. Ο κ. Παπανδρέου μιλώντας χθες στο BBC απέρριψε για ακόμα μια φορά το ενδεχόμενο νέας μείωσης των μισθών λέγοντας ότι έχουν ήδη μειωθεί 50-60% και υπάρχουν άλλοι