www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Επίθεση έξω από χώρο προσευχής μουσουλμάνων στο κέντρο της Αθήνας

Αιματηρή επίθεση «αγανακτισμένων» κατοίκων σημειώθηκε χθες το βράδυ, σε χώρο προσευχής μουσουλμάνων στη συμβολή των οδών Αριστομένους και Αγορακρίτου, με θύματα δύο νεαρούς από το Μπανγκλαντές.


Ομάδα ατόμων επιτέθηκε και τραυμάτισε τους δύο μετανάστες μετά το τέλος της προσευχής, στους εξερχόμενους από το "τζαμί Αλ Μαλίκ". Στο σημείο έφθασε περιπολικό της αστυνομίας, που οδήγησε τους δύο μετανάστες, μαζί με τον Ναΐμ Ελγαντούρ, πρόεδρο της Ενωσης Μουσουλμάνων Ελλάδας στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα και από εκεί μεταφέρθηκαν οι δύο μετανάστες σε νοσοκομείο και ο Ναΐμ Ελγαντούρ, συνοδευόμενος από περιπολικό στο σπίτι του, καθώς έξω από το αστυνομικό τμήμα είχε συγκεντρωθεί ένα πλήθος ατόμων, που εξύβριζε τους
μετανάστες.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Μουσουλμάνων Ελλάδας δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: "Η επίθεση ήταν προσχεδιασμένη, καθώς ο κύριος όγκος της αστυνομίας εκείνη την ώρα ήταν απασχολημένος στα Εξάρχεια" και πρόσθεσε ότι σήμερα θα συναντηθεί με δικηγόρο, προκειμένου να καταθέσει μηνύσεις, διότι όπως είπε "δεν γίνεται 100-200 άτομα να εκθέτουν έναν ολόκληρο λαό".

Παράλληλα προτίθεται να φέρει το θέμα στη Βουλή και ζητά από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της. Χαρακτηριστικά δήλωσε: "Αυτοί, έτσι όπως το πάνε, κάποια στιγμή θα σκοτώσουν ένα μετανάστη και μετά θα χορεύουν γύρω του σαν τους ζουλού. Είναι άτομα που χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη".

Σχετικά με τη στάση της αστυνομίας, ο πρόεδρος της Ενωσης Μουσουλμάνων Ελλάδας σημείωσε: "Κάνουν ό,τι μπορούν, υπάρχουν σε μόνιμη βάση δύο περιπολικά έξω από το τζαμί στην Αριστομένους. Οι αστυνομικοί πάντως του Αγίου Παντελεήμονα φοβούνται πολύ, τους δικαιολογώ όμως γιατί τι να κάνουν όταν έχουν 200 άτομα κάθε λίγο να περικυκλώνουν και να απειλούν το αστυνομικό τμήμα".

Σήμερα το βράδυ ο κ. Ελγαντούρ θα συναντηθεί με τον Αττικάρχη, καθώς και με εκπροσώπους μεταναστευτικών κοινοτήτων για να συζητηθεί διεξοδικά η κατάσταση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο τραυματίες όπως δήλωσαν, δεν επιθυμούν να κάνουν μηνύσεις. Επίσης, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, σχεδόν κάθε βράδυ συγκεντρώνονται άτομα που προκαλούν τους μουσουλμάνους οι οποίοι πηγαίνουν στο "τζαμί Αλ Μαλίκ" για προσευχή. Για το λόγο αυτό, οι αστυνομικές δυνάμεις είναι μόνιμα σε επιφυλακή στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: